Dodaj do ulubionych

łowcy.B- MUMIO

20.12.03, 21:14
Czy ktos z was widzial wczoraj i dzis i jeszcze jutro powalajacy spektakl
absurdu w wykonaniu dwoch mistrzowskich kabaretow ze slaska??
umarlam po kilka razy a potem zalalam sie lzami...albo na odwrot...
oto odpowiedni nastepcy POTEMow

"ja sie tej pani boje"
Obserwuj wątek
    • babeczkaa Re: łowcy.B- MUMIO 20.12.03, 23:55
      beznadzieja, oglądałam to....
      • dobbi Re: łowcy.B- MUMIO 21.12.03, 14:15
        rozumiem ze skiba przypadl ci do gustu...bueeeeeeeeee

babeczkaa napisała:

> beznadzieja, oglądałam to....
    • Gość: scout Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 21.12.03, 09:25
      tez mi sie podobalo i to jak!!!!
      pozdrawiam
    • Gość: s_l Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 10:52
      akurat ja potem nieszczegolnie (zreszta to inny humor), chociaz niektore rzeczy
      ludzi zwiazanych z tym kabaretem byly nawet fajne
      natomiast mumio to moj absolutny numer jeden, z tym, ze w zalozeniu jest to
      teatr (EPTY), na scene kabaretowa trafili przypadkiem ze swoim programem - i
      cale szczescie bo nie mialbym okazji ich pewnie zauwazyc
      widzialem oba programy na zywo, sa niesamowici, improwizuja czesto na goraco,
      bez pudla
      podoba mi sie tez to, ze skrajnie dziela publicznosc - albo zachwyty i
      turlikanie ze smiechu pod scena, albo kompletnie na nie, nie wzbudzaja
      obojetnosci, przynajmniej ja sie z tym nie spotkalem
      uwielbiam ten rodzaj humoru, rozumiem, ze do niektorych nie trafia
      ostatnio chyba najbardziej bawi mnie anegdota o mariuszu, ale perelek jest
      wiecej
      lowcy.b smiesza mnie ciut mniej, chociaz propaguja podobny humor, ale bylo
      smiesznie
      pozdrawiam
      • Gość: merc Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.03, 12:28
        oni nie są smieszni to jest takie wyobrazenie jakby chcieli ,zeby było
        śmiesznie.Ja np ze wszytskiego najbrdziej gustuje w "Szczepanie i
        Irence"ciepły ,abstrakcyjny humor.I smieszne.I uwielbiam "Hotel zacisze".Inne
        rzeczy bawiamnie srednio.A Sikory z "Potem" nie znoszę.
        • Gość: s_l Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 12:41
          sikora - nie (podobno robi teraz z laskowikiem)
          szczepan i irenka - jak najbardziej
          hotel - rzecz jasna, jak w wiekszosci humor brytyjski (monty pythony i nie
          tylko)
          mumio to humor absurdalny, dla mnie cudo, ale juz np lowcy.b to troche tak jak
          mowisz 'zeby bylo smiesznie', niektore numery fajne nawet
          w ani mru-mru jest wlasciwie smieszny tylko chudy wojcik, to typ humoru
          slapstickowego, ale tez mozna sie posmiac
          (rosloniak oczywiscie nie ;))
          • Gość: merc Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.03, 17:17
            wiem ,ze ta Rosolniak to moja obsesja ( taka mała)ale głupota tej kobiety jest
            porażająca.no mam takie uczulenie na ta panią.zastanawia mnie jak jej pozwalaj
            aprowadzic takie programy ,zeby nic nie mowiła to tez by wkurzała
            reakcjami .ona jest nie do przejścia.Jakie tezy stawia,jak niby jest
            prowokacyjna i jak po prostu głupia i nie umie rozmawiać.To jakas porazka.
            • Gość: s_l Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 23:38
              alez zgadzam sie z toba, renomowana marko, dzieki twoim watkom przypomnialem
              sobie to zjawisko z telewizora, na ktore faktycznie kiedys mialem uczulenie, w
              zwiazku z czym zaprzestalem kontaktow wizualnych jednostronnych z owa dama i
              mam spokoj
              czego i tobie zycze :))))
        • dobbi Re: łowcy.B- MUMIO 21.12.03, 14:14
          Szczepan i Irenka to troche inny klimat, choc czuc absurd w powietrzu.
          Łowcy gdyby nie potargane swetry, przykrotkie gacie i cudne fryzury nie byliby
          tak wyrazisci jak sa.
          Mumio to mistrzowie gatunku...szkoda ze tak malo ludzi lapie taki
          klimat...chociaz nie, dobrze nawet. Moja matak patrzyla na mnie jak na kretynke
          kiedy lzy laly mi sie z oczu patrzac na ekran na ktorym jadzia deklamowala
          wierszyk o gąśkach...ech...
          • dobbi Re: łowcy.B- MUMIO 21.12.03, 20:32
            echhh, marzy mi sie kiedys wsiasc do takiego wesolego autobusu, w ktorym kanar
            bi sie pasazera, pan jozek wali kierowce balonem po glowie, pijacy sa
            nieszkodliwi...ech...

"mapa radomia juz do napbycia w kioskach ruchu"
            • mahoney Re: łowcy.B- MUMIO 23.12.03, 08:36
              o i to byl smieszny numer tych z lowcow , przyznaje zajebisty po pachy , wiec
              jak to jest z tym sa tylko skrajne uczucia w stosunku do nich
    • Gość: Smalec Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.zory.msk.pl 21.12.03, 21:25
      Tak mnie ciekawi: ile średnio lat mają fani tego typu żartów i jakie mają
      wykształcenie.
      Bo ja najprawdopodobniej jestem za stary i za głupi. Tego typu "humor" wzbudza
      we mnie odruchy litości.
      • wasa Re: łowcy.B- MUMIO 21.12.03, 21:43
        Tak mnie ciekawi: ile średnio lat mają fani tego typu żartów i jakie mają
        > wykształcenie.

Była fanka Mumio odpowiada:
        Wykształcenie wyższe (filologia polska) zdobyte kilka lat temu na UŚ. Pamiętam
        ich występ na żywo u nas na wydziale (mieli siedzibę w kawiarence Epty'a na V
        piętrze Wydziału Filologicznego) i ryczałam wtedy ze śmiechu.
        Piszę "była fanka" nie dlatego, że się zraziłam, nie, tylko po prostu już chyba
        ze trzy lata nie widziałam ich żadnego wystepu, więc nie moge powiedzieć
        uczciwie, co teraz o nich myślę. Ale chętnie bym sobie obejrzała, tyle że nie
        trafiam jakoś na nich w TV (brak czasu).

> Bo ja najprawdopodobniej jestem za stary i za głupi. Tego typu "humor"
        wzbudza
        > we mnie odruchy litości.

Rozumiem Cię, też wolę coś z wyższej półki, ale nie bronię się przed czasem
        głupawym humorem. Każdy z nas miewa od czasu do czasu prostackie odruchy i
        jakoś trzeba dać im ujść - chociażby poprzez głupawy śmiech z głupawych żartów.
        Pozdrawiam,
        w.
      • Gość: s_l Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 23:35
        smalec slonce ty moje, nie lituj sie - nie ogladaj po prostu, po co sie meczyc?
        przeciez to dla radosci a nie smetow
        zeby zaspokoic choc troche twoja ciekawosc:
        oprocz mojej skromnej osoby oglada mumio masa moich znajomych, wymienie kilku
        mi najblizszych, ktorych lzy smiechu moge poswiadczyc:
        moja polowica, dobrze po 30, doktor jednego scislego kierunku oraz mgr innego i
        bardzo ceniony wykladowca renomowanej uczelni
        brat polowicy, lat 55, profesor zwyczajny, wyklada od lat 15 na znanej uczelni
        w paryzu
        moj ojciec osobisty, anglista i doktor filozofii, lat 75
        matka moja, lat 63, architekt
        stryj, lat 90, profesor muzykologii (w skrocie), preznie dzialajacy i nadal
        zapraszany jako autorytet na czolowe konferencje na swiecie w swej dziedzinie
        moglbym ciagnac te liste jeszcze dlugo, bo rodzine mam rozlegla, a gdzie
        przyjaciele, znajomi
        mnie nie bawi kabaret kon polski i beznamietnie go omijam - do glowy mi nie
        przyszlo zastanawiac sie 'jakie sieroty to smieszy, trzeba byc debilem, zeby to
        ogladac itp', nigdy nie oceniam ludzi po tym co ich bawi a co nie, przeciez
        poczucie humoru to nie tylko geny, czy kontekst samego dowcipu, ale tez jak
        dany dowcip ma sie do naszego swiato-ogladu, co przezylismy, co przeczytalismy,
        jakich spotkalismy ludzi po drodze, jaki dystans mamy do siebie i otoczenia
        mozna wg mnie dyskutowac bez konca o tym co sie podoba, a co nie, ale nie mozna
        oceniac ludzi po ich gustach, nie majac innych danych
        pozdrawiam najserdeczniej
      • dobbi Re: łowcy.B- MUMIO 22.12.03, 16:29
        choc kobiety o wiek sie nie pyta mimo to mowie:
        - lat 28
        - wyksztalcenie- wyzsze
        - ogromny dystans do otaczajacej rzeczywistosci
        - brak zrozumienia dla ludzi bez poczucia humoru!
    • Gość: dezerter Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.03, 10:23
      mnie straszliwie bawi i mumio i ani mru mru, goście jadą brawurowo po
      krawędziach, to zupełnie inna klasa niż otto, czy koń polski, więc chyba nie ma
      co porównywać, w każdym bądź razie uważam, że poziom polskiego kabaretu,
      przynajmniej tego pokazywanego w TV 2, bo z innym nie mam kontaktu, jest
      ostatnio bardzo wysoki. Z mumio na zawsze zapamiętałem numer jak królik jedzie
      blueasa na gitarze, a ten biedronek śpiewa bezsensowną piosenkę o krowie - to
      był total. Bardzo smętnie przy tym wyglądali ci jurorzy, a la idol, czyli
      odchodzący na emeryturę kabareciarze z dawnych czasów, Tym, Poniedzielski,
      Fedorowicz (brrr) i inni. Jeszcze starali się na poczekaniu wymyślić coś
      zabawnego, ale zęby już nie te i kumanie tego co widzieli zaskakująco mieli
      ngliste.
      • Gość: s_l Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 11:32
        cieszy mnie niezmiernie twa opinia, dezerterze z jeleniej!
        z okazji nadchodzacych zycze ci zobaczyc mumio na zywca, poniewaz sa jednak
        kabaretem niszowym nie jest latwo ich ustrzelic, ale mozna
        wiem, ze wystepuja nadal czasem z pierwszym, czasem z drugim programem
        (lutownica, ale nie pistoletowa, tylko taka kolba) - ten drugi to juz w
        kostiumach, zawsze jest jakas nowa drobnostka, czasem cos nie pojdzie jak w
        planie i wtedy jest najsmieszniej, bo radza sobie doskonale
        pozdrawiam
        krowa lakomcziucha, burczi krowie z brziucha
        • agata_edziecko Re: łowcy.B- MUMIO 22.12.03, 15:30
          Miałam farta byc na Mumio w Teatrze Buffo i zapewniam wszystkich, że to jest
          jazda jakiej świat nie widział. Ładnie ktos to nazwał tutaj jazdą na krawędzi,
          czy też po krawdędziach, nie pomnę. Teatr absurdu to jest w najwyśmienitszej
          formie. O ile się od tamtej pory nie ukonkretnili, bo to było juz lat parę
          temu. Kobitka przypominająca zepsutą lalkę była niemożliwa w piosence z tekstem
          "Pytasz mnie co to radość, powiem ci jeśliś ciekawy. Radość to mała dziewczynka
          co siada z boku i patrzy, zdumiona..." i dalej pamięć szwankuje grunt, że
          smutek to też była mała dziewczynka, co siada z boku i patrzy...
          Jak to opowiedzieć, no chyba się nie da po prostu.
          Mam nadzieję, że będzie mi jeszcze dane zajrzeć na jakiś program Mumio, jak mi
          dzieci trochę podrosną, bo teraz to prawie wcale w świecie nie bywam.
          Pozdrawiam Mumiowiczów (czy Mumie...?)
          agata

• Gość: Szmergiel Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 15:10
        Ja ci powiem dezerter dlaczego oni tak smętnie wyglądali: bo nie wiedzieli, czy
        się śmiać czy płakać, a nie wypadało wyjść.
        Czego to dla kasy porządni ludzie nie zrobią....
        • Gość: dezerter Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.03, 15:56
          ano nie wiedzieli za bardzo co się dzieje, co prawda to fakt,
          • dobbi Re: łowcy.B- MUMIO 22.12.03, 16:33
            i tak umarlam po raz trzeci. w koncu jurorzy nie byli najwazniejsi w tym
            calym...szoł...

"ja sie tej pani boje"
    • mahoney Re: łowcy.B- MUMIO 23.12.03, 08:33
      dla mnie oni sa beznadziejni , hccialem nawet taki watekk zalozyc tutaj , mumio
      jeszcze ujdzie , choc ta laska wydurnia zcasami swoj glosik i tak szczebiocze
      jak idiotka zupelnie niepotrzebnie bo przesadza z niskoscia i dzieciecoscia
      swego glosu , gostkowie ok , ale teksty mumio sa salbe , natomiast lowcy to juz
      jakies totalne ofiary , nie weim jak to moze kogos smieszyc , ani mru mru ich
      zmiotlo ze sceny , a to jak ich sparodiowali to niemal spadlem ze krzesla ,
      genialne przerysowanie , tak pomyslalem sobie tacy wlasnie to sa debile ktorzy
      pozuja na to jak zajebioscie smieszni sa , lowcy - mumio mieli smieszna ta
      komorke , i to pod koniec jak sparodiowali ani mru mru z maratonu usmiechu jak
      ci dwaj siedzieli na widowni i mowili zupelnie nie smieszne kawaly w
      przerwach , tak to bylo smieszne ale reszta dno , boze bron mnie od takich
      debili , fedorowicz czyu ktos tam, mowil ze ani mru mru dokonali parodi chyba
      wizualnej a ci z lowcow to tekstowej przeciwnikow , tyle ze ja was prosze wy mi
      powiedzcie gdzie tam byla parodia tekstu , ja was bardzo prosze wy mi powiedzcie
      • dobbi Re: łowcy.B- MUMIO 23.12.03, 14:45
        po prostu ani mru mru sa zbyt doslowni i dzieki wojcikowi smieszni. humor mumio
        i lowcow opiera sie na absurdzie a to znaczy ze nie sa oni doslowni i kazdy
        rozumie ich "skecze" na swoj sposob.laska ma dziecinny glos totalnie przegiety
        bo taki ma byc. tego typu kabarety nie sa zrozumiale dla wszystkich, dlatego
        albo sie ich kocha albo nienawidzi, obojetnosci nie stwierdzono!i o to chodzi
        mnie np.prawie w ogole nie smieszyl ani mru mru a przy lowcach,mumio i panu
        jozku tarzalam sie ze smiechu.
        a juz totalnym zdziwieniem i rozczarowaniem byl fakt zaproszenia skiby przez
        ani mru mru, bo ani on smieszny, ani zalosny...no zaden po prostu.
        • mahoney Re: łowcy.B- MUMIO 24.12.03, 17:57
          glos dziewczyny jest idiotyczny , kogo t o moze smieszyc
          • dobbi Re: łowcy.B- MUMIO 25.12.03, 14:00
            kogos kto ma poczucie humoru w dodatku specyficzne
            ale rozumiem ze tobie pasi kon polski albo kabaret rak
    • Gość: m@cio Re: łowcy.B- MUMIO IP: *.pl / 195.205.11.* 23.12.03, 16:09
      A ja uważam że te kabarety to żenada i beznadzieja. Do domu niech spadają!!
      • dobbi Re: łowcy.B- MUMIO 25.12.03, 14:01
        kolejny amator tadeusza drozdy

Gość portalu: m@cio napisał(a):

> A ja uważam że te kabarety to żenada i beznadzieja. Do domu niech spadają!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka