09.11.03, 20:01
pamiętacie ten film??? Mogliby puścić, może wreszcie udałoby mi się nagrać.
Świetna rola Jakusa(tygrys), chyba jeden z pierwszych filmów z Gonerą i
Żebrowskim.
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:10
      eroll1985 napisał:

> pamiętacie ten film??? Mogliby puścić, może wreszcie udałoby mi się nagrać.
      > Świetna rola Jakusa(tygrys), chyba jeden z pierwszych filmów z Gonerą i
      > Żebrowskim.

Dobrze że w wojsku nie byłem ;-) choć na poważnie film z rzeczywistością to ma
      niewiele wspólnego.Gdzie ja jeszcze widziałem Pana Tygrysa??Na pewno grał kogoś
      złego ale z taką facjatą inaczej się nie da.Kozłowski ma podobnie.
      • Gość: vincent vega Re: samowolka IP: *.smlw.pl 09.11.03, 20:31
        I o oto chodzi, i tak ma być... Nie ma dobrego kina bez tzw. twarzowców, jak
        chociażby Jakus, czyli "Tygrys", czy Maciek Kozłowski. Wczoraj w nocy, chyba
        na "TV Polonia" obciąłem "Psy 1". Dawno już sobie tego nie przypominałem.
        Odebrałem je jako absolutny hit, po tak długim czasie. Oczywiście Maciek
        Kozłowski napierdzielający Koreańca zawiniętego w folię albo potem
        w dialogu z Gajosem o akumulatorze na jajach - jedyny. Kto mi się jeszcze
        przypomina ? A chociażby Mirek Zbrojewicz ( gość o ryju jakby se cały czajnik
        wrzątku na facjatę wylał), czyli Grucha z "Chłopaki nie płaczą". Albo Tomek
        Sapryk. Albo koleś, który gra psychola i jest zajebisty w scenie w pierdlu,
        otwierającej "Psy 2" (he,he). Pamiętny dialog o wyrywaniu chwasta. No
        miodzio...
        • Gość: verte Re: samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:40
          Gość portalu: vincent vega napisał(a):

> I o oto chodzi, i tak ma być... Nie ma dobrego kina bez tzw. twarzowców, jak
          > chociażby Jakus, czyli "Tygrys", czy Maciek Kozłowski. Wczoraj w nocy, chyba
          > na "TV Polonia" obciąłem "Psy 1". Dawno już sobie tego nie przypominałem.
          > Odebrałem je jako absolutny hit, po tak długim czasie. Oczywiście Maciek
          > Kozłowski napierdzielający Koreańca zawiniętego w folię albo potem
          > w dialogu z Gajosem o akumulatorze na jajach - jedyny. Kto mi się jeszcze
          > przypomina ? A chociażby Mirek Zbrojewicz ( gość o ryju jakby se cały czajnik
          > wrzątku na facjatę wylał), czyli Grucha z "Chłopaki nie płaczą". Albo Tomek
          > Sapryk. Albo koleś, który gra psychola i jest zajebisty w scenie w pierdlu,
          > otwierającej "Psy 2" (he,he). Pamiętny dialog o wyrywaniu chwasta. No
          > miodzio...

Pypomniałem sobie jeszcze Kozłowskiego w malutkiej rólce w "Liście Schindlera".
          Kogo zagrał?Oczywiście esesmana który rozstrzelał żydowskie dziecko.Co do
          Gruchy to...gościu jest przerysowany,prawdziwych złych grać nie może,najwyżej
          w komediach.Etatowym "złym" był wcześniej Baka,że tylko "Krótki film.." wspomnę.
          • Gość: vincent vega Re: samowolka IP: *.smlw.pl 09.11.03, 20:53
            Tak, Mirek Baka zagrał jako młody chłystek "złego" w "Krótkim filmie o
            zabijaniu" i to był mocny obrazek. Ale co dziś z tego zostało. Moim zdaniem
            Mirek nie może dziś już grać "złych" albo "twardych". W tego typu rolach jest
            dzisiaj groteskowy. A to co dał ze sobą zrobić Pasikowskiemu w "Reichu", to
            był pieprzonej wielkości gwóźdź do trumny. Nic do niego nie mam i dobrze mu
            życzę, bo to dobry aktor, ale nie w takich rolach. A teraz zapowiada się
            kolejna groteska i beka śmiechu - "Fala zbrodni". Już w pierwszym odcinku
            Mirek chodzi z posępną i smutną mordą i idealnie przypomina mi Bambusa, mojego
            serdecznego druha z podstawówki, który miał taką samą minę, gdy mu chłopaki ze
            starszej klasy zapierdolili na przerwie kanapkę z kiełbasą krakowską parzoną.
        • Gość: trooper Re: samowolka IP: *.revers.nsm.pl 10.11.03, 01:41
          Gość portalu: vincent vega napisał(a):
          > Albo koleś, który gra psychola i jest zajebisty w scenie w pierdlu,
          > otwierającej "Psy 2" (he,he). Pamiętny dialog o wyrywaniu chwasta. No
          > miodzio...

To proponuję oglądać inscenizacje w fajbusowym 997.
          Dość często się właśnie ten typ pojawia, zazwyczaj jako psychopatyczny szef
          gangu.
    • Gość: saavage Re: samowolka IP: 62.233.233.* 09.11.03, 21:46
      A ja to chyba nawet mam nagrane :) tylko nie bardzo pamietam z jakiego powodu,
      tzn czy przypadkowo sie nagralo, czy specjalnie, bo nie moglam ogladac... W
      kazdym razie chetnie powtarzam, a moja rodzinka po kilku ujeciach wymiekla...
      Zdaje sie ze to jeden z pierwszych filmow ktorejs z aktorek, Dancewicz chyba?
      Pozdrawiam
      • Gość: YANE Re: samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 00:08
        Nie Dancewicz a Wozniak :)
        • Gość: saavage Re: samowolka IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 10.11.03, 11:58
          Ups, faktycznie dawno juz nie ogladalam, ale dziski za poprawienie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka