zoskazoska2
24.07.11, 19:04
Ładne Męskie Sandały:
Pomocy! Zauważyliście, jak ciężko znaleźć jakieś ładne sandały dla panów? Chodzi mi o eleganckie, takie bardziej „wyjściowe”, tzn. muszą być skórzane, najlepiej czarne albo ciemnobrązowe. Takie gumowe i „sportowe” (plażowe) mnie nie interesują, bo już ma. Klapki też nie. No i nic na jakichś beznadziejnych, grubych, gumowych podeszwach.
W sklepach są albo bardzo drogie albo chińskie. (Chińskich nie chcę bo się rozlatują, a poza tym to i tak kopie tych europejskich albo amerykańskich, więc nie ma co kupować.) W internecie za wielu nie znalazłam, tzn. za większość trzeba płacić ceny z kosmosu, albo są zdjęcia sandałów sprzed paru lat, których już w tym roku nie ma (stare linki).
Poniżej kilka takich które znalazłam, od najtańszych (może niekoniecznie gorszych) do najdroższych. Ale mam nadzieję że macie jakieś inne pomysły, bo chcę mu kupić na urodziny (druga połowa sierpnia), a nie chciałabym płacić 500 złotych! Warunki są następujące: 1. tylko skórzane. 2. tylko eleganckie, tzn. takie które mógłby założyć i do krótkich, i do długich spodni. 3. NIE klapki. 4. NIE chińskie. 5. Do 300 PLN. Dzięki!!!
Co sama znalazłam:
1. Clarks (bardzo fajne, tylko że akurat nie mają chyba połowy rozmiarów, bo są „out of stock”)
www.clarks.co.uk/find/department-is-men/producttype-is-sandals/product-is-20325910
2. Brogs (bardzo mi się podobają)
www.brogseurope.com/
3. Camper Escher (bardzo fajne)
templatic.com/demos/emporium/2010/05/21/camper-escher-sandals/
4. Fiorentini-Baker (bardzo fajne ale drogie)
www.barneys.com/Gladiator-Sandal/501050736,default,pd.html
5. To Boot albo Cole Han (też drogie; są w tym sklepie poniżej, nie podaję całego linku bo był za długi)
www.endless.com/
6. Martin Margiela (piękne, ale cena z kosmosu)
www.barneys.com/Leather-Sandal/500972705,default,pd.html