Dodaj do ulubionych

WIZJA TV a ilosc odbiornikow

IP: 195.94.193.* 28.11.01, 15:36
Mam pytanie techniczne - Zainstalowalem sobie Wizje no i chcialbym ja odbierac
w wiecej niz jednym telewizorze. Ale pan instalator poinformowal mnie ze jest
to mozliwe ale w we wszystkich odbiornikach bedzie ten sam program, chyba ze do
kazdego odbiornika zalatwie sobie dekoder wtedy bede mogl odbierac w kazdym
odbiorniku co innego.
Troche mi sie nie chce w to wierzyc - moze ktos ma informacje jak sobie z tym
poradzic ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar Re: WIZJA TV a ilosc odbiornikow IP: 213.25.197.* 28.11.01, 19:10
      Gość portalu: LIO napisał(a):

> Mam pytanie techniczne - Zainstalowalem sobie Wizje no i chcialbym ja odbierac
      > w wiecej niz jednym telewizorze. Ale pan instalator poinformowal mnie ze jest
      > to mozliwe ale w we wszystkich odbiornikach bedzie ten sam program, chyba ze do
      >
      > kazdego odbiornika zalatwie sobie dekoder wtedy bede mogl odbierac w kazdym
      > odbiorniku co innego.
      > Troche mi sie nie chce w to wierzyc - moze ktos ma informacje jak sobie z tym
      > poradzic ?

Dokładnie tak będzie. Dekoder to jakby tuner. Kanały zmieniasz nie w telewizorze
      tylko w dekoderze, a więc na wszytstkie wyjścia podaje on ten sam sygnał. Możesz
      mieć jedną antenę, ale musisz mieć tyle dekoderów ile telewizorów. Podobnie
      zresztą będzie też z tunerem analogowym. Być może jest jakaś możliwość obejścia
      tego, ale trzeba byłoby ingerować w budowę dekodera. Chociaż wątpię, żeby to się
      dało zrobić.
    • Gość: . Re: WIZJA TV a ilosc odbiornikow IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 19:25
      Oczywiście że tak będzie i to nie tylko w wizji tv, także w konkurencji i
      analogowych tunerach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka