palmere 23.02.08, 17:54 Kto dopuścił tą reklamę? Przecież to jawna dyskryminacja kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dona.a Re: Reklama ''Mobilking''. 23.02.08, 18:10 to było pewne, że ta reklama wzbudzi sprzeciw i może jak w większości przypadków rzeczywiście chodziło o przyciągnięcie uwagi, ponieważ uderza w moją płeć w typowy dla reklam sposób też mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Reklama ''Mobilking''. 23.02.08, 18:18 o co chcodzi z tymi zapałkami w rekalmie VW,ktoś wie? bo to jakaś bzdura straszna,pewnie i samochód też bez sensu :) Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 a reklama ING to dyskryminacja mężczyzn 23.02.08, 23:13 ta z jakimiś 50-letnimi dziewczętami mówiącymi 'nie zarabiał' i Markiem Konradem mówiącym "z bankiem jest jak z mężczyzną - musi zarabiać". Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Reklama ''Mobilking''. 24.02.08, 00:10 nono, mi też się podoba:] ale uważaj, startery będą sprzedawane (przynajmniej na początku) m.in. z bonusowym plakatem gołej baby. min. Środa chyba jakiś protest wyprodukuje chybcikiem, a i wiemy już jaka będzie nowa sieć eurodupatowanego Giertycha M.:) Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 reklama na Youtube 24.02.08, 01:49 pl.youtube.com/watch?v=Q2LBaJB5RT4 żeby wszyscy wiedzieli o czym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Reklama ''Mobilking''. 24.02.08, 14:09 widziałem w tivi,nawet niezła Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: Reklama ''Mobilking''. 24.02.08, 14:50 po pierwswze: to nie jest żadna dyskryminacja kobiet tylko najprawdziwsza prawda o kobietach po drugie: twórcy reklamy jak widac osiągnęli swój cel przynajmniej w połowie. :-D albowiem reklama ma skutecznie przyciągać uwagę... a to czy jest skuteczna? no to juz jest inna sprawa. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
candycandy Re: Reklama ''Mobilking''. 24.02.08, 18:24 ok, niby firma osiagnela swoj cel - wazne by o nas mowili, nie wazne jak. ale z drugiej strony firma zamknela sobie czesc targetu czyli kobiety. no bo przeciez prawie kazda normalna kobieta nie kupi w operatora, kt. sugeruje, ze faceci sa lepsi. chyba, ze targetem firmy sa tylko i wylacznie faceci-macho - wtedy cel osiagniety. ale dla mnie liczy sie tez styl w jaki cel osiagamy czyli tutaj granie na niskich pobudkach to tym samym niskie noty - ja firmie Mobilking dziekuje i nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Reklama ''Mobilking''. 24.02.08, 18:43 tak właśnie, faceci są targetem, bez odchyłów w stronę kobiet. coś jak MyAvon, tyle że w drugą stronę. no i ich reklamy nie są tak dosłowne;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna-szamana Re: Reklama ''Mobilking''. 24.02.08, 23:49 ale tez nie każdy facet jest od razu targetem inteligentny facet myslę ze nie kupi czegoś takiego. mój np smial się że to jest tylko dla facetów tzw "Maczo" czyli karków z silowni Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Reklama ''Mobilking''. 25.02.08, 00:26 pewnie że nie. ale ogólnie plus za wyrazistość. mvno nie mają łatwo na naszym rynku, mBank mobile słabo, podobnie chyba myAvon. więc tu mamy trochę chamsko, trochę śmiesznie, a co najważniejsze głośno. a czy cały myk się powiedzie, to się okaże. warunki cenowe mają nie najgorsze. a jeśli komuś szczególnie przypasują, to myślę że oleje reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Reklama ''Mobilking''. 01.03.08, 22:17 To nie jest tylko dla karkow z silowni. zreszta nawet kark moze byc inteligentny. Ale w tej reklamie co by nie powiedziec jest troche prawdy o kobietach ale to jest smiesznie powiedziane, to jest urocze i kobiety nie powinny sie oburzac. To tak jakby facet mial sie oburzac ze w jakiejs reklamie zartuja sobie ze facet w zyciu zajmuje sie tylko ogladaniem sie za pupami. Hehe. Jasne ze to jest przerysowane ale... Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: Reklama ''Mobilking''. 02.03.08, 16:56 "Ale w tej reklamie co by nie powiedziec jest troche prawdy o kobietach " Jakiej prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: inteligentny facet myslę ze nie kupi 05.03.08, 05:21 "Inteligentny facet" (zresztą - tak jak inteligentna dziewczyna) dostrzeże w tej reklamie podwójną kpinę ze stereotypów: tego starego i tego nowego. Za to półinteiligenci (oraz półinteligentki) z pewnością nie przegapią okazji, by zapałać świętym oburzeniem :-> Odpowiedz Link Zgłoś
palmere Re: Reklama ''Mobilking''. 25.02.08, 17:46 candycandy napisała: > chyba, ze targetem > firmy sa tylko i wylacznie faceci-macho - wtedy cel osiagniety. no to skorzysta kilkunastu :D Odpowiedz Link Zgłoś
notteanapoli Re: Reklama ''Mobilking''. 24.02.08, 19:45 Na jutubie ktoś napisał że reklama ma działać na zasadzie przekory że laski się oburzą "jak to nie dla nich, kto im zabroni" i w większości to kobiety stworzą klientelę. Coś w tym jest. Co nie zmienia faktu iż tak prymitywnej i chamskiej reklamy dawno nie widziałam. ING jest chamska ale pewnej granicy nie przekracza. A tutaj jadą po bandzie. Dziwne jest iż reklamy sieci komórkowych są coraz częściej tak denne że zęby bolą i żerują na coraz niższych instynktach tj. heje i te inne pseudo-kontrowersyjne śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: Reklama ''Mobilking''. 24.02.08, 19:59 Mi tam sie podoba, ale ja z reguły lubie reklamy które wzbudzają powszechne oburzenie :D:D:D (patrz fiat 500) Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj Re: Reklama ''Mobilking''. 24.02.08, 23:39 reklama jest zabawna,przejaskrawiona,to jest tzw "jaja" Kobiety się oburzają,u niektórych już żyłki się napinają,padają wielkie słowa o dyskryminacji itp Myśląca część kobiet z pewnością nie da się złapać na tak tanie chwyty,wartości należy szukać w sobie a nie w reklamach Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Reklama ''Mobilking''. 25.02.08, 11:15 Myśląca część kobiet z pewnością nie da się złapać na tak > tanie chwyty,wartości należy szukać w sobie a nie w reklamach O procesy myślowe kobiet jestem spokojna. Co do męskich... Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Reklama ''Mobilking''. 02.03.08, 14:57 notteanapoli napisała: > Na jutubie ktoś napisał że reklama ma działać na zasadzie przekory że laski się > oburzą "jak to nie dla nich, kto im zabroni" i w większości to kobiety stworzą > klientelę. Coś w tym jest. Chyba jednak nie ma. Ja widziałam początek tej reklamy - w momencie, kiedy kamera robi zbliżenie tyłka laski przełączyłam na inny kanał. Po przeczytaniu artykułu obejrzałam cały filmik. Jest tak samo dowcipny jak złośliwy i nie sądzę, żebym kiedykolwiek zainteresowała się produktem tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Reklama ''Mobilking''. 26.02.08, 15:01 > Kto dopuścił tą reklamę? Przecież to jawna dyskryminacja kobiet. nie, to reklama krypto-gejowska: www.pardon.pl/artykul/4090/komorki_dla_prawdziwych_gejow_zobacz trudno sie nie zgodzic. zwlaszcza, ze tlumaczenie rzecznika jest niedorzeczne. i definicja polskiego maczo.. Odpowiedz Link Zgłoś
justinehh Re: Reklama ''Mobilking''. 29.02.08, 23:51 Nie rzuciła mnie na kolana... Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Reklama ''Mobilking''. 01.03.08, 22:07 piękna cudowna reklama. kocham ją i dziękuję jej twórcom za nią. Ilekroć ją oglądam a ściągnąłem ją sobie z jutuba zawsze mnie niezwykle bawi. Fajnie zrobiona z jajem. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: Reklama ''Mobilking''. 05.03.08, 07:47 Jestem babą a reklama podoba mi się niezmiernie:) I nie widzę w niej nic chamskiego. Jest dowcipna i tyle. Każdy wie, że jest mnóstwo kobiet silniejszych od niejednego chłopaka-zdechlaka, i mądrzejszych . Zresztą nie będę dawać przykładów, bo to bez sensu. Reklama jest dobra i tyle! Ciekawa jestem oferty tej sieci:) Moim zdaniem facetów powinny oburzać reklamy tych jogobeli, mersi i montedzieckaczas, w których men śpiewa głosem kastrata. Przecież to jest PORAŻAJĄCE! Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Reklama ''Mobilking''. 05.03.08, 09:23 Dowcip w tej reklamie jest równie subtelny jak tona cementu. Rozumiem zamierzenie ale na pewno nie zainteresuje mnie oferta tej sieci która traktuje tzw. target jak debili. Odpowiedz Link Zgłoś