Dodaj do ulubionych

Dlaczego PiS???

28.03.06, 16:49
Poczytajcie choćby to:

Jarosław Kaczyński otarł się o śmierć w wyniku wypadku samochodowego
spowodowanego przez nieznanych sprawców. Lecha Kaczyńskiego zastraszała mafia
pruszkowska. Prokuratura prowadziła przeciwko obecnemu liderowi Prawa i
Sprawiedliwości trzy sfingowane sprawy. Brukowiec wydrukował jego sfałszowaną
lojalkę ze stanu wojennego, TVP zaś wyprodukowała szkalujący braci film.
Robiono z nich homoseksualistów i przysposobione przez rodziców dzieci
lumpów. Arsenał środków, jakich układ rządzący III RP użył, by raz na zawsze
wyeliminować Kaczyńskich z polityki, pokazuje skalę patologii w polskim życiu
publicznym.

itd.

Czy takiej SB-eckiej demokracji chcemy?

www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=922

Obserwuj wątek
    • pan.nikt A niecierpliwym dedykuję to 28.03.06, 16:49
      Ignacy Krasicki

--------------------------------------------------------------------------------

Wół minister

Kiedy wół był ministrem i rządził rozsądnie,
      Szły, prawda, rzeczy z wolna, ale szły porządnie.
      Jednostajność na koniec monarchę znudziła;
      Dał miejcs wołu małpie lew, bo go bawiła.
      Dwór był kontent, kontenci poddani - z początku;
      Ustała wkrótce radość - nie było porządku.
      Pan się śmiał, śmiał minister, płakał lud ubogi.
      Kiedy więc coraz większe nastawały trwogi,
      Zrzucono z miejsca małpę. Żeby złemu radził,
      Wzięto lisa: ten pana i poddanych zdradził.
      Nie osiedział się zdrajca i ten, który bawił:
      Znowu wół był ministrem i wszystko naprawił.
      • mateuszmars Re: A niecierpliwym dedykuję to 28.03.06, 17:46
        Dlatego stary układ z III RP próbuje za wszelką cenę zdyskredytować Kaczyńskich
        w oczach społeczeństwa. Niestety do tego układu włączyli się również ludzie z
        platformy i to znaczące postacie. Dlaczego? Czego się tak bardzo obawiają? A
        może ktoś ma bardzo istotne informacje, które są mocno nie na rękę pewnym
        osobistościom w RP?
        • mateuszmars Re: jak tytuł potrafi zmylić czytelnika 29.03.06, 17:50
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3243630.html
          Proszę, jak tytuł artykułu potrafi zmylić czytelnika. Jest to wstrętne.
          Jednocześnie widać, że stary układ III RP i nie tylko ma pełne galoty strachu,
          a to co wcześniej napisałem artykuł ten tylko potwierdza.
          • pan.nikt Re: jak tytuł potrafi zmylić czytelnika 29.03.06, 18:01
            Mieli cykora i chieli pozbyć się świadka.

Zresztą, to co zrobili "Kwaśni" urzędasy w sprawie medalu dla Jaruzela, to też
            ciekawostka.
            Czas rozpieprzyć układ urzędniczy w kancelarii i ministerstwach.
            (poprzedni wyskok dyr departamentu w sprawie łabędzi w Toruniu)
            • rochkowalski11 Re: jak tytuł potrafi zmylić czytelnika 29.03.06, 21:22
              Ale panowie dziennikarze, jakby ktoś im zwrócił uwagę to zaczęliby krzyczeć, że
              wolność prasy i słowa jest zagrożona. Oni sami mogą sobie takie numery robić,
              natomiast nikt im nie ma prawa zwracać na to uwagi. Są to zwykłe manipulacje,
              które biorą się z ogromnej niechęci i baraku obiektywizmu co do PIS. Takie
              działania można zauważyć w prasie, radiu i telewizji.

Co do starego układu, to macie rację. Bardzo się boją Kaczyńskich, bo nie
              zamierzają czegokolwiek ukrywać. Mam nadzieję, że dobiorą się do wielu
              szanownych siedzeń i zaczną wywalać zgniliznę jaka z nich się wydobywa.
              • wercyngetoryks_wp Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 31.03.06, 22:34

W "FW" mamy dzisiaj jakby nie mówić informację, że PIS wrzesiński rozpoczyna
                kampanię wyborczą. NO WRESZCIE! Bardzo dobrze! Teraz należałoby stworzyć bardzo
                stabilną koalicję. Osobiście uważam, że powinna to być koalicja PIS + LPR + SO
                + PSL. Trudno będzie z taką prawicowo- ludową formacją wygrać, szczególnie w
                Powiecie. Panowie i Panie do negocjacji. Mam informację, że we wrzesińskim PIS-
                ie jest dużo porządnych ludzi. Myślę, że w pozostałych również się tacy znajdą.
                • pan.nikt Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 31.03.06, 22:41
                  To może wrzesiński PiS się odezwie i przedstawi??????
                  Byłoby miło.
                • wercyngetoryks_wp Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 31.03.06, 22:41
                  Już się nie mogę doczekać jak niejaki sp będzie przegrany schodził z rynku
                  wyborczego!!!!
                  • edgar.rolenkot Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 31.03.06, 23:03
                    Ha, zobaczymy czy taka koalicja powstanie. Jak powstanie to może być bardzo
                    silna ale daleka jeszcze droga. Na górze Marcinkiewicz i Gilowska są niechętni
                    koalicji z Samoobroną. A na dole? Czy będą odgórne dyrektywy?
                    • mateuszmars Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 01.04.06, 09:09
                      We Wrześni i w Powiecie Wrzesińskim na pewno nadszedł czas na zmiany. Tylko
                      należałoby się zastanowić, czy ma powstać taka koalicja o jakiej pisze
                      wercyngetoryks-wp? Uważam, że po wyborach zmienią się nasi włodarze. Zwłaszcza
                      Powiatem powinien ktoś inny zawiadywać. W Gminie zobaczymy, jaka jest
                      ostateczna lista kandydatów na burmistrza.
                      • edwardbonawentura Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 01.04.06, 11:09
                        Być może jeszcze raz się powtórzę.

Najlepsza koalicja dla Wrześni to koalicja PIS z PO. Oczywiście będą musiały
                        nastąpić jakieś personalne korekty, ale rozwiązanie takie byłoby najlepsze. I
                        to nie jest żart. Tak właśnie jest w Sejmiku Województwa Wielkopolskiego.
                        • poszukiwacz15 Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 28.04.06, 07:25
                          PIS rozpoczął kampanię samorządową. Czytałem wczoraj w fw i dzisiaj w ww.
                          Jedni i drudzy piszą o możliwości poparcia obecnego burmistrza. Ciekawe jak to
                          będzie? Mówi się jednak również, że PIS może wystawi swojego kandydata co
                          ujawni za 2-3 tygodnie. Co nieco słychać o jednym mogącym startować z PIS,
                          który chyba rzeczywiście mógłby sporo zamieszać podczas wyborów – niektórzy
                          mówią, że dostałby parę tysięcy głosów. Zaczyna to być bardzo interesujące i
                          zarazem ciekawe. Poczekajmy jak rozwinie się sytuacja.
                          • pan.nikt Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 28.04.06, 09:24
                            coś więcej??
                            • klucha28 Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 28.04.06, 12:13
                              qrcze też jestem ciekawy. kilka tysiączków to niezły kapitał, tylko kto to jest?
                              • poszukiwacz15 Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 28.04.06, 16:11
                                Nie chcę tutaj wymieniać nazwiska bo nie wiem do końca czy to prawda. Natomiast
                                słyszałem tu i tam że myślano o tej kandydaturze. Dla mnie lepiej by pasował
                                do powiatu bo tam jest więcej do zrobienia niż w gminie . Ale słyszałem że
                                miał to być kandydat na burmistrza. Jeżeliby dostał te pare tysięcy głosów to
                                może i nie starczyłoby do wygrania ale byłaby to bardzo dobra pozycja wyjściowa
                                do dalszej wyborczej rozgrywki.
                                • klucha28 Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 28.04.06, 18:35
                                  w wyborach do samorządów ludzie najczęściej głosują na człowieka a nie na
                                  partię. Tak naprawdę gowno ludzi obchodzi z jakiej kandydat jest partyjki.
                                  najważniejsze dla nich to jaki jest człowiek.
                                  • edwardbonawentura Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 28.04.06, 19:04
                                    Masz rację, co do tego, że wybory samorządowe rządzą się trochę inaczej i ważna
                                    tutaj jest osobowość kandydata. Dobrze by było, jakby PIS poparł obecnego
                                    burmistrza, bo byłaby to pierwsza współpraca tych dwóch partii we Wrześni.
                                    Natomiast co do powiatu nie jestem zwolennikiem Sam. Powiatu i na nich nie
                                    będę głosował. Może jeszcze coś w trakcie się wyłoni innego i lepszego od SP.
                                    Przede wszystkim nie odpowiadają mi ludzie będący radnymi SP.
                                    • pan.nikt Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 28.04.06, 19:11
                                      Zobaczymy, kogo ewntualnie chce wystawić PiS, czy inne ugrupowania.
                                      Generalnie wg mnie największe szanse ma obecny Burmistrz, startujący z listy
                                      lokalnej przy poparciu PiS.
                                      Taki układ uważam, za najrozsądniejszy.

A w Powiecie??
                                      Oj potrzebne "solidne wietrzenie", tak do podstaw.

• rochkowalski11 Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 28.04.06, 20:09
                                        Może i masz rację. Uważam jednak, że powinni wystawić swojego kandydata, a w II
                                        turze dopiero popierać. Zresztą nie wiadomo, kto wejdzie do II tury. Może to
                                        być obecny burmistrz, a może nie. Może w II turze znajdą się obecny burmistrz
                                        i „tajemniczy” kandydat PIS? Trudno tutaj coś prorokować, ale byłoby wtedy
                                        ciekawie. Mam podobne zdanie, co do radnych i władz w Powiecie, szczególnie
                                        tych z powiatu samorządnego . Solidne wietrzenie to za mało. W Powiecie powinna
                                        nastąpić całkowita wymiana radnych i starostów.
                                        • historyk12 Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 28.04.06, 20:20
                                          tak jest odsunąć zgniły układ klas posiadających! Cała władza w ręce rad!
                                          • mateuszmars Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 28.04.06, 21:16
                                            Również jestem zdania, że PIS powinien wystawić swojego kandydata. Czytałem
                                            dzisiaj artykuł w WW i powiem, że poza złośliwościami nic pan dziennikarz tam
                                            nie napisał. W drugiej turze to już inna sprawa i wtedy po analizie tury
                                            pierwszej można taworzyć wstępne uzgodnienia, umowy.
                                            • mateuszmars Re:drobne pytania do TOM -a 28.04.06, 21:35
                                              Co oznacza wypowiedź, „że toczą się zakulisowe rozmowy między towarzystwem
                                              Kałużnego a PIS em” ? Ma TOM na ten temat jakieś wiadomości czy jest to zwykła
                                              plotka wzięta z zieleniaka? Co to jest wg TOM -a „towarzystwo Kałużnego”?

Kolejna wypowiedź cytuję w przybliżeni:
                                              „W mieście mówią, że PIS nie ma struktur i próbuje podkupywać naszych członków”

W mieście mówią-, kto mówi i gdzie mówi? Mówią na zieleniaku, czy w czwartki na
                                              targowisku? Kogo członków próbują podkupywać? TOM ma na ten temat jakąś wiedzę,
                                              czy znowu się to wszystko obraca w sferze plotek domniemywań, przypuszczeń itd.
                                              Itp.?
                                              Przyznam, że „ciekawy warsztat ” zaprezentował nam dzisiaj TOM.
                                              Można odpowiedzieć – NIE MUSISZ CZYTAĆ! I chyba najlepiej tak postąpić.

I kto tutaj popełnił falstart? Proponuję zapytać o to : ludzi na zieleniakach
                                              i targowiskach

Za odrobinę sarkazmu uprzejmie przepraszam TOMA

• rochkowalski11 Re:drobne pytania do TOM -a 28.04.06, 21:48
                                                DOBRE!
                                            • euglena_pl Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 29.04.06, 09:04
                                              Na obecnego burmistrza na pewno nie będę głosowała, tak samo jak na żadnego z
                                              dotychczasowych radnych w powiecie, szczególnie obecnego starostę.
                                              Poszukiwaczu może byś nam uronił rąbka twojej tajemnicy co do kandydata PIS na
                                              burmistrza?
                                              • edwardbonawentura Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 29.04.06, 10:14
                                                Poparcie PIS dla Burmistrza jest moim skromnym zdaniem bardzo dobrym
                                                rozwiązaniem i przełamałoby stereotyp niemożliwości porozumienia między PIS a
                                                PO. Polityka lokalna rządzi się swoimi prawami w przeciwieństwie do Centrali w
                                                Warszawie. I to jest chyba w tym wszystkim najważniejsze.
                                                • judymdoktor Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 29.04.06, 12:54
                                                  Druga tura w wyborach na burmistrza jest u nas pewna jak 2x2=4. Przypuszczam,
                                                  że w drugiej turze zmierzą się ze sobą obecny burmistrz i kandydat OFS
                                                  Krzysztof Wojciechowski. I rzeczywiście będzie tutaj potrzebne poparcie innych,
                                                  którzy startowali w I turze. Obaj panowie mają szanse 50/50, ale ja osobiście
                                                  stawiam na Krzysztofa Wojciechowskiego. Kto może poprzeć w II turze obecnego
                                                  burmistrza- może ale niekoniecznie PIS i załóżmy że PD. Wojciechowskiego -SLD?
                                                  SDPL i może lokalne ugrupowania – stowarzyszenia. Zagadką są w tym momencie
                                                  Samoobrona i PSL.

Zobaczymy czy PIS wystawi swojego kandydata. A kto to jest? Kolejna zagadka.
                                                  • kokodryl Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 29.04.06, 13:14
                                                    judymdoktor napisał:

> Druga tura w wyborach na burmistrza jest u nas pewna jak 2x2=4. Przypuszczam,
                                                    > że w drugiej turze zmierzą się ze sobą obecny burmistrz i kandydat OFS
                                                    > Krzysztof Wojciechowski. I rzeczywiście będzie tutaj potrzebne poparcie innych,
                                                    >
                                                    > którzy startowali w I turze. Obaj panowie mają szanse 50/50, ale ja osobiście
                                                    > stawiam na Krzysztofa Wojciechowskiego. Kto może poprzeć w II turze obecnego
                                                    > burmistrza- może ale niekoniecznie PIS i załóżmy że PD. Wojciechowskiego -SLD?
                                                    >

Wojciechowski nie ma sznas sie nie osmieszyc w tych wyborach.
                                                  • karo-lina Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 29.04.06, 15:13
                                                    A ja słyszałam, że tym kandydatem ma być baranowski, no cóż trzeba się przecież
                                                    z jakim ugrupowaniem zabrać...
                                                    Ale nie wiem czy pan heischweld czy jakoś tam, wie co sobie bierze na "główkę".
                                                  • poszukiwacz15 Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 29.04.06, 15:35
                                                    Nie nie, o nim na pewno się nie mówiło jako o kandydacie z PIS. Karolina chyba
                                                    to nie on, a może i na pewno nie on, chociaż ścieżki polityki są niezbadane.
                                                  • arcyrolnik Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 29.04.06, 15:50
                                                    Myślę, że ludowcy wystawią swojego kandydata, ale nie ma większych szans na
                                                    wybór. Natomiast kogo poprą później trudno wyczuć. Podejrzewam że będą się
                                                    potem układali Samoobrona raczej poprze kandydata PIS jeżeli sama nie wystawi
                                                    nikogo.
                                                  • klaudiusz4 Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 30.04.06, 08:06
                                                    PIS w wyborach samorządowych Wrześni i Powiatu Wrzesińskiego odegra znaczącą
                                                    rolę. Z kim będą koalicje zobaczymy.
                                                    Miłego odpoczynku.
                                                  • aleksander_absolwent Re: NO WRESZCIE!!!!!!! 30.04.06, 09:55
                                                    Może PIS i znaczącą rolę odegra. Ja mam jednak pytanie o dawną szkołę
                                                    mleczarską.

Co PIS zamierza tutaj zrobić, bo przecież pomysł likwidacji tej szkoły był
                                                    fatalnym pomysłem i błędem rządzących powiatem i zajmujących się oświatą w
                                                    powiecie? Myślę, że absolwenci, uczniowie i rodzice chętnie by usłyszeli coś na
                                                    ten temat.
                                                    Życzę poprawy pogody!
    • historyk12 Re: Dlaczego PiS??? 02.05.06, 00:31
      Miłosnicy PiS w wykonaniu wrzesińskim, stawiam dolary przeciwko liściom, że
      jeśli PiS-do - lepperyści wygrają wybory, to za 2 lata na tym forum będziecie na
      nich pluć. W Jarocinie już się na lokalnym PiS-do - lepperyźmie poznali. Macie
      kilka wypowiedzi z tamtejszego forum:

"Lidka Czechak (ex kandydatka na posła PiS - historyk12) otoczyła się ludzimi,
      którzy jej szkodzili w czasie kampani wyborczej i szkodzą jej teraz. Członek jej
      sztabu, materialnie nieżle ustawiony załatwia sobie mieszkanie komunalne w
      odległości 100 m od sojego dotychczasowego."

"NIESTETY WYSTARCZY RUSZYĆ, A OKAZUJE SIĘ ZE PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC W WYDANIU
      JAROCIŃSKIM TO NIC INNEGO JAK KOLESIOSTWO I UKŁADY VIDE RADY NADZORCZE SPÓLEK
      KOMUNALNYCH... JEDNA WIELKA PISOWSKA RODZINA... REKA REKE MYJE... TRZEBA TO
      UJAWNIAC I NAPIETNOWAC... WYBORY SAMORZADOWE NIEBAWEM... TERAZ JAROCIN, STARE
      UKLADY"

Cały czas stwierdzam,że PiS to gorsze SLD, a Szambo-obora gorszy PiS
      • historyk12 Re: Dlaczego PiS??? 02.05.06, 00:32
        link:
        www.gj.bazafirm.pl/forum/viewtopic.php?t=272&sid=f4ac447751dfcfa9a1b435635e4cbde3
        • pan.nikt Re: Dlaczego PiS??? 02.05.06, 00:54
          Kiepsko czytasz.
          W Jarocinie nie rządzi PiS, tylko koalicja.
          Taka jakaś POparana koalicja
          • historyk12 Re: Dlaczego PiS??? 02.05.06, 00:57
            Lidka Czechak, o której tam mowa, jest akurat z PiS
            • historyk12 Re: Dlaczego PiS??? 02.05.06, 00:58
              Acha ta koalicja jest tyle POpaprana, co PiSgnięta. Bo obie partie do niej należą
            • pan.nikt Re: Dlaczego PiS??? 02.05.06, 01:01
              zajrzyj na inne fora, zobaczysz więcej.
              • historyk12 Re: Dlaczego PiS??? 02.05.06, 01:05
                dam ci lepszy numer: "Jarocińska Platforma i jarociński PiS zawiązały koalicję
                wyborczą i dopraszają do niej SLD. "
                www.gj.bazafirm.pl/forum/viewtopic.php?t=295&sid=f4ac447751dfcfa9a1b435635e4cbde3
                • historyk12 Re: Dlaczego PiS??? 02.05.06, 01:08
                  o jeszcze jeden fajny dowód na "ideowość" PiS-do - lepperystów. O Lidii Czechak
                  kandydatce PiS na posła: "kilka lat temu kręciła się koło SLD ,ale nie wyszło
                  ,wyszło z PiS-em,"
                  • historyk12 Re: Dlaczego PiS??? 02.05.06, 01:10
                    i jeszcze jedno: "Przewodniczącemu Krawcowi nie przeszkadza obecność w PIS
                    członków Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej i to wysoko postawionych i
                    aktywnych, to SLD w Koalicji też mu nie będzie przeszkadzać. Tym bardziej jak
                    szef Pawlicki nakaże.".

na prowincji do PiS ciągną męty. Zresztą nie tylko na prowincji... Ale jaki pan
                    (duża kaczka) taki kram
                    • edgar.rolenkot Re: Dlaczego PiS??? 04.05.06, 20:53
                      PIS będzie w czołówce czy ktoś chce czy nie chce. Osobiście nic specjalnego nie
                      mam do obecnego burmistrza, a powiaty uważam za zbędny twór samorządowy.
                      Dlatego mówię dla obecnych władz powiatowych wyborcze Nie.
                      • yvonne33 Re: Dlaczego PiS??? 05.05.06, 15:00
                        Jeśli wybory wygra obecny burmistrz, to będą to kolejne 4 lata stracone dla
                        Wrześni. Trzeba odsunąć na bok załatwianie prywatnych interesów, zatrudnianie w
                        urzędzie członków rodziny i znajomych (nie zwalniać i nie przyczyniać się do
                        zwalniania wartościowych i sumiennych pracowników), spędzanie czasu na forach
                        internetowych w godzinach urzędowania i zajmowanie się Chuckiem Norrisem. Tak,
                        tak panie Kałużny trzeba wziąć się do roboty.
                        • pan.nikt Re: Dlaczego PiS??? 05.05.06, 15:51
                          Pogadałeś, podałeś jakieś teoryjki.
                          A konkretnie??

Kto na burmistrza i DLACZEGO??
                          Którego urzędnika wyrzucić i kogo przyjąć na jego miejsce. I oczywiście
                          dlaczego.

Co powinien zrobić nowy burmistrz i JAK.

Gadać choćby na forum, każdy potarfi.
                          Dlatego proszę o konkrety.
                          • pan.nikt Przepraszam Yvonne33 za pomyłke płci. 05.05.06, 15:53
                            Nie zauważyłem. Przepraszam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka