Dodaj do ulubionych

Teleturnieje

24.01.07, 13:15
Wiele osob w naszym kraju lubi teleturnieje.Jedni tylko ogladaja,inni biora
udzial.Dlaczgo telewizje komercyjne tzn;TVN I Polsat maja co raz to nowe
pomysly i je realizuja,a telewizja publiczna nie.Taka familiada,co leci juz
15 lat,jaka to melodia,jeden z dziesieciu conajmniej po 10 lat.moze juz
wystarczy.czyzby w TVP nikt nie mial pomyslu na nic innego i wszystko ma byc
serwowane do usranej smierci jak moda na sukces.
Obserwuj wątek
    • paulinaa Re: Teleturnieje 24.01.07, 13:20
      1 z dziesieciu to niech ozstanie
    • grek.grek Re: Teleturnieje 24.01.07, 15:23
      Rzecz w tym,ze TVN zwala z anteny dobre teleturnieje (Miliarderzy czy Milionerzy,już nie pamiętam; Najsłabsze Ogniwo), a Polsat wymienia bezmyślnie kolejne formaty (Ibisz prowadził juz chyba 10 róznych od ruletek do awantur,przez jeszcze jakieś inne,do obecnego,którego obejrzałem ze 2 odcinki,które nagrałem i używam zamiast kołysanek i liczenia baranów).
      Z taką polityką zajeżdza się w ciemny otwór Doopą zwany - 1 z 10 leci od wielu lat i ma swoją rzeszę fanów,bo jest zawsze,jest niezmienny,ma swój klimat, i nie trzeba w nim pajacować,żeby było ciekawie - jest MARKĄ,a marki się nie zdobywa przez pół roku,tylko przez wiele lat. Telewizje komercyjne mają durniów na menadżerskich stanowiskach i ci durnie wychodzą z durnego założenia,ze trzeba ciągle mieszać w kociołku,żeby zaskakiwać widza,dawać mu nowe formaty i formuły.Brednia.Do programu widz powinien się przyzwyczaić,zżyć się z nim.Niestety,nawet te teleturnieje,które zyskują markę durnie w końcu zdejmuja (ww.wspomniane Ogniwo i Miliarderzy/Milionerzy),z wrzucają W-11 albo hitowe seriale dla kucharek i fryzjerek.Jak tak,to tak - jak mówił Wielki Szu.

Familiady nie oglądam,ale ona również ma markę.Jakkolwiek byłoby to dla jej przeciwników,w tym dla mnie osobiście,niesmaczne.Markę zdobytą przez lata.
      To wina tylko i wyłacznie tv-komerycjnych,że tego nie umieją zrobić ze swoimi
      teleturniejami.

Do "usranej śmierci" ? A dlaczego nie ? Moda na sukces jest nudna.W 1 z 10 ta sama jest tylko formuła,prowadzący i styl - reszta jest inna za każdym razem,tempa nie brak,przestojów reklamowych,i innych - nie ma,albo są w śladowej ilości,wiedzę czerpać można,a i bawić się przed ekranem niezgorzej.

Ciekawe jak można się bawić przy półgodzinnej pogaduszce Ibisza z jakimś graczem,w stylu "biorą koperty... albo nie... albo biorę...nie!nie biorę.. no chyba,że jednak wezmę"... krew zalewa albo oczy się kleją - w zależności od temperamentu :)
      • pavvka Re: Teleturnieje 24.01.07, 15:40
        grek.grek napisał:

> Rzecz w tym,ze TVN zwala z anteny dobre teleturnieje (Miliarderzy czy
        Milionerz
        > y,już nie pamiętam; Najsłabsze Ogniwo), a Polsat wymienia bezmyślnie kolejne
        fo
        > rmaty (Ibisz prowadził juz chyba 10 róznych od ruletek do awantur,przez
        jeszcze
        > jakieś inne,do obecnego,którego obejrzałem ze 2 odcinki,które nagrałem i używa
        > m zamiast kołysanek i liczenia baranów).

TVP też to robi. W USA Koło Fortuny leci już od ponad 30 lat, Va Banque z
        przerwami od ponad 40. A u nas obydwa zdjęli z anteny.
        • grek.grek Re: Teleturnieje 24.01.07, 15:52
          Fakt.
          Tyle,że coś jednak zachowali w tej Publicznej stałego,a TVN i Polsat zapomniały się w żonglerce i nie mają nic...
        • trotylda Re: Teleturnieje 25.01.07, 09:29
          > TVP też to robi. W USA Koło Fortuny leci już od ponad 30 lat, Va Banque z
          > przerwami od ponad 40. A u nas obydwa zdjęli z anteny.

U nas Wielka Gra leciała coś około 44 lat i zdjęli. Za to teraz mamy
          Pospieszalskiego... z oglądalnością, jak przypuszczam, oszałamiającą.
      • emkamaciek Re: Teleturnieje 25.01.07, 16:27
        Greg.greg, naprawdę nie wiesz, że "Milionerzy" a nie "Miliarderzy", czy tak
        tylko się zgrywasz?

Z całym szacunkiem, ale wydaje mi się, że tylko wybitnie odseparowany od życia
        człowiek może nie pamiętać tego, świetnego zresztą, programu.
    • kasia161072 Re: Teleturnieje 25.01.07, 09:52
      mnie się bardzo podobał teleturniej w polsacie "eureko ja to wiem" można było
      sobie wiele rzeczy po przypominać ze szkoły
      • paczka111 Re: Teleturnieje 25.01.07, 13:01
        Dlaczego zdejmują? Dla takich kretynów jak autor wątku. Jak się nie świci i
        nie kręci to nudne i zlikwidować. A nie daj Boże,jak jeszcze trzeba znać
        odpowiedź na jakieś pytanie!!! Kretyn się frustruje. A ponieważ jest ich
        zdecydowana większość w naszym ukochanym kraju, będzie gorzej i gorzej. Macie
        już przykład z BBC Prime
    • nie.ma.mocnych Re: Teleturnieje 29.01.07, 00:23
      TVP2: Familiada, 1 z 10, Oto jest pytanie
      Polsat: Gra w ciemno (IMHO - swietny!), Grasz czy nie grasz, Eureko, ja to wiem
      TV4: miala Daje Slowo (fajny) i Przetrwanie (trudny), miala tez "Taxi" na
      licencji Cash Cab. Slyszalem, ze maja na wiosne robic jakies nowy teleturniej.

TVP1 miala "Wielka Gre", ale ten program mial wyniki na poziomie 12-14% udzialow
      w rynku, a to oznacza - drodzy obroncy jakosci - ze niemal nikt tego nie
      ogladal. Taka prawda. To dwa razy mniej niz ma polsatowska Gra w ciemno.
    • virgo7771 Re: Teleturnieje 30.01.07, 10:53
      Na Dwójce zdecydowanie najlepszy jest 1 z 10, głównie za sprawą
      T.Sznuka.Familiada-straszne nudy, a najbardziej znudzony tym teleturniejem jest
      na pewno K.Strasburger, co widać.Oto jest pytanie- ujdzie ,tylko pani Dowbor
      nie powinna jeszcze bardziej stresować graczy tym swoim: proszę się nie
      denerwować;ale pan zdenerwowany; spokojnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka