Dodaj do ulubionych

głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!!

20.10.06, 22:19
kiedy w końcu wejdzie to rozporzędzenie?

a telewizjom pod rozwagę: skoro musze sięgnąć po pilota żeby ściszyć tv, to od
razu mając go w ręce, przełączam żeby sprawdzić co jest na innych kanałach -
tracicie reklamobiorcę...
Obserwuj wątek
    • mameluch Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 20.10.06, 22:51
      racja. ja kiedy nawet nie przełączam, ściszam przez ten hałas tak, że nic z tych
      reklam nie zapamiętuję.
      zamiast naprawdę zwalczać to zjawisko, wydaje mi się że ostatnimi czasy jest
      jeszcze gorzej.
    • pustola14 Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 20.10.06, 23:24
      Witam, na całym swiecie, jest tak, jak i u nas: Reklamy zawsze są o 3-4 tony
      głosniejsze niz reszta programu. Jest to zabieg marktingowy.
      Pozdrawiam
      pustola14
      • gryfny Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 20.10.06, 23:34
        tak to racja,gorzej gdy po wracaja do filmu z minutowa powtorka,tu trace
        cierpliwosc(troche)Pozd...
        • efad4d Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 21.10.06, 12:07
          ja w zasadzie rzadko mam problem, zawsze wylaczam dzwiek odruchowo, nie
          zapamietuje NIC :)))) i nawet z wybraniem proszku do prania potem mam problem ;)
          gorzej jest u znajomych,ktorych to nie razi -wtedy to jest męka.
      • dziedzicznacytadelafinansjery Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 21.10.06, 13:51
        Czy to, że tak jest na całym swiecie oznacza, że tak musi być u nas? A może u
        nas też coś może być lepiej, niż "na całym świecie". Zresztą marketing ma być
        dla ludzi - w przeciwnym razie zamienia się w bloszewizm.
      • wicked_style Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 21.10.06, 14:48
        zabieg marketingowy powodujący: ściszenie, zmainę kanału, wyjście do toalety i
        powrót jak jest dużo ciszej w telewizornii :-))

kiepskie te zabiegi marketingowe, skoro nie wiem co uprać jakim proszkiem i za
        ile:-))
      • jaki71 Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 21.10.06, 15:38
        pustola14 napisała:

> Reklamy zawsze są o 3-4 tony
        > głosniejsze niz reszta programu.

To ja bym chcial sie dowiedziec ole to jest 3-4 tony glosniej bo nie znam takiej
        skali:))))
    • jahreshka Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 21.10.06, 17:29
      Ponoć to nie stacje telewizyjne podgłaśniają spoty reklamowe, ale już takie
      głośniejsze nagrania dostają od reklamodawców :-(
      Niemniej zgadzam się, że jest to irytujące i popieram wszelkie czynności
      zmierzające do ukrócenia tego procederu ;-)
      A jakąż fuforę zrobiłaby reklama zapowiedziana jako pierwsza niepodgłośniona...
      • 3aaa Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 21.10.06, 21:54
        Oczywiście, że to nie telewizje "podgłaśniają" reklamy, a wręcz walczą z tym bo
        tracą widzów o czym już pisaliście. To producenci reklam tak je nabijają, bo
        wydaje się im chyba, że przyciągną uwagę. Nadawcy nie mają na to wpływu.
        Reklama spełnia kryteria techniczne - idzie do emisji. Inna sprawa to to, że
        poziom dźwięku jest taki jak reszta programu, ale reklama jest 2 razy
        głośniejsza.
      • www.nasznocnik.pl Re: pierwsza niepodgłośniona 23.10.06, 04:29
        A co dopiero - pierwsza podciszona! ;)
    • methinks Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 21.10.06, 22:14
      Juz kiedys o tym pisalem - reklamy nie sa wcale tak bardzo glosne (chociaz
      faktycznie sa glosniejsze niz standardowa emisja). Poprostu dzwiek na nich jest
      normalizowany i kazdy najcichszy szelest zostaje mocno podbity, przez to wydaje
      sie, jakby caly spot byl mocno podkrecony.
    • wicked_style Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 21.10.06, 23:32
      proooszę, nie wypisujcie tu że technicy stacji nie potrafią dostosować dźwięku
      reklam do reszty programów, i że np szelesty w reklamach są ciche ale świetnie
      brzmią, skoro już sama melodyjka zapowiadająca reklamę potrafi mnie ibudzić jak
      przysnę :-)

zresztą w TVP niewiele potrafią, więc tego pewnie też nie. Wiadomości nie da się
      oglądać, i to nie przez katolicko-prorządowe treści, ale przez żenujący montaż,
      pomylone podpisy e.t.c....
      • largecoffe Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 22.10.06, 09:49
        A najnowszy pomysł TVN-u "tylko jedna reklama"??? To już pbrzydliwe.
        Napis "tylko jedna reklama" potem reklama platformy "n", znów "Tylko jedna
        reklama" zakończenie, a następnie normalne reklamy, 5 minut. W trakcie fimu
        sensacyjnego jak człowiek widzi, że tylko jedna reklama, raczej nie zmienia
        kanału. Ciekawa jestem, czy taką usługę tvn ma w ofercie, czy tylko dl aswoich
        produktów.
      • banzai123 Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 22.10.06, 18:43
        Poziom dźwięku jest ten sam. Natomiast jest on tak przerabiany przez tworzących
        reklamy, że w naszej percepcji wydaje się być głośniejszy.
        • mumiaczek Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 23.10.06, 10:03
          Czy to dla nas jakaś różnica? Ważne, że telewizor zaczyna ryczeć i człowiek
          nerwowo rzuca się na pilota. Czy ktoś wie o co chodzi z tekstem "tylko jedna
          reklama"? Przecież to bez sensu! Aha, a ktoś napisał we wcześniejszym
          poście "potem 5 minut normalne reklamy". JAKIE PIĘĆ MINUT???? To chyba po
          północy!!!!
    • annakrystyna Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 23.10.06, 12:32
      TVP zapewnia, że emitowane w niej reklamy nie są głośniejsze niż inne programy.
      Telewizja przypomina ponadto, że w związku z zarzutami głośniejszego nadawania
      reklam Wydział Kontroli Technicznej Ośrodka Emisji TVP przeprowadził stosowne
      pomiary urządzeń nagrywających i odtwarzających sygnał foniczny reklam oraz
      trasy światłowodowej pomiędzy Biurem reklamy, a Ośrodkiem Emisji TVP. Nie
      stwierdzono nieprawidłowości. Jednak mając na uwadze skargi telewidzów Biuro
      Reklamy TVP w porozumieniu z Wydziałem Kontroli Technicznej począwszy od marca
      2005 emituje reklamy z obniżonym o 3 decybele poziomem dźwięku. Szef
      Międzynarodowego Stowarzyszenia Reklamy w Polsce Bohdan Pawłowicz wyjaśnia z
      kolei, że każda stacja telewizyjna ma określone parametry dopuszczalności
      poziomu nagrania reklamy i spoty, które ich nie przestrzegają nie są
      dopuszczane do emisji.
    • mroofka2 Re: głośniejsze niż program - reklamy!!!!!!! 23.10.06, 12:34

wydaje mi się , że przesadna głośnośc reklam
      stała się problemem od niedawna, więc ja tez przychylam
      sie do tezy że to zabieg marketingowy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka