Dodaj do ulubionych

Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna?

21.11.06, 19:09
ile czasu można się przeprowadzać i montować grzejniki.
Obserwuj wątek
    • gimnazjalistka2 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 21.11.06, 20:54
      dlatego, że wystarczyła jedna tura w wyborach
      • student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 21.11.06, 21:32
        Książki nie zając nie uciekną wink
        • orleando Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 21.11.06, 21:46
          od wielu lat te same, nic nowego;/
          • ullis Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 08:02
            przepraszam, załamaliście mnie smile,

jestem od niedawna mieszkaną gminy, jednyną namiastką kultury w Radzymninie jest
            dla nie, ta niefunkcjonujaca biblioteka.
            Jeden z prominentnych radnych ze 3 miesiące temu (notabene wybrany również i na
            tą kadencję), przy okazji innej sprawy, chwalił mi się - jaki to "zastrzyk
            gotówki" dostała radzymińska biblioteka. Ma nowe kierwnictwo, będzie nowa
            rewelacyjna siedziba, skomputeryzowany katalog i masa nowych pozycji.

Przeprowadzka miała trwać miesiąc a trwa kilka, nie można tego bagateizować.Ręce
            opadły mi całkowicie, gdy zatelefonowałam, aby zapytać kiedy "mniej więcej"
            będzie otwarta - pani mi odpowiedziała, że nie wie.

Mówimy, że w Radzyminie brak "kultury" - ta biblioteka to nasza kultura.
            • student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 08:33
              Może jest tyle nowych pozycji, że cały czas je układają na półkach smile
              • iga551 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 08:53
                A może po jej otwarciu, zareklamować ją na mieście jakimiś atrakcyjnymi
                afiszami i przyciągnąć czytelników na zasadzie "cała Polska czyta, nie tylko
                dzieciom".Z tego co mi wiadomo, mało dziś ludzi czyta / brak czasu, dostęp do
                internetu, telewizja, media/.Ja osobiście nie umiałabym żyć bez
                książek.Popieram bardzo akcję czytania dzieciom w szpitalach.
                • student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 09:00
                  Nowa kierownik biblioteki jest młoda, z pewnościa ma kilka pomyslów w zanadrzu.
                  • orleando Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 14:57
                    Pierwszym z pomysłów jest pewnie jak zrobić, żeby się nie narobić..
                    • valdi67 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 15:15
                      Nowa Pani dyrektor to córka Pana Pawła naszego wspaniałego vice burmistrza ,
                      ciekawe ile ten nepota wprowadził członków rodziny do organów podległych
                      urzędowi miasta? Przeraża mnie to , że to nikomu nie przeszkadza a Pan Peweł
                      został wybrany na następna kadencję . Cóż to za wyjątkowo uzdolniona rodzina !!!
                      Tylko pogratulować
                      • student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 16:23
                        Dąbrowski jest wiceburmistrzem??
                        • valdi67 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 17:36
                          Wiesz Student , jeśli już ktos w Radzyminie raz zostaje vice burmistrzem to nie
                          wykluczone , że nim będzie przez jakieś następne 150 lat....chyba ,że mu się
                          jakoś po drodze zemrze....a i tak gdyby istniała prawna możliwość wystawienia
                          umarlaka to z pewnością ponownie znalazłby się w radzie.....
                          • student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 17:54
                            Dąbrowski był wiceprzewodniczącym Rady, wiceburmistrzem był Siarna
                            • valdi67 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 18:24
                              Tak masz rację , ale teraz wszystko wskazuje na to że będzie nim Pan
                              Dąbrowski . Ja nawet myślałem , że już nim jest . Wprowadził chyba
                              wystarczającą liczbę członków swojej rodziny więc lada chwila nim zostanie.
                              Panie Dąbrowski trzymam za Pana kciuki....nie wiem czemu się czepiam skoro
                              A.Lepper został vice premierem to dlaczego nasz P.Dąbrowki ma nie zostać vice
                              burmistrzem ? smile
                              • student6 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 22.11.06, 18:41
                                Pożyjemy zobaczymy czy nasz "lokalny Dyzma" (źródło: ulotka przedwyborcza)
                                zostanie wice. wink
                                • przedemerytka Re: Nie plotkujcie - I sesja Rady 24.11godz 15.00 22.11.06, 20:10
                                  • iga551 Re: Nie plotkujcie - I sesja Rady 24.11godz 15.00 22.11.06, 21:32
                                    Skoro przykład idzie z góry, wystarczy przeanalizować także inne
                                    skoligowacenia rodzinne...Widocznie to się staje trendy.
    • jacek_501 Re: Dlaczego biblioteka nie jest jeszcze czynna? 23.11.06, 10:45
      A miało być tak pięknie!......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka