Dodaj do ulubionych

TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY

• camel-ka Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 09:09
      Nowy dzień ,nowe okoliczności , nowy abc ...!
      Jak to dobrze ,że jestesmy tu ciągle , choć trochę smutno ,że w okrojonym
      składzie.
      The4h , proszę , bywaj tu częściej!
      Tak miło , kiedy w spisie widac Twój post! Proszę.
      Na wzór naszego Ogrodu , powstała "rodzinka wirtualna" , którą
      czytuję regularnie.
      Witają się z rana ,ciepło pozdrawiają i ciekawie rozmawiają .
      To bardzo sympatyczne.
      Mam nadzieję , że w naszym Ogrodzie zawitają dziś wszyscy , przekazując
      milutkie pozdrowienia.

Miłego dnia !
      • Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 09:24
    • Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 09:22
      Witam Wszystkich !
      W mojej części kraju zaświeciło dzis słońce, więc przesyłam kilka promyczków
      do magicznego Ogrodu.
      Miło jest przy porannej kawie naładować baterie w tak wspaniałym gronie.
      D. Momo swoim Mikołajowym postem uzmysłowiłaś mi, jak cudownie jest znależć
      przyjaciół w tak niecodziennych okolicznościach.
      The4h, miło wiedzieć że SM czuwa, nie ustawaj w swym trudzie.
      Do Ptysia- Ptysiowa weno - wracaj.
      Pozdrawiam Wszystkich Tych bardziej znanych i nieznanych
      Chochlik
      • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 09:58
        Gość portalu: Chochlik napisał(a):

> Witam Wszystkich !
        > W mojej części kraju zaświeciło dzis słońce, więc przesyłam kilka promyczków
        > do magicznego Ogrodu.
        > Miło jest przy porannej kawie naładować baterie w tak wspaniałym gronie.
        > D. Momo swoim Mikołajowym postem uzmysłowiłaś mi, jak cudownie jest znależć
        > przyjaciół w tak niecodziennych okolicznościach.

Miły Mój Chochliku, Mikołajowy post był zdecydowanie proogrodowym postem raczej,
        O Grubasku pisała poetycko Camel-ka, ja jedynie "wygoniłam" Go w inne strony i
        zachęciłam do większej wiary w siebie i pracy nad realizacją marzeń...one leżą w
        zasięgu ręki, tylko trzeba chcieć, juz to kiedyś napisałam może tu, może gdzieś
        indziej,że: "PRAGNIENIE szuka SPOSOBÓW a NIECHĘĆ - POWODÓW"....
        wszystko można, jeśli TYLKO bardzo się tego chce...

smacznej kawy i efektywnej pracy życzę....;-))

Ps. a gdzie się zapodziała Frezja?

M.

• Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 10:02
          D. Momo,
          ależ wiem, lecz Twój "wyganiający post", odebrałem jako zachetę do uwierzenia w
          siebie, choc miło casem dać ponieścć sie bajkowemy nastrojowi.
          Dzięki za życzenia, zmykam troche popracować
          Chochlik
        • Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 10:04
          • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 10:10
            D.Chochliku....co TY tak od rana ....strzelasz z dwururki?
            zaczynasz być groźny;-)))
            Pracuj, pracuj....
            M.
            • Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 10:36
              D. Momo,
              Tak jakoś wyszło, ale nie chciałem byc posądzony o pobierzne czytanie Twoich
              postow,
              A może by tak trochę aromatycznej brzoskwiniwo- pomarańczowej herbatki dla
              osłody ?????
              Chochlik (zmieszny)
              • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 10:56

> D. Momo,
                > Tak jakoś wyszło, ale nie chciałem byc posądzony o pobierzne czytanie Twoich
                > postow,
                > A może by tak trochę aromatycznej brzoskwiniwo- pomarańczowej herbatki dla
                > osłody ?????
                > Chochlik (zmieszny)

Ależ mnie bierzesz pod włos, Istoto Droga;-)))

Myślę, że jestem w nastroju nie na Brzoskwiniowo-Pomarańczową herbatkę, ale
                zapraszam Cię na Pyszną Czekoladę na Gorąco....o Zapachu Wanilii...taki napój
                bardziej rozgrzeje niz herbata...a potem może wybierzemy sie na spacerek i
                zobaczymy, czy przypadkiem TEN ŁOBUZIACZEK ABC nie stoi za parkanem i nie
                przymierza się do następnego rzutu...kamyczkiem...?
                M.

• Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 11:10
                  Zaproszenie na goracą czekaladę z wdzięcznością przyjmuję, ach właśnie poczułem
                  ten waniliowy aromat. Spacerek, i owszem, może spotkamy również
                  naszych "ogrodowiczów" gdzieś zagubionych ???
                  ABC- mam nadziję że te kamyczki to szlachetne ?
                  Nasza Frezja też sie dzisiaj spóżnia ale może "lunchową" porą do nas zawita ?
                  Cóż, narazie tylko my dwoje ciągniemy ten wątek ale jest to najmniej uciążliwy
                  z chochlikowych obowiązków.
                  Pozdrawiam :)))) (waniliowo)
                  • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 11:54
                    Miły Chochliku...

Pozwól że zacytuję Ci pewne mądre słowa, apropos tego ciągniecia we dwoje:
                    "Lepiej jest dwom niż jednemu, mają bowiem dobrą zapłatę za swój trud. Bo gdyby
                    jeden upadł, drugi może podnieść swego towarzysza. Lecz co będzie z kimś, to
                    jest sam jeden i upadnie, gdy nie ma drugiego, który by go podniósł?...."
                    Zagadka: kto to powiedział, dla podpowiedzi, ten ktoś żył ok. 3000 tysięcy lat
                    temu..

Zapach Wanili roznosi się już po pokoju, usiadźmy sobie na kanapie, przy
                    kominku i oopwiedz mi coś o sobie, Ty mnie juz znasz chyba całkiem nieźle, ale
                    ja...Ciebie trochę mniej...Co robisz we Wrocławiu? Czym się zajmujesz?
                    Mam nadzieję, że zechcesz coś mi powiedzieć....
                    Czekam....M.
                    • the4h. Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 12:48
                      Proszę, proszę... ;)
                      SM (czuwa:)
                      • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 12:56
                        the4h. napisał(a):

> Proszę, proszę... ;)
                        > SM (czuwa:)

Oooooo! Taaaaak....
                        D.the4h - chyba wiem, jak Cię tu ściągać, hihihi;-)
                        M.

• Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 13:10
                      D. Momo,
                      Chyba nadszedł czas na odkrycie kilku kart, we Wrocławiu - to prawda
                      praca - raczej mało interesująca, niezbyt kreatywna, w malenkiej firmie
                      komputerowej.
                      A teraz muszę dać upust mojemu poczuciu winy, cóz Chochlik niestety okazał się
                      Chochliczką, so don't worry S.M ale dobrze że czuwasz.
                      Mam nadzieję że to chochlikowe wyznanie nie poskutkuje banicją z magicznrgo
                      ogrodu, lecz tyle było w nim Kwiatków i Kaktusów więc pomyślałam że i
                      Chochliczek by się przydał.
                      Pozdrawiam
                      Chochlik (zdemaskowany)
                      • camel-ka Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 13:28
                        Właśnie , po raz drugi w dniu dzisiejszym ,odzyskałam pionową postawę i z głowa
                        nieco lżejszą , zażyłam dobroci shower-ka!
                        Przeczytawszy Chochlikowy post , stwierdzam , że jednak ciągle mam problemy
                        z koncentracją ! A może dobrze jarzę ?
                        Chochliku !!!
                        Jesteś kobietą ???!!
                        A to dobre !

Teraz wszyscy uwierzą , że naprawdę jesteś Chochlikiem!

Takie psoty przystoją TYLKO Chochlikom !
                        Świetnie zaangażowane i wykonane.
                        Gratuluję i cieszę się !
                        pozdrawiam.
                        • Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 13:45
                          D. Camel-ko
                          Dzięki za słowa otuchy i uznania. Chochlikowe psoty trochę wymknęły sie spod
                          kontroli.
                          Próbowałam podziękować Ci za piękną Miukołajkową baśn z Ogrodu wcześniej ale
                          jakiś Chochlik wymazał treść z postu.
                          Pozdrawiam
                          Choch.....
                        • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 13:56
                          To Ci dopiero, hahahahahahahahahhahahahahahahahahahaha))))

A ja tu juz nastrój romantyczny, kominek, gorąca czekolada, sadowię się
                          wygodnie, żeby popatrzeć Ci w oczy i filuternie pouśmiechać....a tu
                          proszę....moja kokieteria po raz klejny UKARANA;-)))
                          Chyba muszę przystopować;-)))

Chchliczko! świenie...witaj...w gronie ;-))
                          Powiem ci jedno, od początku podejrzewałam ze coś jest nie tak, zbyt delikatnie
                          brzmiał ten Chochlik, ale pomyślałam sobie, tacy faceci, jeszcze chodzą po
                          ziemi - i cieszyło mnie to ogromnie, bo przecież i D.the4h i Ptyś i ZWN - to
                          przykłady uroku i delikatności, więc uznałam za naturalne iż ty taka(i)
                          jesteś...ale jednak mój szósty zmysł się nie dał do końca oszukać....

Może więc...przeniesiemy się i w trzy "baby" pójdziemy szukać ABC za płotem;-))

Momo...ubawiona...

Ps. Ten mój prywatny SM dobrze się spisuje - udarenia wszelkie niecne zamiary,
                          hihihi;-)
                          • Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 14:29
                            D.Momo,
                            Cieszę się ze chochlikowe psoty, rozbawiły Cię, dzięki za zaproszenie
                            do "babskiego" grona. Cóż nasi wspaniali panowie, trochę nas zaniedbali
                            ostatnio, więc cóz miał robić biedny Chochlik, musiał trochę popsocić.
                            ale ta zmiana płci okazała się w końcu bardzo zdradliwa. Twój szósty zmysł
                            okazał się niezwykle przenikliwy.

A i S.M czuwał jak zwykle, i chwała mu za to.
                            pozdrawiam CiE serdecznie i chodżmy poszukać, co w śniegu naszego Ogrodu i
                            okolicy piszczy.
                            Nicka nie zmieniam bo już się do niego przywiązałam więc jak zwykle
                            Wasz Chochlik
                          • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 14:31
                            NO, Chochli.....gdzie się skryłaś....)))
                            Ja się naprawdę cieszę.....)))
                            Jesli cie uraził mój rubaszny śmiech, to wybacz....
                            Juz nie będę, obiecuję...
                            M.
                            • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 14:59
                              A więc chodźmy....

"U nas w Ogrodzie śnieg skrzy sie w słońcu,
                              szczypie w policzki mroźne powietrze,
                              A za parkanem ktoś w zaspie siedzi...
                              Niesmiały pewnie, sprawdźmy koniecznie...
                              Wczoraj wieczorem też tu zagladał,
                              ale kamyczek rzucił i nie wszedł
                              ciekawe tylko, czy nadal czeka
                              nie...lecz coś napisał....co...ABC..
                              Moze więc furtkę szerzej otwórzmy,
                              jak dzisiaj przyjdzie, to może wejdzie...
                              zechciej tu przybyć, gościu nasz miły..
                              I znów w Ogrodzie więcej nas będzie..."

Dziewczyny, jak myślicie, czy zechce skorzystać ten(ta) Nowy(a)nasz gość i
                              zawita na dłużej?

Ps. Ptysiu....musisz zajrzeć także, bo nowości a nowości w tym naszy Ogródku -
                              całe mnóstwo, radość wielka, przybył Ci nowy Kwiatuszek cudownie przemieniony z
                              Kaktusa, a za parkanem ktos sie czai następny...pracu huk...

M.)

• Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 15:18
                                Szybciutko piszę, ze zmykać już musze, ale z niecierpliwościa czekam poranka
                                Ja Choch...
                                • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 15:31
                                  Ha, więc z kim mi przyjdzie szukać tego Kogoś???

Wiem, poczekam w domku Naszym...jak sie sciemni, to pewnie znów się pojawi, a
                                  ja już bedę czekać na tego Kogoś z gorącymi kluskami śląskimi ze
                                  skwarkami...pyyycha...
                                  M.
                                  • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 05.12.01, 16:02
                                    Oj, udzielałam sie dzisiaj okrutnie, ale na szczęście nie ucierpiały na tym
                                    moje obowiązki, wręcz pracowało mi się lepiej....w zasadzie nadgoniłam rózne
                                    zaległości i nadałam bieg innym bieżący sprawom...
                                    A kluski śląskie się juz robią;-)) same...jak to w Czasodziejskim Domku
                                    Narazie, buziaczki, zajrzę wieczorkiem i sprawdzę, czy nikt nie siedzi tam
                                    gdzie nie powinien, bo inaczej wezmę za rękę i przyprowadzę....
                                    M. czyli PA
                                    • Gość: Mallina Re: the4h IP: *.iesy.de 05.12.01, 19:38
                                      pamiec dobra, pamietam, ale mam watpliwosci jesli chodzi o zainteresowanie

pozdrowienia dla wszystkich, juz mi dziala wiec znow jestem:-))
                                      • Gość: Momo Re: the4h IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 21:17
                                        Witaj Mallinko na starych smieciach;-)))
                                        Teraz mi, dla odmiany necik odmawia posluszenstwa, ale jakos tu weszlam na
                                        momencik;)
                                        buziaki dla wszystkich
                                        M.
    • Gość: abc Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: 10.128.131.* 06.12.01, 00:38
      Dzięki za wszystkie ciepłe słowa.
      A ja znowu mimochodem za płotkiem...
      cichutko, cichutko... dzisiaj bez kamyczków (oczywiście, że tylko szlachetne
      wchodzą w grę, jakże by inaczej, trochę diamencików, trochę perełek), bo boję
      się, że mogę spłoszyć Mikołaja, który przecież dzisiaj podkłada prezenty pod
      zaśnieżone choinki w Waszym (nie śmiem myśleć - naszym(?)} ogródku.
      Jeżeli pod Waszymi podusiami nic Mikołaj nie zostawił, to na pewno będzie coś
      dla każdego TUTAJ...
      A więc nie przeszkadzam i cichutko zmykam.
      Miłego dnia mikołajkowego

tajemnicze, jeszcze onieśmielone ABC
      • Gość: Mallina Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.iesy.de 06.12.01, 00:46
        a ABC jakiej jest plci????
        pozdrawiam:-))
        • Gość: abc Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: 10.128.131.* 06.12.01, 01:07
          a jaką płeć byś wolała????
          obawiam się, że będzie zawód...
          • Gość: Mallina Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.iesy.de 06.12.01, 01:12
            tego to nie wie nikt, ale przypuszczam ze mezczyzna nie jestes?
            i co wolalabym nie ma tu nic do rzeczy:-))
            • Gość: abc Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: 10.128.131.* 06.12.01, 01:14
              Gość portalu: Mallina napisał(a):

> tego to nie wie nikt, ale przypuszczam ze mezczyzna nie jestes?
              > i co wolalabym nie ma tu nic do rzeczy:-))

bingo!!!
              a trzeciego wyjścia nie ma.
            • Gość: maxio Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.btmldn.com 06.12.01, 01:15
              a do nas to juz nie laska
              • Gość: abc Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: 10.128.131.* 06.12.01, 01:21
                Maxiu!
                sorry, bez urazy, ale nie wiem o co chodzi.
                Wybacz, zważ na porę (doby oczywiście).
              • Gość: Mallina Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.iesy.de 06.12.01, 01:21
                jak to nie przeciez tam jestem:-)))))
                i prosze kto tu sie pojawil i czyja to zasluga;-)))
                • Gość: Mallina Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.iesy.de 06.12.01, 01:30
                  abc nie przejmuj sie ja tam wiem o co chodzi bo to do mnie bylo:-)))))
                  • Gość: abc Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: 10.128.131.* 06.12.01, 01:32
                    acha, a ja już idę spać,
                    zmykam cicho i jeszcze raz "miłych Mikołajków"
                    pa,pa
                    • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 06.12.01, 08:57
                      No proszę....acha, w ogóle to Dzień dobry ))))...a kontynuując....Mallinko,
                      widzę, żeś w zasadniczy sposób - sobie właściwy - wyjaśniła sprawę ABC, a
                      raczej jej przynależności do Kwiatków. Rozumiem, że to po to, aby nie było
                      potem problemów, jak z naszą Chochliczką...;-)))
                      Niestety zgubiła się nam Frezja, chyba, że Frezja to....ABC? Tu wszystko jest
                      możliwe- jak widać - Frezja zniknęła, a abc udziela sie nocami, no ale myślę,
                      ze i ta sprawa się wyjaśni...
                      Ja znalazłam Mikołaja z czekolady na swoim biurku w pracy, hihi))
                      To tyle narazie, całuski dla RESZTY, każdego z osobna, a dla Ptysia - który,
                      ma tak wielką moc, że zdalnie potrafi przyciągać coraz to nowe Kobiety do
                      Ogródka - szczególne, delikatne i czułe buziaczki z wieloma atrakcjami...
                      Wasza Pomarańczka;-))) zwana M.
    • Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 09:50
      Witam Wszystkich w radosny Mikołajkowy poranek !
      Z niecierpliwością śpieszyłam odrobić Ogrodowe zaległości i musze powiedzieć żę
      wiele działo się na drugiej zmianie.
      Mallinko, myślę że gdyby mój kamuflaż był poddany Twoim detektywistycznym
      talentom, miałabym duzy kłopot. Pozdrawiam Cię serdecznie, czy Mikołaj dotarł
      również do Twojego zakątka Europy.
      Camel-ko pozdrowienia serdeczne , czyżby do dalekiego U.S.A ?
      Dla Me której nie miałam okazji spotkać osobiście również.
      D. Momo - miłego dnia życzę pełnego Czekoladowych Mikołajów i nie tylko...
      ABC jak miło że jesteś, otwórz szerzej tę furtkę, ten magiczny Ogród zaprasza
      wszystkie wrażliwe istoty.
      Do Wszystkich miłych Panów jedynych w swoim rodzaju, wstapcie na chwilkę,
      Ogrodek taki niedopatrzony.
      Wasz Chochlik
      • camel-ka Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 06.12.01, 11:29
        Witaj abc !
        Nastepna dziewczyna przybyła nam w Ogrodzie !
        Tak to już jest ,że magiczny klimat tego miejsca , znacznie częściej
        przyciąga kobiety niż mężczyzn.
        Szkoda tylko że starzy , męskiego rodzaju bywalcy tego miejsca odwiedzają nas
        coraz rzadziej
        lub też zupełnie rzadko.
        Panowie , czyżby mnogość Kwiatuszków odstraszała Was tak bardzo ?
        The4h , Ptysiu - proszę przychodżcie tu chociaz od czasu do czasu !
        Monotematyczność w żadnym wydaniu nie jest łatwa do "strawienia".
        Bądżcie więc solą , pieprzem i cukrem naszych ogrodowych klimatów ,
        bardzo proszę !

Pozdrawiam wszystkich mikołajowo-prezentowo.
        Mam nadzieję ,że o każdym z nas ktoś pamięta ,więc życzę choćby niewielkich
        prezentów lecz od najbardziej ukochanej osoby.
        • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 06.12.01, 12:04
          camel-ka napisał(a):

> Witaj abc !
          > Nastepna dziewczyna przybyła nam w Ogrodzie !
          > Tak to już jest ,że magiczny klimat tego miejsca , znacznie częściej
          > przyciąga kobiety niż mężczyzn.
          > Szkoda tylko że starzy , męskiego rodzaju bywalcy tego miejsca odwiedzają nas
          > coraz rzadziej
          > lub też zupełnie rzadko.
          > Panowie , czyżby mnogość Kwiatuszków odstraszała Was tak bardzo ?
          > The4h , Ptysiu - proszę przychodżcie tu chociaz od czasu do czasu !
          > Monotematyczność w żadnym wydaniu nie jest łatwa do "strawienia".
          > Bądżcie więc solą , pieprzem i cukrem naszych ogrodowych klimatów ,
          > bardzo proszę !

Świete słowa...bo jak tak dalej pójdzie to Czarodziejski Ogród zamieni się w
          Sabat czarownic, hihihihi, i to dopiero będzie bieda...

"Furtka jęknęła...
          o, ktoś się skrada...
          tak po cichutku...
          lecz skrzypnął śnieg.
          Ogród Baśniowy
          spokojnie czeka...
          Nowy mieszkaniec
          już właśnie wszedł...
          Idąc, rozglada się
          po Ogrodzie...
          podziwia pejzaż
          i czar zeń tchnący...
          bo choć jest zima
          i noc głęboka,
          Ogród jest barwny
          i bardzo pachnący...
          Zaraz przy furtce
          rosną Jabłonie,
          teraz bez liści,
          lecz są radosne,
          bo w ich konarach
          znalazł schronienie
          maleńki ptaszek,
          czekając wiosny...
          Tuż za drzewami...
          coś się czewieni...
          czy to możliwe?
          ...pomimo zimy?
          Oczom nie wierzy,
          lecz, tak...to prawda.
          Kwitną Poziomki,
          słodkie Maliny...
          Jedna z nich woła
          do Goscia cicho:
          'Hej, kto ty jesteś?
          Troszkę zmieszany?
          witaj w Ogrodzie,
          miło Cię widzieć,
          chcesz tu zamieszkać?
          To zapraszamy...
          Na końcu dróżki
          nasz Domek czeka,
          tam wejdź, nie pukaj,
          czuj się swobodnie.
          Zapewne już się
          herbatka robi
          i ciepła strawa,
          boś pewnie głodny...
          A ja za chwilkę
          przyjdę do Ciebie
          by opowiedzieć
          Bajki ciąg dalszy.
          Bo każdy dzień
          w Naszym Ogrodzie
          to niespodzianka...
          co się wydarzy..'"

Droga ABC...teraz może coś o sobie opowiesz?
          Pozdrawiam trzech wspaniałych Muszkieterów: słodkiego Ptysia...co śmiga po
          Krainach Dalekich, troskliwego D.the4h - co umie zawsze wesprzeć dobrym słowem i
          tajemniczego ZWN...co zaskakuje znienacka i pojawia się bez zapowiedzi;-))

Czasem zagląda tu Max - więc dla niego serdeczności, bo jego radość życia jest
          godna naśladowania...

I oczywiście Wszystkie Kwiatuszki Ptysia, trzymajcie się Ciepło i miłego dnai;)))
          Momo....marzycielka

• Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 13:43
            Oj nieczuli na te nasze prośby Ci nasi Muszkieterzy, a my wszystkie tak pieknie
            prosimy. Miło że na Was dziewczyny zawsze można liczyć.( Sabat Carownic- to
            dobre , hi, hi, hi,
            D. ABC- tak poetyckie zaproszenie chyba przełamało Twoje onieśmielenie?????
            Pozdrawiam
            Choch...
            • the4h. Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 06.12.01, 14:25

> Oj nieczuli na te nasze prośby Ci nasi Muszkieterzy, a my wszystkie tak pieknie
              > prosimy

Witam :)
              Jak już tak się pisze, to muszę się na chwilkę pojawić, aby się ukłonić D.
              Paniom :))))
              Muszę przyznać Chochliku, że nieźle wczoraj "załatwiłaś" Pewną Niegrzeczną
              Dziewczynkę ;-)
              D. Momo, dziękuję Ci wiesz za co i obiecuję, że przy chwili wolnego czasu (z
              mojej strony) spotka Cię miła (mam nadzieję) niespodzianka :)
              Mallina - widzę, że wątpisz w fakt, iż ostatnio nie mam czasu i stąd Twoje słowa
              o "braku zainteresowania" w wiadomej sprawie. Nieładnie :( A z innej beczki, to
              nieźle wczoraj(?) szalałaś po różnych wątkach i nie tylko, aż Cię Maxio musiał
              szukać ;)
              Wczoraj też pojawiła się gdzieś na forum Me, ale tutaj nie trafiła :( Me - proszę
              nadrobić zaległości.
              Bawcie się dobrze Wszyscy bez wyjątku (nie będę wymieniał, bo jeszcze Kogoś
              pominę i będzie kiszka ;)
              Pozdrowionka :)))
              the4h.
              • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 06.12.01, 15:02
                the4h. napisał(a):

> Witam :)
                > Jak już tak się pisze, to muszę się na chwilkę pojawić, aby się ukłonić D.
                > Paniom :))))

Jak zawsze, niezawodnyś...D.the4h...;-)

> Muszę przyznać Chochliku, że nieźle wczoraj "załatwiłaś" Pewną Niegrzeczną
                > Dziewczynkę ;-)

Taaaaaaak.....czy ja kiedyś zmądrzeję?;-)

> D. Momo
                > spotka Cię miła (mam nadzieję) niespodzianka :)

A masz wątpliwości, po tak długim czasie naszej znajomości - toż to
                prowokacja...jawna;-))

M.
              • Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 15:05
                Żegnam Wszystkich i życzę wspaniałego Mikołajkowego wieczoru, pełnego
                niespodzianek i proszę zostawcie troszkę tego czru w magicznym Ogrodzie.
                The4h - miło że nie dałeś sie prosić zbyt długo :))))
                Zmykam więc
                Choch...
                • prowokatorka Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 06.12.01, 15:40
                  Plaksamitna! Znowu SM nie zadziałał.Bardzo ciekawy twoj post i the4h.Pozostali
                  ogrodowicze powinni uważnie przeczytać oba.
                  Pzdrv.
              • camel-ka Re: do the4h-ta 06.12.01, 15:48
                the4h. napisał(a):
                >
                >

>
                > Witam :)
                > Jak już tak się pisze, to muszę się na chwilkę pojawić, aby się ukłonić D.
                > Paniom :))))
                > Muszę przyznać Chochliku, że nieźle wczoraj "załatwiłaś" Pewną Niegrzeczną
                > Dziewczynkę ;-)
                > D. Momo, dziękuję Ci wiesz za co i obiecuję, że przy chwili wolnego czasu (z
                > mojej strony) spotka Cię miła (mam nadzieję) niespodzianka :)
                > Mallina - widzę, że wątpisz w fakt, iż ostatnio nie mam czasu i stąd Twoje słow
                > a
                > o "braku zainteresowania" w wiadomej sprawie. Nieładnie :( A z innej beczki, to
                >
                > nieźle wczoraj(?) szalałaś po różnych wątkach i nie tylko, aż Cię Maxio musiał
                > szukać ;)
                > Wczoraj też pojawiła się gdzieś na forum Me, ale tutaj nie trafiła :( Me - pros
                > zę
                > nadrobić zaległości.
                > Bawcie się dobrze Wszyscy bez wyjątku (nie będę wymieniał, bo jeszcze Kogoś
                > pominę i będzie kiszka ;)
                > Pozdrowionka :)))
                > the4h.

Nie wymieniłeś tylko mnie. :)))

Kiszki nie będzie !
                • camel-ka Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 06.12.01, 15:55
                  Przeczytałam oba posty!
                  Rzeczywiście ciekawe !

hmm , hmmm...

... i rzeczywiście , coś nie zadziałało..

;))
                  • Gość: the4h. Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.devs.futuro.pl 06.12.01, 19:17
                    camel-ka napisał(a):

> Nie wymieniłeś tylko mnie. :)))
                    >
                    > Kiszki nie będzie !

Witaj Camel-ko :)
                    Nie wymieniłem nie tylko Ciebie, przeczytaj uważnie. Nie oznacza to jednak, że
                    ignoruję Ciebie lub Kogoś z pozostałych niewymienionych. Niech potwierdzeniem
                    będzie ten pościki, który jest specjalnie dla CIEBIE :)

> Przeczytałam oba posty!
                    > Rzeczywiście ciekawe !
                    >
                    > hmm , hmmm...
                    >
                    > ... i rzeczywiście , coś nie zadziałało..
                    >
                    > ;))

Wstyd mi, ale muszę szczerze przyznać, że nie za bardzo rozumiem o co Wam biega,
                    tzn. Tobie i Prowokatorce :( Szczególnie trudno mi jest się dopatrzeć czegoś
                    arcyciekawego w moim poście ;) Chyba, że ktoś po mnie "jeździ" ;)
                    Specjalne pzdr 4 Camel-ka :)))
                    the4h.
                    • Gość: the4h. Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.devs.futuro.pl 06.12.01, 19:55
                      D. Momo - odesłałem gołąbka, ale nie miałem dla niego nic do jedzenia i
                      biedaczek jakiś taki słaby się zrobił, a więc nie mogłem go zbytnio obciążyć ;)
                      Pzdr :)
                      the4h.
                      • Gość: the4h. Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.devs.futuro.pl 06.12.01, 20:40
                        To jeszcze raz ja ;) I znowu do D. Momo. Zabłąkałem się dziś w sieci i trafiłem
                        w tajne miejsce ;)
                        SM
                        • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 06.12.01, 21:20
                          Gość portalu: the4h. napisał(a):

> To jeszcze raz ja ;) I znowu do D. Momo. Zabłąkałem się dziś w sieci i trafiłem
                          >
                          > w tajne miejsce ;)
                          > SM

Oj, D.the4h....na ciebie to nawet gniewac sie nie mam sily;-).
                          Specjalnie tez sie tam udalam i....sam sprawdz efekty...a golebia wysle jutro, bo
                          musze sie zastanowic, a jak mi kompik nie pisze kreseczek nad o,z,s,c, w poprzek
                          l i ogonkow przy e i a to trace wene...:-)) dlatego paczka wyjdzie z pracy...
                          Caluski dla WSZYSTKICH BEZ WYJATKOW, A DLA kogos Z BAJEREM;-)

Momo....wieczorkiem

• Gość: Mallina Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.iesy.de 06.12.01, 22:10
                            nigdy bym nie pomyslala ze the4h taki ciekawy.....

ale prowokatorko...tez niewiem czego chcialas sie dopatrzec w poscie the4h...on
                            jest zawsze bardzo porzadny, nigdy nie ma nic zlego na mysli, nawet brzydko nie
                            mowi..a to ze lubi niegrzeczne dziewczynki.....:-)))
                            • camel-ka Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 06.12.01, 23:03
                              Drogi the4h ,
                              czuję się zauważona i odpowiednio wspomniana.
                              Dziękuję Ci bardzooooo !

Długo nie mogłam dopatrzeć się niczego ciekawego w postach ,Twoim i Momo.
                              Ponieważ jednak należę do ludzi nie dających zbyt łatwo za wygraną,
                              udało mi się doszukać tego , co znalazła prowokatorka ( nowa w Ogrodzie ? -
                              czysty babiniec!)

Dzięki tej mojej dociekliwości , wiem kim jest Chochlik , wiem , że Ty o tym
                              wiedziałeś i wiem jak do tego doszedłeś.

Pozostała mi jedna niewiadoma : kim jest prowokatorka i jak ona doszła
                              do odkrycia tej "sensacyjnej" wiadomości ?!

Pozdrawiam Chochlika , Ciebie -the4h ,Momo i ..Mallinkę ;)))

PS.Coraz tu ciekawiej , coraz ciekawiej ...
                              • mrumru Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 07.12.01, 00:32
                                Miau,miau!
                                Furtka w Ogrodzie jak zwykle otwarta...;))))
                                No to jestem z powrotem. Mozna?
                                • Gość: the4h. Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.devs.futuro.pl 07.12.01, 08:14
                                  camel-ka napisał(a):

> Dzięki tej mojej dociekliwości , wiem kim jest Chochlik , wiem , że Ty o tym
                                  > wiedziałeś i wiem jak do tego doszedłeś

Szkoda tylko, że ja tego wszystkiego nie wiem :(

Witajcie :)
                                  Przyznaję się bez bicia, że albo zbyt mało uważnie czytam Wasze (a nawet swoje)
                                  posty, albo Ktoś mnie robi w balona, albo jestem ... ;)
                                  Pozdrowionka na początek mroźnego, aczkolwiek słonecznego dnia :)))
                                  the4h.

P.S. Mallina - Ty chyba jednak coś dostałaś od tego Mikołaja. I nawet wiem co to
                                  było... wielki WALEC, abyś mogła mnie zajeździć na ... :(
                                  • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 07.12.01, 09:45
                                    Ano...dzionek mroźny, ale słoneczny rzeczywiscie;-))
                                    I mi jakoś lepiej się myśli przy takiej aurze...
                                    Jednak i ja nie bardzo wiem, o co chodziło prowokatorce, chyba słabo
                                    kojarzymy...:-)więc nie będę sie silić na filozofowanie, stwierdzę jeno, że
                                    była to prowokacja...zgodnie z założeniem osoby o tym prowokatorskim nicku...
                                    Chciałaś zaistnieć - udało Ci się...życzę dalszych sukcesów;-)

Natomiast pewien klimat nieporozumienia wyczuwam w naszym Baśniowym
                                    Sadzie...jedni się gubią, pojawiają sie i znikają jak meteoryty, inni zjawiają
                                    się - znienacka, jak do siebie....bo u nas mozna tak sie czuć...i nie nadążam i
                                    coraz trudniej mi się doliczyć, kto , gdzie i kiedy i dlaczego...
                                    teraz jakiś mrumru....Witaj Kocurku...jestem miłośniczką tych wspaniałych
                                    futrzaków...jak Cię zwą: czy właśnie mrumru? Niech będzie, chcesz mleczka? a
                                    może złapałeś jakąś myszkę za płotem? Tylko zostaw tego małego ptasza, co
                                    gniazdko sobie uwił w konarach Jabłoni....bo widzę, ze już miałes na niego
                                    chrapkę...to jest Kacperek i jako mieszkaniec Ogrodu, jest nietylakny...

Zyczę miłego dnia i czekam w pokoju, przu kominku...tam najprzyjemniej
                                    M.

Ps. Pozdrawiam Wszystkich;-)
    • Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 09:57
      • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 07.12.01, 10:11

Otóż to, raczej powinno być chochlik przemilczał(a):
        rozumiem...pewnie chciałaś dobic do 200 - co Ci sie udało, chyba trzba powoli
        myśleć o rozpoczęcieu nowego odcinka....
        zazwyczaj to D.the4h zakładał te nasze kolejne części Sagi o Życiu Ogrodnika i
        Jego Roślinkach, ale ostatnio uczyniła to Mallina....
        M.

Ps. Przygotowujmy sie więc do desantu....czas się ewakuować

• camel-ka Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 07.12.01, 11:00
          p!aksamitna napisał(a):

> Gość portalu: Chochlik napisał(a):
          >
          >
          > Otóż to, raczej powinno być chochlik przemilczał(a):
          > rozumiem...pewnie chciałaś dobic do 200 - co Ci sie udało, chyba trzba powoli
          > myśleć o rozpoczęcieu nowego odcinka....
          > zazwyczaj to D.the4h zakładał te nasze kolejne części Sagi o Życiu Ogrodnika i
          > Jego Roślinkach, ale ostatnio uczyniła to Mallina....
          > M.
          >
          > Ps. Przygotowujmy sie więc do desantu....czas się ewakuować
          >
          >
          Witam wszystkich !
          Tak pięknie na zewnątrz i słoneczko świeci..a u nas w Ogrodzie
          jakoś nerwowo...
          Ewakuacja ?
          Dokąd ?
          Gdzieś pewnie daleko od ...
          mhmmm..

Pozdrawiam i mocno całuje (szczególnie Momo i Chochlika )
    • Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 10:13
      Witam Wszystkich !
      u mnie szaro za oknem i pada deszcz, więc miło wiedzieć że dla niektórych
      świeci słońce. Chyba powinnam być jednak Kwiatkiem....
      The 4h, Twoja obecność w Ogrodzie jest jak zwykle elektryzująca.
      Mallinko - Ty chyba nie lubisz chochlików- może by tak jedno słówko ?
      D. Momo pozdrawiam Cię szczególnie serdecznie, cudownie, że zawsze można liczyć
      na Twój czar.
      Miłego dnia życzę Wszystkim bywalcom baśniowego Ogrodu.
      I już do pracy zmykam,
      Choch...
    • Gość: Chochlik Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 11:21
      Witaj Camel-ko,
      Ciepło Cię pozdrawiam, przeslij parę promyków słońca w moje strony,
      W Ogródku jakoś pusto...
      D.Momo - ewakuacja pewnie będzie konieczna gdyż niedługo koniec BB, a i wątek
      otwiera się strasznie powoli.
      Niesamowite, że wszystkich nas tutaj przyciągnął ten temat. Mama nadzieję że
      znajdzie się gdzieś odpowiednie miejsce dla naszej opowieści i że nikt się nie
      zgubi. Czekam na propozycję.
      Choch...
      • p!aksamitna Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY 07.12.01, 12:06
        Kochani moi...

Mam pewna nieśmiała propozycję, ale musicie wypowiedziec sie co o tym
        myślicie...
        Otóż jest sobie takie forum :CZAS WOLNY. Tam, istnieje od połowy czerwca pewien
        prywatny temat, pt. MOMO, MARKETING I INNE...
        Był to temacik załozony przez kogo.....? ano własnie: NASZEGO ULUBIONEGO
        PTYSIA!!!!!!! Mam do niego sentyment i ponieważ jedno z Was - nie powiem Kto -
        odnalazło wczoraj , "niby" przypadkiem;-)))ten temat, więc niech RESZTA CAŁA
        MOJA KOCHANA tam zajrzy i....napiszcie co o tym sadzicie...jak sie spodoba, to
        przenosiny za pasem...
        Narazie...)))
        Wasza Momo
    • Gość: Chochli Re: TU,GDZIE TEMAT JEST NIEPOTRZEBNY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 13:41
      podciągam troche do góry, aby Wszyscy dostrzegli zaproszenie Momo do nowego
      mieszkanka.
      Choch...
      • p!aksamitna POWTARZAM NOWY ADRES...;-))) 07.12.01, 14:03
        Podciągnę i ja, powtarzajac adresik:
        ULICA:CZAS WOLNY
        nr mieszkania: MOMO, MARKETING I INNE...
        własność: PTYSIA I MOMO...
        ale jesteśmy gotowi domeldować każdego, kto przyjmie nasze zaproszenie....
        czekam:
        Ptysiu, The4h, zwn, max, camel-ko, mallino, me i inni, goscinnie będący...

Momo
        • p!aksamitna Re: POWTARZAM NOWY ADRES...;-))) 07.12.01, 15:18
          ....i abc, i Frezja...i mrumru: tam czekają cie specjalne wzgledy, poczytaj...
          i...czy jeszcze ktos niewymieniony? aaaaa....Chwaścik...ale on i bez tego nas
          znajdzie...
          M.
          Ps. robię za drogowskaz------------------>czas wolny: momo, marketing...czekamy
          • Gość: camel-ka Re: POWTARZAM NOWY ADRES...;-))) IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 19:34
            uuaaauuuu!!!

Przeprowadzamy się ???

Gołąbek też już mi powiedział !

Raduje sie serce moje ,że nie zapominasz Droga Momo , o mnie.
            • mallina Re: POWTARZAM NOWY ADRES...;-))) 07.12.01, 22:08
              mrumru to przeciez Balbina!
              :-))))

ja nie zawsze rano moge wpisywac wiec dlatego czasem malo jest moich postow...

momo ja wiem kto znalazl twoj watek:-)))))

the4h...nie masz potrzeby czuc sie zagrozony..ja malo jezdze;-)))))
              hahhaahhaahahahhhha.....

o gg zazelo dzialac wiec ideeeeeee
              • mrumru JAKI ADRES????????????????? 07.12.01, 23:12
                Ach to Malliny sa takie "ciekawe":))))))))))))))))
                Witam...ponownie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka