Dodaj do ulubionych

Trójka? Słucham bez słuchania

IP: 62.93.43.* 23.12.03, 10:16
Szanowny Panie Jerzy, dziękuję za krótką opowieść o dzisiejszym Programie III
Polskiego Radia. Chociaż nigdy chyba nie byłem aż tak zagorzałym słuchaczem
tej stacji, to z zażenowanioem przyjmuję to, co teraz się tu dzieje.
Strasznie smutne jest to, że jeżeli coś jest dobre, to żeby nie było tak
wesoło, trzeba to zepsuć (chcący bądź nie) - zawsze to jakaś rozrywka dla
tych, którzy za pewne sprawy odpowiadają (może chcą dobrze, ale im nie
wychodzi - szkoda tylko, iż nadal twierdzą że jest rewelacyjnie). Jak zwykle
mogę nie mieć racji - jestem tylko człowiekiem, ale myślę, że jeżeli nawet
zupełnie niechcący obserwuje się to, co dzieje się w tym kraju, przykłady
możnaby mnożyć. Póki co Święta tuż tuż, więc lepiej się nie bulwersować,
tylko czerpać radość z tego wyjątkowego czasu. Tak będzie zdrowiej.
Wszystkiego dobrego Wszystim.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dariusz Cłaoa Re: Trójka? Słucham bez słuchania IP: *.euron.pl / *.euron.pl 26.12.03, 12:13
      Dzień dobry .
      Jestem rówieśnikiem TRÓJKI i słuchałem jej od zawsze ( przynajmniej jak
      pamiętam ). Zmiany po odejściu z funkcji dyrektora Pana Piotra Kaczyńskiego, a
      szczególnie za panowania obecnej ekipy to nie tylko totalna pomyłka ale
      tragedia na miarę spalenia Rzymu przez Nerona. Mówi się o " nowej TRÓJCE "
      tylko wygląda to tak jakby ktoś na Wawelu zbużył wieże,zamek obudował płytami
      betonowymi a w katedrze zorganizował McDoanlda i dyskotekę a potem nazwał to
      wszystko "NOWY WAWEL". TRÓJKI nie dało się nie słuchać obecnie nie da się
      słuchać ( przynajmniej w dzień ). Cisnie mi się wiele jeszcze goszkich słów
      jednak jest okres świąteczny więc na tym poprzestanę łącząc najlepsze życzenia
      wesołych świąt.
      P.S. Dziękuję za radę jaksłuchać obecnie Programu III i nie zwariować.
      Darek c.
      • Gość: ks Re: Trójka? Słucham bez słuchania IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 26.12.03, 22:18
        Rówieśniku i stały słuchaczu Trójki: Pan Piotr ma na nazwisko Kaczkowski.
    • Gość: dezerter Re: Trójka? Słucham bez słuchania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 22:37
      Niby wszystko się zgadza, prawdziwa trójka została zniszczona i przemieniona
      w trujkę.Napisano i powiedziano na ten temat już wszystko. Jedna tylko kwestia
      nie daje przejść obojętnie obok tego artykułu. Mianowicie taka, że facet z
      RMF, najprymitywniejszego radia w historii tego kraju nie ma prawa krytykować
      trójki, jaka by ona teraz nie była. Panie Skoczylas, RMF to zupełnie inna,
      dużo niższa liga, więc takie gadki jak poniżej są bardzo nie na miejscu.
      "W RMF na antenę trafiają tylko najciekawsze telefony. Są nagrywane i
      skracane (tak jak w gazetach skraca się listy od czytelników). Następnie
      prowadzący wymyśla zgrabną odpowiedź i dopiero wtedy daje to na antenę."
    • Gość: mill Od Kydryńskiego wara! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 09:48
      Możesz pluć na derekcję i debili posprowadzanych po przewrocie, ale od
      Kydryńskiego się odczep.
      • Gość: bodo Re: Od Kydryńskiego wara! IP: *.rtk.net.pl 27.12.03, 11:53
        dokładnie!
        Marcin robi świetne programy, z klimatem...
    • Gość: ewik Re: Trójka? Słucham bez słuchania IP: *.lanet.wroc.pl 27.12.03, 12:56
      Jestem gospodynią domową i trójki słucham ad zawsze , i właśnie teraz
      przestaję słuchać jej w godzinach dziennych, czas na słuchanie trójki to
      godzina po 21 do 9 rano + audycja popołudniowa reszty nie trawię.
    • tuhanka Re: Trójka? Słucham bez słuchania 27.12.03, 14:03
      GW dopiero po trzech latach raczyła zauwazyc, ze zle sie dzieje w trojkowym
      panstwie. TrUjki w cišgu dnia sluchac sie nie da, a Trojki/Programu 3 w
      godzinach nocnych nie kazdy moze sluchac, bo nie kazdy dysponuje stałym laczem
      i odpowiednio przystosowanym komputerem - ba, komputerem w ogole, by moc
      nagrywac nocne audycje, a nie zarywac noc. Ja niestety mam alternatywe - albo
      zrezygnowac ze snu albo nie sluchac tego, co jest naprawde dobre... A ile mozna
      nie spac? Jedna noc w tygodniu? Bo raczej nie wiecej, jezeli ktos musi isc do
      pracy... A osoby, ktorym nie podobaja sie zmiany w PR3, zapraszam na strone
      www.trojka.net
      • Gość: bodo Re: Trójka? Słucham bez słuchania IP: *.rtk.net.pl 27.12.03, 17:50
        myślę, że chyba nic się nie da zrobić, bo ćwierćinteligencja u władzy najpierw
        rozprowadza jakieś proste slogany po gazetach, a potem sama w nie wierzy, gdy
        je przeczyta i kilkakrotnie wypowie...

