26.05.06, 13:27
CZe mam pytanie chce się przeprowadzić do wawy i mam pytanie . ile będzie
kosztować wynajęcie mieszkania 2 pokojowe żoliborz.ochota ,mokotów lub włochy
( nie wiem gdzie jest taniej ) oraz bilet na komunikacje ile metro a ile auto
busy?? pozdrawiam dzięki za ewentualne odpowiedzi !!
p.s. ile stoi bęzyna i gaz??
Obserwuj wątek
    • bart_lex Re: wa-wa 26.05.06, 13:42
      No, BĘZYNA, zamiast STAĆ, kosztuje 4,18 za litr na BP
    • michaelandro Re: wa-wa 26.05.06, 13:45
      Najtaniej na tarchominie i tam znajdziesz podobnych sobie ziomków.

Jak masz ropniaka to w biedronce kupisz olej rzepakowy- na nim twój golf II
      będzie szedł jak zły.
      • Gość: gosc Re: wa-wa IP: 213.31.229.* 26.05.06, 14:32
        następny przyjezdny co to za 1000 zł do pracy pójdzie i w ten sposób niszczycie
        rynek pracy! Lepiej nie przyjezdzaj wieś....
        • hmmm11 Re: wa-wa 26.05.06, 14:46
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> następny przyjezdny co to za 1000 zł do pracy pójdzie i w ten sposób
          niszczycie
          >
          > rynek pracy! Lepiej nie przyjezdzaj wieś....

wies to ty se mozesz przeprowadzam się bo zaproponowano mi prace !! jak ci nie
          pasuje to nie pisz zamiast robić jakieś symulacje nie wnoszące nic !!
          • Gość: kajaba Re: wa-wa IP: *.com.pl / *.u.mcnet.pl 26.05.06, 15:22
            Dla porządku: nie pisze się se, bo to nie po polsku (o błędach ortograficznych
            nie wspomnę) - dlatego pewnie otrzymałeś takie a nie inne odpowiedzi. Co do
            meritum sprawy: wynajęcie mieszkania 2 pokojowego na Mokotowie i na Ochocie to
            kwota rzędu ok. 1500 zł miesięcznie plus liczniki, we Włochach będzie
            prawdopodobnie taniej (Żoliborz - nie mam pojęcia). Szczerze mówiąc nie wiem
            ile kosztuje bilet autobusowy (ostatnio podróżowałam komunikacją miejską w 1991
            roku, LPG ok. 1,87 - 1,90 zł, benzyna ponad 4 zł w zależności od stacji
            benzynowej.
            • Gość: michaśśśśśśśs Re: wa-wa IP: *.gdynia.mm.pl 26.05.06, 16:04
              śpieszyłem się i se i mi nie wskoczyło pisałem szybko wiec ......
              dzięki za info . ale kurcze troche drogo za samo wynajęcie 1500 !! ale coż ....
              • Gość: darek Re: wa-wa IP: 212.75.106.* 26.05.06, 16:44
                zoliborz okolo 1000-1500, włochy taniej ale to bardzo daleko. biletmiesiaczny
                66zeta na wszytskie srodki transportu. ZAPAMIATAJ jedno!!! prawdziwi warszwiacy
                leżą na Powązkach lub zgineli w powstaniu, reszta (takze ja) to
                przyjezdna "wies" :-)))
            • Gość: KS Re: wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 18:37
              Bilety komunikacji miejskiej najlepiej kupić sieciowy koszt 7 zł - doba; 12 zł
              3 dni - 22 zł tydzień 66 zł miesiąc. Jeździć można w pierwszej miejskiej
              strefie bez ograniczeń autobusami, tramwajami i metrem. Poza tą strefą jest
              troszkę drożej.
    • kulka_szczescia Re: wa-wa 26.05.06, 18:51
      Nooo tu generanie jest ciut drożej niż gdzie indziej (u mnie normą jest
      6000/mies na 4 osoby)...ale próbować trzeba:)
    • hmmm11 Re: wa-wa 26.05.06, 20:09
      a poza wawą ?? mieszkania ??
      • kumkaaa Re: wa-wa 26.05.06, 20:58
        No tak mieszkanie to około tysiąca plus liczniki.
        Teraz tanieją bo studenci do domu wyjeżdżają na wakacje więc bardzo łatwo można
        znaleść taką perełkę tanią.
        Ogólnie wola jest jak dla mnie najtańsza i to niezła miejscówka więc może tam
        poszukaj.
        Karta miesięczna na wszystkie rodzaje komunikacji miejsckiej 66 złotych/msc,
        studencka 33, na 3 miesiące 89zł.
        Ogólnie nie jest źle, dasz sobie radę ;)
        Pozdrawiam.
        • Gość: gość Re: wa-wa IP: *.stegny.2a.pl 27.05.06, 23:29
          wieś na wieś a nie psują rynek finansowy.
          • Gość: gfx Re: wa-wa IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.05.06, 00:24
            NIE KARMIC TROLLA!!!
    • Gość: deck Re: wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:00
      Zarozumiali warszawiacy! Ble... Nie dziwie się, że ludzie o was tak mówią...
      • Gość: zasiu Re: wa-wa IP: *.eranet.pl 28.05.06, 19:26
        Zarozumiali Warszawiacy to promil z ogolu. A ten promil to banda nierobow,
        ktorzy mysla, ze nie moga znalezc pracy dlatego, ze "wiocha zajela im miejsca
        pracy".
        • Gość: gość Re: wa-wa IP: 213.31.229.* 29.05.06, 10:39
          i tu się mylisz.
          Straciłam bardzo dobrą pracę, poniewaz firma zamknęła Przedstawicielstwo w
          Polsce. Teraz szukam nowej i co oferują prace za 1200-1500 zł netto.
          Będąc w jednej z firm powiedzieli mi otwarcie., przyjęliśmy panią X z "Pcimowa
          dolnego" ponieważ zgodziła się pracować za 1100 zł netto. A ja chciałam
          min.1,5 raza tyle. Wy to jest przyjezdni zaniżacie rynek płacowy w Warszawie.
          Jesteście w stanie utrzymać sie za te pieniądze, ponieważa:
          1. wynajmujecie mieszaknia po parę osób lub jeśli mieszkacie sami utrzymują was
          rodzice.
          2. Jedzenie przywozicie od rodziny ze wsi! wiec nie musicie wydawać tu na
          żarcie.Wiem ze tak jest bo znam wiele osbo przyjezdnych i wiem jak zyja.

A co ma powiedziec osoba która ma rodzine (4 osoby) i zero pomocy od rodziny,
          która musi sama się utrzymać?
          Więc spieprzajcie z Warszawy!!!!
          • super.kinia Re: wa-wa 29.05.06, 11:08
            gorzko ale prawdziwie

ja sie własnie zastanawiam nad wyjazdem do wrocławia czy szczecina. sama sobie
            warszawy nie wybrałam, to miasto wybrało mnie dając mi urodzić się tu, ale w
            związku z napływem ludzi z wsi okolicznych (czytaj pół Polski), zmuszona jestem
            wyjechać.
            • Gość: gość Re: wa-wa IP: 213.31.229.* 29.05.06, 11:42
              ja niestety nie mogę. Mąż ma tu pracę, dzieciaki szkołę i przedszkole. Cała
              rodzina jest a Warszawy. Szukam dalej pracy ,może w końcu znajdę.
          • Gość: !!! Re: wa-wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:51
            Ty w ogóle nie wiesz jak żyją przyjezdni - są często lepiej wykształceni,
            lepiej wychowani, lepiej wynagradzani, lepiej ubrani!!! - i więcej ich tu
            potrzeba!
      • Gość: pedro Re: wa-wa IP: *.chello.pl 29.05.06, 11:56
        Widzę, że masa Warszawiaków ma jakieś kompleksy. Czyżbyście się bali swoich
        prawdziwych korzeni. Może Wasi rodzice albo dziadkowie albo pra... też byli
        przyjezdni. Zastanówcie się kogo nazywacie wieśniakami. Nie wszyscy przyjezdni
        pochodzą ze wsi, niektórzy są z innych dużych miast. I trochę więcej pokory. Nie
        możecie się pogodzić, że w innych regionach też są wykształceni i ambitni ludzie?
        • herb.rawicz Re: wa-wa 29.05.06, 12:35
          Gość portalu: pedro napisał(a):

> Widzę, że masa Warszawiaków ma jakieś kompleksy. Czyżbyście się bali swoich
          > prawdziwych korzeni. Może Wasi rodzice albo dziadkowie albo pra... też byli
          > przyjezdni. Zastanówcie się kogo nazywacie wieśniakami. Nie wszyscy przyjezdni
          > pochodzą ze wsi, niektórzy są z innych dużych miast. I trochę więcej pokory.
          > Nie możecie się pogodzić, że w innych regionach też są wykształceni i ambitni
          > ludzie?

Słusznie prawisz.
          Ja też nie jestem z Warszawy - przyjechałem tu z miłości, a nie z konieczności.
          Jestem z miasta w którym tramwaje elektryczne jeździły, gdy w Warszawie jeszcze
          były one ciągniete przez konne zaprzęgi.
          Poznałem wielu miejscowych i tych, którzy przyjechali tu za pracą z dalekiej
          prowincji (generalnie ściana wschodnia). Odnoszę wrażenie, że Ci drudzy
          wykazują się większą ambicją i wiedzą od tych pierwszych.
          Na koniec dodam, że nie psuję rynku zarobków, a jak tylko będę mógł, wrócę do
          siebie - na Zachód. Dziękować Bogu, takich zakompleksionych "warszawiaków" jest
          garstka i dają upust swojej frustracji właśnie tutaj.
          Do nauki!!!
          • Gość: !!! Re: wa-wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:54
            Słuszne słowa!!!!!!!
    • hmmm11 Re: wa-wa 29.05.06, 13:32
      CZe Warszawiaki !! jesteście śmieszni !! jeszcze raz ktoś powie że ja przyjezdy
      jestem wiesiak pokaże jaki z niego baran jestem z gdynii !! pozatym to normalny
      rynek pracy że gorsi odpadają wnioskuje że warszawiaków eliminują "wiesiacy "??
      to znaczy że jesteście niewykształceni !! i nie przekonuje mnie że mam żarcie
      od starych czy coś to jest życie a nie skarga do mamusi!!
      • Gość: wxwx Re: wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:08
        hmmm piekna wypowiedź...długo myślałeś nad tymi zdaniami czy to czysta
        improwizacja??? (żeby nie było wątpliwości nie jestem z Wawy)
    • Gość: mała Re: wa-wa IP: *.chello.pl 31.05.06, 17:31
      Dziwię sie tym postom.... Ja mieszkam w Wawie niecały rok i trochę sie tego
      wszystkiego obawiałam ( wcześniej mieszkałam w Krk - najpiękniejszym mieście
      w Pl ;)) ale nie wszyscy Warszawiacy są tacy okropni hi hi ja akurat poznalam
      miłych i sympatycznych ludzi i pewnie pomieszkam tu jeszcze pare lat (zanim
      wróce do Krk) mieszkanie 1 pokojowe 15-20 min od Centrum to wydatek około 1200
      juz z internetem i opłatami. Ceny biletów jak wyżej tylko piwo drogie od 9 zł (w
      Centrum)
      • Gość: a Re: wa-wa IP: *.aster.pl 01.06.06, 23:43
        Piwo za 9 zł w centrum?:)Niekoniecznie...Mozna i za 6;)
        • Gość: gość Re: wa-wa IP: *.stegny.2a.pl 02.06.06, 21:11
          Wcale nie jesteście lepiej wyksztalceni ( kończycie szkoły w warszawie takie
          jak my) i lepiej ubrani( bazar Grójec hi hi).
          Słoma z butów wam wystaje, bierzecie prace taka jaka wam daja za marne grosze.
          800-1200 zł to dla was fura pieniedzy.
          A my Warszawiacy się cenimi i nie damy sie zmusic do roboty za takie pieniadze.
          Na szczescie znalazlam prace i nie za 1500 zł tylko za 4 tys netto. Głupio wam,
          wiesniaki?
          .
          • Gość: Luks Re: wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:35
            Jestem warszawiakiem i przepraszam za tego prostaka powyżej.
            • Gość: gość Re: wa-wa IP: *.stegny.2a.pl 03.06.06, 18:47
              sam jesteś prostakiem.
              Mamusia czy tatuś ze wsi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka