Dodaj do ulubionych

dzieci Blake'a Carringtona

15.10.03, 14:07
Mała podróż w czasie :) Serial DYNASTIA.. Kto pamięta ile to sztuk potomstwa
w trakcie trwania tego serialu, 'znalazło' się Blake'owi?? Od samego startu
była z nim Fallon i Steven. Kojarzę, że znalazł się Adam (wyjątkowo wredny
typek), jakaś murzynka..
Kto tam z kim romansował, bo jakieś flirty w rodzinie też chyba były :)
Obserwuj wątek
    • Gość: KIRA Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.waw.cdp.pl / 62.181.171.* 15.10.03, 14:13
      byli:
      Fallon, Steven, Adam, Amanda, ta mała z Cristel chyba Christina czy jakos tam a
      romanów o jezu nie polixcze all, ale jazda była jak Fallon widziała UFO, to
      było mocne!!
      • sonny07 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 14:15
        hehe, faktycznie coś tam było z tym UFO :) Mi najbardziej utkwił w pamięci
        motyw, kiedy to Blake odzyskiwał wzrok na sali sądowej - maxxxx! Poza tym
        srebrny Mesio męża Fallon - Jason??
        • Gość: KIRA Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.waw.cdp.pl / 62.181.171.* 15.10.03, 14:19
          TAAAK, ajeszcze jakas mutacja była pt Dynastia Kolbych ale wracająć do
          dynastii to uwielbialam jak Alexis i Cristel się lały, hehehe.
          Albo jak wiezili Cristel, albo rozterki biseksualnego Stevena, nie no w ogóle
          czadowo było, te makijaże.....
          • sonny07 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 14:21
            Stevena zagrało chyba dwóch aktorów i dlatego był ten motyw ze Stevenem po
            wypadku, bandaże na oczach i głowie (skojara z CZŁOWIEKIEM SŁONIEM, hehe). On
            chyba na przekór staremu na platformie wiertniczej robił i jakiś wybuch tam
            był..
            • Gość: KIRA Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.waw.cdp.pl / 62.181.171.* 15.10.03, 14:36
              Tak, tak cos takiego było, a pamiętasz gościa co odnależli na dnie jeziora, po
              ilus tam latach gośc jak nowy, bo duzo soli było, dawny kochanek alexis, albo
              tez było fajnie jak Cristel zwariowała...szczerze mówiac majac taka rodzinke
              tez bym pojechała do kliniki
              • sonny07 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 14:39
                o fuck! gościa z dna jeziora nie kojarzę!! cholera, a ten ich lokaj jak się
                nazywał??? Crystel podczas tego 'zwariowania' była gdzieś przetrzymywana, jakaś
                sobowtórka jej była, jakiś kolo z wąsem.. :)
                • Gość: KIRA Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.waw.cdp.pl / 62.181.171.* 15.10.03, 14:53
                  ten lokaj miał takja córeke z duzym biustem i włosami do ziemi, Adam tam jej
                  cos złego nawyrabiał. Tak był jakis sobowtór, ale ten gosc z wasem to nie wiem
                  skad był aa lybiłam Dextera, który nie wiedzieć czemu całymi latami kochał się
                  w Alexis.
                  A najlepszy to był Jeff, pierwszy maż fallon, ciagle miała minę jakby cos mu
                  nasrało do kieszeni....
                  Ale to były czasy jej, pamietam tez leciała niewolnica Isaura, toz to cudo
                  było, wmawiali mi pzrez iles tam odcinków ze ona takia piekana a ja cały cza
                  stego zeza u niej widziałam.
                  Z seriali z tamtych czasów to pamiętam właśnie dynastie, niewolnicę ooo!!
                  przypomniało mi Kamienny Krąg brazylijski i powrót do edenu,
                  • michal_82 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 19:59
                    Lokaj miał ma imię Gerard (żerar). Panmietam go z sytuacji kiedy Aleksis cały
                    czas go nachodziła, aby spuścił wodę w basenie, bo podczas jednej w bójek z
                    Cristal w basenie go tam straciłą. Fajne były te bójki. :)

Jego watek był też w zwiazku z porwaniem całej rodziny Carringtonów przez
                    terrorystów. Chyba maczał w tym palce, ale był cały czas w roli ofiary
                    porwania. Wyznał także miłość gosposi podczas więzienia.
                    • spatologizowana_sempiterna Ten majordomus? 16.10.03, 21:35
                      Żerar? A nie jakoś inaczej? A może i tak. Bo go z francji przywieźli chyba...
                      • michal_82 Re: Ten majordomus? 16.10.03, 21:50
                        spatologizowana_sempiterna napisała:

> Żerar? A nie jakoś inaczej? A może i tak. Bo go z francji przywieźli chyba...

Hmm... A właściwie może i inaczej :). Tez mi jakos przestało pasować ;)
                        • Gość: aska Re: Ten majordomus? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 15:19
                          Chyba Dżozef;),bo moja babcia mówiła na niego po polsku-Józef.
                • michal_82 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 19:54
                  Było coś z tym jeziorem, ale już nie pamiętam z kim to związane było. Co do tej
                  zamiany miedzy Cristalami. Samy Joe chciała się zemścić na rodzince, która ją
                  jakoś nie szanowała i znalazła w barze podobną do Cristal kobietę i jej
                  partnera, zrobili jej operację plastyczną i podmienili porywając prawdziwą.
                  podmieniona truła Blake'a jakimis kroplami, po których czuł się coraz gorzej. W
                  końcu doszło do tego, że Blake spadł przez nia ze schodów - prosił ją o pomoc,
                  ale jej nie dostał i przez przekonał się, że to nie może być prawdziwa Cristal
                  i ta ze strachu pojechała do bazy gdzie była prawdziwa Cristal. Tam spotkała
                  się oko w oko z prawdziwą, pobiły się przy okazji ponownie zamieniając
                  miejscami. Pilnowaczem i wspólnikiem tej akcji był znany aktor George Hamilton,
                  który chciał z prawdziwą Cristal wyjechać do Meksyku. Ale on nie poznał, że
                  wyjeżdzą w końcu z podróbą czyli dawną kochanką. Zginęli podczas pościgu
                  policji, ponieważ Cristal powiedziała glinom jakie miał porywacz plany.

A pamiętacie jak Blake urządził w domu kopalnię, bo szukał w nim jakiegoś
                  skarbu? Czy jakiegoś tajemnego przejścia...
              • Gość: verte Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 14:57
                Gość portalu: KIRA napisał(a):

> Tak, tak cos takiego było, a pamiętasz gościa co odnależli na dnie jeziora,
                po
                > ilus tam latach gośc jak nowy, bo duzo soli było, dawny kochanek alexis, albo
                > tez było fajnie jak Cristel zwariowała...szczerze mówiac majac taka rodzinke
                > tez bym pojechała do kliniki

Był lepszy numer jak Blak'owi podmienili fałszywa Crystal a facet nie mógł się
                zorientować przez miesiące.
        • Gość: verte Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 14:55
          sonny07 napisał:

> Poza tym
          > srebrny Mesio męża Fallon - Jason??

Tak srebrna s-klasa.To Jeff był chyba.
          • Gość: KIRA Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.waw.cdp.pl / 62.181.171.* 15.10.03, 15:07
            Po tym jak fallon zobaczyła UFO, to znikneła na ileś tam czasu i wyszła za
            Jesona tego od Colbych cały czas chyba bedąc zona jeffa...no jakos tak tak
            było, a akcją z podróba Cristel boska była!!!!
            Ja jak ogladałam ten serial to mała byłam i myslałam ze Amanda ma na imie
            menda, bo Blake jak ją wołał to brzmiało to mniej więcek tak= emanda, a jako
            mały gówniarz myslałam że on ja woła EE!!menda, rozumiecie??
            • michal_82 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 19:31
              Inaczej, Fallon miała jakieś omamy i dzień przed ślubem z Jeffem miała jakiś
              mega-atak przesladowczy, wsiadła w samochód, w ulewie jechała przed siebie
              samochodem i walneła w drzewo. I w tym momencie zniknela z dynastii na dłuższy
              okres, ale była o niej mowa, bo jeff ją szukał.

Dynastia Colby'ch w TVP była puszczona po zwykłej Dynastii, ale chronologicznie
              ten serial był emitowany W USA równolegle ze zwykła Dynastią i właśnie Fallon
              (w tej roli Pamelę Sue-Martin zastapiła Emma Sams) już pojawiła się w tym
              drugim serialu. Między czasie było kilka odcinków wspólnych z Dynastią, ale tu
              się łaczyły wątki Interesów Blake'a z tym którego grał Chartlon Heston (i całą
              jego rodziną żona "Sejbyl" i trójka dzieci. Po kilkunastu odcinkach doszło do
              ponownego połacenia wątków obu seriali - w momencie kiedy Fallon widziała UFO
              oraz rozbił się helikopter bodajże z Sejbyl zakończyla się Dynastia Colby'ch, a
              kolejny odcinek Dynastii zacząła się skrótu poprzedniego odcinka Dynastii i
              Dynnastii Colby'ch) a odcinek od tego że Jeff znalazł omdlałą Fallon w
              samochodzie na jakiejś pustyni. Oglądając zwykłą Dynastię (bez Colby'ch) gdzie
              nagle z odcinka na odcinek po kilku latach wraca Fallon i po krótszym okresie
              Jeff, nie było poczatkowo wiadomo o co chodzi.
        • ameelia Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 23:22
          a nie Jeff przypadkiem?

Amelia
      • spatologizowana_sempiterna Re: dzieci Blake'a Carringtona 16.10.03, 21:13
        To był punkt kulminacyjny. Niestety gwóźdź do trumny. Bo o Archiwum X nikt
        jeszcze nie słyszał. A podejrzewam, że twórcy czerpali. I państwo Shapiro z
        Dynastii się zgapili, przez co zaprzepaścili szanse na 1000. odcinek :(
    • Gość: verte Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 14:54
      sonny07 napisał:

> Kojarzę, że znalazł się Adam (wyjątkowo wredny
      > typek),

Ale potem się nawrócił.Ale Adam nie był chyba synem Blake'a tylko Alexis z... no
      właśnie z kim?

• sonny07 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 15:01
        połapać się w tym nie sposób! myślałem, że pamiętam więcej, ale scenarzyści
        byli jednak lepsi ;) Dexter to był przystojny gość - kuzynka się w nim
        kochała :)
        A pamiętacie Semy Joe??? Była żonka Tommy'ego Lee. Uuuuh, Semy to była idolka
        chłopaków :)
        • Gość: verte Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:03
          sonny07 napisał:

> połapać się w tym nie sposób! myślałem, że pamiętam więcej, ale scenarzyści
          > byli jednak lepsi ;) Dexter to był przystojny gość - kuzynka się w nim
          > kochała :)
          > A pamiętacie Semy Joe??? Była żonka Tommy'ego Lee. Uuuuh, Semy to była idolka
          > chłopaków :)

To Heather Locklear była?
          • sonny07 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 15:06
            tak, tego jestem pewien na bank!
            • sonny07 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 15:07
              Semy Joe była na początku (chyba) żonką Stevena?????? To może Steven był bi??
              Cholera!
              • Gość: KIRA Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.waw.cdp.pl / 62.181.171.* 15.10.03, 15:10
                Sonny no jasne to steven był bi a Sammy Jo była żoną Stevena, poźniej bujała
                się jeffem jak Fallon ufo porwało a na końcu wróciła do Stevena, który pomiedzy
                byciem z Sammy Jo był z jakimis facetami
                • Gość: verte Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:15
                  Gość portalu: KIRA napisał(a):

