Dodaj do ulubionych

GUZ MÓZGU

IP: 82.177.97.* 08.04.05, 08:23
CZY KTOŚ MI PODA JAKIE SĄ TEGO OBJAWY.DZIĘKUJE.
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: GUZ MÓZGU IP: *.aster.pl 08.04.05, 18:19
      Różne, w zależności od tego, gdzie dokładnie guz się umiejscowił i jaki jest
      duży. Większość objawów nie zależy od charakteru guza, to znaczy od tego, czy
      jest to guz nowotworowy, czy też krwiak, naczyniak, pasożyty lub guz innego
      pochodzenia. Pytanie jest dalece za ogólne.
    • Gość: jowita Re: GUZ MÓZGU IP: *.pool.mediaWays.net 09.04.05, 14:09
      u mojego meza wystepowaly nasilajace sie bole glowy i pogarszal sie wzrok-
      zanikaly boczne pola widzenia.W chwili zdiagnozowania guz mial juz 4 cm
      srednicy wiec wyhodowal sie calkiem pokazny.Jowita
      • Gość: Andy Re: GUZ MÓZGU IP: *.netcontrol.pl 09.04.05, 23:37
        Czytalem, ze np. uporczywa czkawka....
        Ale moj kolega kulal na jedna noge. A jak wypil to nie mogl anwet po schodach
        chodzic. Dzis zreszta tez nie bedzie mogl, ale to juz inna bajka... ;-)))
      • Gość: R Re: GUZ MÓZGU- do Jowity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 20:53
        Jowito, jak przebiega/przebiegalo leczenie twojego meza?
        przepraszam za tak osobiste pytanie...ale interesuje mnie. Mam podobna sytuacje.
        • Gość: jowita Re: GUZ MÓZGU- do Jowity IP: *.pool.mediaWays.net 12.04.05, 00:43
          witaj
          sprobuj poczytac na forum.wpisz w wyszukiwarce jowita33.W wolnych chwilach
          szukalam pomocy na forum i dosyc dokladnie opisywalam to, co sie u nas
          dzialo.Leczenie w skrocie przebiegalo tak:listopad :diagnoza-guz 4 cm,
          umiejscowiony fatalnie bo uciskal nerw wzrokowy, szukanie kliniki ktora
          przeprowdzilaby ta operacje -grudzien operacja-GUZ CALKOWICIE
          USUNIETY;NIEZLOSLIWY;powiklania:3 dni slepota calkowita,potem wracal
          wzrok,zupelne otepienie utrzymywalo sie przez 2 miesiace.brak orientacji w
          czasie, w miejscu i w sytuacji.Poprostu amnezja.Luty,marzec
          rehabilitacja.Niewiele pomogla ale to z mojego punktu widzenia-a jestem
          zupelnym laikiem.teraz proba wracania do normalnosci i czekania na cud.Moj maz
          widzi tylko 25 %,jest apatyczny,przytyl 35 kilo,pamieta malo i wogole nie
          przypomina Darka, z ktorym bralam slub.Przezyl ale aby wrocilo wszytsko do
          normalnosci potrzeba CIERPLIOWSCI I CZASU!chetnie odpowiem na Twoje pytania.I
          pamietaj.Kazdy przypadek jest indywidualny i nie ma zadnych norm,ogolow czy
          przecietnych.jowita
    • Gość: rura Re: GUZ MÓZGU IP: *.gdynia.mm.pl 10.04.05, 10:55
      1. Napady padaczkowe (drgawki)zaczynające się w jednej części ciała.
      2. Narastające stopniowo niedowłady.
      3. Nudności, wymioty, zmieniona psychika, bóle głowy i w zasadzie każdy objaw
      uszkodzenia mózgu (zaburzenia równowagi, widzenia...)
      • Gość: Marzena Re: GUZ MÓZGU IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.05, 01:48
        Takie obkawy o jakich pisze rura ma moja mama(bole glowy-
        straszne,zawroty,nudnosci i wymioty, zaburzenia widzenia,uszkodzony nerw
        sluchowy,dretwienia jednej czesci ciala,i inne).Balismy sie ze to moze byc guz
        mozgu a ja bylam po rzeczytaniu wszystkiego na necie ze guz jest napewno.Po
        badaniau sluchu i ABR pani otolarynglog skierowala mame na rezonans ale jak
        powiedziala ze dla uspokojenia bo wedlug niej sa to sprawy naczyniowe-czyli
        krazeniowe i depresja.Ale skierowala pod katem wykluczenia guza kąta mostowo-
        mózdzkowego.Zrobilismy rezonans i okazalo sie ze poza sladami zapalenia zatok
        ktore mama kiedys przeszla nic nie ma -NA SZCZESCIE:-) A wszystko wskazywalo na
        guza.Pisze to do osob, ktore moga podobnie jak ja "nakrecic sie" i wmowic sobie
        nawet guza mozgu.Moja mama tez sie obawiala i dopiero rezonans ja uspokoil a
        objawy ma od prawie 6 lata (nie jednakowe,ale sie nasilaly).
    • Gość: grzesiek08 Re: GUZ MÓZGU IP: 82.177.97.* 11.04.05, 18:06
      DZIĘKUJE WSZYSTKIM KTÓRZY ODPOWIEDZIELI MI NA MOJE PYTANIE.SERDECZNIE POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka