Gość: elroy IP: *.e-net.koszalin.pl 22.10.03, 20:42 Jak widać po ostatnich filmach typu ring i ring 2 japońskie kino grozy zyskało wielu zwolenników. Jeśli film ten bedzie tak dobry jak te dwa pozostałe to już na niego czekam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: far_away Re: Dark Water IP: 217.153.152.* 04.11.03, 14:15 ten film jest nawet lepszy od obu ringow. widzialam go rok temu na wff. jest jakby bardziej realny i moim zdaniem duzo straszniejszy. pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchikaka Re: Dark Water IP: *.crowley.pl 15.11.03, 20:10 w zupelnosci zgadzam sie z przedmowca... krople spadajacej wody.. . brrrrrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Dark Water IP: *.chello.pl 18.11.03, 18:31 Nie wyobrażam sobie jak na razie niczego bardziej fascynującego i niesamowitego niż The Ring ( no i może Noc Zywych Trupów :) ) , ale może to się zmieni...... pójdę do kina jak się tylko pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronsky Re: Dark Water IP: 80.48.38.* 20.11.03, 11:05 A co myślicie o amerykańskiej wersji The Ring ?? :-)) ...no dobra, powiem otwarcie...to prowokacja, bo jeśli Dark Water będzie tak dobry to pewnie też czeka nas Świętodrzewna wersja ;- )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: Dark Water IP: *.rzeszow.mm.pl 10.08.04, 17:01 Amerykanie juz zrobili remake.Czeka wlasnie na premiere ,ktora wyznaczono na 4 stycznia przyszlego roku.Ciekawostka jest fakt ,ze ta wersje rezyseruje Walter Salles niezly brazylijski rezyser,spec od kina spoleczno-obyczajowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Dark Water 20.11.03, 12:25 Obejrzałam japońsku Ring i ani jedna mrówka nie przeszła mi po plecach. Życzę Wam wszystkim mocnych wrażeń, ale ja raczej daruję sobie Ring 2 i Dark Water. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Recenzja IP: *.crowley.pl 21.11.03, 13:23 Chciałabym "uprzrejmie" podziękować autorowi recenzji filmu "Dark Water" za tak wnikliwe przedstawienie fabuły filmu, a przede wszystkim wniosków płynących z jego zakończenia. O ile nie obce jest Państwu anglosaskie pojęcie "spoiler", to informuję, że wspomniana recenzja właśnie klasycznym "spoilerem" jest. Nie pora i miejsce, aby wyjaśniać szczegóły powyższego stwierdzenia - jeżeli ktoś chciałby przekonać się, o czym piszę, zapraszam na stronę z recenzją (odesłanie na stronę w kolumnie "Premiery" działu "Kina" internetowej wersji "Co jest grane"). Tym niemniej szczerze odradzam tego rodzaju posunięcie (chyba, że ktoś nie lubi dobrej zabawy w kinie). Pozdrawiam, Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pradera Re: Recenzja IP: 213.241.18.* 01.12.03, 14:42 Recenzja jak zwykle u tego pana mija sie kompletnie z trescia filmu, ale ja nie o tym: jesli dopiero 'z zakonczenia wynika' a 'ta swiadomosc odbiera przyjemnosc ogladania filmu' - to co, pan Mossakowski ogladal film od konca?? Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: Dark Water 07.12.03, 01:56 ring obejrzalam w przed wakacjami i jeszcze siem bojem,na dark water na bank nie pojde,wystarczy ze boje sie telewizora,zdjęć,i szafy ,to mam jeszcze wanny z wodą?o nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszullka Dark Water - Rewelacja IP: *.chello.pl 07.12.03, 16:45 Reżyser świetnie buduje nastrój, główna aktorka świetnie buduje emocjonalny obraz bohaterki, fabuła i historia świetnie opowiedziana, scenografia niesamowita. Dla mnie dużo, duzo lepsze od Ringu i naprawdę straszne. w jednym momencie skopałam nawet fotel osoby siedzącej przede mną, zdarzyło mi się również krzyczeć ze strachu..Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozen Re: Dark Water - Rewelacja IP: *.mine.nu / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 09:51 No nie zdodze sie z Toba. Tak nudnego filmu to jeszcze nie widzialem... jaka groza... myslalem ze usne... a juz koncowka to byla zupelnie bez sensu... koszar!!! To ma byc horror , to byla bajeczka... Szkoda kasy na ten film... Odradzam...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bunga622 Dark Water- świetny, a The Eye? 09.12.03, 11:07 Dark Water bije na głowe Ringi, ale co powiecie o The Eye? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kOSa JAPOŃSKIE GÓWNO!!!!!!!! IP: *.one.pl 13.12.03, 20:03 Jestem rozczarowana, film jest MOIM ZDANIEM bez nadziejny!!!!!!! Nie ma akcji...a o napięciu nie ma mowy!!! DARK WATER prędzej podchodzi pod film obyczajowy...z momentami poprostu śmiesznymi! Zawiodłam się, oczekiwałam czegoś mocnego... Napoczątku myślałam ze akcja się rozwinie, a tu nic!! NUDY!!! Jest banalny, WODA która kapie z syfitu doprowadza do śmiechu i łez...Połowa ludzi w kine opuściła sale po 30 minutach filmu!!! Nie mam momentu GROZU...jedyne co moze sie pojawić to malenki dreszczyk. PIERDOŁY I TYLE!!! JAPONSKIE GÓWNO I SYF!!! NIE POLECAM !!!! Teraz juz wiem czemu tylko wyświetalają ten film w małych KINACH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfi Re: JAPOŃSKIE GÓWNO!!!!!!!! IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 18.08.04, 00:47 Wypowiedz baaaaardzo na poziomie ! Szczegolnie końcówka Gratuluje intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgAtKa =) Dark Water IP: *.icpnet.pl 13.12.03, 21:49 film jest ZAJEFAJNIE STRASZNO FAJNY!!!Bardzo POLECAM!! Film ten nie wchodzi na psyche ale sa momenty w ktorych mozna sie nie zle bac moja kumplea nawet krzyczala. PRZECHODZA DRESZCZE podczas ogladania jest COOOOOLLLL Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanny1 Re: Dark Water 31.12.03, 10:31 świetny film, trzyma w napieciu do końca, niesamowita muzyka, klimat. Polecam ogladanie w nocy, brr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluwno Re: Dark Water IP: *.man.poznan.pl 09.01.04, 19:06 film jest tragiczny,nie warto isc na niego po prostu masakra!! nie polecam byl bardzo nudny zero akcji myslalem ze wyjde na samym poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Dark Water 17.01.04, 22:10 mnie się podobało, bardziej niż krąg, bo bardziej realistyczne. i chyba rzeczywiście przzerzucę się na horrory japońskie, bo większość europejskich i amerykańskich albo mnie bawi albo nudzi (czasem brzydzi - vide: Blade - wieczny łowca). oczywiście, jak kto lubi dużo mięsa, keczupu i innych efektów specjalnych i akcję w tempie ponaddźwiękowym, to się zandzi, ale jak ktoś ceni horrory klimatyczne, to gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Tragedia IP: *.icpnet.pl 23.01.04, 21:55 Amerykańska wersja ringu zacheciła mnie do obejrzenia dark water, czego później bardzo żałowałem.Film jest totalnie nudny,żałośnie śmieszny i w ogóle nie trzyma w napięciu.Choć nie jestem entuzjastą typowych amerykańskich horrorów z gumowymi potworami, gdzie strumieniami leje sie krew to poziomem napięcia przebijają one to "gówno" o głowe. Fabuła jest jak napisana przez małe dziecko- naiwna i kompletnie nie trzyma się kupy. Omijajcie ten film z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mote. Re: Tragedia IP: *.acn.pl 12.06.04, 14:43 Jak tobie się podobała amerykańska wersja Ringu, to ja przepraszam. Kompletnie bez polotu i po prostu syf (lata laska z dziwną gębą, etc.) Dark Water ma klimat, i powiem ci, że jak byłem na nocnym seansie w kinie (a były na sali w sumie trzy osoby, gdzieś w jakimś piździajewie), to wrażenie było miejscami piorunujące. Jeśli chodzi o nastrój, to jest mistrzostwo. Film jest w tradycji Kwaidan i wiadomo, że jak ktoś lubi dobrą zabawę, gdzie jest dużo krwi i trupów, może lepiej niech nie idzie. Mi się w każdym razie podobał i mam do niego sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater a może małe rozróżnienie 12.06.04, 18:22 by się przydało - na film grozy i na horror...I Dark Water jest w tym ujęciu jak najbardziej filmem grozy, bazującym o wiele bardziej na psychologicznych subtelnościach niż na epatowaniu straszydłami, jak np wspomniany Ring (który zresztą też bardzo lubię i to we wszystkich 3ch japońskich odsłonach) Natomiast Dark Water przede wszystkim broni sie aktorstwem i światłem - te dwie rzeczy tworzą przygnębiający nastrój z którego dośc chwilkę po obejrzeniu nie można się otrząsnąc..jedyne co może lekko denerwować, to powtarzające się za Ringami obsesje reżysera - włosy i woda, ale z drugiej strony nie da się ich w żaden sposób z fabuły filmu usunąć. A pewna schematyczność tego filmu (no bo chyba wszyscy łapią po pierwszym ujęciu dachu, gdzie jest poszukiwana dziewczynka) zdaje się sugerować, że to nie o straszenie tu chodzi a o coś więcej - jak chociażby pokazanie relacji matka-córka, co zmienia te dziełko w dośc osobliwą przypowieść, mocno zakotwiczoną w japońskiej literaturze grozy (chetnym polecam zbiorek opowiadań "Ballada o Narayamie" gdzie mnóstwo takich klimatów i gdzie jak podekrzewam miłośnik horrorów w stylu Van Helsinga, tak jak i w Dark Water, nie znajdzie niczego interesującego... Pozdrowienia:) PS a jeśliby kto chciał zobaczyć jak Japończycy ralizują krwawe widowiska to polecam Battle Royale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczka i kuba Re: Dark Water IP: *.chello.pl 10.08.04, 16:48 to najgorszy film jaki w życiu widzieliśmy gówno niesamowite Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takeda nakamoto ;/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 08:20 ehhhhhhhhhhh dzisiaj mialem obejrzec film a tu jakis palant wyjasnia wszystkie watki wystepujace w filmie jednym zdaniem - to po prostu trzeba byc niespelna rozumu egoista zasrany !! i jak tu sie teraz bac ?? mam nadzieje ze film sie jeszcze wybroni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfi Re: ;/ IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 18.08.04, 00:54 no i jak ? wybronił sie ? Dla mnie rewelka ! Klimat swietny.. Zdecydowanie lepszy film od The ring ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfi Czytaliscie recenzje?? IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 18.08.04, 01:04 Kogo ten portal zatrudnia... ZALOSNE "Ta niejednoznaczność jest główną wadą "Dark Water" i bardzo mi przeszkadzała w oglądaniu tego filmu. Nie mówiąc już o tym, że wprowadza w błąd wszystkich miłośników czystego horroru." HEHE !! drogi kolego !! To wlasnie jest najciekawsze w tym filmie No chyba ze jestes jednym z tych co bezmyslnie oglądają filmy tego typu. Trzeba troszke ruszyć główką... A moze o to chodzilo rezyserowi by wywołac zaciekawienie po przez nie wyjasnienie calej historii?? widz powinien dogłębnie zainteresowac sie fabułą..domyslac sie.. Jezeli chodzi o milosników czystego horroru to polecam filmy produkcji amerykańskiej...czysty zenujący banał Odpowiedz Link Zgłoś