Dodaj do ulubionych

Imprezy i wyjazdy integracyjne

11.12.12, 14:30
Bywaliście na takich? Co się robi na takich imprezach/wyjazdach? Mam być współorganizatorem - po raz pierwszy i nie mam o tym pojęcia a mam rzucić 10 pomysłów :/ :/ Wyjazd jest aż na tydzień. Ja z kolega zajmujemy się częścią "rozrywkową" przeznaczoną na czas już po szkoleniach i wykładach i nie wiem jak to ogarnąć.
Byliście na takich wyjazdach? Co się robi wieczorami z szefostwem?
Obserwuj wątek
    • malena34 Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 11.12.12, 14:46
      dziki.dziku napisał(a):

> Bywaliście na takich? Co się robi na takich imprezach/wyjazdach? Mam być współo
      > rganizatorem - po raz pierwszy i nie mam o tym pojęcia a mam rzucić 10 pomysłów
      > :/ :/ Wyjazd jest aż na tydzień. Ja z kolega zajmujemy się częścią "rozrywkową
      > " przeznaczoną na czas już po szkoleniach i wykładach i nie wiem jak to ogarnąć

> .
      pije wódkę i przytula okoliczne koleżanki
      aha i dobre jedzenie musi być i jakiś kabaret albo co
      > Byliście na takich wyjazdach? Co się robi wieczorami z szefostwem?
    • masqara Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 11.12.12, 15:07
      byłem i jeszcze chcę
    • masqara Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 11.12.12, 15:07
      wyznania mężczyzn
      • dziki.dziku Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 11.12.12, 15:17
        Hahaha no super, ale myślę, że jak wyjadę z takim pomysłem do szefostwa, że będziemy pić przez tydzień czasu i nic poza tym, to nie będą zbytnio zadowoleni :D Oczywiście domyślam się, że bez tego się nie obejdzie, i nie mam nic przeciwko :P Ale tydzień czasu to długo więc muszę być bardziej kreatywny. Co robiło się wieczorami? Myślałem o wyjściu gdzieś w miasto - no ale dobra, raz, dwa razy...ale nie codziennie. Więcej pewnie będziemy siedzieli wieczorem w hotelu.
    • headvig Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 11.12.12, 15:28
      byłam na jednym z mojej pracy - totalne dno alkoholowe, jak wyjazd z menelami najgorszego kalibru. byłam też na imprezach męża (z osobami towarzyszącymi) ale to była pełna pompa, pokazy barmanów, występ kabaretu łowcy.b na imprezie czy też przedstawienie, disco plus drinki i jedzenie do białego rana, raz było wspinanie się po skałkach ale to był wrzesień :)
    • kalllka Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 11.12.12, 16:54
      Bingo,taniec towarzyski,kręgle, bilard
      Pózniej można spoic sie mniej kulturalnie
    • six_a Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 11.12.12, 17:07
      >i nie mam o tym pojęcia a mam rzucić 10 pomysłów
      rzuć sobie w góglu. będziesz miał pomysłów na 100 wyjazdów integracyjnych.
    • minasz Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 11.12.12, 17:42
      to zalezy gdzie bedzie ta impreza integracyjna
      czy nad morzem czy w górach czy gdzie indziej-ogolnie dostosowuje sie do danego terenu
      plus wykwitne kolacja a potem ochlaj wyzerka i potancówa - lub jak to na zadupiu to klimat zadupiowy sie robi
      ps
      osobiscie srednio przepadam za takimi imprezami bo uwazam ze nie powinno sie za bardzo integrowac z praca(trzeba miec swoje własne zycie prywatne- bo jak tak nie jest to jak traci sie prace to zostaje sie na lodzie pod kazdym wzgledem)
    • nie.mam.20 najwazniejsze zeby pokoje mialy dobra izolacje 11.12.12, 23:44
      akustyczna.
      Bzykanie jest integralna czescia kazdego szkolenia.

/-/ Dobrze Przeszkolony
    • buck_turgidson Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 12.12.12, 11:15
      To troche jak w PRL, kiedy to jezdzilo sie na tzw. wczasy zakladowe, czyli wolny czas spedzalo sie w towarzystwie tych samych nielubianych mord co na codzien w pracy, zamiast spedzic wolny czas w jakims innym towarzystwie.
    • panna.b Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 12.12.12, 11:43
      hehehe, masakra, jak wy wszyscy narzekacie na te imprezy integracyjne. A ja jakoś moje całkiem miło i fajnie wspominam :> może to kwestia organizacji i ludzi z którymi się pracuje - no sama nie wiem.
      co do tej sokieby to dosłownie kilka dni temu natknęłam się w necie na artykuł www.wiadomosci24.pl/artykul/mowimy_nie_nudzie_nauka_liczenia_takze_moze_byc_ciekawa_252327.html#plus-875545 i czytałam o tym.
      Tam było opisane oczywiście pod kątem dzieci, ale dorośli też przecież mogą mieć niezły ubaw.

Aha no i u nas też na takich wyjazdach był alkohol, ale jakoś nikt się nie zalewał w trupa. No może w ostatni wieczór już wszyscy sobie na więcej pozwolili, ale tak to było z umiarem, więc nie wspominam tego jako jakąś jedną wielką imprezę z menelami jak to ktoś fajnie określił :D
    • coffei.na byłam 12.12.12, 12:53
      same baby były...źle nie było...chcę jeszcze :)
      Copy-może sobie coś urządzimy co?
      • nie.mam.20 no, najlepiej w gorach 12.12.12, 12:59
        szczyt na szczycie i ...dzi zdrowo ;)
        a jeszcze jak sie wycieczka szkolna dolaczy :P
        zastanawiam sie, czemu zjazdy FK sa tak popularne? znasz jakies pikantne detale?
        • coffei.na Re: no, najlepiej w gorach 12.12.12, 13:12
          nie.mam.20 napisał:

> szczyt na szczycie i ...dzi zdrowo ;)
          > a jeszcze jak sie wycieczka szkolna dolaczy :P
          > zastanawiam sie, czemu zjazdy FK sa tak popularne? znasz jakies pikantne detale
          > ?
          taa zimowe szczytowanie..
          nie wiem nic...ale znam sposób w jaki co nieco ode mnie wyciągniesz..:)
          • nie.mam.20 kilka klapsow na gola i zaczniesz spiewac 12.12.12, 13:15
            jak ptaszek do ptaszka.
            • coffei.na taki pewny Jesteś 12.12.12, 13:24
              swoich możliwości??myślisz,że dwa klapsy wszystko załatwią?
              uważaj,żebyś się nie zasapał z tego "przerobienia"
              phi!
              • nie.mam.20 na szczycie sapanie mozna zwalic na cos innego 12.12.12, 21:57
                jak nie dwa klapsy nie rozwiaza ci jezyka, to trzeba bedzie pomyslec o czyms bardziej skutecznym.
                phi! :P
                • coffei.na phi! 13.12.12, 15:14
                  czasem cza coś związać,żeby co innego rozwiązać przy całej Twojej rozwiązłości -zawstydziłeś mię..:)
        • swiete.jeze Re: no, najlepiej w gorach 12.12.12, 15:39
          > zastanawiam sie, czemu zjazdy FK sa tak popularne? znasz jakies pikantne detale
          > ?

Daj znać jak kiedyś będziesz w Warszawie, to sam zobaczysz.
    • uleczka_k Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 12.12.12, 19:48
      Chyba macie jakiś budżet na ten wyjazd? Jeśli to ma trwać aż tydzień (jezusmaria, tygodniow integracja - kto to wytrzyma??? Dziwi mnie też trochę, że wybrano Cię do współorganizowania takiej imprezy, kiedy to nie masz w tym doświadczenia - ale OK, nie doszukuję się drugiego dna:) ). Po trzecie te atrakcje nie muszą chyba odbywać się codziennie? Po czwarte - zapytaj czego szefowie oczekują, oceń kto będzie w grupie (kto kogo lubi/ nie lubi, szczebel personelu, itp). A po piąte - weź agencję, która za Ciebie to zorganizuje (a także podniesie budżet imprezy :D )
    • qqbek Chleje się i bzyka... ot co 12.12.12, 20:43
      ...a jak trzeba oprawy na cały tydzień do tego, to wysiadam... a wam wątroby powysiadają.

Dobre pomysły na zimowe wieczory (poza miastem):
      Kulig, ognisko, chlanie.
      Zabawy na śniegu (bitwa na śnieżki, sanki), chlanie.
      Nieodległa wycieczka, chlanie.
      Narty, chlanie.
      Mecz hokejowy, chlanie.
      Scrabble, kalambury albo inne gry, w które na trzeźwo już nie grasz - przy kominku (plus chlanie).
      Zabawa taneczna (tu, w zależności od grupy konieczne może okazać się uprzednie chlanie) przy jak najbardziej obciachowej muzyce (jak się da, to można jakąś kapelę weselną wynaleźć).
      Paintball (o ile nie będzie za zimno), chlanie.
      Zwiedzanie miejscowych atrakcji (muzeum tego i owego, kościół taki i siaki, dom w którym mieszkał Lenin [o przepraszam- to poprzednia epoka- teraz musi być Papież]), chlanie (w wypadku muzeum może być problem z godzinami otwarcia - wypada wcześniej umówić wizytę z kustoszem i upewnić się, że danego dnia czynne jest w interesujących nas godzinach/że mamy wystarczająco dużą grupę, żeby zechciało się komuś otworzyć poza godzinami otwarcia).

Miasto daje w zimie jeszcze kilka opcji:
      1. tor kartingowy
      2. paintball/airgun
      3. kręgle, bilard dicho

Co do gier i zabaw "w hotelu" - przypomnij sobie oczepiny na najobleśniejszym weselu, na jakim byłeś. A teraz spisz listę i przygotuj (miast pary młodej wrzucić możesz losowo wybieranych "królową i króla nocy") podobne zabawy. Chlanie "przed" zdecydowanie uatrakcyjni przebieg gier i zabaw.
    • bombalska Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 19.12.12, 16:29
      Najpierw link na temat:
      podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,13021243,Polak_na_wyjezdzie_integracyjnym__kac__zdrady_i_wstyd.html#BoxSlotII3img
      Zwlaszcza polecam komentarz goscia z HIV.

A ponadto, to tydzien integracji to stanowcza przesada. Po 3 dniach ludzie sami powyjezdzaja. Bedziecie sie tylko meczyc.
    • gocha033 Dzieci robic mam Cie uczyc ? 06.03.13, 12:21
      dziki.dziku napisał(a):
      Byliście na takich wyjazdach? Co się robi wieczorami z szefostwem?

najpierw idzie sie do Szefa , przed sporzadzeniem planu takiej imprezy i pyta sie:
      - co Pan sobie zyczy, Panie Szefie ?
      dopiero potem uklada sie plan i ponownie idzie sie do szefa z prosba o akcepracje i ev. korekty.
    • derff Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 06.03.13, 12:58
      Conajmniej jeden dzień na poligonie z strzelaniem z łuku, bulee,ścianka wspinaczkowa,paintball,turniej tenisowy itp. Potem degustacja wina lub wisky i wystepy zespołu z tańcem Celtyckim lub coś w tym stylu. Oczywiście ognisko ze śpiewem biesiadnym.
    • voxave Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 12.03.13, 06:42
      Wieczorem szefostwu wchodzi sie do......łóżek.

Naiwna.
      • urko70 Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 12.03.13, 11:24
        voxave napisała:

> Wieczorem szefostwu wchodzi sie do......łóżek.

Masz albo złe doświadczenia albo przemawia przez Ciebie frustracja.
        Wyluzuj.
    • urko70 Re: Imprezy i wyjazdy integracyjne 12.03.13, 11:30
      dziki.dziku napisał(a):

> Bywaliście na takich? Co się robi na takich imprezach/wyjazdach? Mam być współo
      > rganizatorem - po raz pierwszy i nie mam o tym pojęcia a mam rzucić 10 pomysłów
      > :/ :/ Wyjazd jest aż na tydzień. Ja z kolega zajmujemy się częścią "rozrywkową
      > " przeznaczoną na czas już po szkoleniach i wykładach i nie wiem jak to ogarnąć
      > .
      > Byliście na takich wyjazdach? Co się robi wieczorami z szefostwem?

Nawet nie słyszałem o tygodniowej integracji i wydaje mi się, że to bujda na resorach.
      Ale powiedzmy, to ma być tygodniowe szkolenie z wieczornymi zabawami.

Dużo zależy od posiadanego budżetu na rozrywkę, jeśli budżet jest to:
      - wspolna kolacja ze świniakiem, piwem / winem w czasie której można zrobić nocny spacer i wrócić do żarcia i picie
      - kulig
      - wyjazd do jakis okolicznych atrakcji
      - tańce hulanki swawole... :)

A jak budżetu nie ma, to tylko spacery, gry i zabawy, ewentualnie tańce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka