chaciniak2 15.03.05, 22:30 Nie wiem jak Wy ale ja nie mogę się już doczekać oodania do użytku tej drogi ekspresowej. Do Warszawy w 15 minut to wprost niewyobrażalne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaciniak2 Re: Via Baltica 17.03.05, 23:40 Wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują na rok 2009 Odpowiedz Link
bziancol Re: Via Baltica 18.03.05, 17:38 jak nie będzie żadnych kłopotów to termin się utrzyma, a z tym różnie bywa w naszym kraju.... nie byłbym taki optymistyczny co do tych "15 minut", została przyblokowana budowa mostu północnego w wawie, a bez niego sens via baltica trochę się gubi.... poza tym czas się skróci gdy powstanie obwodnica wa-wy, bo jeżeli można dojechać do rogastek wa-wy, to problem sie zaczyna w samej warszawwie, co jest związane z debilnym rozplanowaniem samego centrum które i tak stoi i tak, a na via baltica będą wszyscy z okolic zjeżdzać, tak jak teraz wołomin jeździ przez radzymin, a biorąc pod uwagę wzrost ilości uzytkowników samochodów osobowych to problem raczej się nie rozwiąże, tak jakbyśmy sobie to wyobrażali, myślę że via baltica będzie miała sens trans regionalny, a nie rozwiąze problemów komunikacyjnych miasteczek wokół agl;omeracji warszawskiej.... tak mi się wydaje, choć nie mówię że nie potrzeba nam takich dróg...... trzeba przecież gdzieś skierować ruch tranzytowy a tak wogóle to nie trzeba by było nam dróg, gdyby komunikacja działała lepiej i ludzie nie jeździli by tak masowo do pracy swoimi samochodami, jeden autobus to praktycznie min. 15 samochodów osobowych mniej, trzeba zmieniać zwyczaje ludzi, poprez popularyzację takich masowych środków transportu, np. szybka kolej miejska, która jest teraz budowana na zachód od warszawy, podobno już nowy zarząd w tym roku przynosi zyski, a sporo osób przesiadło się z samochodów do pociągu(Polityka z tego tygodnia, 16 marca) pozdrawiam Odpowiedz Link
chaciniak2 Re: Via Baltica 18.03.05, 23:02 Ale na pewno oszczędzimy czas potrzebny do przejechania Marek (kilkanaście skrzyżowań z sygnalizcją świetlną) Odpowiedz Link