eroll1985 09.11.03, 20:01 pamiętacie ten film??? Mogliby puścić, może wreszcie udałoby mi się nagrać. Świetna rola Jakusa(tygrys), chyba jeden z pierwszych filmów z Gonerą i Żebrowskim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: verte Re: samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:10 eroll1985 napisał: > pamiętacie ten film??? Mogliby puścić, może wreszcie udałoby mi się nagrać. > Świetna rola Jakusa(tygrys), chyba jeden z pierwszych filmów z Gonerą i > Żebrowskim. Dobrze że w wojsku nie byłem ;-) choć na poważnie film z rzeczywistością to ma niewiele wspólnego.Gdzie ja jeszcze widziałem Pana Tygrysa??Na pewno grał kogoś złego ale z taką facjatą inaczej się nie da.Kozłowski ma podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vincent vega Re: samowolka IP: *.smlw.pl 09.11.03, 20:31 I o oto chodzi, i tak ma być... Nie ma dobrego kina bez tzw. twarzowców, jak chociażby Jakus, czyli "Tygrys", czy Maciek Kozłowski. Wczoraj w nocy, chyba na "TV Polonia" obciąłem "Psy 1". Dawno już sobie tego nie przypominałem. Odebrałem je jako absolutny hit, po tak długim czasie. Oczywiście Maciek Kozłowski napierdzielający Koreańca zawiniętego w folię albo potem w dialogu z Gajosem o akumulatorze na jajach - jedyny. Kto mi się jeszcze przypomina ? A chociażby Mirek Zbrojewicz ( gość o ryju jakby se cały czajnik wrzątku na facjatę wylał), czyli Grucha z "Chłopaki nie płaczą". Albo Tomek Sapryk. Albo koleś, który gra psychola i jest zajebisty w scenie w pierdlu, otwierającej "Psy 2" (he,he). Pamiętny dialog o wyrywaniu chwasta. No miodzio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:40 Gość portalu: vincent vega napisał(a): > I o oto chodzi, i tak ma być... Nie ma dobrego kina bez tzw. twarzowców, jak > chociażby Jakus, czyli "Tygrys", czy Maciek Kozłowski. Wczoraj w nocy, chyba > na "TV Polonia" obciąłem "Psy 1". Dawno już sobie tego nie przypominałem. > Odebrałem je jako absolutny hit, po tak długim czasie. Oczywiście Maciek > Kozłowski napierdzielający Koreańca zawiniętego w folię albo potem > w dialogu z Gajosem o akumulatorze na jajach - jedyny. Kto mi się jeszcze > przypomina ? A chociażby Mirek Zbrojewicz ( gość o ryju jakby se cały czajnik > wrzątku na facjatę wylał), czyli Grucha z "Chłopaki nie płaczą". Albo Tomek > Sapryk. Albo koleś, który gra psychola i jest zajebisty w scenie w pierdlu, > otwierającej "Psy 2" (he,he). Pamiętny dialog o wyrywaniu chwasta. No > miodzio... Pypomniałem sobie jeszcze Kozłowskiego w malutkiej rólce w "Liście Schindlera". Kogo zagrał?Oczywiście esesmana który rozstrzelał żydowskie dziecko.Co do Gruchy to...gościu jest przerysowany,prawdziwych złych grać nie może,najwyżej w komediach.Etatowym "złym" był wcześniej Baka,że tylko "Krótki film.." wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vincent vega Re: samowolka IP: *.smlw.pl 09.11.03, 20:53 Tak, Mirek Baka zagrał jako młody chłystek "złego" w "Krótkim filmie o zabijaniu" i to był mocny obrazek. Ale co dziś z tego zostało. Moim zdaniem Mirek nie może dziś już grać "złych" albo "twardych". W tego typu rolach jest dzisiaj groteskowy. A to co dał ze sobą zrobić Pasikowskiemu w "Reichu", to był pieprzonej wielkości gwóźdź do trumny. Nic do niego nie mam i dobrze mu życzę, bo to dobry aktor, ale nie w takich rolach. A teraz zapowiada się kolejna groteska i beka śmiechu - "Fala zbrodni". Już w pierwszym odcinku Mirek chodzi z posępną i smutną mordą i idealnie przypomina mi Bambusa, mojego serdecznego druha z podstawówki, który miał taką samą minę, gdy mu chłopaki ze starszej klasy zapierdolili na przerwie kanapkę z kiełbasą krakowską parzoną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: samowolka IP: *.revers.nsm.pl 10.11.03, 01:41 Gość portalu: vincent vega napisał(a): > Albo koleś, który gra psychola i jest zajebisty w scenie w pierdlu, > otwierającej "Psy 2" (he,he). Pamiętny dialog o wyrywaniu chwasta. No > miodzio... To proponuję oglądać inscenizacje w fajbusowym 997. Dość często się właśnie ten typ pojawia, zazwyczaj jako psychopatyczny szef gangu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saavage Re: samowolka IP: 62.233.233.* 09.11.03, 21:46 A ja to chyba nawet mam nagrane :) tylko nie bardzo pamietam z jakiego powodu, tzn czy przypadkowo sie nagralo, czy specjalnie, bo nie moglam ogladac... W kazdym razie chetnie powtarzam, a moja rodzinka po kilku ujeciach wymiekla... Zdaje sie ze to jeden z pierwszych filmow ktorejs z aktorek, Dancewicz chyba? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: samowolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 00:08 Nie Dancewicz a Wozniak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saavage Re: samowolka IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 10.11.03, 11:58 Ups, faktycznie dawno juz nie ogladalam, ale dziski za poprawienie ;) Odpowiedz Link Zgłoś