Dodaj do ulubionych

nieudane polskie seriale

IP: *.chello.pl 12.09.03, 15:04
czułość i kłamstwa
życie jak poker
pucuś
palce lizać
gorący temat
marzenia do spełnienia
garderoba damska
to moje typy
Obserwuj wątek
    • fugazzi Re: nieudane polskie seriale 12.09.03, 15:05
      Ze starszych "Zycie na gorąco"

Pozdrawiam, Fugazzi...
      • Gość: Raver A gówniany "Baobab,czyli zielono mi"...a Fuj... IP: 2.5.STABLE* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.03, 01:11
    • soczewica Re: nieudane polskie seriale 12.09.03, 15:08
      Gość portalu: ed napisał(a):

> czułość i kłamstwa
      > życie jak poker
      > pucuś
      > palce lizać
      > gorący temat
      > marzenia do spełnienia
      > garderoba damska
      > to moje typy

nie wiem czy nieudane, ale na pewno nie rozpropagowane jak należy :) nie
      kojarzę połowy z nich :)
    • Gość: :) Re: nieudane polskie seriale IP: *.pl / 172.17.1.* 12.09.03, 16:33
      "Więzy krwi". Grała Asia Brodzik i aktor, który grał brata Krisztiny z "Klanu".
      • znajoma_krolika Re: nieudane polskie seriale 12.09.03, 16:57
        Garderoba damska? W żadnym razie! Świetny scenariusz autorstwa Joanny
        Szczepkowskiej, świetne role napisane dla niesamowitych i raczej nie ogranych
        aktorek. Charakterystyczna rola Pszoniaka.
        No i ten dystans do rzeczywistości - głównie serialowej...
        Świetna rzecz.
      • Gość: max Re: nieudane polskie seriale IP: *.chello.pl 12.09.03, 17:01
        więzy krwi miały świetny scenariusz
    • ekstradycja Re: nieudane polskie seriale 12.09.03, 17:09
      Zdecydowanie "Czułość i kłamstwa"!!! pozdrawiam
      • Gość: eroll Re: nieudane polskie seriale IP: *.chello.pl 12.09.03, 19:48
        życie jak poker, szpital na perypetiach
        • Gość: MC Re: nieudane polskie seriale IP: 2.4.STABLE* / *.prw.pl 12.09.03, 20:17
          Moje "ulubione" to "CZułość i kłamstwa", "Samo zycie" i "Na wspólnej". Całą
          trojkę łączy wyjątkowo drętwe aktorstwo, wyjątkowo smutne i nudne intrygi, i
          gólna żalośc.
          • Gość: zapomniałem kto ja Re: nieudane polskie seriale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 18:35
            Gość portalu: MC napisał(a):

> Moje "ulubione" to "CZułość i kłamstwa", "Samo zycie" i "Na wspólnej". Całą
            > trojkę łączy wyjątkowo drętwe aktorstwo, wyjątkowo smutne i nudne intrygi, i
            > gólna żalośc.

Za to KLAN, PLEBANIA, NA DOBRE I NA ZŁE to cudowne aktorstwo, wyjątkowo zabawne
            i intrygujące i ogólna cudowność. Palce lizać! A właściwie ekran telewizora!
    • spatologizowana_sempiterna Re: nieudane polskie seriale 12.09.03, 20:30
      Zdecydowanie jedynym udanym serialem spośród tych, które wymieniłeś, ma szansę
      być serial "To moje typy".
    • Gość: P-77 Re: nieudane polskie seriale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:38
      Aby do świtu
      To niemal podręcznikowy przykład nieudanego serialu z początku lat 90. Mimo
      dość dobrej obsady (Fronczewski, Wawrzecki, Turek, Bońćzak, Ewa Zientek).
      • Gość: eroll do p-77 IP: *.chello.pl 12.09.03, 20:48
        a o czym to w ogóle było bo kompletnie nie kojarzę?
        • Gość: P-77 Re: do p-77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:52
          O pracownikach sortowni prasy. Segregowali oni gazety i przy okazji dużo
          dyskutowali o polityce najczęściej żartując z ówczesnego prezydenta. Byli tam
          m.in. student prawa, zblazowany arystokrata, były cenzor, sprzątaczka ze
          Wspólnoty Pańśtw Niepodelgłych. Serial dość szybko padł a za jego emisję głową
          zapłacił ówczesny prezes Radiokomitetu Zaorski (niestety szybko wrócił).
          • Gość: alenna Re: do p-77 IP: *.pool80182.interbusiness.it 12.09.03, 21:58
            Zdecydowanie Czulosc i klamstwa, a Paulina Tomborowska w roli Iwony nie do
            strawienia. Rownie sztuczna wredna wspolwlascicielka pubu.
            A tak na marginesie - czy zauwazyliscie, ze jesli muzyke pisze K. Debski to
            obowiazkowo spiewa A. Jurksztowicz? Tak jest w Na dobre i na zle, w Czulosci i
            klamstwach, wczoraj na TV Polonia byl film o WTC to tez wokalize robila.
            Kariera padla to mezus wspomaga?
            • Gość: eroll Re: do p-77 IP: *.chello.pl 12.09.03, 22:13
              śpiewa dlatego bo jest żoną Dębskiego ponoć miała też śpiewać do "ogniem i
              mieczem" ale ostatecznie zrobiła to edyta z mietkiem, dziwne że nie śpiewa
              do "starej baśni" apropo jak podoba wam się piosenka do tego filmu w wykonaniu
              beaty i jej córki?
    • Gość: iza Re: nieudane polskie seriale IP: 212.160.135.* 12.09.03, 23:43
      "13 posterunek", "Szpital na perypetiach" no i świeży "kandydat": serial "Czego
      się boją faceci". Dziś był pierwszy odcinek i nie jestem optymistką, niestety.
    • maryna7 Re: nieudane polskie seriale 13.09.03, 17:12
      "Zostać miss" (obie części, druga jeszcze gorsza od pierwszej), "13 posterunek"
      i taki serial, tytułu nie pamiętam, o damskim oddziale wojskowym, niedawno
      leciał - wiecie o który chodzi?
    • oka5 Re: nieudane polskie seriale 13.09.03, 23:04
      "Klasa na obcasach" Małgorzaty Potockiej. Wyjątkowy dziwoląg.
      • Gość: nioma Re: nieudane polskie seriale IP: *.chello.pl 14.09.03, 22:05
        jeszcze byl "fitness club" albo jakos tak. biedrzynska prowadzila osiedlowy
        klub, schodzily sie klientki, byly dziwne problemy i nuda, nuda, nuda!!!
        • uriel1 Re: nieudane polskie seriale 14.09.03, 22:08
          Radio Romans. Straszliwie /dla mnie/ durne to było...
    • magda_s4 Re: nieudane polskie seriale 15.09.03, 10:45
      "Tulipan" bodajże
      "Radio Romans"
      "Fitness Club"
      "Aby do świtu"
      "Klasa na obcasach"
      "Baobab"
      • ruda.102 Re: nieudane polskie seriale 15.09.03, 11:04
        "Tulipan"? Ależ to klasyka!
        • magda_s4 Cha! Cha! Cha! 15.09.03, 16:19
          Wygrywa w konkursie na klasyczny kicz w polskiej telewizji.
          • ruda.102 Re: Cha! Cha! Cha! 15.09.03, 23:08
            No wiesz, ale to czyste lata osiemdziesiąte. To powinno wszystko tłumaczyć ;-)
    • Gość: max Re: nieudane polskie seriale IP: *.chello.pl 15.09.03, 15:50
      zespół adwokacki
    • lew_rywinek Re: nieudane polskie seriale 15.09.03, 19:02
      Gość portalu: ed napisał(a):

> życie jak poker

Nie zgodzę się. Do pewnego momentu był całkiem, całkiem. Ale scenarzystom w
      końcu chyba zabrakło pomysłów i zaczeli przeginać. A szczytem szczytów było
      wskrzeszenie dziadka.
      • Gość: ed Re: nieudane polskie seriale IP: *.chello.pl 15.09.03, 19:12
        jakiego dziadka oglądałem ale nie pamiętam wątku?
        • lew_rywinek Re: nieudane polskie seriale 15.09.03, 22:12
          Chodzi mi o dziadka Marysi. Najpierw umarł na zawał, a potem go babcia w
          jakimś urzędzie spotkała.
          Albo jak, juz nie pamiętam kto, złowił rybę, a w srodku był jakiś pierścień.
          To były istne koszmarki.
    • ruda.102 Re: nieudane polskie seriale 15.09.03, 23:13
      Wg mnie totalną kompromitacją była "Trędowata", niestety nie pamiętam nazwisk
      odtwórców gł. ról. Grał tam ten gościu od "Wody Jurajskiej" ("Rajskie jabłko?
      Nie, Jurajska woda", czy jakoś tak), swoją drogą też tragedia.
      • Gość: Iza Re: nieudane polskie seriale IP: 212.160.135.* 15.09.03, 23:52
        Oj, masz rację z tą Trędowatą. Całkiem o niej zapomniałam, a rzeczywiście to
        był koszmar nad koszmarami!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka