IP: *.chello.pl 10.11.02, 12:17
Drodzy Markowianie!
(Będę to zawsze pisał wielką literą, mimo interwencji jakichś gramatyków!
Polacy też mam pisać małą literą? Głupota!)
Tak więc: Drodzy Markowianie!
Mam do Was pytanie. Jakie polskie zespoły muzyczne najbardziej lubicie?
Ja stawiam na Budkę Suflera oraz Perfect. Dalej w szeregu postawiłbym Lady
Pank, Bajm i Lombard.
Zaś z muzyków śpiewających solo bezkonkurencyjny jest nasz bard Jacek
Kaczmarski. Ostatnio wiele kontrowersji wzbudził on z powodu choroby, jaką
przeszedł.
Jakie są Wasze typy?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 10.11.02, 12:47
      Z zespołów dodam jeszcze Kult z Kazikiem Staszewskim.
      Zaś z "solowców" dodam z sentymentem piosenkarzy "z podwórek warszawskich":
      Jaremę Stępowskiego, Stanisława Grzesiuka oraz Stasia Wielanka, który tworzył
      wraz z Kapelą Czerniakowską (Warszawską).
      Pozdrawiam.
      • Gość: szary Re: Muzyka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 18:57
        "Zgadzam sie z przedmówcą..Przejdzmy od słów do czynów..to ja może kilka słów"
        Mój typ to Jego Ekscelencja Wojciech Młynarski.
        • Gość: Hirek Filmy! IP: *.chello.pl 11.11.02, 01:00
          Hehe!
          Widzę, że nie jestem jedynym pasjonatem "Rejsu" na tym forum!
          Genialny film. "W tak pięknych okolicznościach przyrody... i tego.. i
          niepowtarzalnej..."
          Oglądałem wiele razy.
          Jedyny film, który oglądałem częściej niż "Rejs" to "Forrest Gump" - chyba
          najlepszy film w historii!

Pozdrawiam.
    • Gość: amba Re: Muzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 09:15
      Oj tak!Perfect,Budka i wszystkie dinozaury polskiego rocka.Młynarski i jego
      arcyteksty.Lezka się w oku kręci,kiedy idę do piwnicy a tam kolkcja analogów
      stoi.Pochwalę się nieskromnie,że jestem posiadaczką dedykacji od
      G.Markowskiego,oczywiście z autografem uściskami i całusami.Pozdrawiam
      wszystkich miłośników muzyki.
      • Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 11.11.02, 12:01
        Kurczaki! Zazdroszczę Ci podpisu Markowskiego. Byłem ostatnio na jego dwóch
        koncertach. Super facet! Mój wujek chodził z nim do klasy w podstawówce, w
        Józefowie pod Warszawą.
        "Autobiografia" to najlepsza piosenka w historii polskiej muzyki, 2.
        miejsce "Takie Tango" Budki. Zgodzisz się?
        Pozdrawiam.
    • Gość: Raffix Re: Muzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 10:00
      Gość portalu Hirek napisał:
      > Mam do Was pytanie. Jakie polskie zespoły muzyczne najbardziej lubicie?
      > Ja stawiam na Budkę Suflera oraz Perfect. Dalej w szeregu postawiłbym Lady
      > Pank, Bajm i Lombard.(...)
      Z polskiego rock'a nasze typy częściowo się pokrywają - jako nastolatek
      ceniłem przede wszystkim Perfect ale także Republikę, której tu nie
      wspomniałeś. Budka Suflera tak, ale tylko do, powiedzmy, połowy lat 80-tych.
      Bajm chyba niekoniecznie.

> Zaś z muzyków śpiewających solo bezkonkurencyjny jest nasz bard Jacek
      > Kaczmarski. Ostatnio wiele kontrowersji wzbudził on z powodu choroby, jaką
      > przeszedł.
      W latach 80-tych Kaczmarski był dla mnie bardzo ważny - do dziś kupuję
      niektóre jego nowe programy i czasem wybierałem się na koncerty. Ciekawe czy
      będzie mógł śpiewać - na razie jego głos (przy mówieniu) wygląda na bardzo
      osłabiony. Czas pokaże...
      • Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 11.11.02, 11:58
        Rebublika mi się podoba tak średnio, ale piosenka "Nie pytaj o Polskę" jest
        super! Dlaczego nie lubisz Bajmu? Beata Kozidrak to moim zdaniem najlepsza
        polska wokalistka.
        Cieszę się, że lubisz Kaczmarskiego. Ostatnio spotykałem się z odmiennymi
        opiniami. Ludzie byli przeciw niemu, kiedy zbierano dla niego pieniądzę na
        operację. Tym, co nie wiedzą, powiem, że Kaczmarski miał raka gardła.
        Przeciwnicy ci mówili, że nie będą dawać pieniędzy pijakowi. Moim zdaniem każdy
        ma w życiu "zły" okres, jednak nie można odebrać Kaczmarskiemu tych zasług,
        jakie stworzył swoimi piosenkami.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 11.11.02, 12:03
        Aha. Dlaczego Budka Suflera podoba Ci się tylko do połowy lat 80-tych?!
        Nie podoba Ci się "Takie Tango" lub "Bal Wszystkich Świętych"?!
        Przemyśl to! :-)
        Pozdrawiam.
        • Gość: Raffix Re: Muzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 13:03
          Gość portalu: Hirek napisał(a):
          > Aha. Dlaczego Budka Suflera podoba Ci się tylko do połowy lat 80-tych?!
          > Nie podoba Ci się "Takie Tango" lub "Bal Wszystkich Świętych"?!
          > Przemyśl to! :-)
          Dobra, przemyślę intensywnie :-))
          • Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 12.11.02, 00:50
            Rozpatrz to pozytywnie! Nie wierzę, że nie podoba Ci się "Takie Tango"! Dla
            mnie to Mistrzostwo Świata!!!

Pozdrawiam.
    • Gość: julia Re: Muzyka IP: *.dialup.warszawa.pl 11.11.02, 15:57
      stawiam absolutnie na te same typy- i dorzucam jeszcze zespół HEJ.
      Dodam jeszcze, że słucham niemal wyłącznie polskiej muzyki - pozdrawiam
      • Gość: toban Re: Muzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 19:36
        Dorzucam TSA, stary Oddział Zamknięty i T.Love. Więcej nie, bo już wszytko
        napisaliście co dla mnie najważniejsze w polskiej muzyce.
        A czy pamiętacie takie rzeczy, jak RSC, Azyl P., Bank, Rezerwat, Turbo, Brygada
        Kryzys? Może ktoś jeszcze pamięta te mniej popularne, niech napisze..

Mam pytanie do wszystkich, nie to, żeby to była zagadka, tylko poprostu nie
        pamiętam co w "Rejsie" napisano w kiblu na temat kaowca. Pls.
        • Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 11.11.02, 23:39
          Ja znam Turbo i Rezerwat.

W "Rejsie" było "Głupi kaowiec".

Pozdrawiam.

• Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 12.11.02, 00:52
        Ja nie lubię grupy Hej, a właściwie ich wokalistki, Agnieszki jakiejś tam.
        Mogę za to dodać jeszcze Lombard! Są OK!
        Pozdrawiam.
        • Gość: julia Re: Muzyka IP: *.dialup.warszawa.pl 15.11.02, 00:21
          a Seweryn Krajewski?
        • Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 16.11.02, 12:22
          Uwaga! Poprawiam się! POmyliłem zespół HEJ z ONA! Nie lubię Agnieszki
          Chylińskiej! Za błą przepraszam, jakoś nie skojarzyłem!
          Hej jest OK! :-)

Pozdrawiam.
    • Gość: rorvik Re: Muzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 19:33
      Witam
      A dla mnie najlepszym polskim zespołem jest (choć już była) trójmiejska Apteka.
      • Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 12.11.02, 00:38
        Nic mi nie mówi ten zespół. Możesz podać jakieś tytyłu piosenek jakie
        wykonywali?
        Pozdrawiam.
        • Gość: rorvik Re: Muzyka IP: proxy / 193.0.117.* 12.11.02, 12:51

> Nic mi nie mówi ten zespół. Możesz podać jakieś tytyłu piosenek jakie
          > wykonywali?
          > Pozdrawiam.

Nagrali kilka płyt najważniejsza to "Menda" Stety-niestety teksty bywały
          różne ( czasami ostre bluzgi )ale muzycznie i w większości tekstowo byli
          naprawdę nieżli. Z tego co pamiętam to najbardziej znanymi utworami są tytułowa
          Menda i Synteza - były nawet teledyski, jak pamiętasz Clipola (czy jakoś tak) w
          Dwójce - można było ich tam zobaczyć. Przez Aptekę przewinął się między innymi
          Olaf Deriglassof i Jędrzej "Kodym" Kodymowski (nazwisko z pamięci).
          Do waszych typów dorzucił bym jeszcze jeden mało znany zespół - pilskie
          Happy Pills. Praktycznie nieznany z powodu drogi jaką wybrali - odrzucili
          oferty dużych wytwórni i nagrywają sami. Wokalistka Happy Pills udzielała się
          na ostatniej płycie T. Love Model 01. Śpiewa w pierwszym singlu z tej płyty -
          nie pamiętam tytułu. Ale się rozgadałem ;-)
          • Gość: Zuldi-Marejka Re: Muzyka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 13:10
            "Wałęsa się i szwęda....." i inne kawałki z Mędy mają specyficzny klimat, ale
            wcześniejsza Apteka była jeszcze bardziej radykalna "Z wypi...dowa do Chu...ewa
            jedzie pociąg osobowy, a w nim siedzą same k....wy rozebrane do połowy...".
            Parę lat temu byłem na ich koncercie w ProXimie, albo Remoncie - było
            niesamowicie : podstarzałe Panczury po 30-stce. Był to jeden z lepszych
            koncertów w których uczestniczyłem w klubie (zaraz po New Model Army).
            Pozdrawiam
            • Gość: rorvik Re: Muzyka IP: *.cyberia.com.pl 12.11.02, 15:20
              Z tego co pamiętam to Apteka nagrała jedenz ostatnich w polsce koncept-albumów
              pt. Ujarana całe miasta. Tytułowy kawałek jest naprawdę rewelacyjny. Nie
              polecam tylko koncertówki- fałsze, że przeżyć się nie da.
      • Gość: Zuldi-Marejka Re: Muzyka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 09:15

Przeszedłem przez cały wątek i w końcu się na czymś zatrzymałem. Z całym
        szacunkiem ale z tego o czym wcześniej pisaliście, to tylko Republika ( Biała
        Flaga ), miała na mnie wpływ, ale za to gigantyczny. W dzieciństwie słuchałem
        oczywiście Perfektu, Mannamu (stary jest genialny ), O.Z., ale przede
        wszystkim : Kryzys, Brygada K., T. Love Alternative, Kobranocka, Made in
        Poland, Kult, Madame, Sztywny P.A.. Z całej dziecięcej perspektywy wygrywa
        jednak Republika.

W latach 90- tych przyszło trójmiasto, a tu właśnie Apteka, wcześniej Bielizna,
        potem krakowski Homo Twist i Pudelsi, a Piersi ze Śląska. Aktualnie z polskiej
        muzyki cenię Hip-Hop (Koli), choć nie przepadam. Jest w tym mnóstwo świeżości
        godnej porównania z wczesnym Punk'iem. Nie dam złego słowa powiedzieć o
        wokalistce Heja ( nie Agnieszka, a Kasia Nosowska ). Kazik był i jest b. ważny.
        Z drugiej strony mego gustu muzycznego ( tej spokojniejszej ) jest Mirosław
        Czyżykiewicz i F. Chopin. Czasami nachodzi mnie na Mazurki i przez tydzień nie
        słucham niczego innego. Z radiowych hitów łykam Myslovitz ( „Miłość w czasach
        pop kultury” ).

Jednak muzyka polska to jedynie niewielka część tego co lubię. Ostatnio
        polubiłem stare Radiohead, a wierny od dziecka byłem U2 (ale tylko do połowy
        lat 90- tych). Do dyskusji namawiam Benita, który czasami przecież tu zagląda (
        może coś o Hawk’u). „ Za młody jesteś na Heroda”
        • Gość: Prawnik Re: Muzyka IP: 212.244.180.* 12.11.02, 10:43
          Gość portalu: Zuldi-Marejka napisał(a):

> (...) ale przede
          > wszystkim : Kryzys, Brygada K., T. Love Alternative, Kobranocka, Made in
          > Poland, Kult, Madame, Sztywny P.A.. Z całej dziecięcej perspektywy wygrywa
          > jednak Republika.

zgadzam sie z przedpiszca; a wlasnie, czy ktos ma, albo zna kogos kto ma
          dostep do utworow zespolu MADAME???

pozdrawiam,
          Prawnik

• Gość: Zuldi-Marejka Re: Muzyka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 14:12
            Będę szperał i popytam. Na pewno mam coś na analogu, ale to jakaś składanka.
            Kasatę chyba gdzieś posiałem. Miałem kumpla co posiadał tego sporo. To bardzo
            archiwalne materiały. Jeśli znajdę to dam znać.
            • Gość: Irytek Re: Muzyka IP: *.dialup.warszawa.pl 12.11.02, 15:20
              No tak , w poście rozpoczynającym wątek , nic nie było o tym , że ma byc tylko
              po polskiemu. A tu Wszyscy patrioci. Aż mi było wstyd sie odzywać!
              No to jazda: a "Pod Budą" to ktoś pamięta? -teraz o nich jakby się cicho
              zrobiło. OK -to był plan minimum ( bo do przyjemniejszej części mnie gna).
              A coś takiego jak ; "SEX PISTOLS" ,(będzie bez cudzysłowia -szybciej!)
              SLADE,SWEET,DEP PURPLE,LED ZEPPELIN ,PINK FLOYD,ROLLING STONES ,POLICE,GENESIS,
              a z tych grzeczniejszych:QUEEN ,ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA ,Peter Gabriel,Mike
              Oldfield ,CHICAGO i wreszcie M A R I L L I O N !!! To co - tego nie było?
              tego nikt z Was nie zauważył?nie słuchał? a może BEATLES-i to też kobieta ?
              • Gość: Zuldi-Marejka Re: Muzyka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 15:36
                Ob. Hirek pytał o polskie - to polskie. Z tej całej historii muzyki rozrywkowej
                wybieram SEEEEEEEXXXXXXXXXXX piSTOLSSSSSSSSSSssssssssss. Ale jeśli oto chodzi
                to wolę THE JAM - bardzo polecam. A może Maria Curie Skłodowska ?????
                • Gość: Prawnik Re: Muzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 18:52
                  A co sądzicie o SKUNK ANANSIE (m.in. album: Post orgazmic child) z rewelacyjną
                  czaronoskórą wokalistką wyglądającą jak łysy chudy wyrostek, niestety nie
                  słyszalni w żadnym radio; albo NINE INCH NAILS ("wykorzystywani" np. przez
                  Lynch'a do jego filmów) - moim zdaniem rewelacja.

Prawnik
                  • Gość: Zuldi-Marejka Re: Muzyka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 12:27
                    Widzę, że to Prawo to OSTRA JAZDA @!!!!!!!!!!!!!
                    N.I.N. i SKUNK nie przebierają w środkach - i to mi się podoba, ale czasami
                    wysiadam.
                    • Gość: Prawnik Re: Muzyka IP: 212.244.180.* 13.11.02, 14:14

> N.I.N. i SKUNK nie przebierają w środkach - i to mi się podoba, ale czasami
                      > wysiadam.

moze dziwnie to zabrzmi ale mnie to relaksuje ;-). Jest to muzyka, w ktorej cos
                      sie dzieje. To taka przeciwwaga do tej rabanki, ktora zagrywaja w wiekszosci
                      stacji radiowych (niestety). A ze ostro?..., to chyba dobrze:-).

pozdrawiam,
                      Prawnik

• Gość: Zuldi-Marejka Re: Muzyka IP: *.arch.pw.edu.pl 13.11.02, 14:19
                        Dobrze, Dobrze !!
            • Gość: Prawnik Re: Muzyka IP: 212.244.180.* 12.11.02, 15:37

> Będę szperał i popytam. Na pewno mam coś na analogu, ale to jakaś >składanka.
              > Kasatę chyba gdzieś posiałem. Miałem kumpla co posiadał tego sporo. To >bardzo
              > archiwalne materiały. Jeśli znajdę to dam znać.

super, dlugo tego szukam, niestety z miernym skutkiem; plyty analogowej chyba
              nie odtworze - nie mam na czym.
              Prawnik
    • Gość: Hirek Irytku! IP: *.chello.pl 12.11.02, 20:00
      Pod Budą, Marillion(cosik tam słyszałem) i Sex Pistols są mi obce, ale
      Slade, Sweet, Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Flyd(!),The Rolling Stones(!),
      The Police, Genesis, Queen, ELO, Peter Gabriel, Mike Oldfield, The Beatles
      SĄ SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Wszystkich słucham z wielką przyjemnością!
      Dodałbym jeszcze może Scorpionsów! Ich ballady są najlepsze!

I LOVE ROCK!

Pozdrawiam.
      • Gość: K. Bychowski Z troszkę innej beczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 21:58
        > I LOVE ROCK!

A co powiesz o takim dziwniejszym nieco jak na przykład KING CRIMSON,
        albo ALAN PARSONS PROJECT i THE MOODY BLUESS...
        Czy ktoś tego jeszcze słucha???
        Czy ktoś pamięta wieczory płytowe Tomka Beksińskiego i wyczekiwanie
        z palcem na klawiszu REC w magnetofonie. (kaset takich mi się
        jeszcze nieco ostało).

Z innej nieco beczki - romantycy rokcka:
        DEPECHE - (do dziś mają się nieźle - o czym można się było przekonać rok temu
        na służewcu), albo CAMOUFLAGUE (zeszli na psy); ALPHAVILLE; ...
        To były klimaty.

A dziś?
        Mocno się trzeba gałką w radiu nakręcić, coby posłuchać czegoś
        spoza "jedynie słusznej muzyki" z wielkiej piątki.

Może internet coś jednak tu zmieni??? Co o tym myślicie???

Pozdrawiam
        Krzysztof Bychowski
        • Gość: Hirek Re: Z troszkę innej beczki IP: *.chello.pl 12.11.02, 22:46
          Alan Persosn Project, King Crison i Alphaville są mi jak najbardziej znane!
          A jakie zespoły rozumiesz przez "wielką piątkę"?
          Pozdrawiam.
          • Gość: K. Bychowski Re: Z troszkę innej beczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 08:05

> Alan Persosn Project, King Crison i Alphaville są mi jak najbardziej znane!
            > A jakie zespoły rozumiesz przez "wielką piątkę"?

Miałem na myśli nie zespoły a wytwórnie płytowe: sony, emi, bmg...
            Chodzi o to, że na rynku muzycznym panuje OLIGOPOL - nie ma żadnej konkurencji,
            Na siłę lansuje się "produkty muzyczne" - podobnie jak proszki do prania.

KB
        • Gość: Prawnik Re: Z troszkę innej beczki IP: 212.244.180.* 13.11.02, 16:01
          Gość portalu: K. Bychowski napisał(a):

> A co powiesz o takim dziwniejszym nieco jak na przykład KING CRIMSON,
          > albo ALAN PARSONS PROJECT i THE MOODY BLUESS...
          > Czy ktoś tego jeszcze słucha???

no pewnie, ze slucha, szczegolnie, ze niejednokrotnie jest "tym" atakowany z
          kazdej strony domu i kazdego odtwarzacza audio ;-))))), a tak swoja droga, to
          czy to wlasnie o KING CRIMSON niektorzy mawiaja, ze jest to muzyka "do
          odkurzania"?;-))))))

> Czy ktoś pamięta wieczory płytowe Tomka Beksińskiego i wyczekiwanie
          > z palcem na klawiszu REC w magnetofonie. (kaset takich mi się
          > jeszcze nieco ostało).

Fajnie bylo, szkoda, bo to wrazliwy i madry facet byl, tylko chyba nie
          przystosowany...

> Z innej nieco beczki - romantycy rokcka:
          > DEPECHE - (do dziś mają się nieźle - o czym można się było przekonać rok >temu na służewcu), albo CAMOUFLAGUE (zeszli na psy); ALPHAVILLE; ...
          > To były klimaty.

DEPECHE jest za co podziwiac (koncert byl super) ale ALPHAVILLE nie lubie
          (jakas osobista animozja albo cos takiego) - nie podoba mi sie ten glos...

> A dziś?
          > Mocno się trzeba gałką w radiu nakręcić, coby posłuchać czegoś
          > spoza "jedynie słusznej muzyki" z wielkiej piątki.

i czesto to krecenie galka NIC nie daje, niestety wielka piatka (na razie) "rzadzi"

pozdrawiam,
          Prawnik

• Gość: K. Bychowski Re: Z troszkę innej beczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 16:08
            Gość portalu: Prawnik napisał(a):
            > (...)a tak swoja droga, to
            > czy to wlasnie o KING CRIMSON niektorzy mawiaja, ze jest to muzyka "do
            > odkurzania"?;-))))))
            Nieeee!!!
            To nie to!!!!
            To chodziło o CAMOUFLAGE!!!

> > Czy ktoś pamięta wieczory płytowe Tomka Beksińskiego i wyczekiwanie
            > > z palcem na klawiszu REC w magnetofonie. (kaset takich mi się
            > > jeszcze nieco ostało).
            >
            > Fajnie bylo, szkoda, bo to wrazliwy i madry facet byl, tylko chyba nie
            > przystosowany...

No to jest raczej delikatne określenie.
            Ale z drugiej strony - jak się wyrasta w otoczeniu taaakich malowideł...

> > A dziś?
            > > Mocno się trzeba gałką w radiu nakręcić, coby posłuchać czegoś
            > > spoza "jedynie słusznej muzyki" z wielkiej piątki.
            >
            > i czesto to krecenie galka NIC nie daje, niestety
            > wielka piatka (na razie) "rzadzi"

No właśnie - może prawnicy by im się w końcu dobrali do d... ;-)))

KB
            • Gość: Gość Re: Z troszkę innej beczki IP: 213.186.88.* 14.11.02, 03:39
              A pamietasz Led Zeppelin, Deep Purple, Kiss, OMD, J.Anderson & Vangelis
              Papatansiu,
              jeżeli tak tao znasz tytułu np pierwszej płyty Zeppelinów:)))
              pozdrawiam

PS.
              a już myślałem że zwariowałem albo ogłuchłem bo nic dobrego ostatnio nie
              słyszałem.
              • Gość: K. Bychowski Luuuuuuuuuudzie!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 05:56
                Gość portalu: Gość napisał(a):

> A pamietasz Led Zeppelin, Deep Purple, Kiss, OMD, J.Anderson & Vangelis
                > Papatansiu,
                > jeżeli tak tao znasz tytułu np pierwszej płyty Zeppelinów:)))

No znam. Ale z tego co wymieniłś to najbardziej J.A & Vangelis.
                Generalnie nie lubię jak chłopaki grają za "równo". Za to lubię jak w muzyce
                rockowej coś się dzieje. Dlatego chyba z gigantów cenię najbardziej CRIMSONÓW.

Pozdrawiam
                Krzysztof Bychowski

PS
                A swoją drogą ciekawa pora na dyskusje na forum ;-))))
                PS 2
                I jeszcze jedna, dotychczas niewspomniana osoba: KATE BUSH
                i jej płyta: "The Dreaming" (potem Kasia się nieco uspokoiła).
                Luuuuuuuuuudzie!!!!
                Czy ktoś tego jeszcze słucha?!?!?!?!?!
                • Gość: amba Re: Luuuuuuuuuudzie!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 08:44
                  To pewnie też pasują Ci kawałki JETHRO TULL i Ian Anderson ze swoim złotym
                  fletem.:-0
                  • Gość: K. Bychowski Re: Luuuuuuuuuudzie!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 09:35
                    Gość portalu: amba napisał(a):

> To pewnie też pasują Ci kawałki JETHRO TULL i Ian Anderson ze swoim złotym
                    > fletem.:-0

Mniej znam ;-((
            • Gość: Prawnik Re: Z troszkę innej beczki IP: 212.244.180.* 14.11.02, 10:24

> No właśnie - może prawnicy by im się w końcu dobrali do d... ;-)))

K. Bychowski , troche konsekwencji prosze: albo "wszyscy prawnicy na dno
              oceanu i swiat bedzie lepszy" albo sa Ci potrzebni do walki z wrogiem ;-))))); i nie
              odpisuj, ze mozna po kolei....(najpierw walka a potem na dno)...;-))))))
              A tak poważnie, to walka z wielkš piatka nie jest niestety latwa. Pobuje wielu i to
              na "poziomie" europejskim, a nawet swiatowym. Na razie (z tego co wiem) bez
              skutku.

pozdrawiam,
              Prawnik
              • Gość: K. Bychowski Re: Z troszkę innej beczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 11:38
                Gość portalu: Prawnik napisał(a):
                > K. Bychowski , troche konsekwencji prosze: albo "wszyscy prawnicy na dno
                > oceanu i swiat bedzie lepszy" albo sa Ci potrzebni
                > do walki z wrogiem ;-))))) i nie odpisuj, ze mozna po kolei....(najpierw
                > walka a potem na dno)...;-))))))

Dlaczego??
                To jest właśnie najlepsza kolejność czynności ;-)))))

> A tak poważnie, to walka z wielkš piatka nie jest niestety latwa.
                > Pobuje wielu i to na "poziomie" europejskim,
                > a nawet swiatowym. Na razie (z tego co wiem) bez skutku.

No właśnaie - za oceanem prubują, w EU też i co?
                I najlepiej walka wychodzi naszym braciom ze wschodu!
                (przynajmniej w kwestii ograniczania cen płyt).
                Piractwo właśnie spowodowało, że można już czasami kupić
                legalną płytę za 20PLN. Jeszcze niedawno było to niemożliwe.
                I oby tak dalej ;-)))))

PIRACI RULEZ!!!! ;-)))))

KB
                • Gość: Prawnik Re: Z troszkę innej beczki IP: 212.244.180.* 14.11.02, 11:49

> Dlaczego??
                  > To jest właśnie najlepsza kolejność czynności ;-)))))

a kto zlozy odwolanie w razie potrzeby??? bedziesz wylawial?...
                  cedzakiem?...reanimowal???..., a feeee;-)))))

> No właśnaie - za oceanem prubują, w EU też i co?
                  > I najlepiej walka wychodzi naszym braciom ze wschodu!
                  > (przynajmniej w kwestii ograniczania cen płyt).
                  > Piractwo właśnie spowodowało, że można już czasami kupić
                  > legalną płytę za 20PLN. Jeszcze niedawno było to niemożliwe.
                  > I oby tak dalej ;-)))))

moze rzeczywiscie: piractwo motorem postepu, a przynajmniej motorem spadku
                  cen plyt;-)))))))), mam chyba jednak zastrzezenia do tej metody "walki" z wielka piatka.
                  Prawnik

• Gość: Hirek A oni? IP: *.chello.pl 12.11.02, 23:50
      A co powiecie na Stinga i Madonnę? To też wielkie indywidualności muzycznej
      estrady!
      Pozdrawiam.
      • Gość: AGA Re: A oni? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 16:01

> A co powiecie na Stinga i Madonnę? To też wielkie indywidualności muzycznej
        > estrady!
        > Pozdrawiam.

Stinga głos jest następny po Crisie Rea, a Madonna no cóż, zadziwia mnie swoją
        elastycznością muzyczną, takim przełomem był Frozen.
        .... ale tak was czytam już któryś dzień, i trochę się wstydam przed
        waszmościami..... gdyż ja aż tak wierna nie jestem jeśli chodzi o gatunek
        muzyczny. Mogę łatwiej podać typy przy których dostaję wysypki, niż powiedzieć
        co lubię - ale np: Qeen, Budka Suflera, Perfect, Bajm, Kasia Kowalska,
        Republika, Brathanki, Krawczyk, Kayah, DeMono, Celine Dion, Franek Kimono .....
        to lubię i jeszcze wiele, wiele więcej, ale zabrakłoby mi czasu, żeby to
        napisać.
        • Gość: Zuldi-Marejka Re: A oni? IP: *.arch.pw.edu.pl 13.11.02, 16:07
          Cześć AGA!
          Łajzy nic mi nie dali!
          Coś tylko pokręcili - to tak a propos muzyki - Punk not death!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: AGA Re: A oni? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 16:15

> Cześć AGA!
            > Łajzy nic mi nie dali!
            > Coś tylko pokręcili - to tak a propos muzyki - Punk not death!!!!!!!!!!!!!
            Chrzanisz!
            A "główny" był?, czy dał nogi za pas - jak będzie wolna chwila ja to załatwię.
            • Gość: zuldi-Marejka Re: A oni? IP: *.arch.pw.edu.pl 13.11.02, 16:25
              Daj spokój!
              Główny był, ale wysłał mnie do Malesy, czy coś takiego.
              Ona pokazała cóś - ale mało.
              Nieważne, trzeba porzeźbić samemu.
              Lepiej wpadne do GDDKiA. Potrzebuję coś ogólnego w większej skali - jaakieś
              planowane przebiegi. No wiesz obwodnice, autostrdy, mosty itp.
              Załatw mi lepiej Strategię Rozwoju Województwa.
              Pogadamy jutro.
              Przepraszam Forumowiczów za prywatę, ale forum nas zbliża.
              FORUM RZĄDZI, FORUM RADZI, FORUM NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI !!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: AGA Re: A oni? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 16:29
                OK. porzeźbimy.
        • Gość: Hirek Re: A oni? IP: *.chello.pl 13.11.02, 17:18
          Głos najlepszy (lub jeden z najlepszych) wśród zagranicznych piosenkarzy ma
          Bryan Adams! Ta chrypka powala wiele dziewczyn(kobiet). Szkoda, że ja tak nie
          śpiewam...
          Pozdrawiam.
          • Gość: AGA Re: A oni? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 17:54

> Głos najlepszy (lub jeden z najlepszych) wśród zagranicznych piosenkarzy ma
            > Bryan Adams! Ta chrypka powala wiele dziewczyn(kobiet). Szkoda, że ja tak nie
            > śpiewam...
            > Pozdrawiam.

zapodaj coś po swojemu to ocenimy, może jesteś lepszy niż Brayan Adams, tylko o
            tym nie wiesz.
            • Gość: Hirek Re: A oni? IP: *.chello.pl 14.11.02, 00:22
              Ciężko jest coś "zapodać" na erkanie monitora. Jak mam to zrobić? Wątpię czy
              mój głos się komuś spodoba... :-)
              Pozdrawiam.
      • Gość: Hirek Re: A oni? IP: *.chello.pl 18.11.02, 10:36
        Coś o ostatnim koncercie Madonny:
        muzyka.onet.pl/mr,1056919,1,425,artykul.htmlPozdrawiam.
        • Gość: Hirek Re: A oni? IP: *.chello.pl 18.11.02, 10:37
          Poprawka:
          muzyka.onet.pl/mr,1056919,1,425,artykul.html
          Mam nadzieję, że teraz będzie OK.
          Pozdrawiam.
    • Gość: sarmatia Re: Muzyka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 19:53
      Do wielbicieli muzyki z Seatle. Wyszła nowa płyta Pearl Jam, co prawda to nie
      to samo co "one" ale może ktoś ma inne zdanie.
      • Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 15.11.02, 10:50
        Jedyne co mi się kojarzy z Seattle oprócz NATO(?), to film "Bezsenność w
        Seattle" z Tomem Hanksem i Meg Ryan. FAJOWSKI film!!!

Pozdrawiam.
        • buh Re: Muzyka 16.11.02, 11:33
          ja się chyba podłączę pod Wasze forum, bo Zielonka jest jakaś bezpłodna internetowo... ;)

moje ulubione:
          Mogwai
          Godspeed You! Black Emperor (ostatnio zmienili nazwę - wcześniej nazywali się Godspeed You Black Emperor!)
          Tortoise
          Ścianka
          Kristen
          Ewa Braun
          Radiohead
          U2 - do płyty POP - potem już mogliby nie grać.
          Sigur Ros

Moja czołówka na przywitanie ;)
          • Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 16.11.02, 12:02
            No to witamy serdecznie na naszym forum!
            Pozdrawiam!
          • Gość: Zuldi-Marejka Re: Muzyka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 09:32
            W tym zestawie widzę wykonawców których znam (Ścianka, U2 - do płyty POP -
            potem już mogliby nie grać, Radiohead ) i cenię oraz paru nieznanych, a z racji
            występowania tych pierwszych przypuszczam, że równie dobrych.
            Gdzie to można znaleźć? - szkoda mi kasy na płyty.
            Jakiego radia słuchać - bo ja już nie wiem - wszędzie to samo ( Rdiostacja też
            się spsiewa ).
            Przestałem mocno interesować się muzyką i biorę to co łatwo wziąć - błąd.

buh napisał:

> moje ulubione:
            > Mogwai
            > Godspeed You! Black Emperor (ostatnio zmienili nazwę - wcześniej nazywali się
            G
            > odspeed You Black Emperor!)
            > Tortoise
            > Ścianka
            > Kristen
            > Ewa Braun
            > Radiohead
            > U2 - do płyty POP - potem już mogliby nie grać.
            > Sigur Ros
            >
            > Moja czołówka na przywitanie ;)
            • buh Re: Muzyka 19.11.02, 10:43
              naściągałem z netu, jak jeszcze Audiogalaxy działało, przegrywałem od znajomych, kupowałem :)

mogwaia, sigur ros i godspeeda można z kaazy ściągać. ew. mogę przegrać to co posiadam.
              • Gość: Hirek Re: Muzyka IP: *.chello.pl 19.11.02, 18:00
                Póki było AG, też u mnie działało non-stop. Teraz katuję Kazeę, bo nic innego
                nie mam. A oryginalne płyty są dla mnie za drogie:-(
                Pozdrawiam.
                • buh Re: Muzyka 19.11.02, 19:20
                  za drogie jak za drogie - takiego Godspeeda to dość trudno dostać w Polsce ;)
          • Gość: Raffix [OT] IP: *.braun.de 19.11.02, 11:14
            buh napisał:
            > ja się chyba podłączę pod Wasze forum, bo Zielonka jest jakaś bezpłodna
            > internetowo... ;)
            Buh, milo Cie znowu widziec (a raczej czytac). Fajnie by bylo, gdybys wpadal
            czesciej na forum mareckie. Kiedys zreszta juz tu bywales i przedrukowaly Cie
            nawet Wiesci Podwarszawskie :)
            Co do forum zielonkowskiego to rzeczywiscie jakas stagnacja. Ruszylo wczesniej
            niz mareckie a w pewnym momencie stanelo w miejscu. Akcja "aktiwejszon" nie
            przyniosla rezultatow?
            • buh Re: [OT] 19.11.02, 19:21
              zero rezultatów. całe zielonkowskie gadu gadu zbombardowałem i nic.

Wieści Podwarszawskie? Jezu, a co przedrukowali konkretnie? ;)
              • Gość: Raffix Re: [OT] IP: *.braun.de 19.11.02, 19:26
                buh napisał:
                > zero rezultatów. całe zielonkowskie gadu gadu zbombardowałem i nic.
                > Wieści Podwarszawskie? Jezu, a co przedrukowali konkretnie? ;)

To juz bylo jakisz czas temu (chyba na wiosne). Przedrukowali nasze rozwazania
                pod haslem "Marki do powiatu warszawskiego?"
                www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=450&w=1342996&a=1342996&v=2
                • buh Re: [OT] 19.11.02, 19:32
                  o w mordę, popisałem się elokwencją, nie ma co ;))
                  • Gość: Raffix Re: [OT] IP: *.braun.de 19.11.02, 19:38
                    Co Ty, nie bylo tak zle. Poza tym i tak pozostajesz anonimowy :-)
                    A tak w ogole to przedruk byl w jakims kaciku rozrywkowym, wiec watek
                    potraktowany zostal jako zartobliwy (mam nadzieje, ze to nie z nas sie mieli
                    czytelnicy nabijac :-))
                    • buh Re: [OT] 19.11.02, 19:44
                      no. to tłumaczy wszystko :) jesteśmy po prostu zabawni :)
                      • Gość: Raffix a propos muzyki IP: *.braun.de 19.11.02, 19:46
                        buh napisał:
                        > no. to tłumaczy wszystko :) jesteśmy po prostu zabawni :)
                        No coz, widac taka nasza rola :)

A propos muzyki: czy zespol czesci odzyl?
                        • buh Re: a propos muzyki 19.11.02, 19:51
                          jest szansa, że odżyje w swoim pierwotnym kształcie. ostatnio z kumplem posłuchaliśmy sobie nagrań z prób starych i doszliśmy do wniosku, że strasznie nam tego brakuje. prawdopodobnie w niedzielę rozbijemy się w zielonkowskim MOKu i pogramy trochę.
                          • Gość: Zuldi-Marejka Re: a propos muzyki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 11:00
                            Widzę, że nie tylko ja zajmuję się, opartą na odsłuchiwaniu starych prób,
                            reanimacją (podniety) padniętej "grupy muzycznej"!
                            Czuję bratnią duszę z miasta w którym zostałem poczęty ( ul. Podleśna 7 -
                            niezłe klimaty ), ale nigdy nie mieszkałem.
                            Ponakrecajmy się trochę, to może cóś się pogra ...... na 14 rocznicę pierwszego
                            zaburzenia spokoju w nadzwałczańskich lasach.
                          • Gość: Raffix Re: a propos muzyki IP: *.braun.de 21.11.02, 11:12
                            buh napisał:
                            > jest szansa, że odżyje w swoim pierwotnym kształcie. ostatnio z kumplem
                            > posłuchaliśmy sobie nagrań z prób starych i doszliśmy do wniosku, że
                            > strasznie nam tego brakuje. prawdopodobnie w niedzielę rozbijemy się w
                            > zielonkowskim MOKu i pogramy trochę.

Wydawalo mi sie, ze juz zadawalem to pytanie, ale moj wpis chyba polecial w
                            kosmos (albo umiescilem go w innym watku). Na wszelki wypadek pytanie powtorze:

Otoz ciekaw jestem jak wspolpracuje sie Wam z MOK-iem w Zielonce: czy uzycza on
                            tylko miejsca, czy tez dysponuja sprzetem (wzmacniacze itp.)? I czy generalnie
                            chetnie umozliwiaja granie mlodym ludziom, czy tez jestescie w jakis
                            sposob "uprzywilejowani"?
                            • Gość: Zuldi-Marejka Re: a propos muzyki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 11:33
                              Pytanie nie do mnie, ale muszę się włączyć.
                              Zapytaj mnie jak z Mok-iem mareckim.
                              Odpowiadam:
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              .
                              dno
                              A i tak jesteśmy uprzywilejowani!!!!!!!!
                              Chociaż coś nam kiedyś pożyczyli.
                              Ale mój zbuntowany, małoletni sąsiad nie ma czego tam szukać.
                              • Gość: Raffix Re: a propos muzyki IP: *.braun.de 21.11.02, 11:36
                                W tym kontekscie wlasnie pytalem (pamietajac o Twoich wypowiedziach
                                jako "Obuziaka"). Jestem ciekaw czy to jest problem takze u sasiadow czy tylko
                                u nas.
                                • buh Re: a propos muzyki 21.11.02, 20:00
                                  gramy za uprzejmością kolegów z innego zespołu. oni płacą 20 złotych za miesiąc. my pewnie też będziemy. generalnie rzecz biorąc, żeby w ogóle załatwić tam granie, trzeba trzasnąć podanie do kierownika! po prostu biurokracja ;) sprzęt jest kolegów.

Zuldi-Marejka: a na czym grasz jeśli można wiedzieć? (z basistą mamy niewyjaśnioną sytuację - w niedziele przetestujemy jednego)
                                  • Gość: Zuldi-Marejka Re: a propos muzyki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 09:34
                                    Pogrywam (łem) na bassie, ale w sposób na tyle specyficzny, że trudno nazwać
                                    mnie basistą.

W sobotę posprzątaliśmy garaż i przez 30 min. próbowaliśmy .....
                                    Próba próbowania prawie udana ....
                                    Następna za pół roku .....

• buh Re: a propos muzyki 26.11.02, 00:36
                                      my pograliśmy sobie w niedzielę i było sympatycznie. no i w przyszłą niedzielę też pewnie sobie pogramy :)
                                      • Gość: Zuldi-Marejka Re: a propos muzyki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 16:06
                                        Gratulujemy, zazdrościmy.

Robicie karierę?

Można was usłyszeć?
                                        • buh Re: a propos muzyki 18.12.02, 11:12
                                          hm...

Zuldi: powiadasz, że na basie grasz?

masz ochotę pograć z nami?
                                          • Gość: Zuldi-Marejka Re: a propos muzyki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 13:34
                                            Jestem samonieukiem !!

Do grania to pewnie długa droga, ale spotkać się można! Zaproście mnie (nas) na
                                            próbę to przy wolnej chwili wpadnę (iemy).
                                            Nas to znaczy 2 - 3 ludków.
    • Gość: Raffix A zespoly z Marek? IP: *.braun.de 21.11.02, 20:02
      Czy oprocz grupy Zudldi'ego "Obuziaka" Marejki (wlasnie Zuldi, czy mieliscie
      jakas nazwe?) znacie jeszcze jakies kapele z Marek?

Rozgladajac sie po sieci znalazlem np. notke nastepujaca:
      "09.05.2000 Miejski Ośrodek Kultury w Legionowie zaprasza na "WIECZÓR Z
      METALEM". Zagrają: (...) OVERLOAD z Marek. Koncert odbędzie się 12 maja 2000 -
      piątek, od godziny 18.00. Wstęp 8 zł."
      Notka sprzed dwoch lat, ale przynajmniej wtedy taki zespol istnial. Czy ktos z
      Was o nim slyszal? Czy znacie jakies inne lokalne grupy?
      • Gość: Hirek Re: A zespoly z Marek? IP: *.chello.pl 21.11.02, 20:29
        Witam!
        Moja koleżanka z Marek ma chłopaka, który śpiewa w jakimś zespole. Ostatnio
        nawet grali jakiś koncert. Nie znam jednak szczegółów, ani nazwy zespołu.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Hirek Re: A zespoly z Marek? IP: *.chello.pl 21.11.02, 23:34
          Wiem też, że młodzież marecka tworzy sobie grupki samouków, którym całkiem
          nieźle po dłuższym treningu wychodzi muzykowanie.
          Też niestety nie znam osobiście tych osób, ale słyszałem z zaufanego źródła, że
          perkusista powala na kolana!
          Pozdrawiam.
    • Gość: Hirek Muzyka w "Ojcu Chrzestnym" IP: *.chello.pl 27.11.02, 01:19
      W końcu udało mi się obejrzeć "Ojca Chrzestnego"! Jestem pod wrażeniem filmu,
      ale także muzyki Nino Roty! Wspaniały soundtruck, albo jak ktoś woli po
      polskiemu ścieżka dźwiękowa.
      Czy zwracacie uwagę na muzykę w filmach?
      Jakie byście polecili?
      Oprócz: "Rejsu" - piosenka pt. "Nikt nas nie pragnie";
      "Misia" - "Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu!";
      no i "Pszczółki Mai" co niewiadomo gdzie jest...
      :-)

Pozdrawiam.
      • Gość: Raffix Re: Muzyka w 'Ojcu Chrzestnym' IP: *.braun.de 27.11.02, 10:28
        Gość portalu Hirek napisał:
        > W końcu udało mi się obejrzeć "Ojca Chrzestnego"! Jestem pod wrażeniem filmu,
        > ale także muzyki Nino Roty! Wspaniały soundtruck, albo jak ktoś woli po
        > polskiemu ścieżka dźwiękowa. (...)
        Znaczy sie chodzilo Ci o dzwiekowa ciezarowke a nie dzwiekowa sciezke? :-))))
        Pozdrawiam
        • Gość: Hirek Re: Muzyka w 'Ojcu Chrzestnym' IP: *.chello.pl 27.11.02, 10:34
          Może jestem zaspany, ale nie kumam... :-(
          Pozdrawiam.
          • Gość: Raffix Re: Muzyka w 'Ojcu Chrzestnym' IP: *.braun.de 27.11.02, 11:06
            Gość portalu: Hirek napisał:
            > Może jestem zaspany, ale nie kumam... :-(
            > Pozdrawiam.
            To mial byc niewinny zarci wykorzystujacy Twoja literowke. Ale chyba slaby,
            skoro musze tlumaczyc :-)))
            track - sciezka
            truck - ciezarowka
            • Gość: Hirek Re: Muzyka w 'Ojcu Chrzestnym' IP: *.chello.pl 27.11.02, 11:16
              Ojejku! Jakoś mały z rana bysrty jestem!
              Ale już rozumiem. Ciężarówka dźwiękowa, niech Ci będzie!
              A jaki film jest dla Ciebie najlepszy ze względu na ciężarówkę dźwiękową?
              Pozdrawiam.
              • Gość: Raffix Re: Muzyka w 'Ojcu Chrzestnym' IP: *.braun.de 27.11.02, 11:22
                > Ojejku! Jakoś mały z rana bysrty jestem!
                > Ale już rozumiem. Ciężarówka dźwiękowa, niech Ci będzie!
                > A jaki film jest dla Ciebie najlepszy ze względu na ciężarówkę dźwiękową?
                Nie mam wytypowanego najlepszego ale na pewno wsrod kandydatow sa np. Amadeusz
                i pewnie Dziecko Rosemary (ale tego drugiego to juz prawie nie pamietam).
                • Gość: Hirek Re: Muzyka w 'Ojcu Chrzestnym' IP: *.chello.pl 27.11.02, 11:47
                  To nie pamiętasz i mówisz, że fajne?
                  Następny film jaki mam zamiar obejrzeć w domu to "Lista Schindlera" z muzyką
                  Johna Williamsa (napisal muzykę do wielu filmów Spielberga).
                  Oglądał ktoś "Listę Schindlera"? Jakie wrażenia?
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: Raffix Re: Muzyka w 'Ojcu Chrzestnym' IP: *.braun.de 27.11.02, 12:03
                    > To nie pamiętasz i mówisz, że fajne?
                    Pamietam, ze wtedy mi sie podobalo ale poza tym to juz prawie nic nie
                    pamietam :-)

> Następny film jaki mam zamiar obejrzeć w domu to "Lista Schindlera" z muzyką
                    > Johna Williamsa (napisal muzykę do wielu filmów Spielberga).
                    > Oglądał ktoś "Listę Schindlera"? Jakie wrażenia?
                    Widzialem pare lat temu. Mnie sie podobalo, aczkolwiek osoby okreslajace sie
                    jako "prawicowe" mowia o tym krotko: "Lista Szwindlera".
                    • Gość: Hirek Re: Muzyka w 'Ojcu Chrzestnym' IP: *.chello.pl 27.11.02, 12:07
                      Ja w ogóle uwielbiam SPielberga. Dla mnie to najlepszy reżyser XX wieku. "Lista
                      Schindlera" to jedyny film jego, jakiego jeszcze nie obejrzałem! Czyżbym
                      najlepszy zostawił sobie na koniec?
                      "Lista Szwindlera" - hmmmm...
                      Pozdrawiam.
    • Gość: amba Perfect symfonicznie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 21:49
      Nabyłam wczoraj najnowszą płytę Perfectu.Czekałam na nią od maja-doczekałam się
      na święta.Nie wiem co myślicie o tej produkcji.Ja słucham i słucham i wciąż
      słucham i nasłuchać się nie mogę.Czy Wy też jesteście zauroczeni Perfectem
      Symfonicznie,czy to tylko ja się starzeję???
      • Gość: Raffix Re: Perfect symfonicznie IP: *.braun.de 18.12.02, 11:41
        Gość portalu amba napisała:
        > Nabyłam wczoraj najnowszą płytę Perfectu.Czekałam na nią od maja-doczekałam
        > się na święta.Nie wiem co myślicie o tej produkcji.Ja słucham i słucham i
        > wciąż słucham i nasłuchać się nie mogę.Czy Wy też jesteście zauroczeni
        > Perfectem Symfonicznie,czy to tylko ja się starzeję???

Nie slyszalem symfonicznego Perfectu ale juz przed posluchaniem wrazenia mam
        mieszane. Mam nadzieje, ze chociaz repertuar dobrali tak, by nie wyszlo
        komicznie - "Pocztowka do panstwa Jareckich" z aranzacja smyczkowa moglaby
        wyjsc na swietna autoparodie.
        Perfect byl dla mnie jednym z najwazniejszych zespolow, gdy bylem nastolatkiem
        (w latach 80-tych) jednak po odejsciu Holdysa przestal byc moim zdaniem
        tworczy. Chlopaki robia dobre rzemioslo, czasem jednak mimo woli ocieraja sie o
        smiesznosc i brak autentyzmu.
        Mimo wszystko symfonicznego Perfectu chetnie bym posluchal - pewnie glownie
        przez sentyment.
      • Gość: Hirek Re: Perfect symfonicznie IP: *.chello.pl 20.12.02, 11:49
        Nie słuchałem jeszcze Perectu "Symfonicznie". Ale wcześniej podobny pomysł
        miała Budka Suflera, nagrywając płytę "Akustycznie".
        Możesz przedstawić jakieś tytuły piosenek, które występują na tej płycie?
        Pozdrawiam.
        • Gość: amba Re: Perfect symfonicznie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 23:40
          A pewnie,że moge:
          1. Kto dziś przygarnie mnie
          2. Nie raz nie dwa
          3. Idz precz
          4. Gdy mówię jestem
          5. Kołysanka dla nieznajomej
          6. Miłość rośnie w nas
          7. Grawitować
          8. Nie mogę ci wiele dać
          9. Każdy tańczy sam
          10. Nie płacz Ewka
          11. Autobiografia
          12. Złodziej ,rycerz, król i mag
          13. Chcemy być sobą
          14. Niepokonani
          Jak sobie posłuchasz to pogadamy ,tylko słuchaj tego głośno ,bo tak jest dużo
          lepiej słychać:-)))Jeśli chcesz copy to tobanek może Ci scopy.:-)
          PS. Powiem Ci szybciutko ,że brakuje mi tu Niemego kina (też by było fajne,a
          tak to sobie muszę smyczki i trabki dorabiać i wyobraźnia mi się rozwija
          muzyczna,cokolwiek to znaczy.:-)
          Pozdrawiam.
          • Gość: Hirek Re: Perfect symfonicznie IP: *.chello.pl 21.12.02, 01:11
            Tobanie - jak mam się uśmiechnąć, by dostać Perfect? :-)
            Żartuję - akurat zdążę Św. Mikołaja poprosić:-) Hehe.
            Pozdrawiam.
          • Gość: Raffix Re: Perfect symfonicznie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 16:37
            Gość portalu: amba napisał(a):
            > A pewnie,że moge:
            > 1. Kto dziś przygarnie mnie
            > 2. Nie raz nie dwa
            > 3. Idz precz (...)
            Naprawdę? "Idź precz" w aranżacji na orkiestrę symfoniczną? Oj, to chyba muszę
            tę płytę kupić bo tego akurat nie jestem w stanie sobie wyobrazić.
      • Gość: Hirek Re: Perfect symfonicznie IP: *.chello.pl 25.12.02, 03:29
        Tylko się ociepli odrobinkę i jadę na Stadion po płytkę. Może powiecie, że to
        piractwo kupować płyty na stadionie od "ruskich", ale niestety nie mam
        pięniędzy na to, żeby sobie pozwolić na zakup w sklepie.
        Jak kupię "Symfonicznie" natychmiast dam Wam tu recenzję!
        Pozdrawiam.
        • Gość: amba Re: Perfect symfonicznie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 12:45
          Ja to się nie znam na cenach ,ale Perfect koszkuje w Media Markt 20 pare
          złotych (dla porównania Bruce Springsteen już 52.99) nie wiem ile chcą pirac,bo
          na stadionie nie bywam.PZDR.
          • Gość: Hirek Re: Perfect symfonicznie IP: *.chello.pl 25.12.02, 13:01
            Mam nadzieję, że te 20 parę to nie jest 29,99zł...
            Ale skoro mówisz, że Media Markt jest taka cena, to rzeczywiście nie jest za
            drogo. Na stadionie myślę, że zapłaciłbym 10-15zł za każdą płytę (nawet Bruce'a
            S.). Ale też długo nie byłem, więc nie wiem dokładnie. Może się coś zmieniło...
            Pozdrawiam.
            • Gość: Hirek p.s. Perfect symfonicznie IP: *.chello.pl 25.12.02, 13:03
              Czy "Symfonicznie" Perfectu kupiłaś właśnie w Media Markt?
              Pozdrawiam.
              • Gość: amba Re: p.s. Perfect symfonicznie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 16:09
                Tobanek mi własnie mówi,że w Media Markt skasowali nas za Perfect na 29.90(ja
                wybieram-On płaci tak to wygląda najczęściej)Natomiast widziałam tę płytę w
                Empiku za 35 i coś tam.Powiem jeszcze,ze wiem ze źródeł dobrze poinformowanych
                (fonografia)że na koniec lutego jest planowany koncert Perfectu na Torwarze.Mam
                nadzieję że Tobanek zorganizuje bilety i będę się z nim dobrze bawić
                symfonicznie.Pozdrawiam.
                • Gość: Hirek Re: p.s. Perfect symfonicznie IP: *.chello.pl 25.12.02, 16:20
                  Widzę, że gdyby nie Tobanek to miała byś ciężko:-)
                  Byłem w tym roku na dwóch koncertach Perfectu. Pierwszy był w Parku Bródnowski
                  z okazji "Dni Bródna" czy coś takiego. Na drugim byłem w klubie "Park", ale
                  zagrali właściwie to samo, co na Bródnie. Dodali tylko ze 2 nowe piosenki.
                  Starsze są lepsze. Czekam aż usłyszę nagrania z płytki "Symfonicznie".
                  Pozdrawiam.
      • Gość: Hirek Perfect symfonicznie - słucham! IP: *.chello.pl 25.12.02, 18:35
        Hurra! Udało mi się znaleźć w sieci dwie piosenki z "Perfect Symfonicznie".
        Przesłuchałem "Autobiografię" i "Chiałbym być sobą".
        Ambo, pewnie Cię zaskoczę, ale bardziej mi się podoboba... no zgadnij...
        "Chciałbym być sobą"!
        Kupię całą płytkę i wtedy pogadamy o całości.
        Pozdrawiam.
        • Gość: toban Re: Perfect symfonicznie - słucham! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 19:43

> Hurra! Udało mi się znaleźć w sieci dwie piosenki z "Perfect Symfonicznie".
          > Przesłuchałem "Autobiografię" i "Chiałbym być sobą".
          "Chciałbym być sobą" owszem super zrobione, ale są dwa numery, które są dla
          mnie przesuper: "Nie raz nie dwa" i "Idź precz"-oba dosyć ostre i pięknie
          wygładzone orkiestrą-miód w uszach:-). Reszta też wali miło!
          Hirku, Mikołaj zostawił u nas copy dla Cię, cobyś szybko wyraził tutaj swój
          sąd...Jak się skontaktujemy?

• Gość: Hirek Re: Perfect symfonicznie - słucham! IP: *.chello.pl 25.12.02, 23:45
            Haha! Bardzo mi miło. Nie trzeba było. Ja nie zasłużyłem. Dajcie komuś innemu.
            Chyba, że bardzo koniecznie chcesz, abym ocenił "Idź precz", bo nie wyobrażam
            sobie tego w wydaniu symfonicznym! Może e-mail?
            Pozdrawiam.
            • Gość: amba Re: Perfect symfonicznie - słucham! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.02, 09:19
              Hirku podaję e-mail ania.banasik@marki.net.pl odezwij się teraz,bo koło
              południa wyjeżdzamy,to Ci mozemy gdzieś ten krążek podrzucić.Czekamy:-)
              • Gość: Hirek Re: Perfect symfonicznie - słucham! IP: *.chello.pl 26.12.02, 12:08
                Dziękuję. Napisałem maila. Mam nadzieję, że nie za późno.
                Pozdrawiam.
                • Gość: toban Re: Perfect symfonicznie - słucham! IP: apollo:* / 192.168.1.* 26.12.02, 17:47

> Dziękuję. Napisałem maila. Mam nadzieję, że nie za późno.
                  > Pozdrawiam.
                  No i wszystko jasne:-)
                  Teraz jesteśmy w gościach, ale po powrocie maila w odpowiedzi poślemy!
                  • Gość: Hirek Re: Perfect symfonicznie - słucham! IP: *.chello.pl 26.12.02, 19:24
                    Będę wdzięczny, mimo że również jestem w gościach. Na szczęście dziadek to
                    człowiek postępu i ma internet:-) Hehe.
                    Pozdrawiam.
        • Gość: Hirek Re: Perfect symfonicznie - słucham! IP: *.chello.pl 12.01.03, 02:05
          Jeeest! Przesłuchałem całą płytę "Symfonicznie". I szczerze mówiąc nie zrobiła
          na mnie takiego wrażenia jak "Akustycznie" Budki Suflera. Rzeczywiście Tobanie -
          fajny jest kawałek "Nie raz, nie dwa". Ale reszta poniżej oczekiwań...
          Pozdrawiam.
          • Gość: Hirek Re: Perfect symfonicznie - słucham! IP: *.chello.pl 19.01.03, 03:38
            Ambo! Miałaś się podzielić swoimi poglądami na temat płyty jak ją przesłucham.
            A Ty milczysz... :-(
            Pozdrawiam.
            • Gość: amba Re: Perfect symfonicznie - słucham! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 13:03
              Witaj Hirku,ja też słucham,z przyjemnością słucham.Im więcej słucham tym
              bardziej słyszę,głośno musi być.Nie wiem czy interesuje Cię moja opinia na
              temat każdego kawałka,dłużyzna by to była straszna.Powiem więc tylko co mi nie
              leży dobrze w uchu.W/g mnie" Niewiele ci mogę dać"zbyt delikatne ,ostrożne aż
              mi się prosi o explozję smyków i tych innych gradeł,a to gaśnie zanim jeszcze
              się rozbucha.Szkoda,powiem ,że ten brak mocy denerwuje mnie i głodna tego
              zostaję."Autobiografia"też jakaś przygaszona,te smyczki przed "było nas
              trzech"też powinny uderzyć z mocą .O innych utworach mogę tylko achy i
              ochy.Super jest"Chcemy być sobą"Rewelacyjne dla mnie są wejścia od momentu "jak
              codzień rano..."takie plumkania nie wiem jakiego instrumentu.I potem tak samo
              przy "trzymam się ściany..."Ten kawałek jest piorunujący dla mnie.Niespkojny(w
              końcówce pięknie eploduje na tych trąbach.Ukłony dla aranżera Wojciecha
              Zielińskiego!!!!!Wspomnę też o świetnie zaaranżowanych "Nie raż nie dwa""Idz
              precz""Niepokonani""Miłość rośnie w nas".
              Hirku dużo bym mogła gadać ,ale to tylko słowa.Markowskiego trzeba
              słuchać,słuhać głośno,więc jak będzie koncert na Torwarze to pewnie dopiero
              wtedy usłyszę wszystkie barwy dźwięków na tej symfonicznej płycie.
              Pozdrawiam serdecznie.
              • Gość: Hirek Re: Perfect symfonicznie - słucham! IP: *.chello.pl 19.01.03, 13:27
                Zgadzam się - "Chcemy być sobą" też jest super. Ale naprawdę spodziewałem się
                czegoś lepszego. A wiesz kiedy będzie ten koncert na Torwarze?
                Pozdrawiam.
                • Gość: amba Re: Perfect symfonicznie - słucham! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 14:13
                  O planowanym koncercie dowiedziałam się od Polskiego Radia SA.Mailowałam z nimi
                  (mili ludzie odpisują na każdego e-maila)pytałam ,czy nie można zorganizować
                  koncertu w Filharmonii w Wa-wie(widziałam w wyobrażni wyfraczonych muzyków,damy
                  w długich sukniach i z wiolaczelami... i skórzanego Markowskiego z czupryną...)
                  Odpowiedzieli mi ,że na luty jest planowanu koncert ,niestety na torwarze.Mam
                  nadzieję ,że dojdzie do skutku.Trzymam rękę na pulsie,jak się dowiem o
                  szczegółach ,to dam znać.
                  Pozdrawiam .:-)
    • Gość: Hirek Muzyka prawie na 102:-) IP: *.chello.pl 21.12.02, 01:23
      No proszę! Wątek doszedł do 100! Brawo! I się jeszcze nie skończy, bo będę miał
      płytę Perfectu:-)
      Pozdrawiam.
      • Gość: Hirek Już na 102:-) IP: *.chello.pl 21.12.02, 17:13
        Hehe! Jednak!
        Pozdrawiam.
    • Gość: Hirek Ambo! Help! IP: *.chello.pl 01.03.03, 01:15
      Ambo! Zwracam się z tym do Ciebie, jako że mam Cię za fankę Perfectu. Tobana
      oczywiście także!
      Tak więc mam nadzieję, że mi pomożecie! Słyszałem ostatnio w radiu śpiewającego
      Markowskiego. Śpiewał on polską wersję piosenki Stinga "Every breath you take".
      Jeśli znacie tytuł tej piosenki to dajcie mi znać! Strasznie wpadłą mi w ucho i
      chciałbym ją zdobyć.

Aha. Jest jeszcze inna piosenka zagraniczna śpiewana po polsku. Śpiewa ją
      kobieta z jakimś mężczyzną (chyba). "Seven seconds away" to chyba zagraniczny
      tytuł. Nie wiem kto śpiewa w oryginale, ani tym bardziej kto śpiewa po poslku.
      Nie znam też polskiego tytułu. Możecie mi pomóc?

Pozdrawiam.
      • k.bychowski Nie Amba ale też help 01.03.03, 11:52
        > Nie wiem kto śpiewa w oryginale, ani tym bardziej kto śpiewa po poslku.
        > Nie znam też polskiego tytułu. Możecie mi pomóc?

Dziś właśnie jest premiera płyty: Największe światowe przeboje w wykonaniu
        największych polskich wykonawców. Projekt ten jest realizowany przez RMF FM
        i jak zapodasz sobie tą stację to usłyszysz o tej płycie.
        A to o co pytałeś ("Seven seconds away") to na płycie wykonuje VARIUS MANX
        (czyli "Jazon" i jego ekipa ;-).
        Poza tym na płycie można usłyszeć: Właśnie Rodzinę Markowskich, Urszulę,
        Kasię Kowalską, De Mono...

Szczegóły pewnie w RMF FM oraz na ich stronie...
        • k.bychowski Re: Nie Amba ale też help 01.03.03, 12:38
          k.bychowski napisał:
          > Dziś właśnie jest premiera płyty

Oszukałem: premiera płyty - 10 marca, a tytuł płyty
          "Moja i Twoja Muzyka"
          • Gość: Hirek Re: Nie Amba ale też help IP: *.chello.pl 02.03.03, 12:33
            Muchos grazias senior!
            Wielkie dzięki! A na plakatach się dziwiłem czemu wszyscy wyadają płytę jednego
            dnia... Dzięki!
            Pozdrawiam.
    • buh Re: Muzyka 29.04.03, 18:43
      trochę prywaty ;)
      po sąsiedzku zapraszam na degustację muzyki, którą
      rzeźbię ostatnimi czasy. projekt jest jednoosobowy, ale
      skład koncertowy już jest dogadany. pierwotnie koncert
      miał odbyć się 27 czerwca, ale w piątek zamykają
      Jadłodajnię Filozoficzną i trzeba będzie trochę poczekać.
      dam znać w każdym razie. to tyle prywaty :))
      muzyka na stronie, do której link jest w podpisie.
      • Gość: Rafał Redeł Re: Muzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 23:52
        Korzystając z nowego łącza zaraz spróbuję ściągnąć z tej strony, którą
        polecasz empetrójki.
        p.s. czy - na kolejny koncert po tym inauguracyjnym nie wpadlibyście do Marek?
        • buh Re: Muzyka 30.04.03, 09:30
          myślę, że nie powinno być problemu :) nawet na rowerze
          daleko nie mamy hehe
    • Gość: Hirek Ich Troje - co Wy na to? IP: *.chello.pl 13.10.03, 01:15
      Muszę, z opóźnieniem, ale muszę.
      Co powiecie o występie Ich Troje na Eurowizji? I o późniejszym występie pod M1?
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka