sarka_farka 18.11.07, 20:11 Dzisiaj fryzura Skrzynki mi sie bardzo podoba - od razu wyglada do rzeczy. Top Steczkowskiej - miodzio! Galinskiemu dzisiaj na pewno stanie - moze nawet w poprzek! :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 20:23 ale slodzą damieckiemu... mam nadzieje, ze jednak nie wejdze do finału (naiwna jestem, wiem :P) Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 20:27 oj slodza, slodza, ale chyba zsluzenie! chlopak jest swietny! A to ze glupio gada? ze bywa irytujacy? nie az tak jak gadanie Justysi.... za caloksztalt powinien wygrac te edycje - to taki przemek sadowski tej edycji wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 20:29 mam nadzieje, ze jednak wygra ania guzik choc tango mi sie srednio podobało Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 20:33 Guzik ma beznadzejna fryzure, ale sukienke ma super i fajnie w niej wyglada! Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 20:36 fajnie, ze wreszcie dostali 40 :) tylko SMSow od widzow malo... Steczkowska chyba cos zrobiła z wlosami, ładnie wyglada no i chyba pierwszy raz jej taniec mi sie naprawde podobał:) Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 20:40 Juz myslalam, ze nic nie powie Steczkowska a ta jeszcze na koniec: "stef, slyszales to, stef slyszales to"? No i jak sie roztrajkotala przy Skrzynce... ola boga! Tanczyla fajnie, figure ma super... ale to jednak idiotka. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 20:45 no ja ogolnie jej nie lubie, i denerwuje mnie ten stef, co to za skrót beznadziejny? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla77a Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 11:48 nie rozumiem.. dlaczego idiotka? może tobie nie odpowiada taka ekspresja i rozemocjonowanie taki sposób bycia ale żeby zaraz 'idiotka'???? Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 15:04 lubie naturalna ekspresje i naturalne emocje - Steczkowska naturalna nie jest i gada jak potluczona - stad idiotka. Odpowiedz Link Zgłoś
tralala29 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 20.11.07, 13:22 sarka_farka napisała: > Juz myslalam, ze nic nie powie Steczkowska a ta jeszcze na > koniec: "stef, slyszales to, stef slyszales to"? No i jak sie > roztrajkotala przy Skrzynce... ola boga! Tanczyla fajnie, figure ma > super... ale to jednak idiotka. Oj tak..Ten jej "Stef" doprowadza mnie do szalu...Wole na nia patrzec niz jej sluchac...:-) > Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 20:28 Ja mam takowe nadzieje wobec Steczkowskiej. ;) Nareszcie się doczekałam młodzieżowego Damięckiego - czuć, że mu to trochę nie leży. BTW wyglądał dziś jak Fidusiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
besia5 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 20:49 a ja nie rozumiem zachowania tego tancerza, ktory tanczy z Ania Guzik, łukasz czy coś. do jego tanca nic nie ma ale zachowanie przed i po - poniżej krytyki, zachowuje sie jak gowniarz i urazone dziecko. odraca sie, rozglada, przeciez wszyscy kiedy dostaja 4 10-tki przynajmniej sie do siebie przytulaja. trudno mi zrozumiec, ze nie czuje sympatti do Pani Guzik, przeciez, zeby dobrze ze soba tanczyc jakis kontakt jest potrzebny ale tego zachowania nie rozumiem i nie podoba mi sie. brak profesjonalimu wg mnie i takie, hmmm gó..arstwo Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa2 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 20:54 Widac,ze on czuje do niej jakies obrzydzenie czy cos.Z pewnoscia mu sie nie podoba.I jest niezadowolony ,ze musi tanczyc akurat z malo atrakcyjna Guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:03 Guzik mało atrakcyjna??? No dobra, powiem to - Steczkosia dziś dobra była. Nie lubię jej, ale przyznam to, niech jej będzie. Co poradzę, że widzę finał między doskonałym Damięckim a fajną Guzik? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:05 najwiekszym atutem Steczkowskiej jest w tym programie Stefano;) Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:07 dobrze powiedziane! Odpowiedz Link Zgłoś
novalijka1 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:14 paulinaa napisała: > najwiekszym atutem Steczkowskiej jest w tym programie Stefano;) Dokladnie! Stefano rulez! Ona jest tylko marnym dodatkiem do tego cudownego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:18 jak dla mnie Steczkowska jest świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla77a Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 11:50 paulinaa napisała: > najwiekszym atutem Steczkowskiej jest w tym programie Stefano;) bzdura! ma świetną figurę, jest roztańczona, wygimnastykowana czuje to, co tańczy, umie pokazać emocje, jakie wykonywanemu rodzajowi tańca towarzyszyć powinny Odpowiedz Link Zgłoś
blue_nights Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:17 angazetka napisała: > Guzik mało atrakcyjna??? Guzik jest brzydka.I gruba do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:20 ty widziałaś kiedys grubego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:21 Guzik jest ładna, urodą swojską, ale jest. I jest duża. Gruba to może być Ewa Bem, ale nie Guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 22:57 Oj bo Guzikowa jest duza i ciezkawa i on pewnie biedak jest zly ze musi ja podnosic i "ciagac" po tym parkiecie... Wolaby pewnie taka filigranowa Steczkowska. Ale w sumie dziwne bo Guzik jest b. sympatyczna :) btw. nie cierpie Steczkowskiej ale wyje z zazdrosci widzac jej figurke ... i dzis musze przyznac ze nawet ładnie "z twarzy " wygladala :) no i fajnie tanczy... Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 20:57 tez to zauwazylam i dziwi mnie zachowanie tego "chloptasia". Nie ma w ogole chemii miedzy nimi... tylko wielki plus dla Guzik, ze daje rade i psychicznie i za caloksztalt! Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:01 no i teraz do kompletu damiecki dostanie 4 dziesiatki;/ Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Mogliby się odczepić od figury Guzik? 18.11.07, 21:10 Sorry, ale jak Gąsowski porównał figurę Ani do swojej, to było... poniżej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Mogliby się odczepić od figury Guzik? 18.11.07, 21:12 szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
martuha Re: Mogliby się odczepić od figury Guzik? 18.11.07, 21:22 ja sie dziwie, ze od zeszlego tygodnia panuje tendencja do zwracania uwagi na figure anny guzik. ma taka, jak ma i tyle. nie kazdy ma predyspozycje do bycia wieszakiem czy workiem na kosci. a steczkowska (wyjatkowo) drugim swoim tancem nie powalila mnie na kolana. za duzo snucia sie po parkiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Mogliby się odczepić od figury Guzik? 18.11.07, 21:24 mnie tez sie to tango za bardzo nie podobało ale wolę steczkowską w finale niz damieckiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Re: Mogliby się odczepić od figury Guzik? 18.11.07, 21:26 no właśnie, fajną ma figurę, smukła, a okrągła tam gdzie trzeba. Galiński powiedział "niech wygra taniec" dostając orgazmu na widok Steczkowskiej, a przepraszam bardzo czy w jej występie był jakiś taniec? Fajne przedstawienie, wygibasy, fikołki, miny itd, ale tańca to ja tam nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
exotic.girl Re: Mogliby się odczepić od figury Guzik? 18.11.07, 21:31 martuha napisała: > ja sie dziwie, ze od zeszlego tygodnia panuje tendencja do zwracania uwagi na > figure anny guzik. ma taka, jak ma i tyle. nie kazdy ma predyspozycje do bycia > wieszakiem czy workiem na kosci. > a steczkowska (wyjatkowo) drugim swoim tancem nie powalila mnie na kolana. za > duzo snucia sie po parkiecie. A.guzik nie jest moze jakos tragicznie gruba ale jest.I do tego jest nieatrakcyjna,ma taka urode wiesniaczki ze wsi. A jak tak oceniasz znakomite tance Steczkowskiej to nie znasz sie nic a nic na tancu kobieto. Wystarczy spojrzec jak wspaniale oceniaja tance Steczkowskiej zawodowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
martuha do exotic. girl 18.11.07, 21:36 dziewczynko, czy posiadasz umiejetnosc czytania ze zrozumieniem? i prosze, zebys nie oceniala mojego gustu, bo on ma prawo sie roznic od gustu pana galinskiego czy pani pavlovicz. i nigdzie nie napisalam, ze musisz sie zgodzic z moja opinia. zanim zaczniesz sie znowu pieklic, radze napic sie melisy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamcia_79 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:25 Ewidentnie jury chce pogrążyć Anię Guzik. Wg sms-ów wygrywa, więc teraz dali jej drastycznie niskie punkty, no i jeszcze ten beznadziejny komentarz Tyszkiewicz, no to było poniżej pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:27 ciekawe dlaczego jej tak nie lubią... Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:29 komentarze Gasowskiego są ponizej krytyki naprawde..,a zwrot "rozdziewiczanie tanga" wyjatkowo niesmaczny.. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:37 Pani Tyszkiewicz juz nieraz cos sie wymskło, ale dzisiaj pokazała absolutny brak klasy mówiąc o sms-ach dla Ani. Tango Steczkowskiej? Nie widziałam tanga w tangu, tylko jakieś wymyślne figury. Apel pana Piotra o głosy na Justynę bardzo źle odebrałam. Ale to ona dzisiaj przyjdzie jako pierwsza do finału. Pewno liczna rodzina rzuciła się do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:30 jak wygladały punky od sedziów? kto na 1 miejscu-steczkowska czy damiecki? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:36 Steczkowska :( Ona 79, Damięcki 78, Guzik 68. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:38 to cudnie:) damiecki w takim układzie wylatuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
to.dzikie.wino Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:37 steczkowska 39% guzik 33% damięcki 28% Odpowiedz Link Zgłoś
j-adore Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:34 A ja lubię partnera Guzik i wydaje mi sie, że jeśli nie chemia to sympatia między nimi jest i świetnie sie razem bawią. Zarówno Damięcki jak i Steczkowska drażnią mnie sposobem bycia - ten pierwszy średnio umiejętnie ukrywaną zarozumiałością, ta druga pretensjonalnością. Fakt, tańczą lepiej od Guzik, która jest przesympatyczna. W tańcach Steczkowskiej jest sporo finezji ale IMO mało prawdziwych, niewypracowanych, niezagranych emocji. Reasumując - finał dla Guzik i obojętnie kogo i niech Guzik wygra to Porsche.:) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:42 no no i damiecki odpadl Odpowiedz Link Zgłoś
little-angel Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:43 Co p. Tyszkiewicz powiedziała na temat Ani Guzik, bo mnie zaciekawiło? I czy faktycznie tak odstawała od reszty par, że tylko 68 punktów? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:44 sens jej wypowedzi byl taki, ze na guzik glosuja małolaty, ktore ogladają hele w opalach;/ za czacze dostała mało pkt, za tango 40 Odpowiedz Link Zgłoś
little-angel Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:47 > sens jej wypowedzi byl taki, ze na guzik glosuja małolaty, ktore > ogladają hele w opalach;/ z tego co pamiętam, to jeszcze kilka odcinków temu P. Beata narzekała, że nigdy nie może obejrzeć swojego ulubionego serialu "Hela w opałach", bo musi zawsze jechać na nagranie TzG... Coś jej się odmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:42 Damięckiego wywalili... :( Atmosfera jak w ostatnim YCD. To za tydzień wydam pół pensji na smsy na Guzik. Wygranej Steczkosi mówię stanowcze: NIE. A Szabatin nie ma szczęścia - Sadowski i Damięcki, jej dwaj świetni partnerzy, odpadali na ostatniej prostej. A obaj byli rewelacyjni. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:45 rzeczywiscie, Sadowski był:) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 00:19 wg mnie to Sadowki byl duzo lepszy od Damieckiego. dodatkowo byl sympatyczny i no nie wiem, jakis taki szczery, Damiecki wydaje mi sie taki jakis upozowany. z kazdym odcinkiem bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:43 widac, ze są zaskoczeni-w ogole nie wiedzieli co pwiedzieć;) byli zbyt pewni siebie:] Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:45 mam slabosc do Stefano ale nie trawie Steczkowskiej ,mimo,że tańczy świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mimrek Steczkowska ma wszystko..kase ,sławe szczescie.. 18.11.07, 21:47 ania guzik jest prostą zwykla dziewuchą która w niedziele chodzi do kosciola na msze .hehehe sami zrozumcie ze nie wygra bo spoleczenstwo kocha tych pieknych i zgrabnych itd. guzik ani kasy za wiele nie miala nigdy ani reszty ale mam nadzieje ze wygra..zasługuje na porsze jak nikt inny steczkowska ma piekny dom i wszystko co chce miec kazda z was kobiety!!!ludzie kochaja takich szczęsciarzy !! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Steczkowska ma wszystko..kase ,sławe szczesci 18.11.07, 21:49 O, tak, kochają... Ale w USA, nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kulista Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:49 Szczęki im opadły poprostu..ale jak:) Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9940 Justyna wygra! 18.11.07, 21:45 Damięcki odpadł - no to Steczkowska może się cieszyc już z porszaka! Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Justyna wygra! 18.11.07, 21:46 nie, Ania wygra:) nawet ja wysle SMSa za tydzien:) Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:48 ale paranoiczny tydzien - najpierw odpada najlepsza tancerka w YCD, a teraz najlepszy tancerz w TzG. To jest jakies chore! Jak wygra ta kretynka Steczkowska to sie chyba pochlastam. P.S. Odnosnie urody Guzik - jesli ktos tu ma urode wiesniaczki to wypisz wymaluj Steczkowska! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:51 Podpisuję się wszystkimi czterema kończynami z tym, że jak dla mnie Steczkowska urody nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:55 co ma do tego dom?Steczkowska po prostu najlepiej tańczy.....argument,że Guzik chodzi do kościoła...tak bardzo na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 22:06 Yyy - na pewno piszesz do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz-oo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:53 Kucharka wygrała głosami kucharek. Żenada! Szkoda Mateusza, bo był najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9940 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 21:54 Kurczę, też bym wolała,żeby Ania wygrała.Ale czy ma jakieś szanse? Czy to nie jest "ustawione"? Jury po niej równo jedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
martuha Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 22:02 szabatin szczescia nie ma ze swoimi partnerami, by dojsc do finalu. i choc super tanczy i ona i jej podopieczni, to jednak chyba nie jest zbyt lubiana. ja za nia nie przepadam. zbyt nadeta pani jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 22:16 Kurcze, jak to kazdy inaczej innych odbiera - dla mnie Szabatin to cool babka, i do tanca i do rozanca, nie zauwazam u niej nadecia. Damiecki choc swietnie tanczyl i byla miedzy nimi chemia - to fakt, jak cos palnal czasem! Nawet na koniec, Szabatin mu ladnie podziekowala i calemu zespolowi przygotowujacemu prgoram, a Damiecki wszystkim tylko nie Szabatin - powiem jeszcze raz chlopak ma dryg do tanca, ale naturalny to on nie jest, bo czesto co inne mowi, a inaczej sie zachowuje jak "zapomina o swej roli ktora gra"! Odpowiedz Link Zgłoś
paacynka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 22:49 Jurorzy próbowali pogrążyć Anię bo ona nie ma tak słusznego pochodzenia jakie ma Tyszkiewicz, Galiński, Steczkowska i Damięcki, na szczęście Ania przeszła dalej. Ślicznie wyszczuplała dzięki treningom, spójrzecie na jej ręce a ręce Skrzynki, zauważcie jakie miała dziś już smukłe Ania a Skrzynka grubszawe do niej. Naprawdę nie widzicie jak Ania mocno schudła i dzięki temu jej uroda zyskała. Odpowiedz Link Zgłoś
novalijka1 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 22:55 Twarzy i tak nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
nivea63 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 23:36 Przepadam za Guzikiem i nic na to nie poradzę. Ten jej koszmarny partner jej jednak nie pomaga. No i kostiumy to jej szyją jakby na złość. Biedna Szabatin, nawet jej Damięcki nie podziękował. Wg mnie ona przy nim była jakaś taka przemęczona, wykończona, nawet postarzała. Widziałam ją w jakim talk show parę miesięcy wcześniej - była kwitnącą babką. Natomiast duże sznase na wygraną ma Steczkowska bo Stefano umie wyeksponować partnerkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 18.11.07, 23:46 * Damięcki był zbyt pewny siebie. Nawet nie przygotował mowy końcowej. ;) * Stefano jest strasznie niski. Miałem "przyjemność" zobaczyć go live. Kurdupelek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 00:14 > Galinskiemu dzisiaj na pewno > stanie - moze nawet w poprzek! :D czy ja moge zapytac ile maz lat? Bo to by moglo wiele rzeczy wytlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 00:27 ja lubie i Steczkowska i Guzik. Steczkowska wg mnie najlepiej sie prezentuje:dobrze wyglada i ladnie tanczy. widac, ze ze Stefano dobrze sie im wspolpracuje. wczesniej mialam wrazenie ze partner Anny Guzik lepiej sie bawi tym wszystkim, ostatnie odcinki jest jakis dziwny. moze to przez te plotkarskie serwisy sugerujace zbytnia zazylosc Kamili Kajak z Krzysztofem Bosakiem?:-))) powtorze:Ewa Szabatin w parze z Sadowskim znacznie lepiej mi sie podobala. teraz az przykro patrzec na te jej maslane spojrzenia w strone Damieckiego, a on jakos widac nie umial zdecydowac sie -wejsc w ten romans czy tez nie:D Odpowiedz Link Zgłoś
remik37 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 08:32 To, że Damięcki odpadł zawdzięcza swojej zarozumiałości, licznych koneksjom( patrz Tyszkiewicz) no i niesympatycznej partnerce Szabatin, co do zachowania Państwa w jury mam na myśli Galińskiego i tyszkiewicz to juz nie tylko brak klasy to prostactwo, mam nadzieję, że Anna Guzik mimo wszystko i na przekór nim wszystkim wygra ten program Odpowiedz Link Zgłoś
credaq Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 08:49 Jeśli Guzik wygra to będzie jakies kosmiczne nieporozumienie. No i po raz pierszy wygra para, która ewidetnie nie zaslużyła ( przez całą edycje tylko raz otrzymali 10 )Guzik tańczy poprawnie, ale wczoraj powinna odpaść. To nie jest konkurs na najsympatyczniejsza gwiazdę ale na najlepszego tancerza/tancerkę. Moim zdaniem finał straci na atrakcyjności bez Damięckiego. Mam nadzieję że wygra Steczkowska. Mimo, ze też mnie denerwuje jej infantylizm. Razem ze Stefano mają najciekawsze układy, no i świetnie je wykonują. Guzik niestety nigdy nie osiągnie takiej lekkości w tańcu, a już na pewno nie z tym partnerem. Odpowiedz Link Zgłoś
mieso.wedliny Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 12:03 credaq napisała: >To nie jest konkurs na najsympatyczniejsza > gwiazdę ale na najlepszego tancerza/tancerkę stawiasz identyczny zarzut, jak Doda Salecie hehe i podobnie jak ona mylisz sie - tak jak w GtNL nie szukaja przyszlych mistrzow olimpijskich, tak w TzG nie szukaja najlepszych tancerzy to jest zabawa, ktora jak widac pare osob traktuje smiertelnie powaznie gdyby szukano tancerzy, decydowalby glos jury a zabawa skonstruowana jest tak, ze glosuja widzowie - na tych, ktorych darza sympatia skoro wola Guzik od Damieckiego, to tobie guzik do tego, trzeba bylo glosowac na swojego faworyta a nie wylewac zale na forum Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 14:34 credaq napisała: > Jeśli Guzik wygra to będzie jakies kosmiczne nieporozumienie. No i > po raz pierszy wygra para, która ewidetnie nie zaslużyła naprawde? a co powiesz o wygranej Kingi Rusin? Przeciez Ania Guzik tanczy milion razy lepiej od Rusin. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 19:57 credaq napisała: > Jeśli Guzik wygra to będzie jakies kosmiczne nieporozumienie. Ależ wręcz przeciwnie. Oglądanie tańczącej Guzik to czysta przyjemność. Może nie jest rewelacyjna technicznie, może nie porywa się na hiper skomplikowane układy, może odbiega od stereotypów urody, ale w jej tańcu jest tyle radości i zabawy, że to aż promieniuje z ekranu i wprawia widza w dobry nastrój. I za to należy jej się nagroda o wiele bardziej niż spiętej i nadambitnej Steczkowskiej, która może i tańczy nieźle (w końcu ma spore sceniczne doświadczenie), ale jest to tak suche i sztuczne jak jej ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 10:34 Jako posiadaczka figury pełniejszej od grabi i słusznego tyłka lubię Anię Guzik ;P Ale jej wczorajsze przejście do finału, to lekkie przegięcie - tańczy najsłabiej z tej trójki. Ludzie zagłosowali na złość jury. A teksty p. Tyszkiewicz to dowód na to, że starość jest nie zawsze wzbogacającym doświadczeniem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
menisk Re: TzG tuż, tuż przed finalem... 19.11.07, 10:58 No i stało się. Odpadł najlepszy tancerz tej edycji. Wielka, wielka szkoda. Wydawać by się mogło, że od początku emisji TzG publiczność zdążyła się wyedukować, nabrała obiektywizmu. Okazało się, że nie. Kiedy odpadł Bryndal, wydawało się, że może wszystko znormalnieje. Nie znormalniało. Odpadł dobry tancerz - Mateusz, przeszła mierna tancerka - A. Guzik. Nie zachwyciło mnie jej tango, w którym pogubiła kroki, a już cha-cha była totalną porażką i kompromitacją, zważywszy że był to półfinał (!). To była przepaść w stosunku do rewelacyjnej cha-chy Steczkowskiej i bardzo udanej Damięckiego. Jeśli Guzik wygra również finał, to będzie znaczyło, że ten program niczego, ale to niczego widzów nie nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuż, tuż przed finalem... 19.11.07, 11:13 > Jeśli Guzik wygra również finał, to będzie znaczyło, że ten program > niczego, ale to niczego widzów nie nauczył. nie nie, to będzie znaczyło, że po prostu TVN kocha swoje twarze (pamiętaj o zwycięstwie Kingi I Drewnianej) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: TzG tuż, tuż przed finalem... 19.11.07, 12:37 Tak, kocha i dlatego od dwóch odcinków Ania Guzik słyszy od jury przede wszystkim to, że jest gruba. :/ Może ja jestem ślepa i głucha, ale jury (zwłaszcza Galiński) lansuje Justynę (tak jak kiedyś Kinię - z tym że Justyna wykonuje świetnie kilka tańców, a Kinia tylko jeden). A jeśli wygra Guzik (do czego mam zamiar się przyczyniać), to będzie to znaczyło, że ludzie: są przekorni, lubią naturalność, a za to nie lubią mizdrzenia się i ociekania lukrem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuż, tuż przed finalem... 19.11.07, 13:09 sorry, ale dla mnie ten pozorny luz i domniemana naturalnosc Anny Guzik jest jedną wielką pozą :/ a co do stosunku tvnu do swoich gwiazd, to ja nie piszę o tym, co mówią jurorzy, tylko o tym, co się dzieje na zapleczu. Bo mogłem się łudzić, że jest tam obiektywne liczenie głosów, ale po tym jak po 4 edycji wyświetlili "zupełnie przypadkowo nakręcony" materiał w reżyserce, gdzie z wielkim (acz fatalnie zagranym) zdziwieniem przyjęto informacje o zwycięstwie Kingi, jestem przekonany o tym, że tvn majstruje przy wynikach faworyzując swoich ludzi. Dlatego wiem, że Ania Guzik może w finale leżeć jak kłoda i nie kiwnąć palcem, a i tak wygra. Oficjalnie dlatego, że jest "naturalna" i "spontaniczna", a tak naprawdę dlatego, że jest z tvnu. Odpowiedz Link Zgłoś
myszaczek Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 11:03 Oczywiscie ze wygra Ania Guzik, przeciez to gwiazda promowana przez TVN. Steczkowska i Stefano nie maja szans. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 11:52 nie będe pewnie oryginalna jesli powiem , ze 1. texty Hrabiny i Galisnksiego o tuszy Ani G. były ponizej jakiegokolowiek poziomu , Gąs do tego tez dodał swoje 3 grosze, iwdac było ze Ania ma "łzy pod wierzchem" bo jest jej po prostu przykro. NIe kazdy jest zasuszonym chudzielcem z silikonami ( vide Steczkowska) i ma po porstu naturalnny biust, tyłek, talię , no i niebotycznie dłuuuugie nogi , których akurat kurduplowata Justysia mogałby jej pozazdroscic. Rozmawiałąm kiedy z Anią, na zywo głównie robi wrazeni jej wzrost i wpadający w oko biust, zadnego tłuszczu i otyłosci nie ma. TO prawda ze telewizja pogrubai, poszerza, powieksza. 2. Tango Ani było siwetne oszczędne, pełen zmysłowosoci i napiecia, jak na parwdziwej milondze, mało seksu a duzo sensualnosci , brawo ! czacza - kiepskawa. Tu akurat zgoda 3. Z kolei u Justyny odwrotnei - czaczę zatańczyła fenomenalnie, a z tanga zauważyłam głównie podnoszenia, ciągania po podłodze, oplatania nogami, siadanie okrakiem na partnerze, siadanie okrakiem na twarzy partnera, rozcapierzone palce ( które akurat w jej wykonaniu przypominają kurze pazury), orgazmistyczne dotykanie sie w rózne czesi ciała itp. Efektowne to było , to prawda, ale kroków tanga to dopatrzyłam sie tam moze 4-5. Było duzo seksu a mało sensulanosci. 4. Odpadła Szabatin - nie potarfie jej ząłować, i jej umeijetnsoci nie mają tu nic do rzezcy , jest profesjonalna tancerka i jej obowiązkiem w tym programei jest tanczyc dobzrez. A nigdy nie podałąmy mi sie jej : biały łeb, pomaranczowa twarz, tarzanie sie po podłodze w roli tandentnego fajerwerku i krótkie parówkowate nózki. Szkoda Damieckeigo kóry pokazał ze ma dryg do standartu, ma wyczucie rytmu , róznwage, płynnosc i miękkośc w ruchach, i wygląda jakby urodził sie we fraku. Odpowiedz Link Zgłoś
nesta_fan Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 12:34 ale się z Tobą zgadzam ! nic dodać Rzeczywiście Ania może cha-cha nie zatańczyła dobrze , ale tango było super Ja jednak wolałabym finał z Anią o Damięckim A partner Ani , no cóż, jeszcze ona nad nim trochę popracuje i będą z niego ludzie( ale wizualnie on jest very ,very...) Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 13:54 z tych trzech pań najgorzej z figurą u Ewy Szabatin, miała jednego razu taką suknię z futrem białym na dole w której prześwitywały biodra i uda, wyglądało to okropnie, Ania jest duża ale foremna, ma ramiona, pierś to i harmonijnie dół tak samo (moim zdaniem najgorsza figura to własnie gruszka jak u Ewy - wiem co mówię, taką mam sama ale nikomu (prócz małżonka)nie pokazuję, Justyna ma boskie nogi, moje marzenie nigdy do spełnienia, ale z dwojga wolę figurę Ani niż Ewy Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 14:03 bosskie nogi przy wzroscie siedżacego psa niewiele dają Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 14:13 właśnie tak mówią zakompleksione dziewczątka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 14:17 zapomniałes dodac jeszcze ze grube, łyse, bez górnej jedynki , dwóch synów , pieknego męża i domu z basenem cos jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 14:52 Justyna potrafi jednak tak sie zaprezentowac, ze wyglada dobrze. ale zgadzam sie, ze tych 3 ewa Szabatin ma najgorsza figure, Ania Guzik jest bardzo proporcjonalna, a jej biust zawsze fajnie wyglada, nawet w pamietnym niebieskim kostiumie nie wygladala zle. Jury faktycznie od jakichs dwoch odcinkow nie jest mile w stosunku do ANi, choc wczesniej niezle jej slodzili. Niech nikt juz nie pisze, ze Tyszkiewicz to ma klase, takt i co tam jeszcze -z kazdym odcinkiem udowadnia ze ma to w zaniku. Odpowiedz Link Zgłoś
madziululka82 Oto nogi steczkowskiej bez szpilek!!!szok..... 19.11.07, 16:31 www.pudelek.pl/artykul/6062/steczkowska_na_bosaka_okropne_nogi/ calkiem inaczej wygladaja bez szpilek w których chodzi na codzien. bardzi umiesnione .. Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Re: Oto nogi steczkowskiej bez szpilek!!!szok.... 19.11.07, 19:08 no, faktycznie niepiękne... i krótkie, dopiero bez obcasów widać.Jakich to jednak kobiety trików używaja,żeby się zamaskować! parę dni temu byłem pewien że Steczkowska może twarz ma odstręczającą, światopogląd takoż, ale raczej zgrabną jest laską, no i fenomenalny głos. teraz mi się widzi że jej tylko głos pozostał. Szkoda jej bo nieźle tańczy,ale wespół z moimi kobietami - narzeczoną i mamą oddajemy za tydzień głosy na Guzik - na przekór,za stronniczość i nietaktowne uwagi jurorów. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Oto nogi steczkowskiej bez szpilek!!!szok.... 19.11.07, 23:40 jak widac nie bylo jeszcze na Pudelku glupoty tak wielkiej, zeby ktos sie nie pokusil o zacytowanie. Wielka jest moc Pudla :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 14:41 Podobal mi sie komentarz Tyszkiweicz. ona zazwyczaj slodzi, a tymczasem okazalo sie ze tak jak nie dala sie nabrac na idiote- bryndala czemu potrafila dac wyraz w wypowiedziach, tak teraz na serialowych fanow Guzik, ktorzy tlumnie wysylaja sms-y powodujac ze odpada damiecki, ktory tanczyl o klase wyzej. chyba oczywiste jest ze steczkowska naprawde tanczy, stara sie i widac ze sie dwoi i troi co przynosi pozytywny skutek - milo popatrzec. a Guzik - no to sorry, jest ok, ale jednak troche dalej. To samo widzialam w You can dance w zeszla srode, nie wierzylam wlasnym oczom jak odpadla dziewczyna, ktora tanczyla jak natchniona na rzecz jakiejs smiesznej dziewczynki-pajacyka. Ludzie juz oczy doszczetnie potracili. i rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
minka76 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 17:41 Zgadzam się w 100% z wypowiedzią mozambique ! dodam tylko jeszcze od siebie, że tango Ani było wspaniałe, zawsze marzyłam, aby umieć tak tańczyć tango. Osoby, które mają wątpliwości co do rzeczonego powłóczenia nogami odsyłam do fachowej literatury - tak właśnie m.in. ma wyglądać tango argentyńskie. I jeszcze jedna rzecz. Nie żałuję Ewy Szabatin, nie tylko dlatego, że nigdy nie podobały mi się te jej układy parterowe czyli miotanie się na parkiecie, które wplątywała do każdego tańca obojętnie z kim tańczyła. Nie wiem czy zauważyliście jej minę w green-roomie kiedy była oceniana Justyna po pierwszym, rewelacyjnym zresztą tańcu. Ewa Szabatin wyglądała jak chmura gradowa i bardzo wyraźnie widać było na jej twarzy zawiść i wściekłość. Wyszła z niej prawdziwa mała zołza. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszww91 Apropos Hrabiny, Galińskiego i You Can Dance. 19.11.07, 19:55 Chyba nikt nie uwierzy w nagłe natchnienie do niesienia prawdy przez Tyszkiewicz. Tej kobiecie (z całym szacunkiem), ale nie po raz pierwszy puszczają nerwy w tym programie i traci klasę. Szkoda, że dała się "nabrać" przez ostatnich pięć edycji na inne miernoty taneczne. Można łatwo zauważyć, iż hrabina ma dwie kategorie swych ulubieńców : pierwsza - młodzi i przystojni (Janiak, Wesołowski); druga - ci z dobrym nazwiskiem, których zna od urodzenia (Olbrychski, Damięcki). Potrafiła dać słabemu Wesołowskiemu 10, nie mówiąc już o tragicznym Olbrychskim, któremu z czystej przyzwoitości nie należała się 10. Jej komentarze, które w żadnym, nawet najmniejszym stopniu nie dotyczą tańca (przy niej Wodecki to zawodowy sędzia) szczególnie w stosunku do Guzika są żenujące. Nie mów mi więc, że nagle ta kobieta zaczęła bronić talenty tego programu, bo niejednokrotnie pokazała, że broni ona nie talent, a ładną buzię lub nazwisko. A, że Bryndal nie był ładny, a Guzik nie pochodzi ze szlacheckiej rodziny nie byli i nie staną się jej pupilkami. Mogę się założyć, że gdyby Damięcki tańczył tak jak Bryndal i tak od hrabiny miałby tak samo wysokie noty. Zawiódł mnie też Galiński (nie pierwszy raz zresztą) - wydawał się być kulturalny, ale obiektywny - teraz tymi apelami do widzów i nieprzyjemnymi odzywkami również wiele traci. > To samo widzialam w You can dance w zeszla srode Błagam Cię nie porównuj casusu Natalii z YCD (dla mnie to była szokująca i wstrząsająca sytuacja) do Justysi S., bo zaraz padnę. YCD to rzeczywiście konkurs talentów, może zdecydować o karierze tych młodych ludzi, to coś więcej niż telewizyjny show. TzG za takowy konkurs został uznany przez chorobliwie ambitnych Polaków, w innych krajach to jest zabawa, u nas krwiożercza rywalizacja. Ten program nie decyduje o przyszłym życiu jego uczestników, nie jest tylko konkursem tanecznym - to show telewizyjny, w którym na równi z tańcem liczy się osobowość i ogólny odbiór uczestnika. Dlatego szat rwać nie będę kiedy Ania wygra.Cieszę się, że w tym jury jest jedna normalna Pavlovic i czasami normalny Wodecki. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Apropos Hrabiny, Galińskiego i You Can Dance. 19.11.07, 22:06 Tyszkiewicz jest naprawde zalosna! Jest jeszcze ktos tutaj, kto uwaza ja za wzor wszelkich cnot i bon ton? Bo zdaje sie w poprzednim watku tydzien temu niejaki forumowicz "kol.3" byl/a oburzony wielce "kompromitujacymi" uwagami na temat niedoszlej hrabiny. Co do rywalizacji w polskiej edycji TzG w stosunku do edycji zgranicznych: nie wiem jaka kase dostaja ludzie za wystep w edycjach zagranicznych wlasnie, ale jak na polskie warunki to kase uczestnicy trzepia niezla (teraz dochodzi jeszcze luksusowy samochod jako gl.nagroda) - nie ma sie co dziwic, ze kazdy chce sie za wszelka cene utrzymac w programie, bo za m-c "pracy" (wystepow) dostanie tyle ile normalnie za 2,3,4 m-ce, a nawet rok! Dlatego tez Steczkowska ktora najpierw sie zapierala, ze nigdy do tego programu TzG nie przyjdzie - szybko zdanie zmienila i przyszla, kariera podupada to trzeba cos robic - przyszla dla kasy i zeby przypomniec o sobie. W koncu to darmowa i najlepsza reklama wlasnej osoby, ktora uczestnicy dostaja niejako w bonusie. Stad wlasnie Justysia tak bardzo sie stara, ze az za bardzo, mine ma taka zacieta w tancu, ze jakby jej dal ktos tomahawk to by Stef z zyciem nie uszedl na pewno! A przy okazji i Wodecki moglby zostac oskalpowany - Galisnskiemu by sie nic nie stalo, bo juz wyglada jak oskalpowany! :D Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 20:08 aagnes napisał: > serialowych fanow Guzik, ktorzy tlumnie wysylaja sms-y Nie oglądam polskich seriali, nie wysyłam smsów (choć kto wie, może za tydzień się skuszę), ale zdecydowanie kibicuję Guzik. Za całokształt. > steczkowska naprawde tanczy, stara sie i widac ze sie > dwoi i troi co przynosi pozytywny skutek - milo popatrzec. A mnie przeszkadza właśnie to, że Steczkowska się dwoi i troi. Przez to jej tańce ogląda mi się po prostu źle, bo tańczy z zaciętą twarzą i zupełnie bez radości. Guzik dokładnie odwrotnie - być może podchodzi do tego z większą rezerwą, a może jest tak świetną aktorką, w każdym razie z jej tańca bije radość, na jej twarzy zawsze maluje się w tańcu uśmiech i to uprzyjemnia oglądanie o wiele bardziej niż nadęte figury Steczkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 21:52 Zgadzam sie absolutnie! Wyjelas mi to z glowy! --- Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 19.11.07, 23:39 AAAAAAAAAAAAAAA, ROTFL :)))) "z zacieta twarza". hehe, rozumiem, ze zarowno tango (turniejowe i argentynskie), jak i paso doble powinna tanczyc z debilnym usmiechem na twarzy, tak? I niewazne, ze mialoby sie to nijak do charakteru tanca. na szczescie, wszystko inne zatanczyla z marsowa mina - obie cha-che (czy jak to sie odmienia), sambe, salse, american smooth, walca, fokstrota... I cale szczescie, ze tak gleboko ukryla radosc z tanca, ze zaden z jurorow tego nie zauwazyl :D ja nie wiem, moze Ty jestes niewidoma i nie powinienem sie nabijac, ale skoro tu piszesz, to chyba tak nie jest. Wiec obejrzyj jeszcze raz jej wystepy i powiedz, gdzie miala najbardziej zacieta mine :D A poza tym przemysl to, co piszesz (czy prosze o zbyt wiele?), bo za chwile zaczniesz wypominac, ze Justyna tanczac wykonuje kroki, trzyma sie rytmu oraz (co najgorsze) oddycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 20.11.07, 03:42 Kubissimo, jesteś zwyczajnie niegrzeczny. Ocena tańca jest kwestią subiektywną i każdy ma prawo do własnego zdania. Ja odnoszę takie a nie inne wrażenie i jak widać nie tylko ja. Ty możesz odnosić inne, szkoda, że nie potrafisz tego uprzejmiej wyrazić. Mnie zacięte miny Steczkowskiej przeszkadzają nawet - a może szczególnie, bo tam wręcz się czworzy - w tangu, pomiędzy debilnym uśmiechem, a tym co ona prezentuje jest jeszcze pełne spektrum możliwości, wystarczy spojrzeć choćby na Guzik właśnie. A co do jury - jedyna jakkolwiek obiektywna osoba w tym składzie oceniła tango argentyńskie Guzik wyżej niż Steczkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 20.11.07, 07:07 no wlasnie, ocena tanca jest kwestia subiektywna, wiec napisz, ze Ci sie nie podobalo i wtedy slowem nie pisne, bo tu nie ma z czym dyskutowac. Ale nie wyszukuj dodatkowych tez na poparcie tego, ze Ci sie nie podobalo, bo argument o zacietej minie jest smieszny. Rownie dobrze mozesz powiedziec, ze El Tango De Roxanne z Moulin Rouge jest fatalne (a nie jest!), bo Caroline O'Connor ma taki nieprzyjemny wyraz twarzy. Tango ma byc klotnią kochanków i u Justyny i Stefana wszystko bylo na miejscu. Byc moze Anna Guzik zaprezentowala tu wiecej srodkow aktorskich, ale ona ponoć jest aktorką, więc to chyba nie jest dziwne, że wypadla lepiej. Justyna sama przyznala w tym programie, ze nie uwaza swoich wystepow przed kamera za udane i nie uwaza siebie za aktorke. A co do ocen. Ja wiem, co moglo sie nie spodobac Iwonie Pavlovic - ta choreografia nie byla scisle osadzona w konwencji tanca towarzyskiego i momentami ocierala sie o taniec nowoczesny. Mi osobiscie ten uklad bardzo przypominal rzeczy robione przez Jarka Stańka, swietnego choreografa (mistrza Macka Florka z YCD) i jako calosc bardzo mi sie podobal. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 20.11.07, 12:38 No przecież napisałam, że MNIE się występy Steczkowskiej ogląda średnio z tego a nie innego powodu. Komuś innemu może to nie przeszkadzać, a nawet się podobać. Jest obiektywnym faktem, że Steczkowska w tańcu twarz wykrzywia. Ja nazywam to zaciętością, Ty możesz nazwać artystycznym skupieniem :). W każdym razie nie chodzi tutaj o oddanie charakteru tańca, bo owe miny pojawiają się zawsze. Jak piszesz Guzik jest aktorką i o tyle jej łatwiej. Steczkowskiej jako osobie zawodowo zajmującej się muzyką jest łatwiej pod innymi względami. Każda pokazuje z najlepszej strony to co ma - Steczkowska ambitne układy i wiotką sylwetkę ze sztucznym biustem, Guzik zabawę konwencją i bujną naturalność. Ani jedno ani drugie nie jest samo w sobie lepsze czy gorsze, każdy ma prawo wybrać co mu się bardziej podoba. I nazywanie kogoś ślepcem czy idiotą dlatego, że ma inne zdanie jest nie tylko niegrzeczne, ale wręcz idiotyczne. W każdym razie ze względu na skrajną odmienność uczestniczek finał będzie ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 20.11.07, 18:32 a jednak nie nazwalbym domniemanego wykrzywienia twarzy "obiektywnym faktem" (nota bene czy sa subiektywne fakty?). Na stronie oficjalnej TzG sa wszystkie wystepy Justyny, wiec wybierz prosze ktorykolwiek, nie liczac oczywiscie paso i obu wersji tanga, i napisz np.: "samba, 45 sekunda". Bo ja wczoraj przed napisaniem posta obejrzalem wszystkie jej wystepy skupiajac sie na wyrazie twarzy i teraz zaczynam zastanawiac, czy to moze ja jestem slepy. Ale wedlug Twoich wytycznych na pewno bedzie mi latwiej wypatrzyc te ohydne grymasy. poza tym zabawne jest mowienie ze cos jest niegrzeczne. w tym jednym watku jest kilkadziesiat wpisow, w ktorych Steczkowska jest chamsko komentowana pod kazdym wzgledem: bo taniec, bo figura, bo piersi, bo nogi, bo wlosy, bo oczy, bo mąż, bo dzieci, bo zaciety wyraz twarzy... I to najwyrazniej jest ok, bo Justyna tego nie czyta i nie ma szans na odpowiedz. W koncu to jest tylko wyrazenie opinii. Natomiast zrobienie jakiegolwiek przytyku do uczestnika dyskusji jest juz niegrzeczne, chamskie, a nawet idiotyczne. Znaczy sie obgadywanie za plecami jest bardzo ok, mowienie w twarz jest złe. Gratuluje postawy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 20.11.07, 21:36 Obiektywnym faktem jest to, że Steczkowska w tańcu "robi miny". Subiektywnym jest to, że dla mnie to zaciętość, a dla Ciebie wyraz charakteru tańca. Jasne? :) A zanim zaczniesz oceniać moją postawę wskaż proszę gdzie JA chamsko komentuję Steczkowską czy kogokolwiek innego. "Zacięty wyraz twarzy" się zdecydowanie do tego nie zalicza. Oceniam jej taniec, który sama na publiczną ocenę wystawia, nie ma więc nic złego w jej ocenianiu. Natomiast używanie w dyskusji "argumentów" w stylu "jesteś ślepy / głupi / niedorozwinięty" świadczy jedynie o braku kultury osoby tak "dyskutującej". Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 21.11.07, 00:40 a gdzie ja uzylem slow "głupi" lub "niedorozwiniety"? poza tym ja oceniam Twoja opinie, ktora sama wystawiasz na forum publicznym. nie ma w tym nic zlego :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 21.11.07, 09:48 Ależ oczywiście, Twój post był wzorem kultury, bez żadnych obelg i złośliwości, w absolutnie żaden sposób nie sugerował moich niedociągnięć intelektualnych i nijak nie odnosił się do czegokolwiek poza moją oceną tańców, był wolny od jakichkolwiek wycieczek personalnych opartych li tylko o to, że śmiałam wyrazić zdanie na temat pani Steczkowskiej sprzeczne z Twoim. Jakże mogłam tego nie zauważyć! Miałam o Tobie lepsze zdanie, Kubissimo. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 21.11.07, 13:08 hehe, jednen przytyk do tego, ze Twoj argument byl niedorzeczny i to wedlug Ciebie są "obelgi, zlosliwosci, sugerowanie niedociagniec intelektualnych itp"? zreszta jestesmy w wątku, w ktorym norma jest wylewanie wiadra gówna na głowę omawianej osoby, wiec Twoja reakcja jest cokolwiek dziwna. przemysle jeszcze, czy sie przejme zmiana zdania o moj temat. Ale jezeli juz, to na pewno jakos w przyszlym tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 21.11.07, 15:15 Po pierwsze nie żaden "jeden przytyk", ale przewijająca się przez całą wypowiedź złośliwości, nie mające nic wspólnego z moimi argumentami. Jeżeli nie widzisz w niej nic nieodpowiedniego to pozostaje współczuć. Po wtóre to dwie zupełnie inne sprawy oceniać osobę publiczną, a obrażać osobę, z którą się rozmawia. Zdarzają się niewybredne komentarze w tym wątku, nie ma ich jednakże wcale tak wiele, daleko do "wiadra gówna" i raczej po równo obrywa się Steczkowskiej co Guzik. Po trzecie wreszcie odnoszę wrażenie, że pałasz wielkim uwielbieniem do Steczkowskiej i pojąłeś się misji bronienia jej czci na forum wszystkimi dostępnymi metodami. A z fanatyzmem walczyć nie będę :). Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 22.11.07, 00:41 no jezeli nie widzisz zwiazku moich zlosliwostek z Twoimi argumentami, to nie wiem jak Ci to wytlumaczyc. Mam narysowac graf? Zrobic prezentacje multimedialna? Pokazac przy uzyciu pacynek? Bo wspolczuc to mozna braku umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. caly czas nie rozumiem czemu osobe publiczna mozna bezkarnie obrazac, a rozmowcy nie? jestes w czymkolwiek od Justyny lepsza? Dlaczego akurat Ty masz miec taryfe ulgowa? Czuje sie zwolniony z obowiazku szanowania osob, ktore nie szanuja innych. Steczkowska bardzo lubie, choc nie bezkrytycznie, i ciesze sie, ze w naszym sermiężnym showbiznesie sa jeszcze tak barwne i utalentowane osoby. Jej wystepy w TzG po kiepskich poczatkach zrobily sie swietne, a Justyna zrobila ogromne postepy, wiec szlag mnie trafia gdy czytam wpisy, gdzie moze 5% to sa merytoryczne uwagi, reszta to wyciaganie brudow sprzed lat i jakies zalosne proby kompensacji wlasnych kompleksow. No i argumenty z kosmosu na temat zacietego wyrazu twarzy w tangu :P Jezeli to jest fanatyzm, to faktycznie jestem fanatykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 22.11.07, 09:18 " jestes w czymkolwiek od Justyny lepsza? > Dlaczego akurat Ty masz miec taryfe ulgowa" moze dlatego ze xtrin zapewne nie zrobiła sobie sesji cmentarnej na grobie tatusia juz z tego powodu jest lepsza od Justysi nie mówiąc o tym ze moze tez ma PŁASKI BRZUCH po dwóch porodach ? to nie jest zjawisko nadprzyrodzone, to JEST mozliwe, wiesz o tym ? i moze nawet ma pięknego męża , w domu basen , saunę i koło młyńskie. ale nieeee, to przeceiz niemozliwe , skoro xtrin nie podoba sie Justysia i jej infantylne zachowanie to znaczy ze xtrin jest zasmarkaną pijaczką i mieszka w domu samotnej matki to bałwochwalcze uwielbeieni Justysi jest juz nuuudneeee... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 22.11.07, 16:47 hesus, ciekawe, czy kiedys nadejdzie taka chwila, w ktorej te Twoje ostatnie dwie szare komorki sie spotkaje i nastapi proces myslenia, czy tez moze komorka zostala juz tylko jedna i z rozpaczy pije do lustra? gwoli scislosci, to Justyna chyba nie robila zdjec na grobie ojca, tylko po prostu na cmentarzu. Chociaz nie wiem, czemu to pisze, bo przez beton w Twojej glowie, to raczej nie da sie przebic. a tak w ogole to dalej czekam na linki do moich wpisow nt. dzieci, meza, domu, etc. Czyzby jakis problem ze znalezieniem? Czyzby takich wpisow nie bylo? Czyzby mozabique minela sie z prawda? Nieeeeeee, mozambique ma przeciez monopol na prawde i jedyna sluszna wersje. Kupila na allegro. Od Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 26.11.07, 16:01 no więc stało sie : kubissimo siegnąl poziomu zwykłej , chamskeij pyskówki, przytyków osobistych , wyzywania od głupoli , betonów , bezmózgowców. Miałam racje, wiedziałam ze przejscie na poziom żulerstwa ( albo polityków, wszytko jedno ) to tylko kwestia czasu. Czuje sie wewntrzenie usatysfakcjnonowana. pozosatje mi tylko wspólczuc Justysi takiej klasy agitatorów Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 21.11.07, 10:11 " tym jednym watku jest kilkadziesiat wpisow, w ktorych Steczkowska jest chamsko komentowana pod kazdym wzgledem: bo taniec, bo figura, bo piersi, bo nogi, bo wlosy, bo oczy, bo mąż, bo dzieci, bo zaciety wyraz twarzy.." 100% wątków dotyczących męza , dzieci sam stowrzyłes , kubissimo o ile pamietam jeden z pierwszych był do mnie , za to poddałam w wątpliwosć urode Justyny rzuciłes mi w oczy jej pieknym męzem, dwojgiem dzieci aaaa....i marmurowym domem z basenem oczywisce sugerując ze skoro nie uwielbiam Justysi i uwazm ją sw umie za infantylna gąskę to jest gruba, tlusta, mieszkam w kartonie .. i mam krzywe nogi pamieć masz dobrą ale krótką Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 21.11.07, 10:12 oczywiscie miało być : jestem gruba, tlusta, mieszkam w > kartonie .. i mam krzywe nogi > Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 21.11.07, 13:00 ke??? poprosze o jeden, choc jeden link do mojego wpisu, w ktorym sie wypowiadam o dzieciach, mezach i marmurowych domach z basenem jedyne co napisalem, to ze kompleksy wyzieraja z Twoich wpisow, nie piszac ani slowa o Twoim domniemanym wygladzie sadzac z reakcji na tamten post i to co napisalas powyzej, raczej trafilem w sedno :) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 21.11.07, 13:17 alez ile ci to sprawia przyjemnosci !!!!!!!!!!!!!! wyobrazic sobie taką wielka, grubą, łysą i zezowatą mozambik, mokrym nosem siorbającą darmową zupe na schodach MOPS'u i porownac ją ze zgrabnonogą, płaskobrzuchą JSutysią z domu z basenem. tyle sczęscia za tak mało, a jaka satysfakcja ! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 21.11.07, 13:41 nie wiem, czy bardziej "ROTFL", czy moze jednak "?????" i czekam na linki Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 20.11.07, 09:55 Dobra - zlinczujcie mnie juz calkiem, ale pytanie moje jest takie - gdzie gra pani Guzik, bo jak bonie dydy (razem czy osobno? ;-)nie wiem, domyslam sie ze musi to byc cos z tvn?? i pytanie nr 2 - dlaczego tluszcza glosuje na takie postaci jak bryndal?? bylam przekonana, ze w 1 odcinku pan sie pozegna, a on dociagnął prawie do konca - jakim cudem?? jak odetchnelam ze odpadl to wyskoczyl jak filip z konopii w zapowiedziach par!!! czy nie moga go pozegnac raz na zawsze?? co do porownania ostatniego tanca z YCD - wiem, ze ciezko porownywac np poziom tanca jako takiego, ale chodzilo mi o analogiczna sytuacje, ze zawsze do finalu przyplącze sie jakas przypadkowa postac poparta smsami ludzi ktorym rozmu czy wzrok odjeło. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 20.11.07, 10:13 Guzik gra w dwóch serialach TVNu: "Na Wspólnej" i "Hela w opałach". Tłuszcza głosuje na takie postaci jak pan Bryndal, bo TzG to nie jest konkurs tańca zawodowego i nie musi być zawsze sztywno i poważnie. Dla mnie większym problemem było to, że niejaka Isis Gee przechodziła z odcinka na odcinek. I zła wiadomość - w kolejnym odcinku TzG też będzie Bryndal.;) I naprawdę podziwiam niektórych - dopiero przy VI edycji TzG zauważyliście, że nie tylko o taniec tu chodzi? Przypominam kazusy Wesołowskiego (ślicznego i serialowego, acz tańczącego jak drewno) czy Sadowskiego (tańczącego świetnie, ale umiarkowanie popularnego). Nie przeczę, że Steczkowska tańczy lepiej, ale Guzik jest normalniejsza. I mało mnie obchodzi, że to niby gra (nie wierzę, grałaby w nią od paru lat...) - wolę, jak ktoś gra równiachę niż ulepek. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 20.11.07, 00:51 chyba wiec slepa jestem, bo jakos nie zauwazam zacietej miny Justyny Steczkowskiej..w ostatnim odcinku TzG widzialam jedynie zacieta twarz Ewy Szabatin, gdy ta nie wiedziala, ze ja kamera "bierze". nawet uwazam, ze po Justynie widac radosc z tanczenia, a to ze stara sie zatanczyc perfekcyjnie? taka po prostu jest, perfekcjonizm nie kloci sie z radoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.aska Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 20.11.07, 14:56 Ech.. a ja i tak najmilej wspominam parę z ostatniej edycji, czyli pana Tyńca i panią Kajak (chyba?) :) A poza tym.. te smsy to dla mnie niezła ściema. Może mam zadatki na paranoika, ale czy skład stawki finałowej to rzeczywiście wybór widzów? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lotta79 Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 20.11.07, 19:28 Ja wam powiem jak to dział, nigdy nie widziałam ani pół odcinka Heli w opałach, co więcej nie załapałam się na ani jeden odcinek tego sezonu Tańca z gwiazdami ale po przeczytaniu tego wątku, za tydzień przerwę na chwilę oglądanie ostatniego odc. Skazanego na śmierć i wysle sms-a na Anie Guzik. Na złość tym wszystkim plującym na nią jadem, wysmiewających się z niej itp. zarówno tutaj jak i na innych stronach. I pewnie nie ja jedna tak zrobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: TzG tuz tuz przed finalem.... 21.11.07, 00:37 cos Ci sie pomylilo. To na Steczkowska wszyscy plują. przynajmniej tu Odpowiedz Link Zgłoś