> Sonny no jasne to steven był bi a Sammy Jo była żoną Stevena, poźniej bujała
                  > się jeffem jak Fallon ufo porwało a na końcu wróciła do Stevena, który
                  pomiedzy
                  >
                  > byciem z Sammy Jo był z jakimis facetami

Przcierz jednego z tych facetów,kochanka Stevena zabił Blake i miał proces.
                  Zabił go przypadkiem tzn.uderzył go a tamten walnął głową w kominek chyba..
                  • Gość: KIRA Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.waw.cdp.pl / 62.181.171.* 15.10.03, 15:28
                    No i zgadza się tak było
              • Gość: Misza Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 16:34
                A to nie ona organizowała przypadkiem porwanie i wymianę Cristel? Coś tak mi
                się kojarzy. I był taki facet co pilnował prawdziwej - uwięzionej Cristel, i
                ona mu się strasznie spodobała.

A Sammy Jo to chyba była jakaś krewna Cristel.
    • ariwederczi Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 15:44
      Murzynka była siostrą Blejka! :)
      • sonny07 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 15:47
        oooops, faktycznie :)
        • Gość: verte Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:52
          A pamiętacie kto wykończył w końcu imperium Blak'a?Zdaje się że powstało
          jakieś konsorcjum,które go załatwiło a na jego czele stał ten facet,który
          grał później złego doktora w Ściganym.Coś tam wyjaśniło Dynastia-epilog
          nakręcony kilka lat po zakończeniu serialu ale o co w sumie chodziło i jak
          sie to skończyło nie pamiętam.
          • Gość: misza Sensacja!!! IP: *.kim.pl 15.10.03, 16:04
            To wy nic nie wiecie? Tancerka z Częstochowy jest zaginioną matką Blak'a, tak
            dobrze sie trzyma bo zbawienny wpływ ma na nią energia emanująca ze złotej
            kuli, a po programie jedzie do Meksyku spotkać się z zaginionym synem!
      • michal_82 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 19:43
        Frała ją Dyannah? Carrol, a w serialu była to Dominique Devraux [dewro].
        Mieszkała w hotelu, która prowadziła onegdaj Fallon, potem ona chyba go
        przejęła. Nie lubiła się z Alexis. Kilka razy się biły. Dawała w tym hotelu
        recitale, podczas jednego z nich doznała ataku kaszlu i pluła krwią. Chyba
        jednak przezyła, ale znikła z czasem z jakiegoś innego powodu. Ten hotel się
        kiedyś spalił i chyba zginęła wtedy Claudia.
      • michal_82 Re: dzieci Blake'a Carringtona 16.10.03, 22:14
        Z innych nagłych objawień w rodzinie była jeszcze Cathy - siostra Alexis, która
        przebywała przez długie lata w więzieniu w Caracas. Alxis przyjęła ją z
        otwartymi ramionami, ale potem intryga, afera i po sielance.

Moja pamięć przywiodła kolejne wątki:
        Właściciel rancho, którego grał Rock Hudson chciał odbić Blake'owi Cristal. Ale
        jak już prawie się ta zdecydowała odejśc od Blake'a to tamten pojechał na wojnę
        i zginał (w rzeczywistości Rock Hudson umarł naprawdę i jakoś trzeba było ten
        watek zamknąć).

Na samym początku serialu był jakiś doktorek, który również się zalecał do
        Cristal i Blake się bił z nim w jakimś kanionie wśród skał. Na miejsce gdzie
        doszło do bójki przyjechali konno.

Córeczka Blake'a i Cristal miała chore serce i groziła jej śmierć. Ale znajoma
        Dextera miała córeczkę, która uległa wypadkowi (śmierć mózgu) i dokonano
        przeszczepu serca. Carringtonowie mieli dług wdzięczności w stosunku do niej,
        pozwolili jej z nimi zamieszkać, a ta traktowała Cristinę jak zmarłą córkę i ja
        w końcu porwała do siebie. Ale wszystko dobrze się skończyło.

Alexis miała chyba z kilka procesów. W jednym była oskarzona o to, że wypchnęła
        z balkonu wiezowca swojego szefa ochrony Marka, nie pamiętam czy mieli romans,
        ale jakoś go wtedy chciała się już go pozbyć (chyba takie imię i jego funkcja
        była). Nie miała alibi, wszystko wskazywało na nią i dostała się do aresztu, w
        którym leżała na środku celi na sofie popijając szampana i paląc cienkie
        papieroski. Po jakims czasie okazało się, że to jej mecenas w ramach zemsty
        przebrał się za Alexis - makijaż,peruka itp i wypchnął faceta. A wyszło to na
        jaw, ponieważ w czasie zabójstwa w wieżowcu po drugiej stronie lokator jednego
        z mieszkań miał urodziny i rodzina robiła sobie zdjęcia. Na jednym po dużym
        powiększeniu było widać mecenasa w przebraniu dokonującego zbrodni.

No i jeszcze Cristal była z jakimiś kobietami w jakiejś drewnianej chatce, ktoś
        oblał domek benzyna i podpalił. Ledwo uszły z zyciem. Podejrzenia były właśnie
        skierowane na ww. Marka, ale okazało się, że dokonał tego kto inny. Nie
        pamiętam kto...
    • Gość: Sawa Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: 62.121.73.* 15.10.03, 16:46
      A pamiętacie księcia Mołdawii? Robin Hood we własnej osobie.
    • Gość: zapomniałem kto ja Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 17:18
      Z dziećmi było tak.

Blake miał dwoje dzieci. Stevena i Fallon. Kiedy Steven rzekomo zginął, nagle
      Alexis przemówiła o Adamie, którego ktoś im porwał. Adam zjawił się z
      grzechotką i Blake oraz Alexis uznali, że to ich syn... Po tym "zmartwychwstał"
      Steven z nową twarzą. Za jakiś czas rzekomo zginęła Fallon, po kilku odcinkach
      Alexis oznajmiła, że miała z Blake'm jeszcze jedno dziecko - Amandę. Wkrótce
      Blakie i Alexis mieli czworo dzieci, bo Fallon też "zmartwychwstała". Nie wiem,
      czy ktoś to pamięta ale po odcinku 150 pojawił się jakiś facet, który
      twierdził, że Adam to nie Adam, tylko jakiś inny facet z Montany, a że rzekomo
      nie wiadomo, co się stało z prawdziwym Adamem... Ale Adam jak to Adam jakoś go
      skutecznie przykneblował...

Amerykańskie opery mydlane w Polsce:
      radi_p.webpark.pl/najdluszy.htm
    • Gość: Ron Obvious Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 17:44
      Kultowa rzecz. Fallon porwana przez UFO, zaginione i odnalezione dzieci i
      siostry, pamiętam też romans Amandy (?) z księciem Mołdawii (grał go serialowy
      Robin Hood, nazwiska nie pamiętam), marcedesy, rolexy, biseksualny Steven,
      mieszanie krwi niczym za dynastii juliańskiej w Rzymie,
      • bartek.m Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 18:11
        To była dynastia julijsko-klaudyjska.
        • Gość: Ron Obvious Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 18:26
          O kur... ale dałem du.., rzeczywiście palnąłem głupstwo (zbyt często słucham
          wywodów Frytki).
      • michal_82 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 19:37
        Grał go Michael Pread. Podczas slubu z Amanda doszło do zamachu i trochę tam
        ludzi zgineło. Między innymi nowa dziewczyna Jeffa, która grała Ali Mac Graw.
        Grała jakąś znana fotograf. A Alexis zakochała się w ojcu wybranka Amandy, miał
        po tym zamachu sparaliżowane nogi, ale kiedy wyzdrowiał ukrywał to przed
        A;exis, aby ta nadal go utrzymywała i chciał tez małżeństwem zapewnić sobie jej
        majątek. Z czasem to się wydało i wyleciał spowrotem z hukiem do Mołdawii. Nie
        pamiętam jak się skończyło małżeństwo Amandy z Michaelem, ale cos na pewno
        napieszał Dexter, bo on kochał i Amandę i Alexis.
        • Gość: m3 Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 06:54
          tak przy okazji - w latach 80 tych mołdawia była jeszcze częścią cccp
      • Gość: Dzidka Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 18:17
        > pamiętam też romans Amandy (?) z księciem Mołdawii (grał go serialowy
        > Robin Hood, nazwiska nie pamiętam)

On sie nazywał Michael Praed :) Pamiętam, że jakiś idiotyczny wydawał mi się
        bez długich włosów i ubrania z lasu Sherwood.
    • magda_s4 A ja pamiętam... 15.10.03, 19:58
      ...że Fallon odzyskała władzę w nogach, kiedy jej dziecko było tak blisko
      basenu, że miało do niego wpaść.
      ...a jak się w Jeffie podkochiwałam...
      • Gość: verte To po ile lat mieliście jak zaczęliście to oglądać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 20:13
        Ja miałem chyba z jedenaście.Z początku najbardziej lubiłem Jeffa...
        ;-)
        • michal_82 Re: To po ile lat mieliście jak zaczęliście to og 15.10.03, 21:04
          > Ja miałem chyba z jedenaście.Z początku najbardziej lubiłem Jeffa...
          > ;-)

Dynastia zaczęła się w 1990 roku w wakacje i leciała codziennie około 18.00.
          Pamiętam jak w ośrodku wypoczynkowym gdzie przebywałem tłumy gromadziły się w
          świetlicy. Jednakże serial ten ja zacząłem oglądać jakieś dwa lata później
          czyli miałem tez około 10 lat kiedy to już leciała ZTCP dwa razy w tygodniu we
          wtorek i czwartek, potem tylko we wtorek, potem tylko w środę, a potem już
          przez długie lata w niedzielę po Teleekspresie.

Kompletnie nie pamiętam kogo lubiłem, a kogo nie.
    • ariwederczi Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 20:48
      "Dynastia" zakończyła się jakoś tragicznie. Blejk trafił chyba do więzienia,
      Krystal (?) do zakładu psychiatrycznego, a Alexis spadła w jakimś hotelu (?)
      przez barierkę ze swoim kochankiem.

Później pokazali dwuodcinkowy "Dynastia. Pojednanie" czy "Dynastia. Rewanż",
      już nie pamiętam. Blejk wyszedł z pierdla, Krystal z zakładu i okazało się, że
      Alexis spadła na kanapę i przeżyła, a jej kochaś na podłogę i zginął...
      • michal_82 Re: dzieci Blake'a Carringtona 15.10.03, 20:56
        Ostatnie ujęcie Dynastii to Blake szamota się z komendantem policji, broń
        wystrzela i zabija komendanta. Dużo było w tym czasie z rodziny było w domu i
        nastała grobowa cisza.
        Dwa ostatni zamykające serial to była "Dynastia. Pojednanie".
        • Gość: motyl69 Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 01:52
          Moi Państwo został tu przeoczony młody,gniewny pierwszy mąż Krystel.Chyba go
          ten Steven zaciukał........;(((
          • Gość: P-77 Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 09:50
            To ciekawe, ale każde z dzieci Blake'a i Alexis było grane przez dwóch aktorów.
            NAjwcześniej zmienił się Steven (Al Corley na JAcka COlemana) co wyjaśniono
            operację plastyczną. Potem zrezygnowała Pameka Sue MArtin - Fallon i producenci
            zmienili ją na Emmę Samms. Amanda pojawiła się, kiedy Fallon uchodziła za
            zmarłą i przez dwa sezony grała ją Catherine Oxenberg, ale kiedy postawiłą za
            wysokie żądania finansowe producenci zwolnili ją. Na krótko dali inną aktokrkę,
            ale to byłniewypał. Otóż serialowa Amanda była wychiwywana w Londynie, więc
            musiałą mówić brytyjskim akcentem, tymczasem nawa aktorka była Amerykanką. Dla
            nas to bez znaczenia, ale Amerykanie są na to wyczuleni, więc dość szybko
            postać Amandy definitywnie zniknęła z serialu i nigdy już nie została
            wspomniana. Zresztą w ostatnich odcinkach wyszedłna jaw taki układ, że Blake
            nie módgł być jej ojcem. Adama do końca serialu grał ten sam aktor (Gordon
            Thomson), ale kiedy kręcono epilog do Dynastii ("Dynasty - Reunion") grał on w
            soap opere "Santa Barbara". Producenci zmienili go na innego aktora. Thomson
            ich nawet zaskarżył ,ale przegrał. A propos w epilogu zagrał porucznik Dempsey
            z kultowego brytyjskiego serialu o parze detektywów.
            "Dynastia Colbych" to był spinoff Dynastii właściwej. Ponieważ Charlton Heston
            i Barbara Stanwyck to byli aktorzy klasy A kiedy na początku sezonu 85-86
            wprowadzili ich do Dynastii ekipa peirwszego serialu zagtroziła strajkiem.
            Podobno Joan Collins groziła, że odejdzie, no aale w końcu się dałą ubłagać.
            W sumie jednak Dynastia to był słaby serial. Byłą emitowana tylko przez 9
            sezonów, podczas gdy konkurencyjny "Dallas" - aż 14. Tylko raz w sezonie 84-85
            była na 1 miejscu w rankingu oglądalności. Ostatnie trzy sezony to już była
            słabizna.
            Pozdr.
            • michal_82 Re: dzieci Blake'a Carringtona 16.10.03, 21:52
              Gość portalu: P-77 napisał(a):

> To ciekawe, ale każde z dzieci Blake'a i Alexis było grane przez dwóch
              aktorów.
              >
              > NAjwcześniej zmienił się Steven (Al Corley na JAcka COlemana) co wyjaśniono
              > operację plastyczną.

Coś mi świta, że w "Dynastii-Pojednanie" pojawił się w roli Stevena ponownie Al
              Corley...
              • Gość: m3 Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 06:58
                dokładnie tak - ponadto w pojednaniu pojawiły się migawki z corleyem z
                pierwszych odcinków dynastii
    • maniaczytania Re: dzieci Blake'a Carringtona 16.10.03, 10:22
      drugi maz Fallon mial na imie Miles (na pewno nie Jason)

Steven na poczatku pracowal na platformie wiertniczej razem z pierwszym mezem
      Cristal (gral go Bo Hopkins) i mial romans z jego zona Claudia (Pamela Bellwood)
      • Gość: KIRA Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.crowley.pl 16.10.03, 10:34
        Pozdiuwiam Wszystkich, którzy tak dokładnie pamietają dzieje rozdziny
        Crringtonów, ja za nich nie pamiętam tylu watków:)) pozdrowienia
        • Gość: Adam Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.10.03, 19:16
          Jeny, ale mnie wspomnienia wziely, do dzis pamietam jak z wypiekami na twarzy
          codziennie zasiadalem w wakcje przed telewizorem....
          To byl taki szal na poczatku przemian lat 90 tych, kiedy nagle pojawily sie
          takie seriale. Pamietam, ze podobny szal panowal na Beverly Hills 90210, ktore
          tez wtedy zaczeto wyswietlac.
    • spatologizowana_sempiterna A transmisja z Denver w Radiu Zet? 16.10.03, 21:50
      Pod koniec Dynastii, kiedy leciała w niedziele po Teleexpresie - zacząłem
      słuchać "transmisji" z Dynastii w wykonaniu Szymona Majewskiego. To było cos!
      I "reklamami" przerywał "Ile drzew jest w tym lesie? Spytaj Jeffa. do dostania
      w kioskach".
      A na koniec było "gębowanie" - taki konurs: jaka będzie stopklatka pod
      końcowymi napisami. Kto zgadł czyja będzie gęba - dostawał koszulkę.

Jeszcze były to czasy, kiedy Radio Zet nadawało się do słuchania...
      • Gość: a to ja Re: Dynastia IP: *.iig.pl / *.iig.pl 17.10.03, 00:14
        Czy dobrze kojarzę,że...jakiemuś filmowemu bohaterowi nie wytrzymało serce w
        łóżkowej scenie z Alexis?(grał go chyba aktor Lloyd Bochner)

Trener od tenisa był N'tym mężem Cristal? A może był nim "Methiu Blejzdel" ?

Heather najpierw grała "przed" a potem wróciła do serialu "po" operacji
        wszczepienia implantów...
        Co za serial!
        • Gość: (-_-)zzz Re: Dynastia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 01:47
          tak tak Metfju Blejzdel, a jego zona to miala jakies problemy z glowa, zawsze
          byla grana z powazna mina i tak wilkiem patrzyla...mieli zreszta corke ktora
          cos lobuzowala ze by odreagowac domowe traumy /krociutki watek/...wogle tak mi
          sie wydaje ze na poczatku dynastia byla bardziej dzika- np fallon /psm- fajna
          dupcia/- miala jakies takie rysy nimfomansko-kazirodcze w swoim charakterze..a
          potem to juz byl taki camp dla pedziow- szczegolnie alexis tak zrobili,
          licytowanie sie z kawiorem i szampanem...

a bardzie wam sie podobal styl chaty blakea /old mansion/ czy alexis /modern,
          stolik na klach/???
          • spatologizowana_sempiterna Chata Alexis 17.10.03, 20:47
            Mnie u Alexis zawsze fascynowało to, że windą wjeżdża prosto do mieszkania. I
            nijak nie mogłem zrozumieć jak ona to robi, że jej tam nie włażą nieproszeni
            goście. Bo domofonu chyba nie miała.
            • Gość: P-77 Re: Chata Alexis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 21:00
              > Mnie u Alexis zawsze fascynowało to, że windą wjeżdża prosto do mieszkania. I
              > nijak nie mogłem zrozumieć jak ona to robi, że jej tam nie włażą nieproszeni
              > goście. Bo domofonu chyba nie miała.
              Alexis w zasadzie byłą bezdomna. NA początku mieszkała w atelier do rezydencji
              Carringhtona, które Blake w swej naiwności kiedyś tam przepisał na nią. Potem
              mieszkala w hotelu w luksusowym apartamencie aż do momentu, kiedy zajęła
              majątek Blake'a i zamieszkała w jego rezydencji. Tym razem to Blake i Krystle
              musieli przenieść się do hotelu. Wkrótce Blake odzyskał dom i Alexis znów
              zazieszkała w hotelu, ale tym razem swoim własnym. Kiedy jednak jej ostatni mąż
              ją oborobił musiała podzielić się hotelem ze swoją kuzynką Sable (wcześniej w
              Dynastii Colbych).
              Prawda, jakie to proste?
    • Gość: m3 Re: dzieci Blake'a Carringtona IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 07:09
      tutaj podaję adresy z niemieckojęzycznej strony o dynastii - są tu listy osób,
      które:

przebywały w szpitalach
      home.arcor.de/dy/dynasty/krankenhaus.htm
      umarły
      home.arcor.de/dy/dynasty/tote.htm
      wzięły ślub
      home.arcor.de/dy/dynasty/hochzeiten.htm
      urodziły się
      home.arcor.de/dy/dynasty/geburten.htm
      romansowały ze sobą
      home.arcor.de/dy/dynasty/affaeren.htm
      • spatologizowana_sempiterna Re: dzieci Blake'a Carringtona 17.10.03, 21:06
        Czyli, na dobrą sprawę, każdy spał z przynajmniej dwoma kochankami swojego
        kochanka... Ostrożnie licząc.
      • spatologizowana_sempiterna Se popatrzcie 17.10.03, 21:11
        www.ultimatedynasty.net/archives.html
    • maniaczytania byl tez Blake'a brat 17.10.03, 10:39
      gral go Christopher Cazenove (czy jakos tak)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka