ullis 21.11.06, 19:09 ile czasu można się przeprowadzać i montować grzejniki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gimnazjalistka2 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 21.11.06, 20:54 dlatego, że wystarczyła jedna tura w wyborach Odpowiedz Link
student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 21.11.06, 21:32 Książki nie zając nie uciekną Odpowiedz Link
orleando Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 21.11.06, 21:46 od wielu lat te same, nic nowego;/ Odpowiedz Link
ullis Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 08:02 przepraszam, załamaliście mnie , jestem od niedawna mieszkaną gminy, jednyną namiastką kultury w Radzymninie jest dla nie, ta niefunkcjonujaca biblioteka. Jeden z prominentnych radnych ze 3 miesiące temu (notabene wybrany również i na tą kadencję), przy okazji innej sprawy, chwalił mi się - jaki to "zastrzyk gotówki" dostała radzymińska biblioteka. Ma nowe kierwnictwo, będzie nowa rewelacyjna siedziba, skomputeryzowany katalog i masa nowych pozycji. Przeprowadzka miała trwać miesiąc a trwa kilka, nie można tego bagateizować.Ręce opadły mi całkowicie, gdy zatelefonowałam, aby zapytać kiedy "mniej więcej" będzie otwarta - pani mi odpowiedziała, że nie wie. Mówimy, że w Radzyminie brak "kultury" - ta biblioteka to nasza kultura. Odpowiedz Link
student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 08:33 Może jest tyle nowych pozycji, że cały czas je układają na półkach Odpowiedz Link
iga551 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 08:53 A może po jej otwarciu, zareklamować ją na mieście jakimiś atrakcyjnymi afiszami i przyciągnąć czytelników na zasadzie "cała Polska czyta, nie tylko dzieciom".Z tego co mi wiadomo, mało dziś ludzi czyta / brak czasu, dostęp do internetu, telewizja, media/.Ja osobiście nie umiałabym żyć bez książek.Popieram bardzo akcję czytania dzieciom w szpitalach. Odpowiedz Link
student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 09:00 Nowa kierownik biblioteki jest młoda, z pewnościa ma kilka pomyslów w zanadrzu. Odpowiedz Link
orleando Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 14:57 Pierwszym z pomysłów jest pewnie jak zrobić, żeby się nie narobić.. Odpowiedz Link
valdi67 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 15:15 Nowa Pani dyrektor to córka Pana Pawła naszego wspaniałego vice burmistrza , ciekawe ile ten nepota wprowadził członków rodziny do organów podległych urzędowi miasta? Przeraża mnie to , że to nikomu nie przeszkadza a Pan Peweł został wybrany na następna kadencję . Cóż to za wyjątkowo uzdolniona rodzina !!! Tylko pogratulować Odpowiedz Link
student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 16:23 Dąbrowski jest wiceburmistrzem?? Odpowiedz Link
valdi67 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 17:36 Wiesz Student , jeśli już ktos w Radzyminie raz zostaje vice burmistrzem to nie wykluczone , że nim będzie przez jakieś następne 150 lat....chyba ,że mu się jakoś po drodze zemrze....a i tak gdyby istniała prawna możliwość wystawienia umarlaka to z pewnością ponownie znalazłby się w radzie..... Odpowiedz Link
student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 17:54 Dąbrowski był wiceprzewodniczącym Rady, wiceburmistrzem był Siarna Odpowiedz Link
valdi67 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 18:24 Tak masz rację , ale teraz wszystko wskazuje na to że będzie nim Pan Dąbrowski . Ja nawet myślałem , że już nim jest . Wprowadził chyba wystarczającą liczbę członków swojej rodziny więc lada chwila nim zostanie. Panie Dąbrowski trzymam za Pana kciuki....nie wiem czemu się czepiam skoro A.Lepper został vice premierem to dlaczego nasz P.Dąbrowki ma nie zostać vice burmistrzem ? Odpowiedz Link
student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 18:41 Pożyjemy zobaczymy czy nasz "lokalny Dyzma" (źródło: ulotka przedwyborcza) zostanie wice. Odpowiedz Link
iga551 Re: Nie plotkujcie - I sesja Rady 24.11godz 15.00 22.11.06, 21:32 Skoro przykład idzie z góry, wystarczy przeanalizować także inne skoligowacenia rodzinne...Widocznie to się staje trendy. Odpowiedz Link
jacek_501 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 23.11.06, 10:45 A miało być tak pięknie!...... Odpowiedz Link