drwallen 13.03.10, 11:53 Czy mówicie do teściowej "Mamo"? Jeżeli tak to kiedy tak zaczęliście się do niej zwracać? Jeżeli nie to jak się do niej zwracacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kora3 nie 13.03.10, 12:09 do swych tesciów, kiedy byalm zona ich syna mówilam "proszę pani, prosze pana" - nie czulam obowiazku, ani tym bardziej potrzeby mówic obcym mi ludziom "mamo, tato". mój eks taka potrzebe, a moze obowiazek czul i tak wlasne mówił do moich rodziców. Do matki mojego faceta mówie po imieniu, tak sobie zyczyla, choc jest to osoba starsza od moich rodziców. W kraju gdzie mieszka rzadko kto w sytuacjach prywatnych uzywa formy "pan,pani",a i "mamo, tato " do tesciów nie ejst jakąs ogólnie pzyjetą zasadą. Odpowiedz Link Zgłoś
adoptowany Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 13.03.10, 12:18 mowimy,od zawsze..a od smierci mojej mamy ma to dla nie szczegolne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 13.03.10, 12:32 Taaa miłościwie panująca królowo matko;p Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 13.03.10, 12:51 nigdy w zyciu nie powiem do obcej kobiety "mamo" Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1982 Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 13.03.10, 13:38 a niby z jakiej racji ? Moge mowic po imieniu ale nigdy mamo :D Mame mam tylko jedną :D Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 13.03.10, 14:50 Nie mam teściowej :( Odpowiedz Link Zgłoś
amona13 Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 13.03.10, 16:17 nie chociaż mam bardzo dobrą teściową a od czasu śmierci mojej mamy to w ogóle nie wchodzi w rachubę , zwracam się bezosobowo ale obiecałam sobie ,że moim przyszłym synowym zaproponuję po imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 13.03.10, 17:30 Miałam jedna Mame której niestety nie pamiętam. Teściowa to zupełnie co innego. Nie mówiłam ani do jednej teściowej ani do drugiej mamo. Odpowiedz Link Zgłoś
showmessage Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 14.03.10, 22:54 Tak, mówię. Sprawia jej to wyraźną przyjemność. Zacząłem tak mówić kiedy żona była w szpitalu, a my ją odwiedzaliśmy. Teściowie mnie uwielbiają i rozpieszczają więc powiedzmy, że to taki mały gest z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
markac28 Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 15.03.10, 06:38 Nie, bo to obca baba, moja eks teściowa to idiotka do potęgi, nigdy słowa mamo nie usłyszała i już nie usłyszy.....uff Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 15.03.10, 15:08 Głębia tematów jak na forum e-mama albo tego, jak mu tam, "młode mężatki", czy coś... Odpowiedz Link Zgłoś
markac28 Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 15.03.10, 15:41 widać często tam zaglądasz, jak wiesz co jest na topie, a młode mężatki czy mamy to jakiś podgatunek wg ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Czy mówicie do teściowej "Mamo"? 16.03.10, 08:35 > widać często tam zaglądasz, jak wiesz co jest na topie E, nie. Za mocna rozrywka, trzeba w małych dawkach. Coś ostatnio admini forum się uparli na promowanie pasjonujących tematów z tych forów a to na głównej gazety a to na głównej forum to wtedy zaglądam. BTW, FM też się tam intensywnie pojawia ostatnimi czasy, zwykle te co głupsze wątki. > a młode mężatki czy mamy to jakiś podgatunek wg ciebie? Jakby to powiedzieć łagodnie - zazwyczaj nie mamy tam do czynienia z elitą intelektualną... Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio nie 15.03.10, 19:56 dla podkreslenia spoufalosci mowimy: "Mamuska" :) Odpowiedz Link Zgłoś