Gość: romanka IP: *.chello.pl 23.06.04, 21:36 Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z pracą chałupniczą i mógłby mi doradzić czy warto odpowiadać na takie ogłoszenia, czy to zwykła bujda. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
losiu4 Re: Praca chałupnicza 24.06.04, 08:34 Gość portalu: romanka napisał(a): > Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z pracą chałupniczą i mógłby mi > doradzić czy warto odpowiadać na takie ogłoszenia, czy to zwykła bujda. > Z góry dziękuję za odpowiedzi. bezpośrednio - w sensie wykonywania tejże - nie. Pośrednio - z obserwacji znajomych - tak. I wiem tylko o jednej firmie, która m.in. oferowała taki tryb pracy. Tyle, że było to parę lat temu, płaciła grosze, i z tego co wiem, to firma ta padła. Ogromna część ogłoszeń prasowych w tym względzie to zwykłe naciągactwo, tak więc uważaj. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: Praca chałupnicza 24.06.04, 23:51 Uważaj zwłaszcza na te firmy, które udzielają informacji o potencjalnym pracodawcy dopiero po uiszczeniu opłaty. W wielu z nich trzeba też płacić za materiały, a później odbiorca nie pojawia się. Płace ponoć też nie rewelacyjne. Moja znajoma adresowała ostatnio koperty - 5 groszy za sztukę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASKA Re: Praca chałupnicza IP: 192.85.16.* 25.06.04, 14:05 Mam prosbe, czy moze ktos z Was podac namiar na jakas firme ,ktora oferuje prace chalupnicza (Warszawa) Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Praca chałupnicza IP: *.cebit.com.pl / 217.17.38.* 30.06.04, 20:43 Ponawiam pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Praca chałupnicza 01.07.04, 09:14 Gość portalu: ! napisał(a): > Ponawiam pytanie obawiam się, że pozytywnej odpowiedzi nie dostaniesz. No chyba, że od ew. firmy- naciągacza.. Jeśli chcesz szukać, wystarczy lokalne gazety i dodatki poczytac. Powinno być w niej od groma takich ogłoszeń. Tyle, ze w rzeczywistości wiekszość z nich jelenia szuka... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Bartecka [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.04, 22:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Praca chałupnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 08:52 Ogłoszenie wyżej to jest typowy przykład naciągania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.04, 22:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sermen Re: Praca chałupnicza IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 17:49 nie daj się!!!!! to sami naciągacze przy takim bezrobociu nie mieli by problemu ze znalezieniem pracowników na miejscu,szukają jeleni sermen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galwa Re: Praca chałupnicza IP: *.acn.pl 04.07.04, 20:16 wuażaj na firmy ktore każa ci płacic za towar ktory masz niby poskrecac czy cos tam....qmpel w ten sposob wtopił 200pln (niby nie duzo ale jednak...troche piwa by bylo :P) kazali mu zapłacic za iles tam nieposkrecanych dluopisow...potem ktos mial przyjechac i je odebrac ale jakos nikt nie przyjechal...i tak zostal qmpel z calym kartonem poskrecanych dlugopisow (nie jestem pewien czy to byly dlugopisy ale tak mi sie zdaje :D) Odpowiedz Link Zgłoś
adamex Re: Praca chałupnicza 08.07.04, 09:30 praca chałupnicza nie istnieje szukałem 2 lata i nic - sami naciągacze pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś