Dodaj do ulubionych

kurs kadry płace

14.06.09, 15:36
Witam,
gdzie doradzilibyście zrobienie takiego kursu, nie mam niestety żadnego
doświadczenia w tej dziedzinie.
Obserwuj wątek
    • lenka345 Re: kurs kadry płace 24.06.09, 12:15
      Robilam taki kurs w CEDOZ na ul. Kopernika. Poszukaj w google:) kilka lat temu
      zaplacilam ok 600 zl. Wiem,ze mozna placic w ratach. Atmosfera mila. Zajecia
      prowadzone profesjonalnie. Polecam:)
      • tussinka Re: kurs kadry płace 26.06.09, 22:39

Też polecam CEDOZ.
        Rzeczowi wykładowcy za bardzo przystępną cenę.
        • Gość: Łukasz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 22:28
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: aniela Re: kurs kadry płace IP: *.mac.edu.pl 11.07.09, 16:36
            Absolutnie nie polecam biura rachunkowego WIGAM. Paniom nie zależy na
            przekazaniu wiedzy, często zachowują się obskurnie, większość czasu marnują na
            rozmowy o bzdurach.Osoby z mojej grupy były jednomyślne w ocenie, że kursy w
            Wigamie to strata czasu i pieniędzy. Odradzam!
            • Gość: Łukasz Re: kurs kadry płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 18:41
              Gość portalu: Aniela napisał(a):
              > Absolutnie nie polecam biura rachunkowego WIGAM. Paniom nie zależy
              > na przekazaniu wiedzy, często zachowują się obskurnie, większość
              > czasu marnują na rozmowy o bzdurach.Osoby z mojej grupy były
              > jednomyślne w ocenie, że kursy w Wigamie to strata czasu i
              > pieniędzy. Odradzam!

O_O
              Jestem zaskoczony! Sposób przekazywania wiedzy w Wigamie uznałem za optymalny....
              • Gość: aga Re: kurs kadry płace IP: *.play-internet.pl 07.02.11, 13:58
                Hej
                jest teraz kurs kadry i płace w firmie WIGRAM, na bazyliańskiej, cena brutto 369zł.za 32h.I sama nie wiem czy to jest warto???Czy naprawde pokazują przykłady i zadania i uczą tak że się człowiek nauczy???Prosze o szczerą opinie na temat firmy WIGRAM Sp.zo.o

Aga
                • jacek.2011 Re: kurs kadry płace 21.09.11, 13:19
                  hejka,
                  byłem w 2010/2011 r.na wszystkich dofinansowancyh kursach organizowanych przez WIGAM i jestem zadowolony. Kursy są praktyczne a nie czytanie przepisów, tylko stawiają na zrozumienie tematów. Wykładowca jest przygotowany do zajęć, grupy małe.
                  pozdro
                  Jacek
              • jacek.2011 Re: kurs kadry płace 21.09.11, 13:24
                hejka,
                ja też jestem zaskoczony! uważam że kursy Wigam są prowadzone rzetelnie i fachowo..
    • gaga2009 Re: kurs kadry płace 12.07.09, 15:35
      polecam Zakład Doskonalenia Zawodowego w Warszawie na ul.Podwale 13-
      cena 1300,00,ale było bardzo profesjonalne.
      • Gość: serce Re: kurs kadry płace IP: *.chello.pl 06.08.09, 03:14
        wigam - nie polecam
      • Gość: przyssawka Re: kurs kadry płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 09:43
        Również mogę polecić ZDZ na Podwalu - robiłam tam zarówno kurs kadrowo-płacowy,
        jak i inny kurs, z obu jestem zadowolona
      • geroza Re: kurs kadry płace 17.05.10, 13:58
        ZDZ z Podwala jest przereklamowany i stanowczo zbyt drogi. Zawsze taki był.
        CEDOZ jest również bardzo profesjonalny, rzetelny i aż o połowę tańszy. Kursy
        prowadzone przez biura rachunkowe to ściema i sposób na zarobek. Ludzi często
        przyciągają obietnicą zatrudnienia po skończeniu kursu u nich, a potem się
        okazuje, że wcale nowych pracowników nie szukają. Jedno z takich biur
        przećwiczyłam na sobie. Rzeczywiście strata czasu i forsy.
    • Gość: tymka Re: kurs kadry płace IP: 212.87.25.* 05.10.09, 09:24
      A czy ktoś uczestniczył w tym kursie organizowanym przez CEK (Centrum Edukacji
      Kadr)?
      I powiedzcie mi dlaczego jest taka duża rozpiętość cen tych kursów, od 700 zł,
      ale przeglądając oferty innych ośrodków i instytucji organizujących kurs
      kadry-płace, ceny dochodzą do ponad 2 tys. ?
      • Gość: Pawel [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 14:39
        • monwo29 Re: kurs kadry płace 12.11.09, 15:37
          Widzę Pawle, że jesteś chyba pracownikiem GoWork, gdyż taką samą regułkę o
          zaletach wspaniałej firmy GoWork czytałam na goldenline i innych portalach.
          • Gość: bejvbe Re: kurs kadry płace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 15:46
            gowork wlsanie tak sie reklamuje..to samo bylo na ich forum (kilka
            lat tam zagladalam). piesni ku chwale ich kursow jezyka
            angielskiego. do tego kasowanie postow osob niezadowolonych badz
            wyrazajacych krytyczne uwagi co do merytoryki i jakosci owych
            kursow. sama nie raz widzialam ze post byl i po godzinie sie zmyl;-)
            co do kursu kadrowego..to hmm..mialam okazje byc na stazu w owym
            dziale w wielkiej firmie..pracuja na zupelnie innych programach
            pisanych specjalnie dla nich. mniejsze pewnie uzywaja platnika badz
            symfonii. druga sprawa..poczytajcie ogloszenia..w kadrach chca tylko
            min 2 letniego doswiadczenia. ale warto sporbowac.

• Gość: nett Re: kurs kadry płace IP: 212.87.25.* 20.05.10, 12:00
        Podłączam się pod to pytanie.

Może ktoś uczestniczył w kursach organizowanych przez CEK ?
    • Gość: pony Re: kurs kadry płace IP: *.kimsufi.com 15.11.09, 21:57
      Też się chętnie czegoś dowiem na ten temat
    • Gość: beati [...] IP: *.rev.snt.net.pl 13.05.10, 10:33
    • Gość: i Re: kurs kadry płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 20:58
      tak ki kurs może być ok
    • Gość: Monika Re: kurs kadry płace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.10, 17:38
      Witam , polecam kurs kadrowo-płacowy intensywny w GoWork. Jesli zalezy Ci na
      czasie i chcesz miec solidne podstawy to Gowork !!
      • Gość: dcio Re: kurs kadry płace IP: *.cebit.com.pl 28.06.10, 17:48
        Polecam sciagniecie platnika i Ramzesa wersja 60 dniowa bezplatna i
        samodzielna nauke a nie nabijanie kasy
    • Gość: zainteresowana Re: kurs kadry płace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.10, 17:49
      Ja mam porównanie dwóch instytucji. Byłam najpierw w CEK a pozniej w GOwork na
      kursie kadrowo-płacowym. Po pierwszym kursie w CEK 70 h byłam srednio
      zadowolona, nie tego sie spodziewałam (mało praktyki, ogólnie chaos tematyczny.
      Wybrałam sie na kolejny do Goworka, zeby swoją wiedzę podszlifowac - 120 h .
      Jesli idziecie do Goworka to wybierzcie kurs kp1-. Zajęcia są w tygodniu i w
      weekendy. Dosc ciezko bo trzeba codziennie uczęszczac na kursie, tzreba
      dysponowac czasem. Ale nie załuje. Dopiero po tym kursie wiem ze coć na temat
      kadr i płac sie nauczyłam.
      • Gość: petunia Re: kurs kadry płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 10:58
        dzięki za informację teraz jestem bardziej przekonana żeby skorzystać z kursu tej firmy :) wiadomo że cieżko się zdecydować niestety, przy tak dużej ofercie
    • Gość: zas Re: kurs kadry płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 21:52
      kadrowiec to fucha i niezłe zarobki
    • Gość: katarzynka Re: kurs kadry płace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 12:52
      Dzień dobry

Swoją karierę rozpoczęłam od działu HR.
      Mój pracodawca chciał abym podniosła swoje kwalifikacje przez co poszłam na kurs
      kadrowo płacowy.
      Organizatorem szkolenia była firma gowork. Ogólnie jestem zadowolona i z udziału
      w szkoleniu i tego, że podniosłam kwalifikacje.
      Na pewno dużo dał mi kurs, zdobyłam wiedzę na temat płatnika, symfonii i wielu
      wielu innych rzeczy niezbędnych do pracy w kadrach.
      Instruktor bardzo profesjonalnie podszedł do tematu.

Dzięki szkoleniu, wskoczyłam na wyższe stanowisko za lepsze pieniądze.
      Jeszcze nie raz skorzystam z firm szkoleniowych aby dokształcać się i podnosić
      kwalifikacje.
    • Gość: zosia Re: kurs kadry płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 21:27
      Polskie Towarzystwo Ekonomiczne to dobry adres
    • Gość: Edyta Re: kurs kadry płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 16:03
      Słyszałam że kursy z GoWorka są niezłe. Moją koleżankę wysłali na niego z Urzędu Pracy.
      • Gość: Maja Re: kurs kadry płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 15:55
        Witam
        Co koleżanka o nich sądzi? sama mam się zapisać do gowork i zbieram o nich opinie. Jak dotąd są dość pozytywne. czy ktoś był może na weekendowym? Dziękuję za odpowiedzi :)
        • eriem Re: kurs kadry płace 23.11.10, 18:44
          Ja też chodziłam do GoWork od lutego do maja tego roku i na kurs weekendowy. Nie miałam nigdy styczności z kadrami i płacami ale dużo się nauczyłam sama dla siebie. Mieliśmy dość niewiele teorii, bo to można samemu doczytać, ale robiłyśmy na każdych zajęciach zadania z obliczania wynagrodzeń. Wypełnialiśmy też rożne formularze (zaświadczenia, listy płac itp.) i na każdych lekcjach były też zajęcia na komputerze. Zakładaliśmy sobie np. jakąś firmę w Symfonii i wprowadzaliśmy pracowników, naliczaliśmy płace i przechodzilimy cały proces od zatrudnienia do zwolnienia, do tego jeszcze był płatnik i na koniec jeszcze e-PFRON. Jak ktos pracował już w kadrach czy zajmował sie płacami to się trochę mógł nudzić ale mi się podobało :)
          Atmosfera super, jedyny minus to małe i ciepłe sale ale w zimie to chyba raczej zaleta :)
    • Gość: aga Re: kurs kadry płace IP: *.home.aster.pl 07.02.11, 20:08
      Ja sobie zrobiłam taki kurs, ale szczerze bez doświadczenia trudno znaleźć prace. Możesz zacząć od stanowiska asystentki, chociaż tutaj też wymagają doswiadczenia. Mnie sie akurat trafiło stanowisko specjalisty- ale to był przypadek. Płaca jest tak marna, że nie znalezliby nikogo z doświadczeniem za taką jałmużnę.
      • Gość: karolina matysiak Re: kurs kadry płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 13:33
        Tez jestem zainteresowana tym goworkiem. tylko ze jako podstawy teorii mialam na studiach to bardziej mysle o tym kursie intensywnym gdzie jest 100% praktyki na tych wszystkich programach. Czy w takim kursie ktos brał udział? slyszalam ze sie oplaca i ze jest ciekawie ale wole wysluchac wiecej opini
        • Gość: ewelina Re: kurs kadry płace IP: 83.31.216.* 15.02.11, 08:24
          Ja brałam udział w tym podstawowym i mogę polecić te kursy. Trafiłam na super lektora. Pan Marek - świetny facet który potrafi przekazac wiedze w naprawde przystepny sposob.
          • Gość: B Re: kurs kadry płace IP: *.serwer.waw.pl 22.02.11, 12:26
            Nie rozumiem czemu stawiacie na kursy 100% praktyki, przecież te wszystkie programy komputerowe nie są w 100% dobre, wystarczy zmienić jedno ustawienie a już system inaczej liczy inne rzeczy. Najlepszy jest krus gdzie jest i teoria i zajęcia praktyczne w formie ćwiczeń ale nie na komputerze. Co zrobicie w sytuacji gdy system padnie? Pozdrawiam
            • Gość: kursantka Re: kurs kadry płace IP: *.182.179.245.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.11, 11:48
              a czy ktoś wybiera się na jutrzejszy kurs z Symfonii -Kadry-Płace do Cedozu?
              • Gość: jadźka Re: kurs kadry płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 13:33
                do B: ja tez mysle te takie kursy 100% praktyki to DOBRY pomysł. Nie oszukujmy się ale pracując w zawodzie głównie pracujesz na programach. Więc jesli masz 60 h pracy (podczas kursu) przy komputerze to zdążysz się zapoznać z wieloma funkcjami programu a co da Ci sucha teoria. Poza tym ćwicząc na komputerze wykładowca zawsze coś teoretycznego powie co warto zapamietac. Tym bardziej jesli @Karolina Matysiak pisze że całą teorię miała w szkole.
                • Gość: B Re: kurs kadry płace IP: *.serwer.waw.pl 01.03.11, 19:51
                  Ale mi chodzi o to, że te 100% praktyki powinno być w formie pisemnej a nie na komputerze, jeśli umiesz wyliczyć samemu to taka praca z programem komputerowym jest tylko dodatkiem- owszem ułatwiającym pracę tyle, że programy potrafią płatać figle....
    • Gość: hula Re: kurs kadry płace IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.03.11, 23:55
      Ja skończyłam roczne studium policealne kadry płace. Miałam marzenia na lepszą pracę, zarobki. I co? Nie znalazłam jej w ogóle w tym kierunku. Sam kurs nie wystarczy. Wszędzie chcieli z doświadczeniem. A jak miałam je nabyć, skoro nikt nie chciał mnie bez dośw. zatrudnić. Błędne koło. Na marne wydałam kasę.
    • Gość: Aga Re: kurs kadry płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 14:43
      Dobre kursy kadrowo- płacowe organizuje firma gowork. Wcześniej nie miałam zielonego pojęcia na temat programów takich jak Symfonia czy Płatnik, które są niezbędne do pracy, a ten kurs własnie daje te podstawy. Więc jest idealny dla osób początkujaych.
    • nova_ce Re: kurs kadry płace 02.12.14, 12:02
      KURS KADRY I PŁACE
      40 GODZIN DYDAKTYCZNYCH

ZAJĘCIA W GODZINACH (17)17:30 - (21)21:30

HARMONOGRAM KURSU

4.12.2014 17:30 - 21:30 / czwartek
      5.12.2014 17:00 - 21:00 / piątek
      9.12.2014 17:30 - 21:30 / wtorek
      11.12.2014 17:30 - 21:30 / czwartek
      12.12.2014 17:00 - 21:00 / piątek
      16.12.2014 17:30 - 21:30 / wtorek
      18.12.2014 17:30 - 21:30 / czwartek
      19.12.2014 17:00 - 21:00 / piątek

Link do zapisu : novakursy.pl/kursy-i-szkolenia/terminarz-kursow...

Cena promocyjna 399 zł

Kontakt (22) 594-24-80 , maila kursy@nova.edu.pl

Program kursu :

1.Nawiązanie i ustanie pracy stosunku pracy
      - rodzaje umów o pracę ? omówienie
      - rozwiązanie umowy o pracę ? analiza przypadku

2. Czas pracy - ZMIANY W PRAWIE PRACY
      - normy czasu pracy ? wykład, praca zespołowa
      - systemy i rozkłady czasu pracy - wykład

3. Urlopy pracownicze

- wymiar i wyliczanie należnego urlopu wypoczynkowego dla pracownika zatrudnionego
      w pełnym i niepełnym wymiarze czasu pracy ? wykład i ćwiczenia
      - urlop okolicznościowy, urlop bezpłatny - wykład
      - urlop szkoleniowy - ZMIANY W PRAWIE PRACY

4. Uprawnienia rodzicielskie
      - urlop macierzyński, tacierzyński i wychowawczy ? wykład, analiza przypadku
      - opieka nad dzieckiem ? wykład, dyskusja

5. Dokumentacja kadrowa
      - dokumentacja związana z ustaniem stosunku pracy ? wykład, ćwiczenia
      - konstrukcja umowy o pracy, informacji o zatrudnieniu, zakresu obowiązków - ćwiczenia
      - regulamin pracy i wynagrodzenia - ćwiczenia
      - dokumentacja przy ewidencji czasu pracy - wykład
      - akta osobowe ? ćwiczenia

6. Umowy cywilnoprawne
      - umowa zlecenia ? wykład, dyskusja
      - umowa o dzieło ? wykład, dyskusja

7. Wynagrodzenia - ZMIANA MINIMALNEGO WYNAGRODZENIA
      - systemy wynagrodzeń - wykład
      - stałe i zmienne składniki wynagrodzenia - wykład

8. Wynagrodzenia ? warsztaty
      - wyliczenie wynagrodzenia za przepracowany cały miesiąc - ćwiczenia
      - wyliczenie wynagrodzenia za przepracowany niepełny miesiąc - ćwiczenia
      - wyliczenie wynagrodzenia chorobowe - ćwiczenia
      - wyliczenie zasiłków chorobowych, macierzyńskich - ćwiczenia
      - wyliczenie ekwiwalentu za niewykorzystany urlop wypoczynkowy - ćwiczenia
      - wyliczenie wynagrodzenia za urlop okolicznościowy i wypoczynkowy - ćwiczenia
      - wyliczenie wynagrodzenia z tytułu umowy zlecenia i umowy o dzieło - ćwiczenia
      - wyliczenie kosztów pracodawcy związanych z wynagrodzeniem pracownika - ćwiczenia

9. Ubezpieczenia społeczne ? wykład

10. Warsztaty komputerowe ? PŁATNIK
      - zakładanie firmy - ćwiczenia
      - dokumenty zgłoszeniowe - ćwiczenia
      - dokumenty rozliczeniowe - ćwiczenia
      - deklaracja rozliczeniowa ? przygotowanie - ćwiczenia

11. Warsztaty komputerowe - SYMFONIA Kadry - Płace
    • majka.karwas Re: kurs kadry płace 05.10.18, 13:38
      Polecam kurs który obecnie się odbywa w Bielsku Białej. Więcej informacji można znaleźć na tej stronce : ...tpKHSK
    • emememem Re: kurs kadry płace 05.04.19, 10:36
      Cześć, jeśli chcesz zaoszczędzić czas i odbyć kurs online to taką ofertę możesz również znaleźć tutaj: www.mg-edu.pl/kurs/specjalista-kadr-i-plac/. Kurs poświadczony jest certyfikatem z kodem zawodu oraz zaświadczeniem MEN. Informacje zawarte w kursie są na bieżąco aktualizowane z uwagi na zmiany w przepisach. Warto skorzystać jeśli ktoś chce poznać ten temat od podstaw. :)
    • milena.krawczyk9999 Re: kurs kadry płace 14.01.25, 13:34
      Też wchodziłam w ten zawód bez żadnego doświadczenia. Nie chciałam robić studiów w tym zakresie, bo zależało mi na czasie. Szukałam kursu, który przygotuje mnie do zawodu i da kwalifikacje, na które pracodawcy będą dobrze patrzeć. Zrobiłam kurs w Krajowej Izbie Księgowych. Całościowo szkolenie dało mi to czego oczekiwałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka