Gość: Alizee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 11:31 Czy ktoś orientuje się ile zarabiają sprzedawcy a ile kierownicy działów w warszawskich Empikach? I jak w ogóle z warunkami, atmosferą pracy?? Z góry dzięki za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alizee Re: Zarobki w EMPIKU Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 01:21 Hmmm nikt nic nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz_robert Re: Zarobki w EMPIKU Warszawa IP: *.chello.pl 31.12.04, 19:52 kolega jest kier na pol etatu w empiku megastore w dziale ksiazki tyle ze pracuje w gda a nie w wawie rok temu zarabil 450 pln netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zarobki w EMPIKU Warszawa IP: *.aster.pl 03.01.05, 13:20 Naprawdę tak mało? Z tego co słyszałam od znajomych to zwykły sprzedawca w Warszawie na cały etat zarabia 1100-1200 zł na reke więc trudno wierzyć, żeby kierownik zarabiał az tak mało Odpowiedz Link Zgłoś
ao22 Re: Zarobki w EMPIKU Warszawa 03.01.05, 18:21 Gość portalu: aga napisał(a): > Naprawdę tak mało? > > Z tego co słyszałam od znajomych to zwykły sprzedawca w Warszawie na cały etat > zarabia 1100-1200 zł na reke więc trudno wierzyć, żeby kierownik zarabiał az > tak mało tak to wygląda, kierownik nie zarabia wiele więcej tym bardziej, ze te stanowisko nie różnią się znowu tak bardzo. Poza tym po trzech miesiącach bardzo chetnie nie przedłużają umowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zarobki w EMPIKU Warszawa IP: *.aster.pl 28.01.05, 01:47 Twój kolega bardzo przewartościowuje swoje zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia20 Re: Zarobki w EMPIKU Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 23:59 824 brutto.mój kolega tam pracuje. nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocean Re: Zarobki w EMPIKU Warszawa IP: 81.219.224.* 04.01.05, 11:42 nie wiem jak w Warszawie. Ja pracowałem w Megastorze (najwiekszym empiku) we Wrocławiu, byłem sprzedawca. Przez 3 miesiace okresu próbnego 670 pln na reke, potem z 750, po pół roku 800 pln z kawałkiem. jak jesteś dobra to z czasem mozesz dostawac premie (każdego miesiaca jedna a najczęściej dwie osoby dostają premie) jakieś 100-200 pln. Warunki sa bardzo dobre. Normalna umowa o pracę. Firma wywiązuje się ze wszystkiego, wszelkiego rodzaju urlopy, wszystkie świadczenie, pod tym względem nie można im niczego zarzucić. Atmosfera zalezy od ludzi z jakimi sie pracuje, od współpracowników i kierowników. Ja miałem szczęście i pracowałem ze świetnymi ludźmi, więc pod tym względem, jak się ma oczywiście szczęście, to można naprawde fajnie spędzić 8 godzin pracy (jest tam tak wielu pracowników że człowiek nigdy sie nie nudzi, zawsze jest z kim pogadać). Jesli idzie o kierowników to jak w każdej firmie, różnia się od siebie. Są od siebie różni, jednych się uwielbia a innym zyczy połamania kręgosłupa, normalka. Ale na szczęście, co w pracy jest moim zdaniem jeszcze ważniejszw od ich charakteru, jest to, że wszystcy bez wyjątku sa kompetentni, zawsze można na nich liczyć, bo byli zwykli pracownicy którzy, nieraz po wielu latach dopiero, awansowali i dlatego znają się na tym co robią. Natomiast sama praca sprzedawcy w empiku jest w porządku, mi się podobała. Bywa że jest bardzo ciężko i papieros zapalony po 8 godzinach charówki jest najlepszym w życiu:) Ale często zdarza się tak, że wieje nudą i wtedu sytuację ratują inni pracownicy, którym też się nudzi i wtedy kwitnie życie towarzyskie:) Najważniejsze jest to, że praca na każdym dziale jest pracą zespołową. Dlatego jeśli nie potrafisz dogadywać się z ludźmi i współpracować z nimi to szybko się z Tobą rozstaną. Ale jeśli potrafisz, a w dodatku potrafisz pracować sumiennie i nie zwalać na innch swoich obowiązków, nawet błachostek, to nie będziesz mieć żadnych problemów. Bo tam ludzi cenie się w pierwszej kolejności za to jak pracują a dopiero potem za chcarakter (mówie w tej chwili oczywiście o współpracownikach bo kierowników obchodzi w 90% jak pracujesz a dopiero potem, jak widzą że dobrze to może beda żywić do Ciebie jakieś ludzkie uczucia i czasem może nawet zaczna zapraszac na papierosa żeby pogadać) No trochę sie rozpisałem, ale to dlatego że z duzym sentymentem wspominam ta pracę. Dlatego generalnie polecam bardzo i życzę sukcesów Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocean Re: Zarobki w EMPIKU Warszawa IP: 81.219.224.* 04.01.05, 11:44 aha jeszcze jedno. Polecam starać się o prace tylko w megastorach, nie zaprzataj sobie głowy małymi empikami (o ile takie są w Warszawie, bo nie wiem) a najbardziej polecam Arkadie, jest tam dyrektorka i dwoje kierowników od nas, są w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alizee Re: Zarobki w EMPIKU Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 19:49 Dzięki, ocean, za chyba jedyną :) wyczeroującą i jednocześnie miarodajną opinię. Cóż, już kiedyś miałam rozpocząć pracę w Empiku, nawet przeszłam całą rekrutację ale zrezygnowano ze mnie :( z powodu zbyt małej dyspozycyjności (studiowałam). A teraz jestem już free, zgłosiłam się na staż menadżerski i czekam co z tego wyniknie. Przyznam, że po prostu ciągnie mnie do Empiku, uwielbiam własnie szczególnie megastory - wszędzie full książek, płytek i innych dóbr kultury... oczywiście wiem, że od kuchni już tego bym tak sielankowo nie postrzegała, ale mimo wszytsko fajniej pracować w firmie, którą się za coś szanuje - a tego, niestety, nie mogę powiedziec o obecnej pracy. No i duzym plusem jest ta normalna umowa o prace - a nie żadne zlecenia i inne bzdety. A c do kaski... no cóż, mam nadzieję, że w stolicy płaca trochę więcej, bo i koszty życia wyższe... No cóż, mam nadzieję, że mi się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocean Re: Zarobki w EMPIKU Warszawa IP: 81.219.224.* 05.01.05, 23:07 zyczę ci powodzenia, wierze ze ci sie uda i nie będziesz zawiedziona. ja osobiście bede miał już chyba zawsze sentyment do Empiku i jego pracowników. Ja pracowałem na dziale prasy, najcięższym ze wszystkich. Jeśli dasz radę na tym dziale, który przynosi chyba najwiecej satysfakcji (w myśl zasady, że im wiecej pracy i obowiązków z których mozna się dobrze wywiązywac, zamiast nudy i podpierania pólek z towarem, tym wieksze zadowolenie po wyjsciu z pracy - no ja jestem pracoholikiem, wiec byłem w swoim żywiole:) to nie będzie pracy której bys potem nie podołała:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Zarobki w EMPIKU Warszawa IP: *.aster.pl 07.02.05, 11:00 Niewiele straciłaś. :) A jeżeli tak lubisz obcowanie z kulturą, to niekoniecznie EMPiK jest do tego najlepszym miejscem - nie będziesz miała czasu na takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś