Dodaj do ulubionych

Co robić ?

08.01.11, 18:08
Po 1,5 roku znajomości zaczeliśmy planować ślub i wspólną przyszłość . I nagle moja miła oświadczyła mi że jest zadłużona w banku wcześniej bała mi sie powiedzieć .Wiedziałem tylko o niewielkiej części długu .Przeprasza ale czuję się fatalnie .
Obserwuj wątek
    • xolaptop Re: Co robić ? 08.01.11, 18:14
      Olej to. Pieniądze nie są w życiu najważniejsze.
    • corgan1 jaka to kwota? 08.01.11, 18:16
      i jak to się ma do jej rocznych zarobków?

Tak czy inaczej sugeruję podpisać intercyzę.
      • robert72085 Re: jaka to kwota? 08.01.11, 18:22
        ok 70000 ale to chyba nie kwota jest najważniejsza a sam fakt że czuję się fatalnie że nie znałem prawdy .Jak z powrotem zaufać
    • muza24 Re: Co robić ? 08.01.11, 19:02
      A pytałeś czemu dopiero teraz Ci powiedziała? Może kiedyś skrytykowałeś osoby z dużym zadłużeniem, może bała się Tobie powiedzieć z jakiegoś innego powodu.

Pozdrawiam
      • robert72085 Re: Co robić ? 08.01.11, 19:16
        Pytałem mówi ze się bała ,nie przypuszczała że związek tak sie rozwinie .Dowiedziałem się w trakcie planowania ślubu .Wcześniej w wielu rozmowach poruszaliśmy temat wspólnej przyszłości i nic nie wspomniała .Nie wiem czy potrafię zapomnieć .Może jestem dziwny ale straciłem zaufanie
        • salma75 Re: Co robić ? 08.01.11, 19:19
          robert72085 napisał:

>Nie wiem czy potrafię zapomni
          > eć .Może jestem dziwny ale straciłem zaufanie

Wygodna wymówka ;).
          • poprioniony Re: Co robić ? 08.01.11, 19:24
            > Wygodna wymówka ;).

Otoz to, zen sie chlopie, oczywiscie po podpisaniu intercyzy.
            Ta pani mogla zapomniec powiedziec Ci inne rzeczy, na przyklad, ze dlug jest
            efektem jej przekretow finansowych. A bala sie o tym powiedziec, bo kiedys
            zapewne skrytykowales kreatywna ksiegowosc, czym uraziles jej uczucia.
            Tak czy siak, IN-TER-CY-ZA.
            • xolaptop Re: Co robić ? 08.01.11, 19:26
              P I E R D O L E N I E o intercyzie jest bez sensu. To tylko 70.000 _złotych_ i nie ma o co kruszyć kopii.
              • poprioniony Re: Co robić ? 08.01.11, 19:28
                > nie ma o co kruszyć kopii.

To po ch... nam tu jeszcze zawracasz dupe,
                wypie...j z forum jak sie rady nie podobaja.
                • xolaptop Re: Co robić ? 08.01.11, 19:34
                  Pojutrze już mnie nie będzie, a póki co fujaro, trzym baryłę i morda w kubeł.
                  • leziox Re: Co robić ? 08.01.11, 19:52
                    Hahahaha.Nareszcie jakies forum,gdzie sie rozmawia jak za dawnych czasów.
    • spacey1 Re: Co robić ? 08.01.11, 20:08
      Trochę za mało podałeś szczegółów, aby oceniać sytuację. Po pierwsze, czy mówiła ci wprost, że nie ma długów albo ma mniejsze, czyli czy kłamała. Czy też tylko nie wspomniała o długu. To spora różnica. Po drugie - co to za dług. Czy może żyrowała kiedyś komus, kto nie spłacił kredytu (zdarza się, nie jej wina). Czy może jest to kredyt mieszkaniowy (zdarza się, koniecznośc życiowa, ujawnia że myślała o przyszłości i chciała zapewnić sobie własne mieszkanie). Czy jest to kredyt gotówkowy, a kasa się rozpierzchła nie wiadomo gdzie, albo kredyt konsolidacyjny na pokrycie takich właśnie kredytów. Obie sytuacje ostatnie są dość wiele mówiące o osobie. Tu bym się zastanowiła chwilę nad jej ciągotami do brania takich kredytów albo do życia nad stan. Moja przyjaciółka miała męa, który miał ewidentne ciągoty do wydawania większej kasy, niż był w stanie zarobić. Nie wiem do końca, czy był to pociąg do gadżetów, czy wydawał tę kasę na inne rzeczy, ale skończyło sie to niefajnie. Wpadł w pułapkę kredytową, jak również w karuzele kłamstw. Odwiedziny komorników, inkasentów różnych firm "kredytowych" w jego domu, nękanie żony. Podpisali rozdzielczość majątkową, a na końcu rozwiedli się. Nie można było nad tym zapanować.
      To oczywiście scenariusz czarny, ale dlatego to piszę, bo kredyt kredytowi nierówny.
      • robert72085 Re: Co robić ? 08.01.11, 20:33
        Mówiła że ma do spłacenia 20tyś za mieszkanie w małej miejscowości .
    • organza26 Re: Co robić ? 09.01.11, 01:53
      Nie dziwię się, że masz wątpliwości w takiej sytuacji. Poza tym nie rozumiem jak w miarę młoda jeszcze osoba może aż tak wje.ać się w jakieś kredyty. Zgaduję, że nie chodzi tu o kredyt mieszkaniowy?

Jeszcze jedna ważna sprawa: sama Ci powiedziała, czy szydło samo wyszło z worka?

• zibuna Re: Co robić ? 09.01.11, 05:30
      Oglądnij film "Dream Lover", zastanów się czy wszystko wiesz o jej pochodzeniu i przeszłości i dopiero wtedy podejmuj decyzję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka