Dodaj do ulubionych

Praca w Callcenter

IP: *.chello.pl 04.09.06, 20:56
Witam! Czy macie jakieś doświadczenia,lub wasi znajomi dot.pracy w call
center? Dostałem propozycję pracy,po kliku mieś poszukiwania czegokolwiek, w
jednym z dużych banków w Wa-wie. Chodzi o telefoniczną obsługę klienta i przy
okazji sprzedaż produktów bankowych,oczywiście.Podstawowe wynagrodzenie
śmiesznie niskie,podobno premie sprzedsżowe ratują sytuację.Może wiecie na
ile to realne? HELP !!! pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marlena Re: Praca w Callcenter IP: *.acn.waw.pl 04.09.06, 22:14
      Pracuje w takim call center (jednym z "lepszych" w warszawie) od około 7
      miesięcy. I uciekłabym gdzie pieprz rośnie-odmóżdżanie, wyzysk, to hurtownia
      pracy. I mimo tego, że skończyłam studia to ciężko jest bez znazjomości znaleźć
      normalną pracę. Zarpobki są marne, system motywacyjny do d....
      • Gość: Mycha Re: Praca w Callcenter IP: *.chello.pl 04.09.06, 22:35
        pracowałam do niedawna w jednym z banków przy tym samym co Ty. Podstawa nieco
        ponad 800 zł. na rękę, ale pani na rozmowie powiedziała, że wyciągnę spokojnie
        3000 zł. Nie wspomniala, że aby dostać prowizje trzeba wyrobic plan
        sprzedazowy. Plan jak się okazało był nie do wyrobienia, nie tylko dla mnie ( w
        poprzednim call center byłam najlepsza w telesprzedaży różnych produktów), ale
        dla 80 procent pracujących tam konsultantów. I tak jak większość zarabiałam
        samą podstawową pensję, w końcu dałam sobie spokój.
        • Gość: Dromi 74 Re: Praca w Callcenter IP: *.chello.pl 07.09.06, 10:44
          Dzięki ! widzę że Wasze doświadczenia w pracy w Call center są nie
          najlepsze.Miałem propozycję z Citibanku ale za 1000 netto nie utyrzymam
          rodziny,dzięki za pomoc
          P.S; podziękowałem im,powodzenia!
          • Gość: Mycha Re: Praca w Callcenter IP: *.chello.pl 07.09.06, 14:28
            własnie ja stamtąd zrezygnowałam. daj sobie spokój 80 procent osób nie wyrabia
            planu, wyscig szczurów, fatalna atmosfera.
            • Gość: mala00000 Re: Praca w Callcenter IP: *.retsat1.com.pl 09.09.06, 22:03
              A ja pracuje w call center banku w Lodzi i na 3/4 etatu zarabiamy 1900 brutto,
              do tego dochodza kwartalne premie i inne dodatki. Srednia na miesiac wychodzi
              ok. 1700 - 1800 netto, nie wiem dlaczego w Warszawie jest taki wyzysk?????
              Chociaz ponoc w Call Center Mbanku w Lodzi tez placa niewiele ponad 800
              zl........
              • Gość: Anka Re: Praca w Callcenter IP: *.chello.pl 10.09.06, 23:53
                bo to wszystko zalezy od banku
                • Gość: ona do mala0000 IP: *.chello.pl 11.09.06, 13:42
                  to chyba masz umowe o dzieło ze masz srednio 1700-1800zl netto przy 1900 brutto!
              • dcio Re: Praca w Callcenter 13.09.06, 14:56
                Gość portalu: mala00000 napisał(a):

> A ja pracuje w call center banku w Lodzi i na 3/4 etatu zarabiamy 1900 brutto,
                >
                > do tego dochodza kwartalne premie i inne dodatki. Srednia na miesiac wychodzi
                > ok. 1700 - 1800 netto, nie wiem dlaczego w Warszawie jest taki wyzysk?????
                > Chociaz ponoc w Call Center Mbanku w Lodzi tez placa niewiele ponad 800
                > zl........

No to wiesz juz co cie czeka po co maja placic 1800 netto za 3/4 etatu skoro moga placic 800 za ett?
                • Gość: mala00000 Re: Praca w Callcenter IP: *.retsat1.com.pl 18.09.06, 20:43
                  Do ona: 1900 brutto mamy pensje zasadnicza, do tego premie i rozne dodatki,
                  wychodzi ok. 1700 - 1800 netto.

Do dcio: na razie nie zanosi sie na zwolnienia, wprost przeciwnie - proponuja
                  przejscie na caly etat, oczywiscie przy podwyzszeniu pensji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka