Dodaj do ulubionych

Dzisiejszy Kuba

17.12.06, 22:48

Czaruś chyba rzeczywiście spoważniał, przynajmniej nie kreuje się na
polskiego Jimmiego Careya. Kryzys wielu średniego?
A ten Peja? W sumie pierwszy raz widzę go w wywiadzie i... mieszane uczucia.
Z jednej strony jak na hip hopowca to mówi całkiem spoko, ale na ulicy to bym
się go bała spotkać.
Obserwuj wątek
    • anetak15 Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 22:51
      Jak to jest, że improwizowana gadka jest po stokroć zabawniejsza niż ten serial jedynkowy z pazurą i
      wilczakiem. A może Czaruś powinien iść w ten deseń a nie kopiować po raz 100000000000000
      posterunek nr 13? A Peja... lubie jak u Woj. występiują okazy dziwne... :)
    • fryderykkk Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 22:51
      jak juz pisalam nienadazam za wyrazami twarzy Peji:)))
      Nie spotkalam go jeszcze na ulicy a szkoda ale kiedys widzialam gitarzyste
      Sewwt noise i sie przestraszylam lekko:)

Pazura jakis taki wg mnie nielubi KW jakis dziwny, chyba ma problem z
      wielkiem..?
    • mameluch Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 22:52
      a ja zastanawiam się który głupszy tylko:) Pazury w pierwszej części nie
      słuchałem, ale teraz jakoś mi się zbiera w okolicach przełyku, kiedy widzę tę
      całą gestykulację podczas przemów Peji. a o tym czego bym nie napisał, byłoby za
      mało i nie oddałoby w pełni tego co czuję patrząc na tego kolesia:) wspaniałe
      cytaty z samego siebie i przeświadczenie o wyjątkowości. u mnie wprost
      przeciwnie - myślałem że to co nagrywa jest jakąś pozą nastawioną na zysk, a tu
      widzę że on to wszystko tak na poważnie:D
      • wrobelm1 Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 22:55
        Sam nie wiem. Albo K top geniusz i pokazał że Peja to mitoman i megaloman . Albo K to cykor i się Peji
        (Peja) spietrał!?
    • kinlej Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 22:55
      oczywiscie hiphopowiec musiał sie naćpać przed wywiadem
      • kalina63 Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 22:56
        No to pan Peja ma nowego kumpla. Nazywa sie Killler Jurek. Che che che che che...
        • jackie_brown Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 22:57
          Peja - ale żenada!
          • oley001 Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:02
            Dla mnie bomba. Nie do usłyszenia nigdzie indziej... Wiwisekcja rabusia na oczach miliona. Teraz
            rodzice mogą sie bać!!!
            • fryderykkk Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:04
              Peja tak gadał ze ani razu sie nie nudzilam a to dla mnie w sumie chyba
              pierwszy raz tak :) i usmiech mnie nie opuszcza :))))))) zabawny odcineek KW za
              ktoryms razem dostenie z liscia porzadnie:)
              • jolazursusa Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:10
                Co to za model. Weżcie go następnym razem do programu Uwaga! Świr. Ale do TV dobry. Niech ludzie
                wiedza co czeka dzieci jak będą jartać blantony...
                • mef8 Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:13
                  ej a mnie sie pazura podobal. mial odpowiedni dystans dla calej sytuacji. a
                  peja - gdyby nie ta dykcja, byloby fajnie.
                • patrykmiller Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:13
                  Hip hopowy Lepper!
                  • grek.grek Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 11:14
                    Forumowy idiota !
              • wielbicielka-glupoty Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:19
                Faktycznie jest się czym zachwycać. Boki ze śmiechu też można było pozrywać.
                Najpierw znany aktor, jak sam sugerował bożyszcze kobiet i człowiek z klasą,
                poinformował, że by puknął (jak się subtelnie i dla podkreślenia swojej klasy
                wyraził) Szczukę i Ddodę na bezludnej wyspie, później pozdrowił swoją starszą
                kochankę, jeśli jeszcze żyje. W tym momencie nawet Kuba miał niewyraźną minę.
                Po nim wyszedł następny mędrzec i filozof. Popisał się urozmaiconym
                słonwictwem, głębokością wynurzeń i znajmością życia. Muszę przyznać jedno,
                program Wojewódzkiego, nie wiem czy chcący czy niechcący, potrafi często
                obanżyć prawdziwe lica zapraszanych gości.
                • mameluch Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:23
                  o, to to!
                  przypomniałaś mi że słyszałem jednak kawałek rozmowy z Pazurą - najpierw
                  oburzenie głosami, że podczas swoich występów mówi o sraniu i wyniosłe 'jestem
                  człowiekiem z klasą', a potem cała reszta jakimś cudem nie potwierdzająca jego
                  słów:)
                  • iza331 Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:27
                    Też nie wiem czy to plan i premedytacja czy przypadek ale dziś KW pokazał inne oblicze Pazury. Nie
                    było fajne. A Peja nie ma innego oblicza niż to nie fajne, i to pokazał genialnie sam przyszły aktor
                    dramatyczny. (podobno)
                  • andrz_ej Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:28
                    A nie wiem,czy zwróciliście uwagę jak Kuba kończył program powiedział-to
                    wyrażnie słyszałem-"Moimi gośćmi byli Peja i Radosław Pazura"...a Cezary pewnie
                    nie usłyszał bo nie poprawił prowadzącego,iż ten się przejęzyczył i podał imię
                    jego brata zamiast Cezarego....
                    • fryderykkk Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:30
                      ja mysle ze uslyszal bo zasmiał sie znacząco wg mnie ale już dał spokój..
                  • simply_z Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:31

przypomniałaś mi że słyszałem jednak kawałek rozmowy z Pazurą - najpierw
                    > oburzenie głosami, że podczas swoich występów mówi o sraniu i wyniosłe 'jestem
                    to była ironia ,czy naprawdę trzeba kreslic w powietrzu cudzysłow ,zeby
                    zroumieć czyjes slowa nie wprost?
                    • mameluch Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:34
                      nie wiem, być może. nie wiem czy kreślić wielkimi literami, że byłem czym innym
                      zajęty i pierwszą część oglądałem z doskoku.
                      • iza331 Re: Dzisiejszy Kuba 17.12.06, 23:45
                        Moim zdaniem Wojewódzki chciał zirytować Pazurę. Dlatego nazywał go Radoslawem... Bo to nie jest
                        komplement.
                        • woody12 Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 01:06
                          Dobry program Wojewódzkiego. Fajny kontrast pomiędzy kontrolą Pazury a brakiem kontroli Peji. Ale
                          czemu nie było mr Miśka?
                          • wrobelm1 Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 03:33
                            Sama mimika Pejii to wystarczające ostrzeżenie przed marihuaną.
                            • kara_b Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 07:24
                              wojewódzki nie panował nad programem, najpierw nie wiedział jak radzić sobie z
                              pazurą , który zamiast się wygłupiać to spokojnie opowiadał o radiu m,a potem
                              peja gadał co chciał i ten nawet nie miał jak mu przerwać,woj albo się wydziera
                              na ludzi,albo nad nimi nie panuje,coraz mniej to wszystko ciekawe
                              • patrykmiller Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 09:03
                                A mi sie wydaje że to co ty nazywasz brakiem panowania było typową dla W
                                wkrętką. Nikt tak fajnie nie gada jak gość który sam sobie sie podoba (Peja)
                                lub ten który ma minę mędrca (Pazur) ale umysł błazna.
                                • anmanika Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 10:17
                                  W konsekwentnie obnaża miałkość umysłu, ci co mają coś pod czachą od razu
                                  wiedzą o co chodzi a ci z TBM dają się wpuścić w maliny wide Pazura. Boshe ten
                                  to ma IQ chyba z 50 aż?
                                • stara.krupczatka Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 10:24
                                  patrykmiller napisała:

> A mi sie wydaje że to co ty nazywasz brakiem panowania było typową dla W
                                  > wkrętką. Nikt tak fajnie nie gada jak gość który sam sobie sie podoba (Peja)
                                  > lub ten który ma minę mędrca (Pazur) ale umysł błazna.

raczej klauna;)
                                • grek.grek Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 11:13
                                  "Umysł błazna" - nic nie jest większą mądrością niż ocenianie
                                  czyjegoś umysłu na podstawie pewnej zamierzonej kreacji, w dodatku
                                  w wybitnie "mózgowym" programie Wojewódzkiego... Na takie coś
                                  to ani mędrzec ani błazen się nie zdobędzie, do tego trzeba mieć
                                  specjalne predyspozycje...
                            • grek.grek Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 11:03
                              Et, tam ,zaraz marihuana... Jego mimika, to po prostu efekt
                              nasiąknięcia hip hopem zza Oceanu - siedzi w tym sto lat,
                              oglądał godzinami, więc weszło mu w krew; nie ma co ukrywać, że
                              poza lekko podrasowana "na ulicznika". Kiedy rozmawiał z
                              Mucharskim i Janowską był bardziej stonowany, ale... to inna
                              konwencja była.No i Ostry go przyćmiewał.

A Pazura - luźny, lekki, w sam raz do niezobowiązującej gadki-szmatki.
                              • brak-pomyslu Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 11:34
                                zgadzam sie z Tobą.
                                ten program zdecydowanie nie nastawia sie na bycie "strawą dla umysłu" i do
                                tego dostosował sie Pazura, ktory wyjatkowo mi sie podobał, nawet pomijając
                                tekst o pukaniu (swoja droga byl całkiem śmieszny).
                                Jeśli chodzi o Peje to wydaje mi się że mowił co myśli i rzeczywiście tak
                                właśnie myśli.
                                • woody12 Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 13:14
                                  Ażeby uniknąć niepotrzebnego tracenia czasu przed świ?tami polecam odrobinę widzy na temat talk
                                  show, poczawszy od lat 50 tych. Wtedy się dowiecie że to formuła taka jak felieton jest. Każdy ją robi
                                  po swojemu, bez sztywnych form. A szukanie intelektu jest jednym z najbardziej oddalonych pomysłów
                                  od jakiegokolwiek show. Nawet tutaj.
                                  • anetak15 Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 15:49
                                    A dla mnie takiej elektryczności jak z Peją nie było dawno w KW.
                                    • ankas4 Re: Dzisiejszy Kuba 18.12.06, 16:23
                                      Uwazam ,ze wczorajszy program był jednym z lepszych, moze dlatego, ze KUba malo
                                      co mógł powiedzieć a to goscie mieli zawsze ostatnie slowo, Peya zrobil na mnie
                                      dobre wrazenie pomimo przekliniania i dziwnej maniery w glosie - uwazam ,ze jest
                                      autentyczny, nic nie udawal, wszedl z 12 lat temu w hip-hop i trudno teraz
                                      wymagac od niego aby mial miny jak chlopaczek po studiach prawniczych ( nie
                                      obrazajac nikogo po prawie), mowil wprost co mysli i wypadlo to jak dla mnie
                                      prawdziwie, Pazura ... hmm, nie wiem kim on chcial byc w tym programie, ale
                                      pokazal sie jako normalny facet w srednim wieku i tyle...

Pozdrawiam
                                      • mixy puknąć szczukę? 18.12.06, 17:49
                                        afeee ;)
                                      • feminasapiens "autentyczny" Peja 18.12.06, 19:00
                                        Peya zrobil na mnie
                                        > dobre wrazenie pomimo przekliniania i dziwnej maniery w glosie - uwazam ,ze
                                        jes
                                        > t
                                        > autentyczny, nic nie udawal,

Hm, może i jest autentyczny, ale uważam, że pod polskimi budkami z piwem
                                        takich "autentycznych" mamy tysiące - analogiczny sposób wypowiadania się,
                                        poziom umysłowy i wygląd.
                                        Równie dobrze Kuba mógł wyłowić któregoś z nich i zrobić z nim wywiad. Myślę że
                                        mogłoby nawet być ciekawiej.
                                        • woody12 Re: "autentyczny" Peja 18.12.06, 20:01
                                          To jest gostek nie dla wszystkich. Proste. Jak widzisz t y l k o prostaka, źle patrzysz... Dobrze że TVN
                                          ma odwagę pokazywać takich modeli.
                                          • mimi1401 Re: "autentyczny" Peja 18.12.06, 20:54
                                            Program fajny:) a Peja to ma tą mimikę i dziwną nerwowość w ruchach raczej nie
                                            od palenia ale od sterdydow, hormownow albo innych wspogamaczy. Pare lat temy
                                            wygladal jak chuderlak,a teraz gora miesni
                                          • feminasapiens Re: "autentyczny" Peja 18.12.06, 21:09
                                            woody12 napisał:

> To jest gostek nie dla wszystkich. Proste. Jak widzisz t y l k o prostaka, źle
                                            > patrzysz...

A ty co jeszcze dostrzegłeś?
                                            • qbavoo Re: "autentyczny" Peja 18.12.06, 21:18
                                              Facet ma nerwicę sterydową. Mimika twarzy go zdradza... Ale jak na to zadziwiająco elokwentny. I z
                                              sensem nawijający. Chyba już dawno spełzł z ulicy ale musi tam tkwić wizerunkowo.
                                              • kittel3 Re: "autentyczny" Peja oraz dobry SMS 18.12.06, 22:37
                                                To nie był tak dobry odcinek jak oscinek Szymona za tydzień. Bardzo fajna piosenka za tydzień. No i te
                                                Tłoki że boki zrywać. Najlepszy za tydzień. Ten Kuby zły zły!!!
                                                • natasza66 Re: "autentyczny" Peja oraz dobry SMS 18.12.06, 23:14
                                                  Warto czytać Wasze opisy bo pomagają podejmowac decyzje. Kubę zaczełam oglądać regularnie
                                                  dopiero po trafieniu na "telewizje" GW. Dziwi mnie jednak fakt, że im mniej znany gośc tym bardziej
                                                  zapiekła dyskusja tutaj. Czyżby stałe grono panelistów? Może czas na trochę świerzego powietsza...
                                                  Polecam www.blox.pl
                                                  • natasza66 Pazura i Radio Maryja! 18.12.06, 23:23
                                                    .... (...)a poza wszystkim. Czy nikt tego nie zauważył, że Pazura mówił serio o słuchaniu Radia Maryja!!!
                                                  • mameluch Re: Pazura i Radio Maryja! 18.12.06, 23:44
                                                    no i? masz z tym jakiś kłopot? chciałabyś mu tego zakazać?
                                                    mówisz o tym w takim tonie, jakby Pazura powiedział poważnie, że lubi zakradać
                                                    się do podstawówek i podglądać dzieci w ubikacjach:/
                                                    pewnie uważasz się za osobę wyzwoloną, ideały wolności wyznajesz, a tu
                                                    wypowiadasz się w oburzonym tonie, kiedy ktoś robi coś przez prawo dozwolone.
                                                    ble
                                                  • waldemar_batura Re: Pazura i Radio Maryja! 19.12.06, 09:17
                                                    mameluch napisał:

> no i? masz z tym jakiś kłopot? chciałabyś mu tego zakazać?

Masz z tym jakiś kłopot, że przedmówczyni ma kłopot? Chciałbyś tego zakazać?
                                                    Tak samo dobra jedna nadinterpretacja, jak i druga.

> mówisz o tym w takim tonie, jakby Pazura powiedział poważnie, że lubi zakradać
                                                    > się do podstawówek i podglądać dzieci w ubikacjach:/

Bo to mniej więcej to samo. ;-) A propos: nie chce mi się analizować szczerości
                                                    postawy Pazury (nie jest to postać warta głębszej analizy), ale kiedy SLD było
                                                    na fali, przymilał się Kwaśniewskiemu - więc chwalenie teraz radyja musi budzić
                                                    podejrzenia o koniunkturalizm.

> pewnie uważasz się za osobę wyzwoloną, ideały wolności wyznajesz, a tu
                                                    > wypowiadasz się w oburzonym tonie, kiedy ktoś robi coś przez prawo dozwolone.
                                                    > ble

Widzę, że masz podstawowe problemy z rozumieniem pojęcia wolności. W skrócie;
                                                    jeśli ktoś robi coś przez prawo dozwolone (np. pierdzi i beka w towarzystwie),
                                                    nie znaczy to jeszcze ani że trzeba się tym zachwycać, ani że skoro się nie
                                                    zachwyca - jest się przeciw wolności.
                                                  • mameluch Re: Pazura i Radio Maryja! 19.12.06, 10:03
                                                    a kto tu mówi o zachwycaniu się czymkolwiek? dla mnie zapędy takie jak tej pani
                                                    wyżej, są tak samo sensowne jak tych wszystkich pisowców, tyle że z wektorem
                                                    skierowanym dokładnie w drugą stronę.
                                                    oni chcą zakazać powiedzmy stosowania gumek - źle. ale my mamy pełne prawo
                                                    zakazywać słuchania im swojego radia - dobrze. a wszystko pod sztandarem
                                                    tolerancji oczywiście. może trochę więcej zrozumienia dla innych ludzi, skoro
                                                    dla siebie takiego się domagacie?
                                                  • waldemar_batura Re: Pazura i Radio Maryja! 19.12.06, 10:20
                                                    mameluch napisał:

> a kto tu mówi o zachwycaniu się czymkolwiek? dla mnie zapędy takie jak tej
                                                    pani
                                                    > wyżej, są tak samo sensowne jak tych wszystkich pisowców, tyle że z wektorem
                                                    > skierowanym dokładnie w drugą stronę.
                                                    > oni chcą zakazać powiedzmy stosowania gumek - źle. ale my mamy pełne prawo
                                                    > zakazywać słuchania im swojego radia - dobrze. a wszystko pod sztandarem
                                                    > tolerancji oczywiście. może trochę więcej zrozumienia dla innych ludzi, skoro
                                                    > dla siebie takiego się domagacie?

Ale nikt tu nie mówi o zakazywaniu prawnie np. słuchania Radyja - zakazy to
                                                    metoda pisuarów - tylko o swojej krytycznej opinii nt. tej rozgłośni. Naprawdę
                                                    tego nie widzisz?

Inna sprawa, że same Ma-ryja i tak łamie prawo, i to nie tylko antysemickimi
                                                    wypowiedziami, ale swoimi machlojkami finansowymi (np. nie przedstawiają nawet
                                                    dokładnej dokumentacji - komuś innemu dawno by odebrano koncesję). Ale niestety
                                                    zdążyliśmy się już przyzwyczaić, że w Polsce - szczególnie w tzw. IV RP - są
                                                    równi i równiejsi. Czy jednak będzie nam przynajmniej dozwolone krytykować
                                                    linię tego radia i ludzi go słuchających, a więc popierających tę linię - czy
                                                    tego też chcesz nam zakazać?
                                                  • mameluch Re: Pazura i Radio Maryja! 19.12.06, 17:34
                                                    waldemar_batura napisał:

>
                                                    > Ale nikt tu nie mówi o zakazywaniu prawnie np. słuchania Radyja - zakazy to
                                                    > metoda pisuarów - tylko o swojej krytycznej opinii nt. tej rozgłośni. Naprawdę
                                                    > tego nie widzisz?

a czy Ty nie widzisz różnicy między krytyczną opinią o radiu i jego
                                                    działalności, a ocenianiem takiego Pazury przez ten pryzmat? co z tego, że
                                                    słucha? nagle stał się przez to gorszy? jeśli tylko chce, niech to robi, moim
                                                    zdaniem nie robi nikomu krzywdy i ma do tego PRAWO. wybacz, powtórzę się, ale
                                                    dla mnie takie oburzenie, że nikt nie zwrócił uwagi że on słucha RM, jest równe
                                                    temu co powiedziałaby moja Babcia na to, że uprawiam sex przed ślubem i stosuję
                                                    antykoncepcję.
                                                    ja RM nie słucham, nie czuję potrzeby, ale jeśli ktoś chce - niech to robi. mi
                                                    nic do tego i nie będę takiej osoby nazywał moherem, bo robiłbym tak samo jak
                                                    pis nazywający np. mnie wykształciuchem.
                                                    treść niby inna, ale forma pozostaje niezmieniona.
                                                    nie mam nic przeciwko merytorycznej krytyce RM, ale to co pani wyżej
                                                    zaprezentowała zdecydowanie za taką nie uważam.
                                                  • waldemar_batura Re: Pazura i Radio Maryja! 23.12.06, 22:25
                                                    waldemar_batura napisał:

>
                                                    > Ale nikt tu nie mówi o zakazywaniu prawnie np. słuchania Radyja - zakazy to
                                                    > metoda pisuarów - tylko o swojej krytycznej opinii nt. tej rozgłośni. Naprawdę
                                                    > tego nie widzisz?

a czy Ty nie widzisz różnicy między krytyczną opinią o radiu i jego
                                                    działalności, a ocenianiem takiego Pazury przez ten pryzmat? co z tego, że
                                                    słucha? nagle stał się przez to gorszy? jeśli tylko chce, niech to robi, moim
                                                    zdaniem nie robi nikomu krzywdy i ma do tego PRAWO. wybacz, powtórzę się, ale
                                                    dla mnie takie oburzenie, że nikt nie zwrócił uwagi że on słucha RM, jest równe
                                                    temu co powiedziałaby moja Babcia na to, że uprawiam sex przed ślubem i stosuję
                                                    antykoncepcję.
                                                    ja RM nie słucham, nie czuję potrzeby, ale jeśli ktoś chce - niech to robi. mi
                                                    nic do tego i nie będę takiej osoby nazywał moherem, bo robiłbym tak samo jak
                                                    pis nazywający np. mnie wykształciuchem.
                                                    treść niby inna, ale forma pozostaje niezmieniona.
                                                    nie mam nic przeciwko merytorycznej krytyce RM, ale to co pani wyżej
                                                    zaprezentowała zdecydowanie za taką nie uważam.
                                                    *
                                                    A czy w każdym poście naprawdę trzeba od nowa formułować merytoryczną opinię nt.
                                                    Radyja? Chyba każdy wie, że to rozgłośnia ksenofobiczna i ziejąca nienawiścią,
                                                    więc: a) nie jest uprawnione porównywanie poglądów na jej temat z poglądami np.
                                                    o seksie przedmałżeńskim, bo te drugie nikogo nie krzywdzą; b) jak z tego
                                                    wynika, słuchanie tego medium raczej nie świadczy dobrze o człowieku,
                                                    szczególnie jeśli jak Pazura nie próbował nawet odciąć się od politycznej strony
                                                    jego działalności (jak niektórzy robią mówiąc, że interesują ich tylko audycje
                                                    religijne).

Patrz tez mój post o konformizmie Pazury, zmieniającym poglądy w zależności,
                                                    skąd polityczny wiatr powieje.
                                                  • waldemar_batura Re: Pazura i Radio Maryja! 23.12.06, 22:27
                                                    > szczególnie jeśli jak Pazura nie próbował
                                                  • efad4d Re: Pazura i Radio Maryja! 18.12.06, 23:52
                                                    widzialem peje z rok temu, wygladal na strasznie upasionego , nawet w porownaniu
                                                    z tym wczorajszym. Program mi sie podbal , Pazura byl momentami blyskotliwy a na
                                                    tyle wyluzowany, zeby nie wpadac w jakies pokrecone dialogowe zaułki jakie
                                                    czesto zdarzaja sie w tym programie , a jakie sa niezbyt sympatyczne do
                                                    ogladania jesli oczekuje sie lekkostrawnej acz w miare inteligentnej rozrywki.
                                                    Nie błaznował, nie wymadrzal sie slowem pierwszy raz tak pozytywnie go
                                                    odebrałem. Peja mysle , ze jest autentyczny , tzn wierzy w to co mowi lub
                                                    przynajmniej usiluje wierzyc. Podziwam jego dar pewnych spostrzezen oraz
                                                    znakomita umiejetnosc ubierania tego w słowa, choc ma dosyc prostacki sposób
                                                    widzenia swiata, bo jest prostym wyszczekanym ziomem ;). ktos tu napisal , ze to
                                                    taki drugi andrzej lepper i cos w tym jest;)
                                                    --

punkt skupu
                                              • sinny Re: "autentyczny" Peja 19.12.06, 15:14
                                                Peja zawsze miał rozbudowana mimikę, to raczej nerwowe, lekkiego dzieciństwa
                                                nie miał. Czasem wyglądało jakby miał nadmiar skóry na twarzy. :) Chociaż
                                                mięśnie nie wyrosły mu tylko od noszenia siatek.
                                                Wizerunkowo jest naturalny, nie to co taki gangsta Liroy.
                                                • winnix Re: "autentyczny" Peja 21.12.06, 09:28
                                                  Naturalny? Gibanie się na wszystkie strony i robienie min "nie podskakuj mi tu
                                                  ziom" nazywasz naturalnością? Jego występ był żenujący, drażni już mnie to
                                                  gloryfikowanie prostactwa. "Jestem ziomem z ulicy, więc nie będę udawał
                                                  inteligenta". No i git, ale można chociaż spróbować wyartykułować zdanie bez
                                                  przekleńśtwa, prawda?
                            • ewengarda Re: Dzisiejszy Kuba 19.12.06, 00:28
                              wrobelm1 napisała:

> Sama mimika Pejii to wystarczające ostrzeżenie przed marihuaną.

raczej przed sterydami
                              • michal941 Re: Dzisiejszy Kuba 19.12.06, 00:56
                                Facet wykonał 3 tysiące min i 12 tysięcy skurczów mięśni twarzy podczas 20 minut rozmowy. Ręce też
                                nie doganiały myśli... Model nieprzeciętny. Pokazywał bym mocno po 22 godzinie.
    • amona13 Re: Dzisiejszy Kuba 19.12.06, 10:31
      Pazura super , bardzo intelgentny facet natomoast ten drugi to porażka dawno nie
      słyszałm tak mało intelgentnego człowieka ( dalikatnie określiłam inteligencję
      tego Pana)
      • grek.grek Re: Dzisiejszy Kuba 19.12.06, 11:53
        A co to znaczy "mało inteligentny człowiek" w stosunku do Peji ?
        Moze się nie podbać maniera mówienia,gestykulacja,miny,łacina i
        łachy,ale może warto oddzielić sacrum od profanum,i wydobyć jakąs
        wartość tego co mówił,a mówił - w tematach,które były poruszane -
        całkiem do rzeczy,znacznie bardziej do rzeczy niż ci wypomadowani,
        wycyzelowani gościu,których KW zaprasza prawie co tydzień - nażelowane,
        wystrojone ćmoki,które oprócz tej zewnętrznej pseudoaury nie mają nic,
        dosłownie i w przenośni - NIC, są po prostu nudni do sześcianiu,
        godni politowania i zwyczajnie bezrozumni,skupieni na swojej akuratności
        i pragnący się podobać wszystkim i zawsze. Nowa kasta modelek,księzniczek i
        elfów z przypadku,nie mających nic do powiedzenia,sztucznych,kiepskich,o
        osobowości szczotki kiblowej. Taki Peja,czy Liroy,mogą się nie podobać,ale
        są na pewno o niebo ciekawsi i mają więcej rozumu niż tamci wszyscy razem wzięci.

Teraz czekam na Ostrego.

• feminasapiens Re: Dzisiejszy Kuba 19.12.06, 15:25
          grek.grek napisał:

> A co to znaczy "mało inteligentny człowiek" w stosunku do Peji ?
          > Moze się nie podbać maniera mówienia,gestykulacja,miny,łacina i
          > łachy,ale może warto oddzielić sacrum od profanum,i wydobyć jakąs
          > wartość tego co mówił,a mówił - w tematach,które były poruszane -
          > całkiem do rzeczy,

A co konkretnie "do rzeczy" można było znaleźć w wywiadziku z Kubą?

Bo jeżeli nawet miał coś do powiedzenia to artykułował to w taki sposób (za
          szybko, niewyraźnie, bełkotliwie i co drugie słowo bluzgi) że nie dało się
          wyłowić z tego sensu.
          • oley001 Re: Dzisiejszy Kuba 19.12.06, 16:21
            To mój rap to moja rzeczywistość. Widocznie NIE!!! Twoja...
            • kittel3 Powtórka!!! Kiedy!!! Re: Dzisiejszy Kuba 20.12.06, 15:07
              Kiedy powtórka!???
              Czemu TVN nie robi powtórek KW. mają pełne gacie?
              • woody12 Powtórka!!! Kiedy!!! Re: Dzisiejszy Kuba 21.12.06, 01:52
                Ewidentnie promują SMS. Bezpieczne umizgi ala bavaria niż bluzgający Peja ulicznik?
        • winnix Re: Dzisiejszy Kuba 21.12.06, 09:31
          > Teraz czekam na Ostrego.

Ostry a Peja to dwie różne bajki. Ten pierwszy przynajmniej potrafi sklecić
          zdanie bez bluzgu, nie mówiąc już o tym, że teksty ma lepsze i nie epatuje
          postawą groźnego gangsta zza oceanu.
          • jolazursusa Re: Dzisiejszy Kuba 22.12.06, 00:02
            Ja czekam na Fisza i Emede... Ale oni mają podobno na pieńku z Wojewodzkim? Ktoś wie why?
        • kiitek Re: Dzisiejszy Kuba 09.03.07, 15:36
          grek.grek napisał:

Taki Peja,czy Liroy,mogą się nie podobać,ale są na pewno o niebo ciekawsi i
          mają więcej rozumu niż tamci wszyscy razem wzięci.

> Teraz czekam na Ostrego.
          >

Taa,bardzo są ciekawi....chyba na podwórku z piwem w ręku..bo nic innego nie
          potrafią
          • grek.grek Re: Dzisiejszy Kuba 09.03.07, 15:56
            Pewnie,w końcu tylko nagrali kilka płyt ... co to dla ciebie,nie ?

O tym co potrafią,a czego nie potrafią wypowiesz się, kiedy ich poznasz - póki nie znasz,może nie rób z siebie błazna. Umieją robić muzykę - i to dobrą,oczywiście - dobrą,w swojej stylistyce.

Aha,piwa się nie trzyma w ręku,kochanie - trzyma się puszkę z piwem,ewentualnie butelkę,może być kufel... Pamiętaj o tym.

• kiitek Re: Dzisiejszy Kuba 09.03.07, 16:01
              grek.grek napisał:

> Pewnie,w końcu tylko nagrali kilka płyt ... co to dla ciebie,nie ?
              >
              > O tym co potrafią,a czego nie potrafią wypowiesz się, kiedy ich poznasz -
              póki
              > nie znasz,może nie rób z siebie błazna. Umieją robić muzykę - i to
              dobrą,oczywi
              > ście - dobrą,w swojej stylistyce.
              >
              > Aha,piwa się nie trzyma w ręku,kochanie - trzyma się puszkę z
              piwem,ewentualnie
              > butelkę,może być kufel... Pamiętaj o tym.
              >

Z tym 'kochanie' to przegiąles..ale mniejsza o to,no i nawiązując do piwa 'w
              ręku'-nie czepiaj się slowek,na dodatek nie mających wplywu na dyskusje.
              Poza tym,mam nadzieję nigdy nie poznać tych osób. Hahaa,uśmialam się z Twojego
              tekstu,że umieją robić muzykę dobrą w swojej stylistyce-no,rzeczywiście,muzyka
              na 102!naprawde uważasz to coś za muzykę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka