Dodaj do ulubionych

plan zagospodarowania

26.11.05, 11:21
wszystkich zainteresowanych kupnem działki w Radzyminie zachęcam do NIE
oglądania map miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego miasta w
urzędzie miasta. okazuje sie, że mapy które tam mają nie odzwierciedlają
sytuacji obecnej, ew. ogólnikowo. mapa na stronie internetowej jest
aktualniejsza, do czego przyznają się sami urzędznicy, zostaje więc tylko
droga poprzez dokumentacje, co często kończy się niechęcią urzędników do
grzebania w niej...................
Obserwuj wątek
    • rembel Re: plan zagospodarowania 01.12.05, 17:28
      Tak przy okazji to chyba kilka sztandarowych załozen aktualnego planu
      zagospodarowania przestrzennego stracilo na aktualnosci. Np. planowana
      wczesniej tzw. "mala obwodnica Radzymina". Miała przebiegac od ulicy
      Warszawskiej (okolice piekarni Garbolewskich)do ulicy Korczaka. Na mojej
      działce mam dzieki temu "zarezerwowany" pod nią pas szerokosci 25 mestrow na
      którym nic nie moge zrobic...... Tylko niby kto miałby ode mnie i innych
      wlascicieli wykupic grunt pod ta mini autostrade smileW gminie porazdili mi zlozyc
      swoj sprzeciw i byc moze przy kolejnych zmianach planu zrezygnuja z tego
      pomyslu. Oby.
      • bziancol Re: plan zagospodarowania 01.12.05, 20:11
        możesz zbudowac sezonowe centrum agencji towarzyskich, z blaszaków, przenośne,
        jako budowla nietrwała.......
        • rembel Re: plan zagospodarowania 02.12.05, 09:41
          Karnety dla znajomych tak ? smile Na razie posadzilem tam sad i bede wino z owocow
          robil smile
          • bziancol Re: plan zagospodarowania 02.12.05, 18:18
            to dobry krok
      • cnet Re: plan zagospodarowania 07.08.06, 12:47
        witam wszystkich,
        rozwazam mozliwosc zakupu dzialki w Radzyminie - zaczalem od przejrzenia forum,
        bo wolalbym sie ustrzec:
        - sasiedztwa blokow
        - tras szybkiego ruchu smile

czy jest ktos w stanie podpowiedziec mi w jakiej okolicy najbezpieczniej kupic
        dzialke, dodatkowo - zeby szkola podst nie byla za daleko...?

ps rozwazam niedaleko ul. Korczaka, ale "co to jest mala obwodnica...?"

bede wdzieczny.

pozdr
        robert.
        • krzychwawa Re: plan zagospodarowania 07.08.06, 13:45
          A ja zalecam wogóle unikać tego miejsca.Zwłaszcza z instytucjami typu właśnie
          urząd,szpeców od gazu a elektrykach skończywszy.O jakim planie mowa?Oni mają
          problem z postawieniem np.2 słupów a co do piero cokolwiek planowanować.Co ja
          gadam nazwy ulicy ni mogą dać.O czym gadka?To już nawet nie jest relikt
          przeszłości.Zdziwcie się jak kiedyś położą wam chodnik na srodku podwórka.Albo
          bedą kazać cofnać wogóle swoje podwórko o 2 metry.Na przyszłość boję się,że
          najbliższe wybory też niewiele dadzą.Dodrzy menedżerzy tu nie istnieją.Reszta
          jak wiemy siedzi.Opodal przeca sławniutki wołomin.A na obrzerzach same dziuple.
          • cnet Re: plan zagospodarowania 07.08.06, 14:06
            @Krzychwawa -
            przegladam to forum, i widze, ze jestes generalnie negatywnie nastawiony do
            czegokolwiek - jakie to przykre doswiadczenia tak podzialaly na Ciebie...?

Pytanie do innych - patrz moj post powyzej - o mala obwodnice i ul Korczaka.
            ew. gdzie kupic dzialke w Radzyminie?

robert.
            • szifox Re: plan zagospodarowania 07.08.06, 14:19
              jak chcesz mieć blisko szkoły i spokojną okolicę to szukaj działek w rejonie
              Al. Armii Krajowej, ul. Marii Konpnickiej, Gen. Maczka, ul. Szkolnej i
              uliczkach przyległych do nich. ew. ul. Zapolskiego

Na ul. Konopnickiej jest działka 800 m2 w bliskim sąsiedztwiesz szkoły w cenie
              100 zł/m2

Mała obwodnica ma opleść centrum Radzmina niepełnym pierścieniem, wg. map ma
              przecinać ul. Korczaka, Wołomińską, Norwida, Al. Jana Pawła i łaczyć się z ul.
              Nową

• cnet Re: plan zagospodarowania 07.08.06, 14:44
                > Na ul. Konopnickiej jest działka 800 m2 w bliskim sąsiedztwiesz szkoły w
                cenie
                > 100 zł/m2
                troche mala - szukam min. 1000m2 a najlepiej gdybym znalazl 1500-2000mq...

ale podaj pls kontakt na maila gazetowego - dzisiaj bede w Radzyminie z zona -
                moze okaze sie, ze bedzie ok...?

robert.
              • cnet Re: plan zagospodarowania 12.08.06, 23:55
                No to jak bedzie ta mala obwodnica czy nie smile ???

bo nie wiem, co robic... @Rembel ma rowniez dzialke zablokowana pod ta
                inwestycje, a ja sie zastanawiam nad zakupem dzialki "przyleglej"...

pls o odpowiedz, sa jakies nadzieje/szanse na zmiane planu zagospodarowania?

robert.
            • krzychwawa Re: plan zagospodarowania 07.08.06, 14:38
              Niestety ja ta działke już kupiłem.Tak nastawiony?Cóż ja tylko mogę zyczyć
              sukcsesów innym.POwodzonka.Słowo honoru z taką krainą się nigdzie nie spotkałem
              i ogólnym urzędniczo cwaniaczkowo budowlanym betonem.Żyjemy w takich czasach,że
              człowiek płaci swoje pieniądze i ma pewne prawa.W mojej firmie rzeczy proste,bo
              te proste są, załatwia sie niemalże od ręki.Istnią tzw.certyfikaty jakości
              tylko po zeby ludziom było dobrze, i nie musiał się nikt tj.inwestor niczym
              martwić.Piszę oczywiście o rzeczach formalno urzedniczych.Istnieją np.takie
              urzedy(o wiele wieksze niż te wołomińsko-radzym.) które powiadamiają swoich
              klientów np.głupim smsem,że coś jest a na coś trzeba trochę poczekać.Budowa to
              jeszcze insza inszość.Kończe na tym bo tak można i można.Już pisałem na tym
              forum np o dwóch słupach (ustaleniach pisemnych.Chińczycy robią to szybciej) i
              o tym jak jakiś inżynierek tłumaczył mi że jest to prawie niemożliwe i musi to
              trwać ponieważ on to musi zrobić w formie elektronicznej.Pytałem co to znaczy?
              Okazało się że musi to przerzucić na dyskietke!!!Ja na to, 2 miesiące?No a
              jak!!!!!!!!Itp.itd.A zima idzie.A ja bez prundu,gazu.Za które już dawno,dawno
              zapłaciłem!!!Niektórym firmą już zasugerowałem,że warszawa@uokik.gov.pl Urząd
              Ochrony Konkurencji i Konsumentów jako chyba jedyny uzyska proste przecież
              odpowiedzi.
              • aa9612 Re: plan zagospodarowania 07.08.06, 17:38
                krzychwawa napisał: Już pisałem na tym
                > forum np o dwóch słupach (ustaleniach pisemnych.Chińczycy robią to szybciej)

Masz rację że w energetyce trzeba czekać - monopolista i państwo w Państwie.
                Ale powielać wzorów chińskich bym Ci nie radził. Mogłoby się okazać że pracując
                w fabryce nie ma przebieralni albo normalnych toalet. A przy Twoim domu na
                który charowałeś nagle ktoś wybudyje śmierdzącą fabryczkę i nic nie będziesz
                miał do gadania - co najwyżej na forum. Podoba Ci się?
              • zbyszekpp Re: plan zagospodarowania 07.08.06, 19:20
                Z twojej wypowiedzi wynika,że dawno nie byłeś w żadnym urzędzie.Postęp
                niektórych spraw można sprawdzać drogą elektroniczną,a w samych urzędach jest
                miła i fachowa obsługa.Oczywiście nie we wszystkich.Jeśli chodzi o elektrykę i
                gaz, to ja dokładam jeszcze miejskie wodociągi i firmę zajmującą się wywozem
                śmieci.Na tych ostatnich trzeba polować.Nawiązując do twoich problemów z
                instytucjami publicznymi,pamiętam,że mialeś też problem z dostępem do
                internetu,ale to chyba było w Słupnie.Na pewno w wielu sprawach masz rację,ale w
                innych chyba oczekujesz załatwienia ich od ręki.To już niestety mija się nie
                tylko z lokalnymi realiami,może stąd to zniechęcenie.
                • krzychwawa Re: plan zagospodarowania 08.08.06, 09:10
                  Witam!!Internet to jako pierwszy mi założyli w Słupnie!Firma
                  Openlink.Miła,sympatyczna obsługa.Odsyłam na ich stronę.Ceny konkurencyjne
                  nawet do tego co mają ludzie w blokach.Śmichu warte ale pokazuje to jako
                  przykład różnym tyfusom,myślicielom i cwaniaczkom od prądu i gazu.POzdrawiam.
        • zbyszekpp Re: plan zagospodarowania 07.08.06, 19:37
          Z ulicy Korczaka do szkoły jest w miarę blisko.Możesz jeszcze sprawdzić na ulicy
          Ogrodowej{prostopadła do Korczaka}.Tam powoli powstaje osiedle.Jest też ulica
          Słowackiego obok stadionu,lecz tam jeszcze nie utwardzono drogi.
          • student6 Re: plan zagospodarowania 08.08.06, 00:29
            Polecam rejony Armii Krajowej (piękna ulica - chyba najładniejsza w
            Radzyminie), Konopnickiej, Maczka, Szkolna
            • szifox Re: plan zagospodarowania 08.08.06, 10:47
              no i najdroższa smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka