ariadna-enta Re: Benno Furmann 09.12.06, 18:58 wczoraj widziałam film z jego udziałem "Księżniczka i wojownik" po raz drugi zresztą. O filmie nie będę pisać,ale o tym aktorze. Ma ten aktor w sobie coś co przyciąga,fascynuje,jakąś charyzmę. Widziałam tylko ten jeden film , a chętnie obejrzałabym inne filmy z jego udziałem. Ciekawe czy inni też odbierają podobnie tego aktora. Swoją drogą zauważyłam,że niemieckie kino jest ostatnio dosyć ciekawe i mają kilku dobrych aktorów i reżyserów młodszego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.krupczatka Re: Benno Furmann 09.12.06, 19:16 tak jak jużpisałam cudne z niego ciacho i bardzo zdolne do tego, ma "coś"- muszę to napisać:) tylko szkoda,że nie jest zbyt wysoki:) grał jeszcze np w "Pierścieniu Nibelungów"- Zygfryda:) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Benno Furmann 09.12.06, 19:27 jego wzrost jest sprawą drugorzędną jak dla mnie i tak na żywo go nie zobaczę. A swoją drogą jeżeli on ma ponoć 177 cm wzrostu to skoro uważasz go za niezbyt wysokiego to chyba musisz mieć ok 180 cm wzrostu. Puszczając wodze fantazji to dla mnie byłby w sam raz bo ja kurdupelka jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.krupczatka Re: Benno Furmann 09.12.06, 19:36 naprawdę 177? czytałam, że tylko 169:) ja mam kilka cm ponad 170:) jasne,że wzrost nie jes aż taki znowu ważny:) liczy się talent i hipnotyzujące spojrzenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Benno Furmann 09.12.06, 19:23 www.filmweb.pl/Person?id=56949 Tutaj dość pokaźna filmografia. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.krupczatka Re: Benno Furmann 09.12.06, 19:38 rzeczywiście , bardzo pokaźna, ale ja oprócz Nibelungów widziałam go jeszcze tylko w "Nagich" Zrzucam winę na polskich dystrybutorów Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Benno Furmann 09.12.06, 20:27 Filmografię też znalazłam -tylko jak zdobyć te filmy bo u nas w wypożyczalni takich nie uraczysz,na internecie też nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ewengarda Re: Benno Furmann 09.12.06, 20:44 nie jest zly, ale gdzie mu tam do innego niemieckiego przystojniaka - Tila Schweigera;-) Ale film super. Mi sie tez bardzo ta dziewczyna podoba, juz od czasu "Biegnij Lola, biegnij". Odpowiedz Link Zgłoś
stara.krupczatka Re: Benno Furmann 09.12.06, 20:45 ewengarda napisała: > nie jest zly, ale gdzie mu tam do innego niemieckiego przystojniaka - Tila > Schweigera;-) > też fajny - szczególniew tm filmie o diable i Marii Callas ale ja wolą Furmanna chyba;) > Odpowiedz Link Zgłoś
ewengarda Re: Benno Furmann 09.12.06, 21:09 stara.krupczatka napisała: > ewengarda napisała: > > > nie jest zly, ale gdzie mu tam do innego niemieckiego przystojniaka - Til > a > > Schweigera;-) > > też fajny - szczególniew tm filmie o diable i Marii Callas > ale ja wolą Furmanna chyba;) > > coz, gust jest baaaaaaardzo indywidualna sprawa. Zwlaszcza w kwestii facetow (lub kobiet, co kto woli) Swoja droga, szkoda, ze niemieckie kino jest u nas tak malo popularne (choc ta uwaga powinna w sumie objac kino prawie kazdego kraju poza usa - np. w tv kultura kiedys swietny film izraelski widzialam - chyba pierwszy w zyciu) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Benno Furmann 09.12.06, 22:22 Til Schweiger też niezły zwłaszcza w filmie "Bandyta".ale Furmann ma coś magicznego w spojrzeniu. Jak już mowa o niemieckich aktorach to lubię też Daniela Bruchla(Good bye Lenin, Lawendowe wzgórza)- może nie jest powalająco przystojny,ale ma ciepły i sympatyczny wygląd. Jest jeszcze Tomas Kreschman(Pianista). Jednak Beno jak dla mnie bije ich wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś