Dodaj do ulubionych

Plac zabaw

28.10.10, 11:58
Widzę przez okno jak powstaje plac zabaw.
Obserwuj wątek
    • beaciam Re: Plac zabaw 28.10.10, 12:19
      wklej fotkę gdzieś na jakiś darmowy serwer i podlinkuj nam
      • ibatta Re: Plac zabaw 28.10.10, 12:30
        No właśnie rano widziałam rzucone urządzenia, zastanawiałam sie czy to nasz nowy plac zabaw czy śmieci wink
        • mieszkaniecreymonta Re: Plac zabaw 28.10.10, 13:56
          ja nie wiem to tylko ja tak mam czy Wy też to widzicie... odnosze wrazenie ze dew. tu wszystko robi od du...y strony... Całe lato nie było nic wyrosła trawka (albo coś na kształt trawy) a oni teraz to rozkopują żeby na zimę postawić plac zabaw - no to będzie miało co niszczeć przez zimę... Zamiast to zrobić latem żeby się dzieciaki miały gdzie bawić to na zimę stawiają żeby snieg mial na co padac... I nie komentuje prac prowadzonych po 22 w nocy...
          • bess_76 Re: Plac zabaw 03.11.10, 17:08
            Nie wiecie, czy developer (lub ktos inny) zgłaszał reklamację tego całego bubla i czy w ogóle firma, która to stawiała, przyjedzie to poprawić? Bo na razie wygląda tak, jakby już skończyli i sobie pojechali... Przecież to jest jakas jedna wielka kpina
            • lokus.mentor Re: Plac zabaw 03.11.10, 23:02
              A co jest z nim nie tak? Ja to tylko widziałem, że te mordki są wgniecione.
              • bess_76 Re: Plac zabaw 04.11.10, 14:15
                Wgniecione mordki to najmniejszy problem. Chodzi przede wszystkim o koszmarne odkształcenia zjeżdżalni - powierzchnia powinna być gładka, a jest powyginana, ma wielkie wypukłości, brzuchy - to jakiś żart chyba. Wgnieciony jest też ten czerwony daszek-kopułka, przez co będzie się tam zbierała deszczówka, a potem śnieg. Ekipa, montując ten daszek, nawet nie próbowała go wyprostować, założyli taki powyginany i tak zostawili. No i jeszcze inna kwestia: urwany słupek z kolorowymi dyskami do wspinaczki - to zostało urwane zanim jeszcze panowie skończyli montaż całości. Weszła na to starsza dziewczynka (ze 12-13 lat), raczej drobna i filigranowa - i pod nią się urwało. Panowie już tego nie próbowali przyczepić z powrotem i teraz jest tam niezabezpieczona dziura na antresoli, przez którą łatwo może wypaść małe dziecko. W ogóle ten plastikowy plac zabaw to poroniony pomysł, bo to jest dobre dla maluszków, a wiadomo, że będą z tego korzystać wszystkie dzieci, nie wyłączając tych nastoletnich, które będą tu włazić choćby z nudów. Powinno to być coś solidniejszego, o lepszej konstrukcji, bo zaraz wszystko będzie zdezelowane. Ale to już inna sprawa - taki został zamówiony i taki mamy. Natomiast te ewidentne zaniedbania ekipy montującej i powyginane, zniekształcone elementy wymagają bezwzględnej reklamacji już teraz, bo potem producent powie, że to dzieci zrobiły.
              • blondi_1982 Re: Plac zabaw 04.11.10, 14:18
                Witajcie,
                byłam osobiście na tym placu zabaw z dzieckiem i też uważam że to bubel. Mam wrażenie jakby ten plac był używany już conajmniej przez jakiś czas, elementy porysowane, obdrapane, urwane jakieś metalowe czesci, powyginane zjeżdzalnie, schodki wydaja mi się jakieś niewykończone, coś im brakuje. Ogólnie mówiąc tandeta. Po zimie to juz pewnie wogole zardzewieje.... Nie rozumiem podejscia developera, po co stawiać takie dziadostwo? Z daleka może i prezentuje się fajnie , ale to tylko tyle...
                • bess_76 Re: Plac zabaw 04.11.10, 14:46
                  Pewnie deweloper wybrał najtańszą ofertę z przeceny, żeby jak najmniejszym kosztem podstawić tu cokolwiek dla świętego spokoju, a potem niech się wspólnota martwi i stawia sobie nowy, solidny plac wedle własnego uznania i gustu. Typowe podejście, niestety...
                  • wykrzo Re: Plac zabaw 04.11.10, 15:19
                    mieszkania odebrane, kwity podpisane, plac zabaw jest.
                    cóż się dziwić. standardowe postępowanie dewelopera. piłeczka po stronie mieszkańców - ścigać Wille D. niech mu na sucho nie ujdzie.

ile temu otwarto boisko? przy bramkach trawa już znikła. sad
                    • inneska80 Re: Plac zabaw 05.11.10, 08:22
                      od samego początku powinno być tam boisko do kosza
                    • bawoz Re: Plac zabaw 05.11.10, 10:36
                      O murawe trzeba dbac... nie wystarczy samo podlewanie ale rowniez czeste koszenie zeby szybko i gleboko sie zakorzenila, jeszcze chwila i pod bramkami zrobi sie dolek w ktorym elegancko bedzie stala woda. Szkoda, ze na planie ta trawa miala kolor pomaranczowy i byla boiskiem do kosza a dostalismy mini boisko do pilki z trawa nie wiadomo po co.

Na osiedlu bedzie w sumie 678 mieszkan gdyby podzielic koszty polozenia sztucznej murawy (ktorej zywotnosc wyliczona jest na okolo 15 lat) na wszystkich mieszkancow koszt nie powinien byc az tak duzy. Oczywiscie w kolejce jest tez profi plac zabaw i zapewne milion innych wydatkow. Moze byc ciezko...
                      • glosator1982 Re: Plac zabaw 05.11.10, 12:40
                        Bardzo chętnie przyłączę się do akcji na rzecz przebudowy boiska na uniwersalne z nawierzchnią syntetyczną.

Koszt pewnie koło 100.000 zł ale może damy radę.
                        • bawoz Re: Plac zabaw 05.11.10, 13:25
                          To 100k to potwierdzona cena? Myslalem o kwotach rzedu polowy tej sumki smile
                          Przy 678 mieszkaniach jest to wydatek w okolicach 150zl, nie jest to moze jakos bardzo duzo majac na uwadze dlugoterminowa inwestycje ale czy kazdy bedzie chcial za to zaplacic?
                          • inneska80 Re: Plac zabaw 05.11.10, 13:28
                            no własnie zwłaszcza ze sa problemy z funduszem remontowym czy ochroną... a 150 zł to na każde mieszkanie troche dużo
                            • wanquwer Re: Plac zabaw 05.11.10, 15:05
                              Pytanie, czy inne wspólnoty bedą miały ochote partycypować w kosztach?
                              Bedzie dużo problemów, bramy wjazdowe i droga dojazdowa wspólnoty 12/A/B, boisko i plac zabaw wspólnoty C/D/E, ciekawe co bedzie miała wspólnota F/H/G, chyba nic.
                              Czuję że będzie wesoło tongue_out
                              • beaciam Re: Plac zabaw 05.11.10, 16:34
                                witam, ja i mąż jesteśmy z G , i bardzo chętnie dołożymy się do tego aby osiedle nie pachniało fuszerką, a dzieci miały gdzie się bawić . Jeśli oczywiście Wy z części działki gdzie jest plac zabaw wpuścićie nasze dzieci ;p
                                • wykrzo Re: Plac zabaw 08.11.10, 09:38
                                  drodzy sąsiedzi,
                                  metr sztucznej nawierzchni w zależności od jej przeznaczenia z robocizną to wydatek rzędu 50-120zł/m2.
                                  ktoś wie ile mamy metrów tego boiska?
                                  na razie idzie zima więc temat do rozpatrzenia za 5-6 miesięcy.
                                  • bawoz Re: Plac zabaw 08.11.10, 15:21
                                    Jezeli jest to boisko o wymiarach boiska do koszykowki to musimy brac pod uwage nastepujace wymiary:

28 m długości i 15 m szerokości

Skad ta rozbieznosc cen 50-120 ?
    • auchs Re: Plac zabaw 23.08.13, 10:15
      Place zabaw to miejsce radości dla dzieci, ale także dla rodziców. Pamiętajmy jednak, że plac zabaw musi spełniać kilka funkcji.

W tym bezpieczeństwa i funkcjonalności
      Ja znam jednego producenta inter-flora.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka