Dodaj do ulubionych

Zrośnięte brwi

05.08.11, 20:03
Zrośnięte jak na zdjęciu.
imageshack.us/photo/my-images/593/plik1e.jpg/
Ostatnio dobry kumpel doradził mi depilację (rozdzielnie, nie regulację,tylko w środku, nic poza tym).
Mi to nigdy nie przeszkadzało, nigdy się też nie przejmowałem, jak się ze mnie śmiano, ale...

...wiem, że będę wyglądał o wiele lepiej
...większość ludzi sugeruje się w rozmowie wyglądem (podświadomie), a taka brew przyciąga uwagę i nie uchodzi za coś normalnego

Co o tym Panowie sądzicie. I Panie, o ile tu zaglądają.

Obserwuj wątek
    • 3artka Re: Zrośnięte brwi 05.08.11, 20:19
      Kwestia czy Ci to przeszkadza czy nie. Miałam kiedyś faceta, który też miał zrośnięte brwi, może w mniejszym stopniu, ale zawsze. Mnie osobiście to nie przeszkadzało.
      • black-sandra Re: Zrośnięte brwi 05.08.11, 20:58
        Sądze , że pwinienes przynajmniej spróbować i się przekonać jak bedziesz wyglądał po depilacji i jak się bedziesz z tym czuł .
        A tak poza wszystkim , ludzie , którzy mają tak zrośnięte brwi podobno będą bogaci :)
        • to.niemozliwe Re: Zrośnięte brwi 05.08.11, 21:12
          > A tak poza wszystkim , ludzie , którzy mają tak zrośnięte brwi podobno będą bo
          > gaci :)
          Dlatego tylu biednych...:D
    • danka555 Re: Zrośnięte brwi 05.08.11, 20:24
      jestem za depilacją, młody chłopak raczej kiepsko się prezentuje a'la Breżniew, ja bym z kims takim nie umówiła, sorry, może Cię urażę, ale zadałeś pytanie, więc taka jest moja odpowiedź
      • qqbek Droga Danusiu 05.08.11, 20:32
        danka555 napisała:

> jestem za depilacją, młody chłopak raczej kiepsko się prezentuje a'la Breżniew,
        > ja bym z kims takim nie umówiła, sorry, może Cię urażę, ale zadałeś pytanie, w
        > ięc taka jest moja odpowiedź

Też mam zrośnięte brwi (tyle, że z racji koloru włosów aż tak tego u mnie nie widać) i zawsze było to dla mnie naturalne. Takie brwi miał mój dziadek, mój ojciec (on depilował, a ja się śmiałem) i zapewne też i pradziadek. Nigdy nie miałem problemów z powodzeniem u kobiet... dlatego też sądzę, że o ile autorowi wątku to nie przeszkadza, to powinien zostawić jak jest:)
        A to, że nie spojrzy z tego powodu na mnie kobieta zwracająca uwagę tylko na takie, genetycznie w końcu uwarunkowane, "problemy"... to jej problem, nie mój :)
        • danka555 Re: Droga Danusiu 06.08.11, 08:47
          :) cieszę się, że masz powodzenie i jeżeli reszta panów jedno-brwiowych też ma to cieszę się tym bardziej, nie piszę tego cynicznie! ile kobiet tyle gustów, to samo tyczy się mężczyzn, bo widzisz ja jestem z tym małych kobiet i mnie nie przeszkadza to, że jakiś mężczyzna gustuje w wysokich, bo cóż to za nudny świat byłby, gdyby każdemu podobało się to samo...
          Także jeżeli Ty i Autor wątku akceptują to ja nie widzę problemu.
        • muszu155 Re: Droga Danusiu 10.08.11, 16:00
          Ja mam prawie zrośnięte, na pewno nie aż tak jak na zdjęciu i jakoś ani mi, ani kobietkom to nie przeszkadza.
    • lavinia5 Re: Zrośnięte brwi 05.08.11, 21:06
      mnie takie brwi nie tylko nie przeszkadzają, uważam je za interesujące. Jeśli je wydepilujesz niekoniecznie będziesz wyglądał lepiej, będziesz wyglądał inaczej. Uważam, że dopóki nie ogolisz głowy na łyso (przy takich brwiach tylko wtedy byłaby dysproporcja), jest ok.
    • lacido Re: Zrośnięte brwi 05.08.11, 21:26
      brwi? to jest jedna brew ;)
      • stara-a-naiwna Re: Zrośnięte brwi 06.08.11, 08:20
        Brwi są dwie a nie jedna!
        Depiluj

To tak jak by dziewczyna powiedziała, że jej nie przeszkadza, że ma kłaki na nogach. Owszem, może nie przeszkadzać, ale jeśli bedzie tak chodzić będzie wyglądać nieestetycznie i niezgodnie z normami jakie obecnie są w społeczeństwie.
    • seth.destructor Brwi to pikuś 05.08.11, 21:50
      Ale te oczy...>8^Θ
      • lacido Re: Brwi to pikuś 05.08.11, 22:25
        takie głębokie spojrzenie :D
      • kaja5 Re: Brwi to pikuś 09.08.11, 21:12
        seth.destructor napisał:

> Ale te oczy...>8^Θ
        _________
        nie zachwycaj się, przecież to dwa czarne kołka w photoshopie zrobione.
    • mariusz-ef Re: Zrośnięte brwi 06.08.11, 00:43
      takie brwi to wilkołaki mają

a tak wogóle to masz coś z oczami....

;-)
    • papryczka.chili Re: Zrośnięte brwi 06.08.11, 08:30
      mi osoboiscie nie przeszkadza , ale jak CI wadzi idz do kosmetyczki na depilacje woskiem
      • johanka79 Re: Zrośnięte brwi 06.08.11, 10:37
        zlikwiduj mewkę! nie wygląda to fajnie
    • lizzy1 Re: Zrośnięte brwi 06.08.11, 12:23
      Oj, masz problem, zrośnięte brwi! Brak przerwy między oczami- to jest problem ;-P
    • allerune Re: Zrośnięte brwi 06.08.11, 12:39
      słyszałem kiedyś na to ładną nazwę: "monobrew" :))
    • duchess85 Re: Zrośnięte brwi 06.08.11, 17:36
      Skoro Ci to nie przeszkadza, to ich nie depiluj :) Nie sądzę, żeby miały wpływ na Twoje życie zawodowe, towarzyskie czy uczuciowe. To nie defekt, który burzy poczucie estetyki, to jest prywatna sprawa tego, kto je nosi.
    • rach.ell Re: Zrośnięte brwi 06.08.11, 18:37
      dziwnie to wyglada, jak u zwierza jakiegos...
      • elito Re: Zrośnięte brwi 06.08.11, 20:01
        wolalabym zeby mezczyzna choc troche to sobie przystrzygl wystarczy troche na srodku zeby byla przerwa jakos atrakcyjniej by to wygladalo takie jest moje zdanie.
        • jamesonwhiskey Re: Zrośnięte brwi 06.08.11, 23:36
          regulacja chyba tez nie jest najgorszym pomyslem,
    • loginforumowy Re: Zrośnięte brwi 08.08.11, 14:29
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
      Póki co zostawię moją jaskółkę, mewkę czy co tam chcecie. Myślę, że jeśli miałbym to zrobić to tylko dla kogoś. Akceptuję się takim i bardzo lubię, uważam to za część tego jaki jestem i niech tak będzie.

• saraisa Re: Zrośnięte brwi 11.08.11, 01:26
        zdecydowanie dobry pomysł, żeby coś zostawić, ale z grubsza jednak wydepilować :)
    • kaja5 Re: Zrośnięte brwi 09.08.11, 21:07
      Mi to się bardzo nie podoba zarowno u mężczyzn jak i u kobiet (choc u kobiet to rzadkośc).
    • absolutfit Re: Zrośnięte brwi 11.08.11, 15:05
      Hmmm zrośnięte brwi nie wyglądają zbyt fajne, zwłaszcza u kobiet. Najlepiej udac się do kosmetyczki zeby profesjonalnie się tym zajęła i nadała im kształt (pensetą). Albo za pomocą zabiegu laserowego dzięki czemu nie trzeba się będzie męczyć z wyrywaniem ich co jakiś czas ;)
    • brak.slow Re: Zrośnięte brwi 13.08.11, 20:08
      jestem kobietą i moje zdanie jest takie: ładne brwi, geste, wyraźne, masz chyba mocno męski typ urody, ale to co jest pośrodku nad nosem koniecznie usuń, bo wygląda to fatalnie.
      sprawiasz pewnie wrazenie czlowieka groźnego, wiecznie wkurzonego przez te brwi.
      kup sobie pincetę i wyrwij to co masz nad nosem
    • prozne_poszukiwania Re: Zrośnięte brwi 14.08.11, 15:10
      Toż to jedna brew:)
      Koniecznie!
    • rufus1szy Re: Zrośnięte brwi 14.08.11, 18:47
      loginforumowy napisał:

> ...wiem, że będę wyglądał o wiele lepiej
      > ...większość ludzi sugeruje się w rozmowie wyglądem (podświadomie), a taka brew
      > przyciąga uwagę i nie uchodzi za coś normalnego
      >
      skoro to wiesz to po co pytasz ? :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • iwetus o nieeeee 07.01.14, 21:52
      bleeeee okropne ! :D
      koniecznie pozbyc sie trzeba tej monobrwi, maja byc dwie brwi a nie 1 !
    • ines.de Re: Zrośnięte brwi 08.01.14, 00:30
      Ja bym rozdzielila, na pewno lepiej by wygladalo. Mala przerwa na probe, jezeli nie jestes przekonany. Zobaczysz, czy Ci pasuje i jak sie czujesz. Jak zle, to zapuscisz i bedziesz znowu meska Frida Kahlo :-)
    • headvig Re: Zrośnięte brwi 13.01.14, 22:31
      wątek z lamusa ale

kiedyś oglądałam taki film, gdzie panowie ze zrośniętymi brwiami byli wilkołakami (niektórzy nawet o tym nie wiedzieli) i generalnie trzeba się takich wilkołaków wystrzegać
    • kroliczyca80 Re: Zrośnięte brwi 16.01.14, 13:35
      Zaklej sobie na próbę środek cielistym, gładkim plasterkiem:) I zobacz, jak się czujesz, jak wyglądasz, czy podobasz się sobie.
      To oczywiście kwestia gustu, ale ja nie zainteresowałabym się facetem z jedną brwią. Tzn. nie byłoby mowy o tej iskrze, nagłej fascynacji. Brew zdominowałaby mój odbiór takiego człowieka.
      PS. nie jestem za goleniem pach i innych miejsc u mężczyzn;)

kot szatana
      • kroliczyca80 Re: Zrośnięte brwi 16.01.14, 13:36
        Oj, pan miał zrośnięte 2 lata temu, a ja mu teraz plasterek doradzam;D
    • dominoo77 Re: Zrośnięte brwi 10.02.14, 16:19
      zdjecie mi sie nie wyswietla, ale scinaj kolego. jednak brew to nie zbyt dobra sprawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka