Dodaj do ulubionych

LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !!

IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 15.10.04, 22:16
Obserwuj wątek
    • Gość: joj Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 22:35
      A po polskiemu to jak to bedzie ?
      • pauli7 Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! 15.10.04, 22:41
        taaaak, to zdecydowanie watek z rodzaju "co poeta [tu: autor watku] mial(a) na
        mysli"

ciekawe co to sa lepiej wady:) moze od lepienia cos?;)))

Pauli
    • Gość: czerwony kapturek Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:10
      rozumiem to na przekór wątku: 'zalety bycia kobietą'? ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      w kazdym razie, oczywiscie lepiej byc kobieta :P
      • Gość: czerwony kapturek Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:46
        ps.
        - kobiety często są przeciążone obowiązkami domowymi,
        - spotykają się z dyskryminacją,
        - mają dużo większe trudność na rynku pracy niż mężczyźni,
    • Gość: AS Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: *.68.72.129.debica72.tnp.pl 15.10.04, 23:17
      IQ 140, wyższe wykształcenie i własne zdanie - chyba takie mam wady :(
      • Gość: Worm Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: 80.51.227.* 15.10.04, 23:54
        Nie, prosze!!! Feministki sie zgadaly! Mi dobrze jest w skorze fazeta i za nic
        nie chce tego zmieniac
        • Gość: AS Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: *.68.72.129.debica72.tnp.pl 15.10.04, 23:55
          No i proszę - żeby mnie tak zaraz od feministek - no!no!
          Nieładnie
          • Gość: Worm Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: 80.51.227.* 16.10.04, 00:02
            Jesli sie pomylilem, to przepraszam. Jakos nie lubie zadnych grop osob, ktore
            probuja udowodnic swa wyzszosc nad innymi. I nie jestem w tym odosobniony.
            Feminizm porownuje troche do parad gejowskich. Ja nie musze na sile
            manifestowac i udowadniac wszystkim, ze jestem hetero i mam zone. A nawet
            gdybym musial, nie robilbym tego. Pozdrawiam
            • yvona73pol Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! 16.10.04, 02:26
              wiesz, to nie jest na sile, gdyby nie to, kobiety do tej pory nie mialyby praw
              wyborczych i prawa do pracy... w niektorych krajach to "wynalazki" 20 wieku...
              przypomina sie slynna debata KK czy Indianie maja dusze (przypominam, ze
              konkluzja brzmiala - nie maja - bo wtedy mozna bylo bezkarnie zajjac ich ziemie
              na dobra koscielne); napuszony feninizm - nie, upierdliwa walka, chocby i
              podjazdowa, o zniesienie dyskryminacji (vide - kobieta za te sama prace dostaje
              duuuzo mniej kasy, plus tzw. glass ceiling) - jak najbardziej;
              sadze, Worm, ze to nie sa jakies wygorowane zadania
            • blinski Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! 16.10.04, 10:08
              heheh, jesteś taki mądry, bo jesteś białym heteroseksualnym nie-semickim
              facetem (najpewniej katolikiem? jeśli nie to sory), i jakoś nie kroi się byś
              poczuł na swojej skórze co to jest dyskryminacja:)
              gdybyś należał do dyskryminowanej mniejszosći (lub niekoniecznie mniejszości,
              kobiet na świecie jest ogólne ciut więcej niż facetów:), inaczej byś śpiewał;)
            • gomory Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! 16.10.04, 10:48
              > Ja nie musze na sile manifestowac i udowadniac wszystkim, ze jestem hetero i
              mam zone

Gdyby byla - to ja bym chetnie sie wybral na parade heterykow zeby sie pobawic
              i potancowac. Nie kazdy powod jest dobry do zabawy, ale ten akurat wydaje mi
              sie odpowiedni :).
              Zreszta wiekszosc Polakow manifestuje ze ma juz zone. Organizuja swoiste parady
              uliczne: dzwonia puszkami, trabia klaksonami, jezdza przystrojonymi
              samochodami, przebieraja sie, racza duza iloscia alkoholu. Na Twoim slubie nie
              trabil klakson ;)?
              • Gość: Worm Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: 80.51.227.* 16.10.04, 12:09
                Klakson akurat nie, ale grala muzyka. Glosno. Idac Twoim tokiem rozumowania,
                kazda impreze nalezaloby nazywac manifestacja. To juz lekka przesada. Co do
                poprzednich postow, to drazni mnie dyskryminowanie kobiet i mniejszosci
                seksualnych. Jestem liberalem, ale po prostu nie znosze kiedy ktos, nachalnie
                pcha mi sie przed oczy, starajac sie wpoic, ze jest jedynym poszkodowanym na
                swiecie i nikt go nie rozumie. Niestety zachowania mniejszosci seksualnych i
                feministek sa coraz bardziej skrajne. Widac swiat nie dorosl jeszcze do
                tolerancji i na sile nic sie nie zmieni. Nie jestem homofobem, antysemita i
                chcialbym zeby kobiety byly traktowane na rowni z meszczyznami, ale
                jakiekolwiek skrajne manifestacje podwyzszaja mi cisnienie. I nie jestem
                katolikiem.
                • Gość: As Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: *.68.72.129.debica72.tnp.pl 16.10.04, 12:27
                  Chyba powinnam się wypowiedzieć, skoro Cie już tak zdenerwowałam. Nie jestem
                  feministką, nie jestem też zwolenniczką żadnych organizacji w imię "nasza
                  prawda jest jedyną racją, siostry". Ale potrafię zauważyć, że są faktycznie
                  poszkodowani na tym świecie, w imieniu których należy coś zrobić i głośno o tym
                  mówić. I niekoniecznie są to feministki czy geje - prawdę mówiąc uważam, że
                  dopóki nie narzucają swoich poglądów innym, powinni spotykać się z tolerancją.
                  Obopólną.
                  A co do własnego zdania jako wady - to czasem faktycznie jest dużą przeszkodą,
                  myślę, że byłoby mi łatwiej jako dobrze ułożonemu kociakowi. A nie jestem nim.
                  A na ślubie nie było nawet orkiestry - a potem cichutkie przyjęcie (tak na
                  marginesie).
                  Pozdrawiam
                  • stephen_s Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! 16.10.04, 12:33
                    "Dobrze ułożony kociak"..? Co to tak konkretnie znaczy, jeśli można zapytać? :)
                    • Gość: As Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: *.68.72.129.debica72.tnp.pl 16.10.04, 12:36
                      Taki, który nie drapie :)
                      • stephen_s Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! 16.10.04, 12:42
                        > Taki, który nie drapie :)

??? To znaczy..?
                        • Gość: As Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: *.68.72.146.debica72.tnp.pl 16.10.04, 12:58
                          Nie skacze do oczu. Nie rzuca się z pazurami. Wskakuje na kolana jak się chce
                          przytulić. Łasi się i mruczy... No co ty, nie wiesz jak się zachowują małe
                          kociaki?
                          A swoją drogą, to ja chyba jestem cholera :)
                          • stephen_s Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! 16.10.04, 13:03
                            > Nie skacze do oczu. Nie rzuca się z pazurami. Wskakuje na kolana jak się chce
                            > przytulić. Łasi się i mruczy... No co ty, nie wiesz jak się zachowują małe
                            > kociaki?

Ależ wiem :) Po prostu mam trudności z odniesieniem tego do kobiet :)

> A swoją drogą, to ja chyba jestem cholera :)

W mojej opinii to dobrze :)
                            • Gość: As Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: *.68.72.146.debica72.tnp.pl 16.10.04, 13:07
                              N oto w swietle tego, że nie jestem feministką może założe własną partię pod
                              sztanarem "cholery wszystkich krajow łaczcie się" ?? :)))))))
                              • stephen_s :))) (n/t) 16.10.04, 13:08

• daimona Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! 16.10.04, 12:14
              Czy Ty masz kompleksy? Gdzie ona się wywyższa? Popdała, że to jest wada, nie zaleta. I musze się z tym zgodzić - tak niestety jest. Bo panowie, tak jak Ty tutaj, są dziwnie drażliwi na punkcie swojej wyższości ;-)... Nie daj Boze więc, byśmy my, kobiety, były od Was lepsze w jakimkolwiek "męskim" polu, np.: zarabianiu pieniędzy, czy wykształceniu.*

* oczywiście zdarzaja się chlubne męskie wyjatki, nie widzącego w tym problemu ;)
              • Gość: Worm Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! IP: 80.51.227.* 16.10.04, 12:24
                Z calym szacunkiem daimona czytac to Ty umiesz, gorzej ze zrozumieniem tekstu.
                Nie mam kompleksow, nie mam rowniez manii wielkosci. Nikogo nie traktuje gorzej
                niz sobie na to zasluzyl, a juz na pewno nie uwazam kobiet za gorsze ode mnie.
                Ale takie wypowiedzi jak Twoje. Moja Zona wcale nie zarabia mniej niz ja, a
                czasem wiecej (specyfika zawodu) i jakos nie boleje nad tym. Nikt tu sie nie
                wywyzszal, przynajmniej ja tego nie odczulem. Ale Twoj post pachnie mi wlasnie
                tym nachalnym feminizmem, o ktorym pisalem. Przepraszam jesli Ci urazilem, ale
                nie wmawiaj mi wiecej, ze pisze cos, co nawet przez mysl by mi nie przeszlo.
                • daimona Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! 16.10.04, 13:23
                  Jeśli się pomyliłam, to przepraszam.

Jednak dialog biegł następująco:
                  "As: IQ 140, wyższe wykształcenie i własne zdanie - chyba takie mam wady :(
                  Ty: Nie, prosze!!! Feministki sie zgadaly! Mi dobrze jest w skorze fazeta i za
                  nic nie chce tego zmieniac
                  As: No i proszę - żeby mnie tak zaraz od feministek - no!no!
                  Nieładnie
                  Ty: (m.in.:) (...) Jakos nie lubie zadnych grop osob, ktore
                  probuja udowodnic swa wyzszosc nad innymi. (...)"

Wniosek z tego narzucał mi się taki, a nie inny ;-)
      • itsnotme Re: LEPIEJ WADY BYCIA KOBIETĄ !! 16.10.04, 19:24
        > IQ 140, wyższe wykształcenie i własne zdanie - chyba takie mam wady :(

i jeszcze narzekasz:>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka