01.12.25, 16:53
I nie ma co udawać, ze jeszcze nie nadszedł.

Teraz barbórkamikołajswiętasylwster... ufff i poleci.

Trzymajmy się.

Dobrego dnia.
Obserwuj wątek
    • asia.sthm 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 01.12.25, 17:04
      se_nka0 napisała:

> Trzymajmy się.
      > Dobrego dnia.

A szlaczek gdzie?
      • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 01.12.25, 17:11
        No teraz to już po stokach że szlaczkiem.
        Ale wyświetlił mi się uroczy kalendarz adwentowy
        • asia.sthm Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 01.12.25, 17:33
          Ha ha ha, dobry kalendarz. 👍
          Ja poproszę wszystko przeciw kleszczom.
          • balamuk Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 01.12.25, 18:33
            Czarny humor, kurczę. Ani myślę się dostosować. wink

Powolutku zmartwychwstaję po ostatniej robocie, która mi krzywdę zrobiła. A właściwie sama sobie zrobiłam, mogłam nie brać, ale gdzie tam, ja się nie zmieszczę? No to mam.

Odgruzowuję główne trakty komunikacyjne, bo Dziecko będzie nocować kumpla. Dobrze, że tydzień temu przyszedł zamówiony narożnik, inaczej spałby biedaczek na kołdrze albo materacu do ćwiczeń... No to kierunek śmietnik - marsz!

Bry tongue_out
            • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 02.12.25, 10:55
              Mam kolekcję preparatów przeciw kleszczom i przeciw komarom. ani razu w tym roku nie uzywaliśmy, ufffff

Gmła, gmła, gmła.....

Miłego
              • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 02.12.25, 14:44
                Ponuro.
                Cześć.
                • myq.18 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 02.12.25, 16:53
                  Cześć. Chociaż szlaczek mamy kolorowy, dzięki. 🙂😘
                  Eulalijo, rehabilitujesz się?
                  Asiu, jak tam Szelmutka?
                  Zdrowia życzę Szanownym. ❤️😘
                  • se_nka0 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 03.12.25, 13:12
                    Pogoda spacerowa.
                    A roslinki - parapetowe wink
                    Cebula amarylisa kolejny rok się ruszyła. Cieszę sie jak niemowlę big_grin
                    Bromelia - posadzony odrost od rośliny - pewnie za trzy lata zakwitnie ( prawidłowo).
                    I tyle frajdy big_grin

Dobrego dnia.
                    • asia.sthm Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 03.12.25, 21:05
                      Ocknie nam się ta Ewuńka czy nie ocknie?
                      W listopadzie uparcie się zagnieździła 😄
                    • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 04.12.25, 07:43
                      Amarylis już dawno odszedł..... Natomiast zakwitły obficie dwa grudniki , czy jak tam je zowią. A w zeszłym roku strajk był na całego. W kupie kwitnie również bilbergia (po 50 latach dowiedziałam się, że toto ma w ogóle jakąś nazwę, bo u nas, u mnie się mówiło - "to w kącie na balkonie", "to na schodach, uważaj, bo kłuje"). Wiec mam różowiutko, nota bene - najbardziej tego koloru, nie tylko w kwiatach, nie lubię. Ale na tle zieleni wyglądają efektownie.

A teraz poniższy akapit można sobie darować.

Mam takie przemyślenia z ostatniego łypniecia na fb, który wrzuca mi wedle absolutnie własnego uznania co chce.
                      Jest w Kraku pewna Pani Profesor Magdalena Sm., lingwistka, psycholog, językoznawca.
                      Poznałam Panią na gruncie zawodowym, tzn Pani załatwiała prywatne, rodzinne sprawy w naszej firmie, i my byliśmy dosłownie wyrobnikami. Bo tak, i już. I Pani była wyjątkowo niesympatyczna i zadufana tak w sobie, jak i w swoich rodzinnych koligacjach. Dobra.
                      Z dwa dni temu fb podsunał mi wpis Pani, która miała starcie z tramwajem. Ok, absolutnie rozumiem oborzenie na skandaliczne zachowanie tak maszynisty , jak i operatora gdzieś tam w zajezdni. Natomiast zszokowała mnie forma tej wypowiedzi. W jej trakcie Pani objechała Makłowicza za bełkot. A nastepnie upstrzyła qrwami i sqr...mi cały tekst, tak, że oczy i uszy opadły. Mowa rynsztokowa, z której Pani była wrecz dumna!
                      Tak sobie myślę, sama poprzeklinam, ale robię to jak te żule spod budki z piwem - prawie nieswiadomie, a od kiedy Dzieciatko podchwyciło i powtarza "kulka balans" to jednak bardzo staram się zwracać uwagę co przy kim, bo, nie ukrywam, z czasów autkowych został mi nawyk bardzo zależały. Ale! Nie chwalę się tym - patrzcie jakam wspaniała, o macie tu jeszcze kilka qrew i sq.w. I tak sobie myślę, że to chyba starość taka mocno niefajna. I że zdecydowanie wolę Pana Makłowicza, z lekką specyfiką wymowy, bez tytułów, bez rodzinnych podkreslania rodzinnych, intelektualno-artystycznych koneksji, za to mówiacego kultutalnie, wyważonie, dowcipnie.

No to
                      Miłego
                  • asia.sthm Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 03.12.25, 21:09
                    Myqu, Szelmutka pięknie się chowa - urocza i dzielna.
                    I my się wszystkie zdrowo trzymajmy. 😘
                    • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 03.12.25, 21:25
                      No ockłę się. wink Bo żyję napadaniem na ludzi i zagladaniem na licznik. Jeszcze doba!
                      • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 04.12.25, 10:50
                        No to Szelmutce równie dobrego dalszego ciągu w chowaniu. Nie tylko się. wink
                        Cykulado, u mnie w domu nawet "cholera" - gdyby jej kto użył, byłaby przestępstwem. Przekleństwa pojawiły się z pierwszym psem. Mówiło się pieszczotliwie np. nie pierdziuczkaj tak, Arginiu, albo spierdzialuczkaj stąd, jak ładował się całym sobą na poduszkę do wyra. Potem odkryłam ich terapeutyczną moc, jak w myślach naubliżałam jakiejś swołoczy, a teraz jak szewc klnę z przyjemnością, szczególnie na polityków. wink
                        Sino, gmlisto i dodudnie. W konkursie mogą nas duże miasta śmignąć na finiszu. Duda zimna. Ach...
                        • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 04.12.25, 12:47
                          Wiesz, ja całe życie miałam stycznośc z budowlańcami wszelkiej maści, oraz z uczniami i stydentami rozmaitych kierunków techniczno-ścisłych, i oni klneli. Ale to , jakby to ująć - to było jakieś takie naturalne, w ciągu, skupienie było na treści, a nie na jakimś tam przerywniku. A w tym konkretnym przypadku uderzyło mnie coś innego - swoista duma i podkreslanie - no zobaczcie jak ja klnę , wrednie, no to jeszcze raz, i jeszcze raz. Chyba dodatkowo w ustach wiekowej Pani Profesor, podkreślajacej ten swój inelektualny rodowód, brzmi to wyjatkowo wulgarnie. I razi. O wiele bardziej niż to co od na przykład paru lat słyszę z budowy, za pracowym oknem - Q...., dawaj, dawaj, no..... I łup, coś leci.
                          • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 04.12.25, 14:08
                            Tak, rozumiem. Musi być... hm, nie za bardzo, skoro podkreśla ten swój.... rodowód i ... hm... intelekt. smile
                            • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 05.12.25, 21:39
                              Zapadli w sen zimowy, a?
                              Czór!
                              • balamuk Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 05.12.25, 22:39
                                Skąd wiesz? smile Dzisiaj zaspałam do dentysty, problem w tym, że zapisana byłam na 14...

Czekolado, czytałam ten wpis i też mnie zaskoczył językowo. I nie dlatego, że w domu rodzinnym "cholera" i "psiakrew" to były najcięższe i rzadko przez dorosłych używane przekleństwa. Święta też nie jestem, samochód prowadziłam, pracowałam w miejscu, w którym ciężko było mięsem nie rzucać. Ale tu jest zgrzyt na całego, bo to nie ten rejestr, w dodatku mówimy o słowie pisanym, a pisanie zakłada myślenie, a nie czyste emocje. W ogóle postępujące udomowienie wulgaryzmów w języku publicznym przykrość mi robi...
                                • balamuk Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 05.12.25, 22:40
                                  Sprawia.
                                • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 05.12.25, 22:54
                                  Uffff, Bakamuku, czyli nie tylko ja niszczę zęby.....

W sen nie, ale na jutro planuję odsypianie do południa 😆
                                  A dzisiejsze popołudnie/ wieczór - z Maluchami. I powiem Wam tak - teksty Małej, to aż się proszą, by ... wykorzystał ktoś z humorem Guruy. Skąd u niespełna 5-latki bierze się taka synchronizacja półżartem polserio? 😆😆😆😆

Miłego
                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 06.12.25, 09:39
                                    Ach, jakie jesteście młode! Też kiedyś mogłam spać do południa, a nawet dłużej! wink
                                    A teksty młodych bywają świetne, ja żałuję, że nie zapisywałam.
                                    Sino, mokro i ogólnie dodudnie, miałam jako Marek udać się (zauważyłyscie, że bohaterowie książek udają się nawet do klopa) na jarmarek, ale chyba mi się odechciewa...
                                    Bry.
                                    • myq.18 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 06.12.25, 11:41
                                      Cześć. Balamuku, co pospałaś to Twoje, a dentysta nie zając...
                                      AnLu, Flo i Szelmutce życzę wielu prezentów od Mikołaja. 🥰
                                      Szaro, mokro i niemiło, podobno jednak szykuje się zmiana w pogodzie.
                                      • se_nka0 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 07.12.25, 12:01
                                        O to, to Ewo.
                                        Miałam o 4 rano powiedzieć Wam dzień dobry, ale nie chciałam budzic wink

Się ruszyło w mieście - uroczyste zapalenie choinki w Rynku, różne tematyczne spotkania z mieszkańcami.
                                        Jest okazje, żeby miasto odżyło.
                                        I wypiękniało wszelkimi świecącymi ozdobami.

Dobrego dnia.
                                        • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 07.12.25, 12:56
                                          O czwartej to ja, Senko, często mówię dobranoc. wink
                                          Nie kumam iksa...
                                          Sino, mokro, ciemnawo i dodudnie.
                                          A porto i tkokaj: Widziałam w jakimś markecie książkę ądżeja "Ja du*a" cycuś w ten gust. Wielka, gruba i droga. Pytałam, na razie ani jedna nie zeszła. wink
                                          Bry.
                                          • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 07.12.25, 15:19
                                            Rany, co to jest iks, podorawdzalam swoje ostatnie wpisy, ale nic nie widzę, żebym narozrabiala 🤔

Myq, nasi mają tyle prezentów w grudniu (Mikołaj, Gwiazdka, urodziny AnLu, a trzeba wiedzieć, że to jedyne dzieci w naszej rodzinie), że aż ich Mamusia zgrzyta ząbkami tak, że obawiam się, czy jej aparacie wytrzyma.... Ale bardzo Ci dziękuję za pamięć 😘😘

Dziś wyszli, zamglone, ale jednak, 🌞
                                            Ucieszyłam się, pognałam przestawiać doniczkowe, żeby pizadnje pootwierać balkon. Jak skończyłam się użerać i otwarlam, to słońce ☁️i tak jest do teraz, a teraz zaczyna się robić ⚫

Milego
                                            • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 07.12.25, 16:48
                                              X, dawniej E. Wedel czy inny Twitter...
                                              • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 07.12.25, 16:50
                                                No, powiem tak, chyba jestem mocno zamulowana, bo chwilę myślałam 😆😆
                                                • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 08.12.25, 11:48
                                                  No i dobrze, myślenie ma ponoć przyszłość. wink
                                                  Kolejny siny, mokry, depresyjny i dodudny dzień. Chyba naprawdę wolałabym lekki mróz i puchowy śniegu tren...
                                                  Nic to, karmę dla ciała i ducha zaposiadywuję, wracam do gawry...
                                                  Bry.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 08.12.25, 12:33
                                                    Tia? A ja słyszałam, że szkodzi.

Gmła, zimno, zgnile.

Miłego.
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 08.12.25, 13:11
                                                    Z dwóch stron atakujecie mnie zgnilizną a u mnie pięknie świeci.
                                                    Żadnej gawry, zaczynam od kury, kogut później.
                                                    Cześć.
                                                  • se_nka0 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 08.12.25, 14:01
                                                    E, no nie jest żle.
                                                    Już sporo polatalam po miescie, ale wszystko załatwilam.
                                                    W tym tapetę, która to juz do mnie jedzie.
                                                    Czasami dobrze jest ruszyc sie i zobaczyc co w miescie piszczy, a nawet ,,odkryć,, swietnie zaopatrzony sklep z różnorodnymi tapetami.
                                                    A ja biadoliłam, że nic nie ma, no nic a nic wink big_grin

Dobrego dnia.
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 09.12.25, 09:40
                                                    Ewie i Czekoladzie się udało odepchać od siebie siności i burości..
                                                    Szaro i pada.
                                                    W nocy chwilami wręcz lało.
                                                    To ja dziś na pogodę mówię fuj.
                                                    Cześć.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 09.12.25, 10:14
                                                    Ale, ze jak?????? Owszem, jest ciepławo, o 5 rano, ciemnym świtem, ptaszęta świergoliły. Do tego tradycyjnie - szaro, buro i ponuro, słońca niet, błękitu również niet..
                                                    Na szczeście omija również nas ulewa, wiatr ,śnieg i mróz. Czyli najlepiej byłoby zaszyć się w chałupie.

Miłego
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 09.12.25, 12:43
                                                    Jakie tam udało, mam fuja cały czas!
                                                    Do dudy!
                                                    Bry.
                                                  • myq.18 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 09.12.25, 15:11
                                                    U mnie też fuj. Leje i ciemno cały dzień.
                                                    Dzień dobry.
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 10.12.25, 09:12
                                                    Schowało się pod szary kożuch.
                                                    Koniec lata w grudniu.
                                                    Cześć.
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 10.12.25, 09:46
                                                    Nu patrzaj, a u mnie jakby jaśniej... Ale całkiem nie grudniowo...
                                                    Bry.
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 11.12.25, 09:15
                                                    Szaro.
                                                    Ale robi się widniej.
                                                    Może się przetrze.
                                                    Cześć.
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 11.12.25, 09:36
                                                    Wstałę, oko odpluszczyłę, za stodoło byłę, a tu nagle... żółto! Ze trzy minuty było, nie zdążyłę zajarzyć co to toto!
                                                    Bry.
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 11.12.25, 09:37
                                                    PS Karmimy!
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 11.12.25, 10:14
                                                    Karmimy!!!!

Szaro, buro i ponuro, do tego leje. Już nic wiecej nie piszę, bo znowu zapeszę...

Miłego
                                                  • se_nka0 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 11.12.25, 14:50
                                                    Karmimy i załatwiamy różne różności w plenerze.
                                                    Tylko jakoś powolutku, bo tempa brak wink
                                                    Chyba coś mżyło, bo wilgotno, ale nie jest żle bo sporo plusów dodatnich.

Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 12.12.25, 09:58
                                                    Za pracowym oknem - słoneczko smile

Miłego
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 12.12.25, 10:34
                                                    Za żadnym oknem słoneczka...
                                                    Bry.
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 12.12.25, 10:36
                                                    U mnie ponurzasto i nic się nie zapowiada lepszegosad
                                                    Cześć.
                                                  • balamuk Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 13.12.25, 02:48
                                                    Całkiem ciepło. I zachód słońca ladny był. Nie wiem, czy to dobrze, czy źle, więc nie wnikam. wink

Dobranoc!
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 13.12.25, 11:17
                                                    Ja bez wnikania siną zgniliznę widzę wokół. Do dudy.
                                                    Bry.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 13.12.25, 15:33
                                                    13 - świetej Łucji Gdyby taka pogoda była przez cały styczeń🌞byłoby super 👍

Miłego
                                                  • myq.18 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 13.12.25, 18:28
                                                    Cześć. A u nas piękne słoneczko było od rana, tylko po południu się zasnuło i tak już zostało. Szkoda.
                                                  • asia.sthm Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 13.12.25, 18:44
                                                    My Łucję deszczowo świętowaliśmy, ciemności jedynie dopisały.
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 13.12.25, 19:24
                                                    Świynto Uca dnia przyrzuca, ale to już może nieaktualne jak niegdysiejsze śniegi?
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 14.12.25, 09:18
                                                    Mnie tam wróżyła ponury styczeń, chwilami się tylko wycierało z najczarniejszego w czarny.
                                                    Cześć.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 14.12.25, 10:58
                                                    14 - luty: szaro, buro i ponuro, ale na sporym plusie, póki co bez śniegu, bez dyscu, bez wiatru.

Więc idę montować girlandę i światełka na polu.

Miłego
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 14.12.25, 11:57
                                                    A, Walek! A jak on, to www.youtube.com/watch?v=-GQQV-Kk05g wink
                                                    Ponad pół wieku temu usłyszałam i zobaczyłam (tylko wtedy z Hagawem, a tu takie jakieś niewiadomoco gra), i zakochałam się na zabój w Andrzeju, który był wtedy naprawdę cudownym chłopakiem...
                                                    To na poprawiny z Hagawem:
                                                    www.youtube.com/watch?v=FBHBUwCZfboDzię!
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 14.12.25, 12:24
                                                    O tak, Andrzej Wspaniały 👏
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 14.12.25, 12:29
                                                    Ale gdzieś od ćwierćwiecza już niestety nie...
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 14.12.25, 16:06
                                                    Jakby to ująć, ja jestem bardzo nierozwojowa, i zatrzymałam się w zachwycie twórczością raczej 35 lat temu. Ale zachwyt "starym kinem" (jak określa moje zachwyty mój Brat) spowodowała na przykład, że specjalnie wybraliśmy się do Lubartowa 😆👌

Zachód słońca na czerwono 🔴
                                                  • balamuk Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 14.12.25, 16:47
                                                    Na czerwono, zgadza się. wink Skoro zima była w listopadzie, to teraz co?

Zrobiliśmy sobie dzisiaj dzień dziecka. Żadnych zakupów, żadnego sprzątania, zamówiony chińczyk i Craig w nowym "Na noże", dooobry, mniam.

Cześć.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 14.12.25, 18:23
                                                    Przedwiośnie 🤔
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 15.12.25, 10:02
                                                    15 - marzec: szaro, buro, ponuro i gmła 😐

Wszyscy narzekają na długie NFZ-towskie oczekiwania na rehabilitację, a tu zonk, za szybko. Siedzę teraz i dumam jak plan opracować, no bo jednak nie samym leczeniem człowiek żyje.

Miłego
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 15.12.25, 11:56
                                                    Też szarawo ale jakby nadziejowo.
                                                    Wiać przestało.
                                                    Cześć.
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 15.12.25, 12:09
                                                    Depresyjnie, Holandia to górzysta kraina w porównaniu z tą pogodą... Do dudy, rzecz jasna.
                                                    Bry.
                                                  • se_nka0 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 15.12.25, 14:10
                                                    A mnie coś lamnęło.
                                                    Wstalam rano i auć, niedasię wyprostować.
                                                    Trzeba powolutko rozruszć. Się.
                                                    Ską się to, nie wiadomo co, bierze ? Lata człowiek zdrowy a w najmniej oczekiwanym momencie stop.
                                                    Echh .. dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 15.12.25, 15:42
                                                    Widocznie za dużo człowiek lata i organizm zastrajkował
                                                  • balamuk Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 15.12.25, 18:31
                                                    Organizm się zużywa. W wyniku używania wink, zwłaszcza długotrwalego. Raczej niewiele na to poradzimy...

Przedwiośnie cd., całkiem miło.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 16.12.25, 09:13
                                                    16 - kwiecień
                                                    🤣🤣🤣🤣🤣
                                                    Szaro, buro i ponuro, do tego gmła i... mrrrroz

Milego
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 16.12.25, 09:15
                                                    Wstało mglisto i zimno.
                                                    Teraz szaro.
                                                    Czekam na rozwój sytuacji.
                                                    Balamuk, zajrzyj do skrzynki, dwa listy czekają.
                                                    Cześć.
                                                  • myq.18 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 16.12.25, 11:29
                                                    Cześć. Słońce o nas zapomniało, ciągle tylko bure szmaty na niebie. Nie dość, że od kilku dni przeziębiona, snuję się bezproduktywnie po domu, to jeszcze zapowiedzieli się na dzisiaj hydraulicy, mają wymieniać jakiś zawór. Ale czy przyjdą, nie wiadomo.🤔
                                                    Pozdrawiam Szanowne. 😘
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 16.12.25, 12:53
                                                    Słoooooooooooooooooooooooooooonice! Od rana! A mnie znienacka zaatakował w nocy katar i jak na złość w plenery nie mogę, bo mam gile do pasa!
                                                    Bry.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 17.12.25, 08:51
                                                    15 - maj :
                                                    Mrrrroz
                                                    I tyle w temacie 😆

Miłego
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 17.12.25, 09:04
                                                    U mnie świeci.
                                                    Może niebo nie jest zbyt niebieskie ale co słonica, to słonica.
                                                    Cześć.
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 17.12.25, 11:57
                                                    Dla równowagi u mnie sinica, czyli do dudy. Katar nie odpuszcza. Jeszcze bardziej do dudy.
                                                    Może choć Senkę spionizowało?
                                                    Bry.
                                                  • se_nka0 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 17.12.25, 15:18
                                                    Spionizowało, że hej wink
                                                    Juz odbyłam podróż pociążkiem, załatwiłam co trzeba.
                                                    Po powrocie pozostawiłam przy życiu mojego M, za co chwała dla mnie.
                                                    Nic takiego nie robil, tylko ,, kran zmienię,, powiada. A kuchnia już posprzątana była na super.
                                                    Co zastałam po powrocie, nie będe się wyrażać.
                                                    Tylko spokój może nas uratować wink

Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 17.12.25, 15:25
                                                    Mój M w wysprzątane sypialni naprawiał elektryczne (niestety) wnętrze kaflowego pieca..... Dobrzee, że Sue nie pospieszyłem że zmianą pościeli....
                                                    Ale to tylko odkurzaczem przejechać...
                                                    😱😇😱😇😱
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 17.12.25, 16:37
                                                    No to żeście dziewczynki źle chłopców wychowaływink
                                                    MLP spytał czy może taki jeden malutki dzyndzelek w spukiwaczce sedesowej przedmuchać bo wolno leci, a tu łazienka wysprzątana.
                                                    Ponieważ wiem jak wygląda operacja spojrzałam tym okiem co na wielbłąda (na psa zawsze patrzę miłym okiem) i wręczyłam mu szary sprzątaniowy ręcznik, żeby se rozłożył, pralka pierze sama.
                                                    Generalnych porządków w łazience robić nie muszę.
                                                  • asia.sthm Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 17.12.25, 20:10
                                                    Ha ha ha, chłopaki przed świętami lubià się przydać 👍👏

Natrafiłam na fajne zdjęcie i wiecie, to był mój ostatni grudzień w kraju. Już 2 stycznia mnie poniosło w świat. Pod tà halà bywałam a i owszem.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 18.12.25, 08:53
                                                    Miałam dokładnie 5,6 lat, a mój mały Braciszek skończył właśnie 3 latka.
                                                    Drzewka pamiętam, papier jako naszyjnik - tylko z filmu.
                                                    Dziś zakupy zasadniczo wyglądają inaczej, ale patrząc na to co się dzieje, to mam wrażenie, że nic Sue nie zmieniło, w sklepach wszystkiego brakuje, jak cis jest to trzeba wykupić, i zasadniczo teraz trzeba wykupić i zrobić zakupy na najbliższe 3 tygodnie. Bo ci, zamkną i zlikwidują sklepy 😱obłęd jakiś.

18 - czerwiec: nie zawiódł ♥️🌞🌞🌞

Dziś przede mną dwa zasadnicze punkty - Rakowice i pani doktor na Batorego. A Batorego to taka przychodnia z czarną dziurą. Jak tam wejdziesz, to nie wiadomo czy i kiedy wyjdziesz.

Miłego
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 18.12.25, 08:58
                                                    Czekolado, może nie wchodź?
                                                    Kto nam będzie donosił o deszczu w Krakowie?
                                                    Balamuk zamieszkała na pustyni, u niej nie pada.
                                                    Żarciksmile
                                                    Owocnej wizyty.
                                                    Strasznie buro.
                                                    Cześć.
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 18.12.25, 09:51
                                                    Rany Julek, Czekolado, jaka jesteś młoda! Asiu, wyjechałaś przedstudyjnie czy postudyjnie? Bo tak se siedze i myśle (jako że mam czas), że jestem tu chyba najstarszym góralem. wink
                                                    Fakt: buro i dodudnie, ale chyba powoli wracam do żywych...
                                                    Bry.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 18.12.25, 12:59
                                                    No przepraszam bardzo, ale od 10 lutego ni ma dyscu.
                                                    Nie wiem gdzie zamieszkała Balamuk, ale obstawiam, że nie jest to ani Warszawskie, ani okolice Kampusu 😆
                                                    Zobaczymy owocność wizyty. Mam z sobą Rogozińskiego i psychicznie jestem nastawiona , od poprzedniej zresztą wizyty, że wcześniej niż przed 26 nie wyjdę. Później też nie 😆

Nie, no, staram już jest👌
                                                  • balamuk Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 18.12.25, 15:30
                                                    Warszawskie co?... Po wczoraj jestem ogłupiała, spędziłam ponad trzy godziny na fotelu dentystycznym, słonia by wykończyło. Za to w drodze powrotnej kupiłam ostatnie planowane prezenty. Czyli właściwie dwa w jednym, same sukcesy. tongue_out

Pustynia ok, znaczy pogoda ok wink.
                                                    Cześć.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 19.12.25, 09:57
                                                    Warszawskie - dawne przedmieście Krakowa wzdłuż traktu na Warszawę. Obecnie teren znajduje Się w trzech dużych dzielnicach. - Grzegorzkach, Starym Mieście, i Prądniku Czerwonym. Zasadniczo rozciąga się wzdłuż obecnej 29 Alei, od, w zależności od mapy , Politechniki ( niektórzy twierdzą że id Galerii Krakowskiej), aż po Bialuche. Niektórzy rozciągają na fragment Wesołej , czyli włącznie z zachodnią strona Rakowickiej. Od zachodu linia jest przejrzysta - linia kolejowa oddzielająca od Zabinca.
                                                    To tak w największym skrócie.

19 - lipiec: zaczął się mrrrrozem i gmłą, wychodzi 🌞, może zły nie będzie 😆

Jak widać czarna dziura mnie wypluła po prawie 4 godzinach. W zaokrągleniu, ale bliżej jednak trzech. Wizyta jest bezsensowna, ale taki mamy NFZ. Nastawiona byłam,nawet się rozczarowałam, bo planiwalam dokonczyc książkę.
                                                    Oczywiście komórka wiedziała lepiej, miało być 16😱😱😱

Kontynuuje dziś ogarnianie grobów na Rakiwicach, rehabilitację, użeranie się z telefonią komórkową i właśnie odbieram ostatnie prezenty.

Miłego
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 19.12.25, 13:33
                                                    Mgła była rano, rzetelna.
                                                    Dzień zapyziały i wilgotny i tak ze 3 dodatnie.
                                                    Trochę wiuwa.
                                                    Ale całkiem przejaśnić się nie chce.
                                                    Cześć.
                                                  • se_nka0 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 19.12.25, 16:18
                                                    Najstarszy góralu - że tak rzeknę - nie bedę się targowała wink

Po tej pomocy mojego M, dwa dni wody w domu nie było big_grin
                                                    Już jest, co cieszy, bo dzieciątko przyleciało na urlop.
                                                    Jakoś, powtarzam - jakoś - się wyrobilam po tej awarii.
                                                    Nawet już nie warrrrczę big_grin

Dobrego dnia.
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 19.12.25, 20:59
                                                    A to twój M przebił mojego sąsiada. Dawno, dawmo temu tapetowałam sobie ścianę naprzeciw wyrka plażą z palemką, a że gniazdko na niej było mi niepotrzebne, odkręciłam, dziurę zapchałam papierem z klejem, np i wywaliło jakąś fazę. Zawołałam kumpla z góry. Popatrzył z politowaniem, powiedział: ach, baby, baby. I naprawił. Wywaliło wszystko w całej klatce.
                                                    Co do góra;lszczyzny, ma góralka dwa warkoce, podzielima sie!
                                                    Może jutro wreszcie wychynę na swiat...
                                                    Czór!
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 20.12.25, 09:26
                                                    Chyba Was przebije. Dwukrotnie. Dawno dawno temu chciałam być bardzo samodzielną złota rączka i wymienić, sama, żarówkę w lampie stojącej, która się ewidentnie skończyła, bo widać było przerwany drucik w środku. Wykręciłam,ok. Wykręciłam nowiutka, ok. Zapaliłam światło - jak pierdy ... z hukiem to wywaliło wszystko. Tu już interweniowali panowie, z efektem takim, że trza było dzwonić do elektrowni. A tam - żeby uzbroić się w cierpliwość, bo nie ma prądu w całej dzielnicy (Śródmieście). Do wieczora prąd wrócił. Od tego czasu nie byłam się wymiany żarówek. Acz! Mój Brat twierdzi, że nam i sobie bardzo wysokie mniemanie, i to nie ja żarówka wywalilam w dzielnicy prąd, tylko to był taki zabieg okoliczności, że ktoś gdzieś wywalił, a ja (akuratnie w tej sekundzie) akurat przy okazji zmieniałam żarówkę. I żebym lepiej tego więcej nie robiła.

20 - sierpień: gmła, mokro (podkreślam,nie piszę, że leje, tylko, że mokro!), na plusie, szaro, buro i ponuro.

Idę produkować tort dla Brata.

Miłego
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 20.12.25, 11:30
                                                    Ach, Czekolado! Może i niechcący, może i niedługo, ale byłas królową dzielni! wink
                                                    Buro i dodudnie, ja zdechła i słaba jak nici od szmaciarza. Podwójnie do dudy.
                                                    Bry.
                                                  • myq.18 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 20.12.25, 12:40
                                                    Cześć. Od rana ciemne chmury, teraz trochę się rozwidniło, nawet widać kawałek niebieskiego. Mrozy s
                                                  • myq.18 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 20.12.25, 12:43
                                                    Mróz podobno szykuje się na Święta. ❄️
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 21.12.25, 10:58
                                                    Było, że nie ma dyscu......
                                                    No to:

21 - wrzesień: leje, do tego standard: szaro, buro i ponuro.

Miłego
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 21.12.25, 11:37
                                                    U mnie nie leje ale jest ponuro i wilgotno, ogólna zgnilizna.
                                                    Wczoraj mi ukradło internety i nie doniosłam, że lepiej nie było.
                                                    Cześć.
                                                  • balamuk Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 21.12.25, 12:28
                                                    Od wczoraj jestem słomianą matką i Strażniczką Kotów.
                                                    I tak jakoś nie bardzo wiem, co z tym zrobić.

Czekolado, szacun, bardzo piękna opowieść. big_grin

Cześć.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 21.12.25, 12:47
                                                    O rany - Słomiana Matka, no, tego nie słyszałam, ale już chyba tego nie przerobię 😱ale podoba mi się 😆
                                                    Sugeruję dobrą książkę, ewentualnie dobry film. Spacer z kotami na smyczy też bby mógł być, ale w TAKĄ pogodę 😱
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 21.12.25, 12:52
                                                    Ach, przytulać się z kotami, słomiana matko, tylko i li!
                                                    A na zewnątrz dodudnie.
                                                    Bry!
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 21.12.25, 14:16
                                                    PS Jak jeszcze raz usłyszę magiczny, a, e, zacznę szczekać!
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 09:38
                                                    Nie nadanżam, już chyba nie zdołam być Stefcio Rudecko... W 2026 mus mieć inteligentny kibelek odświeżający powietrze, równie inteligentne lustro (ciekawe, co toto robi?) oraz prysznic sterowany głosem. Tylko gąbki samomyjki brak...
                                                    Sino. Dodudnie.
                                                    Bry.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 09:40
                                                    Aż rzuciłam się sprawdzać, czy aby przeze mnie Ewa nie zacznie szczekać 😱

22 - październik: lodowate zimno, mokro, szaro, buro i ponuro, czyli listopad w październiku 😆

Miłego
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 11:47
                                                    U mnie ciut widniej niż w ostatnich dniach ale to żadne Eldorado.
                                                    Przyszły rok jakoś bez słonic i wody się zapowiada.
                                                    Muszę poważnie zająć się kogutem i kurą.
                                                    Cześć.
                                                  • myq.18 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 12:09
                                                    Dzień dobry. Kogutem i kurą również muszę się zająć, ale w tych ciemnościach trudno się zabrać do czegokolwiek.
                                                    Mam wrażenie, że Ewa ma alergię na telewizyjne reklamy. Jak to dobrze, że ja nie mam telewizora.
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 12:50
                                                    Rany bossskie, dlaczego chcecie zajmować się drobiem 😱😱😱😱
                                                  • eulalija Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 13:59
                                                    Chyba okna umyłaś Czekolado i ci bystrość wywiałowink
                                                    Kurze wycierałyśmy i kogut też dopieszczony.
                                                    Chyba byłabym dobra z kościotrupni, każda kostka mnie boli...
                                                    A o reklamach to się wyrażać nie będę bobym forum zabrukowała.
                                                  • asia.sthm Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 14:57
                                                    Uwaga, grudniowy konkurs.
                                                    Co widnieje na tym obrazku? Medale czekajà 😃
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 19:08
                                                    No najpierw widziałam faceta wbiegającego do lasu, z plecakiem. Jak Sue dobrze wpatrxylam - psa wybiegającego z lasu.
                                                    Co psychoanalityk na to??
                                                  • asia.sthm Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 19:28
                                                    Czy jest na sali psychoanalityk?
                                                    Ja też potrzebuję 🥂
                                                  • ewa9718 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 20:00
                                                    asia.sthm napisała:

> Czy jest na sali psychoanalityk?
                                                    > Ja też potrzebuję 🥂
                                                    >

Ale chyba nie na piesia jak malowanie? Co to za model?
                                                  • myq.18 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 21:25
                                                    Śliczny jest ten pieseczek i bardzo sympatyczny. Dzięki Asiu. 🤗
                                                  • asia.sthm Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 23:20
                                                    To nie piesio tylko złodziej zwiewajàcy di lasy z plecakiem 😆
                                                  • asia.sthm Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 23:22
                                                    asia.sthm napisała:

> To nie piesio tylko złodziej zwiewajàcy di lasy z plecakiem 😆
                                                    >

Do lasu kurde.
                                                    W plecaku łup niewielkich rozmiarów
                                                  • czekolada72 Re: 🎈🎄⭐️🌟✨❄️☃️⛄️🧣🧤🌲 22.12.25, 14:59
                                                    Okna myłam w listopadzie i muszą wytrwać do wiosny.
                                                    Za to właśnie "ugotowałam" z Wnuczka dwie kapusty , kompot i kutię,i jedyna dostępna nam kura występowała w charakterze dzbana z miodem. Chyba zachowań produkcję i umieszczę centralnie na stole wigilijnym 😆👌😋
    • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 23.12.25, 09:11
      23 - listopad: klasyka - szaro, buro i ponuro, do tego mokro.

Miłego
      • se_nka0 Re: GRUDZIEŃ 23.12.25, 09:28
        Podoba mi się treść sms,a wysłanego przez telewidza to Szkła Kontaktowego - ,, Do wiosny jeszcze tylko trzy wypłaty.,, smile
        I tego się trzymam.
        Póki co, coraz więcej świecących dekoracji na balkonach, coraz niższa temperatura.
        Czyli łagodna zima.
        I oby tak...

Dobrego dnia.
        • myq.18 Re: GRUDZIEŃ 23.12.25, 09:54
          Cześć. Na zdjęciu nie było pieska? Patrz Asiu, jak to się można pomylić. 🤔
          Słonice w woalce, przynajmniej na razie.
          • eulalija Re: GRUDZIEŃ 23.12.25, 11:27
            Ponuro ale coś próbuje.
            Bardziej pasowało mi piesio.
            Nie podobał mi się skrót lewej nogi człowieczej a ogon był pierwsza klasa.
            Ogólnie rzecz biorąc kocham te dwuznaczne obrazki.
            Cześć.
            • ewa9718 Re: GRUDZIEŃ 23.12.25, 12:33
              E tam, piesio i tej wersji będę się trzymać!
              Ładnieje za onem.
              Dzię!
              • ewa9718 Re: GRUDZIEŃ 23.12.25, 21:32
                Pożyczam, albowiem srana udaję się: zdrowia i pokoju ma świecie.
                Miss E.
                • asia.sthm Re: GRUDZIEŃ 23.12.25, 23:56
                  Piesio piesio to jest, nie dałyście się nabrać na chłopa w lesie 😄
                  Wesołych Świąt i wszystkiego 🎄😘🎄😘
                  • se_nka0 Re: GRUDZIEŃ 24.12.25, 07:16
                    Spokojnych i zdrowych Świąt !
                    • eulalija Re: GRUDZIEŃ 24.12.25, 08:46
                      Wywaliło -9.
                      Życzę wszystkiego czego potrzebujeciesmile
                      • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 24.12.25, 09:36
                        Świąt takich, jakich chcecie, pełnych tego, czego potrzebujecie 🎄⛄❄️☃️🌲

24 - grudzień: popruszyło ❄️, słońca niet.
                        • myq.18 Re: GRUDZIEŃ 24.12.25, 10:59
                          Życzę Wam zdrowia, pokoju i spokoju, oraz wiele radości życia. ❤️🎄😘
                          Wesołych Świąt! ❤️
                          • asia.sthm Re: GRUDZIEŃ 24.12.25, 11:05
                            🎄🎄🎄
                            • eulalija Re: GRUDZIEŃ 25.12.25, 09:13
                              Świeci!!!
                              -12 wymyśliło.
                              Dzieńdoberek.
                              • eulalija Re: GRUDZIEŃ 26.12.25, 09:28
                                Wygląda, że ja tylko na dyżurzewink
                                Dziś nie świeci.
                                Miłego świetoleniuchowaniasmile
                                • myq.18 Re: GRUDZIEŃ 26.12.25, 11:20
                                  Cześć. U nas też bez słońca i mrozik. Pozdrawiam świątecznie. 🎄😘
                                  • se_nka0 Re: GRUDZIEŃ 26.12.25, 11:44
                                    Wspieram w dyżurze smile

Dobrego dnia.
                  • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 24.12.25, 09:33
                    Ja dałam!
                    • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 26.12.25, 12:36
                      Robię odskok - kolejny dzień mrrrrozu, na balkonie wszystkie gary zamarznięte 🤣🤣
                      Słońca brak

Milego
                      • se_nka0 Re: GRUDZIEŃ 27.12.25, 08:15
                        Od wczorajszego popołudnia mega ślisko.
                        Uważajcie na siebie.
                        • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 27.12.25, 10:19
                          Święta, święta, 5 urodziny AnLu i .... PO
                          Od wczoraj białawo.
                          Mam w planach totalne lenistwo w domu, ogarnianie, pranie , dojadanie, może książkę doczytam🤔, rozstawilam krosno, psiak czeka na zszycie ....

Miłego
                          • eulalija Re: GRUDZIEŃ 27.12.25, 10:46
                            Ciemno wszędzie, głucho wszędzie...
                            Jakiś opar, mgła czy co ...
                            Cześć.
                            • ewa9718 Re: GRUDZIEŃ 27.12.25, 11:08
                              Ba, nawet mokro, ale w duszy znowu maj! A purkła? Odblokowało mnie durne fb chyba w ramach prezentu świątecznego, więc gnam do kotów! wink
                              Ps Jednak nie zyłam nigdy w Peerelu, bo za cholerę nie wiedziałam, że salceson to mięsny rarytas z tamtych czasów, który królował na naszych stołach... To jedna z czterech chyba potraw, których nigdy w życiu nie jadłam i nie wezmę do otworu gębowego, nie będąc zagrożona smiercią głodową...
                              Dzię!
                              • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 27.12.25, 12:20
                                Salceson, czernina, móżdżek, plucka, żołądki, wątróbki , .... Co jeszcze? U mnie.
                                • ewa9718 Re: GRUDZIEŃ 27.12.25, 12:32
                                  Śledzie. Nóżki.
                                  • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 27.12.25, 12:35
                                    Nóżki - brrr.
                                    Ale śledzie - 🤩mniam, pod każdą postacią, zwłaszcza smażone 😋 uwielbiałam też wszelkie inne, niestety na starość te octowe, zwłaszcza z surową cebulą - odpadły 😭
                                    • myq.18 Re: GRUDZIEŃ 27.12.25, 14:41
                                      Cześć. Ślisko strasznie, ciemno i nieprzyjemnie.
                                      Zimne nóżki chętnie bym zjadła, wątróbkę również, także śledzie w różnej postaci. Salceson zawsze bywał w sklepach, ale tego świństwa nawet na koloniach nie dawaliTeż mi rarytas!
                                      • eulalija Re: GRUDZIEŃ 28.12.25, 09:06
                                        Wylazła!
                                        Wreszcie trochę przyjemniej.
                                        Wiuw po byku, na oglądanym przez mła kawału plaży w Kołobrzegu - plaży prawie nima, ławeczki też pewnikiem niedługo do Szwecji popłyną.
                                        Z wiadomości wyczytałam, że niższe kawałki Gdańska, Elbląga alarmy poogłaszały.
                                        To i Hel pewnikiem zaraz poprzerywa w tych najniższych częściach.
                                        Trzymam kciuki za tych co w okolicach.
                                        Cześć.
                                        • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 28.12.25, 12:47
                                          No, tu nawet nie wiuwa, za to zimno, że hej!🌬️ I nie, nie narzekam, że 🌞niet. Cieszę się, że nie 🌧️💧☔
                                          Acz trasę chałupa - kompost - chałupa pokonałam kurcgalopem jakich mało.

Miłego
                                          • ewa9718 Re: GRUDZIEŃ 28.12.25, 14:10
                                            Żółte. Co to może być????? wink
                                            Dzię.
                                            • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 29.12.25, 08:33
                                              Zaświeciło smile)
                                              I zgasło...
                                              I piździ....

Jak ja uwielbiam pracę zdalną smile
                                              Tyle, że dziś i tak muszę wyleźć i zygzakiem zjeździć dosłownie z pół Kraka, ech....

Miłego
                                              • eulalija Re: GRUDZIEŃ 29.12.25, 12:58
                                                U mnie nie spróbowałosad
                                                Ciemno. ponuro, wrona kracze i puchają ...
                                                A nie, nie, rozpędziłam się wieszczem.
                                                Cześć.
                                                • ewa9718 Re: GRUDZIEŃ 29.12.25, 14:31
                                                  U mnie próbowało, ale całkiem bez przekonania...
                                                  Wyszłam, sprawdziłam nogą podłoże. Szorstkie. No to hajda na koń. Pod Dino ślisko. Wylądowałam na dudzie. Dość miękko na szczęście.
                                                  Bry.
                                                  • balamuk Re: GRUDZIEŃ 30.12.25, 01:18
                                                    Szanowna na zaplecze uważaj, raczki sobie kup abo co? wink

Całkiem znośne święta, przynajmniej temperatura próbowała udawać zimową. Bo tych paru mikropłatków śniegu 26 (a może 27) w nocy nie liczę. Ale w wigilię po raz pierwszy włożyłam grubą kurtkę i nawet szalik. O.

Teraz jeszcze noworoczna kanonada - rezydentek nie znam od tej strony i nie wiem, czego się spodziewać - a potem święty spokój nastanie i Dziecko wróci. Same przyjemności.

Cześć.
                                                  • se_nka0 Re: GRUDZIEŃ 30.12.25, 08:22
                                                    O, śnieg !
                                                    Niewiele, ale biało i chyba ślisko bo parę minusów.
                                                    Nie będę sprawdzała.
                                                    Może dasię prztrwać bez wychodzenia w plenery ? wink

Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 30.12.25, 09:27
                                                    Kilka minusów, obsypało białym czymś, a mnie nada znowu wyleźć... Co prawda krótsza trasa, ale jednak....

U nas tez kanonady wrrrrrrrrrrrrrrrrr

Miłego
                                                  • myq.18 Re: GRUDZIEŃ 30.12.25, 10:27
                                                    Ogromne słońce bez woalki świeci jak w lipcu, ale chyba słabo grzeje, bo pod nogami warstewka śniegu.☀️
                                                    Cześć.
                                                  • eulalija Re: GRUDZIEŃ 30.12.25, 10:42
                                                    Świeci u mnie też.
                                                    Naprószyło i nadal co chwilę pudruje.
                                                    Zwierzakom współczuję, ich właścicielom też.
                                                    Nie znam problemu, moja pod tym względem była bezobsługowa, miała w nosie.
                                                    Nie to żeby nie słyszała, jak coś solidnie przywaliło to rejestrowała fakt.
                                                    Jedyne co trochę ją niepokoiło, to jak leciały i tak gwizdało-świszczały.
                                                    Ale też bez przesady.
                                                    A jak były śnieżne piguły albo piłka to mogło się walić wszystko dokoła, byleby pan albo pańcia rzucali.
                                                    I tą okazją pożyczę Wam Najlepszego Nowego Roku.
                                                    Do Siego 2026.
                                                  • ewa9718 Re: GRUDZIEŃ 30.12.25, 11:48
                                                    No dla wielu zwierzaków horror, a przecie są nie tylko domowe, utulane...
                                                    Żółto. Pójdę w plenery, trza się zaaprowizować na zapas prawie do sześciu króli, jak prawił jakiś politykier.
                                                    Przeczytałam, kogo ponoć Polacy wybrali człowiekiem roku i przestałam czuć się Polką. Nic to, i tak od lat byłam zakamuflowaną opcją niemiecką...
                                                    Bry.
                                                  • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 30.12.25, 15:00
                                                    No właśnie, ja osobiscie nie wiem w czym problem, bo tak się złozyło, że dwa pierwsze miały w tyłku, bo tak, zaś trzy pozostałe tez miały w tyłku, tyle, że te miały w swojej karierze rozmaite szkolenia i testy dopuszczajace, w tym strzały z bliziutkiej odległosci. I tak, huk czy rozbłysk rejestrowały, ale na zasadzie - czy od razu zagryzc drania, czy moge sie dalej tarzac w białym lub zielonym, decyduj pani.
                                                    Nieraz byly takie sytuacje, ze ja z Felką na przykład na spacerze, szaleńcy petardują, pies ma gdzieś, a tu pędzi jakis petardowiec , macha, woła, do mnie, do siebie, zeby pieska zabrac bo tu petardy. No doceniałam, że się zorientował, ze nie jest sam, ale niech troszczy sie o inne istotki, wrrrrrr.
                                                    Angielki Dziecka tez maja z zalozenia gdzies, ale podejrzewam, ze one maja wiekszosc gdzies, no chyba, ze to inny czworonog za blisko ogrodzenia sie zbliza.
                                                    Natomiast aktualna sunia Brata sie boi, ale tu podejrzewamy, ze przyczyna jest inna, bo to psiak z Ukrainy.

Ja własnie wrocilam z ostatniej rehabilitacji, apteki, trzech bibliotek i dwoch sklepow. Jeden z nich to nowo otwarta ukrainska sieciowka. Towaru owszem sporo, ale..... Mnostwo ryb, czesc w calosci, czesc we fragmentach, wole nie dopmyslac sie przyczyny fragmentyazacji (tak, taki mocno czarny humor). Sporo musztard, majonezow, i innych mazideł. Sporo napojow - piwo, wody, kwasy, soki. Ale! niewiele słodyczy, naprawde malutko. Zdołałam wypatrzyc tylko trzy rodzaje, ktore nabywałam we Lwowie, a to i tak z tego sortu "a to może jeszcze i te.... ". Pol regała herbat, polka kaw, nabyłam marcepanowa. Potem nabyłam siate jarzyn, juz w naszej sieciowce, i tu akurat wprawiłam w stupor i obsługe i kupujacych, bo nie powkladalam do miliona woreczkow, tylko hurtem do kosza, a potem do własnej siaty. Tak, że ja juz do Trzech Kroli zaopatrzonam wink)

Ja tam zawsze Galicyjką sie czułam, ale to co sie wyrabia, wybiera, to juz chyba nawet do pomste do Nieba nie ma siły wołać, ech....

Miłego
                                                  • czekolada72 Re: GRUDZIEŃ 31.12.25, 09:46
                                                    Tak banalnie - oby ten 26 nie był gorszy od 25. I oby nam się!

Miłego
                                                  • se_nka0 Re: GRUDZIEŃ 31.12.25, 10:05
                                                    Po wczorajszym śniegowym dniu, w tej chwili spokojnie, słonice się pokazały.

Zdrowia, pokoju i spokoju w 2026 roku.

Dobrego dnia.
                                                  • balamuk Re: GRUDZIEŃ 31.12.25, 10:24
                                                    Pogoda końcoroczna piękna bardzo. Jakby chciała poprawić humor po kolejnym spieprzonym roku. sad
                                                    I tyle, bo za dużo myśli mi się ciśnie, w tym co najmnej połowa morderczych.

Zdrowia Szanownym. smile
                                                  • ewa9718 Re: GRUDZIEŃ 31.12.25, 10:39
                                                    U mnie armagiedona ni mo. Trochę mrozu i z lekka oszronione trawniki.
                                                    A na nowy całkiem banalnie mi wystarczy!

Dzię.
                                                  • myq.18 Re: GRUDZIEŃ 31.12.25, 11:22
                                                    Cześć. U mnie trochę chmur, ale czasem zza nich słonice popatrują. Biało po wczorajszej dostawie śniegu.
                                                    Wszystkiego naj dla Szanownych w 2026r.
                                                  • balamuk Re: GRUDZIEŃ 31.12.25, 11:38
                                                    Armagiedona nie dowieźli... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka