stu26 06.05.11, 14:05 Niedawno obroniłem magisterkę, studiowałem dziennie finanse i rachunkowość. Pracuję w banku, ale chciałbym zająć się księgowością. Znacie może ciekawy kurs? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poprioniony Re: co po studiach 06.05.11, 23:40 > co po studiach No to teraz jestes na poczatku etapu: 30 - 40 lat orki w polu. Nastepny etap to pare lat dogorywania i pozniej juz do piachu. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio bez jaj 03.06.11, 11:51 poprioniony napisała: i pozniej juz do piachu. na takie dictum, to odpoviem, ze urne wole. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Re: bez jaj 04.06.11, 14:01 jacekk13 napisał: > trumna, czy urna pochować trzeba zgadza sie, ale nagle poczulem, ze nie lubie robali, czy inszych insektow. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: co po studiach 07.05.11, 09:56 W stowarzyszeniu księgowych zobacz, przyjmaniej certyfikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasik25 Re: co po studiach 03.06.11, 11:48 A co dokładnie chciałbyś robić? Na rynku jest dość sporo ciekawych ofert, nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
thelma.3333 Re: co po studiach 03.06.11, 12:02 nie rozumiem; przeciez finanse i rachunkowosc to jest wlasnie ksiegowosc; studiowales to a mimo to chcesz robic dodatkowe kursy? moze zacznij najpierw od zdobycia doswiadczenia w ksiegowosci (po tym kierunku przyjma Cie z otwartymi ramionami) a jak troche sie nadoswiadczasz, to zrob certyfikat ACCA, nie wiem co prawda co tam dokladnie jest potrzebne, ale to wyzsza polka, wiec kasa znacznie lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
stu26 Re: co po studiach 19.03.12, 14:40 nie chce zrobić sobie jakiegos tam kursu dla ksiegowych. zalezy mi na rachunkowości zarządczej. Czytałem o ciekawych certyfikatach cima i acca. ale nie wiem który wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
jacekk13 Re: co po studiach 19.03.12, 19:58 zrobienie ACCA zajmuje 2 lata i kosztuje 30k Odpowiedz Link Zgłoś
charlesg Re: co po studiach 23.04.12, 14:36 skłaniam sie bardziej w strone CIMA, jeżeli oczywiście chcesz skierować swoją kariere w strone rachunkowości zarządczej. Koszty porównywalne Odpowiedz Link Zgłoś
shymoons Re: co po studiach 23.04.12, 21:46 Ja staram się bardziej ku ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt ostatnio potrzebuja : 19.03.12, 16:01 stu26 napisał: > Niedawno obroniłem magisterkę, studiowałem dziennie finanse i rachunkowość. Pra > cuję w banku, ale chciałbym zająć się księgowością. Znacie może ciekawy kurs? informatykow grabarzy sprzataczki a na uczelniach doktorow habilitowanych. zwyklym doktoratem nie zawracaj sobie glowy, bo tez juz nic nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Lepiej zrob licencje maklerska.. 19.03.12, 21:34 > Niedawno obroniłem magisterkę, studiowałem dziennie finanse i rachunkowość. Pra > cuję w banku, ale chciałbym zająć się księgowością. Znacie może ciekawy kurs? Lepiej zrob licencje maklerska.. Bardziej perspektywiczne.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nicola55 Re: co po studiach 23.04.12, 21:00 wystarczy, ze sie zahaczysz w porzadnej firmie zagranicznej - rok wystarczy, aby poznac od podszewki wszystko to, co sie wyklada na sucho na kursach. plus profity w postaci dobrego zapisu w cv i poznanie kultury finansowo-ksiegowej obcego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
piootr468 Re: co po studiach 24.04.12, 21:16 Poszukaj w swoim mieście jakiegoś. Jest tego dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Biegły rewident? 24.04.12, 23:01 Jak masz znajomości i możliwości, to chyba najlepsza fucha, jaką możesz mieć w życiu. Znajdź jakiegoś starego dziadka z małą firmą audytorską (unikaj wielkich korporacji pokroju PWC) i zaczep się tam do pracy, potem egzamin, potem już zaś życie będzie o wiele prostsze... i przyjemniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
stu26 Re: Biegły rewident? 27.04.12, 11:34 Zastanawiam się nad MBA, CIMA albo ACCA. Odpowiedz Link Zgłoś
stu26 Re: Biegły rewident? 22.05.12, 10:32 OK, to podsumowuje watek. Ide jutro tutaj: www.bpp.pl/?bezplatna-prezentacja-acca-cima,189 Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.badowska Re: Biegły rewident? 28.05.12, 15:49 myślę że warto, zresztą księgowość jest dziś na topie... Odpowiedz Link Zgłoś