dinozaur56 24.07.06, 09:33 Czy Samoobrona w Żychlinie przejmie władzę po lewicy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juzwykluczona Re: Samoobrona w Żychlinie 25.07.06, 12:13 dinozaur56 napisał: > Czy Samoobrona w Żychlinie przejmie władzę po lewicy ? A jakby przejęła to co by się stało ? Czy są jakieś obawy ? Dla mnie ważni są ludzie, którzy będą sprawować władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 25.07.06, 12:41 juzwykluczona napisała: > A jakby przejęła to co by się stało ? Czy są jakieś obawy ? Dla mnie ważni są > ludzie, którzy będą sprawować władzę. no własnie.............. LUDZIE......a ludzie z Samoobrony, nie tej Żychlińskiej, tylko w ogóle z Samoobrony, jakos tak bardzo źle mi się kojażą........ Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: Samoobrona w Żychlinie 25.07.06, 15:00 dinozaurka napisała: > juzwykluczona napisała: > > > A jakby przejęła to co by się stało ? Czy są jakieś obawy ? Dla mnie ważn > i są > > ludzie, którzy będą sprawować władzę. > > no własnie.............. LUDZIE......a ludzie z Samoobrony, nie tej > Żychlińskiej, tylko w ogóle z Samoobrony, jakos tak bardzo źle mi się > kojażą........ A co sądzisz o pani Klarze Adamskiej ? Słyszałam od znajomych, że jest jedną z czołowych postaci Samoobrony, typowaną na burmistrza Gminy Żychlin. Wyobrażasz sobie kobietę burmistrza w Gminie Żychlin ? A może kobieta .............. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 25.07.06, 18:34 oczywiście , kobieta-burmistrz w Żychlinie, czemu nie, ale.... czy pani Adamska, to tego nie jestem pewna...... i to nie zależnie od tego do jakiego ugrupowana ostatnio Jej najbliżej...... Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: Samoobrona w Żychlinie 25.07.06, 20:31 dinozaurka napisała: > oczywiście , kobieta-burmistrz w Żychlinie, czemu nie, ale.... czy pani > Adamska, to tego nie jestem pewna...... i to nie zależnie od tego do jakiego > ugrupowana ostatnio Jej najbliżej...... Ja osobiście jej nie znam. Ale z tego co wiem z opowiadań bliskich mi osób to ta pani dość długo realizuje się w pracy żychlińskiego samorządu. A tak szczerze. Gdzie my jako kobiety możemy angażować swój wysiłek dla dobra - zaznaczam - dla dobra wszystkich mieszkańców Gminy ? W kościele ? W kościele można ale już nie dla wszystkich. Dostała więc kobieta możliwość działania w Samoobronie więc skorzystała z okazji. A może jej się powiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 25.07.06, 23:14 ja także osobiście nie znam Klary Adamskiej, chociaż tym razem wiem o kim mowa (większość kandydatów "znam" tylko z czytania tego forum) jednak nie mam przekonania co do tego, że jest ona najlepszą kandydatką na to stanowisko. Tak jakoś to czuję własnie w związku z tym, że od lat ta pani działa w samorządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 25.07.06, 18:30 oczywiście ludzie mi się kojaRZą ;> ale to z gorąca źle mi się napisało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 26.07.06, 02:12 Pani Adamska w Samoobronie? To dla mnie coś nowego! Myślę, że dla pani Adamskiej lepiej byłoby nie wiązać się z żadnym ugrupowaniem. Zapracowała na swoje nazwisko, ludzie ja tu znają i raczej dobrze kojarzą. A kobieta burmistrz? Sadzę, że to dobry pomysł! A na pewno nie gorszy niz facet burmistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Samoobrona w Żychlinie 27.07.06, 00:12 spox! pani adamska rozwiąże nasze problemy. od dawna potrzebny był w żychlinie porządny filozof żeby to wszystko zrozumiał, przetworzył i nam wyjasnił co się q**wa dzieje z naszym miastem! a na zastępce pana andrzeja. w końcu firma prosperuje jak należy to i z gminą sobie poradzi. to się narobi... Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 27.07.06, 01:23 widzę, że masz zaiste "filozoficzne" podejście do kwestii: filozof burmistrzem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwazar1 Re: Samoobrona w Żychlinie 27.07.06, 13:55 zaiste, są na tej ziemi rzeczy o których filozofom się nie sniło... Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 27.07.06, 19:39 Samoobrony to na pewno nie przewidzieli :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 09:57 Dziwne troszeczkę niektórych podejście do członkowstwa p. Adamskiej w Samoobronie, chociaż nie dziwię się tego w zdominowanym medialnie Czerwonym Żychlinówku. Gdyby do Sld, Up lub innego czerwonego badziewia poszła byłoby ok. Ale w tych ostatnich bandach nie nadaje się z prostej przyczyny. Bo jest uczciwa i nie ulega wpływom. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosbardzomadry Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 10:36 realista133 napisał: > Dziwne troszeczkę niektórych podejście do członkowstwa p. Adamskiej w > Samoobronie, chociaż nie dziwię się tego w zdominowanym medialnie > Czerwonym Żychlinówku. > Gdyby do Sld, Up lub innego czerwonego badziewia poszła byłoby ok. > Ale w tych ostatnich bandach nie nadaje się z prostej przyczyny. > Bo jest uczciwa i nie ulega wpływom. No to tracę cały szacunek dla pani Adamskiej!!! Teraz widać, komu zależy na ciepłej posadce a należeć do samoobrony to rzeczywiście panie realisto zaje... powód do szczęścia. Ale to jest prawda polityka jak ta k... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 10:57 ktosbardzomadry napisała: > Teraz widać, komu zależy na > ciepłej posadce Myślę, że pani Adamska jest ostatnią osobą o której można powiedzieć, że dzięki pracy w radzie załatwiła sobie ciepłą posadkę..... Odpowiedz Link Zgłoś
ktosbardzomadry Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 11:32 dinozaurka napisała: > ktosbardzomadry napisała: > > > Teraz widać, komu zależy na > > ciepłej posadce > > Myślę, że pani Adamska jest ostatnią osobą o której można powiedzieć, że dzięki > A czy pobyt w radzie nie jest ciepłą posadką? Ja uważam że tak, zawsze jest się najbliżej wszystkiego. A może to zapisanie się do samoobrony jest zwiększeniem swoich szans do wybrania do rady miejskiej w naszym mieście?. Różne są pojęcia "ciepłą posadka". A jak tam startowanie pani Klary w wyborach na burmistrza? Czy to też nie jest "ciepła posadka"? Odpowiedz Link Zgłoś
kandydat8 Re: Samoobrona w Żychlinie 13.08.06, 14:00 Jeśli taka uczciwa to co z tymi pracami magisterskimi pisanymi na murzyna!?? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 10:54 realista133 napisał: > Bo jest uczciwa i nie ulega wpływom. Z tym się zgodzę Realisto................ ale własnie z tego powodu nie pasuje mi Ona do ŻADNEGO ugrupowania, także do Samoobrony............... Czy słyszeliście coś o tym, jak niektórzy obecni jeszcze radni szykują sobie na szybko ciepłe posadki? Obiło mi się coś o uszy.................. ale czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 11:27 Nie będę się ustosunkowywal do wypowiedzi osoby o nicku ktosbardzomądry bo i tak mnie nie zrozumie ani postępowania p.Adamskiej. Szanowna Dinozaurko nic nie sto na przeszkodzie aby spytć p.Adamskiej dlaczego zapisała się akurat do Samoobrony a przy okazji spytać o szykujących się radnych na posadki. Akurat tutaj publiczne forum nie jest odpowiednim miejscem odpowiedzi na to pytanie, skoro uczestnicy forum uznali że ta Pani jest poważnym kandydatem na przyszłego Burmistrza naszego miasta. Jeżeli przyślesz jakieś pytanie na realist133@gazeta.pl to chętnie ci powiem coś wicej w/w tematyce Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ktosbardzomadry Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 11:36 normalnie realista 133 to jakaś DODA ze swoim iq166 ale myśle że nie masz takich "ładnych" cycek jak ona Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 11:44 Twoją złośliwość kładę na karb palącego słońca. Proponuję zanurzyć się w zimnej wodzie. W twoim przypadku poprawa gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kwazar1 Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 12:46 Ale fakt jest faktem, że osoby którym palił się grunt pod nogami w swoich partiach albo były małe szanse, ze w ponownych wyborach zostaną wybrani posłami, senatorami czy radnymi zapisywali się do Samoobrony. Dlaczego? Bo był czas ze hasło "członek Samoobrony" dawało pewny mandat. Czysta kalkulacja. Ludzie glosowali na ślepo, bo lider Lepper dużo obiecywał. Że wspomnę np. Ryszarda Czarneckiego(d. ZCHN), albo Romana Maksymiuka (d. PSL), Jacka Zdrojewskiego (d. SLD). Myślę, że czas popularności Samoobrony powoli ale zaczyna mijać- bo Lepper zaczyna mijać sie z tym co dawniej obiecywał. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosbardzomadry Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 14:37 No wiesz realisto żyjemy w dobie elektroniki i już dawno jest coś takiego jak klimatyzacja, może jeszcze nie dorosłeś do techniki i dalej chlupiesz się w baseniku w wodzie, którą mama ci nalała. Ale ty wiesz najlepiej co jest dobre dla innych. Pozdrawiam pracowników urzędu miasta dawno nie było takich "oddanych" ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 19:02 Czy ktoś może potwierdzić tę informację? Mnie nie dziwi, że pan Adamska zapisała się do Samoobrony, oi jakoś temu niedowierzam, ale dziwi mnie, że w ogóle się gdzieś zapisała. Przecież najlepszym dla niej hasłem reklamowym jest jej własne nazwisko, a nie nazwa jakiejkolwiek partii. Wszyscy ją tu znają i jak dotąd odbierają raczej pozytywnie. Więc po co ten chwyt z zapisem? Nie bardzo to rozumiem, bo to jej szkodzi. Jak widac zresztą po Waszych wypowiedziach. Więc? Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 19:19 edmurphy napisała: > Czy ktoś może potwierdzić tę informację? Mnie nie dziwi, że pan Adamska zapisał > a > się do Samoobrony, oi jakoś temu niedowierzam, ale dziwi mnie, że w ogóle się > gdzieś zapisała. Przecież najlepszym dla niej hasłem reklamowym jest jej własne > nazwisko, a nie nazwa jakiejkolwiek partii. Wszyscy ją tu znają i jak dotąd > odbierają raczej pozytywnie. Więc po co ten chwyt z zapisem? Nie bardzo to > rozumiem, bo to jej szkodzi. Jak widac zresztą po Waszych wypowiedziach. Więc? gdzie jest twarz żychlińskiej samoobrony pani ganclerz? ja słyszałem że ją wykolegowali bo zrobiła karierę przy wenclu. teraz twarzą krawaciarzy jest tandem szymański-adamska. ci co mieli bezpośrednio do czynienia z panią A w zasadzie to nic ciekawego do powiedzenia nie mieli. takie filozoficzne podejście. trochę oderwana od rzeczywistości. po prostu miła. dziwna. czy to na pewno o to chodzi? dobra i uczciwa kobieta któa wzbudza zaufanie ale za jej plecami.... no własnie. może chcą wykorzystać jej wizerunek? dała się wmanewrować. Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 23:48 "Wielmorzna" Ganclerz na początek dostała posadkę w przedszkolu od lewicowego burmistrza. podobno ma apetyt na stołek wyższy. A więc wiadomo o co chodzi. Nie pogardziła stanowiskiem tak więc obecnie można stwierdzić, że lewusy trzymają z lewicą. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur56 Re: Samoobrona w Żychlinie 29.07.06, 14:21 juzwykluczona napisała: > "Wielmorzna" Ganclerz na początek dostała posadkę w przedszkolu od lewicowego > burmistrza. podobno ma apetyt na stołek wyższy. A więc wiadomo o co chodzi. Nie > pogardziła stanowiskiem tak więc obecnie można stwierdzić, że lewusy trzymają z > lewicą. Trafne określenie. 100 % prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Samoobrona w Żychlinie 28.07.06, 19:07 chciałem się przez krótką chwile wczuć się w pani położenie. sekundę nawet chciałem współczuć. sekundę. współczucie to najokrutniejsze z uczuć. gorsza jest tylko litość.więc nie będę się nad panią litował. szkoda jednak że ostatnimi siłami próbuje pani ratować coś co już dawno umarło. jakbym komuś bardzo wierzył i liczył na sukces, obiecywany zresztą, to teraz też miałbym depresję. podświadomie nie godzi sie pani z faktami stąd ten bunt. wróci to jednak do pani kiedyś ze zdwojoną siłą. jak sobie wtedy poradzić? nie da się inaczej jak przyjąc rzeczywistość taką jaka jest. nie ma ideałów proszę pani. musimy żyć dalej. niech się pani nie poddaje. pozdrawiam pani idola pana wencla. i również jak pani życzę mu jeszcze kilku udanych kadencji. dla pani, dla mnie i dla wszystkich żychliniaków. w końcu dorobiliśmy się kilku nowych ławek, zalepiono kilka dziur w drogach a nawet wybudowano kilkanaście kilometrów kanalizacji. jak tak się rozkręcają to za kilka udanych kadencji będziemy mieli w żychlinie jakiś plac zabaw, pomalowane ulice, może nowy autobus? warto. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 29.07.06, 08:17 ale sie tego nazbierałao :) rozpisaliście się o p. K.A. że hej! czy policzki jej nie pieką? :)ale po kolei. realista133 napisał: > spytć p.Adamskiej dlaczego > zapisała się akurat do Samoobrony a przy okazji spytać o szykujących się > radnych na posadki. > Akurat tutaj publiczne forum nie jest odpowiednim miejscem odpowiedzi na to > pytanie, skoro uczestnicy forum uznali że ta Pani jest poważnym kandydatem na > przyszłego Burmistrza naszego miasta. Myslę Realisto, że osoba publiczna powinna / mogla by publicznie powiedziec, co ją skłoniło po latach niezależności do zapisania sie do którejkolwiek partii. bo tak jak napisał Edi "> najlepszym dla niej hasłem reklamowym jest jej własne > nazwisko, a nie nazwa jakiejkolwiek partii. Wszyscy ją tu znają i jak dotąd > odbierają raczej pozytywnie. Więc po co ten chwyt z zapisem? Nie bardzo to > rozumiem, bo to jej szkodzi" Natomiast jeśli chodzi o radnych i stolki......... chciałam włożyć kij w mrowisko...... ciekawa byłam czy ktoś pociągnie ten temat. Bo dla mnie mało dziwnym jest fakt, że jeśli ktoś ma mażliwość załatwić sobie jakąś sensowną pracę to z tego nie korzysta. Już tak jest, że dbałość o swój byt i był swojej rodziny jest rzeczą jak najbardziej normalną i wskazaną i posądzała bym o jakąś niepoczytalność tych ,co to by "grabli od siebie". A teraz zacytuję Niegościnnego, bo w bardzo trafny sposób ujął to czego ja nie napisałam..... czyli umotywował fakt, że nie jestem pewna czy pani Adamska jest wg mnie najlepszym kandydatem na burmistrza niegoscinny napisał: > ci co mieli bezpośrednio do czynienia z panią A w > zasadzie to nic ciekawego do powiedzenia nie mieli. takie filozoficzne > podejście. trochę oderwana od rzeczywistości. po prostu miła. dziwna. czy to na > pewno o to chodzi? dobra i uczciwa kobieta któa wzbudza zaufanie ale za jej > plecami.... no własnie. może chcą wykorzystać jej wizerunek? Przepraszam za same niemal cytaty, ale WAszymi slowami wyraziłam swoje myśli Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Samoobrona w Żychlinie 29.07.06, 11:24 Kontynując dalsze rozważania szanowna przedmówczyni spróbuj uwzględnić takie aspekty w kontekście p.A. - Samoobrona. 1/ Samoobronie zależy na p.A. czy odwrotnie. 2/ Pani G. z Samoobrony zabiega o posady, czy czerwoni bracia wciskają jej je na siłę, kosztem żon swoich pobratymców? Wybory się zbliżają to i larum na dotąd spokojnie płynącym Czerwonym Pancerniku Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 29.07.06, 16:55 Skoro SLD-owski starosta Dabrowicz załatwia stołek dyrektora szpitala solidarnościowemu Tarce to o czym my tu mówimy? Wszystkie chwyty dozwolone proszę państwa, żeby tylko złapać dobrą fuche nawet na parę miesięcy. Grosik poleci i do cv jest co wpisać. :-( Gadamy tu i gadamy o p.A. i wielkiej S., ale tak napewno to zapisała się czy to tylko przedwyborcze plotki? Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Samoobrona w Żychlinie 30.07.06, 00:45 edmurphy napisała: > Gadamy tu i gadamy o p.A. i wielkiej S., ale tak napewno to zapisała się czy to > tylko przedwyborcze plotki? przedwyborcza plotka która już dawno nią nie jest donosi że pani A. to jest teraz wiceszefowa w samoobronie.to nie przelewki . co? będzie gra pod dyktando? to cię frapuje czy jest na tyle mocna żeby opanowac towarzystwo? jak się wchodzi między wrony ... ale z drugiej strony żeby pozostawic otoczkę tajemniczości ci edmurphy musze powiedzieć że x-czasu wstecz słyszałem że pani A. będzie startować jeszcze z innej partii. $:P Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 29.07.06, 20:14 realista133 napisał: > Kontynując dalsze rozważania szanowna przedmówczyni spróbuj uwzględnić takie > aspekty w kontekście p.A. - Samoobrona. > 1/ Samoobronie zależy na p.A. czy odwrotnie. > 2/ Pani G. z Samoobrony zabiega o posady, czy czerwoni bracia wciskają jej je > na siłę, kosztem żon swoich pobratymców? ech, Realisto, już 3 razy dziś Ci zaczynałam odpowiadać na ten post,,,, ale chyba upał zwoje w mózgu mi poroztapiał bo wszystko co napisałam przestawało mi sie podobać gdy tylko kończyłam pisac.......... więc odpowiem, gdy rozumek mi się troszke schłodzi..... :> A w ogóle to właśnie mąż mi zaczał marudzić, że non stop siedzę i w dziennikarza się bawię, i że Podroznik powinien mnie mianować naczelną redaktorką tego forum, bo tyle czasu tu spędzam, więc chyba pójdę sobie narazie od komputera............. :P Przepraszam za ten wpis nie na temat, ale sytuacja mnie rozbawiła :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Samoobrona w Żychlinie 29.07.06, 21:06 Ok jutro odczytam. Bo zaraz biorę środki nasenne, aby z otwartego balkonu nie słuchać krzyczących małolatów. Na patrole naszej wygodnej policji przestałem liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 31.07.06, 23:31 no i jak? wyspałeś się? :))) ojej....myślę, myśle i ..... cały czas takie same ma myśli :) Oczywiście te na temat pani A. oraz Samoobrony. Na pewno pani K.A. jest osobą bardzo atrakcyjną dla Solidarności i bardzo podnoszącą prestiż tej partii w Żychlinie: pani A jest osobą wykształconą, nie uwikłaną w żadne afery gospodarcze, taką postacią wzorcową. Tyle tylko, że być moze łatwo da się podpuścić, i pomimo, że będzie głową miasta, o ile wygra wybory na burmistrza, to tak naprawdę będzie rządziła kręcąca tą głową szyja............. A z osób w samoobronie to własnie Pani A ma największe szanse na zostanie burmistrzem Natomiast korzyści płynące dla pani A...? No cóż..... na stolek burmistrza chyba ma większe szanse będąc w Samoobronie (poparcie wszystkich członków i zwolenników S.) niż jako wolny strzelec, ale w moich oczach jako członek Samoobrony straciła naprawdę dużo....... Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Samoobrona w Żychlinie 31.07.06, 23:44 Tylko że te niepozorne owieczki niekiedy w pewnym momencie przestają być potulnymi owieczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: Samoobrona w Żychlinie 01.08.06, 18:38 A czy wiecie kto to jest ta Ganclerz ? Kto to jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
ktosbardzomadry Re: Samoobrona w Żychlinie 02.08.06, 13:32 Pani G. już przed końcem swojej "wielkiej kadencji" załatwiła sobie ciepłą posadkę w przedszkolu zawsze to coś, jak nie wybiorą drugi raz. I kto tu pisał, że bycie radnym to nie ciepła posadka? A pani G. to nie pomaga już nikt z Płocka? Czyżby skończył się sponsoring, że trzeba innym pracę odbierać? Oj udała nam się rada tej kadencji, udała. Pozdrawiam pani G. i życzę większej uprzejmości w stosunku do swoich podwładnych, bo troszkę jej na codzień brakuje oj brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: Samoobrona w Żychlinie 02.08.06, 14:12 ktosbardzomadry napisała: > Pani G. już przed końcem swojej "wielkiej kadencji" załatwiła sobie ciepłą > posadkę w przedszkolu zawsze to coś, jak nie wybiorą drugi raz. I kto tu pisał, > że bycie radnym to nie ciepła posadka? A pani G. to nie pomaga już nikt z > Płocka? Czyżby skończył się sponsoring, że trzeba innym pracę odbierać? Oj udał > a > nam się rada tej kadencji, udała. Pozdrawiam pani G. i życzę większej > uprzejmości w stosunku do swoich podwładnych, bo troszkę jej na codzień brakuje oj brakuje Czyżby zachowywała się po chamsku ? Przecież jest to pani z miasta. A dlaczego sięgnęła po pomoc "samobroniacych" ? Wiadomo teraz że chodziło jej o ciepłą posadę. Kobieta wstydu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur56 Re: Samoobrona w Żychlinie 02.08.06, 18:29 A więc nie tylko w SLD ale i w Samoobronie trafiają się mędy. A na mędy najlepszy sposób to golenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zychlinskababa Re: Samoobrona w Żychlinie 02.08.06, 20:47 juzwykluczona napisała: > Przecież jest to pani z miasta .........Ona jest z miasta,to widać ona jest z miasta, to słychać ona jest z miasta, to widać, słychać i czuć.......... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur56 Re: Samoobrona w Żychlinie 02.08.06, 22:08 zychlinskababa napisała: > juzwykluczona napisała: > > > Przecież jest to pani z miasta > > .........Ona jest z miasta,to widać > ona jest z miasta, to słychać > ona jest z miasta, to widać, słychać i czuć.......... Oj czuć i to z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 02.08.06, 22:48 dinozaur56 napisał: > Oj czuć i to z daleka hmmm..... czy to znaczy, że nie da się ukryć, że pani G. znajduje się w pobliżu? ? ? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 02.08.06, 20:51 Brawo Ukash za błyskawiczny przekaz informacji. Pozwól, że Cię tu "zalinkuję"? e-zychlin.ovh.org/przedszkole.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Samoobrona w Żychlinie 03.08.06, 20:07 jaka Samoobrona? ano taka jacy ludzie ją tworzą. jak zawsze. edmurphy neguje wszelkie partie. promujesz myśl niezależną a myślisz Edmurphy że wśród tych niezależnych to same asy? ma rację Dinozaur że na mendy to golenie. i jak jestem dośc stary i bardzo głupi i h**wo wychowany to wam mówię że się będziemy musieli przyjrzeć przede wszystkim ludziom. będzie okazja bo już wychodzi szydło z wora. jeszcze wspomnicie moje słowa że będzie nam się zjęłczałym odbijać. jak nie odkurzymy rady nie wpuścimy młodych wilków i nie damy im poostrzyć kłów na starych dupach przyrośniętych do stołków to będzie nam Zychlin zdychał i kwiczał jak zarzynana świnia. i znów będziemy oglądac popisy w stylu dziadzi W, Gwiazdy wieczoru i reszty trupy objazdowej. w co się wplątała pani Adamszka? wiecie co mi to przypomina? nie wiecie. to wam powiem. pamiętacie poprzednie wybory dzieciaki? to skojarzcie jak sldowczyki wyciągneli asa z rękawa. i zdzisław zdeklasował rywali i porządził nam. była klika która potrzebowała konia pociągowego i znalazła. i ich pociągnął. przewaletowali latka całe nabili kaski i podzielili łupy. a teraz historia się powtórzy. na grzbiecie kobieciny wjada nam na salony kolejni artyści kabaretowi i zafundują pokaz jakiego niebyło miasto nie widziało. i wspomnicie moje słowa! Amen Odpowiedz Link Zgłoś
kwazar1 Re: Samoobrona w Żychlinie 14.08.06, 12:29 A ja mam poważne wątpliwości co do tego czy wjadą. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur58 Czy to może być mozliwe ? 10.08.06, 11:15 Czyżby to było możliwe ? Mnie się wydaje, że jest to krok w stronę kompromitacji Samoobrony. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3539858.html Odpowiedz Link Zgłoś
kandydat8 Re: Samoobrona w Żychlinie 13.08.06, 14:08 Szanowna Samoobrono!! A co z uczciwością Pana "Szpadla" może zapytać rolników, których orżnął na skupie ziemniaków kilka la temu. Jeśli wszystkich tak prześwietlacie to przejżycie swoich członków!!! Zwłaszcz członków prominentnych. Czy wojna Pani Klary z księdzem Śliwonikiem tak szanowaną osobą o takim autorytecie w środowisku lokalnym tak zasłużoną dla naszej parafii była potrzeban? Czy nie można było tej sparwy napewno przykrej dla Pana Kowalskiego załatwić w sposób dyskretny i polubowny? Czy zarzucanie nieuczciwości urzędnikom miejskim nie uczciwości nie jest typowem oszołomstwem Samoobrony? Odpowiedz Link Zgłoś
kandydat9 Re: Samoobrona w Żychlinie 13.08.06, 14:38 Szanowny imienniku konkrety a nie poczytne hasełka prowadzące w prostej linii do pomówień Odpowiedz Link Zgłoś
ktosbardzomadry Re: Samoobrona w Żychlinie 13.08.06, 20:56 Mam pytanko. Czy kandydat8 i kandydat9 to ta sama osoba?, bo zauważyłam pewną ścisłość jak coś napisze jeden to zaraz odpowiada drugi. Oj coś mi tu schizofrenią zajeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
kandydat9 Re: Samoobrona w Żychlinie 13.08.06, 21:40 Jak jesteś taka mądra towarzyszko to zgadnij czy 8 to 9 czy na odwrót? Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 13.08.06, 23:48 Co masz na myśli K8 pisząc o zarzucaniu przez Samoobronę nieuczciwości miejskim urzednikom? Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: Samoobrona w Żychlinie 14.08.06, 09:45 Oto ta uczciwość. A przykład idzie z góry. wiadomosci.gazeta.pl/1,53600.3548881.html Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: Samoobrona w Żychlinie 14.08.06, 09:47 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3548881.html Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Samoobrona w Żychlinie 14.08.06, 22:55 Szanowny Kandydacie8!! Pan Szpadel orżnął rolników na skupie ziemniaków?? to chyba nie bardzo możliwe skoro wzięli go do Samoobrony. przecież to partia rolników. zajeżdża mi tu groteską. co do uczciwości osoby pana Sz słyszałem różne opinie ale to co napisałeś k8 to już byłoby niezwykłe 'przegięcie pały'. tylko ciekawe ilu 'prawdziwych' rolników jest w Saomoobronie z Żychlina. jeżeli w składzie nie ma ich nawet 1/3 to jak będą bronić interesów wsi? inna sprawa poruszona przez k8: przecież nie lubimy urzędasów więc ataki na nich będą niezłą pożywką i kiełbasą zamiast programu wyborczego ;) kozioł ofiarny to jest to czego w kampaniach wyborczych nie powinno brakować! dobrze pamiętam jak agitował nas 'kulawy Romek' przed osmiu laty 'zwolnię połowe urzędu!' i wybrali starego milicjanta na radnego. żeby przepędził tą chołotę. a potem ZONK. pomimo iz pani klara nie nadaje się na stanowisko burmistrza (totalna pomyłka pod wieloma względami) to jej pomoc człowiekowi który jest tak nie zaradny życiowo to nic złego. mój szacunek dla tej pani. pan kowalski został oszukany i pozostawiony na pastwę losu przez duchownego co zostało ocenione przez niezawisły sąd III RP. pozostawmy temat autorytetu Ks. Franciszka. to tylko i wyłącznie sprawa jego sumienia. czy powinien służyć parafianom i parafianie jemu? co do pani klary to powinna trzymac sie takiej roli. skoro ma zaufanie i jest wybierana do rady niech pomaga słabszym i potrzebującym. takim naprawdę POTRZEBUJąCYM pomocy a nie naciągaczom. niech unika cwaniaków którzy tę łatwowierną kobietę po prostu wykorzystają i porzucą. przy okazji to ktoś wie gdzie pani klara zdobyła doświadczenie zawodowe? trochę się o niej dowiedziałem ale nikt nie wie czy ona wogóle pracowała gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 15.08.06, 00:17 Rozpisałeś się Niegościnny! No i bardzo dobrze:-) Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią, właściwie napisałeś to, o czym myślałem stawiając swoje pytanie do K8. K8 rzucił kilka ogólników chyba po to żeby nas "podniecić" i zwiał na urlop :-) To chyba takie przedwyborcze harce - kilka demagogicznie brzmiących hasełek typu urzędnicy to nieroby i krętacze, a Samoobrona z nimi walczy dzielnie. Bardzo chwytliwe! Ale tu K8 się myli. Na naszym forum trafił na starych "wyjadaczy". Juzwykluczona, dzięki za ładniutki link! No, no ta Samoobrona to partia finansistów, a nie rolników. A pisał Wyspiański: Chłop potęgą jest i basta! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: Samoobrona w Żychlinie 15.08.06, 12:29 niegoscinny napisał: > Szanowny Kandydacie8!! > Pan Szpadel orżnął rolników na skupie ziemniaków?? to chyba nie bardzo możliwe > skoro wzięli go do Samoobrony. przecież to partia rolników. zajeżdża mi tu > groteską. co do uczciwości osoby pana Sz słyszałem różne opinie ale to co > napisałeś k8 to już byłoby niezwykłe 'przegięcie pały'. tylko ciekawe ilu > 'prawdziwych' rolników jest w Saomoobronie z Żychlina. jeżeli w składzie nie ma > ich nawet 1/3 to jak będą bronić interesów wsi? Samoobrona w Żychlinie. Tak ! Tak ! TaK ! Ale bez tego pana jak go nazywacie Szpadelem ! On ma kasę więc wszystko zrobi aby wszystkich wokół wykiwać. Moja znajoma zna go osobiście. Opowiedziała mi o nim straszne, niestworzone rzeczy. Jestem kobietą i nie będę powielać plotki słyszane o nim. Ale ostrzegam ! Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 15.08.06, 15:59 Czy ktoś zna bliższe szczegóły? Wczoraj do poźnych godzin nocnych obradowali na wyłączonej sali: cały Zarząd żychlińskiej Samoobrony / łącznie z tymi co są na urlopach / , poseł na sejm obecnej kadencji, przedstawiciele rolników i redaktorka Dziennika Łódzkiego. Wszyscy wychodzili z sali bardzo zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: Samoobrona w Żychlinie 15.08.06, 16:48 piwosz14 napisał: > Czy ktoś zna bliższe szczegóły? > Wczoraj do poźnych godzin nocnych obradowali na wyłączonej sali: cały Zarząd > żychlińskiej Samoobrony / łącznie z tymi co są na urlopach / , poseł na sejm > obecnej kadencji, przedstawiciele rolników i redaktorka Dziennika Łódzkiego. > Wszyscy wychodzili z sali bardzo zadowoleni. Mordeczki wesołe po ................. Wcale sie nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
zychlin2006 Re: Samoobrona w Żychlinie 15.08.06, 17:56 Pozwolę wtrącić swoje trzy grosze (a nawet więcej) w tym temacie. Po niektórych osobach, widać od dawna pęd do władzy. Nie pomylę się jeżeli jako przykład podam Pana Andrzeja Sz., bardziej znanego jako "Szpadel". Dobre notowania Samoobrony i słabość jej lokalnych struktur (za co winą należy obciążyć bez wątpienia Panią, która była odpowiedzialna za ich rozwój) spowodowały, że sztandar przejął nasilniejszy (najbogatszy) gracz kupując sobie poparcie. Ma środki przekonywania w postaci zasobów finansowych i bez wątpienia przeciągnie na swoją stronę następne słabe chraktery. Ale co nam po tym? Do wyborów zostało niewiele już tygodni i wkrótce okaże się, CO do zaoferowania ma Pan Andrzej i Samoobrona. Przejrzymy listy i będziemy mieli jasność sprawy, z kim mamy do czynienia. A żeby Samoobrona a właściwie Pan Szymański, nie przejął władzy po lewicy, co mogłoby bardzo źle się skończyć dla ogółu, musimy mądrze zachować się w pewną jesienną niedzielę. Jeżeli prawdą jest, że Pani Klara Admaska została "twarzą Samoobrony" i będzie kandydować na stanowisko Burmistrza to musimy się tym bardziej zastanowić. Po pierwsze Pani Klara ma wątłe doświadczenie zawodowe. Pewna żychlińska instytucja była przez nią kierowana przez krótki okres czasu. Ten temat chwały jej nie przynosi. Druga sprawa to powód dla którego wybrała takie właśnie zaplecze partyjne. Czyżby nie znała środowiska? Niestety, jej wybór nie najlepiej świadczy o rozeznaniu w sprawach lokalnych. Na pewno nie zagłosuję na Panią Klarę, ani na nikogo z Samoobrony, bo nie mam zaufania do pana Andrzeja. Każdy kto ma trochę rozeznania stwierdzi podobnie. I to w zasadzie jest wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 15.08.06, 21:08 I to w zasadzie jest wszystko! Koniec. P.S. Gdzie były te obrady? "U Jędrusia"? Z udziałem posła z PiS-u? I byli zadowoleni? No to nijak tylko koalicję zawiązali! Piwko pewnie też zaliczyli, ale to mniej ważne, w końcu wczoraj był odpust w parafii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 15.08.06, 21:41 Ja tam będę głosował na ludzi z Samoobrony pod warunkiem jak Szpadel przywiezie Lepera do Żyxhlina przed wyborami. Maciak przywoził Pawlaka jak tamten był przy korycie i zawsze coś dla Żychlina z tego skapło i nie było tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 15.08.06, 21:46 Tyż racja:-) Może to i słuszna koncepcja? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur58 Re: Samoobrona w Żychlinie 16.08.06, 08:26 Rację ma Żychlin2006 bo myśli głową a nie du.. Przyjrzyjcie się dokładnie tym osobnikom, którzy niby mają przejąć władę po lewicy a dopiero wtedy zabierajcie głos na tym forum. Tylko rozum i rozsądek powinien cechować nasz żychliniaków a takim włąśnie jest Żychlin2006. Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 16.08.06, 08:59 Szanuje lewicowe poglądy Żychlina2006 i sentyment dinozaura58 do opiekuńczej komuny ale jednak zagłosuje na Samoobronę, bo nie tylko Szpadel ale i żychliniacy mogą na tym skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur58 Re: Samoobrona w Żychlinie 16.08.06, 09:58 Źle trafiłeś. Jakie lewicowe poglądy ! Jaki sentyment ! Jaka opiekuńcza komuna ! Ja bynajmniej z nimi sie nie identyfikuję. I tyle. Jestem zwolennikiem wszystkich działań obywatelskich, pomagających autentycznie osobom potrzebujących pomocy a nie wykorzystywania przynależnosci partyjnych do osiągania włąsnych korzyści. A co do Samoobrony. Sama nazwa mówi wiele. Sami będą bronić siebie, sobie wić gniazdka, a nie takim jak my. Są wyjątki tak jak wszędzie. Ale to jest marzenie ! Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: Fakty mówią wiele 16.08.06, 17:38 Czy tacy jak on wiedzą co to jest bieda, brak pracy, itp. www.cimoszewicz.net/posel-samoobrony-piotr-misztal.php Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 16.08.06, 21:32 Tak to jakoś się dzieje, że wiekszość z nas wyborców jest za autentycznym działaniem, a przeciw wykorzystywaniu przynależności partyjnych do osiągania własnych korzyści. A potem głosujemy. I ma byc inaczej, czyli lepiej. A jest jak zwykle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mlodyalerealista Re: samasiebroni 16.08.06, 22:10 Poprostu nie wszyscy z nas są szczerzy a pozatym wiadomo że podstawowy slogan wyborczy to " Koniec z układami i układzikami czas zacząć działać w imię kraju gminy bezinteresownie bez troski o własny interes" nic innego jak stek kłamstw i bzdur. Nie okłamujmy się prawda jest taka, że nawet najbardziej zacięty antykorupcjonista z zasadami jak stal po 2 latach a nawet roku stanie się zwykłym człowiekiem który powie: no co ja mam zrobić tu już tak jest i tak zostanie ważne że ja mam pensyjkę i moji ludzie których defakto prędzej czy pózniej wprowadzi. I tak dookoła i wkółko to samo zmieniają się tylko pionki.Siem Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: samasiebroni 16.08.06, 22:17 A ja i tak zagłosuję na Samoobronę jak większość żychliniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur58 Re: samasiebroni 16.08.06, 22:59 piwosz14 napisał: > A ja i tak zagłosuję na Samoobronę jak większość żychliniakow. Ja ci tego nie zabronię. To jest tylko twój wybór. Ale mnie nikt do tego nie zmusi. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: samasiebroni 17.08.06, 06:56 zmuszą cię do tego dinozaur porządni kandydaci samoobrony. rozsądek ci to podpowie :) co do podejścia piwosza to ja go trochę rozumiem bo ja też mam swoją sympatię i jej bronię. kwestia podejścia. przy czym się nigdzie nie zapisałem i nie żeniłem dlatego zachowuję resztki dystansu a nie tylko "ja i tak zagłosuję na samoobronę". trochę krytycyzmu. no chyba że piwosz kandydujesz to wal program! poczytamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwazar1 Re: samasiebroni 17.08.06, 08:54 każdy ma prawo mieć swoja sympatię, piwosz ma, Ty masz, ja mam, ale niech nie pisze piwosz na 3 m-ce przed wyborami ze na Samoobrone zagłosuje wiekszość Żychlina, to sie okaze po wyborach. Poza tym uwazam, ze jakkolwiek jeszcze jest to jednak "swietność" Samoobrony powoli ale mija Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur58 Re: samasiebroni 18.08.06, 10:09 niegoscinny napisał: > zmuszą cię do tego dinozaur porządni kandydaci samoobrony. rozsądek ci to > podpowie :) > co do podejścia piwosza to ja go trochę rozumiem bo ja też mam swoją sympatię i > jej bronię. kwestia podejścia. przy czym się nigdzie nie zapisałem i nie żeniłe > m > dlatego zachowuję resztki dystansu a nie tylko "ja i tak zagłosuję na > samoobronę". trochę krytycyzmu. no chyba że piwosz kandydujesz to wal program! > poczytamy. Wymień ich po nazwisku, jęzeli tacy są ? Odpowiedz Link Zgłoś
oko86 Re: samasiebroni 22.08.06, 08:36 Polemizujecie o głupotach a konkretów 0. Nic dziwnego, że Szpadel żądzi w Żychlinie Odpowiedz Link Zgłoś
oko86 Re: Samoobrona w Żychlinie 17.08.06, 11:40 Czy ktoś coś wie konkretnego o Szpadlu i jego koledze z Kutna Wajszczaku? Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 17.08.06, 18:37 Ja tam w ploty nie wierzę i zagłosuję na Samoobronę i wszystkich rozsądnych do tego namawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: Samoobrona w Żychlinie 17.08.06, 19:06 Jasne,kazdy "piwosz"tak zrobi.Szczególnie ten,który pije jasne u/od Szpadla. Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 17.08.06, 19:45 Oczywiście. Ty popierasz "kulawego Romka" i czy ja mam pretensję do ciebie Jolu? Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: Samoobrona w Żychlinie 17.08.06, 19:59 Do "Piwosza":Lubię piwo i jednego piwosza.Kogo popieram wiedziałbyś dokładnie,gdybyś był prawdziwym forumowiczem,a nie tylko gościem z okazji wyborów.Ja swoje poglądy JASNO wyłożyłam w innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
zychlin2006 Re: Samoobrona w Żychlinie 17.08.06, 20:10 Nie martw się Jolu. Piwosz znad piany świata nie widzi, i niech przy piwie pozostanie. Ty za to przedstawiłaś nam pięknie Pawła W. i jak sądzę to za nim pójdzie większość miasta. Wyjdzie i tak na Twoje. Byleby nie pociągną za ogonem jakiś oszołomów i będzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 17.08.06, 20:17 Paweł W. to ten co się woził 8 lat i nic kompletnie dla Żychlina nie zrobił a mógł dużo. W nowym układzie nie załapie się w Kutnie to szuka kąska w Żychlinie. Oj wystawią mu rachunek ci co go wcześniej wybierali Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 18.08.06, 01:17 No, tak już dużo lepiej, Piwosz. Zagłosuj sobie jak chcesz, masz jeszcze trzy miesiące, by zmienić zdanie. I namawiaj wszystkich i nas też, tylko rzuć jakieś konkretne argumenty. Na takie deklaracje: "ja i tak zagłosuję" to my tu nie bardzo... argumenty dawaj! A czy większość żychliniaków zagłosuje na Samoobronę? W to wątpię. Myślę, że bardziej będą liczyć się nazwiska i propozycje programowe dla tego miasta i tej gminy, a nie jakieś ogólniki i zdawkowe hasełka. To już przerabialiśmy i to wielokrotnie. Basta! Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 22.08.06, 09:27 Zagłosuję i tak na Samoobronę, a dlaczego? Bo mi na siłę wciskacie jakiegoś wicestarostę z politycznego demobilu, który do każdej układanki wyborczej się dla swego prywatnego dobra dostosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: Samoobrona w Żychlinie 22.08.06, 11:04 oj Wołoszyn to zły wybór, co ten facet zrobił dla żychlina. Co do Szpadla to nie startuje wycofał się. A piwosz jak chce głosować na samoobronę to jego sprawa, bo i tak każdy nasz wybór będzie zły. Nie ma porządnego kandydata na burmistrza ale Żychlin i prawdziwi Żychliniacy dadzą sobię radę - jak zawsze - bez względu kto będzie burmistrzem Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 22.08.06, 23:48 Zychliniacy może i tak, żychlin bez nas chyba raczej nie... A Piwosz niech robi co chce tylko błagam niech nas tak nieudolnie nie agituje. Odpowiedz Link Zgłoś
oko86 Re: Samoobrona w Żychlinie 23.08.06, 08:28 Szpadel wycofał się ale z czego? Napewno będzie gdzieś startował ba uważa że ma ogromne poparcie społeczeństwa i jest uczciwy. Ale z jego uczciwością ..................... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur58 Re: Samoobrona w Żychlinie 24.08.06, 09:44 A jak ! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3569488.html Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 24.08.06, 10:05 A ja i tak będę głosował na Samoobronę Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Samoobrona w Żychlinie 24.08.06, 13:45 :))) ależ Piwosz, wolno Ci, tak samo jak zimą wolno każdemu na własne życzenie odmrozić sobie uszy :), nawet na złość mamie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oko86 Re: Samoobrona w Żychlinie 24.08.06, 14:32 Papieram Cię Piwosz, ja też zagłosuję na Samoobronę, ale nie na Szpadla(bo jak ktoś wcześniej powiedział należy pamiętać o jego przekrętach i o tym że oszukał ludzi na ziemniakach, a moze i na czymś jeszcze)a jego koledzy z układu SLD i UP typu Wajszczak z Kutna pracownik Firmy z Bedlna to następni oszuści chcący ubić swój interes pod płaszczem Samoobrony Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 24.08.06, 15:03 Dzięki oko86 za poparcie ale nie mogę ci się tym samym odwdzięczyć boś tubą propagandową czerwonych. A czy personalnie na Szpadla będę głosował? Napewno nie ale na Samoobronę tak. Odpowiedz Link Zgłoś
oko86 Re: Samoobrona w Żychlinie 25.08.06, 08:30 Żle mnie oceniasz Piwosz,(pozory mylą). Nie jestem za obecnym układem w Żychlinie, ale uważam że każdemu należy dać szansę(Szpadel miał już swoją zaprzepaścił ją i powinien przestać się błaźnić pod płaszczykiem samoobrony.) Ciekawa jestem dlaczego Pani Klara A zapisała się do samoobrony jak do tej pory była przeciwna partii rolniczej.Może tylko dlatego, że Szpadel wystawi ją za burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur58 Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 28.08.06, 09:52 Przykład. Jacy ludzie taka partia. wiadomosci.onet.pl/1376836,11,item.html Już komuniści z SLD pokazali swoje oblicze. Teraz przyszedł czas na inne partie w tym Samoobrona. Odpowiedz Link Zgłoś
oko86 Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 07.09.06, 11:51 Samoobrona w Żychlinie pod przewodnictwem Szpadla i Miss Klary już zamarła? spotkania w knajpie u szpadla trzy razy w tygodniu a rezultatów 0. Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 07.09.06, 14:05 Przynajmniej w knajpie się spotykają. A twoi czerwoni idole oko urządzają plena w piwnicach blokowych i to codziennie Rezultatów jak zwykle 00 Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 08.09.06, 14:44 piwosz14 napisał: > Przynajmniej w knajpie się spotykają. > A twoi czerwoni idole oko urządzają plena w piwnicach blokowych i to codziennie > Rezultatów jak zwykle 00 A jakie rezultaty mają biało-czerwoni ? Odpowiedz Link Zgłoś
danl16 Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 08.09.06, 19:01 lepper i samoobrona w.y.p.i.e. r.d.a. l.a.c. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 09.09.06, 00:43 krótko i na temat panowie. jak przyjdzie co do czego to żychliniacy tak popatrzają sobie głęboko w oczy i powiedza "ene due like fake" i wygrałeś TY! ;) a ta na powagę. jak tak czytam posty a internauuuci mieliby byc odwzierciedleniem nastrojów społecznych (mała sznasa) to mi się zdawa że wszystko się rozegra w trójkącie SLD PIS SAMOOBRONA. z przewagą na SAMOPIS i to się będzie działo! i teraz dopiero na powaznie: słuchajcie ludziska forum to forum, co ma być to będzie w realu a nie na forum. -luzik guzik- jak mawia jedna zaprzyjaźniona nieletnia jak ją pytam czy lekcje odrobione. zreszta jak tyle lat chodzę i wybieram to zawsze kieruje się prosta zasadą że ważny jest człowiek. nigdy nie głosowałem na partię zawsze na człowieka. bo za takim szły rezultaty albo nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 09.09.06, 06:54 A człowiek,który się zadeklarował Partii musi być Jej wierny,obowiązuje przecież dyscyplina partyjna.Takie są realia Niegościnny! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 10.09.06, 01:11 No i tu się zgodzę z Jolką, Niegościnny. Dawno minęły czasy kiedy głosowaliśmy na zupełnie nieznanego nam kandydata, kierując się "kolorem" listy. Tym bardziej w wyborach samorządowych, gdzie dosyć dobrze znamy kandydata, na którego chcemy oddać głos głosujemy na człowieka oceniając jego dokonania. Tu się z Toba zgadzam. Ale nie powiesz mi, że zagłosujesz na kogoś, bo go cenisz, gdy będzie startował z listy partii, której poglądy, program sś Ci obce. Najpierw to dobrze przemyślisz, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 13.09.06, 13:03 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3614359.html Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 19.09.06, 00:03 edmurphy napisała: > No i tu się zgodzę z Jolką, Niegościnny. Dawno minęły czasy kiedy głosowaliśmy > na zupełnie nieznanego nam kandydata, kierując się "kolorem" listy. Tym bardzie > j > w wyborach samorządowych, gdzie dosyć dobrze znamy kandydata, na którego chcemy > oddać głos głosujemy na człowieka oceniając jego dokonania. Tu się z Toba > zgadzam. Ale nie powiesz mi, że zagłosujesz na kogoś, bo go cenisz, gdy będzie > startował z listy partii, której poglądy, program sś Ci obce. Najpierw to dobrz > e > przemyślisz, czyż nie? przemyślałem Ed. miałem kilka dni i sobie wydedukowałem tak: nie lubię i nie utożsamiam się z żadna partią. ani lewą ani prawa zdałem sobie sprawe, że zacząłem "cenić" pis z uwagi na osoby które są ich twarzami w mieście. pomimo pewnych różnic to nadal pierwszoplanowa pozostaje sprawa osób. akurat że są w tej parti?? to trudno. musze to przeżyć. ale czas pokaże... Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 20.09.06, 00:25 No i tu Cię rozumiem. Myślę, że zrobię podobnie. Nie będę kierował się "kolorem", a nazwiskiem kandydata. Wybiorę osobę, a nie partię. Chyba, że będę musiał wybierać między dwiema osobami to wtedy "kolor" listy moeże być pomocny. Sądzę, że będzie także sporo bezpartyjnych komitetów wyborczych. Coraz trudniej nam utożsamiać się z jakąś opcją polityczną o co skutecznie dbają politycy róznych partii "robiąc błotko na salonach". Kogo my w ogóle wybieramy do tej polityki?!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oswiecona Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 26.09.06, 10:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f902&w=49249863&=49249863 Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 26.09.06, 12:56 Brawo,trochę humoru na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
oswiecona11 Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 05.12.06, 14:19 Jeden zgwałcił, drugi wykorzystywał seksualnie, trzeci ukradł a czwarty ......... Coś jest nie tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur0 Re: Jacy w niej ludzie taka jest ta partia 04.06.07, 08:05 oswiecona11 napisała: > Jeden zgwałcił, drugi wykorzystywał seksualnie, trzeci ukradł a czwarty ....... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4199367.html Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Co z tą Samoobroną ? 05.10.06, 17:13 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,366397.html Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: Co z tą Samoobroną ? 05.10.06, 17:21 Czy będziemy mieli kandydatów z Samoobrony ? Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Co z tą Samoobroną ? 06.10.06, 01:08 Jakżeż mogłoby być inaczej? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: Co z tą Samoobroną ? 06.10.06, 01:48 Pani K. Adamska kandyduje na stołek burmistrza z tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: Samoobrona w Żychlinie 24.10.06, 09:43 waga2210 napisał: > Samoo(brona) to DNO. Potwierdzam. Przeczytajcie. wiadomosci.gazeta.p/wiadomosci/1,53600,3700134.html Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 24.10.06, 20:19 a najważniejszy człowiek w żychlińskiej S to Nikoś Dyzma alias Tarka Z. Numer 6 na liście do sejmiku. I jak się czujecie żychlińscy samoobrońcy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oko86 Re: Samoobrona w Żychlinie 27.10.06, 08:31 Obserwując Naszą Żychlińską scenę polityczną dochodzę do wniosku, że Szpadel nigdy nie zrobił nic dobrego i jeszcze jego brat na drugim miejscu do sejmiku województwa to wielka pomyłka . I jak tu zagłosować na samoobronę, jeżeli w jej szeregach są tacy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9933 Re: Samoobrona w Żychlinie 27.10.06, 10:26 Moze nie wszyscy sa tacy niegodni jak Pan , ktorego wymieniles. Zwroc jednak uwage na to , ze w kazdym komitecie sa osoby, na ktore nikt przy zdrowych zmyslach nie odda glosu. Jest tak wielu kandydatow, ze moze warto komus zaufac.Twardy orzech do zgryzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
oko86 Re: Samoobrona w Żychlinie 27.10.06, 14:35 Muszę się z Tobą zgodzić, że przez pryzmat szpadla i jego rodziny nie mozna oceniać całej samoobrony i ludzi którzy tam są. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrzeliniak Re: Samoobrona w Żychlinie 29.10.06, 11:03 oj kolego mylisz sie ze szpadel nic nie zrobil dla zychlina.nie bralem udzialu w fajniejszei imprezie jak wlasnie u szpadla kiedy byl konceryt cygansiego zespolu.moze jak bylby radnym to takich imprez byloby wiecej:)tylko z takiego powody daje mu szanse i tez z takiego ze nie idzie do rady tak jak wiekszosc kandydatow zeby otrzymac nalezna dietke. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 29.10.06, 12:18 Nie uogólniaj! Myślę, że wśród kandydatów jest kilka osób, które mają inne powody niż dieta, czy załatwienie jakichś tam własnych interesów. Nikogo nie prześwietlimy, ale mogę wyrazić chyba nadzieję, że nie jest aż tak z nami źle? Odpowiedz Link Zgłoś
oko86 Re: Samoobrona w Żychlinie 02.11.06, 14:30 jeżeli <<dobrzeliniak>> uważasz, że zrobienie fajnej inprezy to wystarczy, zeby zostać radnym to serdecznie współczuję. PS. on imprezy pewnie robił bo miał w tym swój prywatny interes, w przeciwnym razie nic by nie zrobił, a radnym chce zostać, dlatego,mżeby możse obiady dzieci u niego kupowały i żeby zamknac szkolna stołówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrzeliniak Re: Samoobrona w Żychlinie 04.11.06, 14:53 dobra i taka zaleta (organizacja fajnej imprezy) znasz jakies zalety dotychczasowych radnych ?bo ja nie.polowa chowa cymbal w piach i cicho siedzi inni nic nie mowia bo nie potrafia sie wyslowic.takich mamy radnych wiec wybacz ze moje kryteria wyboru radnego sa troche inne niz twoje.ludzi ktorych widze na kablowce oni zrobia albo zrobili jakas kunikoska nauczycielka, jakis zamertfel kowal, jakis bulski trener sparty,jakss izabela galazka,jakas luasiewicz co sprzedaje opony,zenon kaszubski centrostaljakis kopczynski kto to k..rwa jest? do tego jeszcze grono obslugujacych tokarki w EMICIE........tacy na 100% cos zorganizuja najpredzej festyn na naczepie przy zespole ludowym z dobrzelina normalnie szok szok szok!!! .o co chodzi w tym zasranym miescie(wymienilem osoby przypadkowo) Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 13.11.06, 10:06 Społeczeństwo Żychlina jest nieprzewidywalne w swoich demokratycznych posunięciach. 1/Samoobrona wprowadza 3 radnych do 15 osobowej rady 2/Wprowadza kandydata na burmistrza do ścisłego finału. 3/Na łeb wszystkich bije ilością głosów na powiatową listę 4/Kontrkandydat na burmistrza bez zaplecza politycznego - 0 radnych w radzie 5/Zblokowaniem z PiS może wywalić przedstawiciela SLD z listy powiatowej Chyba nie same przypadki to zrządziły. Jakaś tam grupa chyba trochę nad tym główkowała Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1948 Re: Samoobrona w Żychlinie 13.11.06, 10:15 Nawet bez zaplecza politycznego jak twierdzi Piwosz14 postawię na młodość. Burmistrz powinien być z wyboru obywatelskiego a nie partyjnego. Skończcie z partyjniactwem ! Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 13.11.06, 11:25 Całkiem wygodne usprawiedliwienie wyborczej porażki. Kandydat szedł do wyborów z programem i ludźmi do jego realizacji. Program i ewentualni realizatorzy zostali przez społeczeństwo odrzuceni. Pozostał młody człowiek na plakatach / człkiem sypatyczny / i oblepiony nadmiarem jego plakatów cały Żychlin i okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmun Re: Samoobrona w Żychlinie 13.11.06, 15:45 Jestem ciekawy czy radni z samoobrony podobnie jak ich przywódca będą blokować drogi w Żychlinie jak nie będą układać im się wnioski przez nich przekładane w radzie. A może poproszą o pomoc swojego Guru L. Niestety świadczy to tylko o ludziach z Żychlina. Wstyd i jeszcze raz wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Samoobrona w Żychlinie 13.11.06, 19:57 Coś mi się wydaje że żychliński odłam Samoobrony to nie ten odłam od destrukcji i blokad. A że trochę przetrzebią "układziki" tym lepiej dla uczciwego mieszkańca naszej gminy. Wstyd to jest to, że dopiero teraz ktoś chce normalności popartej uczciwością Odpowiedz Link Zgłoś
kwazar1 Re: Samoobrona w Żychlinie 21.11.06, 15:16 "Normalność poparta uczciwością" w wydaniu Samoobrony to brzmi jak żart. Zwłaszcza w wydaniu Leppera, Begerowej, Hojalskiej, Łyżwińskich itd. tzn. procesy, procesy i jeszcze raz procesy! Odpowiedz Link Zgłoś
oswiecona11 Re: Samoobrona w Żychlinie 21.11.06, 08:45 dinozaur56 napisał: > Czy Samoobrona w Żychlinie przejmie władzę po lewicy ? Nie daj boże ! Żychliński Endriu i dawny bullllllterierrrrr Romusia a obecnie p. Klary pan Fram zacierają ręce. Na samej górze córka pani wicemarszałek Sejmu otrzymała fuchę. A u nas ? wiadomosci.wp.pl/kat,8311,wid,8610508,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
steafanek1 Zbychu T. v-ce ? 21.11.06, 13:40 To może być prawda ? Aż mnie zatkało. Ale oni wszystko mogą. Skoro w ich głowach rodzą się rózne dziwadła to dlaczego by nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: Zbychu T. v-ce ? 21.11.06, 14:52 steafanek1 napisał: > To może być prawda ? Aż mnie zatkało. Ale oni wszystko mogą. Skoro w ich głowac > h > rodzą się rózne dziwadła to dlaczego by nie. oj było by wtedy naprawdę kiepsko. A z cała Samoobrona jest kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
steafanek1 Re: Samoobrona w Żychlinie 21.11.06, 15:41 oswiecona11 napisała: > dinozaur56 napisał: > > > Czy Samoobrona w Żychlinie przejmie władzę po lewicy ? > > Nie daj boże ! Żychliński Endriu i dawny bullllllterierrrrr Romusia a obecnie p > . > Klary pan Fram zacierają ręce. Na samej górze córka pani wicemarszałek Sejmu > otrzymała fuchę. A u nas ? > wiadomosci.wp.pl/kat,8311,wid,8610508,wiadomosc.html To się narobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
steafanek1 Re: Samoobrona w Żychlinie 21.11.06, 15:37 Autor: dinozaur58 Data: 10.08.06, 11:15 Czyżby to było możliwe ? Mnie się wydaje, że jest to krok w stronę kompromitacji Samoobrony. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3539858.html Święte słowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1948 Re: Samoobrona w Żychlinie 05.12.06, 11:06 Już pokazują co potrafią. Ostatnia sesja Rady Gminy Żychlin - szumne wystąpienia pana Andzrzeja Szymańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oswiecona11 Re: Samoobrona w Żychlinie 05.12.06, 14:21 dinozaur1948 napisał: > Już pokazują co potrafią. Ostatnia sesja Rady Gminy Żychlin - szumne wystąpieni > a > pana Andzrzeja Szymańskiego. Ciekawa jestem co takiego naroz.......ał. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Samoobrona w Żychlinie 05.12.06, 20:58 Dawał głos... robił szumek wokół własnej osoby. Domyślam się, że chciał przewodniczyć jakiejś komisji? Czy ktoś zna szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: Samoobrona w Żychlinie 06.12.06, 11:39 przeczytajcie tak działa i tłumaczy się samoobrona z Andrzejem na czela Fragment wywiadu jakiego Lepper udzielil izraelskiej gazecie: "Lili Galili: Czy jest Pan antysemitą? Andrzej Lepper: Wcale nie. Wiem, że i takie rzeczy się o mnie opowiada, ale już w 2001 r. wyrzuciłem z partii członków, którzy szerzyli antysemityzm. Ja naprawdę jestem człowiekiem tolerancyjnym. Opowiem pani historię, o której jeszcze nigdy nie mówiłem, ponieważ nie chcę z niej czerpać politycznej korzyści. Podczas II wojny światowej Żyd, który ocalał od spalenia przez Niemców, ukrył się w piecu chlebowym niedaleko domu moich rodziców w miasteczku nad jednym z jezior na północy. Moja matka codziennie nosiła mu jedzenie, a w końcu zaniosła mu ubrania ojca, który był wtedy w wojsku. I Żyd zdołał uciec. Miałem wtedy cztery lata i to pamiętam [w rzeczywistości Lepper urodził się 13 czerwca 1954 r." Odpowiedz Link Zgłoś
krog7 Re: Co słychać ? 19.12.06, 14:43 rozwiązali się ;) ... nie tylko seksualnie ;) mam nadzieję, ze mają poczucie humoru :D Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Co słychać ? 19.12.06, 23:29 sztab czy samoobrona w żychlinie? :-) Już się nie kochają? To mam rozumieć, że pan Andrzej Sz. to teraz samotny wojownik kiejby Chuck Norris? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1948 Co się dzieje z tą Samoobroną ? 20.12.06, 09:09 Czy nagonka na Samoobronę byłaby uzasadniona ? To co się czyta to poraża ! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3803935 Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur2007 Kolejna afera 06.03.07, 10:05 wiadomosci.onet.pl/1497857.11,item.html Kastrować byków ! Odpowiedz Link Zgłoś
bysket Re: Kolejna afera 12.03.07, 07:12 wiadomosci.onet.pl/1501030,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
bysket Re: Kolejna afera 12.03.07, 07:32 Nic dodac nic ujac . To jest wlasnie Polska " Prawa i Sprawiedliwa " Szkoda slow na jakikolwiek komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: Kolejna afera 12.03.07, 10:17 Towarzyszu Bysket a co ma to wspólnego z żychlińską Samoobroną jak w tytule wątku ? A tak na marginesie ile z państwowej kasy wyprowadził przez swojego syna twój kolega po fachu Leszek Miler? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur2007 Re: Kolejna afera 12.03.07, 12:24 piwosz14 napisał: > Towarzyszu Bysket a co ma to wspólnego z żychlińską Samoobroną jak w tytule > wątku ? > A tak na marginesie ile z państwowej kasy wyprowadził przez swojego syna twój > > kolega po fachu Leszek Miler? Piwosz nie pajacuj ! Samoobrona i SLD mają te same korzenie. A tak w woli przypomnienia poczytaj sobie ich życiorysy ? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur0 Re: Kolejna afera 02.08.07, 21:12 piwosz14 napisał: > Towarzyszu Bysket a co ma to wspólnego z żychlińską Samoobroną jak w tytule > wątku ? > A tak na marginesie ile z państwowej kasy wyprowadził przez swojego syna twój > > kolega po fachu Leszek Miler? Jak ci nie wstyd za takich ............ wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? kat=1342&wid=9078859&rfbawp=1186081709.438&ticaid=14365 Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur0 Re: Kolejna afera 05.08.07, 12:40 piwosz14 napisał: > Towarzyszu Bysket a co ma to wspólnego z żychlińską Samoobroną jak w tytule > wątku ? > A tak na marginesie ile z państwowej kasy wyprowadził przez swojego syna twój > > kolega po fachu Leszek Miler? A ile Samo ? fakty.interia.pl/kraj/polityka/news/gumofilce-dla-leppera,870696 fakty.interia.pl/raport/odwolanie_leppera/news/ministerstwo-rolnictwa-zbankrutuje-przez-leppera,955614,4624 fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/news/posel-samoobrony-rosyjskim-agentem,955549,2943 Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Kolejna afera 05.08.07, 12:59 Kto właściwie jest w tej żychlińskiej samoobronie aktualnie? Zarząd, najważniejsi działacze - znacie nazwiska tych osób? Trochę się pogubiłem :-) Odpowiedz Link Zgłoś