Dodaj do ulubionych

Wybory do Samorządu 2014

16.10.14, 15:22
Ponieważ poprzedni "wątek wyborczy" jest bardzo długi - ma 4 strony i dosyć trudno się nim szuka nowych wpisów - rozpoczynam nowy.

Wybory zbliżają się milowymi krokami. Ani się obejrzymy, jak przyjdzie nam pójść do urn aby oddać swój cenny głos na kandydata, któremu najbardziej ufamy, który wg nas zasługuje na społeczne zaufanie.
Ponieważ nie wszyscy kandydaci tak na burmistrza, jak i na radnych będą w stanie dotrzeć ze swoim programem do szerszej rzeszy wyborców, może spróbowali by - starym dobrym zwyczajem - TU, na tym forum zawalczyć o nasze, wyborców głosy.
A ponieważ "nikt Ci tyle nie da, ile ja mogę Ci obiecać", zapraszam - myślę, że nie tylko w swoim imieniu - wszystkich kandydatów do... składania obietnic ;)

Do wszystkich zabierających tu głos apeluję o ZACHOWANIE KULTURY.
Obserwuj wątek
    • selenka21 Re: Wybory do Samorządu 2014 17.10.14, 11:02
      Link do Państwowej Komisji Wyborczej:
      wybory2014.pkw.gov.pl/pl/gminy/view/100211
    • zychl-iniak Re: Wybory do Samorządu 2014 17.10.14, 12:49
      Forum rozkwita przed wyborami. A tak to jaki spokój był. Nikt nie pisze nie czyta a teraz raptem wszyscy mają czytać
    • someone-2013 Re: Wybory do Samorządu 2014 18.10.14, 20:12
      Co się stało z komitetem wyborczym Platformy Obywatelskiej ? Czyżby strach przed sromotną klęską ?
      • w20140 Re: Wybory do Samorządu 2014 29.10.14, 18:25
        Z tego co wiem komitet burmistrza to PO tylko pod inną nazwą. Masz rację boją się przegranej
    • angelus_2007 Re: Wybory do Samorządu 2014 21.10.14, 08:56
      Pan Ambroziak juz sie wykazal o Ostaszu lepiej nie pisac szkoda czasu p Woloszyn mysle ze tez pikazal na co go stac jest jeszcz p Ewa wypych no to moze byc cos nowa miotla moze urzad posprzatac wiem ze cieta na to towarzystwo i tak wlasnie zaglosuje.
      • zychl-iniak Re: Wybory do Samorządu 2014 21.10.14, 10:17
        Oj posprzątać to sobie w domu może. Znam ją osobiście i mogę napisać mierny wybór. Dużo krzyczy, mało robi pojęcie mierne ma i pomysł na kampanie słaby. Już wynik w wyborach 4 lata temu pokazał że ma słabe pojecie o Gminie. Kampania słabo przygotowana tak jak i 4 lata temu. Jak można dobrze się przygotować jak się na niczym nie zna. A jacy ludzie z PiS na radnych normalnie porażka no i pomoc wicestarosty żenada.
      • emeryt_1949 Re: Wybory do Samorządu 2014 21.10.14, 13:11
        angelus_2007 napisał:

> Pan Ambroziak juz sie wykazal o Ostaszu lepiej nie pisac szkoda czasu p Woloszy
        > n mysle ze tez pikazal na co go stac jest jeszcz p Ewa wypych no to moze byc co
        > s nowa miotla moze urzad posprzatac wiem ze cieta na to towarzystwo i tak wlasn
        > ie zaglosuje.

Mnie nie przekonuje osoba, która jest cięta mimo ze jest z PiS-u. Czuję uprzedzenie do osób, które na etapie kandydowania już planują walkę z podwładnymi jakimi by byli. Rozważne podejmowanie decyzji, spokój, jako taki porządek to gwarancja na stabilizację, której w urzędach potrzeba. Zagłosuję na tego, który przez ostatnie 8 lat zmienia naszą gminę na przyjazną dla każdego. Pan Grzegorz Ambroziak moim kandydatem na burmistrza Gminy Żychlin.
        • selenka21 Re: Wybory do Samorządu 2014 21.10.14, 14:18
          Dzięki p. Ambroziakowi Żychlin wyludniał. Praca powinna być w Żychlinie a nie szukamy jej w świecie.
          Same boiska i stadion, ale dla kogo. Nam trzeba chleba, nie igrzysk.
          • someone-2013 Re: Wybory do Samorządu 2014 21.10.14, 15:45
            Potrzebne są boiska, stadiony, piękne skwery, place, fontanny, zadbane ulice z odrestaurowanymi kamienicami aby ci co pracują za granicą przyjeżdżając mogli podziwiać jak się Żychlin zmienia się na lepsze. Co do pracy to nie tylko taka mieścina jak Żychlin, zadupie prowincji, ma problemy w zatrudnianiu bezrobotnych a więc nie Ambroziak a władze powiatowe, wojewódzkie i centralne są sprawcami tego bagienka. Ambroziak ma budować zakłady, rozwijać biznes ? Do niego jest ta brożka ? Chyba nie ten adres !
            • selenka21 Re: Wybory do Samorządu 2014 21.10.14, 20:17
              W takim razie do czego potrzebny jest nam Burmistrz ??
              • mico-laj Re: Wybory do Samorządu 2014 22.10.14, 10:29
                do budowania stadionów, wyłączania światła po wyborach, zarabiania 10 tys., lansowania sie w mediach to jest praca, która wymaga ogromnego wysiłku i zanagżowania - nie zazdoszcze :)
                • someone-2013 Re: Wybory do Samorządu 2014 22.10.14, 18:01
                  mico-laj napisał(a):

> do budowania stadionów, wyłączania światła po wyborach, zarabiania 10 tys., lan
                  > sowania sie w mediach to jest praca, która wymaga ogromnego wysiłku i zanagżowa
                  > nia - nie zazdoszcze :)

Każdy może startować jako kandydat na fotel burmistrza, wygrać wybory, bez wysiłku i zaangażowania zarabiać 10 tys. a może jeszcze więcej. Powodzenia w następnych wyborach.
                  • zychl-iniak Re: Wybory do Samorządu 2014 23.10.14, 13:26
                    Oj dzieje się. Burmistrz nie buduje zakładów ale może wspierać firmy istniejące oraz drobnych handlarzy z ul. Narutowicza, a im się kłody pod nogi rzuca. A dlaczego Burmistrz nie zarabia na inwestycjach jak inni co układy inwestor - wykonawca. Gdzie kary umowne za brak terminu realizacji stadionu, brak terminu ul.Kilińskiego powinna być oddana 15.10.2014r a roboty trwają, sala dla szkoły nr.1 w środku termin 30.09.2014r a roboty trwają i nawet już sufit się zawalił, prace na zewnątrz do 30.10.2014r i się w terminie nie wyrobią. Gdzie kary umowne i odciążenie kasy gminy. Inni potrafią kary dla wykonawcy tylko nie Burmistrz co ręka rękę myje. Ale co Burmistrz za to nie zapłaci. Ja za to zapłacę pan i pani zapłacą
                    • dinozaur2014 Re: Wybory do Samorządu 2014 24.10.14, 10:26
                      Nie będziemy wybierać tylko burmistrza ale również radę miejską, która ma pośredni wpływ na decyzje podejmowane w rozwoju gminy. Wybierajmy tych, którzy potrafią godnie nas reprezentować w Radzie Miasta. Wracając do burmistrza, z tego co daje się zauważyć na tym forum niektórzy skupili się tylko na negatywach pracy obecnego burmistrza. Może nie jest dla każdego wyborcy takim kandydatem jakiego by chciał ale z drugiej strony na pewno jednym z tych na którego warto głosować. Ja zagłosuję na dotychczasowego lub kandydatkę z PiS-u. Na pewno nie na tych, którzy są spokrewnieni z dawną komuną a jest ich trzech, szczególnie ten jeden.
                      • kiwaczek11 Re: Wybory do Samorządu 2014 24.10.14, 10:59
                        "Wybierajmy tych, którzy potrafią godnie nas reprezentować w Radzie Miasta."

W jaki sposób kandydat chce MNIE "godnie reprezentować", jeśli nie ma zielonego pojęcia , jaki JA mam ogląd na sprawy? Bo przecież mnie ani nie pytał, ani nie sądował. Kandydaci reprezentują wyłącznie SIEBIE, bo przedstawiają ( jeśli już) SWÓJ program, czy co tam jeszcze. Reprezentują SIEBIE przed wyborami, a już na pewno po wyborach.
                        • dinozaur2014 Re: Wybory do Samorządu 2014 24.10.14, 14:32
                          Godnie czyli nie partyjnie, nie flagowo jak to czynią radni przesiąknięci przeszłością partyjną PZPR-owską, PSL-owską i innych partii. Radny powinien reprezentować nasz wyborców, być nam wierny, podczas głosowań podejmować decyzje najbardziej korzystne dla większości obywateli gminy i miasta, które w przyszłości będą gwarantować rozwój regionu, powolny ale rozwój gdzie mieszkamy, chodzimy do szkoły, pracujemy. Zwróćcie uwagę na tych, którzy w każdych wyborach reprezentują inny komitet wyborczy, gdzie węszą korzyść. W jednych wyborach z SLD w następnych w Pokoleniach lub Unii Samorządowej. Ja flagowcom mówię "nie " !!!
                          • kiwaczek11 Re: Wybory do Samorządu 2014 25.10.14, 02:33
                            "korzystne dla większości obywateli gminy i miasta,"
                            bardzo mnie to niepokoi
                            • mico-laj Re: Wybory do Samorządu 2014 25.10.14, 19:40
                              Tak naprawdę nie ujmując nikomu to nie ma nikogo ciekawego, nowego kandydata do rady i na burmistrza na którego można oddać głos. Niektórzy z przypadku niektórzy na siłę inni z przerostem ambicji a tak naprawdę chodzi o 1000 zł extra co miesiąc. Cóż dziś mogą zrobić radni, to tylko żeby przygotować się do spłaty kredytu za stadion a co zatym idzie zciskać pasa. Ponieważ forum czytają przyszli radni proponuje wzorem stadionu narodowego wykorzystać ten obiekt w taki sposób by na nim zarabiać a nie dokładać.
                              • krog.pl Re: Wybory do Samorządu 2014 26.10.14, 22:27
                                Mam prośbę. Czy ktoś mógłby zalinkowac obietnice Burmistrza Ambroziaka z dwóch ostatnich kampanii wyborczych. Bardzo ciekaw jestem ile z nich spełnił. Z pozostałej czwórki, może jedna osoba nadaje się na wybór, jedna to nie porażka ale klęska (chyba wszyscy wiedzą o jakiego Pana chodzi), pozostałe dwie to w najlepszym wypadku porażki. Grzegorz, owszem jest miły, ale czy to powód aby dalej wybierać go Burmistrzem. Ogólnie kandydatury bida z nędza i rozpaczą.
                                • mico-laj Re: Wybory do Samorządu 2014 27.10.14, 11:40
                                  przestań człowieku RAZEM wydaliśmy 26 milionów na żychlin to mało czego chcesz więcej
                              • w20140 Re: Wybory do Samorządu 2014 07.11.14, 13:58
                                To może sam staniesz do wyborów jako kandydat do Rady Miasta, Burmistrza czy Rady Powiatu tam są większe pieniądze. W taki sposób myślenia to świadczy o ludziach, którzy nic w życiu nie zrobili tylko narzekają. Pozdrawiam
                                • zychl-iniak Re: Wybory do Samorządu 2014 07.11.14, 14:12
                                  Te wpisy są zabawne. Jak radny sam może coś zrobić? Jeżeli nie będzie miał pomocy innych radnych w czasie głosowania to nawet jak się zesra to nic nie zrobi. Przecież nad danym projektem czy pomysłem głosują wszyscy radni. Jak nie zagłosują to może sobie tylko posiedzieć na spotkaniach Rady i pomarudzić. Naprawdę trochę wiedzy nie zaszkodzi.
                                  • mico-laj Re: Wybory do Samorządu 2014 08.11.14, 13:52
                                    najważniejsze żeby radni wogóle mieli jakiekolwiek pomysły, to co ty wypisujesz jest zabawne jeden radny nic nie może tz. że albo jego pomysły są do bani albo jest klika w radzie, a jeżeli jest to niech o tym powie głożno niech ma odwage. Ostatnia spraw wyboru dyrektora DK dziwnie została rozwiązana i jakoś nikt z radnych mocno nie protestował był konkurs nie ma konkursu, więć miej trochę odwagi i pokaż na co się stać.
                                    • w20140 Re: Wybory do Samorządu 2014 09.11.14, 17:20
                                      Zobacz czyją żoną jest nowa pani dyrektor i gdzie jej mąż pracuje to sobie sam odpowiesz jaki układ został zawarty między burmistrzem a ... Co do radnych to przez 4 lata nie było żadnego veta bo zostali kupieni przez Bur i jego popleczników i dlatego robił co chciał. Co do propozycji aby radni kontaktowali się z mieszkańcami publicznie i przedstawiali jaka jest sytuacja naszej gminy jak najbardziej popieram, do nich powinien też dołączyć przyszły burmistrz. Mam nadzieję że tacy nowi radni się znajdą.
                                      • zychl-iniak Re: Wybory do Samorządu 2014 10.11.14, 07:28
                                        No z tym wyborem na dyrektora ZGK to normalnie układ. Po co konkurs skoro wygra ten co ma wygrać nawet jak przegra. A mąż Pani dyrektor dziwnie wybranej startuje na Radnego z ugrupowania burmistrza. Ciekawe czy to było zgodne z prawem tak samo jak przedłużenie kadencji Dyrektorom szkół i przeszkoli bez konkursów na dyrektorów. Rad jest Burmistrza więc robi co chce. Ci co w radzie się z burmistrzem nie zgadzali czyli Matylda, Wachowiak startują ze swojego ugrupowania i Brawo im za to nawet troszkę utarli nosa burmistrzowi.
                                        • mico-laj Re: Wybory do Samorządu 2014 11.11.14, 03:00
                                          Sory, ale chyba zbyt późno odłączyli się od włdzy, że by teraz mówić " łączyć nie dzielić" 4 lata to 48 miesięcy szmat czasu i reakcja powinna być widoczna w protokołach z posiedznia rady miasta a taka nie istnieje. Kto za "wszyscy". Szkoda wielka szkoda, że wszyscy obecni radni czytają to forum a nikt nie chce się ujawnić bądź ujawnić szczegółów byłej kadencji. Może strach, niepewność jutra, bądź brak odwagi nie powala radnym, którzy mają inne zdanie wypowiedzieć się na forum. Ja zagłosuje na tą osobę, która przedstawi swoje racje i monysły osobiście z ulotką w ręku a nie na papierze. BO PAPIER przyjmie wszystko. Pozdrawiam mico-laj
    • zygfryd79 Re: Wybory do Samorządu 2014 28.10.14, 15:16
      A może by tak zagłosować na kogoś zupełnie nowego...?
      ...i tak też zrobię.
      Co mi po stadionie jak nie ma tam kto grać.
      Co mi tam po strefie ekonomicznej jak nie ma tam żadnych zakładów.
      itd.
      • sonsiadka Re: Wybory do Samorządu 2014 28.10.14, 17:11
        > Co mi tam po strefie ekonomicznej jak nie ma tam żadnych zakładów

A jak już jakiś inwestor zaczynał się interesować którąś z działek, to zaraz mieszkańcy zaczynali głośno krzyczeć, że nie chcą go tu i inwestor zanim żagle rozwinął, już je zwijał. I tyle go widzieli(śmy).
        • mico-laj Re: Wybory do Samorządu 2014 29.10.14, 08:03
          Mam pytanie do fanów futbolu czy mi się wydawało czy na naszym narodowym w zychlinie jest tylko jedna strefa kibiców. jezeli tak to ciekawe dla kogo. w sumie mysle ze dla gości bo nie wypada a my za siatką pewnie. Jezeli ktos wie więcej niech sie podzieli swoją wiedzą
          • selenka21 Re: Wybory do Samorządu 2014 29.10.14, 09:10
            A po co Ci dwie strefy kibica? Czy kibice to zwierzęta, że będąc razem jedno pożre drugiego ?
            Ludzi trzeba łączyć a nie dzielić.
            • mico-laj Re: Wybory do Samorządu 2014 29.10.14, 20:41
              to chyba nie znasz naszych żychlińskich kibiców - tak mi się wydaje łączyć to można na stadione narodowym w Warszawie u nas to i sędzia może dostać przez przypadek
    • obywatelskie Re: Wybory do Samorządu 2014 29.10.14, 11:37
      myślę, że trzeba podsumować starania dotychczasowych władz:
      Minusy:
      1) nie wykorzystana (szumnie ogłaszana) podstrefa ekonomiczna;
      2) wydanie ogromnych pieniędzy na stadion przy jednoczesnym oświadczeniu Pana Burmistrza, że Miasta nie stać na utrzymanie stałej drużyny piłkarskiej z Żychlina;
      3) sprzedaż (wyzbycie się) całego majątku ciepłowniczego z terenu Miasta za dług, który powstał podczas kadencji obecnego Burmistrza (Pan Wencel mimo wszystko płacił - z opóźnieniem - za ciepło);
      4) wydanie pieniędzy na budowę bloku (TBS) - do tej pory te pieniądze leżą w ziemi (sieci doprowadzające media) - na razie bez efektu (budynek w stanie developerskim został zakończony w 2010 r. a w 2012 r. uzyskano pozwolenie na użytkowanie) - zastanawiam się, czy w takiej sytuacji Miasto właściwie przeanalizowało przed przystąpieniem do tej inwestycji potrzeby i możliwości zasiedlenia tych mieszkań ?
      5) inwestowanie w infrastrukturę miejską dopiero w roku wyborczym i chwalenie się realizowanymi zadaniami, które jeszcze nie są nawet skończone i stanowią plac budowy.
      Zdaję sobie sprawę, że ten ostatni punkt nie jest domeną tylko żychlińskiej władzy, bo chyba wszędzie tak się dzieje. U nas w mieście teraz stawiane są nowe wiaty przystankowe, a można było to zrobić w okresie letnim, w którym nie było zimnych wiatrów i deszczy. Teraz sama stoję na autobus i nie bardzo jest się gdzie "skryć".

Z drugiej strony jakie plusy:
      1) powstaje w końcu coś nowego (np. stadion) co upiększa przestrzeń publiczną;
      2) powstaje komfortowe utwardzenie terenu (kostka) na placu przy kościele;
      3) docieplono kilka budynków szkół;
      4) zorganizowano kilka fajnych imprez rekreacyjno-sportowych;

Starałam się być obiektywną i jednocześnie nie tendencyjną. Moje zdanie nt. obecnych władz jest na "nie", ale pewnie każdy ma swój punkt widzenia i odniesienia.
      • selenka21 Re: Wybory do Samorządu 2014 29.10.14, 13:40
        dobry-kandydat.pl/
        • w20140 Re: Wybory do Samorządu 2014 29.10.14, 20:32
          ha ha ha!!!!
          • mico-laj Re: Wybory do Samorządu 2014 29.10.14, 20:38
            nowe oblicze gminy tylko twarze jakies te same :)
            • agronomowicz Re: Wybory do Samorządu 2014 30.10.14, 10:26
              Te same twarze, te same kandydatury co w 2010 i 2006 roku. Ale podobno jest ktoś nowy ? Muszę trochę poszukać w necie.
              • dinozaur2014 Re: Wybory do Samorządu 2014 31.10.14, 20:43
                agronomowicz napisał:

> Te same twarze, te same kandydatury co w 2010 i 2006 roku. Ale podobno jest kto
                > ś nowy ? Muszę trochę poszukać w necie.

Piszecie bzdury bo na 15 kandydatów 6-iu jest nowych co jest całkowicie przyzwoicie.
    • obywatelskie Re: Wybory do Samorządu 2014 31.10.14, 23:18
      www.youtube.com/watch?v=WAnmdKSal3s
      • obywatelskie Re: Wybory do Samorządu 2014 31.10.14, 23:18
        www.youtube.com/watch?v=WAnmdKSal3s
        tak sobie przypomniałam ....
        • hanka-54 Wybieramy Burmistrza 04.11.14, 09:57
          Przeraża mnie jedna kandydatura z KWW Unia Samorządowa. Jego przeszłość zawodowa i polityczna, a szczególnie ta z okresu stanu wojennego, gdy straszył mieszkańców zamykaniem na posterunku milicji. Chce przywracać normalność w naszej gminie ? Miał czas na takie obiecanki gdy sprawował funkcje na miękkim fotelu. Teraz powinien wykorzystać czas na modlitwę i leczenie.
          • michasia1000 Re: Wybieramy Burmistrza 06.11.14, 11:04
            Nie chcę być adwokatek diabła ale dlaczego krytyka na forum dotyczy głównie jednego kandydata. Zgadzam się , że zarówno wiek jak i stan zdrowia może ewidentnie wykluczać kogoś ale przeszłość polityczna i zawodowa ? Wszyscy praktycznie zmieniają barwy zarówno na szczeblu samorządowym jak i parlamentarnym. Sam burmistrz bez poparcia radnych nie wiele może zrobić więc wybierajmy mądrze radnych bo ci obiecują bardzo dużo a o co w tym chodzi - wiadomo KASA
          • angelus_2007 Re: Wybieramy Burmistrza 14.11.14, 11:28
            Poza tym to kretyn
    • kiwaczek11 A może w ramach kiełbasy 06.11.14, 22:58
      wyborczej choćby, ktoś wreszcie potraktuje trakt pieszy PKS-mały mostek-garaże jako miejsce publiczne i pośle tam raz czy dwa patrol wieczorem, żeby tępe jełopy ,notorycznie tłukące butelki, poczuły oddech na plecach. I miotły może niech popracują trochę, żebyśmy butów nie niszczyli o rozbite szkło, yyyy?
      • mico-laj Re: A może w ramach kiełbasy 07.11.14, 08:41
        Wybierzmy ludzi, którzy mają coś do powiedzenia, nie boją się odezwać, przeciwstawić, zaproponować własne pomysły, ludzi z pasją, gotowych do kompromisów. Ludzi, którzy sobą coś reprezentują. Wszyscy wybrani radni powinni co najmniej 2 razy w roku organizować spotkania ze swoimi wyborcami i przedstawiać to co im się udało, a co nie zrobić dla swojego okręgu, który reprezentują. Zastanawiam się czy stać kogokolwiek na taki gest wyjścia do ludzi, zmierzenia się z pytaniami i problemami. Czy jest ktoś spośród startujących, który ma odwagę publicznie się wypowiedzieć - nie wiem?, ale mam nadzieje, że wreszcie ktoś taki będzie, kto wysłucha głosów, potrzeb, spostrzeżeń. Wszystkim życzę powodzenia i ewentualnego ujawnienia się na forum jeśli mam na tyle odwagi. Pozdrawiam mico-laj
        • mico-laj Re: A może w ramach kiełbasy 13.11.14, 08:50
          Skromne otwarcie stadnionu czytam na stronie gminy. Czytam i czytam poświęcenie i radni i burmistrz i lokalny klub sportowy ze Śleszyna. Wielkie brawa dla Klubu Delta ze sobie załatwili granie na stadionie, ale mam nadziej, że w Żychlinie są młodzi zdolni chłopcy, którzy chcą pograć w piłkę. Apel do nowo wybranych radnych, aby nie zaprzepaścić takiej szansy i zmobilizować osoby, którzy poprowadzą drużynę, odpowiedniego trenera oczywiście nie społecznego bo stego nic nie wyjdzie może jako pracownika np. ŻDK pomysłów napewno macie wiele super było by pogibicować naszym. Ale i tak nie daje mi spokoju myśl o trybunach rozumiem ze na stadiony przychodza kulturalni ludzie ale co z kibicowanie trochę mniej kulturalnych czy jest tam jakaś przegroda.
        • angelus_2007 Re: A może w ramach kiełbasy 14.11.14, 11:31
          Tylko gdzie ich znalezc, taka mamy rede jaka mamy czesc to nalogowi alkocholicy po odwyku maszynki do glosowania
          • starywyga4 Re: Wybory 14.11.14, 14:23
            Kampania wyborcza dobiega końca a na forum cieniutko. Czyżby mieszkańcy tego pięknego grodu popadli w apatię, czy może upajają się pięknym widokiem miejskiej fontanny a może podziwiają nową szatę miejskiego stadionu, albo marzą o strategicznym inwestorze podstrefy ekonomicznej. Niektórzy zapewne stoją w kolejce po mieszkania w pięknym budynku TBS, inni po zapomogę w nowych pięknych apartamentach MOPS a jeszcze inni czekają na rejestrację w Urzędzie Pracy dla którego p. burmistrz nie szczędząc pieniędzy stworzył komfortowe warunki pracy.
            W tej sytuacji rzec by można żyć - umierać nie wolno, bo kredyty spłacić trzeba a że sporo tego to i parę lat się zejdzie a i na odsetki zarobić trzeba bo samej dotacji może nie wystarczyć. Dziękujemy Panie burmistrzu za nowe oblicze naszej gminy. Mam nadzieję, że mieszkańcy docenią te osiągnięcia i Pana nie zawiodą udzielając Panu 70% poparcie a znając moich ziomków może to być wynik jeszcze lepszy. Gratulacje, lecz nie dla burmistrza a dla wyborców.
            • obywatelskie Re: Wybory 14.11.14, 21:52
              jeśli ten tekst dobrze odczytałam, że ma charakter sarkastyczny i ironiczny to popieram, ja mam nadzieję na prawdziwe NOWE oblicze tej gminy, nie tylko fasada, zwykłe administrowanie i mówienie wszem i wobec, że jest ciężko. Ja już wiem na co stać obecnego pana burmistrza, nie dziękując mu za pełnienie tej funkcji życzę mu znalezienia tak dobrze płatnej płacy na wolnym rynku jako profesjonalista w zakresie zarządzania - pytanie tylko jest takie, jeśli przegra - a tego mu życzę - to kim będzie zarządzał ???
              • mico-laj Re: Wybory 14.11.14, 23:45
                Myśle że stadion pognębi burmistrza poniwaz ludzie kótrzy tam mieszkają nie widzą zadnych perspektyw z tym miejscem. Całkowity brak i ignirancja obecnych ranych przdewszystkim radnych z osiedla h.sawickiej , dąbrowskiego, narutowicza i itd. świadczy o tym iż onecni radni nawet nie rozmawiali ze swoimi wyborcami czy ten stadion im potrzebny, bo z tego co wiem to ludzie tam mieszkający wolą ryneczek blisko domu z racji wielku a ni dojezdzanie na tragowice z nowych przystranków w których wrazie deszczu mieci sie 6 osób. Co jest nie tak brak odwagi i przedewszystkim rozmów z mieszkancami powoduje to ze radni robią toco chca lub to co im się każe. Zastanowcie sie przed wyborem swoich radnych to ludzie , kórzy maja reprezentować wasze zdanie oraz poglądy. życze wam udanych wyborów. pozdrawiam mico-laj
                • mico-laj Re: Wybory 14.11.14, 23:50
                  zmuscie swoich radnych do tego aby was naprawde reprezentowali, miejcie odwage to brdzo ważna decyzja waszego otoczenia i środowiska. Głosujcie 16 listopada 6:21 tylko mądzrze :)
    • someone-2013 Re: Wybory do Samorządu 2014 18.11.14, 09:41
      Czy ktoś z państwa wie Kto z kandydatów na radnych będzie nas reprezentował w nowej Radzie Miasta ?
      • krog.pl Re: Wybory do Samorządu 2014 18.11.14, 10:55
        Nas raczej nikt.
        Ale zasiadało będzie 9 radnych od Burmistrza Ambroziaka, 3 lub 4 osoby od P. Matyldy Jakubowskiej-Czaja, P.Ewa Wypych i P. Anna Wrzesińska z PiS. Zmian bardzo mało, poza Paniami z PiS.
        Czyli wg mieszkańców ostatnie 4 lata były bardzo udane (!?) lub "wybór" był mizerny.
        • selenka21 Re: Wybory do Samorządu 2014 18.11.14, 11:06
          Oficjalne wyniki do Rady Miasta i Burmistrza Żychlina:

www.bip.gminazychlin.pl/cms_tmp/20141117115103_protokol%20do%20wyboru%20rady.pdf
          www.bip.gminazychlin.pl/cms_tmp/20141117115126_protokol%20zbiorczy%20burmistrz%20poprawiony.pdf
    • someone-2013 Re: Wybory do Samorządu 2014 25.11.14, 15:42
      No i zbliża się II tura wyborów na burmistrza Gminy Żychlin. Mamy dwóch kandydatów. Jeden jest rodowitym żychliniakiem a drugi nie wiadomo skąd, szukający ciepłej posadki z poręczenia komunistycznych pokoleń a poprzednio z chłopskiej PSL. Już był u nas burmistrzem, był też starostą kutnowskim. Teraz zagrożony w Łęczycy bo może stracić posadkęę, szuka u nas poparcia. A dla przypomnienia można sobie pamięć odświeżyć w poprzednim wątku :forum.gazeta.pl/forum/w,14630,46837460,46837460,spoldzielnia_mieszkaniowa_i_wybory.html
      • someone-2013 Re: Wybory do Samorządu 2014 25.11.14, 15:45
        Nie dajmy się omanić cwaniakowi !
        • petroniusz4 Re: Wybory do Samorządu 2014 26.11.14, 07:55
          Masz na myśli aktualnego Burmistrza?. Popieram!!!!!. Koniec stawiania sobie pomników oraz wegetacji mieszkańców. Chleba nie igrzysk.!!!!!!
        • ronin.pl Re: Wybory do Samorządu 2014 26.11.14, 23:36
          Twój post to totalne DNO. I oceniam to jako osoba głosująca w pierwszej rundzie na Grzegorza, nie na P. Wołoszyna.
          • michasia1000 Re: Wybory do Samorządu 2014 27.11.14, 09:44
            Tak jak każdy lekarz ma swój mały cmentarzyk - tak i każdy włodarz ma coś za uszami. trzeba wybrać lepsze zło
            • starywyga4 Re: Wybory do Samorządu 2014 27.11.14, 17:32
              Słusznie, każdy ma coś za uszami jeden zostawił 10 mln długu, drugi ma szanse na 20 mln i dlatego trzeba wybrać mniejsze zło, a mniejsze zło to?
              • dinozaur2014 Re: Wybory do Samorządu 2014 27.11.14, 17:59
                Żychlin to wielkie zadupie a w nim większość wyborców jak wszędzie bez odrobimy należytego rozsądku. Mnie pamięć nie zawodzi i pamiętam poprzednich włodarzy, którzy nie będę ściemniał ale przyczynili się do tego zadupia na pewno w większym stopniu niż ten obecny. Od kiedy Żychlin nie ma porządnej drużyny piłki nożnej. ? Od kiedy stadion popadał w ruinę ? Kiedy zamknięto mleczarnię ? Kiedy rozparcelowano Emit ? I tak dalej ........
                • mico-laj Re: Wybory do Samorządu 2014 28.11.14, 09:47
                  No tak tylko teraz mamy stadion bez drużyny, klepisko przed kosciołem, brak ryneczku na wyzwolenia, no i blok za który płacimy. Nad tym się trzeba zastanowić czy wszystkie te iwestycje były trafione, czy nie lepiej pociągnąc kanalizacje bo ludzie ładują do drewniaków w centrum żychlina. No lepiej ale tego nie widać fizycznie. Zastanawiam się co moze wybudować kolejny burmistrz, no moze basen? Chyba, że macie ciekawsze propozycje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka