Gość: grzesiek08 IP: 82.177.97.* 08.04.05, 08:23 CZY KTOŚ MI PODA JAKIE SĄ TEGO OBJAWY.DZIĘKUJE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agulha Re: GUZ MÓZGU IP: *.aster.pl 08.04.05, 18:19 Różne, w zależności od tego, gdzie dokładnie guz się umiejscowił i jaki jest duży. Większość objawów nie zależy od charakteru guza, to znaczy od tego, czy jest to guz nowotworowy, czy też krwiak, naczyniak, pasożyty lub guz innego pochodzenia. Pytanie jest dalece za ogólne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowita Re: GUZ MÓZGU IP: *.pool.mediaWays.net 09.04.05, 14:09 u mojego meza wystepowaly nasilajace sie bole glowy i pogarszal sie wzrok- zanikaly boczne pola widzenia.W chwili zdiagnozowania guz mial juz 4 cm srednicy wiec wyhodowal sie calkiem pokazny.Jowita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: GUZ MÓZGU IP: *.netcontrol.pl 09.04.05, 23:37 Czytalem, ze np. uporczywa czkawka.... Ale moj kolega kulal na jedna noge. A jak wypil to nie mogl anwet po schodach chodzic. Dzis zreszta tez nie bedzie mogl, ale to juz inna bajka... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: GUZ MÓZGU- do Jowity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 20:53 Jowito, jak przebiega/przebiegalo leczenie twojego meza? przepraszam za tak osobiste pytanie...ale interesuje mnie. Mam podobna sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowita Re: GUZ MÓZGU- do Jowity IP: *.pool.mediaWays.net 12.04.05, 00:43 witaj sprobuj poczytac na forum.wpisz w wyszukiwarce jowita33.W wolnych chwilach szukalam pomocy na forum i dosyc dokladnie opisywalam to, co sie u nas dzialo.Leczenie w skrocie przebiegalo tak:listopad :diagnoza-guz 4 cm, umiejscowiony fatalnie bo uciskal nerw wzrokowy, szukanie kliniki ktora przeprowdzilaby ta operacje -grudzien operacja-GUZ CALKOWICIE USUNIETY;NIEZLOSLIWY;powiklania:3 dni slepota calkowita,potem wracal wzrok,zupelne otepienie utrzymywalo sie przez 2 miesiace.brak orientacji w czasie, w miejscu i w sytuacji.Poprostu amnezja.Luty,marzec rehabilitacja.Niewiele pomogla ale to z mojego punktu widzenia-a jestem zupelnym laikiem.teraz proba wracania do normalnosci i czekania na cud.Moj maz widzi tylko 25 %,jest apatyczny,przytyl 35 kilo,pamieta malo i wogole nie przypomina Darka, z ktorym bralam slub.Przezyl ale aby wrocilo wszytsko do normalnosci potrzeba CIERPLIOWSCI I CZASU!chetnie odpowiem na Twoje pytania.I pamietaj.Kazdy przypadek jest indywidualny i nie ma zadnych norm,ogolow czy przecietnych.jowita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rura Re: GUZ MÓZGU IP: *.gdynia.mm.pl 10.04.05, 10:55 1. Napady padaczkowe (drgawki)zaczynające się w jednej części ciała. 2. Narastające stopniowo niedowłady. 3. Nudności, wymioty, zmieniona psychika, bóle głowy i w zasadzie każdy objaw uszkodzenia mózgu (zaburzenia równowagi, widzenia...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: GUZ MÓZGU IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.05, 01:48 Takie obkawy o jakich pisze rura ma moja mama(bole glowy- straszne,zawroty,nudnosci i wymioty, zaburzenia widzenia,uszkodzony nerw sluchowy,dretwienia jednej czesci ciala,i inne).Balismy sie ze to moze byc guz mozgu a ja bylam po rzeczytaniu wszystkiego na necie ze guz jest napewno.Po badaniau sluchu i ABR pani otolarynglog skierowala mame na rezonans ale jak powiedziala ze dla uspokojenia bo wedlug niej sa to sprawy naczyniowe-czyli krazeniowe i depresja.Ale skierowala pod katem wykluczenia guza kąta mostowo- mózdzkowego.Zrobilismy rezonans i okazalo sie ze poza sladami zapalenia zatok ktore mama kiedys przeszla nic nie ma -NA SZCZESCIE:-) A wszystko wskazywalo na guza.Pisze to do osob, ktore moga podobnie jak ja "nakrecic sie" i wmowic sobie nawet guza mozgu.Moja mama tez sie obawiala i dopiero rezonans ja uspokoil a objawy ma od prawie 6 lata (nie jednakowe,ale sie nasilaly). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek08 Re: GUZ MÓZGU IP: 82.177.97.* 11.04.05, 18:06 DZIĘKUJE WSZYSTKIM KTÓRZY ODPOWIEDZIELI MI NA MOJE PYTANIE.SERDECZNIE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś