yahoo10 13.02.07, 23:22 Dlazego oni sa tact tendencyjni???? kazimiera szcz to tlagedia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lo11lo Re: Teraz My 13.02.07, 23:31 Przecież pani poseł z Samoobrony miała okazję przedstawić swoje argumenty. Ale w tym zlepku przypadkowych nie powiązanych ze sobą słów przez nią wygłoszonych nie było żadnej treści. To już "teraz my" rzucali kontrargumentami wobec pani Szczuki. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky.pollard Re: Teraz My 13.02.07, 23:33 JESTEM GODNY PODZIWU DLA TWOJEJ umiejętności mnożenia wątków i JESTEM GODNY PODZIWU DLA CIEBIE że ta kobieta z samoobrony nie była tragedią Odpowiedz Link Zgłoś
rudestus0700 Re: Teraz My 13.02.07, 23:44 To właśnie Szczuka była w tym programie najlepsza, a naigrywanie się z jej dykcji jest poniżej pewnego poziomu, a nie dyskusją stricte merytoryczną. Do rzeczy zatem: mówiła rzeczowo, jej wywody były poukładane, co prawda nie miała skomplikowanego zadania, gdyż jej przeciwniczka do najinteligentniejszych nie należała("jestem godna podziwu dla pana Leppera"-dno, ale zdążyliśmy się do niego przyzwyczaić w polskiej polityce). Bardziej mi się to jednak podobało niż np. wywiad z Graff w Polityce. Tylko ta rada do pani poseł na końcu śmiesznie zabrzmiała. Co do ogólnej tezy twego posta to nie przedstawiłeś/aś żadnych argumentów. Więc albo je masz albo przełącz sobie telewizor na Pospieszalskiego Jana to przestaniesz narzekać na tendencyjność. Odpowiedz Link Zgłoś
mazaa1 Re: Teraz My 13.02.07, 23:44 Samoobrona jest partią szczególnego patrzenia - no cudo językowe, nie sądzicie? ;) To oni patrzą szczególnie czy na nich sie patrzy? Pani poseł - a może by tak po polsku do ludzi? Prostym jezykiem. Wtedy wszyscy zrozumieją i wstydu nie będzie... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tv.maniaczka Re: Teraz My 14.02.07, 00:03 tragedią to była pani z Samoobrony. a Kazia 'zmiażdżyła' tą kobietę, widać było jak jej się rączki trzęsły i jak plątała się w odpowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: Teraz My 14.02.07, 00:36 haha wyslali ta pania z samoobrony na pozarcie kiedy juz nic nie dalo sie zrobic zwypowiedzia przewodniczacego ;) Pis dzisiaj tez do rymanowicza wydelegowal jakiegos pionka zeby swiecil oczami za wojne kaczo psia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andywaw Re: Teraz My 14.02.07, 01:24 "Jestem godna podziwu dla tej pani" - perełka językowa po prostu. Żałuję tylko, że Szczuka nie wypunktowała tych żenujących błędów jeszcze bardziej. Tak niestety mówią ludzie i zwrócić komuś na to uwagę oznacza narażenie się na lincz. Ta kobieta z Samoobrony po prostu wiła się jak piskorz, żeby z jednej strony nie przyznać, że Lepper popełnił błąd, a z drugiej strony też go otwarcie nie pochwalić. No bo co będzie, jak się okaże że jednak Lepper będzie miał postawione zarzuty? Wtedy ta pani będzie w porządku, bo przecież nigdy nie powiedziała coś otwarcie dobrego na Leppera. Ta kobieta tak naprawdę nic nie powiedziała. Nawiasem mówiąc, mnóstwo ludzi staje przed prokuraturą albo są przesłuchiwani i jakoś z tego powodu żadna pseudolekarka nie usprawiedliwia ich "nadpobudliwośi spowodowanej ogromnymi nerwami". Odpowiedz Link Zgłoś
annakrystyna Pani z Samoobrony 14.02.07, 06:05 Zawsze sądziłam, że lekarze reprezentują pewien poziom intelektualny, ale w programie Teraz My przekonałam się, że niekoniecznie. Pani z Samoobrony porażała krętactwem i brakiem logiki mówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoszkam Re: Pani z Samoobrony 14.02.07, 08:36 heh,tez mi to premknelo przez mysl. Chociaz lekarze nie musza byc "wygadani", zeby byli dobrymi lekarzami,moze leczyc mnie mruk, byleby znal sie na rzeczy :) Ale jak ktos pcha sie do polityki, to juz powinien umiec na poczekaniu skladac plynnie zdania bez bledow jezykowych. Pani z Samoobrony juz w jednym z pierwszych zdan podkreslila, ze jest lekarzem - to mialo chyba ja uwiarygodnic, przekonac widza , ze Samoobrona to partia nie tylko burakow (jak przewodniczacy) i chlopow,ale tez inteligencji. A Kazia byla WIELKA! Rozjechala ja calkowicie! az milo sie ogldalo :-) Jednak troche, pod koniec programu, wspolczulam pani lekarz. Bo co ona miala odpowiedziec na pytania dotyczace chamstwa i prostactwa Leppera i innych panow z samobrony, skoro to jej szefowie?Mysle, ze bedac kobieta i slyszac te wypowiedzi, musialo ja to ruszyc, chyba jak kazda kobiete. Ale lojalnosc woec partii... Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo10 Re: Pani z Samoobrony 14.02.07, 08:51 pal diabli pania z samoobrony, lecz nie wiem co WIELKIEGO w kazi, ktora jechala jak baba z bazaru, az sie caly czas wiercila zeby cos powiedziec, te glupie miny non stop. A panowie morozowski i siekielski gwiazdy paprania sie w szambie. Biedna pani K. - przeciez ona nawet nie wie kto jest ojcem jej dziecka! prymitywna straszna baba, tvn z niej gwaiazde robi, a kazia sepleni... o co tu w tym wszystkim chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
rudestus0700 Re: Pani z Samoobrony 14.02.07, 10:06 W jasny i precyzyjny sposób wyjaśniła na czym polega wina "prawdziwych chłopów". Może i dla ciebie jest to oczywiste i niezbyt trudne, ale spotykam się już z opiniami, które abstrahują od roli Łyżwy i Leppera w seksaferze(nie uważam naturalnie jeszcze w tej chwili Leppera za winnego wykorzystywania seksualnego kogokolwiek, gdyż to ustali sąd, chodzi mi o jego zachowanie w czasie całej seksafery) i oskarżają Anetę K. W myśl tego co bardzo dobrze pokazała Wielowieyska bodajże w poniedziałkowej GW, jak mężczyzna ma 5 kochanek to jest dobrym chłopem, a jak kobieta kochanka to jest dziwką. Mi się Kazimiery dobrze słuchało, bo celnie punktowała te aspekty sprawy, które są najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ulako Re: Pani z Samoobrony 14.02.07, 10:27 yahoo10 napisał: .......... A panowie morozowski i siekielski gwiazdy paprania sie w szambie. > Biedna pani K. - przeciez ona nawet nie wie kto jest ojcem jej dziecka! > prymitywna straszna baba, tvn z niej gwaiazde robi, a kazia sepleni... o co tu > w > tym wszystkim chodzi??? Tego szamba nie stworzyli panowie Morozowski i Sekielski, pani K. o której tak żle piszesz wychowuje swoje dziecko ,czego nie można powiedzieć o jego ojcu ,kimkolwiek by był ,a Kazia ,która sepleni ,jak zwykle miała 100 % racji,w przeciwieństwie do pani "lekarki " z Samoobrony plotącej jak Piekarski na mękach,typowa karierowiczka. Pytasz o co w tym wszystkim chodzi ,może o to zeby w końcu nazwać rzeczy i ludzi po imieniu . Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo10 Re: Pani z Samoobrony 14.02.07, 11:04 "pani K. o wychowuje swoje dziecko ,czego nie można powiedzieć o jego ojcu ,kimkolwiek by był" - przeciez ta K.... nawet K... nie wie kto jest ojcem jej dziecka, moze 5 a moze 6 facetow pod rzad. Dojrzala wyga jest(a nie dziecko). Opinie o niej mam jak najgorsza bo dawno mowi sie, ze to nie zawod, to charakter.. TVN(LIS) zrobil gwiazde z Leppera (jezdzac za nim po blokadach), a teraz M&S robia gwiazde z K.. w kazi nie podoba mi sie jej ciagly atak, taki fishmarkt, Odpowiedz Link Zgłoś
rudestus0700 Re: Pani z Samoobrony 14.02.07, 11:30 yahoo10 napisał > ojcem jej dziecka, moze 5 a moze 6 facetow pod rzad. Dojrzala wyga jest(a nie dziecko). Opinie o niej mam jak najgorsza bo dawno mowi sie, ze to nie zawod, t > o > charakter.. Czyli reprezentujesz tą opcję, o której pisałem we wcześniejszym poście w odniesieniu do słów Wielowieyskiej. Ale nie o tym chciałem... Po pierwsze nie wydaje mi się, by program Teraz My promował K., bo przypomnę, że Morozowski i Sekielski też zostali przez nią "wystawieni" sprawą dziecka Łyżwola. Zresztą im szybciej ta pani zniknie z mediów tym lepiej dla sprawy. Po drugie dla mnie każdy sposób na zatopienia tego szajsu pod nazwą Samoobrona jest dobry(oczywiście chodzi mi o ujawnienie prawdy o tym co się tam działo). Z relacji telewizyjnychb niezbicie wynika, że coś jest na rzeczy. Ot dla przykładu zaraz po ogłoszeniu, że Łyżwol nie jest ojcem dziecka K. w telewizji objawił się Maksymiuk tłumacząc, że Łyżwa nie musiał molestować K. czy innych kobiet, że mogli być kochankami. W Samoobronie dobrze wiedzą, że mają z tym realny problem(Łyżwol, wcześniej Filipek) i stąd właśnie taki szum. Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo10 Re: Pani z Samoobrony 14.02.07, 11:41 "wydaje mi się, by program Teraz My promował K." - jak to nie??? a kto inny niz M&S ze lzami w oczach pytali biedna K.. o jej sprawy lozkowe i wyzysk:)) Na pewno jest cos na rzeczy ale K... jest sama temu winna tez. To po co M&S ja w kolko do siebie zapraszaja? Nie moga o czyms ciekawszym zaczac? mniejszym szambie? (oni to po prostu uwielbiaja). Zgadzam sie z Toba co do samoobrony, wisi mi ta partia ale pamietajmy, ze TVN Fakty ja wypromowal! Odpowiedz Link Zgłoś
ulako Re: Pani z Samoobrony 14.02.07, 11:41 yahoo10 napisał: > "pani K. o wychowuje swoje dziecko ,czego nie można powiedzieć o > jego ojcu ,kimkolwiek by był" - przeciez ta K.... nawet K... nie wie kto jest > ojcem jej dziecka, moze 5 a moze 6 facetow pod rzad. Dojrzala wyga jest(a nie > dziecko). Opinie o niej mam jak najgorsza bo dawno mowi sie, ze to nie zawod, t > o > charakter.. > > TVN(LIS) zrobil gwiazde z Leppera (jezdzac za nim po blokadach), a teraz M&S > robia gwiazde z K.. > > w kazi nie podoba mi sie jej ciagly atak, taki fishmarkt, a jak nazwiesz faceta ,który ma 5 lub 6 kobiet pod rzad ? o ile wiem pani K. jest wolna ,nikogo nie zdradza,nie oszukuje ,ma dziecko i wychowuje je ,nikomu nie podrzuca ,nie oddaje do Domu Dziecka,nikogo nie obrzuca epitetami ,ty też nie musisz tego robić i radzę trochę pościągliwości w ocenie innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo10 Re: Pani z Samoobrony 14.02.07, 11:43 przeciez K ma meza! (podobno) i wszystkich nas po kolei oszukuje co do swojego cierpienia i sprawcy jej ciaz! Odpowiedz Link Zgłoś
rudestus0700 Re: Pani z Samoobrony 14.02.07, 12:46 Z tego co pamiętam słynna pani K. była u Morozowskiego i Sekielskiego tylko raz, a wczoraj była pokazana tylko jej wypowiedź. Zresztą o jakim promowaniu Anety K. ty w ogóle mówisz!? Myślisz, że teraz wystąpi w jakichś wyborach??? Chyba w duecie z Kononowiczem, on będzie mowił od czego oni są, a ona będzie płakała jakie to życie ciężkie...Co do jej życia osobistego to co mnie ono obchodzi? Ważne by wyjaśnić co się w Samoobronie działo i zatopić ten szajs. Rolnicy też ich oleją i będzie po nich. Odpowiedz Link Zgłoś
ulako Re: Pani z Samoobrony 14.02.07, 13:17 yahoo10 napisał: > przeciez K ma meza! (podobno) i wszystkich nas po kolei oszukuje co do swojego > cierpienia i sprawcy jej ciaz! ....jest rozwiedziona...... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus81 Re: Teraz My 14.02.07, 16:27 Bardzo podobało mi się wystąpienie Kazi. Jasno wyraziła zdanie, z którym się zgadzam. Ta kobieta z Samoobrony wiła się jak piskorz. Śmiać mi się chciało jak wyjechała z tekstem, że jest lekarzem. Irytujące było to, że prowadzący program siląc się na bycie obiektywnymi atakowali Kazimierę. Może dlatego ,ze ta lekarka od siedmiu boleści sprawiała wrażenie biednej zagubionej istoty, którą należy się zaopiekować. Odpowiedz Link Zgłoś