Gość: ed IP: *.chello.pl 12.09.03, 15:04 czułość i kłamstwa życie jak poker pucuś palce lizać gorący temat marzenia do spełnienia garderoba damska to moje typy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fugazzi Re: nieudane polskie seriale 12.09.03, 15:05 Ze starszych "Zycie na gorąco" Pozdrawiam, Fugazzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raver A gówniany "Baobab,czyli zielono mi"...a Fuj... IP: 2.5.STABLE* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.03, 01:11 Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: nieudane polskie seriale 12.09.03, 15:08 Gość portalu: ed napisał(a): > czułość i kłamstwa > życie jak poker > pucuś > palce lizać > gorący temat > marzenia do spełnienia > garderoba damska > to moje typy nie wiem czy nieudane, ale na pewno nie rozpropagowane jak należy :) nie kojarzę połowy z nich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: nieudane polskie seriale IP: *.pl / 172.17.1.* 12.09.03, 16:33 "Więzy krwi". Grała Asia Brodzik i aktor, który grał brata Krisztiny z "Klanu". Odpowiedz Link Zgłoś
znajoma_krolika Re: nieudane polskie seriale 12.09.03, 16:57 Garderoba damska? W żadnym razie! Świetny scenariusz autorstwa Joanny Szczepkowskiej, świetne role napisane dla niesamowitych i raczej nie ogranych aktorek. Charakterystyczna rola Pszoniaka. No i ten dystans do rzeczywistości - głównie serialowej... Świetna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nieudane polskie seriale IP: *.chello.pl 12.09.03, 17:01 więzy krwi miały świetny scenariusz Odpowiedz Link Zgłoś
ekstradycja Re: nieudane polskie seriale 12.09.03, 17:09 Zdecydowanie "Czułość i kłamstwa"!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: nieudane polskie seriale IP: *.chello.pl 12.09.03, 19:48 życie jak poker, szpital na perypetiach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: nieudane polskie seriale IP: 2.4.STABLE* / *.prw.pl 12.09.03, 20:17 Moje "ulubione" to "CZułość i kłamstwa", "Samo zycie" i "Na wspólnej". Całą trojkę łączy wyjątkowo drętwe aktorstwo, wyjątkowo smutne i nudne intrygi, i gólna żalośc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapomniałem kto ja Re: nieudane polskie seriale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 18:35 Gość portalu: MC napisał(a): > Moje "ulubione" to "CZułość i kłamstwa", "Samo zycie" i "Na wspólnej". Całą > trojkę łączy wyjątkowo drętwe aktorstwo, wyjątkowo smutne i nudne intrygi, i > gólna żalośc. Za to KLAN, PLEBANIA, NA DOBRE I NA ZŁE to cudowne aktorstwo, wyjątkowo zabawne i intrygujące i ogólna cudowność. Palce lizać! A właściwie ekran telewizora! Odpowiedz Link Zgłoś
spatologizowana_sempiterna Re: nieudane polskie seriale 12.09.03, 20:30 Zdecydowanie jedynym udanym serialem spośród tych, które wymieniłeś, ma szansę być serial "To moje typy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: nieudane polskie seriale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:38 Aby do świtu To niemal podręcznikowy przykład nieudanego serialu z początku lat 90. Mimo dość dobrej obsady (Fronczewski, Wawrzecki, Turek, Bońćzak, Ewa Zientek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll do p-77 IP: *.chello.pl 12.09.03, 20:48 a o czym to w ogóle było bo kompletnie nie kojarzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: do p-77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:52 O pracownikach sortowni prasy. Segregowali oni gazety i przy okazji dużo dyskutowali o polityce najczęściej żartując z ówczesnego prezydenta. Byli tam m.in. student prawa, zblazowany arystokrata, były cenzor, sprzątaczka ze Wspólnoty Pańśtw Niepodelgłych. Serial dość szybko padł a za jego emisję głową zapłacił ówczesny prezes Radiokomitetu Zaorski (niestety szybko wrócił). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alenna Re: do p-77 IP: *.pool80182.interbusiness.it 12.09.03, 21:58 Zdecydowanie Czulosc i klamstwa, a Paulina Tomborowska w roli Iwony nie do strawienia. Rownie sztuczna wredna wspolwlascicielka pubu. A tak na marginesie - czy zauwazyliscie, ze jesli muzyke pisze K. Debski to obowiazkowo spiewa A. Jurksztowicz? Tak jest w Na dobre i na zle, w Czulosci i klamstwach, wczoraj na TV Polonia byl film o WTC to tez wokalize robila. Kariera padla to mezus wspomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: do p-77 IP: *.chello.pl 12.09.03, 22:13 śpiewa dlatego bo jest żoną Dębskiego ponoć miała też śpiewać do "ogniem i mieczem" ale ostatecznie zrobiła to edyta z mietkiem, dziwne że nie śpiewa do "starej baśni" apropo jak podoba wam się piosenka do tego filmu w wykonaniu beaty i jej córki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: nieudane polskie seriale IP: 212.160.135.* 12.09.03, 23:43 "13 posterunek", "Szpital na perypetiach" no i świeży "kandydat": serial "Czego się boją faceci". Dziś był pierwszy odcinek i nie jestem optymistką, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
maryna7 Re: nieudane polskie seriale 13.09.03, 17:12 "Zostać miss" (obie części, druga jeszcze gorsza od pierwszej), "13 posterunek" i taki serial, tytułu nie pamiętam, o damskim oddziale wojskowym, niedawno leciał - wiecie o który chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: nieudane polskie seriale 13.09.03, 23:04 "Klasa na obcasach" Małgorzaty Potockiej. Wyjątkowy dziwoląg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nioma Re: nieudane polskie seriale IP: *.chello.pl 14.09.03, 22:05 jeszcze byl "fitness club" albo jakos tak. biedrzynska prowadzila osiedlowy klub, schodzily sie klientki, byly dziwne problemy i nuda, nuda, nuda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uriel1 Re: nieudane polskie seriale 14.09.03, 22:08 Radio Romans. Straszliwie /dla mnie/ durne to było... Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Re: nieudane polskie seriale 15.09.03, 10:45 "Tulipan" bodajże "Radio Romans" "Fitness Club" "Aby do świtu" "Klasa na obcasach" "Baobab" Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.102 Re: nieudane polskie seriale 15.09.03, 11:04 "Tulipan"? Ależ to klasyka! Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Cha! Cha! Cha! 15.09.03, 16:19 Wygrywa w konkursie na klasyczny kicz w polskiej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.102 Re: Cha! Cha! Cha! 15.09.03, 23:08 No wiesz, ale to czyste lata osiemdziesiąte. To powinno wszystko tłumaczyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nieudane polskie seriale IP: *.chello.pl 15.09.03, 15:50 zespół adwokacki Odpowiedz Link Zgłoś
lew_rywinek Re: nieudane polskie seriale 15.09.03, 19:02 Gość portalu: ed napisał(a): > życie jak poker Nie zgodzę się. Do pewnego momentu był całkiem, całkiem. Ale scenarzystom w końcu chyba zabrakło pomysłów i zaczeli przeginać. A szczytem szczytów było wskrzeszenie dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: nieudane polskie seriale IP: *.chello.pl 15.09.03, 19:12 jakiego dziadka oglądałem ale nie pamiętam wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_rywinek Re: nieudane polskie seriale 15.09.03, 22:12 Chodzi mi o dziadka Marysi. Najpierw umarł na zawał, a potem go babcia w jakimś urzędzie spotkała. Albo jak, juz nie pamiętam kto, złowił rybę, a w srodku był jakiś pierścień. To były istne koszmarki. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.102 Re: nieudane polskie seriale 15.09.03, 23:13 Wg mnie totalną kompromitacją była "Trędowata", niestety nie pamiętam nazwisk odtwórców gł. ról. Grał tam ten gościu od "Wody Jurajskiej" ("Rajskie jabłko? Nie, Jurajska woda", czy jakoś tak), swoją drogą też tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: nieudane polskie seriale IP: 212.160.135.* 15.09.03, 23:52 Oj, masz rację z tą Trędowatą. Całkiem o niej zapomniałam, a rzeczywiście to był koszmar nad koszmarami! Odpowiedz Link Zgłoś