Gość: pedro IP: *.chello.pl 28.05.06, 21:39 Wiem, że chcą mnie w dziale podatkowym Deloitte. Czekam na odp. z PwC i KPMG. Jakie mogę stawiać wymagania jeśli chodzi o wynagrodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: desperado Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 21:59 Ja tam rzucam 1200 brutto. Najwazniejsze to wejsc do takiej firmy. A potem to juz pokaze sie co jestem warta. JA ciezkiej pracy sie nie boje. Moge zasuwac po 15 godzin na dobe i dawac z siebie wszystko. Na pewno manadzment sie na mnie pozna i da podwyzke jak na nia zasluze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.chello.pl 28.05.06, 22:20 za 1200 nie znajdę lokum i się nie wyżywię. muszę wyciągnąć troszkę więcej, a nie chcę się ośmieszyć stawiając wygórowane warunki. z drugiej strony boję się, że jeżeli powiem za mało, to dostanę tylko tyle. niby dlaczego big4 strzeże informacji o zarobkach? chcą mieć jak najlepszych za jak najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roxy Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.icpnet.pl 28.05.06, 23:19 Zacznijmy od tego że jako praktykant... nie masz mozliwości negocjacji ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.chello.pl 28.05.06, 23:52 Może się mylę,ale w KPMG takie pytanie (ile bym chciał) padło. Chyba jest w tym jakiś cel. Zdaję sobie sprawę, że pola manewru nie mam (ciągle student), ale mimo wszystko chciałbym wiedzieć na ile mogę liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundu Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 00:37 a po jakim jestes kierunku i ktory rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulash Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 29.05.06, 08:13 na praktykach w pwc i deloite - 15 zeta za godzinę, w kpmg chyba jest jakaś fixed fee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania23 Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:27 15zł/h to niezbyt dużo. jesteś pewien, że tylko tyle? mamy 2006 a wawa to drogie miasto. dyche można dostać na promocjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.chello.pl 29.05.06, 11:42 administracja na UG, kończę 4ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundu Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 01:02 :) aha ja tak z ciekawosci sie pytam bo sam bylem zainteresowany, ale stwierdzilem ze kwalifikacji nie mam oprocz wyksztalcenia czym ich przekonales do siebei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.chello.pl 30.05.06, 13:10 Mgr`a wpisać przed nazwiskiem jeszcze nie mogę. Jak dobrze pójdzie, to za rok już tak. Znam angielski i trochę hiszpańskiego. Ponoć testy wykazały,że jestem zdolny. o szczegóły to musiałbyś ich zapytać. Nie wiem, co dla nich liczy się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundi Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 15:49 a wczesniej gdzies pracowales/dzialales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:23 dorywczo w czasie wakacji, także UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.chello.pl 29.05.06, 23:22 Skoro PwC i Deloitte mają stawki koło 15zł/h to może wie ktoś ile da się wyciągnąć z KPMG? Czy PwC i Deloitte płacą tylko za 8 godzin czy za faktycznie przepracowane? Jest pewna różnica, no nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek firma Horwath - dział audytu IP: *.lublin.mm.pl 30.05.06, 20:53 prezes proponuje najniższą krajową... aha to nie praktyki więc nie bierz tego pod uwagę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1000 To ile w końcu dają na starcie w KPMG i reszcie? IP: *.chello.pl 01.06.06, 12:34 Jakoś narzekający na zaniżanie wynagrodzeń Warszawiacy nie kwapią się by zapodać jakieś info. A potem znowu będzie, że "przyjechał taki z prowincji i zgodził się na 2500 brutto" Ile dostaje się na praktykach w Wielkiej 4, a ile jako konsultant najniższego stopnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: To ile w końcu dają na starcie w KPMG i reszc IP: *.crowley.pl 01.06.06, 15:04 W zeszłym sezonie w audycie w deloitte placili 16 PLN brutto/godzine, a w KPMG 2000 brutto miesiecznie. Jak po praktykach zostawia cie na etat to zgarniasz kolo 4,5k brutto (caly czas mowa o audycie) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro po praktykach IP: *.chello.pl 04.06.06, 19:18 Jak wygląda zróżnicowanie zarobków w firmach Wielkiej Czwórki na najniższym stanowisku konsultanta? Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod Re: po praktykach 20.06.06, 00:10 Nie chce sklamac, ale w taxach placili > 4k brutto. Czas jakis temu. Info z drugiej reki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1000 Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.chello.pl 07.06.06, 16:45 cały czas kiepsko z informacjami na temat zarobków. to taka wielka tajemnica, czy co? potem znowu będzie, że wieśniaki przyjeżdżają do stolicy i zaniżają zarobki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 22:20 Już Ci odpowiadam, w Deloitte na praktykach płaca 2.5tys brutto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1000 Czemu pytasz o E&Y? IP: *.chello.pl 12.06.06, 14:08 To poważna odpowiedź czy może zgadujesz? Mam wątpliwości, skoro pytasz o zarobki w E&Y (pod innym nickiem). Jakoś nie wierzę w zbiegi okoliczności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Czemu pytasz o E&Y? IP: *.acn.waw.pl 15.06.06, 17:02 Mnie pytasz czy to poważna odpowiedź??? A co ja sobie tu przyszedłem żarty robić? Jeśli coś wiem to dzielę się tą informacją (informacja ze źródła), a jeżeli szukam jakiejś informacji to pytam i co w tym dziwnego,że pytam o zarobki w E&Y a udzielam odpowiedzi o zarobkach w Deloitte??? Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz_83 Re: Czemu pytasz o E&Y? 16.06.06, 10:22 a ile w e&Y? a ile trzeba negocjowac aby sie w warszawie utrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Utrzymanie się - trudna odp. IP: *.chello.pl 19.06.06, 22:05 Jeżeli 2500 brutto to taka średnia, to po odliczeniu podatku, itd. zostaje już tylko ok 1700. Mieszkanie można wynająć za 1200, pokój taniej. Do tego doliczmy bilety, żeby pojeździć po Wawie. Trzeba też coś jeść i fajnie byłoby czasami pojechać do rodzinnego miasta. Generalnie zostaje niewiele i myślę, że firmy z Wielkiej Czwórki powinny to brać pod uwagę. Tym bardziej, że w innych dużych miastach zarobki wcale nie są dużo niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Utrzymanie się - trudna odp. IP: *.acn.waw.pl 20.06.06, 09:18 Wynajmowanie mieszkania w pojedynke to zawsze będzie duży wydatek w stosunku do pensji... To sie zupełnie nie opłaca, jeżeli nie masz taniego lokum (znajomi) albo nie przyjezdzasz z kims z kim mógłbys podzielić koszty wynajmu to to faktycznie może sie srednio opłacac finansowo... No a firmy nie beda jeszcze wiecej płacic, przeciez to sa tylko praktyki...to i tak wydaje mi sie calkiem sporo jak na praktyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sente Re: Utrzymanie się - trudna odp. IP: *.mofnet.gov.pl 26.06.06, 15:42 Ty chcesz wynajmowac sam 2pokojowe mieszkanie? nie wprowadzaj ludzi w blad kawalerki mozna znalezc od 800 zl a pokoj mozna wynajac w granicach 450 - 600 (dobra lokalizacja) a poza tym reszta sie zgadza pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Utrzymanie się - trudna odp. IP: *.chello.pl 26.06.06, 19:41 Nie napisałem, że chce sam wynajmować 2-pokojowe mieszkanie, choć OK cena mogłaby to sugerować. To był taki skrót myślowy, bo docelowo myślę o 2 osobach. Wiadomo 1200/2=600. Jak widać bardziej opłaca się zrzucić z kimś na mieszkanie, niż wynajmować 2 kawalerki. Tak czy inaczej, dzięki za uzupełnienie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Utrzymanie się - trudna odp. IP: *.atrema.deloitte.com / 82.177.11.* 28.06.06, 16:01 Tylko mała uwaga do twoich obliczeń - będąc studentem nie płacisz ZUSu od umowy zlecenia, więc zostaje ci netto znacznie więcej niż 1700 (około 2000?). To chyba nie tak mało jak dla osoby zaczynającej karierę pracową? No chybaże, ktoś ma niebyle jakie wymagania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Deloitte 2500 brutto IP: *.chello.pl 21.06.06, 10:36 Teraz i ja mogę potwierdzić, że 2500 brutto to ich rzeczywista propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Deloitte 2500 brutto IP: *.acn.waw.pl 21.06.06, 16:13 A wiesz może coś na temat ewentualnych wyjazdów szkoleniowych na praktykach w d.podatkowym w Deloitte?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Deloitte 2500 brutto IP: *.chello.pl 26.06.06, 15:34 "Standardem jest kompleksowy program szkoleń dla nowych pracowników dołączających do zespołu. Bardzo istotnym elementem jest „training on the job”, pod okiem przełożonego." - nie zadowala mnie ta odpowiedź, ale co zrobię. Idąc dalej - ile zarabia C1 w Wielkiej Czwórce? (nie chce mnożyć tematów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Deloitte 2500 brutto IP: *.crowley.pl 26.06.06, 21:55 jakie wyjazdy szkoleniowe na wyspy kanaryjskei na szkolenie wstepne z zakresu bhp? Pytasz o najniższe stanowisko w firmie, gdzie przyjumą na te stanowiska ludzi z zerową wiedzą specjalistyczną. mniemam więc, że takową (zerową bądź zaledwie minimalną, nie pozwalająca jednak na pracę na samodzielnym stanowisku posiadasz). Jednoczesnie od razu pytasz - ile zarobisz, czy się opłaci i gdzie pojedziesz na wyjazdy. Zastanów się czy twoja postawa (roszczeniowa) jest adekwatna do Twojej wartości na rynku pracy, a tym samym możliwości jakie masz w tej chwili. Jesli naprawdę chcesz być cenionym specjalista, to radzę podejść do tematu z pokorą. Jeśli przyjmiesz posdadę w firmach, o które pytasz, to możesz oprzezyć szok i bolesne rozczarowanie, bo podstawowa rzecz, jaką musisz przyjąć na wstępie do wiadomości jest taka, że idziesz tam do ciężkiej harówki i powinieneś cieszyć się, że masz szansę tam być. O bonusach najwczesniej pogadamy za 10 lat. Zyczę powodzenia i optymizmu, ale w granicach rozsadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulash Re: Deloitte 2500 brutto IP: *.chello.pl 26.06.06, 22:32 w big 4 wyjazdy szkoleniowe są od początku pracy, na początku pracy w polsce po roku - dwóch jeżdzi się po europie. a bonusy nie są po 10 latach tylko po przejściu na stanowisko doświadczonego konsultanta czyli po 2 latach, zanim zaczniesz pisać zorientuj się w temacie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Deloitte 2500 brutto IP: *.crowley.pl 26.06.06, 23:11 zorientowałam się, pracowałam tam. żadnych wyjazdów nie ma. zapewniam cię, jedyne szkolenie jakie dostałam na stazu to szkolenie bhp. masz jedynie opieke medyczna w najtanszym pakiecie, wartosc okolo 60 zł + siłkę. jeśli to uważasz za bonusy, to ok. nie opowiadaj takich bzdur, bo po roku ma sie tam tyle do powiedzenia, co sprzataczka. Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl Re: Deloitte 2500 brutto 26.06.06, 23:21 jak to nie ma wyjazdów?! moze w twoim crowleyu nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Deloitte 2500 brutto IP: *.acn.waw.pl 27.06.06, 00:09 Ohoho chyba ktos tu sie zdenerwował ... :> a niepotrzebnie. Pytałem o szkolenia, bo np w takim BPH program stażowy dla doradców klienta rozpoczyna się od tygodnia w Rynii nad Zalewem Zegrzyńskim... nie ma co sie tak gorączkowac, a pokory i trzezwej oceny sytuacji wcale mi nie brakuje...zdaje sobie sprawe ze nie wiele narazie umiem, a moje pytania sa tylko po to, zeby zorientowac sie w sytuacji... pozdrawiam i zycze troche wiecej luzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeetam Re: Big4 - ile płacą na praktykach w dziale podat IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 15:08 2300 brutto umowa zlecenie Odpowiedz Link Zgłoś