Dodaj do ulubionych

szkoła filmowa lindy i ślesickiego

07.08.06, 09:39
noszę się z zamiarem kursu sceanriuszowego w tej szkole. czy ktoś wie, jak wygląda najpierw rozmowa kwalifikacyjna, a później zajęcia w tej szkole? szkoła powstała dwa lata temu, powinni się więc pojawić jej pierwsi absolwenci. może macie jakieś informacje? proszę, pomóżcie, bo kasa jest spora (700 zł. miesięcznie), a nie chciałbym jej wywalać w błoto.
styron
Obserwuj wątek
    • mimi78 afitv 07.08.06, 11:48
      eeeeee daj spokój
      za połowe kasy masz akademię filmu i telewizji na chełmskiej
      ten sam standard i mniej bufoniarstwa.
      • forresty Re: afitv 07.08.06, 12:48
        sorry, ale co ty chcesz po tej szkole robić? Myślisz ze skończenie jakiejkolwiek
        szkoły nauczy ci e pisania scenariuszy? Powiem wprost - pisanie scenariuszy to
        kilka prostych zasad. reszta to warsztat literacki. jeśłi ktoś nie umie napisac
        wiersza, wypracowania, opowiedzieć ciekawej historii to nie będzie umiał napisac
        scenariusza. Zasady pisania scenariuszy zawarte są w kilku publikacjach. Do tego
        dochodzi obsługa programu-szablonu do pisania scenariusza i to cała wiedza.
        Reszty nie nauczysz sie w szkole tylko żmudnie pisząc, pisząc i pisząc
        opowiadania lub inne formy. Trzeba ćwiczyć pióro.
        A inną sprawą zupełnie jest to czy ta umiejętnosć przyda się póxniej w życiu.
        Zważywszy na fakt że w tym kraju produkuje się kilka filmów wysokiej klasy
        rocznie to wątpię. Pisanie scenariuszy do Klanu, MJM , Kryminalnych i tego typu
        innych szkaradzieństw to jest opanowane przez starych wyjadaczy którzy oprócz
        tego zyja z udzielania lekcji za 700pln ludkom myśłącym o kariere scenopisarza.
        Tylko czy Linda ma pojecie o pisaniu scenariuszy? Wątpię. Jakieś pewnie ma bo
        trudno aby nie miał. Gdyby taką szkołe otwierał Janicki albo Ścibor-Rylski to
        może bym się zastanowił a tu to tylko wyciąganie kasy od ludzi.
        • omenn Re: afitv 07.08.06, 13:31
          Również polecam Akademię Filmu i tv na Chełmskiej. Znakomicie wykłada tam
          scenariopisarstwo Leon Bach
        • styron Re: afitv 07.08.06, 15:21
          potrafię pisać historie. rozmaite. mam na swoim koncie i książki fabularne, i opowiadania, i pracę w filmie. wszystko, co chcesz. tylko widzisz - niektórzy chcą papierów na potwierdzenie umiejętności. głupie, prawda?
      • styron Re: afitv 07.08.06, 15:24
        mimi78 napisała:

> eeeeee daj spokój
        > za połowe kasy masz akademię filmu i telewizji na chełmskiej
        > ten sam standard i mniej bufoniarstwa.

masz może rację. dlatego pytam, co, gdzie i jak. z drugiej strony jakby policzyć dwa lata w akademii i rok u lindy, to na poziomie kasy wyjdzie dokładnie ta sama suma.
        nie wiem, co robić, bo tylko w wsf są egzaminy we wrześniu. trochę za późno wziąłem się za te sprawy - ale czerwiec był zupełnie zwariowany. zagapiłem się.
        z ręką w nocniku -
        styron

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka