Dodaj do ulubionych

Styczeń tyki styka?

01.01.23, 13:29
Nie sposób nie zauważyć, że mamy już 2023.
Niech będzie lepszy niż poprzednik.
Obserwuj wątek
    • balamuk Re: Styczeń tyki styka? 01.01.23, 15:00
      Tylko lepszy to mało, on musi być bardzo dużo lepszy, żeby ograniczyć straty poprzednika. sad

Ok, marudzenie mode off. Dania jest bardzo sympatycznym krajem, ładnie, czysto i porządek, ale beż przegięć. Krajobraz taki bardziej morenowy, więc płasko wcale nie jest (podświadomie nastawiałam się na stolnicę jak na Mazowszu albo w okolicach Buku), architektura pasująca do całokształtu, dusza może czuć się zadowolona. wink Zaskoczenia - czyste okna i wykusze wszędzie. Zawsze marzyło mi się choć jedno okno wykuszowe, Dziecku nic się nie marzyło i ma, jak zapewne więszość tutejszej populacji... A ta czystość to jakaś dziwna sprawa, podejrzewam, że wynaleźli szyby samoczyszczące i nilomu nie powiedzieli, żeby mieć przewagę. Spisek! big_grin
      Język w piśmie do ogarnięcia, w mowie ni hu hu, ale brzmi pokojowo. Oczywiście z satysfakcją mówię ja tak, nej tak już mi tak dobrze nie wychodzi, więc głównie jestem zgodna.
      Chętnie bym się tu przeniosła.
      No.
      • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 01.01.23, 15:07
        Hej w Nowy rok !

,,Chętnie bym się tu przeniosła.,, - i pewnie tak będzie, bo wykusze wygrają wink big_grin
        Też je lubię - będąc w UK każdym sie zachwycałam, a mają tego mrowie a mrowie.

Dobrego dnia.
        • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 01.01.23, 15:55
          Jakby nie było - żeby piąć z zachwytu i marzyć - wystarczy średnio zabytkowa architektura Polski 🙂
          Zawsze mówiłam, żeby ten nowy nie był gorszy. a teraz nie - ma być o wiele wiele lepszy!!!!! Czego sobie i Wam bardzo mocno życzę ✊👌
          Milego
          • balamuk Re: Styczeń tyki styka? 01.01.23, 19:07
            Niczego nie ujmuję zabytkowej architekturze Polski i raczej rzadko piewam (?) z zachwytu, więc ten, nie kumam.
            • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 01.01.23, 20:13
              Ja też nie kumam, do dużo lepszej lepszości się przychylam. Balamuku, a one, te szyby, nie były lekutko wypukłe? W kilku kamienicach poniemieckiego pipidówka były takie z lekka wypukłe szyby, one zawsze lśniły czystością, choć ludek tam różny mieszkał. No i wymienił na plastiki...
              • balamuk Re: Styczeń tyki styka? 01.01.23, 23:10
                Kurczę, nie, normalnie wyglądają. Płasko. wink
                • jottka Re: Styczeń tyki styka? 02.01.23, 00:04
                  nie chodzi ci o luksfery? one były modne tak na przełomie lat 50/60, mieszkałam w bloku, który miał takie na klatce schodowej i było to fantastyczne, no to kilka lat temu w ramach ocieplania budynku skuli to wszystko i dali ohydne, nowoczesne prostokątne oknasad(
                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 02.01.23, 12:02
                    Słonica się zawoalowała.
                    Wczoraj do wieczora strzelali.
                    Może nie była to wielka kanonada, ale dość upierdliwa.
                    Ewo, coś zasygnalizujesz?
                    Rioszka i Hektorka widziałam, śliczne są te ich "czułości".
                    Witam.
              • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 02.01.23, 12:22
                A ja nie rozumiem po co na siłę dorabiacie jakieś trzecie dno, tam gdzie go nie ma😱

Wy się zachwycacie duńskimi wykuszami, ja tam nie byłam, ale już w małości zachwycałam się krakowskimi, małopolskimi i ilustracyjnym. I zostało mi to do dziś, i gdyby tylko mogła - natychmiast bym takowy wykusz sobie dorobiła. I tyle.
                Nie znam duńskich i tyle.
                Miłego
                • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 02.01.23, 15:22
                  Juśsierobi! Kumoszka i Koleżka wczoraj pojechały do wspólnego domu w Warszawie. Masz blisko. wink Teraz będzie przerwa, bo Gosianka na trochę wyjeżdża.
                  E, luksfery to zupełnie inna para kaloszy!
                  Sino.
                  Się zabiegam.
                  Dzię!
      • asia.sthm Re: Styczeń tyki styka? 03.01.23, 11:00
        Jak ty ladnie piszesz Balamuku. Az musialam sprawdzic co to wykusz, zapomnialam slowo.
        U nas sie mowi okno panoramiczne, i nie, one sie same nie myja. Jakis dunski spisek big_grin

Rok 2203 musi byc lepszy. Niech ta syfiata, terror wojna sie skonczy!
        • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 03.01.23, 12:19
          Mam na zmianę widno/ciemno.
          Ale ciepło.
          Ewo dzięki za informacje.
          Witam.
          • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 03.01.23, 16:13
            Przybyło na ten żabi skok chyba...
            Bry.
            • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 04.01.23, 09:41
              Teraz mam widno.
              Psimrozek był.
              Słonica się z nim rozprawiła.
              Witam.
              • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 04.01.23, 15:07
                Mrozek byl, oj byl....
                Miłego
                • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 04.01.23, 15:16
                  Ale się rozpuścił. Sina Rumunia.
                  Bry.
                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 05.01.23, 12:54
                    Dolało.
                    Teraz też sino.
                    I bardzo wieje.
                    Witam.
                    • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 05.01.23, 15:36
                      No, wyjątkowo dodudnie.
                      Też macie taką Niechcicę Bogumiłę?
                      Bry.
                      • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 05.01.23, 16:04
                        Na poprawę humoru:
                        www.earthcam.com/cams/anguilla/meadsbay/?cam=meadsbay_hd
                      • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 05.01.23, 19:19
                        Mamy caluśki dzień zapieprzu, z przerwa na uspanie Wnusi, a teraz chyba do polnocki robota.
                        za oknem jak nie piiiii...i to leje, chyba komus sie miesiace pomieszały?
                        Miłego.
                        • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 06.01.23, 10:57
                          Ponuro.
                          Wiatr odpuścił.
                          Sucho.
                          Witam.
                          • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 06.01.23, 11:24
                            Jw.
                            Nie odpuścił.
                            Mokro.
                            Też.
                            Sygnalizuję: w KP generalne porządki, na kogoś się zanussi. wink
                            • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 06.01.23, 13:01
                              Dziękuję za info.
                              • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 06.01.23, 17:18
                                Bezpłciowo
                                Miłego
                                • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 06.01.23, 22:41
                                  Eulalijo, już jest podgląd. Ta śliczna panienka w kropki to Fabiola.
                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 07.01.23, 10:02
                                    Wcześniej byłam w KP.
                                    Potem tu się przywlokłam, więc wiem.
                                    Taki mam poranny kurs po neciesmile
                                    Niebo trochę szarawe.
                                    W nocy spadło białe.
                                    Znika.
                                    Witam.
                                    • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 07.01.23, 10:10
                                      Dziś imieniny Chocsława i Chociesława. 2 stycznia były Abla i Achacjusza, 3 - Antera, 5 - Smary.
                                      Ciekawe ile osób w Polsce nosi aktualnie takie imioy.
                                      Miłego
                                      • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 07.01.23, 11:32
                                        Gdzieś, chyba gdzieś tu można znaleźć, bo u Rymuta to nazwiska:
                                        dane.gov.pl/pl/dataset/1667,lista-imion-wystepujacych-w-rejestrze-pesel-osoby-zyjace
                                        Niewyjściowo. Do dudy.
                                        Bry.
                                        • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 07.01.23, 17:12
                                          To ja miałam darowaną, ładną, wyjściowa pogodę.
                                          Bez sniegu i wiatru.
                                          Oczywiście korzystam.

Zazwyczaj wyjścia to dzialka/ dom, albo nieco obok dzialki ale kierunek ten sam.
                                          Tym razem pospacerowaliśmy nazat - w druga stronę.
                                          Powiadam Wam, nie poznalam okolicy.
                                          Zmienila się - owszem słyszałam o remontach ulic i otoczenia - ale jestem w lekkim szoku, jak ładnie to wszystko wyszło.
                                          Nawet rondo jest wink big_grin

Poza tym odblokowało mi sie czytanie, co uważam za cud.
                                          I cudownie mi sie połyka jedną ksiązkę w jeden dzień.

Oby do wiosny.

Dobrego dnia.

A Bluzeczka ???
                                          Bluzeczko hej !
                                          • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 07.01.23, 18:06
                                            Szczególnie to odblokowane czytanie super!
                                            Też się martwię o Myqa, na fb też nie widać...
                                            • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 07.01.23, 18:09
                                              PS Ale sprawdziłam po otczestwie wink, żyje.
                                              I od razu dla Eulaliji: przyjechał też Basza, przemiły cudaczek.
                                              • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 07.01.23, 19:25
                                                No - dobra robota Ewo smile
                                                Teraz niech Mygu da glos.
                                                • balamuk Re: Styczeń tyki styka? 07.01.23, 22:37
                                                  Senko, super, tak trzymać! smile))
                                                  Pogoda znowu zwariowałła. Wyskoczyłam sobie na wieczorne minizakupy, krótki rękaw i rozpięta wiatrówka, na górze łysy w pełni, na dole czuć coś jak zapach dymu z ogniska, co to znaczy, ja się pytam? Bardzo miło, owszem, ale jak się ta pora roku nazywa?...

Cześć.
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 08.01.23, 10:11
                                                    Znowu mam ponuro.
                                                    I w dodatku wiejesad
                                                    Baszę widziałam.
                                                    Lea się zabunkrowała gdzieś.
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 08.01.23, 14:04
                                                    Tyż mokra sinica...
                                                    Wszystkie 3 kity śliczne, Lea podobna do Laurki. wink
                                                  • balamuk Re: Styczeń tyki styka? 08.01.23, 14:50
                                                    Wiosna jakaś taka, pitaszki drą pyski.
                                                    Jeszcze w temacie: gdyby rodzice dali mi na imę Smara, wydziedziczyłbym ich na starcie. tongue_out

Bryyy, sennie...
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 08.01.23, 16:03
                                                    I śnieżyczkowe kiełki mają jakieś z 5 cm....
                                                    Wyszłam na spacer w cienkim w sumie polarze, na cienka koszule, i chociaż 🌞, to było mi ziiiimnoooo
                                                    Miłego
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 09.01.23, 11:15
                                                    Wieje.
                                                    Pochmurno.
                                                    Zgniło.
                                                    Lea cudna.
                                                    Trochę zastrachana.
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 09.01.23, 15:37
                                                    Zgnilizna tu i tam, ZMD sprawia, że żyć się chce. wink
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 09.01.23, 15:40
                                                    A otake widzieli? Jak ten swiat się zmienia, kiedyś bym nie uwierzyła w pyry z fantazją! Teraz mam na własnej piersi wyhodowane. wink
                                                    www.facebook.com/messenger_media/?attachment_id=3428343830776404&message_id=mid.%24cAAAB-zwkYvaLyBce3GFltHMVvE3e&thread_id=100042970784335
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 10.01.23, 09:27
                                                    Nie ma mnie na FB, nie zobaczęsmile
                                                    Wiatru mniej niż wczoraj.
                                                    Ponuro i zgniło.
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 10.01.23, 09:56
                                                    A bo ten linek jakiś dodudny, mnie się otwiera, a dalej nie.
                                                    Lea już na swoim!
                                                    Pogoda warszawska.
                                                    Bry.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 10.01.23, 10:07
                                                    Leje....
                                                    Ponuro, zgniło, szaro, buro.....
                                                    Ryś wyszedł, zrobił siusiu, i czmychnął do chalupy.
                                                    Miłego
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 10.01.23, 11:00
                                                    Mądry pioesio.
                                                    Moja też tak miała, że jak lało to sprawy biegiem i do domciu.
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 10.01.23, 11:01
                                                    Jakie pioesio?
                                                    Miało być piesio.
                                                    Gupia klawiatura.
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 10.01.23, 11:42
                                                    Jestem na Fb, ale linkowi cos sie popergoliło wink

Padam, padam, padam.... smile
                                                    Chyba zejde do podziemi i porządków nieco w piwnicy zrobię, bo cały rok brak na to czasu.
                                                    Tylko mam obawy - w związku ze sprzętem wedkarskim - CO ja tam znajdę big_grin
                                                    Pewnie będzie, że wszystko potrzebne i nie ma tu nic do wyrzucania wink

Dobrego dnia.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 11.01.23, 09:35
                                                    Ja do porządków w piwnicy zabieram się chyba z siódmy rok...
                                                    Sino, dodudnie.
                                                    Bry.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 11.01.23, 10:36
                                                    Ja zabieram sie na zmiane - to w piwnicy, to na strychu, a jak juz skoncze, prawie, to i tak by trza nazad zaczac...
                                                    Miłego
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 11.01.23, 13:19
                                                    Na szczęście nie mam strychuwink
                                                    Ponuro.
                                                    Witam.
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 12.01.23, 10:44
                                                    Po ponurym poranku mam błękitne niebo ze słonicą.
                                                    Wieje.
                                                    Pewnie coś przywieje.
                                                    Trzeba powalczyć z żelazkiem.
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 12.01.23, 11:02
                                                    Co to? Co to? Takie niebieskie z żółtym tam w górze?
                                                    Dzię!
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 12.01.23, 11:42
                                                    U nas także, i baranki sie po tym pasą...
                                                    Miłego
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 13.01.23, 07:37
                                                    Za firmowymi oknami
                                                    Miłego
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 13.01.23, 09:47
                                                    U mnie leje, wieje, buro i ponuro.
                                                    Wiatr daje cień nadziei na zmianę.
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 13.01.23, 16:28
                                                    Lać nie leje, ale co to za pociecha przy całej dodudnej reszcie...
                                                    Bry.
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 14.01.23, 09:22
                                                    Widno mam.
                                                    Niebo prawie błękitne, cieniutkie woalki.
                                                    Słonica się pyszni.
                                                    Prawie nie wieje,
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 14.01.23, 11:56
                                                    Ze dwa razy coś błysnęłło, ale zaraz się zasnułło i prawie lunęłło...
                                                    Niewychodnie, niewyjezdnie, czyli dodudnie.
                                                    Bry.
                                                    Bry.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 14.01.23, 13:15
                                                    Wczoraj wieczorem ulewa. Dziś,niby jest ☀️, ale banalnie - zimno.
                                                    Bywam na strychu, jest nieźle, chociaż strych niedogrzany, ale znajduje po jednym skarbie 😁👌
                                                  • balamuk Re: Styczeń tyki styka? 14.01.23, 13:57
                                                    Przez trzy dni był wkurzony listopad, teraz niewiadomoco.
                                                    Poza tym wszechno do rzyci.
                                                    Proszę o kciuki.
                                                    Cześć.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 14.01.23, 14:51
                                                    Mówisz masz ✊✊
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 14.01.23, 17:44
                                                    SOM, Balamuku!
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 15.01.23, 10:06
                                                    Trzymam i puuuuuuuuuuufaaaaaaaaaam Balamuku.
                                                    Wieje i leje.
                                                    Ponuro.
                                                    Witam.
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 15.01.23, 12:39
                                                    Kciuki i pufffffy Balamuku !

Jakoś zimno. Ten wiatr wszędzie wlezie wink

Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 15.01.23, 12:41
                                                    Wczoraj imieniny obchodzili Amadea i Domasuł. Sprawdzam zapis kilkukrotnie.
                                                    Ponuro .
                                                    Zapowiadają śnieg i minusy... I na co to komu w mieście....
                                                    Miłego

✊✊✊✊
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 15.01.23, 12:59
                                                    Zgniło.
                                                    Fajne są te słowiańskie imiona. Ja uwielbiam skandynawskie, kibicowałam zawsze pięknie się nazywajacym, ach, Gunde Swan, Bjarte Engen Vik, Bjorn Daehlie czy Ole Einar Bjoerndalen. Ale jak tu kibicować biegaczowi o imienu Siur...
                                                    Bry.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 15.01.23, 18:56
                                                    Czy one wszystkie są aby na pewno piękne, no to kwestia gustu. Ja jestem ciekawa, czy któraś z Was choć z raz napiszę : tak tak znam kogoś o tym imieniu 😁
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 15.01.23, 19:04
                                                    DLA MNIE są piękne, więc są piękne, albowiem nie to piękne, co piękne, ale to, co się komu podoba.
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 16.01.23, 09:03
                                                    Zapowiada mi się widny dzień.
                                                    O 6.08 obudziła mnie śmieciarka.
                                                    Strasznie ambitni pracownicy MPO, czy jak to się teraz nazywa.
                                                    Przysnęłam.
                                                    Chwilę przed siódmą odezwał się domofon, raz.
                                                    Ktoś się pomylił ale mnie załatwiło.
                                                    Już się usnąć nie dało.
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 16.01.23, 15:27
                                                    hohohoho, jak jasno! Od żabiego skoku i od kolorów w górze!
                                                    Dzię!
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 16.01.23, 17:08
                                                    ewa9718 napisała:

> DLA MNIE są piękne, więc są piękne, albowiem nie to piękne, co piękne, ale to,
                                                    > co się komu podoba.
                                                    >

I to jest najważniejsze!!
                                                    A dziś imieniny obchodzi Biezdar 💐
                                                    Zaś moja Mamusia kończy 75 🎂
                                                    Miłego
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 16.01.23, 19:34
                                                    Mamusi stolarza!
                                                    A ja znam jednego Nadbora. wink
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 17.01.23, 10:14
                                                    Mamusi Czekolady wszystkich fachowców!
                                                    Światło mi gaszą.
                                                    A tak było ładnie.
                                                    Teraz bura ściera, jeszcze sucha.
                                                    Witam.
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 17.01.23, 17:03
                                                    Zdrowia i radości dla Mamusi !

Krety szaleją na działce, takim to dobrze wink

Te zimne dni jakos trzeba wykorzystać.
                                                    Planując to i owo.
                                                    M.in krótki, 3 dniowy wypad do Wroclawia.
                                                    Kto zna miasto i może cos polecic ?

Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 17.01.23, 17:33
                                                    No, ja nie znam, ale od Brata, który uwielbia - muzeum.miejskie.wroclaw.pl/shop-search/
                                                    I Ostrów Tumski

Dziękuję pięknie za życzenia, zaraz przekaże 👌👌😁

Dziś imieniny obchodzi Alba.
                                                    Gdy byłam dziecięciem byłam zakochana w imieniu Alma.
                                                    Ze znanych słowiańskich imion - dwieoje podstawówki we koleżanki nadały swoim córkom imiona : Gaja i Milka.

Milego
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 17.01.23, 22:08
                                                    Dziś również Dzień Pizzy 😋🍕
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 18.01.23, 10:28
                                                    Ciemno.
                                                    Pada.
                                                    Wieje.
                                                    Jednym słowem dodudnie.
                                                    Witam.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 18.01.23, 10:42
                                                    Sypie....
                                                    Zimno.
                                                    Zgadzam się

Miłego
                                                    PS
                                                    Dziś Dzień Kubusia Puchatka smile
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 18.01.23, 11:15
                                                    Cóś jak przymarzający lukier. Dodudnie! Fuj!
                                                    Eulalijo, widziałaś nówkę?
                                                    Bry.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 18.01.23, 12:03
                                                    PS Wrocław semper fidelis niby dobrze znam, Senko, ale już jak byłam ostatni tak cirka ebałt 8 lat temu, to nie był Wrocław moich tkliwych westchnień, za dużo się zmieniło, cóż, że nawet i na lepsze, ale... W każdym razie pozdrów ode mnie dziedziniec Osso, choć wolałam ten stary, szary, z wejściem od Szewskiej; nowy ślicznie odnowiony, ale dla mnie troszku jak dziwka po liftingu... Ale na pewno coś cię zachwyci, bo... Wrocław to Wrocław. wink
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 18.01.23, 12:45
                                                    ,,... bo... Wrocław to Wrocław..,, - otóż to.
                                                    Pozdrowię smile

Młodą przewodniczkę będę miala, majac nadzieje, ze babci nie za... zmęczy wink big_grin
                                                    Ech, dobrze z tymi internetami w dzisiejszych czasach.
                                                    Pomocne w załatwianiu wielu spraw.

Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 18.01.23, 17:54
                                                    Osobiście nie odpuściłabym Hali Stulecia.
                                                    My się tak wybieramy tam jak sójki za morze....
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 19.01.23, 09:11
                                                    Znowu burosad
                                                    Nie ma podglądu KP.
                                                    Ewo co z Baszką?
                                                    Witam.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 19.01.23, 09:47
                                                    Pada.....

Miłego
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 19.01.23, 11:38
                                                    Świeci. wink
                                                    Baszuś ma jakieś kłopoty brzusiowe, rzygał, mam nadzieję, że to nic poważnego, moze reakcja na antybiotyk. Dziś nadal źle się czuje, relacji po wecie jeszcze nie było.
                                                    Balamuku, uku, ku, uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
                                                    Bry.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 19.01.23, 13:47
                                                    Niestety Baszuś bardzo chory, panleukopenia. Wszystkie pufffy potrzebne. I zeby dziewczyny się nie zaraziły.
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 19.01.23, 15:41
                                                    O rany!
                                                    Puuuuuuuifaaaaaaaaam.
                                                    Fluuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiidzęęęęęęęęęęęęęęęę.
                                                    Jak taka kupka nieszczęścia wyglądał przed wizytą u weta.
                                                    Basza bądź dzielny!
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 19.01.23, 18:34
                                                    Zarówno kciuki, puffy i fluidy dla Basza, ale ciągle i dla Balamuka ✊✊✊✊
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 19.01.23, 18:50
                                                    Na Ostrowie chadz a Latarnik zapalający o zmroku latarnie,👌
                                                  • jottka Re: Styczeń tyki styka? 19.01.23, 22:03
                                                    we Wrocławiu jest przepiękne muzeum sztuki nowoczesnej, czyli Pawilon Czterech Kopuł, rzut kamieniem od Hali Stulecia (to ten sam kompleks, wybudowany z okazji wystawy w 1913 r.) - fantastycznie odnowiony pawilon + jedna z największych kolekcji polskiej sztuki współczesnej w kraju, oprócz tego zawsze jakieś fajne wystawy czasowe. Park Szczytnicki tuż obok, Zoo (ono raczej małe, ale Afrykanarium jest ciekawe). Panorama Racławicka to jak kto lubi, ale spacer nad Wisłą do Ostrowa Tumskiego, Ogród Botaniczny, Świdnicka i okolice, po śródmieściu wrocławskim można bardzo przyjemnie połazić, szkoda tylko, że kupa knajp się zamknęła z powodów wiadomychsad
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 19.01.23, 23:35
                                                    Wszystko się zgadza, tylko Wisła we Wrocławiu to Odra. wink
                                                  • jottka Re: Styczeń tyki styka? 20.01.23, 00:48
                                                    tfu, z Krakowa piszęsad zawsze mi się mylą narodowe cieki, odkąd tu zamieszkałam.
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 20.01.23, 07:11
                                                    smile
                                                    Dzięki.
                                                    Notuję sobie wszelkie polecane miejsca, czytam o nich, pewnie coś do wyjazdu - w końcu marca - mi sie wyklaruje. A na pewno nieco wiadomości poszerzę.

Śnieg mam wink Łaciato sie zrobiło.

Dobrego dnia.
                                                  • balamuk Re: Styczeń tyki styka? 20.01.23, 18:37
                                                    jottka napisała:
                                                    > tfu, z Krakowa piszęsad zawsze mi się mylą narodowe cieki, odkąd tu zamieszkałam

Hi, hi. Pewnych rzeczy nie przeskoczy, bo się pchają natrętnie. Dla mnie morze jest na północy, a góry na połedniu, tutaj niby godzę się, że wszystko odwrotnie, ale konsekwentnie przestawiam ze sobą lewą i prawą stronę. Bo jak się jedzie w góry, to wschód jest po lewej I JUŻ.

Dziękuję za wsparcie i proszę o jeszcze, bez napinania, ale... Pomaga na duszę.

Dziecko w drodze do Danii zażyczyło sobie przerwy w Krakowie, bo dawno nie było. W rezultacie od przedwczoraj organizuję zdalnie różne i zaczynam czuć się jak dyspozytornia. Dyspozytornia, całkiem ładne imię. Ale dzięki temu mniej tęsknię. wink

I z grubsza tyle. Cześć.
    • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 20.01.23, 08:40
      No to tak mamy....

Miłego
      • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 20.01.23, 09:32
        Nocą odrobinę przypudrowało.
        Aktualnie buro.
        Wiiiiiiuuuuuu fluidy do Baszy.
        Witam.
        • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 20.01.23, 09:38
          Jest źle, ale Baszuś i Gosia walczą.
          Też się u mnie zanussi.
          Bry.
          • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 20.01.23, 15:16
            ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
            🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
          • zaisa Re: Styczeń tyki styka? 20.01.23, 23:11
            Kciucze za zdrowie i dobre fluidy posyłam 😘
            • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 21.01.23, 09:52
              O świcie była bajka.
              Teraz wszystko panteruje.
              Dyspozytornia - śliczne.
              Na duszę bardzo chętnie pokciuczę.
              Walczącemu Baszkowi i pani Małgosi sił wszelkich życzę,
              Puuuuuuuuuuuufaaaaaaaaaaam.
              Witam.
              • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 21.01.23, 12:02
                Eulalijo, Baszuś wczoraj umarł.
                • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 21.01.23, 13:05
                  Żal.
                  Bardzo współczuję pani Małgosi.
                  A dziewczyny jak się czują?
                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 21.01.23, 13:12
                    Wszyscy mamy nadzieję, że się nie zaraziły.
                    • balamuk Re: Styczeń tyki styka? 21.01.23, 21:52
                      Aj, napisałam wczoraj i się nie wysłało.
                      Dziękuję memłonu.
                      Cześć.
                    • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 21.01.23, 22:55
                      Baraszkuje za 🌈 mostem, zdrowy....
                      • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 22.01.23, 11:35
                        Ponuro.
                        Gdzieniegdzie leżą resztki śniegu.
                        Ewo jakieś wieści o dziewczynach?
                        Witam.
                        • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 22.01.23, 12:03
                          Pobiegłam zajrzeć. Obie zdrowe, wesołe, chcą się bawić. I niech tak będzie! HOWGH!
                          A na swiecie brzyćko...
                          Bry.
                          • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 22.01.23, 12:29
                            Przekazuję podziękowania od mojej Mamusi za wszystkie życzenia 😘W wielkim szoku - ale jak to😱 i wirtualnie bo wirtualnie ale szczerze by częstowała 🎂i 🍷

Miłego
                            • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 22.01.23, 12:51
                              A wiesz, niektóre wirtualne ludzie, ale przede wszystkim zwierza, milsze niż sporo realnych. wink Podziękuj mamuni za poczęstunek, dobry tort!
                              • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 22.01.23, 16:19
                                Oj, wiem, wiem... W końcu jesteście Wy 😁👌
                                A tort - oryginalny Michalik 👌
                                • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 23.01.23, 11:28
                                  Kolejna ponurość.
                                  Jak tu nie popaść w zły nastrój.
                                  Witam.
                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 23.01.23, 11:59
                                    Fakt, nie do życia, choć drzewiej mi to jakoś nie przeszkadzało...
                                    Na pociechę: obie panienki zdrowe i wesołe. Niech tak trwa!
                                    • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 23.01.23, 16:08
                                      Drzewiej... kiedy to ( u mnie) byyyło wink

Mgła od rana.

Żeby całkowicie nie skapcanieć, byliśmy z moim M załatwić nowowprowadzaną Kartę MZK ( tak z grubsza sie zwie).
                                      Było to trzecie podejście, bo jak to u nas - nic nie jeste dopracowane.
                                      Kolejka w poczekalni jak za czasow minionych w sklepie mięsnym.
                                      Wprowadzają do systemu to ja rozumiem, że troszku schodzi.
                                      Ale czemu do tej pracy delegowano jedną osobę ( na całe miasto), to nie bardzo rozumiem.
                                      Ludzi brak ??
                                      Czas - od 12 stycznia do końca lutego.
                                      Liczyłam, ze w taka psią pogodę nikogo nie będzie wink
                                      Nic to - jeszcze jedno podejście planuję i albo, albo.

Dobrego dnia.
                          • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 22.01.23, 14:12
                            Dzięki Ewo.
                            Trzymaj rękę na pulsie dopóki nie wróci podgląd KP.
                            Pliiiiiiiiis.
                            • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 24.01.23, 08:01
                              Dziś imieniny świętują Chwalibóg i Chwalibog.

Miłego
                              • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 24.01.23, 09:41
                                Buro i mokro.
                                Góra gaciów do uprasowania,
                                Trza świeczki ustawić.
                                Witam.
                                • balamuk Re: Styczeń tyki styka? 24.01.23, 11:18
                                  Miałam wizję ineksprymabli, którym trzeba uprasować tylko górną część... wink

Pora roku nieokreślona. Znowu. Korzystam z państwowego święta i - ofiara prokrastynacji - rozpaczliwie gonię z robotą, co na już.

Cześć.
                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 24.01.23, 11:32
                                    Znaczy Eulalija prasuje gumki. Tylko nie kumam, po co jej do tego swieczki...
                                    Kitki OK.
                                    Brak temperatury.
                                    Bry.
                                    • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 25.01.23, 11:22
                                      Ty wiesz jak trudno gumkę po ciemku znaleźć?
                                      Oczywiście nie prasowałam, dziś też nie zamierzam.
                                      Burość jest destrukcyjnawink
                                      Mam nadzieję, że dziewczyny nadal w doskonałym zdrowiu i humorze?
                                      Witam.
                                      • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 25.01.23, 12:11
                                        Tak! Bawią się cudnie, miziate jak cały pułk kitków.Tylko Fabiolce się rujka przydarzyła, co opóźnia sterylkę.
                                        Sino, depresyjnie, czyli do dudy.
                                        Bry.
                                        • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 25.01.23, 12:35
                                          Dzięki moja kochana sygnalistkosmile
                                          • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 25.01.23, 18:11
                                            Dziś imieniny obchodzi: Waleria (moja babcia) i Artemia... 🤔

Szaro buro i ponuro....
                                            • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 26.01.23, 11:29
                                              Dziś ciut widniej.
                                              Witam.
                                              • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 26.01.23, 12:16
                                                Rano lekki psimrozek był wink

Znalazlam sposob na pozbywanie sie niepotrzebnych ciuchow, ktorym juz pora do kontenera.
                                                Zamiast jednorazowej akcji - bo trudno, oj trudno sie zebrać - stawia się spory worek gdzies w kciąkiku.
                                                I przy okazji zaglądania do szaf, dorzuca sie co tam w ręke wpadnie a zalega niepotrzebnie.
                                                Nie minie wiele czasu ( no - tydzien czy tam miesiąc), a worek sie napełni wink
                                                Wtedy trzeba sie sprężyć i fiuuuu do kontenera big_grin

Jak wena siada, to każdy sposób dobry wink

Dobrego dnia.
                                                • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 26.01.23, 12:17
                                                  ... kąciku ...
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 26.01.23, 12:25
                                                    Ja tak robie od dawna, tyle ze zamiast do kontenera - tne hurtowo na paski do tkania szmaciaków smile
                                                    Miłego
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 26.01.23, 15:12
                                                    Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiino. Ponuro. Fuj i dodudnie.
                                                    Kotki OK.
                                                    Czekolado, i tkasz dywaniki jak w Avonlea? Jak to robisz?
                                                    Bry.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 26.01.23, 18:43
                                                    Mam ramę tkacką, tak z 2x2 m i sobie plotę. Nie wiem czy jak w Avonlea, ale podobnie jak na Podhalu czy Beskidach.
                                                    Co się nie da wykorzystać w konkretnym celu albo na paczwork, wędruje na szmaciak 😁

Dziś imieniny świętuje Ksenofort.
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 27.01.23, 10:15
                                                    Coś się usiłuje przedzierać na górze.
                                                    Sygnalistko dzięki.
                                                    Witam.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 27.01.23, 12:10
                                                    U nas nic sie nie przedziera, jest ohydnie....

Mówisz - masz - Bałamuku!

Miłego
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 28.01.23, 10:32
                                                    Wczoraj próbowało do upadu.
                                                    Nie dało rady.
                                                    Dziś nie ma szans.
                                                    Gruba, szary wał.
                                                    Ewo?
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 28.01.23, 11:31
                                                    No, dodudnie.
                                                    Dziewczynki w porzo, szukają domów, Małgoś mało się odzuwa, zarobiona i zaproblemiona, obiecuje poprawę.
                                                    Bry.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 28.01.23, 17:09
                                                    Wczoraj imieniny obchodzila Adalruna.
                                                    Miłego
                                                  • balamuk Re: Styczeń tyki styka? 28.01.23, 20:52
                                                    czekolada72 napisała:
                                                    > Mówisz - masz - Bałamuku!

Rany, jakie ja życzenie wypowiedziałam? <Balamuk wpada w popłoch>
                                                    Bo tutaj chciałam śniegu i mam, co prawda ilości aptekarskie, ale zawsze. wink

Cześć.
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 28.01.23, 22:23
                                                    Zrozumiałam że nadal zainteresowanas kciukami....
                                                    Niech Ci idzie na zdrowie 👌
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 29.01.23, 12:54
                                                    Nadal ciemno chociaż rano się reżyserowało.
                                                    Gracie?
                                                    Ewo cośkolwiek ...
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 29.01.23, 15:49
                                                    Jusierobi! Obie zdrowe, chyba spędzają życie w Gosinej sypialni, lubią się z FikiMiki.
                                                    Biały cukier puder przeszedł w brudnobiały lukier, a teraz Balamuk drobnymi wali...
                                                    Do dudy.
                                                    Bry.
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 29.01.23, 16:03
                                                    Gramy, gramy !

Poza tym - wink

• czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 29.01.23, 18:45
                                                    A my dziś w Muzeum Podgórza, ostatnie dni wystawy o dworach Podgórza.
                                                    Zwiedzanie z Wnuczęciem 😁

Miało być 🌞a została brudna szmata...
                                                    Miłego
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 30.01.23, 08:43
                                                    Huragan z białym pudrem.
                                                    Ciemno.
                                                    Dzięki Ewo.
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 30.01.23, 10:34
                                                    Jeszcze 10 minut temu była zima z lukrem, a już goła trawa i jasno.
                                                    Bry.
                                                    Dziewuszki w porzo, tylko chętnych domków brak. crying
                                                  • czekolada72 Re: Styczeń tyki styka? 30.01.23, 17:54
                                                    Dziś imieniny świętuje Adalgunda.

Na polu zimno, szaro buro i co chwila z góry leci to białe 😠

Miłego
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 31.01.23, 09:57
                                                    Coś się próbuje przedrzeć.
                                                    Ewo, może gdyby p. Małgosia zdołała przywrócić podgląd KP, poszłoby łatwiej?
                                                    W każdym razie donoś, że sytuacja opanowana.
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 31.01.23, 10:51
                                                    Ale kitki nie są w KP, rezydują w łożnicy Gosi i JejCiOnego. A choć "lubicieli" w trzy dudy, udostępnień mało jakby za dolary były.
                                                    Sino.
                                                    Bry!
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń tyki styka? 31.01.23, 13:09
                                                    Jakie ladne slowa! JejCiOnego i "lubicieli" w trzy dudy. Kupuje na uzytek big_grin

Czesc, melduje sie w styczniu jeszcze, zeby nie bylo big_grin
                                                  • eulalija Re: Styczeń tyki styka? 31.01.23, 14:08
                                                    A co na damskie towarzystwo Rio i Hektor?
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń tyki styka? 31.01.23, 15:10
                                                    Aż sobie ,, JejCiOnego,, zapisalam, zeby nie zapomnieć big_grin

Postałam sobie na balkonie w charakterze Julii wink
                                                    Bo słonice ładne były przez moment, żal było piegów nie wystawić wink
                                                    Taka pełzająca zima w tym roku - raz tak, raz siak.
                                                    Jeszcze moment wytrzymac i wiosna.

Dobrego dnia.
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 31.01.23, 15:44
                                                    Polszczyzna fszak wink fleksyjna. wink
                                                    Rudzielce nic na to, bo nie mają kontaktu, Hektorek i Rioszek białaczkowi.
                                                    Asiu, a propos imin, synki mają wikińskie czy dwustronne?
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń tyki styka? 31.01.23, 22:56
                                                    > Asiu, a propos imin, synki mają wikińskie czy dwustronne?

Nie wiem co ci odpowiedziec, dwustronne zeby babcie jezykow nie łamały. big_grin
                                                  • ewa9718 Re: Styczeń tyki styka? 31.01.23, 23:12
                                                    Tak myślałam, ale miałam nadzieję na jakiegoś Vegarda lub choć Ragnara. wink
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń tyki styka? 31.01.23, 23:45
                                                    He he, oba ladne. Z Ragnarem pracowalam, przeswietny inzynier od zielonego paliwa.

Moje panicze to Viking i Robert. Tez ladnie big_grin
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń tyki styka?