Dodaj do ulubionych

Samochodzik i templariusze

26.09.03, 12:37
Czy TVP powtórzy jeszcze kiedyś ten serial??? Baaaaardzo dawno nie było go
już w TV. Czy dobrze kojarzę scenę ze studnią?? O co dokładnie chodziło, bo
nie wiem dlaczego ale ta studnia najbardziej mi w pamię zapadła :)) I jakim
samochodem poruszał się kapitan Petersen???
Ja chcę ten serial!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: modor Re: Samochodzik i templariusze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 19:35
      jezdzil pewnie volvo jak kazda kapitalistyczna menda dybiaca na skarby rodzimej
      kultury scigana przez pana tomasza, mnie sie jednak bardziej podoba wersja
      papierowa...praskie tajemnice rules
    • Gość: miranda3 Re: Samochodzik i templariusze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.03, 10:25
      W wersji ksiazkowej kapitan poruszal sie lincolnem, a przez studnie Pan
      Samochodzik dostal sie do skarbu i wyszedl bodajze kolo chrzcielnicy.
    • soczewica reżyser na galery... 28.09.03, 19:25
      ...za każdą nakręconą część Pana Samochodzika po kilogramie do ołowianej kuli u
      nogi! za każde nowatorstwo w "Praskich tajemnicach" - dziesięć batów co rano!
      co to ma być, że samochód z silnikiem ferrari (cylindry wielkie jak garnki) po
      zapoznanym wynalazcu gromille - lata?! gra melodyjki?! może jeszcze powinien
      zacząć tańczyć?????

książki, książki uber alles!
      • Gość: Arn Re: reżyser na galery... IP: *.centrum.gliwice.pl / 10.49.11.* 28.09.03, 19:44
        Ksiażki o Samochodziku to świetny material na film przygodowy. Pod warunkiem,
        że scenariusz napisze osoba czująca klimat tych książek. Dotychczasowe wersje
        były zupelnie nieudane. Zbyt infantylne i barbarzyńskie wzgledem oryginału
        pomysły (latający wehikuł). Ale znając nieudolność polskich filmowców marne są
        szanse, że znajdzie się któś, kto trafnie dobierze obsadę i zrobi z tego
        materiału coś fajnego.
        • soczewica Re: reżyser na galery... 30.09.03, 14:11
          Gość portalu: Arn napisał(a):

> Ksiażki o Samochodziku to świetny material na film przygodowy. Pod warunkiem,
          > że scenariusz napisze osoba czująca klimat tych książek. Dotychczasowe wersje
          > były zupelnie nieudane. Zbyt infantylne i barbarzyńskie wzgledem oryginału
          > pomysły (latający wehikuł). Ale znając nieudolność polskich filmowców marne

> szanse, że znajdzie się któś, kto trafnie dobierze obsadę i zrobi z tego
          > materiału coś fajnego.

święta prawda. filmy z mikulskim były dla mnie za mało ciepłe, za bardzo
          groźne, a ten latający wehikuł należałoby zestrzelić znad Pragi :)
          tomasz n. według mnie nie powinien być tak przystojny jak mikulski
          boć to przecież "muzealnik", a nie gladiator czy bond.
          dobrze, że jeszcze nie spieprzyli części z kapitanem nemo. jest szansa, że
          kiedyś ktoś to nakręci. chcę zobaczyć blondwłosą edytę.. :)
          • Gość: miranda3 Re: reżyser na galery... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.03, 14:49
            Mikulski zagral tylko w templariuszach i wehikuł nie byl latajacy i byl to
            chyba ten www.filmweb.pl/Sp%B3on%EA%
            B3a,amfibia,Pana,Samochodzika,aa=4066,newsday.xml , akurat ta czesc mi sie
            podobala taka w klimacie "wakacji z duchami" :)

A te koszmarne to
            Pan Samochodzik i straszny dwór
            Praskie tajemnice
            Latające machiny kontra Pan Samochodzik (w tej pod koniec wystapil B.Cieslak w
            roli porucznika Borewicza)
            generalnie te 3 czesci to porazka :(

• soczewica Re: reżyser na galery... 30.09.03, 15:09
              Gość portalu: miranda3 napisał(a):

> Mikulski zagral tylko w templariuszach i wehikuł nie byl latajacy

wiem, wiem :) to był skrót myślowy :)
              zastanawiam się własnie, czy ten pan z praskiej porażki nie duzielał się w
              jakimś programie dla dzieci? sobótce, teleranku, 5 10 15? hmm...
              • Gość: miranda3 Re: reżyser na galery... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.03, 15:25
                Co prawda akurat praskich nie wiedzialam ale z tego co czytam to chyba
                dobrze :))))) ale do aktora masz racje

wedlu filmu polskiego:
                Pana Tomasza zagrał Marek Wysocki, znany młodej widowni z telewizyjnego "Tik -
                Taka".
    • Gość: autko Re: Samochodzik i templariusze IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 05:24
      Ja też poproszę!!!!!!!!!!!!!
    • the_dzidka Scena ze studnią :-)))) 29.09.03, 13:55
      sonny07 napisał:

> Czy TVP powtórzy jeszcze kiedyś ten serial??? Baaaaardzo dawno nie było go
      > już w TV. Czy dobrze kojarzę scenę ze studnią??

To był jedyny dobry telewizyjny Samochodzik - jak patrzę na te współcześnie
      wypuszczone gnioty, to dostaję dreszczy. A co do sceny ze studnią, to służę
      wyjasnieniem. Otóż Samochodzik doszedł do wniosku, że do skarbu droga wiedzie
      przez starą studnię (znak na cembrowinie!!) w ogrodzie proboszcza. Spuścił się
      do niej po linie i faktycznie znalazł korytarz, który jednak okazał sie
      pułapką. Kiedy cudem sie z niej wydostał, rozważył sytuację i wyszło mu, że w
      studni powinien sie znajdować jeszcze jeden korytarz, niżej, tym razem
      prawdziwy (o ile pamiętam, na poziomie 9 metrów ;-). Kiedy schodził do studni
      po raz drugi, wróg przeciął linę. Tomasz jednak wydostał się na prawdziwy
      korytarz i tym razem dotarł do celu :-)

Lecę jutro do biblioteki po Templariuszy!!!!!!!!
      • sonny07 Re: Scena ze studnią :-)))) 29.09.03, 14:14
        ja chyba też!!! Są w bibliotekach?? W której/których???
        • Gość: El Comendante Re: Scena ze studnią :-)))) IP: 2.4.STABLE* / 62.233.186.* 30.09.03, 09:04
          ja chyba też!!! Są w bibliotekach?? W której/których???

w burych!
          Co to za idiotyczne pytanie?
          Polecam bibliotekę BHP w Inspektoracie Pracy albo Bibliotekę Ekologiczną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka