Dodaj do ulubionych

Kierownik działu spedycji międzynarodowej ile ?

IP: *.eranet.pl 10.03.08, 17:44
Mam pytanko ile może zarabiać kierownik działu spedycji międzynarodowej w
małej/sredniej firmie z kapitałem zagranicznym ?

oodział w polsce ały około 60 0sób kierownik ma pod sobą około 3 osób i
podlega bezpośrednio pod Dyrektora na Polskę

A miejsce pracy Warszawa czy propozycja 2500 + premia 1500 za wykoananie planu
w 100 % - miesięcznie to godna pensja ??

Obserwuj wątek
    • agamamaani Re: Kierownik działu spedycji międzynarodowej il 10.03.08, 20:30
      NIegodna
      jAKO spedytor międzynarodowy zarabiam więcej nie dużo ale jednak
      • Gość: sm Re: Kierownik działu spedycji międzynarodowej il IP: *.eranet.pl 10.03.08, 21:32
        Hej

A ile według ciebie powinna wynosić pensja na takim stanowisku ?

Pzdr

• agamamaani Re: Kierownik działu spedycji międzynarodowej il 13.03.08, 15:10
          no minimum 5-6 plus jakas prowizja.
          zależy jak duży dział i jaki obrót generujecie.

jeżeli więccej niż 5 osób to mniej więcej tyle. plus jakies gadżety - fitness, opieka zdrowotna, ubezpieczenie samochód.
          za mniej to daj sobie spokój.. chyba, że w poczet doświadczenia zawodowego chcesz sobie wpisać..
          pamiętaj, że statystycznie co 2 spedytor przed 40tka ma zawał :P
          • Gość: sm Re: Kierownik działu spedycji międzynarodowej il IP: *.eranet.pl 13.03.08, 21:55
            agamamaani napisała:

> no minimum 5-6 plus jakas prowizja.
            > zależy jak duży dział i jaki obrót generujecie.
            >
            > jeżeli więccej niż 5 osób to mniej więcej tyle. plus jakies gadżety - fitness,
            > opieka zdrowotna, ubezpieczenie samochód.
            > za mniej to daj sobie spokój.. chyba, że w poczet doświadczenia zawodowego chc
            > esz sobie wpisać..
            > pamiętaj, że statystycznie co 2 spedytor przed 40tka ma zawał :P
            >
            >

Hej

Ale zaraz Ty mówisz o kwotach netto ?? czy o kwotach brutto ??

5-6 Netto + prowizja nie jestem pewien

powiem koleżanka z branży pracuje jak kierownik od 3 lat i szuka i oferty jakie
            dostaje to średnio 4 tys netto

Pzdr
          • Gość: sm Re: Kierownik działu spedycji międzynarodowej il IP: *.eranet.pl 16.03.08, 19:04
            Odzewij się agamamaani !

MOoże ktoś ma jeszcze jakieś opinie ?

Pzdr
            • Gość: gretaa Re: Kierownik działu spedycji międzynarodowej il IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 16:52
              To chyba jakis zart z tymi zarobkami kierownika spedycji. W mojej
              firmie (jedna z 5 największych w polsce firm transportowych)
              spedytorzy krajowi zarabiaja powyzej 3 tys netto ( miedzynarodowi
              duzooo wiecej) takze zarobki kierownika to minimum 5-6 tys netto +
              prowizja +bonusy, naprawde nie jest to zaden szał. nikt doswiadczony
              w tym zawodzie nie bedzie pracowal za mniejsze pieniadze na takim
              stanowisku- no chyba ze w innych firmach placa tak dramatycznie
              slabo- ale z mojej wiedzy wynika ze tak nie jest.
              • Gość: sm Re: Kierownik działu spedycji międzynarodowej il IP: *.eranet.pl 19.03.08, 21:40
                Gość portalu: gretaa napisał(a):

> To chyba jakis zart z tymi zarobkami kierownika spedycji. W mojej
                > firmie (jedna z 5 największych w polsce firm transportowych)
                > spedytorzy krajowi zarabiaja powyzej 3 tys netto ( miedzynarodowi
                > duzooo wiecej) takze zarobki kierownika to minimum 5-6 tys netto +
                > prowizja +bonusy, naprawde nie jest to zaden szał. nikt doswiadczony
                > w tym zawodzie nie bedzie pracowal za mniejsze pieniadze na takim
                > stanowisku- no chyba ze w innych firmach placa tak dramatycznie
                > slabo- ale z mojej wiedzy wynika ze tak nie jest.

Hej

No tak tylko pewnie w Twojej firmie Kierownik Spedycji międzynarodowej ma pod
                sobią nie 3 tylko 15 osób apod nim są jacyś koordynatorzy a dopiero poniżej są
                spedytorzy , i być może dlatego jest taka różnica w pensji

W małych firmach spedycyjnych /logistycznych ciężko będzie uzyskac takie
                zarobki jak podałaś

Aczkolwiek to co ja podałem czyli 2,5 netto +1,5 netto premia miesięczna ,
                domyślam się że rewelacja to nie jest , ale z drugiej strony od czegoś trzeba
                zacząć

Pzdr
                • Gość: gretaa Re: Kierownik działu spedycji międzynarodowej il IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 10:37
                  to jest rzeczywiscie wieksza firma - ale znam tez pracownikow
                  mniejszych i zarobki w wysokosci 2500 netto + premia dla kierownika
                  spedycji to nie jest dobre wynagrodzenie. A jesli piszesz , ze od
                  czegos trzeba zaczac to znaczy ze masz gorsza prace i gorsze
                  zarobki - wiec decyzja nalezy do Ciebie - z mojego punktu widzenia
                  propozycja jest kiepsciutka. Wiem, ze ktos z doswiadczeniem na takim
                  stanowisku na pewno nie podjąłby sie pracy na tym stanowisku za
                  takie wynagrodzenie bo na rynku placi sie wiecej.
                  • Gość: sm Re: Kierownik działu spedycji międzynarodowej il IP: *.eranet.pl 22.03.08, 18:13
                    Hej

Pisząc żeod czegoś trzeba zacząć miałem na myśli początki na stanowisku
                    kierowniczym , aktualnie zarabiam jako spedytor międzynarodowy ponad 3 tys
                    netto do 3,5 tys netto , ale w końcu trzeba kiedyś zrobić krok naprzód :-)

Wiem że to nie są kokosy jakie zaproponowali ale z drugiej strony , ja nie mam
                    doświadczenia kierowniczego , a profil stanowiska jaki mi przedstawili mi się
                    spodobał i wiem że się dużo nauczę , i głównieto było motywacją

• Gość: sm Re: Kierownik działu spedycji międzynarodowej IP: *.eranet.pl 08.04.08, 19:55
                    NIe wiem co o tym myśleć w firmie okazało się że to jest co prawda pozycja
                    kierownika , ale trzeba sobie stworzyć to stanowisko czyli , ogólnie to wygląda
                    tak że nie ma prawie żadnej pracy operacyjnej tylko praca handlowca w 90 % , a
                    dokładniej to telemarketing czyli sprzedawanie usługi przez telefon , czyli jak
                    sobie załatwisz załadunki to będziesz miał i stanowisko , i spedytora i
                    wsparcie działu handlowego a jak nie to by by .....

Na rozmowie było to przedstawione w całkiem inny sposób , to co jest planami
                    zostało przedstawione jako stan faktyczny ,ogólnie to co zastałem jest odwrotne
                    do tego co zostało przedstawione na rozmowie

NIe wiem za bardzo jak się zachować ?

• mala_minka spedytor 09.04.08, 08:00
      Niedługo mam rozmowę na stanowisko spedytora.
      Firma międzynarodowa, w Warszawie zatrudnia 7 osób.
      Jakie są stawki na takim stanowisku?
      Jakie "oczekiwania finansowe" będą odpowiednie?

Pozdrawiam!
      • Gość: skandynawia Re: spedytor IP: 77.79.194.* 10.04.08, 08:46
        Myslę że od 2 tys w gorę , zalezy czy masz doświadczenie , a co
        najwazniejsze predyspozycję , bo znam masę ludzi ktorzy pracuja w
        spedycji a nie maja w ogóle pojęcia co robią ale doświadczenie maja
        duże , po prostu się tym nie interesują , i odwalaja robotę

Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka