Gość: cysia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 20:30 Czy ktoś tam pracuje???Pracował???? Jaka firma???Jakie zarobki???Jakie towarzystwo???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a-m Re: Databroker IP: 213.184.17.* 01.04.08, 11:51 Proszę napiszcie coś o nich. Reklamują się -działają na Mokotowie .Obiecują dużo ale czy to nie jest pic ?? Proszę niech odezwą się pracownicy -pensje ,warunki , albo chociaz ci co byli na rozmowie kwalifikacyjnej . Piszcie ! . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Databroker IP: *.aster.pl 09.04.08, 17:53 Dzialaja na Mokotowie?? Z tego co wiem to dzialaja na Ursynowie chyba ze maja drugi oddzial. Ja pracuje na Ursynowie. Kolezanka troche zle Ci napisala w sprawie zarobkow. Przez pierwsze 3 miesiace umowa na zlecienie zarabiasz od 8 do 10 zl brutto (kwestia projektu) Poranna zmiana (8/9 - 15)to glownie projekty ze stawka 10 zl brutto. Do tego prowizje od kazdej sprzedanej sztuki + prowizje dla najlepszych. Po 3 miesiacach dopiero na umowie o prace masz mozliwosc zarabiac 15zl brutto (czyli tak jak sie reklamuja w ogloszeniach). Jesli interesuje Cie praca w call center to maja lepsze zarobki niz inni. Ale fakt ze warunki pracy nie sa najlepsze (BARDZO mala przestrzen). Kuchnia nie istnieje. Jest automat z batonami automat do kawy i wody zimnej i goracej + czajnik. Duzy plus oprocz lepszych zarobkow niz u innych to lokalizacja od metra idzie sie maxymalnie 2 minuty (powolni palacze nawet nie skoncza papierosa:D). Napewno nie jest to wymarzona praca i cos na dluzej. Ale jak chcesz zarobic nie masz wyksztalcenia i masz problem ze znalezieniem lepszej pracy to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Trzeba być matołkiem aby uwierzyć w ich stawki 18.10.10, 18:24 To co oferuje Data Broker to największe dno jakie może zaoferować pracodawca. Smród, bród, mało inteligentna kadra i przewałki na kasie. Od lipca odeszło z tego syfu już kilkanaście osób do konkurencji nie mogąc już słuchać tępych supervisiorów. Co do zarobków : 8 -10 zł brutto to 6 - 8 zł netto x 7 h x np 21 dni to ok 900 zł do wypłaty. To i tak kokosy zajebiste jak na super wypasione call center z lokalizacją w piwnicy bloku. Prowizje owszem są. Na grupę 15 osób, jedna może dwie dostaną z ..... 15 zł brutto, bo tak są ustalone progi. Zresztą kto nie wierzy niech tam zawita. Potem zapraszam do podzielenia się uwagami na temat Data Broker na tym forum Teraz to biorą z łapanek jak w czasie okupacji. Kto zaśnie na stacji metra Stokłosy, zaraz go „szczapią” i budzi się ze słuchawkami w Dacie. Nawet okoliczne psy i koty dachowce tę norę omijają. To trójkąt bermudzki gdzie ludzie po miesiącu lub dwóch przytomniejąc w głowę zachodzą to jakiego bajzlu trafili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Trzeba być matołkiem aby uwierzyć w ich stawk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 20:28 Widzę, że 'miss_pipi_langstrumpf' jest bardzo dobrze poinformowaną osobą i zastanawia mnie, że jeżeli jest tak okropnie, źle w databroker to co robiłeś/aś tam tyle czasu, a może robisz nadal? żenua. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Re: Trzeba być matołkiem aby uwierzyć w ich stawk 24.10.10, 21:50 Dałam się skusić ofercie pracy .... tej profesji i kokosom. No cóż jak człowiek po lesie za grzybami chodzi to też czasami w gó... wdepnie. Tak było i ze mną. Kilka miesięcy i wreszcie normalna praca. Zostanie tylko niesmak na całe życie i współczucie dla osób które tam zostały. Jest to normalne że firma ta normalne rekrutacji nie jest wstanie przeprowadzić. Muszą oszustwem się wspomagać. Świadczy o tym notoryczny brak obsady na stanowiskach. Małoletni supervisiorzy lachę kładą na wyniki, dyrektorka w amoku przeżywa wakacje z prezesem Maciejem, a kierowniczka złożyła wypowiedzenie twierdząc że w bajzlu nie będzie pracować. Istny cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafelek Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 23:54 Mam iść na rozmowę kwalifikacyjną.Czy warto,czy lepiej nie marnować czasu?Proszę o szczere info. Dlaczego są tak rózne stawki,czy trzeba negocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicia Re: Databroker IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.09, 00:31 hahaha ta firma to jedna wielka pomyłka. Szkolenia niby mają być profesjonalne??? szkolenie wygląda tak, ze robicie co chcecie i po godzinie idziecie do domu. Nikt chyba tam nie sprząta bo na biurkach kurzu kilka cm. Ciasno jak cholera. W "kuchni" nawet zlewu nie ma. Co do pensji to 1zmiana (8-15) -13zł brutto, 2zmiana(15-21)-11zł.brutto - Pomyśleć można, że niezłe ALEeee za różne retreningi masz wypłacane tylko połowe stawki. Czyli jak np. supervisor chce na was pokrzyczec to nie dość ze tracisz nerwy to jeszcze kase. Poza tym: co do sekundy jestes rozliczana, np. z ich powodu nie mozesz sie zalogowac przez 10minut bo np.nie ma kto dac ci hasła to za te 10 minut ci nie zaplacą. Jestes rozliczany co do 1sekundy - porażka. Za to, że przez 1 dzień nie miałes wyniku odsuwają od projektu i znowu czekasz na "szkolenie" na nastepny - oczywiście kase za szkolenie po 160godz. jeśli tam tyle wytrzymasz. Ogólnie NIE POLECAM!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kansas84 Re: Databroker IP: 195.117.124.* 07.03.10, 02:37 Czesc pracowalem w tym syfie 2 miesiace.Czlowieku odradzam stanowczo z tego wzgledu ze: zarobki to zciema w zaleznosci od projektu i jezeli nie miales normy to byla lipa.Droga sprawa jak ci nieszlo to cie zdejmowali i waliles znowu szkolenie na inny projekt,meczeyli mnie tak debile 3 razy z tego wzgledu bo a to koniec bazy a to cos tam. Byly oczywiscie pretensje ze normy nie masz wykozystuj kazdy numer czyli wal po rogach kazdego klienta byle wcisnac syf. Ta robota jest dla cwaniaczkow typu kolezka x ktory robil na 1 zmiane a pozniej szedl na 2 i mial wszystkich w dupie,poreszta tam takie myki odchodza ze to parodia typu zrob 2 sztuki do 11 to costam. Cieli jak mogli byle wykozystac okazywalo sie ze przerwa jakims cudem malala a ty np wychodziles na no 4 minuty do kibelka a jak wrociles i ledwo sie logowales to bylo np 6 minut. Omijac z daleka nigdy tam nie idz bo tak jak ja bedziesz mial porycie gara przez jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: Databroker IP: 109.243.131.* 13.07.10, 11:16 dziś byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. zadawali bardzo dziwne pytania i dośc trudne. nie wiedziałam na większośc co mam odp. za mało profesjonale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Re: Databroker IP: *.centertel.pl 13.07.10, 19:36 nie polecam tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupek Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 18:38 Hejka Ja pracowałem przez chwile bo znalazłem coś innego. Z tego co zauważyłęm to: -Klimat i ludzie całkiem spoko ale nie można się spuźniać -Profesjonalne szkolenie ze sprzedaży -Zarobki to ściema, średnia stawka godzinowa to 6 albo 8 zł netto w zależności od projektu, a prowizje którą oferują w skali miesiąca to mniej wimęcej 5 - 150 zł w zależności od tego jak wam idzie -nie ma kuchni, wszyscy jak idą na przerwe oblegają mały korytarzyk tam stoją jedzą itd. -aby pracować na tych lepiej płatnych projektach trzeba przejść egzamin z pokonywania obiekcji jak coś więcej chcecie wiedzieć piszcie na fool_wawa@o2.pl Mam nadzieje że ktoś z tego skorzysta hehe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Databroker IP: *.spray.pl 26.08.08, 18:37 Ja pracowałam i nie polecam tej pracy. Stawki obiecują wysokie ale trzeba uważać. Radzę wszystkim osobom które zaczną pracę zapisywać wszystkie przepracowane godziny bo inaczej mogą wam nie policzyć. Jeśli będziecie mieli szczęście to umowę dostaniecie (ja pracowałam dwa miechy i nawet jej na oczy nie widziałam. Towarzystwo nawet spoko ale są wyjątki. Radze uważać na supervisora bez studiów który chodzi i codziennie grozi że jeśli niczego nie sprzedacie to możecie już więcej nie przychodzic więc atmosfera średnia. Nie wiem jak jest na innych projektach, ja pracowałam na popołudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: great D. Re: Databroker IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 26.08.08, 19:31 co kto lubi, praca w call center to wiadomo jaka jest. ja na samą pracę trochę narzekam, bo ciężko jest wciskać śnieg Eskimosom. natomiast jeśli chodzi o ludzi to nic nie mogę zarzucić, świetne towarzystwo, życzliwi supervisorzy jak również kierownictwo. gdyby nie Oni to ciężko by było wytrzymać w tej robocie :P mówię o pierwszej zmianie, na drugiej nie pracowałem. zarobki jak na początek takie sobie, ale ujdą. pracuję tam 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 18:09 czyli ile tam wyciagasz miesiecznie ? tez mialam tam pracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Databroker IP: 89.108.245.* 07.11.08, 12:06 ja pracuje tam na 2 zmiane i z prowizja wyciągam ponad 2tys.(za 6godzin pracy dziennie)jesli nie masz doswiadczenia bez problemu mozesz liczyc na 1500zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supervisor Re: Databroker IP: 87.105.189.* 07.11.08, 19:01 Droga Pani , tematu firmy nie będę tu poruszał , natomiast dziwi mnie że pisze pani nie najlepiej o supervisorze na zmianie popołudniowej, gdyż słowa Pani są dla mnie obraźliwe . Ok nie mam mgr. przed nazwiskiem ale jakoś nigdy nie miałem problemów z żadną pracą i nikt zwolnieniem mnie nie straszył, jestem specjalistą w swoim fachu, a Pani kim jest skoro nawet na słuchawkach nie daje pani sobie rady? Ale spokojnie kasy w hipermarketach czekają na chętnych pracowników. Jeśli ma Pani do mnie jakieś pretensje to zapraszam w celu wyjaśnienia dla pani może (nie daj Boże z wyższym wykształceniem) coś mogło być nie zrozumiałe. Praca polega na tym że spełnia się założone kryteria, z którymi radzą sobie wszyscy , niestety chyba nie Pani , skoro już pani nie pracuje i obawiała się Pani zwolnienia . Dementując wszelkie plotki zwolniłem tylko 1 osobę przez 5 miesięcy pracy w tej firmie Prawdą jest natomiast że są tu ludzie którzy zarabiają ponad 20 zł za godzinę pracy. Są to ludzie z wyższym wykształceniem i nie tylko, spełniają założone kryteria. Są zadowoleni. Radzą sobie a , Pani moja droga chyba zbyt łatwo się poddała lub mimo wyższego wykształcenia nie nadawała się pani , po prostu była i jest Pani zbyt mało rozgarnięta (aż obawiam się iść do lekarza jak mamy takich magistrów)że nie potrafiła pani wypracować wyniku na najprostszych projektach telemarketingowych jakie istnieją. Proszę pamiętać że wykształcenie to nie wszystko bo nie filozofią jest posiadać papier, sztuka polega na tym żeby posiadać wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: Databroker IP: 80.50.54.* 20.11.08, 15:34 To jak naprawdę jest z tymi zarobkami 8 czy 16 zł za 1 h. Bo jest to różnica. Co trzeba wciskać i ile wynoszą prowizję za sprzedaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscio Re: Databroker IP: 87.105.189.* 01.12.08, 14:31 za godzine masz 11 zl brutto czyli bez podatku - to jest podstawa, do tego dostajesz prowizje od 2 do 5 zl za wysylke. nie trzeba miec jakiegos minimum wciskania aby dostac prowizje. Generalnie nie jest tam ze szkolenia fajne i dobry dojazd, jednak troche malo miejsca, ale da sie przezyc jest zdecydowanie lepiej niz w Call center poland i pcm-ie ja na miesiac pracy mam jakies 1600 zl chociaz jest taki jeden smrodziuch co ma wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANITA KOWALCZUK Re: Databroker IP: *.metronet.pl 03.12.08, 13:51 WOGOLE NIE PŁACA 16 ZL TO ŚCIEMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR WAŁĘSA PO ZK Re: Databroker IP: *.metronet.pl 01.01.09, 20:08 TYCW...U Z BACEWICZÓWNU OSZUŚCIE PIER......Y JUŻ NIE PAMIĘTASZ JAK PODCW...Ą SSAŁEŚ K......A? HEHEHEHEHHEHEHEHEHEEHHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE OSZUŚCIE Z WYROKAMI. LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!! DATABROKER TO CHAMY PO ZK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR WAŁĘSA PO ZK Re: Databroker IP: *.metronet.pl 01.01.09, 20:10 SUPERVIOSOR IDZ SIE UMYĆ POD PACHAMI BO ŚMIERDZI W CAŁEJ PIWNICY. NA MYDEŁKO CIĘ NIE STAĆ? A POD PRYSZNICEM TO CIĘ RUUUUUUCHALI . Z MUDEŁKIEM W DUPIEEEEEEEEEEEEE...........BACEWICZOWNY 2 SSANIE KKKUTASA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczona Re: Databroker IP: *.chello.pl 28.01.10, 23:10 Podzilam opinię ,ludzie nie obrzydzajcie sobie tą pracą i ludzmi którzy tam pracują życia, bo go szkoda.Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZłyMiś Re: Databroker IP: *.stansat.pl 29.01.09, 13:12 Gość portalu: supervisor napisał(a): > Ok nie mam mgr. przed nazwiskiem(...) Takiego z kropką to możesz sobie juz wstawić:]. > kasy w hipermarketach czekają na chętnych pracowników. A tu już pokazałeś jaki z Ciebie imbecyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malva Re: Databroker IP: *.kbw.gov.pl 22.07.09, 12:52 Tam tylko imbecyle zarządzają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derf ładnie umoczyłeś IP: *.eranet.pl 03.02.09, 18:45 prawdziwie profesjonalne podejście do tematu, faktycznie masz wiedzę, od razu widać ze masz pojecie o zarządzaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magister Re: Databroker IP: *.chello.pl 21.05.09, 07:52 Po twojej wypowiedzi od razu widac ze masz jakis kompleks. Nie obrazaj laskawie ludzi ktorzy poswiecili kilka ladnych lat swojego zycia zeby wyksztalcenie zdobyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazda Re: Databroker IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.09, 22:55 Niedługo mam zamiar zacząć oracę w tej firmie i okaże się jak tam w rzeczywistości będzie... Jeżeli tylko spróbują jakieś godzinki mi uciąć czy coś to od razu do prasy z nimi i tyle. Ja to nie rozumiem czemu ludzie sobą tak dają pomiatać...!!! Rzeczą oczywistą jest że godziny nie mogą zostać ucięte jeżeli przez ten czas konsultant rozmawia z supervisorem, ponieważ jest to tzw szkolenie jakościowe za które firma jest zobowiązana zapłacić pracownikowi, gdyż jest to podczas jego godziny roboczej! ! ! Poznajcie te podstawy zatrudnienia i nie dajcie się tej bandzie "oszustów"... Ja pracowałam 3 m-ce temu CALL CENTER i nie chwaląc się osiągałam najlepsze wyniki spośród ok 100osób więc ciekawe jak mnie teraz tutaj docenią... A a w ramach wyjaśnienia jeżeli kogoś by nurtowało pytanie czemu nadal nie pracuje w starej firmie to niestety problemy zdrowotne a teraz już nie mam tam powrotu bo tak było w umowie... Pozdrawiam i prosze o odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werrrrrrrrrrrrrr Re: Databroker IP: 212.180.165.* 23.10.09, 13:51 Nie martw sie, nie utna Ci godzin, oni to nazywaja retreningami za ktore bedziesz miala placone ale 50% stawki godzinowej tak jest w umowie... :) Jedyne co musisz pilnowac to godziny szkolen i ewentualnych przerw spowodowanych tym ze komputery nie dzialaja ktore musisz dostarczyc supervisiorovi ktory je wprowadza, jak czegos Ci brakuje to prawdopodobnie jego wina ze nie wprowadzil tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sony Re: Databroker IP: *.CNet.Gawex.PL 24.11.09, 11:46 a pracuje ktos w żłociencu? Tu to dopiero sa stawki. na Becku-7zł a na Werlagu najwyzej 8.jak sobie zarobisz 800zł brutto/brutto to wszystko i jak tu zyc? Bazy przejechane po 10x przez Warszawe a pozniej my dzwonimy i wysłuchujemy od klientów a pozniej od tych tam madrych ze mało sprzedarzy Horror-zwłaszcza ze to jedyna dostepna robota w tym miasteczku-zreszta i tak ludzie sie tu zmieniaja jak rekawiczki-odchodza jak okazuje sie ze nie zarobia nawet na dojazd Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Drogi supervisorze, 05.01.10, 22:39 może nie wiesz, ale studia wyższe NIE POLEGAJĄ na nauce wciskania ludziom kitu i radzenia sobie w KAŻDEJ pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tani Vizir Re: Drogi supervisorze, IP: 212.76.37.* 06.01.10, 23:51 No tak...na studiach wciskają Tobie kit że jak je skończysz będziesz miał prace:) Co jest większym przekrętem?? 5 lat wciskania kitu czy 5 minut rozmowy przez telefon?? ;) Przez 5 lat nie nauczyli Ciebie nawet rozmawiać, przykre ;) Napisz o Tym na Emo-Forum poradzą Tobie żyletki jakimi się możesz pociąć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kidon Re: Drogi supervisorze, IP: *.chello.pl 08.03.10, 19:17 Fajnie byłoby Cię spotkać. Ja mam tylko średnie wykształcenie, ale jak czytam Twoje słowa to śmieję się jak dziecko.Jakbym chociaż zobaczył Twoje zdjęci, to powiedziałbym o Tobie więcej, ale z samych słów wynika ze jesteś małym, zakompleksionym chłopczykiem.Poznałem już takich jak Ty.Po trupach do celu.Taki cwaniaczek drobny, któremu się uczyć nie chciało albo nie miał możliwości(bo i tak bywa), choć stawiam na to pierwsze. Samo Twoje słownictwo i brak szacunku do ludzi Po prostu KMIOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Drogi supervisorze, fiuuuut IP: 188.33.83.* 14.01.11, 21:58 superfiuuuucie !! zakichany fiucie. jeżeli uważasz, że sukcesem twoim bedzie praca jako przełozy konsultantów telefonicznych muhahahha to żal mi ciebie.......... jak to mówią bez studiów nie ma pożądnych pieniędzy. Jestes burakiem dnem a uważasz sie za niewiadomo kogo !!!! Takich typów mam powyżej dziurek w nosie, a uwierz, że jestem wysoka :). Jesteś dupkiem i tyle!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczona Re: Databroker IP: *.chello.pl 28.01.10, 23:06 Wypowiedź dno, aż trudno komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Dla supervisora 05.10.10, 19:24 Wyższe wykształcenie się przyda, aby zrozumieć te wypociny. Nie wróżę Ci przyszłości na kierowniczym stanowisku przy braku logicznego wyrażania myśli. Tym bardziej zarządzania zasobami ludzkimi. Długo tam nie popracujesz. Kali iść precz ! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Wielce Szanowny Supervisorze :) 17.05.11, 21:29 Kalemu już „tłomaczę”. Kilkanaście błędów interpunkcyjnych, jeden ortograficzny, żenująca stylistyka dobitnie uzmysławia o braku posiadania wiedzy i ….. stosownego wykształcenia. Tak więc supervisiorze czyń dalej swoją sztukę mając jednak na uwadze szacunek dla słowa pisanego. Poprawnie i stylistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNIESZKALACKOWSKA Re: Databroker IP: *.metronet.pl 03.12.08, 13:55 UMOWY NIE DAJĄ WOGOLE A PRACUJĄ TAM JAKIES BABY PO ZAKLADACH KARNYCH Z ŁYSIENIEM PLACKOWATYM I WOGOLE NIE PLACA SAME BRUDASY TAM PRACUJA I SMIERDZIELE Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf A widziałaś tam jakiegoś "visiora" po studiach ? 08.10.10, 10:38 To dzieciaczyny co dobrze składni powiedzieć nie mogą. Ze skryptu czytają co możesz zrobić by podnieść swoją wydajność, bo patentu na to nie mają I tak: 19 latka, co nigdy nie miała wyników sprzedażowych visiorem się stała. Płacze po kątach, że nikt jej nie słucha. Kolejna „lejdi” z aparatem na zębach co wiecznie CV do firm wysyła. Nikt, nie wie co ona w ogóle robi bo wiecznie w necie siedzi albo żre nad głowami konsultantów. Jakiś oszołom co radio na full rozkręca i każe się drzeć do słuchawek, aby klienci głośniej mówili. Żenadą jest że kulejąca dyrekcja i piękność z krzywymi nogami nie reaguje na jakieś jego przedziwne punktacje w rodzaju SWASTYK, SIERPÓW I MŁOTÓW Nie wiem czy dyrekcja ma pojęcie, ale propagowanie symboliki faszystowskiej w RP jest prawnie zakazane. No i kierowniczka, nad kierowniczkami przerażona nowymi obowiązkami. Młode dziewcze tak więc długo nie wytrzyma…. jak jej poprzedniczka. Ot, to jest kadra kierownicza Rekrutacja NON STOP. Notorycznie brakuje im obsady. Praktycznie codziennie. Po pierwszych szkoleniach (kilkanaście osób) zostaje jedna, max dwie i to też nie na czas dłuższy. No i warunki. Brud, smród i ubóstwo. Lokal w piwnicach bloku, ciemno ja w d …. u murzyna, brak stołówki tak więc obok kibli trzeba konsumpcję uskuteczniać, stanowiska nigdy szmaty nie widziały, nie mówiąc już o samych komputerach. Zawieszające się szroty, najtańsze słuchawki co po tygodniu w dłoniach pękają. I kwestia finasów 14-16 zł to wielka ściema. Nikt takiej kasy tam nie widział. Standard to 11 zł a i tak trzeba ich pilnować z jakimiś dziurami. Codzienni karteczkę trzeba sobie sporządzać ile minut się rozmawiało, ile przerwy, ile awarii, jak nie to natychmiast orżną na kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: A widziałaś tam jakiegoś "visiora" po studiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 20:30 W odpowiedzi na post napiszę: Widziałem i to nie jednego:) A propos które call center Pani poleca? Bowiem widzę że mamy specjalistkę po drugiej stronie, i wielu Pani była i nie z jednego pieca chleb Pani jadła? Jak zatem jest u innych. Myślę o zmianie, nauczyłem się w Dacie bardzo dużo i poszedł bym gdzieś indziej na lepszych warunkach, ale musi być call center (nie mogę pracować 8 godzin i nie mogę pracować 5 dni w tygodniu). P.S. Najlepiej w ogóle bym nie pracował, ale żeby płacili hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Implacedus Re: A widziałaś tam jakiegoś "visiora" po studiac IP: 94.75.112.* 23.02.12, 18:32 skoro nauczyłeś się tak wiele Łysy w DB to po co rezygnujesz? Tak dobra firma. Ja ci poradzę. Chcesz mieć kase za darmo? Idź na testera wódy. Nic chyba nowego, prawda? Mam nadzieję, że włosy ci dęba od tej pracy nie staną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: A widziałaś tam jakiegoś "visiora" po studiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 18:42 Jak widzę, kto mówi że w firmie w której pracuje jest dobra to ...:) szczyt(sic!) marzeń. A może chciałbym więcej niż 16 zł za godzinę?? Może firma jest OK , ale .. chcę się rozwijać w związku z mym wykształceniem lub więcej np. robię doktorat?? I co z pracy naukowej mam w Wawie wyżyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Databroker IP: *.107.datacomsa.pl 04.12.08, 02:56 to ile można tak za robić na czysto bez żadnych prowizji.? Dzisiaj byłem na szkoleni ale jakos tak ni jak... Nie wiem czy mam tam pracowac?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoneczko Re: Databroker IP: 87.105.189.* 12.12.08, 19:19 Witam, mi się tam fajnie pracuje,niedawno byłam na szkoleniu było zabawnie , teraz zarabiam niezłą kasę jak na call center, tak około 15 -16 złotych za godzinę mi wychodzi i mam bardzo przystojnego kierownika. Naprawdę fajny facet, miły i zabawny,a praca pod nim to olbrzymia radość. Polecam tą firmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Databroker IP: *.cust.tele2.pl 16.12.08, 21:14 jest to podejrzana, jak bardzo jesteś zadowolony ? Czy do końca jest to pełny obraz tej firmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osin Re: Databroker IP: *.acn.waw.pl 26.08.09, 21:17 Skoro twierdzisz że jest podejrzana to czemu słuchasz kogoś wypowiedzi, przyjdź i sam oceń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Databroker IP: 85.222.87.* 26.10.09, 21:15 Tylko że "słoneczko" ma taki sam IP jak "supervisor"... lekko dziwne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Databroker IP: *.pia.abpl.pl 04.11.10, 18:13 Przecież słoneczko pisała, że pracuje pod nim....pewnie stąd dostęp do jednego komputera :p Swoją drogą mało kto tu poprawnie pisze po polsku. Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja pierdyle Re: Databroker IP: *.net 30.08.10, 14:02 JAKAŚ PARÓWA Z TEGO SUPERPEDAŁA KIEROWNIKA, KTÓRY TYLKO ON PISZE JAKIE TO ZAROBKI I JAKI FAJNY KIEROWNIK. IP CI PRAWDĘ POWIE, SPRAWDŹ PRZY KAŻDYM JEGO POŚCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Databroker hahahahahah IP: 188.33.83.* 14.01.11, 22:01 od kiedy praca w call center jest suuuper??? ścieme walisz, albo o czym innym piszesz?? chyba że masz oddzielną super sale ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Praca po dnim IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 23:32 Być może praca pod nim sprawia ci satysfakcję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnazaba1 Re: Databroker IP: *.radom.vectranet.pl 28.04.11, 10:12 PRACUJESZ TAM BO CHCESZ ZAROBIC NA SWOJE UTRZYMANIE CZY PO TO ZEBY SOBIE NA KIEROWNIKA PO PATRZEC,PEWNIE GOŚCIU KIWNIE TYLKO PALCEM A TY JUŻ JESTEŚ JEGO,MOŻE DLATEGO NIE WIDZISZ WAD,NO TAK BO JAK SIĘ SIEDZI POD STOŁEM U KIEROWNIKA TO ZA WIELE SIĘ NIE WIDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnazaba1 Re: Databroker IP: *.radom.vectranet.pl 28.04.11, 10:24 TO MOJA ODPOWIEDZ DEDYKOWANA PANI KTÓRA ZAMIEŚCIŁA SWOJĄ WYPOWIEDZ DN.12.12.08 O GODZ 19:19, O PSEUDO " SŁONECZKO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnazaba1 jak tam jest naprawde? IP: *.radom.vectranet.pl 28.04.11, 13:49 A TERAZ TAK POWAŻNIE, NIECH MI KTOŚ POWIE , SZCZERZE, Z REKA NA SERCU, JAKIE TAM SĄ TERAZ WARUNKI PRACY? BO CZYTAJĄC WYPOWIEDZI, A PRZECZYTAŁAM WSZYSTKIE OD PIERWSZEGO (Z 2008 R), AZ PO OSTATNI Z BIEŻĄCEGO ROKU, TO 90% JEST NEGATYWÓW,PRZYZNACIE ZE TO BARDZO DUŻO!POZYTYWNE WYPOWIEDZI NIESTETY ZAMIESZCZANE SĄ Z JEDNEGO ADRESU IP,TYLKO PSEUDO SIĘ RÓŻNĄ. I NIE WIEM CZY W TO WIERZYĆ. TAK NAPRAWDĘ WYSŁAŁAM CV WCZORAJ A JUŻ DZIŚ ZADZWONILI. PANI KTÓRA NIEZROZUMAIALE SIĘ PRZEDSTAWIŁA,OCZEKIWAŁA ZE STAWIĘ SIĘ NA ROZMOWIE JESZCZE DZIŚ O 13( DZWONIŁA O 9:30 ALE NIE BRAŁA CHYBA POD UWAGĘ ZE MIESZKAM PONAD 100 KM OD WAWY, A NA KOLEJACH MAZOWIECKICH NIE MOŻNA POLEGAĆ W 100%) KIEDY ODPOWIEDZIAŁAM ZE MOGĘ UMÓWIĆ SIĘ NA PRZYSZŁY TYDZIEŃ, POWIEDZIAŁA TYLKO "DO WIDZENIA" I SIĘ ROZŁĄCZYŁA( Z TONU GŁOSU JAKIM TO POWIEDZIAŁA, MOGĘ JEDYNIE WYWNIOSKOWAĆ ZE BYŁA JAKAŚ OBURZONA) NO PRZYKRO MI, UMAWIAJĄC NA SPOTKANIE W DUŻEJ MIERZE TRZEBA BRAĆ POD UWAGĘ OSOBĘ ZAPRASZANĄ. WIDAĆ TA PANI NIE ZOSTAŁA ODPOWIEDNIO DO TEGO PRZESZKOLONA. OGÓLNIE ROZMOWA TELEFONICZNA POLEGA NIE TYLKO NA GADANIU DO SŁUCHAWKI ALE RÓWNIEŻ NA UWAŻNYM SŁUCHANIU, CO KTOŚ PO DRUGIEJ STRONIE MA DO POWIEDZENIA. ROZMOWA Z TĄ PANIĄ MNIE TYLKO ROZDRAŻNIŁA, A TAKI DOBRY HUMOR MIAŁAM. DLATEGO TEŻ ZACZEŁAM SPRAWDZAĆ OPINIE O DATABROKERZE. I Z JEDNEJ STRONY CHCIAŁA BYM SAMA SIĘ PRZEKONAĆ JAK TAM JEST,ALE Z DRUGIEJ STRONY NIE WIEM CZY WARTO MARNOWAĆ CZAS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Databroker IP: *.net013-g1.isko.net.pl 22.10.12, 13:54 he he pan kierownik sam sobie słodzi !!! jakis niedorobiony musi być, zobaczcie tylko że wszystkie pozytywy na temat pana kierownika to z tego samego IP są wysyłane :-)) buhaha pan kierownik nie dość że niedorobiony to i niedouczony !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoneczko Re: Databroker IP: 87.105.189.* 19.12.08, 19:27 Siema , niestety mylisz się co do tej firmy , wydaje mi się że pewnie tam nie pracowałeś. Ja tam pracuje pani Kasi nie znam za dobrze ale na II zmianie spokojne wyciągam z prowizją łącznie jakieś nawet do 20 zł za godzinę . Mam fajnych znajomych z tej firmy i cudownego kierownika, on jest po prostu boski. Fajnie mi się tu pracuje i wole pracować tu niż w innym call center.A co do ciebie to nie wiem co masz do tej firmy , dziwny ogólnie jakiś jesteś jak nie mogłeś tu zarobić fajnej kaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Databroker IP: 87.105.189.* 19.12.08, 19:39 Masz racje słoneczko fajnie się pod nim pracuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Databroker IP: *.sbmec.pl 20.12.08, 20:58 a jeszcze fajniej, że te pchechwałki są z tego samego IP. Databroker to dno i każdy to wie, kto szukał kiedykolwiek pracy w call center. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Databroker hahahahha IP: 188.33.83.* 14.01.11, 22:03 totalne dnoooo, hahahahahhahha masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoneczko Re: Databroker IP: 87.105.189.* 19.12.08, 19:30 A skąd wiesz że biorą? Ja swojego kierownika o to nie podejrzewam on jest fajny i nie możliwe żeby brał. A kasy tyle można zarobić , dziś gadałam ze znajomymi i mówią że mają podobnie jak i ja minimum 16 zł i to nie starając się za specjalnie. Pie...sz głupoty pewnie cię wywalili bo byłeś marny tłuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pffffffffffffffff Re: Databroker IP: 188.33.83.* 14.01.11, 22:04 ty jestes oszust, jakby tam było tak jak mówisz to kazdy by chciał tam pracowac ;ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal mi was Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 22:44 dziecinada, żal mi osób, które wypowiadają się na tym forum. czy kiedyś pracowaliście gdziekolwiek indziej niż w dacie? bo wydaje mi się, że większość osób wypowiadających 'swoje zdanie' zatrzymało się na poziomie podstawówki. jeżeli wam było, jest tak źle w tej firmie to po co tam pracujecie, jest przecież tyle firm na rynku, że pewnie na was wyglądają. oo, jednak nie. databroker dało wam szansę, czegoś nauczyło. jeżeli nie nadajesz się do telemarketingu, albo chcesz przychodzić do pracy i nic nie robić, tylko patrzeć się, narzekać na wszystko, bo musisz dzwonić to się zastanów nad sobą. każda osoba, która się tutaj wypowiada, czy supervisorzy, czy obecni, byli konsultanci zastanówcie się nad tym, które cc da wam na start 13 zl/h. jeżeli jesteście wszyscy tacy wykształceni, mądrzy to jak się znaleźliście w call center? nikt was nie chce przyjąć do pracy z takim wspaniałym cv. przykro. więc po co to wyśmiewanie supervisorów, czy kierowników, bez sensu. bo oni dostali szansę na coś więcej niż dzwonienie, a wy dalej siedzicie/siedzieliście na słuchawkach. chciałam zauważyć, że to właśnie ci supervisorzy po których tak jedziecie codziennie was bronią, starają się o pracę dla was. jeżeli chodzi o pytania wyżej, to praca jest normalna jak w każdym call center, atmosfera zawsze była dobra, ludzie sobie pomagają. ps. jeżeli jesteś taki odważny, jedziesz po kolegach z (obecnej, byłej) pracy, podpisz się pod swoim postem. uuu. dzieci się boją. żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereska Re: Databroker IP: 87.105.189.* 19.12.08, 19:34 Ja tam pracuje w tej firmie i wypłate mam na czas ogólnie atmosfera jest ok i ludzie są spoczko. Co do pieniędzy to wypłacają na czas i jak człowiek się postara to zarobi nawet ponad 16 złotych za godzine ja czasami nawet w miesiącu zarobie 18 taka mi średnia wychodzi ale to na 2 zmianie a jak jest na 1 to nie wiem. Moim zdaniem łamiesz i nigdy tam nie pracowałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR WAŁĘSA PO ZK Re: Databroker IP: *.metronet.pl 01.01.09, 20:13 EJ TERESKA TO TY JESTES TA DZIWKA CO DAJE DDUPY W BURDELU A WIECZORAMI SSIE KKKUTASA LECHOWI? LECH TOCW... I PEDAŁ . WIECZNIE NACPANY . A KATARZYNA DZ. TO PROSTYTUTKA Z IMPERIUMX.PL JAKBY NIKT NIE WIEDZIAŁ. KATARZYNA DZ. FULL SERVIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajemniczy Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 02:09 taaaaa 18 chyba ze pracujesz tam ze 3 lata hehe to niemozliwe 11 ludzia daja slyszalam bo prcowalam tam kiedys i ludzie ktorzypracuja dopiero jak od pazdziernika 2008 przepracuja 600 godzin to 16 dostana na 2 giej zmianie a nieduzo takich wiec nie sciemniaj ludzia znam ta firme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zC Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 22:33 przejrzalem wszystko pozytywne opinie o firmie i .... (o zgrozo) zostaly napisane z tego samego komputera.... zalosne, databroker idzie na czarna liste u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Databroker IP: 87.105.189.* 19.12.08, 19:37 Ty piotr a co oni ci zrobili że tak po nich jeździsz bo ja tu pracuje pare dni i wydaje mi się spoko . Jest luuzik praca fajna nie ma na co narzekać no może trzeba coś porobić ale to jak w każdej pracy pracujesz i ci płacą . jak dla mnie jest ok polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Databroker IP: 87.105.189.* 19.12.08, 19:38 Michał popieram też tu pracuje i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona.M po ZK :-) Re: Databroker IP: 62.112.158.* 20.01.09, 18:46 W woli ścisłości to nie żaden PIOTR tylko pani ILONA.M, która jest sfrustrowaną kobieta lekkich obyczajów i w żadnym CC nie zagrzała dłużej miejsca...dziwić się ?? Zamieszcza ogłoszenie na anonse.pl i podaje fax do firmy ?? To trzeba być blondynką :) ... gdyby jeszcze umiała mówić, a nawet pisać nie potrafi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniś Re: Databroker to dno - nie polecam IP: *.sbmec.pl 20.12.08, 21:34 a jaka ma być ta "firma", skoro bezpośrednimi kierownikami są mało sympatyczne gó...ary, tudzież gó...arze lat 19 (lub o psychice na tym poziomie)... . Oczywiście na początku stwarzający zupełnie inne wrażenie, ale to tylko pozory. Co chwilę będziecie ich mieli nad głowami i będą się Was pytali, dlaczego odłożyliście słuchawkę, skoro osoba po drugiej stronie powiedziała NIE "tylko" 3 razy, a Wy powinniście być nachalni i próbować jej wciskać poradnik dopóki tej słuchawki nie rzuci z wściekłości na Was. Ile tak wytrzymacie? Dzień? Dwa? Tam żeby nawet wyjść do toalety, to potrzebna jest specjalna zgoda, a jak - nie daj boże - wejdziecie do tej dla "kierownictwa", to taka pomarszczona blondyna, (koło 40-stki) Was wygania, albo zgasi Wam światło w kabinie. Więc atmosfera jest naprawdę rewelacyjna... . Tam to powinna wejść telewizja i im to nakręcić. Praca na kasie w supermarkecie przy tym co Was tam czeka, to jak wakacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka [...] IP: *.spray.pl 28.12.08, 20:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr wałęsa po zk Re: Databroker to dno - nie polecam IP: *.metronet.pl 31.12.08, 19:36 Lech S. jest po zk. i jest wielkim oszustem . Lech S. w wc wciąga amfetamine. Pare razy go przyłapali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR WAŁĘSA PO ZK Re: Databroker to dno - nie polecam IP: *.metronet.pl 31.12.08, 19:37 LECH S. JEST PO ZK. LECH S. SIEDZIAŁ W ZK. 2 LATA I 3 MIESIĄCE . LECH S. WCIĄGA AMFETAMINE. PARE RAZY PRZYŁAPALI LECHA S. W WC JAK WCIĄGAŁ AMFETAMINE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiona Re: Databroker to dno - nie polecam IP: 87.105.189.* 20.01.09, 14:09 człowieku jak masz cos do Lecha to pogadaj z nim w cztery oczy, chyba,że jesteś na tyle słaby psychicznie aby to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annnnaaa Re: Databroker to dno - nie polecam IP: *.acn.waw.pl 25.06.09, 18:05 szczerze,pracowalam juz w kilku call center,nie jest to latwa praca ale w DataB jest jak narazie najlepiej.ludzie sa fajni,kierownicy,co prawda,truja i sprawdzaja cie na kazdym kroku ale na tym polega ich praca.w firmie chca miec tylko najlepszych i tylko tacy tam zostaja.zeby tam pracowac trzeba miec naprawde duzo chceci do pracy i cierpliwosci,ale oplaca sie.ja dopiero zaczynam ale nie zamierzam sie tak szybko poddawac.jesli ktos chce miec luz to w zyciu kasy nie zarobi,a juz napewno bez wyksztalcenia.niestety do sukcesu nie ma windy,trzeba sie wspinac po schodach,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osin Re: Databroker to dno - nie polecam IP: *.acn.waw.pl 26.08.09, 21:13 Skoro tam pracujesz i zaczełaś pracę to pracuj. A jeśli się ona nie podoba to nie mów czegoś co nie jest prawdą. Ludzie tam sąpo szkołach i nie mają19 lat i nie są gó...arzami siusiumajtko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZK Re: Databroker IP: *.acn.waw.pl 20.12.08, 23:31 buahahhahahahhahahahaha Oooo stary ale jesteś ostro przyjebany głodem :-) Masz schizofrenie depresyjno-maniakalną:) Twoja Stara cie nie kocha...Teraz wiemy że debile nie pracuja w databroker :) Piotrze Wałęso, Moim zdaniem jestem wybitnie uzdolnionym wykładowcą i powinieneś wykładać Chemie, ale w BIEDRONCE. PIOTRZE WAŁĘSO, APELUJE NIE IDZ TĄ DROGĄ, IDZ DO BIEDRONKI hahahahahahaha :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy_były Re: Databroker IP: 212.180.184.* 22.12.08, 10:46 Jak ja tam pracowałem i klepałem takie posty to przynajmniej zadawałem sobie trud i pisałem z różnych IP, Panie Macieju O. ma Pan bardzo prymitywną kadrę, na marketingu internetowym nie znają sie wcale. Jak uciekłem z tej parszywej piwnicy to w następnym tygodniu zobaczyłem ich ogłoszenie w prasie, ktoś ma tam niezłą fantazję. Pracowałem tam 6 miesięcy, umowę o pracę ma tam chyba wyłącznie kadra zarządzająca, zwykły telemarketer nawet nie ma co o niej myśleć. Jedyne co mnie tam trzymało to znajomi z roboty, ale zarobki to śmiech na sali. Odszedłem z tej firmy, nie żałuję, a Wam radzę nawet tam nie idźcie, syf jak w każdym telemarketingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA25 Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 14:58 TEZ TAM PRACOWALAM Z POCZATKU BYLO OK BO BYLAM JESZCZE W POPRZEDNIEJ FIRMIE DATABROKER NAS PREZJELA ALE POTEM ZACZELO SIE PIER. NIE DALI LUDZIA ZAROBIC A KIEROWNICTWO HM KIEROWNICZKA DAWALA POPALIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr wałęsa po zk Re: Databroker IP: *.metronet.pl 03.01.09, 20:20 kierowniczka databroker to prostytutka z zk. ,która w nocy jest w imperiumx.pl i ssie kutasa katarzyna dz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modern70 Re: Databroker IP: *.aster.pl 06.01.09, 10:55 A czego dokladnie dotycza te ich projekty? Czy godziny pracy to pon- piatek 8-15? I w jakim przedziale wiekowym tam ludzie pracuja? Mam 38 lat,czy tacy starzy:) tez tam sa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Databroker IP: *.gprs.plus.pl 06.01.09, 20:54 o co tam chodzi?mogłby ktos mi objasnic o co chodzi w tej firmie?te tłumoki pt ULA i Kaska ktore byly sv jeszcze w go big robia tam jeszcze?albo ta od szkolen fiona?albo smrodek fracek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skromna. Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 21:30 smrodek pracuje, ula pracuje, kaska nie <lol> Ogólnie jesli juz tam isc to tylko na 2-ga zmiane bo i pieniadze mozna miec bez trudu (nie to co na pierwszej)i ludzie sa okej no i przede wszystkim kierowicy którzy staraja sie ci pomoc cos sprzedac a nie sie drzec 'malo, czemu tak malo bla bla bla' Pozdrownienia dla wspaniałych kierowników Kopra i Lecha bo to dzieki nim jest wspaniała atmosfera pracy i nie odczuwa sie dzikiej presji u.ki, ktora g...o co wie. "Jest znacznie łatwiej burzyć niż budować, szkodzić niż pomagać, nienawidzić niż kochać" droga u. powinnas sie uczyc od Łukasza i Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Databroker IP: 94.254.233.* 23.01.09, 22:29 A najfajniejsze w tej firmie to są Justynka i Kasia z 2 zmiany z mBanku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 15:20 a nieznamnajgorsza byla magda s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wip Re: Databroker IP: *.anonymouse.org 31.01.09, 11:33 pracowałem tam około 3 miesięcy, od kilku miesięcy pracuję gdzieś indziej. byłem na 1 zmianie na projekcie wip. zarobki tragiczne, prowizja obcinana. po kilku miesiącach pracy dostałem podwyżkę...1 zł... jedyną pozytywną rzeczą był tam klimat. supervisorzy - paweł, ula i kasia robili tam świetny klimat i chyba tylko to sprawiło, że pracowałem tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Databroker IP: *.centertel.pl 10.02.09, 23:02 no właśnie zgadzam się ze jest fatalnie mimo podwyżki bo nie ma już nikogo kto by pomógł, ewentualnie można pytać bardziej doświadczonych bo nowi SV na wipie sie nie znają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( Re: Databroker IP: *.acn.waw.pl 12.02.09, 18:49 oszukują z kasą, trxeba sobie pilnować godzin bo kantują i za szkolenia nie płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panna Migotka Re: Databroker IP: *.sggw.waw.pl 14.02.09, 14:13 A szkolenia są nader często ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Databroker IP: *.ostrowmaz.mm.pl 21.02.09, 15:14 hej..ale tak wogóle to czym sie zajmujecie? nigdy nie pracowalam w CC a szukam pracy...hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Databroker IP: *.CNet.Gawex.PL 21.02.09, 23:30 daj sobie spokój z tą złodziejską firmą poczytaj wyżej posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Databroker IP: *.ostrowmaz.mm.pl 22.02.09, 13:11 ok rozumiem...ale podobno trzeba od czegoś zaczac ale od czego więc?;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfgh Re: Databroker IP: *.centertel.pl 25.02.09, 12:58 to już lepiej idź do Arterii albo PCM bo warunki pracy będą lepsze zamiast tyrać w piwnicy i jasne zasady rozliczania bo tutaj kantują a o szkoleniach profesjonalnych zapomnij bo sprzedaży Cie nie nauczą na pewno. A swoją drogą ciekawe czy ta rura która jest dr cokolwiek potrafiłaby sprzedać na słuchawce ???? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Databroker IP: *.centertel.pl 26.02.09, 14:36 To firma, która uważa, że atrakcyjne wynagrodzenie to 11 zł brutto/h a "motywująca" prowizja od sprzedaży to 100-200 zł miesięcznie, przy czym tę oto niebotycznej wysokości prowizję dostaje kilka osób na krzyż, bo tak jest ustawiony plan sprzedażowy. Na pytania o plan sprzedażowy i prowizję na poszczególnych projektach jakoś nikt z szefostwa nie potrafi konkretnie odpowiedzieć. A za "szkolenia" (polegające na trwającym godzinę albo i dłużej czytaniu dwustronicowego skryptu - jakież to profesjonalne) płacą połowę stawki godzinowej (5,50 brutto/h). Ogólnie - praca dobra do przeczekania w poszukiwaniu czegoś lepszego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Databroker IP: *.ostrowmaz.mm.pl 26.02.09, 16:51 hm...nie no lubię konkrety i stałe wynagrodzenie raczej. olać to chyba...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ismena Re: Databroker IP: 83.1.48.* 27.02.09, 15:49 Ja tam pracuję i jest podobnie jak w każdym call center, tylko że jest świetna atmosfera, suuuuper ludzie, najlepsi supervisorzy:-)aaa i najlepsi trenerzy:-)zarobić można nawet średnio się starając. za szkolenia płacą ale po przepracowaniu 100 godzin a szkolenia są po to dla tych mondziołów co nie wiedzą bo zmieniają się projekty. pozdro dla całej ekipy z databroker na bacewiczówny:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostamktostam Re: Databroker IP: 212.180.165.* 28.02.09, 21:58 co do atmosfery to nie zgodze sie z toba ze jest az taka suuuper. Pracuje dla kasy, call center samo w sobie wymaga jakiegos poswiecenia i nie ludzmy sie Ci co mysla ze bedzie to lekka latwa i przyjemna praca nie maja tu czego szukac. OK jest w miare sympatycznie i milo, ale jak jest cisnienie to wiadomo ze tutaj juz nie bedzie fajnie. Powiem wam ze pracowalam juz w kilku call center, i jestem tu tylko ze wzgledu na to ze kasa jak na tego typ firmy jest w miare ok stawka 13 zl brutto za godzine pracy jest jak w miare adekwatna jak na poczatek. Po pierwszym mscu gdzie pracowalam ok 20 dni dostalam 1200 zl tak wiec nie jest zle W dalszej perspektywie obiecuja 14 i 15 ale jak bedzie to wam napisze. Jedyna rzecza ktora moge zarzucic to to ze nie wygladaja za atrakcyjnie, chodz ostatnio troche sie zmienilo i pare nowych ikeoskich mebelkow wstawili tak wiec u mnie w miare in plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ismena Re: Databroker IP: 83.1.48.* 02.03.09, 23:13 jak jest tzw. ciśnienie to wiadomo że nie będzie lekko ale wystarczy że wyrabiasz normy i masz spokój. trochę tylko lipa z tą produktywnością ale reszta jest OK:-) a tak dla wiadomosci ostatniego gościa pierwsza zmiana się kłania;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Databroker IP: *.centertel.pl 01.03.09, 20:50 żenada co piszesz, z resztą od razu czuć że nie jesteś konsultantem :P gdzie Ci super supervisorzy i trenerzy??????????? No w ostateczności uwierzę jeśli pracujesz na 2 zmianie i jesteś dziewczyną ale na pewno nie na rano, buahahahaha!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Databroker IP: *.centertel.pl 04.03.09, 16:28 Mnie zastanawia to 13 brutto/h na początku. Większość osób, z którymi gadałam dostaje 11 brutto/h, a niektórzy z nich pracują już jakiś czas. Supervisorzy owszem, są sympatyczni, ale strasznie hałasują :/ Czasem jest tak głośno, że nie słychać, co mówi osoba po drugiej stronie słuchawki, a to wcale nie pomaga w pracy. Co do wyrabiania normy... Wymagana minimalna sprzedaż na niektórych projektach jest ZAWYŻONA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ismena Re: Databroker IP: 83.1.48.* 06.03.09, 17:46 stawka zalezy od projektu na poczatek jest od 11 do 13 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annnnaaaaa Re: Databroker IP: *.acn.waw.pl 25.06.09, 18:16 glosno?? to popracuj w kaji... tam dopiero sie dowiesz co oznacza glosno...;-/ludZiom sie juz w glowkach pieprzy,11 masz netto-13 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Ismena - wazeliną zalatujesz !!! 05.10.10, 19:41 Ale wazeliniarstwo .... obrzydzeniem to ludzi napawa. Supervisorem można tam zostać w wieku 19 lat bez żadnych wcześniejszych wyników na słuchawkach. Ot wystarczy dupą zakręcić. Później jest płacz, że nikt dzieciaka nie słucha. Ogólnie bajzel na kołkach. Nikt nic nie wie. Nie ma pojęcia, czym zarządza, dyrekcja jakby na haju jechała. I ogólny bród. Brak kuchni, kupa śmieci, smród w damskich kiblach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annnnaaaa Re: Databroker IP: *.acn.waw.pl 25.06.09, 18:12 podwyzka o 1zl?zapomniales dodac ze za godzine, zamiast 13 masz 14,po przepracowaniu kolejnych 160 godz masz 15za godz,sorry ludzie,wy macie paranoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROCHU14 Re: Databroker IP: *.CNet.Gawex.PL 17.02.14, 21:07 Ta firma to jeden wielki cyrk. Zarabia Prezes i cała górka. A pracownicy tyrają za kilka złotych. Póżniej się czyta, że konsultanci wciskają kit. A dlaczego tak robią? Bo mają na to przyzwolenie. Ważne jest żeby sprzedać poradnik wydawnictwa WIP. Ale jakby co to i tak zawsze będzie na konsultanta. Władza się zawsze wybieli a później wypromuje na FB. To jakaś masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaannnnaa Re: Databroker IP: *.acn.waw.pl 25.06.09, 18:08 aha,umowe dostalam po 10 dniach,dokladnie.tam jest za duzo ludzi zeby tego mozna bylo dopilnowqac,jesli komus bardzo zalezy to niech sie o te umowe dopomina a nie krytykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Databroker IP: *.aster.pl 12.03.09, 10:02 Ja tam pracuje juz od dluzszego czasu. Ludzie sa super. Polecam. zwlaszcza druga zmiane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Databroker IP: *.aster.pl 13.03.09, 13:08 ja tez tam pracuje od bardzo dawna i nikomu nie polecam tej pracy, a na pewno nie na dłużej... bez problemu można znależć prace w telemarketingu za taka samą bądź wyższą stawkę ale w dużo lepszej atmosfezrze z możliwością pracy minimum 8h dziennie. Co z tego że proponują stawke 11zł/h i są możliwe podwyżki po jakimś czasie skoro nie ma możliwości pracy w normalym wymiarze godzin a co za tym idzie nie daja szansy zarobienia normalnej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onnna Re: Databroker IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.09, 21:05 Ile trwa szkolenie przed rozpoczęciem pracy, czy jest płatne i czy za zerwanie umowy są jakieś konsekwencje finansowe jak np. w PCM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wulfgar Re: Databroker IP: *.aster.pl 24.03.09, 21:59 Potrzebuję kilku informacji o tej firmie, bo niedługo mam rozmowę. Będę bardzo wdzięczny za pomoc :) 1. Umowa - czy w ogóle się ją podpisuje? jaka jest kara za jej zerwanie (bo zakładam, że jest na 3 miesiące) 2. Jak wygląda podejście do spóźnień? Czy trzeba być na całej zmianie czy można sobie odrobić np. godzinę w innym dniu? 3. Czy należy się wpisywać w jakiś grafik czy można sobie przyjść na spontanie i zawsze znajdzie się jakieś wolne stanowisko? 4. Czy płacą na czas? No i czy stawka 11 zł brutto za godzinę jest prawdziwa? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawiem Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 13:25 1. umowa jest. jak chcesz odejsc to masz okres wypowiedzenia i ci za niego nie placa 2. jak sie spozniasz to krzyk i opie... 3. nie ma jak odrobic godzin ... jak cie nie ma iles tam to nie dostajesz kasy za ten czas 4. czy na czas - nie powiedzialbym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ismena22 Re: Databroker IP: 83.1.48.* 27.03.09, 17:51 co do stanowisk to ostatnio jest tyle nowych ludzi że trzeba przychodzić prędzej żeby mieć jakieś normalne miejsce;-) stawka jest standardowo na początek 13 zł brutto na godzinę choć to zależy od projektu jaki ci dadzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxff Re: Databroker IP: *.mofnet.gov.pl 02.04.09, 10:44 umowa moze jest ale poproś o zaświadczenie jakieś o ubezpieczeniu, RMUA czy coś to się całe wieki nie doprosisz, przynajmniej do niedawna jak pracowałem tak było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marg Re: Databroker IP: *.centertel.pl 11.04.09, 17:09 Ismena... Uparcie twierdzisz, że na początek dostaje się 13 brutto/h. Pracowałam na drugiej zmianie i z tego co pamiętam, wszyscy dostawali 11 brutto/h. Ktoś wcześniej pytał o umowę. Ja jej na oczy nawet nie widziałam. Szkolenia są częste i bezpłatne, chyba że się 160h przepracuje. A ciężko wytrzymać tak długo w tej piwnicy. Jak ktoś wyżej napisał - ogromnym minusem jest praca po 6h dziennie, żeby zarobić tyle, co na całym etacie, trzeba przychodzić w soboty, a niektórzy wolą mieć weekendy wolne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: Databroker IP: *.chomiczowka.waw.pl 18.04.09, 01:43 Nie obawiajcie się zamknięte na świat i wszystkie informacje neurotyczne kotki :) specjalnie dla tych którzy nie rozumieją że na II zmianie jest mniejsza stawka i trąbią swoje, firma negocjuje nową akcje ze sklepem zoologicznym z drugiej strony budynku , a mianowicie w sekrecie zdradzę wam , że chodzi o sprzedawanie żółwi przemycanych w oponach przez czeską granicę.Żółwie wysyłane mają być w pudełku po butach i dostarczane koleją transsyberyjską więc dzięki takiej taniej formie wysyłki oraz zamianie oświetlenia jarzeniowego na pochodnie bambusowe uda się pewnie podnieść stawke do 65 zł na godzinę :) dodatkowo jeśli ktoś się będzie chciał spóźnić to pewnie też nie będzie trzeba już do pracy przychodzić bo dniówka będzie normalnie wypłacana dla takiej osoby czy przyjdzie czy nie a praca jak praca przychodzić nie trzeba prawda :) ? dodatkowo napiszemy petycję aby zakupione zostały stoły bilardowe oraz wanna z termomasażem :). Straszne dziwy w tym databroker O.O ale nadchodzi czas zmian Serdeczne Pozdrowienia Dla Wszystkich Neurotycznych Kotów :) Hejka P.S Feta w kiblu to jest to :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Databroker IP: *.acn.waw.pl 30.04.09, 16:50 Powiem tylko, że jeżeli ktoś jest za anarchią to życzę powodzenia w szukaniu pracy ;) Chyba jakoś trzeba utrzymać porządek, żeby się burdel nie zrobił, czyż nie?? Atmosfera na II zmianie jest świetna i gdyby w każdej pracy była taka to mielibyśmy wszyscy raj na ziemi! Ktoś pieprzy, że wypłaty nie zawsze są na czas... Chcę zdementować te pogłoski, gdyż ZAWSZE do 10 każdego miesiąca pieniądze są na koncie!! A logiczne jest to, że jeżeli ktoś nie robi wyniku to takiej osobie się dziękuje - to są połączenia wychodzące (dzwoni się do klienta) a nie infolinia i każdy jest o tym informowany, więc nikt nie powinien być w szoku jeśli wyleci z telemarketingu bo nie spełnia wymogów... Jakby nie było, databroker płaci za każdego straconego klienta, więc nie byłoby to opłacalne dla nich, gdyby lamus siedział i rozmawiał przez własną komórkę zamiast wykonywać swoja pracę i telefonować do klienta... Pozdrawiam wszystkich databrokerowców:D Odpowiedz Link Zgłoś
gal.a.nonim Re: Databroker 02.06.09, 08:40 Na wstępie przede wszystkim wielkie brawa dla Lecha za próby budowania dobrego wizerunku firmy.... co d firmy to szczerze odradzam miałem z nią do czynienia przez długi czas, chyba że ktoś umie walczyć o swoje i bić się o każdą złotówkę wtedy jakoś przeżyje, choć z pewnością będzie miał kłopoty z panią anetką, której zależy na każdej złotówce więc nie dziwcie się że pensji nie ma na czas czy nie dostaliście prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość;-) Re: Databroker IP: 83.1.48.* 02.06.09, 20:06 od kiedy tam pracuję(a już trochę czasu minęło) pensja zawsze była do 10, nawet czasami przed jak 10 trafiał w niedzielę więc nie wiem jak ty niby nie miałeś na czas a inni mieli. mały psikus czy coś;-)a prowizje jak sobie wyrobisz to je masz sprawa prosta i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
gal.a.nonim Re: Databroker 03.06.09, 15:25 Nie wątpię że długo tam pracujesz bo jedynie osoba dość ograniczona i wystarczająca skażona atmosferą tej specyficznej firmy jest w stanie wypisywać takie głupoty nie mające pokrycie w rzeczywistości. Myślę a nawet jestem pewny, tego że znam tą firmę lepiej od ciebie również pod względem raportów finansowych, więc twoje pisanie cudownych rzeczy na temat firmy nie ma najmniejszego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Databroker IP: *.chello.pl 05.06.09, 22:23 Witam. Nie polecam tej firmy-wielka ściema,zero profesjonalizmu-ale jak ktoś nie wierzy to niech spróbuje...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość;-) Re: Databroker IP: 83.1.48.* 07.06.09, 00:18 Łatwo jest pisać to ludziom, którzy przepracowali tam parę dni;-)Ech...popracujcie dłużej a dopiero potem piszcie opinie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: Databroker IP: *.chello.pl 08.06.09, 20:17 Ta firma jest jedne wielkie g...o-nie polecam-pseudo obyczaje amerykańskie-a system pracy jak w afryce(na murzyna)...Co chwila robią rekrutacje-bo ludzie rezygnują...Wielka lipa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Databroker IP: *.xdsl.centertel.pl 09.07.09, 12:44 rzeczywiście po paru przepracowanych dniach jest katastrofa!!! ale jak się tam dłużej popracuje to jest dużo lepiej niż w innych call center,więc ci co przepracowali kilka dni to praktycznie nic nie wiedzą o pracy w Data:) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Lecha już nie ma 08.10.10, 10:41 Z wielkim hukiem go wywalili właśnie dlatego, że chciał coś pozytywnego zrobić dla tej firmy. Tu trzeba w dupę włazić, szczerzyć zęby do "krzywonogiej" i potakiwać. Osoby "mówiące" tu pracy nie znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Databroker IP: *.chello.pl 10.07.09, 19:43 Tej wanny z hydromasażem już nie mogę się doczekać:) Zastanawia mnie tylko gdzie właściwie ją zamontujecie? A może lepszym pomysłem byłby zakup takich wanien dla każdego z konsultantów zamiast krzeseł...hmmm? Marzę również o tym aby najprzystojnejszy supervisor (z całym szacunkiem dla blondyna ale jednak ten brunet;)) robił swe jakże pełne uczucia masaże...;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annnaaaa Re: Data IP: *.acn.waw.pl 25.06.09, 18:18 za szkolenie masz platne polowe stawki a za zerwanie umowy nic ci nie grozi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysz Re: Data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:46 Nikomu nie polecam tej firmy!!Zero szacunku dla ludzi.Najpierw 3dni szkolenia, potem egzamin mial być o godz.8, przychodzimy w poniedzialek na 8, a tu nikt nic nie wie, o godz.11 dopiero się ktoś nami zajął,egzamin i wytłumaczenie programu na kompie, i we wtorek mielismy przyjść do pracy. Przychodzimy a tu okazuję sie ze tylko dwie osoby mają zostac na tym projekcie a pozostałe mają iść na kolejne szkolenie i egzamin. Ludzie ogarnijcie się, nikomu nie polecam, a i umowy nie dostaniemy bo jakieś zamieszanie w firmie-a co mnie to interesuje, pracuje i należy się umowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Data IP: 85.222.87.* 01.07.09, 20:03 Nie mam pojęcia jak ta firma funkcjonuje, nikt nic nie wie, marnują masę czasu na denne szkolenia...TOTALNA AMATORKA... w dodatku to banda ściemniaczy, nie potrafią nawet odpowiedzieć na pytanie ile zarabiasz na godzinę, na jakich zasadach dają prowizje a nawet czy w ogóle tam jest praca... największy szit jaki w życiu widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 17:34 Nieporozumienie jakieś z tą firmą. Pracowałem tam długo potem miałem przerwę i wróciłem. Takiego burdelu to dawno nie widziałem. Kiedyś to chociaż ktoś to ogarniał... a teraz więcej osób do mówienia Ci co masz robić niż samych pracowników. W dodatku supervisorzy bez podstawowej wiedzy ... tylko powtarzają ,że masz coś wysłać ,ale na to żeby podać sposób jak to zrobić to już nikt z nich nie wpadł. A to promowanie 2 zmiany ciągle w taki sam sposób jest żałosne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Data IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 16:01 To co się dzieje w tej firmie przechodzi ludzkie pojęcie! Byłem około 6-7 dni na szkoleniu, prowadzonym przez Ćwoka który nie powinien pracować na tym stanowisku, po szkoleniu był egzamin, który zdawaliśmy w takich warunkach, ze aż szkoda gadać! Pierwszy dzień pracy polegał na dwugodzinnym szkoleniu, a po 5 przepracowanych godzinach kazali nam spie...ć!!!! i mają dzwonić, że za niby trzy tygodnie będzie można popracować!! kurde co to ma być???!!! ludzie oni są śmieszni, pytasz się jakiegoś supervizora o coś, on nic nie wie, tam nikt nic nie wie, totalny PIE...IK!!!! żeby odzyskać kasę za szkolenie trzeba przepracować 160 godzin! pytam się jak, skoro nowo przyjęte osoby zostały odsunięte od projektu, zwolnili tyle ludzi , że masakra i kazali czekać na telefon!! to się w pale nie mieści!! tam pracuje kupa ludzi od prowadzenia projektów a tak naprawdę panuje totalny magiel, aż szkoda gadać Nie życze nikomu pracy w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henioooooooooooor Re: Data IP: 212.180.165.* 12.07.09, 13:13 jak to odzyskać???? Przecież u nich za szkolenie nic nie płacisz a z tego co wiem to w umowie nie widze zadnej informacji o 160 godzinach tylko o tym ze za szkolenia wyplacona kasa bedzie w kolejnym przepracowanym miesiacu. To jest akurat logiczne jak juz Cie przeszkola to chca abys zostal i przepracowal tam minimum 2 msce, skoro wladowali kase w szkolenie. Z tego co sie orientuje to jest jedna z niewielu firm w ktorej nie ma lojalki... W pcm na wejsciu podpisujesz papier, ze jak nie podejmiesz z nimi wspolpracy to Ty ponosisz koszty szkolen.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgd Re: Data IP: *.aster.pl 13.07.09, 00:21 stary, w jakiej umowie? kto tam widział jakąś umowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blomp Re: Data IP: 193.219.114.* 26.10.09, 16:02 Widze że odkąd skończyłam tam "pracę" czyli jakieś półtora roku temu to nic się nie zmieniło. Nadal burdel i brak profesjonalizmu. Czy w ogóle ktoś tam jeszcze pracuje??? A jeśli chodzi o wiedzę i pracę supervisorów to powiem jedno-każdy może takim zostac bo byli nimi ludzie bez wykształcenia lub profesjonalnego szkolenia. A brak rekordów i odyłanie do domu to normalka. Strata czasu i pieniędzy. Zazwyczaj jak się popracowało troche dłużej i nagle odsyłali do domu to już się nie odzywali. Czyli niektórzy pracowali prawie za darmo. Pozdro dla wszystkich ogarniętych, którzy stamtąd w porę uciekli. Omijajcie DB!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Data IP: *.nat.student.pw.edu.pl 17.11.09, 00:06 Witam. Miałam przyjemność pracowania w databroker. Zero profesjonalizmu, nie szanują czasu innych. Nie dość ,że szkolenia to jedna wielka ściema. Zamiast zrobić w jeden dzień jedno porządne szkolenia to rozbijali nam to na kilka dni po godzinie :/ egzamin był wyznaczony na dany dzień, lecz gdy przyszliśmy to dowiedzieliśmy się dopiero na miejscu,że egzamin będzie dnia następnego ale z zupełnie innego projektu i mamy jeden dzień na zapoznanie się z nim. Następnego dnia przychodzimy na egzamin,który miał się odbyć o 9 a zaczął się dopiero o 12.30 a my musieliśmy siedzieć i czekać na parapecie..!! Porażka. W dodatku wszyscy udawali,że nas nie widzą.Egzamin zdawaliśmy w koszmarnych warunkach. A sama praca to już brak słów... ważne jest ,żeby wyrobić produktywność , tylko słyszysz nad uchem ..no szybciej szybciej,czemu jesteś na wyłączonym telefonie? W dodatku podsłuchują Twoje rozmowy co zagłusza rozmowę i nie słyszysz osoby po drugiej stronie słuchawki ... Mało miejsce , straszny hałas .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Data IP: *.centertel.pl 05.01.10, 16:26 Oj jak miło poczytać!! To miód na moje serce co piszą Ci wszyscy ludzie, absolutna prawda :)) Nic dodać nic ująć. Żeby na głowie stanęli to nie zmienią już opinii o tej firmie póki nie wymienią tam... całej śmietanki rządzącej, czyli NIGDY!!! DOPOKI NIE PADNĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf [...] 11.10.10, 08:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Upssssssssssssss .... ale cenzura :) 18.11.10, 00:07 No proszę jak miło. Pani Anetko, pewnych faktów się nie ukryje o których wie całe call center. Życzę kolejnych "sukcesów" o których szeroko się dyskutuje :)))) Czyżby wakacje nie były udane ? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
druga_zmiana Data 13.07.09, 20:11 Data Broker Hmmm...co by tu napisać...?? Jedyne co przychodzi mi do głowy to robienie ludzi w ch...a, ostra selekcja i zero jakiegokolwiek profesjonalizmu. A ludzie, którzy ponoć uważają siebie za "zajebistych" supervisorów to tak naprawde są ludźmi niekompetentymi. Gdy nie robisz wyniku odsyłają ciebie do domku co wiąże się z przestojem w pracy i co w konsekwencji tego nie daje nam zarobku!!! NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Data IP: 87.105.189.* 16.07.09, 09:59 Selekcja jest po to, aby takie cwaniaki, które przychodzą do pracy żeby posiedzieć i za darmo dostawać pieniądze marnowały wysiłek innych osób! A to chyba logiczne, że jak ktoś psuje wynik całej grupy, bo mu się nie chce to nikt nie będzie Cię na siłę trzymał. Uwierz, że gdziekolwiek będziesz pracował wygląda to identycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: data Re: Data IP: *.aster.pl 16.07.09, 13:24 jasne... zapier*** przez 3 dni na czarno a potem ci mówia ze projekt sie skończył i spadówa. Zero umowy, nic, nie było cie tam. Ale swoje zarobią. Jak chcesz sie poczuć jak w kraju trzeciego świata to zapraszam do databroker. Ale byłby dym jakby tam jakas kontrola wpadła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metafora Re: Data IP: *.2a.pl 27.10.09, 12:46 Absolutnie sie z tym zgadzam, nikomu nie radze isc do tej "spólki akcyjnej" jak to ładnie piszą... oprócz braku profesjonalizmu jest jeden wielki burdel... brud, smród bleeeeeeee.... butynek pozostawia duzo do zyczenia... a warunki pracy nie wspomne, komputery ledwo co zipią... wszyscy stawiaja na sprzedaz, jak nie sprzedaż to cie przerzucją na inny projekt. konczy sie baza idziesz do domu... na egzaminy czeka sie po 4 godziny. nikt nie jest kompetentny. najgorszy syf w jakim pracowałam... LUDZIE NIE IDZCIE TAM DO PRACY BO WAS OSZUKAJA I SIE TYLKO NAWK...CIE... rotacja jest przynajmniej 2 razy w tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 07:11 Co do ściemniaczy zupełnie się zgodzę,ale to nie wszystko obiecują wielkie zarobki,a potem się okazuje,że jeżeli nie masz sprzedaży to ci gwizdną 3 zł z godzinowej stawki,albo zarąbią bonusy i masz z 900 stówek na rękę.A i po drodze też nie wiadomo na co idą potrącenia i w jakich kwotach.A w Złocienieckim oddziale stosują mobing. Jest tam jedna taka ,szczególnie uzdolniona w tym kierunku.Chciałam iść tam do pracy,ale po tym, co opowiedziała mi była pracownica ,odechciało mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: Data IP: 109.243.131.* 13.07.10, 11:12 o co chodzi w tej pracy czy trudno jest ja dostac ja byłam dziś na rozmowie kwalifikacyjnej. żadna rewelacja. powiedzieli że zadzwonia ale jakoś ciężko jest mi w to uwierzyc..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 10:57 Pracowalam w Databroker w ubieglym roku. Moja opinia jest taka: W tej firmie nikt nie wie co ma robic. Umowe podpisalam po tygodniu pracy, ale ktos ja zgubil i musialam podpisywac drugi raz, do reki dostalam ja gdzies po miesiacu. Szkolenia: zero profesjonalizmu, czytanie skryptu na bardzo niskim poziomie. Kobieta, ktora je prowadzila chyba nie bardzo wiedziala co robic.. Zapraszaja do jakiegos projektu, potem okazuje sie ze baza jest za mala i dla wszystkich "nie starczy rekordow" i odsylaja do domu.. Oczywiscie innego projektu nie ma i nikt nie wie czy i kiedy bedzie.. W innym call center , w ktorym pracowalam tez byla presja na sprzedaz, ale tam przynajmniej czegos uczyli, sluchali rozmow, mowili co zle itp Warunki pracy: male, ciasne pomieszczenie, strasznie duszno i smierdzi potem, ciezko bylo wytrzymac, jak nie zdazylo sie zajac miejsca w poblizu okna.. Ogolnie syf, brak profesjonalizmu, nie polecam nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werrrrrrrrrr Re: Databroker IP: 212.180.165.* 24.07.09, 19:26 Generalnie sie z Toba zgodze co do firmy, ale jedyna pozytywna sprawa jaka wspominam to wlasnie byly szkolenia... i nie prowadzila ich zadna babka ale jakis mlody chlopak, ktory robil to calkiem przyzwoicie i co najwazniejsze nie nudno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Databroker IP: *.centertel.pl 28.07.09, 00:47 Przeczytałem całe forum. Dziś mam szkolenie. Nie idę - szkoda czasu i kasy na bilety. Dzięki wszystkim za wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Databroker IP: *.nephax.net 29.07.09, 00:07 Nie ma to jak frajer z konkurencji...won na pole czerepać buraki...Twoja stara czyta gazeta.pl - to chyba genetyczny defekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Databroker IP: *.centertel.pl 29.07.09, 14:15 do $$$ Bardzo mądra decyzja, polecam również innym, którzy zastanawiają się nad pracą w tej "organizacji", chyba że są w stanie wciskać komuś G*wno, mimo iż bez większych efektów. Obiektywnie stwierdzając, jest to robota dla ludzi, którzy nie są tylko wygadani, ale dla tych, którzy po trupach dążą do celu, są bardzo wytrzymali, potrafią podejść klienta; dobrze, jeśli ogarniają techniki handlu oraz manipulacji drugą osobą, ale nawet ten zestaw cech nie gwarantuje sukcesu. Szkolenie jest bardzo rozwleczone w czasie. Na dobrą sprawę mogłoby trwać 2 dni, a nie 6 :/ Personel wydaje się być sympatyczny i zadowolony z pracy. Piszę >wydaje się< ponieważ, osoby te nie wzbudzają zaufania, a nie wątpię w zadowolenie, bo nie zajmują się tym g*wnem, przeznaczonym dla najmowanych studentów. Warunki pracy średnie- głośno, ciasno, sprzęt (komputery, słuchawki) często wadliwy. Tłumaczenie, że umowy nie ma, bo kadrowa na urlopie/ ma mnóstwo zamieszania również nie wzbudza zaufania. Stawka 13brutto/h jest prawdziwa- ale dla konkretnego projektu (właśnie dla tego gó-wnianego). Ogromna Agresja Na Sprzedaż!! Rotacja jest bardzo duża, ciągle trwają szkolenia (jeszcze jedni nie usiedli na słuchawkach, a już przychodzą następni), na dowód tego proponuję pośledzić gumtree, gdzie co niedługi czas pojawia się to samo ogłoszenie. Gratuluję klasy autorowi poprzedniego postu. Proponuję w inny sposób wpływać na opinię o firmie- zaczęłabym od zmian w jej środku. Dzięki Databroker mogę powiedzieć jedno: NIGDY WIĘCEJ CALL CENTER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezygnuję Re: Databroker IP: *.mobile.playmobile.pl 17.08.09, 18:52 Wysłałam CV do Databroker wczoraj, a już dziś odebrałam telefon z zaproszeniem na rozmowę rekrutacyjną. Jednak po tym wszystkim co tu dzisiaj przeczytałam nie mam zamiaru tracić czasu na wybieranie się w to miejsce. Nigdy nie widziałam tak wiele negatywnych opinii na jakikolwiek temat. Na pewno znajdę coś lepszego, pozdrawiam wszystkich szanujących się obywateli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judith Re: Databroker IP: 83.1.48.* 18.08.09, 14:24 a ja tam pracowałam pół roku i nie narzekam, gdyby nie sprawy prywatne do dzis bym pracowała. Nigdzie nie ma takiej atmosfery;-)trochę nawet tęsnknie za tymi wszystkimi ludźmi, nawet za ta presją sprzedaży;-)a ci mądrale co przychodzą żeby odbębnic swoje 8 godz niech sie nie udzielaja, praca to praca nie nadajesz sie to won tak powinno być. Pozdrowienia dla starej ekipy, nie dajcie buziaki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :((( Re: Databroker IP: *.biblpubl.waw.pl 06.10.09, 09:01 hmmm racja praca to praca, ale datab... praca nazwac nie mozna tydzien szkolen po 1,5-2h na ktorych tak na prawde niczego nie ucza a potem 15 min szkolenia z formatki i na sluchawki, a i jeszcze jedna niespodzianka umowe podobno dostaniemy za 2 tyg i tak na prawde nie wiemy za jaka stawke pracujemy, rekruterka mowila 11zł/h, typ od szkolen, ze 13!!!??? prowizja taaa podobno jest ale jak na razie nikt sie nie pofatygowal zeby powiedziec za co i w jakiej wysokosci. Z takimi firmami powinna robic pozadek PiP. Ogolnie w obu siedzibach syf niesamowity jakby nie bylo komu tam posprzatac, jak tam wchodzisz cofasz sie o 15 lat wstecz jak nie lepiej, ciekawe jak wogule to moze spelniac jakie kolwiek normy bhp chyba ze dobrze smaruja komu trzeba. Ogolnie zal i zmarnowany czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXxXxX Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 17:53 Ludzie,co wy piszecie? To jest callcenter a nie szkola,robisz to zarabiasz.. Slyszalam od wielu ludzi ktorzy byli po innych CC ze jest tu swietna atmosfera,sami mlodzi ludzie supervisorzy mili sluza pomoca nie wywyzszaja sie..To jest praca moi drodzy i studiujac pracujac nie mozna sie spodziewac ze beda traktowac ludzi jak prezesow .. Wiadomo na czym polega praca w wydawnictwie i jak sie nie podoba mozna isc do spozywczaka a nie isc spodziewac sie 15 zl na poczatek traktowania jak prezesa i niezwyklych warunkow pracy..Ja pracuje na druga zmiane chodze do pracy z usmiechem wszyscy sa zyczliwi pomagaja sobie zagaduja rozluzniaja jakos atmosfere generalnie w moich poprzednich pracach wylalam niejedna lze z powodu nieuyczliwosci kolegow kolezanek z pracy,tu jestem zawsze usmiechnieta zadowolona i mam przede wszystkim duuuzo nowych przyjaciol oczywiscie 2 zmiana ! :) Serdecznie pozdrawiam :** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaja Re: Databroker IP: *.chello.pl 12.10.09, 01:28 Ja tam pracowałem miesiąc i było to moje drugie call center. Jak czytałem wszystkie posty to mam wrażenie że 99% ludzi "niezadowolonych" po prostu nie nadaje się do tej pracy. Zresztą również sam wiem że ja się do tego nie nadaję a pracowałem tam głównie dla kasy. Telemarketing to nie jest tak łatwy kawałek chleba jakby się wszystkim wydawało Moja opinia o tym miejscu jest bardzo pozytywna. Głównie za sprawą atmosfery pracy (2ga zmiana). Madzia Lechu i Piotrek tworzyli zajebistą atmosferę pracy. I za to im wielkie dzięki!! Zatanawiającym się nad podjęciem tej pracy mogę powiedzieć "spróbuj. może ci się uda" Tylko proszę nie piszcie później niestworzonych historii o tym miejscu tylko dlatego że byliście ch...jowymi telemarketerami - bo to żaden wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Odpowiedź dla Szaji 05.10.10, 20:07 Zastanawiałeś się dlaczego Madzię i Lecha tak szybko wywalili ? Po wtóre. Aby żądać wyników, trzeba dać narzędzie pracy. Jak do cepa powiem. Aby zaorać, trzeba wprzódy pług posiadać. Wyników nie ma, bo sprzęt wadliwy, brak słuchawek, częste awarie komputerów, brak klimy ( w lecie 60-70 st.C) Może to Ciebie matole g... obchodzi, ale wysiedź w takiej temperaturze gdy dni "nie komfortowe". Matołek jesteś. Ot, co Ci powiem. I tylko miesiąc wytrzymałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Databroker IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.09, 16:21 nie polecam tej firmy Cysiu ona robi straszna selekcje na poczatku mowia jak to pieknie i fajnie a pozniej 3/4 odrzucaja szkolenia takie srednie mowia jak rozmawiac a potem tak naprawde na egzaminie okazuje sie ze to co mowili na szkoleniach to rowniez info niepoprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Databroker IP: 94.75.114.* 16.10.09, 16:26 Idźcie sami zobaczycie - w końcu ogłoszenia pojawiają się praktycznie co chwila. Z mojego punktu widzenia: Szkolenia marne (może jeszcze zależy kto je prowadzi, nie mam porównania), firma kompletnie niezorganizowana. Szkolenia rozwleczone w czasie. Całość wiedzy można by było przekazać w jeden dzień, a nie przychodzić po godzinie przez tydzień ! Nikt nic nie wie. Nie można się od nikogo doprosić jasnych informacji. Na koniec szkolenia sztuczna rozmowa z zadufanym w sobie wydawcą prowadzona w okropnych warunkach przez zwykłą słuchawkę - hałas, osoba cicho mówi... praktycznie mało co się słyszy. Mało kto tu dłużej wytrzymuje, chociaż jest garstka osób, które nie narzekają (albo narzekają mało). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werrrrrrrrrr Re: Databroker IP: 212.180.165.* 17.10.09, 16:53 Jeżeli szkolenia sa marne to już nawet ten Tomek nie pracuje? On jakos w miare najbardziej staral sie poziom trzymac???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Databroker IP: 94.75.114.* 18.10.09, 11:30 Tomek pracuje i jest ok. ALE nie wiem czy mu się nie chciało, czy jak bo nie przerobił z nami nawet obiekcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werrrrrrr Re: Databroker IP: 212.180.165.* 18.10.09, 13:35 Bo specem od obiekcji jest Michaś ;) ten to dopiero czaruje .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiszka Re: Databroker IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.09, 18:09 No to i ja nie idę. Miałam na to szkolenie się chociaż wybrać ale rezygnuję. Może dlatego, że warunki i atmosfera jest nie do przyjęcia ale w końcu przeważył brak determinacji. Po przeczytaniu wszystkich postów stwierdzam, że w tej firmie dłużej popracują jedynie ci, których kręci wciskanie "łysemu grzebienia" i robią to z powodzeniem. Ja nie lubię kiedy mnie ktoś wpuszcza w maliny i sama komuś tego nie będę robiła. Mimo wszystko pozdrawiam wytrwałych i kadrę bo na rozmowie nieprzyjemności nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Databroker IP: *.subscribers.sferia.net 06.11.09, 12:29 Mam pytanie dotyczące pracy w DataBroker. Byłam na rozmowie w tej sprawie, ale nic nie powiedziano mi o jakiejkolwiek umowie, jak czytam opinie to jedni mowią, że jej nie ma, inni - że trzeba się o nią prosić. I jeszcze pytanie dotyczące szkoleń - dziewczyna powiedziała mi, że szkolenia są płatne (80h z 160h, wg mnie to nie fair, ale...) Ale czy 1wsze też jest płatne? Przecież ani ja, ani oni nie wiedzą, czy się sprawdzę, czy mi się spodoba, czy się do tego nadaję. Poza tym - jak mi odliczą, skoro jeszcze nie pracuję a o umowie, jak wspomniałam - nic mi nie powiedziano. Czy może źle ją zrozumiałąmi 1wsze szkolenie nie jest płatne.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Databroker IP: 94.75.114.* 13.11.09, 17:28 gPłatne połowę stawki godzinowej (czyli w zależności od zmiany 5,50zł/h lub 6,50zł/h) po przepracowaniu 160 godz. (co daje jakieś 3 miesiące lub więcej bo przerwy nie wchodzą w godziny pracy). Jeśli odejdziesz wcześniej za szkolenia nie płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.09, 21:58 160 h, 3 miesiące pracy? to nieźle pracowałeś/aś. łatwo nawet obliczyć, że pracując 7h dziennie przepracowujesz 160 h po 4,5 tyg. odliczając przerwy góra 5 tyg. i po tym czasie przechodzisz na wyższą stawkę. co do umowy, oczywiście jest to umowa zlecenie, dostajesz ją w pierwszym, najdalej 2 dniu pracy, jeżeli bardzo Ci zależy (a nie dostalaś jej od ręki) to wystarczy poprosić supervizora i przyniesie Ci ją zaraz po tym jak poprosisz. ludzie i atmosfera jest fantastyczna. gdyby nie to, że to praca na słuchawkach można by tam siedzieć 24 h. ogólnie co to kierownictwa, bardzo miłe, pomocne. można dostawać różnego typu bonusy, nagrody, wystarczy, że ci się chce pracować i robisz to efektywnie. nie oszukujmy się praca na słuchawce nie jest szczytem marzeń, ale jeżeli już ktoś się decyduje na taką pracę to chyba wie na czym polega praca w call center i że nie jest lekko. ogólnie z tego co mówią ludzie w databroker są dużo lepsze warunki niż w pcm i innych firmach tego typu. osobiście polecam. co do szkoleń, to pierwsze jest płatne po przepracowaniu 160h. a inne które będziecie przechodzili są płatne połowę ( czyli stawka początkowa- 13. dostajesz za szkolenie 6,50). tylko, że te późniejsze szkolenia nie są długie, godzina, dwie góra + egzamin ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Databroker IP: 193.219.114.* 09.12.09, 15:14 Ha ha ha dobre. Pracowałam tam dawno temu , moze teraz jest inaczej o powiem jedno. Codziennie upominałam się o umowę chodziłam, prosiłam i zawsze słyszałam jedno- niedługo na pewno będzie, właśnie ją przygotowują. I tak przez dwa miesiące. Za szkolenia żadnej kasy nie dostałam. A jeśli ktoś umie dobrze sprzedawac to siedzi w innej firmie na umowę o pracę i zarabia dwa razy więcej a nie w takim syfie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka pani Re: Databroker IP: *.147.226.243.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.12.09, 01:18 Pracowałem w databroker dosyć długo....praca na słuchawkach w sprzedaży Hardowej nie jest łatwa,ale jak ktoś ma smykałkę do tego i jest wygadany to da rade....warto też popracować z materiałami,które się dostaje,tam nie ma jak rozmawiać,tam jest co mówić,żeby klienta przekonać i,żeby ten klient nas nie zagoł (język cech i korzyści)jak w każdej sprzedaży.Co do obsady to rekrutacja spoko Tomek,Ewa i Michał super ludzie nie ma ściemy zostaje po nich miłe wrażenie.Co do supervisior-ów no już tak nie bardzo wiecznie zajęci pisaniem na gg jak nie z meżem to z chłopakiem mam tu na myśli dwie panie.Inne przestraszone bo zaraz wejdzie jakaś chuda blądyna w spódnicy i jeszcze podejdzie do jakiejś supiervisor lub konsultantki i zacznie ją jechac za wynik przy wszystkich(co często się zdarza).Ogólnie atmosfera kierownictwa udziela się konsultantom,a mam ty na myśli zachowania tej blądyny co udaje ważną i jeszcze tej czarnej z długimi włosami co się panoszy na salach (dwie wielki panie kierowniczki)ha ha ha a konsultanci rozdraznieni i skołowani.Co do kasy stawka na godzinen 13 niby wzrasta po 160h,ale w te godziny nie wliczają się przerwy retrenigi(masz płacone na przerwie połowę stawki i produktywność ci spada na którą ciężko pracowałeś od rana).Premii od wydawnictwa się nie spodziewaj bo zawsze czegoś ci braknie przeważnie produktywności,bo jak masz ją zrobić jak mają ledwo działający sprzęt i bazę do du...y.O uzupełnienie dziur też nie proś bo mają inne ważniejsze zajęcia.Jedyne co mnie tam trzymało to to,ze fajna atmosfera jest w śród konsultantów naprawdę nie ma lipy jak coś się dzieję chętnie pomogą.Na pewno prędzej niż supervisorzy i śmieszna Pani kierownik (jedna czy druga). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahhha Re: Databroker IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.09, 12:29 Widze ze firma nadal bierze internaltow za idiotow i mysli, ze jesli zleci pracownikom zapewne supervisorom popisanie milych rzeczy na tym forum to wszyscy w to uwierza. Smiechu warte jak i cala ta firma, bardziej niekompetentnych ludzi ciezko spotkac zwlaszcza wyroznia sie tu pani szefowa Aneta. Pogratulowac ze ta firma tak dlugo istnieje, warto byloby zglosic Panstwowej Inspekcji Pracy o warunkach w jakich musza pracowac tam konsultanci, moze wtedy by cos sie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: data-szajs Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 19:13 Witam serdecznie, W DataSrata pracuje 2 tygodnie, wczesniej psioczyłem na prace o charakterze konsultanta bo myslałem, ze od mojej wczesniejszej pracy nic nie bedzie juz gorsze, poraz kolejny sie zaskoczylem.... Mianoicie jest, ta firma udowodnila mi ze jest, powiem w ogolnikach: callcenter przypomina raczej bunkier z czasow powstania warszaawskiego, jest duszno i ciemno jak w lodzi podwodnej, hałas jak na budowie, ludzie którzy zajmuja sie organizacja zachowuja sie tak jak by mieli to wszystko gdzies, przypominaja raczej esesmanow stojacych za toba z karabinem i czekaja na to by cie zdjac.......z akcji...:) Dodatkowo bród, sprzataja tam chyba tylko jak zalegnie sie robactwo. Nigdy nie zapomne szkolen, gdzie w samych superlatywach mowiono nam o produkcie jaki bedziemy sprzedawac, dziwnym trafem wiele osob na nastepne szkolenia juz nie dotarlo, haha widocznie zmadrzeli. Fenomenalna sprawa sa tez egzaminy by mozna bylo dzwonic, egzaminatorem jest jeden z braci buraków , ktory daje ci odczuć ze jestes za gownem i wymysla argumenty z kosmosu by cie oblac, az przypomina sie sie egzamin na prawo jazdy gdzie czepiali sie o byle cos. Parszywa tez jest umowa napisana takim jezykiem który mozna interpretowac na wiele sposobów niekoniecznie zgodnym z logicznym rozumowaniem. Ktos powie ze sie czepiam i mowie to dlatego zeby porobic sobie jaja, ale ja mowie do ludzi którzy beda tam jeszcze przychodzic lub beda sie zastanawiac nad praca w tej firmie:,,błogosławieni którzy nie widzieli albowiem widzac wpadna w czelusci databroker'':) A mowiac serio omijajcie ta firme łukiem i szukajcie czego innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margoś Re: Databroker IP: *.centertel.pl 11.01.10, 02:43 Zgadzam się z Tobą w 100% :) Pracowałam w Dacie rok temu i wspominam ten czas równie "miło", jak Ty ;) Ciekawe, czy dostanę od nich PIT, bo o ile dobrze pamiętam, przez 3 tygodnie pracy nie zobaczyłam nawet cienia umowy :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolanta Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 18:06 a ja dostałam umowe pierwszego dnia pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati83 Re: Databroker IP: 193.238.12.* 14.05.10, 20:06 Ja w databroker pracowałam jakieś 2 tyg. Niestety mnie odsuleli bo nie miałam sprzedaży. Ale to już decyzja WiPa. Ludzie bardzo fajni, miło ich wspominam. Kasę dostałam bez problemu, ajk powiedzieli,że do 10 będzie na koncie to była. Nie piszcie głupot na tych forach, tylko ludzi zniechęcacie do pracy. To,że wam nie wyszło nie znaczy,że inni też za długo tam nie wytrzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaratwarogowska Re: Databroker IP: *.acn.waw.pl 11.10.10, 19:54 Jestem bardzo zadowolona z pracy w tej firmie. Nie jestem młoda, powiem nawet, jestem emerytką. W firmie Databroker wiek nie ma znaczenia. Wszyscy są traktowani tak samo. Ta firma dodała mi skrzydeł, trzeba tylko polubić te pracę i ludzi a wszystko się bardzo fajnie układa. To jest solidna firma i jak ktoś chce, to naprawdę jest dobrze. Bardzo Wam dziękuję Kochani z Databroker za to, że z powrotem uwierzyłam w siebie. Z szacunkiem dla młodego, sprawnego kierownictwa. Poza tym, wszyscy zatrudnieni tam menadżerowie rzeczywiście pracują solidnie i ciężko, często kosztem prywatnego życia. Tak jak wszędzie. Jak kasa w umowie jest do 10.go to ona jest na koncie pracownika. Dziękuję i pozdrawiam Barbara Twarogowska Barbara Twarogowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margoś Re: Databroker IP: *.centertel.pl 11.01.10, 02:59 Jasne :) Masz rację, 160h w 5 tygodni byłoby możliwe, gdyby nie te idiotyczne szkolenia co dwa dni i "rozmowy z kierownkiem" na wylogowaniu. Z mojego miesiąca pracy rok temu w ten magiczny sposób zrobiło się 55 godzin, za które mi zapłacono. Obecnie też pracuję na słuchawve, ale w porządnym banku, gdzie atmosfera NAPRAWDĘ jest super, progi premiowe OSIĄGALNE, kierownictwo uczciwe, wynagrodzenie NAPRAWDĘ wysokie. Więc nie wciskaj ludziom kitu, jaki to super jest Databroker, bo NIE JEST. A jeżeli przypadkiem Twój zachwyt jest prawdziwy, to mogę Ci tylko współczuć, że to najlepsza firma, do jakiej się nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: Databroker IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.01.10, 05:20 Margoś a Tobie gratuluje bo widzę, że praca na słuchawce to max twoich ambicji :D powodzenia oby tak dalej i jak najszybciej wystukuj numery telefonów :) a pit i tak dostaniesz nawet po jednym dniu pracy w każdym miejscu zatrudnienia , ale lepiej krzyczeć " ciekawe czy dostane pit " jak mała nastolatka :D ale cóż pewnie tak mają osoby , które pracują w prężnym banku gdzie jest wspaniała atmosfera targety do wyrobienia i jest masa ludzi z ambicjami jak najszybszego wstukania telefonu :) a jeśli będziesz naprawdę szybko wstukiwała numery i będziesz najfajniejszą konsultantką w swoim banku to wraz z pitem dostaniesz od databroker w prezencie samochód... do umycia :). Margosiu trzymam kciuki za Ciebie i twój cyfer-blat w telefonie pamiętaj wstukuj jak najszybciej bo ambitni koledzy i koleżanki w banku nie śpią ćwićząc po nocach na swoich telefonach różne numery , a szkoda by było stracić tak wspaniałą pracę która jest Twoim spełnieniem marzeń :) pozdrawiam neurotyczny Kotku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margoś Re: Databroker IP: *.centertel.pl 12.01.10, 02:16 Wolę moje obecne słuchaweczki niż bycie supervisorem w databrokerowej norze :) Bo domyślam się, że jakiś supervisor się odezwał, skoro tak gardzi słuchawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
skorpion.62 Re: Databroker 12.01.10, 22:23 Jak to mówią głupich nie sieją, sami się rodzą.I tak jest w przypadku wszystkich którzy spróbowali Databrokera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justynka Re: Databroker IP: *.acn.waw.pl 08.02.10, 16:02 Zgadzam się.ta firma to porażka.Brak kompetentnych przełożonych.kierowniczka Martyna-niezadowolona z życia kobieta z kompleksami udająca nie wiadomo kogo.Mile wspominam jedynie Michała i Tomka.między pracownikami fajna atmosfera, warunki pracy jednak strasznie.Wszędzie brud i syf.Przyda się tam wizyta Państwowej Inspekcji Pracy.Często odsuwają ludzi od projektu, brak jakiegokolwiek szacunku dla pracownika.Kierowniczka Aneta inteligencją nie grzeszy.Tak że masakra ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
skorpion.62 Re: Databroker 12.01.10, 22:32 A cha, ktoś pytał o Złocieniec. Czy są tu jakieś opinie o tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolanta Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 00:17 Pracowałam w databroker. Marnego słowa nie dam powiedziec. Atmosfera super praca też wypłata na czas wg umowy. Umowe dostałam tego samego dnia , ktorego podjelam prace po szkoleniu.Kuchnia doskonale wposazona i do sniadania mozna usiąsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 13:21 Chyba żartujesz mówiąc ,ze kuchnia jest doskonale wyposażona.Jakaś stara ława,dwa krzesła czy fotel i co zlew stale załadowany brudnymi kubkami.I powiedziałby kto,że tam kobiety pracują? Jedno jest pewne,że kto krzyczy o swoje ten wywalczy,ciche myszki nie mają czego tam szukać,bo okantują na wszystkim,na sprzedażach,godzinach,kursach.Uważajcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolanta Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 18:00 Są opinie pracuje w Złociencu jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Databroker IP: *.chello.pl 26.03.10, 20:46 śmieszni jesteście, na waszym miejscu wziąłbym się porządnie za robotę. Każdy potrafi narzekać. Pracowałem w dacie kawałek czasu. Wiadomo cisnął, ale to praca nie przedszkole. Ludzie ogarnijcie się, myślicie, że pieniądze lecą z nieba. Idziecie do call center podzwonić czy pracować? Fajnie jest pogadać z koleżanką o tipsach, fryzjerze super temaciki ale zamiast gadać głupoty o firmie ogarnijcie się. W postach wyżej piszecie, że nie podobają wam się szkolenia, egzaminy że nie możecie zdać a skrypty są do .... to może sami coś dacie od siebie? jak patrze na nowe osoby które przychodzą do tej firmy i rezygnują bo ktoś rzucił słuchawką albo jakas pani coś im powiedziała niemiłego. oojojoj jaka szkoda. rozpłaczcie sie jeszcze. pracowałem w innych cc i mam porównanie więc ludzie zastanówcie się gdzie idziecie do pracy a nie potem krytykujecie. może teraz jest sezonowe sprzątanie ulic i tam znajdziecie prace dla siebie. wiecej wam zapłacą bo te 13 zł to jak mówicie małe pieniądze. a szukajcie szczęscia może znajdziecie. a co do pani anety, głupia jest dlatego ze jak rano dzwnicie powiedzieć że zaspałem albo głowa mnie boli mówi że macie przyjść kolejnego dnia do pracy bo ja innego kontaktu z nią nie mam ale może wy jakoś się z nią kontaktujecie, zdradźcie jak jestem bardzo ciekawy. atmosfera moim zdaniem fajna, ludzie na słuchawkach sobie pomagają wszyscy są równi nie ma podziału na młodszych i starszych, nowe osoby szybko mogą znaleźć towarzystwo jak pracowałem szybko łapaliśmy kontakt z nowymi żeby mogli poczuc sie zaakceptowani. supervisorzy całkiem mili jeżeli masz problem to starają się pomóc, trochę cisnął ale się nie dziwie bo ich też ktoś ochrzania więc cieszą się z każdej tzw. sztuni. aaa kasa zawsze była na czas. i codziennie można sprawdzac ile masz kasy troche to motywuje żeby siedzieć do tej 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Databroker IP: 193.219.114.* 08.03.10, 14:09 Ta wypowiedź świadczy o braku kultury, inteligencji i kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Databroker IP: *.play-internet.pl 16.02.12, 12:06 Hmm, a to dopiero ciekawe zjawisko... Ja dostałam kasę za szkolenie po przepracowaniu miesiąca i 5 dni. Muszę mieć chyba jakieś nadprzyrodzone zdolności :O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolanta Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 00:21 Opowiadasz bzdury. Szkolenie ciekawe i na wysokim poziomie. Egzamin profesjonalny jasne reguły mili i kopetentni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Databroker IP: *.centertel.pl 04.07.10, 19:16 ta firma psuje opinię całej branży, to obciach w niej pracować, taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Co mówisz Jolanto ???? 08.10.10, 11:56 Szkolenia ciekawe ? No zaraz ze śmiechu gumka mi w stringach pęknie. Rozmowa ze szkoleniowcem: (…) przecież WiP to złodzieje tak więc co pani mi chce znowu od nich wcisnąć ? (…) www.goldenline.pl/forum/349170/wydawnictwa-wiedza-i-praktyka/s/7 Jasne reguły ? Teraz mi cycki opadły !!!! Jeśli własnych notatek nie prowadzisz z przerwami, awariami, retreningami - orżną Ciebie z kasy solidnie. Kompetentni ludzie ? Tu mnie dobiłaś !!! Mówisz o dzieciach z powszechnym wykształceniem ? Te dziewiętnastolatki co składni wypowiedzi nie potrafią dokonać ???? PRZESTAŃ, bo zejdę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 08:33 a co dokładniej się tam robi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Databroker IP: *.chello.pl 11.07.10, 15:12 Z tego co czytam to większość negatywnych opini o Databroker bierze się do ludzi, którzy mieli nieszczęście dzwonić projekt WIEDZA I PRAKTYKA. Reszta projektów jest naprawdę spoko. Prawda jest taka, że niezależnie od tego do którego Call Center pójdziesz, to WIP zmiesza z błotem ciebie i twojego kierownika. Sama niedawno sprzedawałam to gó...no i wiem czym to śmierdzi. Jeżeli chcecie spokojnie pracować w DB to UNIKAJCIE tego projektu jak ognia. Żaden inny klient nie odsunie cię od projektu, nie zrobi ci bzdurnego, oderwanego od rzeczywistości egzaminu jak tylko oni. Pamiętajcie, że WIP do tej pory płaci za wałki, które robił klika lat temu na swoich klientach, ale to wy będziecie ponosić tego konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Databroker IP: *.chello.pl 17.09.10, 13:18 jakie robili wałki na klientach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Databroker IP: *.broadband.pl 02.10.10, 14:25 Mieli nieszczęście fakt, ale co to za ogromna firma która nie dość, że sama nie może zdecydować o zatrudnieniu ludzi, bo taką decyzję podejmuje egzaminator z Wip-a, to tak naprawde nie ma do zaoferowania innego projektu, poza 2gą zmianą i to nie zawsze. Moi drodzy szczerze szerokim łukiem omijać... Ta firma ma dochody nie z call center lecz z innych działalności tych loterii jak i wynajmu baz. Call center jest logicznym dopełnieniem ich działalności. Jednak tak naprawde pani A.S.., dyrektor operacyjny oddziału Warszawskiego, która w mojej opini robi to nieudolnie nie ma za wiele przy tym projekcie do powiedzenia. Tak naprawdę w całości uzależnieni są od Wip-a i bo to on dyktuje warunki, a firma nie za bardzo ma alternatywe dla konsultantów, którzy nie zostali przez WiP-a zaakceptowani. Przykre to ale niestety tak było jest a jak będzie... ? Dopóki nie zmieni się polityka w dziale operacji, dopoki nie znajdą sobie drugiego straregicznego klienta który zdecyduje się na korzystanie z usług call center databrokera obawiam się że będzie bez zmian... Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Pracuje, pracuje 05.10.10, 19:48 Smród, brud, ubóstwo z notorycznym i chronicznym brakiem obsady. Dzieciaki superwisiory bladego pojęcia nie mają, co, z czym i w jakim temacie. Dyrekcja dobiera sobie takich, bo jeśli by inteligencją grzeszyli to pewnie coś do powiedzenia by mieli. A tak, człapie to, to z podwiniętymi uszami i płacze po kątach, że nikt ich nie słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Binko Re: Databroker IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.10, 10:29 Generalnie stawki na dzień dzisiejszy zajebiste- od 13 do 16 zł/ h niezależnie od efektywności pracy. Nowa siedziba na natolinie bardzo przyzwoita. Towarzystwo wyluzowane, Supervisorzy nie stoją nad głową nie dręczą jak w innych firmach, przyzwoita kadra. polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Żenada, ot co 01.11.10, 20:33 Chyba już żaden frajer na te kity nie da się nabrać …. bła, ha, ha, ha Stawka 16 zł brutto, to po roku pracy łącznie z kilkuzłotową premią. System jest ustawiony na 11 zł brutto i taką stawkę ludkowie dostają. Komu się to nie podoba, bo dał się zrobić w balona na podstawie takich matołków jak Binko (supervisior) może zwijać manatki. Kasy za przepracowany miesiąc nie dostanie, bo nie ma umowy. Nowa lokalizacja .... bła, ha, ha ... sanepid zamknął te piwnice pod blokiem ??? O jakich supervisiorach mówisz ? O faszyście co swastyki wywiesza na tablicach ? O "kerownikach" bez wykształcenia co nigdy wyników nie mieli ???? Ta firma to największe nieporozumienie na rynku telemarketingu jakie widziałam. Kto nie wierzy niech sam na własnej skórze sprawdzi i opisze na forum swoje spostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszalot123 Re: Databroker IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.10, 15:46 databroker przeprowadził się niedawno do nowej siedziby- też na Ursynowie, jest czysto i przyzwoite warunki pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx Re: Databroker IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.10, 01:08 moze jest i fajnie, ale firma juz dawno stracila swoja dusze- jedyne cieplo i optymizm, jaki tam byl rozsiewala Ewa i nikt mi nie wmowi ze bylo inaczej, praca jest ciezka i o tym kazdy musi wiedziec, a i usmiechu Ewy brakuje, pozdro dla wszystkich wspolpracownikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Markowski [...] IP: *.abc.com.pl 18.11.10, 19:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara wiara Re: Databroker IP: *.centertel.pl 14.12.10, 20:33 Moj Boże , weszlam tu z ciekawosci bo juz 2 lata minęly jak nie pracuję. Sentyment zostal bo dużo pracy i serca wlozylam w ta firmę ale widze ze bez zmian wszyscy psy wieszaja, i pomyslec że to wszystko za sprawa kolezanki A. ktora zostala dyrektorem z nadal dla mnie nie zrozumiałych przyczyn i poniewaz byla zielona i glupia postanowila wywalic wszystkich którzy znali się choć trochę na tej robocie :) No i masz babo placek. Nie żal mi Was DB wcale ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiara stara Re: Databroker IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.10, 21:34 A co ty wiesz o koleżance A. Co za frajerstwo pisać o kims kogo sie nie zna, a tym bardziej jego pracy! podawaj przykłady a nie wywalasz swoje frustracje na forum, skoro nie rozumiesz dlaczego jest dyrektorem to znaczy ze sie na tej robicie nie znasz i dobrze ze juz w firmie cie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara stara wiara Re: Databroker IP: 95.154.230.* 15.12.10, 22:26 muszę się zgodzić ze "stara wiarą" koleżanka A. kompletnie nie zna się na swojej robocie bo pewnie gdyby się znała to wip nie nałożył by na firmę kary, nie pierwszej zresztą i tak długo jak będzie sprawować tam władze podejrzewam że nie ostatnia :) Zastanawiam się czy prezes tego nie widzi czy nie chce widzieć że ta osoba miała by problemy nawet z prowadzeniem skupu butelek. I szczytem chamstwa oraz bezczelności było by obarczać innych pracowników kosztami za swoje błędnie podjęte decyzje. Tak kończy się podcieranie pupci szkłem :-) Czyli teraz wypadało by wstawić do komisu mikrusa i po nowo zapoznać się z Metrem Warszawskim :) Cytując stara wiare "masz babo placek" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielenina Re: Databroker IP: *.broadband.pl 27.12.10, 19:17 Ten mikrus i tak juz nie wiele jest wart skoro jest zle uzytkowany przez kierowce, skrzynia biegow do czegos sluzy i biegi tez trzeba zmieniac a nie pilowac silnik na 2jce. :d Wiem co mowie bo mialem okazje przekonac sie na wlasne oczy Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Ja znałam koleżankę A. 02.01.11, 20:45 Wakacje w ciepłych krajach z prezesem Maciejem uważasz za stosowne kompetencje do objęcia stanowiska Dyrektora? Osobiście kompetencje winno się opierać na wykształceniu, doświadczeniu, kreatywności a nie na czterech literach..... coraz starszych zresztą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolkr Re: Ja znałam koleżankę A. IP: *.cebit.com.pl 03.01.11, 21:14 Miss Pipi - Ty lepiej spbie przypomnij ile na ile osob donioslac w robocie. Troche sie smrod za toba ciagnie, nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 20:32 hej, zastanawiam się nad pracą w databroker jako konsultantka, moglibyście powiedzieć jakie są tam projekty na drugiej zmianie i który najlepszy jeśli chodzi o stawkę godzinową i prowizje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 17:17 Ludzie czy nie możecie powiedzieć wprost co się dzieje w firmie Data broker? jakie są pieniądze? jacy ludzie? Jak wygląda sprawa szkoleń?? i przede wszystkim czy są wypłacalni? co z umowami o pracę? Jeśli to taki zły pracodawca to dlaczego nie chcecie powiedzieć tego wprost ? Co się w z wami dzieje ???!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik;) Re: IP: 46.112.117.* 12.01.11, 20:05 hmmmm czytając opinie na temat Daty zastanawiam się czy ludzie piszący te głupoty są normalni. Ciekawe jest to że ktoś kto nie zna dokładnie kogoś oczernia go nie patrząc na słowa... Nie rozumiem co może być nie tak z kierownictwem?! Narzekacie na ludzi którzy walczą za każdego pracownika, siedzą do późna w pracy... Jak można tak oczerniać ich. Szkolenia... Profesjonalizm jakiego praktycznie nigdzie nie ma. Wolicie mieć nudne i niczego nie warte szkolenia niż kumpelskie rozmowy na temat danego projektu? Szczerze wątpie w to. Szkoleniowcy naprawde dają z siebie wszystko żeby nie raz idiotów wyszkolić. Kamila i Michał są naprawdę dobrzy w tym co robią!! Supervisorzy hmmm..... przeczytałam na tyle dużo opini żeby stwierdzić że są to brednie. To że ktos jest w trakcie robienia tego choler*** papierka, który tak naprawde nic nie znaczy w Polsce, nie świadczy że jest głupi czy gorszy od tych którzy go mają!! Jest bardzo dużo ludków którzy właśnie taki papier i pracują na słuchawkach. Pozdrawiam wszystkich nieogarniętych byłych pracowników Databroker i oczywiście tych którzy tam nadaj pracują i nie narzekają:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciówa Re: IP: 195.184.82.* 13.01.11, 13:54 A czy ma sens zgłoszenie się tam osoby tuż przed 40. Bo z opisów wynika, że sami 19-latkowie tam pracują. I siedzibę podobno firma zmieniła - nadal takie straszne warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik;) Re: IP: 188.33.165.* 14.01.11, 16:22 Nie ważny jest wiek tylko podejście do pracy i chęci jej podjęcia. Nie tylko na pierwszej ale również na drugiej zmianie jest dużo osób +40. To że jest młoda kadra to nie znaczy że nie potrzebni są ludzie dojrzali. Co do naszej siedziby to ją zmieniliśmy. Pracujemy teraz w bardzo dobrze wyposażonym budynku. Jest czysto, schludnie i bardzo fajnie. Wiec proszę nie przejmować się uwagami jakiejś tam pipi która tak na prawdę nie jest wiarygodnym źródłem. Zapraszam do zgłoszenie się do nas a na pewno Pani nie będzie żałować. Pozdrawiam;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.11, 19:52 zamierzam podjac prace w jakims call center-napiszcie jak u was wygladaja stawki i system motywacyjny dzieki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf A później zapraszamy do wypowiedzi na forum .... 26.01.11, 19:01 ..... o wrażeniach z podjętej pracy i warunkach tam panujących. Tak obiektywnie, z czystego serca. Czy stawki które obiecują są realne, czy tylko jedna wielka ściema aby za wszelką cenę ściągnąć pracownika, czy kadra jest kompetentna, czy umowę o pracę ( NIE ZLECENIE LUB DZIEŁO ) szanowna Pani otrzymała i czy w ogóle jakie kolwiek otrzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa aaa A później zapraszamy do wypowiedzi na forum . IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.11, 19:15 dzieki miss pozyjemy zobaczymy bylem dzis na szkoleniu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demol Zmiany zmiany i zmiany nareszcie :) IP: *.broadband.pl 08.03.11, 19:28 Moi drodzy informacja prawie że z ostatniej chwili... W databroker ogromne zmiany i oby na lepsze :) Nastąpiła eksmisja blond wlosow o istnie anielskiej chrypce i piskliwym glosie (wtejemniczeni wiedzą o kogo chodzi). Wraz z nią podobno usuną się sztab Superów co rokuje na chwilę obecną nadwzyczaj dobrze. Zarządzaniem zajmuje się obecnie dawny szef, który ma nie lada doświadczenie w tej branzy, ze zdecydowanie lepszym nastawieniem i podejsciem do ludzi. Czyzby databroker wreszcie stalo sie ludzkie.... ???? Czekam na opinie bo mimo wszystko zycze im sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zmiany zmiany i zmiany nareszcie :) IP: *.cebit.com.pl 08.03.11, 21:15 hehehe juz widze jak pan PW bedzie odnosil sukcesy:) Pozdrawiam tych, ktorzy sie teraz przekonaja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedek [...] IP: 178.73.49.* 18.03.11, 21:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euroadresiak Re: Zmiany zmiany i zmiany nareszcie :) IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 21:56 Czyżby ta blond piękność to niejaka A. Sz? Przyszła do Euroadresu i zamieszanie się zaczyna. Powiedzcie coś o niej please. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zmiany zmiany i zmiany nareszcie :) IP: *.sggw.waw.pl 16.04.11, 11:05 podobno w dacie zostało już mało ludzi prawda to? i jak sobie radzi Jolanta? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf A. Sz. ? 17.05.11, 22:00 No proszę : ) Na Goldenline profilu nie zmieniła :) Tak więc niedowartościowanie czkawką się odbija. Ogólnie osoba ta dość emocjonalnie podchodzi do rozmówcy, gubiąc się w merytoryce wypowiedzi. Nie widać koncepcyjnego myślenia poza sztampowymi wywodami z akademickich podręczników, co przy braku stosownego wykształcenia odpowiadającemu stanowisku rodziło kuriozalne sytuacje. To coś na zasadzie awansu na dyrektora Poczty Polskiej pracownika, który idealnie przyklejał znaczki pocztowe w okienku w myśl komsomolskiego przysłowia nie matura, lecz chęć szczera zrobi z Ciebie oficera. Niestety. W gospodarce wolnorynkowej nie tylko doświadczenie się liczy, ale też i stosowne wykształcenie, stąd też mniemam, iż wspomniana osoba długa na nowej lokalizacji miejsca nie zagrzeje. Na plus mogę powiedzieć, iż osoba ta wspaniale bawi się na imprezach integracyjnych. Ubaw na całego. Gość portalu: euroadresiak napisał(a): > Czyżby ta blond piękność to niejaka A. Sz? Przyszła do Euroadresu i zamieszanie > się zaczyna. Powiedzcie coś o niej please. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Re: 26.01.11, 18:51 A "gość" raczy przeczytać wszystkie wątki od początku ? Było o nierealnych stawkach, warunkach socjalnych, kadrze .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Re: Ja znałam koleżankę A. 26.01.11, 18:49 A dziękuję. Z kilkunastoma osobami do dnia dzisiejszego utrzymuję kontakt. O smrodzie wiem tylko tyle że się unosił w stęchłej piwnicy siedziby Data Broker bo chyba sam/sama/ono przyznasz że warunki pracownikom dość urągające zaoferowaliście pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogut Re: Ja znałam koleżankę A. IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.12, 10:29 A co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Databroker IP: *.stroeer.pl 11.03.11, 13:21 czy wiecie jak odzyskac od nich kase, pracowalam prawie 2 tygodnie i mi nie zaplacili ? to banda oszustow, omijajcie ich z daleka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Databroker IP: *.stroeer.pl 14.03.11, 11:22 kasa przyszła ale nie 10 tak jak obiecywali! nadal nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 19:04 Mam zacząć niedługo pracę w tej firmie,czy coś się zmieniło na lepsze ?a ten kierownik o którym była mowa to jeszcze tam pracuje?czy ta firma to rzeczywiście takie dno?bo już nie wiem czy iść tam czy nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: Databroker IP: *.devs.futuro.pl 13.05.11, 08:28 Firma spoko. Zarobki najlepsze w calej warszwie. ludzie wporzadku atmosfera w pracy swietna, ludzie sa bardzo zintegrowani az chce sie do pracy przychodzic, projekty zxmieniaja sie ale to lepiej dla nas bo mozemy zapoznac sie z czyms nowym, bez rutyny. ja zarabiam w tym momencie 15 zl brutto za godzine a przepracowalam 3,5 miesiaca, pracuje 7 godzin dziennie, super jest to ze mamy stale godiny pracy tylko 8-15 od poneidzialku do piatku, pracuja u nas ludzie ktorzy sa juz ponad 2 lata, jakby bylo tak zle to nie mieliby tylu konsultantow. ja jestem zadowolona, fajnie prowadzone szkolenia, sympatyczni trenerze, spoko supervisorzy o wszystkim mozna pogadac, nie ma problemu jezeli chodzi i odzien wolny. najlepszym atutem jest kasa i praca w dni robocze bez weekendow. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf 15 zł/h brutto 17.05.11, 22:23 O matko z córką. Ależ „soczysta” wypowiedź. Wyczuwam pióro supervisiora agitującego za pracą w Dacie. Gwoli jednak ścisłości i aktualnych ogłoszeń rekrutacyjnych Data na dzień dobry płaci teraz 20 zł/h tak, więc piątala jesteś do tyłu. Czy ktoś raczył Ciebie poinformować, że 15 zł/ h to jest z premią za obecność i wymaganą sprzedażą ? Gość portalu: gosciowa napisał(a): > Firma spoko. Zarobki najlepsze w calej warszwie. ludzie wporzadku atmosfera w p > racy swietna, ludzie sa bardzo zintegrowani az chce sie do pracy przychodzic, p > rojekty zxmieniaja sie ale to lepiej dla nas bo mozemy zapoznac sie z czyms now > ym, bez rutyny. ja zarabiam w tym momencie 15 zl brutto za godzine a przepracow > alam 3,5 miesiaca, pracuje 7 godzin dziennie, super jest to ze mamy stale godin > y pracy tylko 8-15 od poneidzialku do piatku, pracuja u nas ludzie ktorzy sa ju > z ponad 2 lata, jakby bylo tak zle to nie mieliby tylu konsultantow. ja jestem > zadowolona, fajnie prowadzone szkolenia, sympatyczni trenerze, spoko supervisor > zy o wszystkim mozna pogadac, nie ma problemu jezeli chodzi i odzien wolny. na > jlepszym atutem jest kasa i praca w dni robocze bez weekendow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik:) Re: 15 zł/h brutto IP: *.devs.futuro.pl 21.06.11, 11:45 droga miss pipi nie wiem co databroker Ci zrobobiła że tak na nią najeżdżasz ale jestem pewna że przeginasz. Zajmij sie swoim życiem i nie wypisuj głupot na temat tej firmy parcuje tu już jakiś czas i szczerze to co wypisujesz mija się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujący 15 zł/h brutto IP: *.nat.student.pw.edu.pl 07.07.11, 14:39 A ile się dostaje, w przypadku, gdy nie wyrobi się normy? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Re: 15 zł/h brutto 14.07.11, 23:26 Droga koleżanko. Przepracowałam w Dacie znacznie dłużej niż 3,5 m-ca. Tak, więc to, co piszę opieram li tylko na faktach a nie dyrdymałach, które wpajają Ci z uporem maniaka Visiorzy. Byłam, widziałam, odczułam na własnej skórze niekompetencje w pełnym tego słowa znaczeniu osób kierujących pracownikami i projektami. Stąd też nie najeżdżam, lecz przedstawiam fakty, które miały miejsce. Popytaj starsze koleżanki czy kolegów to więcej ciekawostek wpadnie Ci w ucho, co też działo się w zatęchłych piwnicach Daty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkiem wpadły Re: 15 zł/h brutto IP: *.play-internet.pl 14.07.11, 23:57 Ale jazda :). Przeglądałem już niejeden łańcuszek postów o różnych firmach (bo szukam pracy) i zazwyczaj odczuwałem rozczarowanie i współczucie (bo o dobrych zatrudnieniach dyskusje są raczej krótkie i nie ma co czytać więc nie np. "podziw"). Jakbym oglądał "dokument-tragedię". Ale jak przeczytałem powyższe 200+ wypowiedzi, to nie mogłem się nie uśmiać. Np. z tego kolesia co ciągle z tego samego i.p. bronił firmy :). Albo z tych intymnych szczegółów o odbiorze osób przez osoby, o zachowaniach i interakcjach :). Normalnie nienormalnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: 15 zł/h brutto IP: 195.187.156.* 12.08.11, 23:35 do tej pracy wcale nie przychodzi się z uśmiechem na ustach, a z nastawieniem, że jeśli dzisiaj nie uda Ci się nic sprzedać to Cię wywalą. Nie wiem kto lubi pracę, w której musi oszukiwać. za szkolenia zapłacą Ci dopiero po przepracowaniu 160h w co i tak wątpię, bo wypłatę mam o jakieś 200zł zaniżoną. Gdy stawka była teoretycznie 13zł/h brutto to w komputerach była ustawiona 10zł/h brutto. wszystko miało być uzupełniane na koniec miesiąca ale chyba ktoś o tym zapomniał ;] tak samo jak o tym żeby zapłacić za retreningi, które miały być za połowę stawki i na które supervisorzy mogli wszystkich zwoływać w każdej chwili. Nie liczy się to że Ty przychodzisz do pracy żeby 7h pracować i za te 7h zarabiać. Supervisor weźmie Cię na retrening albo baza się skończy i już siedzisz i nie zarabiasz. Po przepracowaniu tych 7 godzin dziennie człowiek wychodzi załamany psychicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zn Re: 15 zł/h brutto IP: 94.75.112.* 13.08.11, 14:07 zgadzam się z przedmówcą. Atmosfera fatalna, wymagania od wisorów olbrzymie ( szczególnie od pewnej martynki) a nic nie dają w zamian. Dziwię sie że wytrzymałem tam 6 miesięcy. Najciekawse to że przede mną odeszła połowa wisorów i dyrekcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: 15 zł/h brutto IP: *.centertel.pl 17.08.11, 19:35 No, jeżeli Ty zwolnienie ich z pracy okreslasz "odejściem" to gratuluje. Rozumiem, ze tak samo "odszedłes"... ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zn Re: 15 zł/h brutto IP: 94.75.112.* 17.08.11, 20:48 Zgadza się. Aczkolwiek zwalnianie pracowników kórzy mają juz jakieś zatrudnienie i na ich miejsce wrzucanie świeżaków nie uważam za dobrą politykę firmy. Nic dziwnego, ze potem mieli problemy z wykonywaniem zadań. Gdy odchodziłem z db jedynie 6 osób z wyjatkiem wisiorów pracowało tam dłużej niż ja. to daje do myślenia. tak jak i inne komentarze gdzie pozytywne sa pisane przez super wisiorów. pozdro dla martynki która sie ze mna kłóciła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosTEK Re: 15 zł/h brutto IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.11, 21:36 Jak sięgam pamięcią ta firma zawsze "KULAŁA", dosłownie i w przenośni :-) SV to nowe osoby, które będą tania siła robocza z której wyciśnie się max, a zapłaci grosze, ładuje do głowy stek bzdur oraz wizje wielkich możliwości i rozwoju. Jak może mówić o rozwoju w firmie niedorozwoju. Zero szkoleń podnoszących ich kwalifikacje SV. Tylko Dyrektorka została zwolniona, reszta sama odeszła praca tam pół roku to lenistwo lub niska samo ocena i brak wiary że nie można znaleźć lepszej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: 15 zł/h brutto IP: *.devs.futuro.pl 26.08.11, 12:39 Pracuje w Dacie od ponad roku nie podzielam negatywnych opinii o tej firmie. Może dlatego, że nie mam nastu, czy dwudziestu lat i traktuje pracę na poważnie. Jak pracę, a nie jak zabawę. Największym problemem na tego typu forach jest to, że jakby nie było w rzeczywistości, to i tak zawsze można przeczytać, że w firmie są oszuści, że kradną premię, że niesprawiedliwie oceniają, że wprowadzają systemy weryfikacji rozmów wg. Własnego „widzimisię”, że atmosfera jest do bani, że kierownictwo do 4 liter itp. Itd. I najlepsze jest to, że autorami takich postów są osoby, które „zostały pokrzywdzone” przez firmę. Bo zostały upomniane za notoryczne przekraczanie przerw. Bo pomniejszono im premie za to, że średnio przez godzinę swojej pracy rozmawiały aż 15 minut (fenomenalny rezultat jak na przeciętnego telemarketera) , bo zamówienie, które pozyskały zostało usunięte, ponieważ nagadały takich głupot klientowi, że nawet nie można było tego wyprostować oddzwaniając do niego, że ktoś ma do nich pretensje, jeśli nie poinformują, dlaczego nie ma ich w pracy. No po prostu kołchoz. Ludzie, otwórzcie oczy. Problem pracy w callcenter polega na tym, że przychodzą ludzie, którzy nie traktują pracy na serio. Myśla, że posiedzą, powychodzą sobie na przerwę z koleżankami, kolegami, pogadają towarzysko i zarobią niewiadomo ile. A tu nagle ktoś zaczyna od nich wymagać. Kierownik, trener, superwizor i świat się wali, To Wy macie problem, wszyscy którzy narzekacie, a nie firma. Niech każdy kto chce przyjdzie do nas i poobserwuje co się dzieje. Wiadomo, że nie zawsze jest sielankowo, jak wszędzie zdarzają się trudne i nieciekawe momenty, ale najważniejsze jest to, że nigdy kierownictwo nie zostawi Was na lodzie. Zawsze pomogą, nieważne czy masz problem ze sprzedażą, czy po prostu problem osobisty, można po prostu przyjść i porozmawiać. Wiadomo, że jak trzeba to opieprzą, ale i motywują ludzi do pracy. Jak było źle z wynikami, to przychodziliśmy na 8 na szkolenie i wcale nie było na nim miło, ale po prostu pokazano nam nasze błędy, które mogliśmy naprawić. U nas praktycznie nie ma zwolnień wręczanych przez kierownictwo pracownikom, a szkoda. Może czegoś byście się nauczyli. Życia np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosTEK Re: 15 zł/h brutto IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.11, 01:25 Właśnie widać jaka świetna firma, godzina 12, a Ty zamiast pracować klepiesz "pozytywnego" posta na forum, chyba o tej porze jak w każdej normalnej firmie człowiek pracuje, chyba że wcześniej Ciebie do domu puści;) i kolejny dowód na to że SV oraz kierownicy zamiast pracować siedzą na Necie i probuje ratować firmy opinie, na marne powodzenia w walce z wiatrakami, na Waszego 1 pozytywnego posta znajdzie się 10 negatywnych i jaki w tym sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zn Re: 15 zł/h brutto IP: 94.75.112.* 27.08.11, 22:16 Możwliwe. Aczkolwiek cofanie wysyłki tylko dlatego ze nie powiedzialo się najpierw o cenie standardowej tylko odrazu o promocyjnej z dany numer jest chyba niepowazne. mówsz o nagadaniu nieiwadomo czego klientowi. gadanie że taki produkt w firmie jest potrzebny to już jest kłamstwo. te same informacje na stronach ekonomicznych i gospoadrczych za free można znaleśc. Ale mogę wam wyświadczyć przysługe. Te głupie poradniki wielce potzebne są na chomikuj za darmo !!! do ściągniecia. Nic dziwnego że nikt tego szajsu nie kupuje. I na koniec jeszcze jedno. Niech wajzory sami się do pracy wezmą a nie czatują na FB bo też tak widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Wielce Szanowny/a Pan/Pani/Ono. 21.11.11, 20:29 Bądź łaskawa/-wy przejrzeć moje posty, a potem prowadź obrzydliwe wazeliniarstwo W Dacie właśnie był problem komunikacji, pracownik – przełożony. Po wywaleniu na zbitą twarz Dyrektorki Operacyjnej i wielu supervisiorów można powiedzieć że sytuacja się unormowała. Pracowałam dłużej od Ciebie, lat też zapewne mam więcej tak więc miej to na uwadze agitując na rzecz Daty. Żenującym jest również stwierdzenie (…) Supervisiorzy zawsze pomogą, nieważne czy masz problem ze sprzedażą, czy po prostu problem osobisty, można po prostu przyjść i porozmawiać. (…) Chyba sami to czytając pokładają się ze śmiechu. Pamiętam pewną nastolatkę która nigdy nie miała wyników na żadnym z produktów a nagle stała się supervisiorem …. w ten czy inny sposób. Siedziała potem po kątach i płakała że nikt jej nie słucha. Chcesz powiedzieć, że do takiej osoby miałabym zwrócić się z moim problemem życiowym ? Córkę mam starszą od niej tak więc pohamuj te żenujące wywody. Powiedz szczerze. Jeśli uważasz że masz już takie duże doświadczenie, ze trzydzieści lat na karku to dlaczego nie zostałeś/-łaś supervisiorem ? Ze względu na słabe wyniki ? Poczytaj moje posty to zakumasz o co chodzi. Na razie nie trać śliny, bo może zabraknąć Ci jej przy słabym wyniku sprzedażowym. I tak na marginesie. Masz rację zwolnień się nie wręcza w tej firmie. Wszyscy są na umowach cywilno-prawnych (zlecenie) tak więc Prawo Pracy nie obowiązuje łącznie z wypowiedzeniami, zwolnieniami, płatnymi urlopami, osłoną socjalną, itp. Wiele lat na karku a podstawowych form zatrudnienia nie znasz ? Tylko pogratulować i sarkastycznie pokiwać z politowania głową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Databroker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.11, 01:56 Nie miałem okazji zacząć tam pelnoetatowej pracy leczy po rozmowie kwalifikacyjnej rzeczy działy się coraz gorzej . Szkolenie trwało ok 1h ( podczas gdy normalnie trwać ono powinno 2-3 dni + BHP które jest obowiązkiem ) oczywiście w w/w firmie takiego szkolenia zabrakło . Następnie … czeka nas egzamin ( rozmowa próbna z pracownikiem ) spotkanie ustalone przez pracodawcę na godz. 11 , podczas gdy egzamin odbywa się 5h pózniej argument Pani supervisor , brzmi ze brak im ludzi do przeprowadzenia egzaminu - żałosne . Ludzie tam maja pracownika w głębokim mniemaniu . Ale , ok egzamin się odbył , miałem przystąpić do kolejnego dostałem info ze tel. Zostanę poinformowany o terminie … tel brzmiał tak : " czy może Pan być za 15 min ? " - nie wspominając o tym ze sam dojazd zajmuje mi 2h . Generalizujac brak profesjonalizmu i podstawowego szacunku dla czasu drugiego człowieka i jedyne 5 min przerwy co godzinę , podczas gdy polskie prawo mówi o 10 w przypadku firm tego typu. NIE POLECAM !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Databroker IP: *.play-internet.pl 21.10.11, 21:28 Witam, Pracowałem W DB 2 tyg. Trafiłem na projekt do Pani Klaudiii. Na początku było wszystko ok, nie robiłem zamówień, nikt mnie nie pilnował, mogłem robić co chciałem, ludzie pytają (doświadczeni) jaki masz wynik, myślę i mówię: JAKI K*****A wyni???? bardzo mi się podobało, myślałem, że płacą za nic... AŻ w końcu... Dowiedziałem się co to K*****A ten wynik... jak dostałem jakiś "JE*****Y warunek (co to K*****A jest?) powiedzieli mi ludzie z projektu, że jak nie zrobię wyniku to mi podziękują i żebym poszedł odsłuchać chociaż rozmów. No to ok, Poszedłem do Sz. P. K. powiedziałem "czy mogę może odsłuchać rozmów", na co usłyszałem odp. "Przecież byłeś na jakim szkoleniu" (o co kolwiek jej chodziło). PODSUMOWUJĄC OSOBA OPIEKUJĄCA SIĘ MOJĄ OSOBĄ MIAŁA MNIE CAŁKOWICIE W D**E PODEJRZEWAM, ŻE NIE JESTEM WYJĄTKIEM I WSZYSTKIM "OFIAROM" KTÓRE TAM PRACUJĄ, DŁUŻEJ NIŻ 2 TYG. ŻYCZĘ SZCZĘŚCIA, DUŻO ZDRÓWKA I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO... DNO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracowniczunia Re: Databroker IP: *.devs.futuro.pl 08.12.11, 13:32 Czytam sobie te fora od kilku dni i nie mogę wyjść z podziwu jak trudno ludziom pogodzić się z brakiem kompetencji do handlu. To jest call center! Tu się sprzedaje a nie siedzi i piłuje paznokcie! Co do visiorów . Człowiek na tym stanowisku ma mnóstwo obowiazków , wiem bo siedzi biurko dalej. I co , ja , przeciętny konsultant zarabiam więcej od niego. Każdy jest tylko człowiekiem , każda firma ma wady i zalety , to zauważam skłonności do negatywnej przesady. Dziękuje do widzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZN Re: Databroker IP: 94.75.112.* 10.12.11, 15:02 Napodlizuj się. Wiem jaka tam praca jest bo miałem nikłą przyjemność pracować tam przez 6 m-cy. Ciekawe który to wisior napisał komentarz? Wiem też jak ludzi bez powodu zwalniacie. Pewnie taka mądrala jak ty napisze że jestem frustrat. Mam to w nosie. A teraz mam przynajmniej lepszą pracę z super atmosferą a nie jak u niejakiej Martynki K z konfliktami. Bo jej mość nie potrafiła wykazyć się kompetencjami a na każdą uwagę darła paszcze że sie na nią krzyczy. Zobaczcie forum o waszych produktach to na koniec. www.goldenline.pl/forum/349170/wydawnictwa-wiedza-i-praktyka/s/1 Adieu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 19:28 Nie jest tak źle jak opisała miss_pipi_langstrumpf . To zależy w którym momencie życia jesteś. Fakt nie ważne czy student czy mgr ta sama stawka, w służbach publicznych minimalna:) Była pracownica po studiach tj. miss_pipi_langstrumpf , zastanawialiście się dlaczego nie może znaleźć pracy?? Za duże wymagania (Ona nie szef); why dlaczego skoro w firmie już nie pracuje jak mówi x lat (po co piszę)?? Kochana miss_pipi_langstrumpf , zwiększyły się wymagania i nie biorą wszystkich nawet po studiach, ... bo przecież bzyczy bzyk znad Bzury dziwne bzdury, bzyczy bzyk znad bzyka i tu nam się wymyka Napodlizuj się. Wiem jaka tam praca jest bo miałem nikłą przyjemność pracować tam przez 6 m-cy. Ciekawe który to wisior napisał komentarz? Wiem też jak ludzi bez powodu zwalniacie. Pewnie taka mądrala jak ty napisze że jestem frustrat. Mam to w nosie. A teraz mam przynajmniej lepszą pracę z super atmosferą a nie jak u niejakiej Martynki K z konfliktami. Bo jej mość nie potrafiła wykazyć się kompetencjami a na każdą uwagę darła paszcze że sie na nią krzyczy. Zobaczcie forum o waszych produktach to na koniec. www.goldenline.pl/forum/349170/wydawnictwa-wiedza-i-praktyka/s/1 Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Dla byłego pracownika 16.01.12, 19:59 Witam, No cóż przyszło mi wyjawić tajemnicę. Jestem doktorantką wydziału psychologii UW. Praca w Dacie była jednym z etapów mojej przymusowej praktyki zawodowej. To co tu zobaczyłam przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Niekompetencja w podejmowaniu decyzji, ewidentny mobbing czyli nieuzasadnione zwolnienia z pracy, przywłaszczanie sobie owoców cudzej pracy, szantażowanie zwolnieniem, niesprawiedliwa krytyka, oskarżenia o niepopełnione błędy, etc. Do tego dodać muszę katastrofalny stan sanitarny (koedukacyjne toalety), ciasnotę, duchotę czyli to wszystko co może oddać zatęchła piwnica pod blokiem oraz prehistoryczny i wiecznie psujący się sprzęt. P.S. Nie muszę szukać pracy miły były pracowniku :) Jestem współwłaścicielem firmy z zakresu szkoleń NLP, psychologii zmian, psychologii sukcesu. Bzyk, bzyk i tu się bzyk wymyka :) Pozdrowionka dla Joli. (...) W szaleństwie twarz zachowaj (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Implacedus Re: Dla byłego pracownika IP: 94.75.112.* 17.01.12, 18:36 Cóz w takim razie będziesz mogła napisać na temat tej "firmy" doktorat. Zgadzam się że żadko się coś takiego widzi. Wstyd, że takie firmy są na rynku w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Dla byłego pracownika IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.12, 23:16 Witam (y) serdecznie wszystkich Kochanych Forumowiczów! A najbardziej chciałabym powitać Pana Prezesa DataBroker: Pana Macieja Oknińskiego. "Wszak nie sposób się do Pana dostać Panie Prezesie!". Ale myślę, że w wolnej chwili zajrzy Pan na stronę forum i przeczyta Pan fakty jakie istnieją dotyczące jednej z osób pracujących na stanowisku Supervizora t.j.: Pani Klaudii B. Jestem zbulwersowana faktem, że osoba będąca w trakcie studiów w Wyższej Szkole Zarządzania i Finansów na kierunku psychologii nie ma odpowiedniego podejścia do drugiej jednostki w społeczeństwie. "Człowiek Człowiekowi Bratem" A tu okazuje się, że Pani Klaudia oprócz tego, że nie posiada empatii wobec ludzi, to mało tego stosuje w swej pracy mobbing, baa oprócz tego niejednokrotne szantażuje: p.t:"Jeśli nie zdobędziesz produktywności w ciągu godziny to pożegnamy się", albo: "Niech dla was przykładem będzie wasz kolega XX, że został zwolniony za niskie wyniki". Sam fakt podawania takiej informacji, czy też danych osobowych pracownika na publicznym forum w celu zastraszania innych pracowników jest jawnym mobbingiem i przestępstwem. Bowiem jest ochrona danych osobowych i zgodnie z ustawą 133 nikt nie ma prawa wykorzystywania danych osobowych bez zgody osoby, której dane mają być wykorzystane. Postawa Pani Klaudii jest protekcjonalna i niejednokrotnie ukazuje dwie twarze: Jedna na retreningach p.t:"jakim jestem waszym wspaniałym kumplem" a druga: "Masz to robić i już, jesteś niższa ode mnie, ja tu jestem Supervizorem a Ty tylko maszynką do sprzedaży" Wracając do meritum sprawy: Nie chodzi mi o to, że Pani Klaudia B. ma być zwolniona, lecz bardziej kieruję te słowa do Pana Prezesa, aby przyjrzał się samej pracy Pani Supervizor. Owszem pracownik, który ma niebawem otrzymać tytuł psychologa i posiada doświadczenie w sprzedaży kilka lat bodajże dwa lata w tv markecie powinien w znakomicie perfekcyjny sposób wykorzystać cechy interpersonalne w dobrym kierunku. Piszę w imieniu wielu osób pracujących w databroker: My chcemy pracować, chcemy mieć pracę z której będziemy zadowoleni. Wiadomo, że sprzedaż nie jest łatwą pracą, ale stosowanie mobbingu wobec nas nie motywuje nas wręcz odwrotnie demotywuje. Wiemy, że Pani Klaudia ma powiązania z Panią Jolą (nawet podejrzewano, że są sobie bardzo bliskie), ale nie zmienia to faktu, że czujemy się zastraszani, i z niechęcia siadamy do swoich słuchawek zastanawiając się ile razy Pani Klaudia ze swoją bierną agresją podejdzie i powie nam w sposób niedopuszczalny dla polskiego pracownika: jakim to jesteśmy beznadziejnym pracownikiem i na nasze miejsce jest wiele innych osób. Wiemy, że rotacja odbywa się codziennie, ależ ileż na to musi iść pieniędzy by na powrót wyszkolić nowych pracowników, a ileż się traci, że zwalnia się czy też zastrasza dobrych. W ostatnich miesiącach supervizorem została młodziutka Pani Martyna, pomimo swojego wieku potrafi zmobilizować czy też mieć podejście do nas jako pracowników. Miejmy nadzieję, że przy Pani Klaudii się nie zepsuje. Wracając do swej prośby, którą kieruję do Pana Prezesa w imieniu wielu pracowników, prosimy aby Pan przyjrzał się Pani Klaudii i koneksjom jakie istnieją w firmie databroker. Jeśli dalej tak będzie się toczyło, to zapewne projekt za projektem zostanie zamykany, a szacunek jaki jeszcze pozostał dla firmy i dobre imię firmy databroker zostanie zszargane. Prosimy jedynie, aby przyjrzeć się pracy Pani Klaudii, nie prosimy o jej zwalnianie, nie stosujemy oko za oko, to już zostawiamy Panu. Wierzymy, że ma Pan w sobie na tyle rozwagi, aby chociażby spojrzeć na sprawę obiektywnie. Miejmy nadzieję, że postawa Pani Klaudii nie przysporzy żadnej tragedii w tej firmie, bo słychać czasami pogłoski, że komuś "aż się żyć nie chce kiedy ma być kolejny dzień na Jej projekcie". Jestem pracownikiem firmy databroker, ale wstydzę się za Panią Klaudię, za jej brak zdolności interpersonalnych, za Jej stosowanego mobbingu, za jej nieładne wykorzystywanie manipulacji psychologicznych do tego, aby uzyskiwała własne potrzeby w postaci prowizji do pensji. Nie życzę Pani Klaudii źle, pomimo antypatii jaką tą Panią darzę, ale myślę że "Dzban nosi wodę dopóki mu się ucho nie urwie". Pani Klaudia potrafi, oj potrafi, ale życie podobno jest sprawiedliwe i ucho od dzbana zapewne się urwie jak Pan Panie Prezesie spojrzy na sprawę obiektywnie. Dla tych którzy poszukują pracy, polecam pracę w databroker tylko tym, którzy posiadają mocną psychikę. Trzeba ją posiadać zwłaszcza przy Pani Klaudii B. i na jej projektach. Atmosfera poza tym w pracy na drugim piętrze jest przyjemna, trzymamy się razem czasami narzekając, ale w stosunku do Pani Klaudii musieliśmy na początek wspomóc się forum, zapewne następną sprawą będzie napisanie petycji, gdyż nie możemy tego tak pozostawić. Podobno jedna osoba, która już odeszła ma zamiar założyć sprawę cywilną przeciwko Pani Klaudii, za zniesławienie i molestowanie psychiczne, a to tym bardziej będzie źle wyglądało dla firmy databroker. Panie Prezesie proszę o obiektywną obserwację Pani Klaudii oraz koneksjom jakie istnieją, z poważaniem, Niektórzy pracownicy databroker ("Chcemy pracować ale nie pod presją biernej agresji Pani Klaudii"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Implacedus Re: Dla byłego pracownika IP: 94.75.112.* 18.01.12, 18:58 Gratuluję szczerze odwagi. Obawiam sie ze Wasz zryw nie da rezultatu. Nie dziwię się że ktoś podniósł głos w tej sprawie. Co do Lojalnej Joli to powiem stare powiedzenie : ręka rękę myje. Obawiam się że wasz prezes wiele w tym nie zrobi. Przecież lepiej wykopać kilku zbędnych pracowników niż kiepskiego lidera. Aż w końcu zabraknie nowych jeleni do pracy w firmie bo internet to źródło informacji. Trzymam za Was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pipi_langstrumpf Re: Dla byłego pracownika 18.01.12, 20:24 Miałam zakończyć swoją przygodę na tym forum ujawniając kim jestem lecz nie sposób skomentować tego co „pracownik” referuje. Nie może to być iż Jola twarz straciła ? Wszak też walczyła na słuchawkach …. i pamięć już jej zawodzi ? A fee …. Widać że po moim odejściu nadal mobbing jest stosowany. Niszczenie pracowników przez niedowartościowane jednostki, poniżanie i szantaż to motto przewodnie tej firmy. A wszak miłą atmosferę i zgrany zespół gwarantują w swoich ofertach pracy. praca.gazetapraca.pl/200,4001,,1173749,,Specjalista+ds.+telefonicznej+obs%C5%82ugi+klienta.html Może wyjściem z sytuacji jest zrobienie reportażu ? uwaga.tvn.pl/kontakt.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigdywiecej Re: Dla byłego pracownika IP: *.play-internet.pl 24.04.12, 19:14 U mnie już po wszystkim. Koszmar się skończył. Już tam nie pracuje. Nie wiem co dalej z pracą ale poczułam niesamowitą ulgę wychodząc ostatni raz z tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguś Re: Dla byłego pracownika IP: *.play-internet.pl 20.09.12, 21:52 Czyżby to ta Klaudia, która terroryzowała pracowników w tv, potem w cc na okęciu, a teraz w data? O nie, właśnie wysłałam cv do Data Broker i ona też tam jest! O losie, jaki ten świat mały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zy Re: Dla byłego pracownika IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.12, 10:06 Ale dobrze, że mnie ostrzegliście... Na pewno nie pójdę tam jutro na szkolenie na które mnie zaprosili. Jestem w szoku... Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insomaniac Re: Databroker IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.08.13, 10:21 Odradzam ! W Databroker szkolą Cię przez min. 1,5 tyg ( płacą za to połowę stawki godzinowej czyli ok 4,50 zł/h) przy przepracowaniu pełnego miesiąca - 140 godzin. Ale gdy przejdziesz egzaminy i szkolenia, daja Cię na słuchawki na 2 dni ( co nazywają zmyślnie praktyką ) wiec za to też nie zapłacą dopóki nie przepracujesz. Ty przez 2 dni robisz im sprzedaż ale oni mówią Ci nagle, że ZA MAŁĄ i dostajesz rozwiązanie umowy. Czyli masz 2 tygodnie zmarnowane i jedyne co mozesz dostać do pare groszy za 3 dzień, czyli ten następny po 2 dniach spędzonych na "praktyce" na słuchawkach. Dziękuję bez komentarza. Zmarnowane 2 tygodnie z bandą oszustów. Bardzo sprytnie zrobili umowę, pełną kruczków tak, żeby maksymalnie człowieka wykorzystać. Jeszcze jedno ; mając coś takiego jak PRODUKTYWNOŚĆ. Im większa tym większa stawka godzinowa... Powiedzmy ze od 70 % produktyności masz 13 brutto. Tylko jak wyjdziesz na przerwę, która Ci przysługuję- 7 godz = 30 min przerwy. I jej nie przekroczysz, nie wykorzystasz, to nie mysl ze Cie nagrodzą. Jak wykorzystasz powiedzmy 10 min przerwy to produktywność z 70 % spada do np. 63 %.... Zawsze spada. A jak ona spada to stawka godz. tez spada. CZYLI NIE MASZ PRZERWY. Banda złodziei i oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dula Re: Databroker IP: *.dynamic.mm.pl 06.01.14, 00:46 Pracowłąm tam 3 miesiące, bo nie miałam innego wyjścia (szukałam w tym czasie innej pracy bez skutku). Tragedia!!! Dwa lata temu tam pracowalam i jezeli ta star k.... niska blondyna z pisklywym glosem jest kierowniczką, to darujcie sobie. Co chwile szkolenia, za ktore ci nie placa, sprzedajesz gowno i kolesie z wydawnictwa, ktore sprzedają, to takie lamusy, ze glowa mala. Pier.....ny wyzysk! Z tesknota patrzylam na ludzi odchodzacyh z tej obory, az w koncu i mi sie udalo. Gunwo i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Databroker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.14, 19:38 Ja również odradzam databroker, wszystko co poprzedniczka napisała jest prawdą. Zmarnowany czas i parę groszy za trzeci dzień, w którym również dostałam wypowiedzenie. Szkolenie było przeprowadzone byle jak na marnym poziomie, trenerka jest już tam mocno zakotwiczona i niespecjalnie się wysila by ludzi dobrze merytorycznie przeszkolić. Banda złodziei i oszustów. Do tego praca jest tylko na drugie zmiany gdzie człowiek ma całe dnie wyjęte z życia. Ludzie nie dajcie się nabrać i omijajcie to miejsce szerokim łukiem. Pozdrawiam. Była pracownica w tym syfie. P.S. Ale dobrą stroną jest jedna rzecz, unikam ankiet które wyłudzają dane i są tam wykorzystywane. Nie ma tego złego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Databroker IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.13, 03:00 A jak tam tymon bentlej? Odpowiedz Link Zgłoś