do czego zmierzam?

do przeklętego "aksjomatu" nowej władzy, że publiczne radio (i TV!) muszą się
        same utrzymać, muszą prowadzić na listach słuchalności (oglądalności) itp. - i
        to wszystko bez skutecznego ściągania abonamentu.

przecież kaszana w trójce nie bierze się znikąd!
        dajcie im kasę z abonamentu, ustanowcie mądrą (kulturalnie oświeconą!) radę
        programową, zwolnijcie z idiotycznego wyścigu słuchalności.
        niechaj trójka pozostanie radiem dla młodych, wykształconych ludzi - radiem do
        którego się aspiruje!
        i wtedy znikną głupie dżingle, pierdołowaci zapowiadacze itp. - wróci RADIO!

to nie sa rzeczy niemożliwe: znam niemiecki, słucham (przez satelitę)
        niemieckiefo radia: oprócz sporej ilości łajna, mają tam m.in. DLF i DLR -
        radia bez reklam, na extra poziomie.
        bo u nich ktoś pojął, że RADIO TO TAKŻE DOBRO KULTURY NARODOWEJ i państwo musi
        utrzymać radio niekomercyjne, reprezentujące POZIOM.

nikt - ani Kaczkowski, ani Laskowski - nie zrobi radia na wysokim poziomie,
        jeśli będzie musiał walczyć o reklamy...

p.s. żeby było jasne: nie mam z radiem NIC wspólnego, mieszkam w nowym sączu i
        znam trójkę tylko "ze słyszenia"!
        • Gość: Q jesli nie Trojka-to co? IP: 213.17.223.* 28.12.03, 22:30
          Twojka jaka jest kazdy widzi.
          Zalozmy,ze znika ona zupelnie.Co wtedy?
          RMF? Zetka? ("twoje gowniaste przeboje"-przepraszam za wyrazenie,ale naprawde
          nie moge sluchac tej tendetnej mieszanki , ktora tam serwuja ;-(
          Stacje radiowe regionalne?Eska? - nie,nikt mnie nie zmusi nawet torturami!
          Program Pierwszy Polskiego Radia?Nie,dziekuje. Nie dla mnie jakies "Latoz
          radiem" i inne takie- to radio jest dla staruszkow.
          -------------------
          Trojka sie zmienila,bardzo sie zmienila.
          Ale my,wierni sluchacze zaciskamy zeby i trwamy wiernie u boku
          Niedzwieckiego,Helen, Andrusa (coraz rzadziej,niestety coraz rzadziej ;-(
          Walkuskiego, u boku "zdrowej inaczej" - Dobron Grazynki, Strzyczkowskiego i
          masy innych osobowosci wielkiego kalibru, ktorych prozno szukac u
          konkurencji...

Zostaje przez pamiec dla Baski, ktora nie odeszla jednak,bo ciagle Marek
          wspomina ja na antenie-czy cos takiego ma miejsce w innych rozglosniach?
          Jak nie lubic radia ktore mimo wszystko trzyma klase,nie puszczajac szmiry
          typu "Lzy" ...?

Zostaje z Trojka.Trojka, ktora nie zapomina o dzieciach z domow dziecka,z
          Trojka ktora na moj smutny list odpowiedziala przyslaniem ksiazki z autografem
          Marka. Zostaje z tym radiem, ktore kocham.
          A milosc nie jest tylko na dobre,ale i na zle....
    • Gość: Adam Re: Trójka? Słucham bez słuchania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 11:15
      A ja myślę, że to się kiedyś zmieni. Niestety, ale obecnie nie ma niczego
      lepszego. Ja jeszcze słucham, choć to Trujka. Żal ma młodych, oni nigdy nie
      poczują klimatu ITR-u, IMA, czy seriali Marcina Wolskiego. Pozdrawiam.
    • Gość: Vip Re: Trójka? Słucham bez słuchania IP: *.ruczaj.pl 29.12.03, 13:46
      Mam 14 lat i Trójki słucham od 2 lat. Słuchania nauczyła mnie babcia, która
      pamięta jeszcze czasy Programu III. To ona wyciągnęła mnie z tego chłamu typu
      ich truje, bo, niestety, musiałem przez to przejść.
      Obecnie wśród polskich stacji radiowych nie ma takiej, która mogłaby dorównać
      Trójce pod względem muzyki, oczywiście tej w audycjach autorskich i LP3 (choć
      na liście też zdarzają się pomyłki (->Blue Cafe, Reni Jusis, Eminem ale to
      tylko moje subiektywne zdanie). Poza audycjami autorskimi mamy taki schemat,
      przepraszam za wyrażenie: pleple pierdolenie na antenie
    • aguszak Re: Trójka? Słucham bez słuchania 29.12.03, 14:13
      Może się czepiam, ale powtał mały misz-masz. Czy artukuł o Trójce i posty w tej
      tematyce nie powinny trafić na forum radio?
      ;-/
    • agrafek Re: Trójka? Słucham bez słuchania 29.12.03, 14:28
      Przestałem słuchać "Trójki" po zlikwidowaniu sobotniego "Zapraszamy do trójki"
      oraz skróceniu codziennego wydania tej audycji i przeniesieniu "Powtórki z
      rozrywki" na noc (przy okazji piosenkę przestał śpiewać Kociniak, zaczął
      Zaorski). "Rodzinę Poszepszyńskich" i tak mam nagraną na kasety, więc jakoś
      przeżyję:).
      Wróci "stare" wrócę i ja. A na razie pozdrawiam.
      • Gość: bodo Re: Trójka? Słucham bez słuchania IP: *.rtk.net.pl 29.12.03, 19:31
        ludzie!
        przestańcie grac z innymi w bambuko; szan. Vipie - jak ty masz 14 lat, to ja
        chyba ze 200 - albo i więcej. nie rób ludzi w konia i nie opowiadaj o babci
        itp. saskich dyrdymałach - po co kłamiesz?

Trójka jest w istocie "bezalternatywna" - są radia dla młodych o większej
        słuchalności, ale poza wiadomościami nie oferujące niczego. i na tym ten syf
        polega, że trójka może trochę, troszeczke się wyróżnić na plus - i tak już
        ludzie złaknieni radia inteligentnego a nie przyciężkawego do trójki lgną...

nie tworzyłbym mitów, że to co dawne, to wzór niedościgniony - radio musi
        ewoluować.
        ale fakt - za dużo dobrych rzeczy zniknęło.
        (nawiasem: komu przeszkadzała kukułka? - przecież to jakby zamalować jeden z
        ciekawszych deseni na wielobarwnym obrazie!)

moim zdaniem jest parę fajnych nowych: lubię rano Piotra Barona, wbrew temu co
        tu napisano - fajnie też niekiedy słucha się Bugalskiego.
        natomiast kobietki sa średnie (te nowe!)

i do K..wy nędzy: KTO ZLIKWIDOWAŁ "POD DACHAMI PARYŻA"???!!!!!

ZA JAJA BYM GO POWIESIŁ!!!!!!!!
    • Gość: -artur; Warto... Re: Trójka? Słucham bez słuchania IP: *.lobez.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 11:18
      Skoczylas (z kabaretu ELITA) o "Trójce'
      Warto tym razem przeczytać, ponieważ Pan Jerzy jest obiektywny i jak na
      prawdziwego jajcarza - przepraszam - Jajcarza przystało... śmiertelnie poważny.

-artur; z Łobza
    • Gość: M Re: Trójka? Słucham bez słuchania IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.03, 20:46
      Pewnie,że "3" się zmieniła, wiele z tych zmian się nie podoba także mi, ale
      próbowałam słuchać innych stacji i co... wróciłam. Są jeszcze bardziej
      denerwujące niż "3" po zmianach. A M. Kydryńskiego lubię słuchać, ma
      kojący, "radiowy" głos, puszcza niezłą, odprężającą muzykę w sam raz na
      niedzielne popołudnia.
    • Gość: marcin24 Re: Trójka? Słucham bez słuchania IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 13:57
      Słucham, a raczej słuchałem pr3 od podstawówki, a więc ładnych parę lat.
      Słuchałem non stop, teraz słucham od czasu do czasu :( Brakuje mi m.in.
      porannych trąb rozpoczynających program po nocnej przerwie i głosu Manna: "Dla
      dorosłych i dla dzieci.... " i kukułki i starych "dżingli". Zgadzam się z
      ogromną większością opinii. Dodam tylko coś o Markomanii. Dawniej pięknie było
      obudzić się w sobotę i słyszeć głos Niedźwiedzia, można było nie wyłazić z
      łóżka do południa, naprawdę było czego słuchać i nie można było się oderwać od
      radia. A teraz? Jakieś popowe pierdzenie!!!! Powiedzcie no ludzie kto ma w
      sobotę po 16-ej czas na słuchanie radia?! To jest czas dla znajomych, okazja
      żeby gdzieś wyjść, a nie pora na słuchanie radia. Kto wpadł na pomysł żeby taką
      audycję!!!! póścić w sobotę po południu?!?!?! Od jakieś czasu sobota zaczyna
      się, a przez to i wygląda zupełnie inaczej, ech!
      Faktycznie mimo zmian na gorsze obecnie nie ma lepszej stacji, ale czasem to aż
      bebechy się wywracają! Zgadzam się z opinią, ża młodzi ludzie nie poznają jak
      wygląda prawdziwe radio, zewsząd to bezduszne pierdzenie, dżingle i ogrom
      reklam, fuj! Kto by teraz z tych młodych potrafił nie spać do 4-ej rano
      słuchając radia? Po co zresztą mieliby słuchać w nocy skoro w kółko leci to
      samo, całe dnie i noce. Mówię tu o innych stacjach typu bZdET czy eremef.
      Trójka potrafiła rozkochać w sobie, czuło się więź z radiem, z ludźmi. A teraz?
      Są ludzie, są audycje, ale nie ma tej atmosfery co kiedyś. Radio musi
      ewoluować, ale dlaczego akurat w tą stronę, dążąc do poziomu kompletnego dna
      jakim są ww stacje. Czy młodym ludziom radio zawsze kojarzyć się będzie z
      chłamem z plejlist, dżinglami i reklamami? Pozdrawiam słuchaczy :) Trzymajmy
      się razem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka