Dodaj do ulubionych

INNI - pytanie

28.01.07, 09:33
Witam,

Mam pytanie dotyczące filmu- nie oglądałam od początku - a od momentu jak
Grace szukała kogoś w rupierciarni, po tym jak córka powiedziala jej , że ktoś
tam jest. Co wydarzyło sie wcześniej ?
Dlaczego Grace nie wiedziała,że ona i dzieci nie żyją i nie pamiętała że
udusiła dzieci i sama się zabiła?

Z góry dziękuję za odp.
Obserwuj wątek
    • romcia.p Re: INNI - pytanie 28.01.07, 13:27
      iwka901 napisała:
      > Dlaczego Grace nie wiedziała,że ona i dzieci nie żyją i nie pamiętała że
      > udusiła dzieci i sama się zabiła?

odpowiedzi na to pytanie musisz poszukac na jakimś seansie spirytystycznym
      chyba nikt kto jeszcze chodzi wśród żywych nie wie jak to jest po tamtej stronie ;)
      możliwe,że duchy też cierpią na wyparcie
      • iwka901 Re: INNI - pytanie 28.01.07, 13:32
        No tak:-)
        może to nieprecyzyjne zapytanie- chodzi mi o to, czy wcześniej,- na początku
        filmu wydarzyło się coś, co rzutowało na dalsze wydarzenia.
        • romcia.p Re: INNI - pytanie 28.01.07, 13:35
          o ile pamiętam (a ten film widziałam dosc dawno) to nie - zakończenie filmu jest zupełnym zaskoczeniem
          • princessofbabylon Re: INNI - pytanie 28.01.07, 13:55
            w filmie nie jest powiedziane wprost czemu tak jest
            • rodzynia Re: INNI - pytanie 28.01.07, 14:14
              Końcówka (to że Grace i dzieci są duchami) jest dla widza szokiem ;)
              • ktmajcher Re: INNI - pytanie 28.01.07, 14:52
                mimo, ze zaskoczony byłem i miałem ściśnięty żoładek w samej końcówce
                to miałem jakieś przeczucie że w tym kierunku potoczy się rozwiązanie,
                to chyba zasługa szóstego zmysłu (oczywiście filmu, a nie mojego;-))
                • miss10 Re: INNI - pytanie 28.01.07, 18:18
                  Tez oglądałam wczoraj ten film i zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Nicole
                  była świetna, to naprawdę super aktorka. Do dziś myślę o tym filmie i też nie
                  rozumiem np kim byli ci troje? z filmu wychodzi że też duchami, a Grace nie
                  wiedziała że to duchy choć sama już duchem była (!). Jej mąż też był duchem, w
                  ogóle pod koniec ten film bardzo się pokomplikował.
                  • iwka901 Re: INNI - pytanie 28.01.07, 19:37
                    No właśnie, ciekawe dlaczego Grace nie wiedziała, ze trójka służących i mąż
                    również byli duchami...
                    Na mnie również film zrobił wielkie wrażenie. Cały dzień o tym myślę. To jeden
                    z obrazów , który zapada w pamięć na długo - jak np. "Piękny umysł".
                    Niesamowite były zdjęcia zmarłych i w ogóle mroczna , zamglona całość i
                    oczywiście zaskakujące zakończenie.
                    • pepsic Re: INNI - pytanie 28.01.07, 22:53
                      Grace nie wiedziała, że wraz z dziećmi nie żyje. Trójkę służących z zaświatów
                      przysłano, aby jej to uświadomić.
                  • kwiat_sniegu1 Re: INNI - pytanie 28.01.07, 19:38
                    Tak, ja tez byłam ździwiona i do teraz o tym myslę.Oczywiście N.K zagrała
                    rewelacyjnie, mali aktorzy także(gdyby w Polsce były takie dzieci).Wychodzi na
                    to, że to ten mały Wiktor był zywy.
                    • polili1 Re: INNI - pytanie 28.01.07, 23:24
                      Wywaliła to z głowy -zupełnie jak osoby żywe wyrzucają z pamięci dramatyczne wydarzenia -tak jesteśmy
                      skonstruowani. Ciężko jej by było "żyć", nawet życiem pośmiertnym ze świadomością co zrobiła. Trauma
                      potworna.
                      A swoją drogą możesz pisać że post jest spoilerem, a nie pytaniem o powtórkę czy obecność "innych" na
                      dvd:) -bo się chwilowo poczułam jak na tv.onet gdzie wszytkie opisy filmów w programie zdradzają
                      mordercę:)
                      pozdrawiam
                  • fanny Re: INNI - pytanie 29.01.07, 23:29
                    miss10 napisała:

Jej mąż też był duchem, w
                    > ogóle pod koniec ten film bardzo się pokomplikował.

A ja mysle, ze jej maz wcale nie byl duchem.
                    On wtedy, gdy pojawil sie w domu, byl ciezko ranny i na granicy dwoch swiatow -
                    swiata rzeczywistego i swiata swojej zony. Gdy odszedl/zniknal
                    • iwka901 Re: INNI - pytanie 31.01.07, 22:48

> A ja mysle, ze jej maz wcale nie byl duchem.
                      > On wtedy, gdy pojawil sie w domu, byl ciezko ranny i na granicy dwoch swiatow -
                      >
                      > swiata rzeczywistego i swiata swojej zony. Gdy odszedl/zniknal
    • spacey1 Re: INNI - pytanie 29.01.07, 21:09
      Bardzo możliwe, że śmierć dzieci i matki miała miejsce niedawno i dopiero
      dotarli do "królestwa niebieskiego". Dlatego nie wiedzieli jeszcze, że nie
      żyją. Pamiętacie Beetlejuice? Tam też para głównych bohaterów przez jakiś czas
      nie orentowała się, że zginęła w wypadku
    • vicky.pollard Re: INNI - pytanie 31.01.07, 23:54
      to dziwne że wątki serial z BBC Prime trafiają do "śmietnika:Seriale" od razu, a
      ten wątek jest od dawna i nie został przesunięty do Forum/Kino

a swoją drogą film rewelacyjny :-)
      • vicky.pollard Re: INNI - pytanie 31.01.07, 23:54
        seriali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka