Dodaj do ulubionych

Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygody)

27.02.05, 14:40
Czy macie jakieś problemy przy zakupue prezerwatyw - głównie mentalne...
Wstydzicie się? Wolicie kupwać u mężczyzny czy kobiety? Zżera was wstyd czy
raczej podnieca was ta sytuacja?
I gdzie? Sex-shop, kiosk-budka, salonik z gazetami, hipermarket? Czy
wolicie "bezpieczne" allegro i wirtualne seks-shopy?

Z 15 lat temu zauważyłem faceta kupujacego gumki w kiosku - po zapłaceniu
włożył rękę "do kiosku" a kioskarz przyłożył do jego ręki swoją i przekazał
mu gumy, żeby nikt nie widział ;-) A teraz całkiem często widzę młodych
chłopaków (bardzo często pary Chłopak z dziewczyną), które bez skrępowania
koglądają i kupują gumki w hipermarketach czy salonach Kolportera...
Obserwuj wątek
    • gomory Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 27.02.05, 15:26
      Jesli potrzebowalem to kupowalem czy to w hipermarkecie, stacji benzynowej, czy
      kiosku. Jest mi to obojetne kto sprzedaje czy kasuje. Nawet jesli czuje lekka
      niepewnosc przy zakupie w sklepach niesamoobslugowych, to nie na tyle bym nie
      kupil lub sie jakos specjalnie czerwienil. Nawet gdy byla przyglucha
      sprzedawczyni na polu kampingowym i musialem jej 3 razy powtarzac ze na pewno
      dobrze uslyszala, i na pewno chce kupic paczke prezerwatyw ;).
      • Gość: Wojtek Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:15
        Szkoda, że nie ma już condomatów :-)
        • Gość: Fjord Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: 82.177.97.* 27.02.05, 17:21
          Ja ostatnio kupowalem w aptece , w dosc ruchliwym centrum handlowym ;) Sprzedawala kobieta a za mna stało stadko moich kumpli :D
        • Gość: ScamZ Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: 80.48.17.* 27.02.05, 20:26
          Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Szkoda, że nie ma już condomatów :-)

Jak to nie ma? W P-kowie Trybunalskim są bodajże 3... A ruch przy nich jak
          skurczybyk... ;)
      • maliniasty220v Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 01.03.05, 17:00
        Ja nie kupuje bo lepiej bez.A jak juz kupuje to w supermarkecie
    • diastema Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 27.02.05, 17:58
      a to jakis wstyd kupowac??czy jak??a moze trzeba miec przy tym jakies przygody??
      • Gość: Anioł Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 18:32
        Ja się stresuję... To znaczy głupio mi tak, boi nie wiem, co sobie sprzedawca
        pomyśli. Kupuję tylko w seks-shopach. A w aptece? NIGDY
        • Gość: Kasia Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.05, 19:15
          No pewnie sobie sprzedawca pomysli, ze jestes jakis nienormalny i chcesz seks
          uprawiac :D
          • Gość: Anioł Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:29
            Wiesz, jak jest w Polsce... Nigdy nie wiesz, czy nie trafisz na dewota, który
            cię pogoni ;-)
            • Gość: mili Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 01:28
              Troche racji masz.Sa dewoci, ale olej ich. Co ma Cie obchodzic co pani/pan w
              aptece o Tobie pomysli. Zreszta jesli tak ich bulwersuje uzywanie prezerwatyw
              powinni wybrac inne miejsce pracy niz apteka mym zdaniem. A moze znacie
              apteki,w ktorych nie sprzedaja prezerwatyw, albo postinoru ze wzgledow
              ideologicznych??
              pzdr
              • Gość: Wacek Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.244.150.10.ostrow2.tnp.pl 01.03.05, 01:31
                ja znam jedną gdzie pewna pani ma zawsze problemy ze sprzedaniem właśnie ze
                względów ideologicznych, ale lubie tam chodzić i jej słuchać - śmieszna jest...
                kiedyś przyszedłem z kumplami z pokoju i babka wyskoczyła z tekstem: "i wy
                wszyscy tak nie po bożemu? " Od tamtej pory cały akademik tam chodzi :D
            • lala.laleczna Nie zrzucaj, dzieciaku, winy na Polskę. Sam jesteś 01.03.05, 09:44
              dziwny, zakompleksiony, a winę zrzucasz na innych. Powinieneś się leczyć!
              • Gość: Ptyś Re: Nie zrzucaj, dzieciaku, winy na Polskę. Sam j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 17:32
                No wiesz. Jeśli go ktoś tak na forum potraktuje, to mniej zakompleksiony nie
                będzie. Moim zdaniem nie musi się leczyć skoro potrafi otwarcie przyznać że ma
                opory i czasem mu głupio. Ty się nigdy niczego nie boisz? Tak nieracjonalnie,
                że wiesz że to nic takiego ale jednak tak jakos Ci głupio? Ja tak czasem mam i
                chyba nie musze sie leczyć.
                • lala.laleczna Jeśli mam irracjonalne opory, to nie zwalam winy 02.03.05, 11:37
                  na bliźnich. Ot co.
        • diastema Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 27.02.05, 19:49
          pewnie ci zazdrosci hehe ;) a co mnie obchodzi co sobie jakis sprzedawca
          mysli ;)
    • figurka_z_porcelany Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 27.02.05, 20:17
      Najczęściej robiąc duże zakupy w hipermarkecie - po prostu dorzucam do koszyka
      i już. Albo w aptece, wcale nie jakiejść wybranej. W osiedlowej, w której znają
      mnie wszystkie farmaceutki - też. Z rozbawieniem obserwuję, że to one są
      speszone - nie ja.
      • Gość: Fjord Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: 82.177.97.* 27.02.05, 20:59
        Ja nie widze w tym nic wstydliwego ;) Wszystko jest dla ludzi...
        • michaelandro Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 27.02.05, 21:56
          A wy to macie po piętnaście lat, że macie z tym problemy? bez przesady.

W zeszloroczne walentynki kupowałem prezerwatywy w aptece w Geancie, wypełniłem
          kupon i wygrałem zakupy za 800 zł :)
          • Gość: truskorek Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:51
            To się nazywa mieć szczęście:D Nie rozumiem tylko jednej rzeczy: jak można być
            zakłopotanym kupując [rezerwatywy w aptece? To jeden z pierwszych punktów, w
            których powinno się dokonywać właśnie takich zakupów-środki higieniczne w 100% -
            jeśli jakaś babcia farmaceutka się krzywi, to znaczy, ze w zupełności się do
            swojego zawodu nie nadaje.
            Poza tym - po co się czaić? Wszystko jest dla ludzi...;]
        • Gość: nie_patrz Re: nooooo niby tak, ale ............... IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.02.05, 04:23
          no niby nie ma nic wstydliwego, a nawet "popisujesz" się rozwagą i hmmmm,
          dobrym smakiem ;)

Ale zawsze jest jakos głupio....
          Moze dlatego że ciagle wiele osób myśli sobie, że albo tabletki anty.

albo kalendarzyk (ci od R.Maryja)

a jak kupujesz gumy to pewno bedzie seks okazjonalny - czyli zobczeniec ;))))

---
          pzdr
          tapety.tapety.glt.pl

• Gość: Aniołek Re: nooooo niby tak, ale ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:14
            Hehhehe... Jak gumy to jednorazowy numerek? Dobre... Tak bym tego nie
            zinterpretował... Ale chyba najłatwiej na stacjach beznynowych
      • Gość: Lycon Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 13:32
        Ostatnio kupowałem w aptece gdzie były same panie i w tym jakieś młode
        stażystki. Było bardzo zabawnie, bo czasem lubie powybiera a nie biore co
        popadnie. hehe. To prawda nie wiem kto był speszony ja czy one? Nurtuje mnie
        też pytanie dlaczego polacy są tak mentalnie upośledzeni? Jakbyśmy żyli daleko
        przed jakąkolwiek rewolucją seksualną? Halo! sex to już nie tabu!
        • Gość: truskorek Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:57
          Ostatnio byłam świadkiem takowych zakupów właśnie w aptece i o dziwo, zaskoczył
          mnie profesjonalizm farmaceutki - brak zupełnie jakichkolwiek dziwnych reakcji,
          po prostu doradzała, wybierała etc., znała się kobita na rzeczy. I nie było
          niczego żenującego, że ktoś chce kupić prezerwatywy oraz zastanawia się, JAKIE.
          Mówi się, ze w Polsce seks to temat tabu. Mówi się! Ale w rzeczywistości jest
          inaczej. Gdybyśmy przestali trochę narzekać na "to tabu", które rzekomo Jest,
          TO BY GO NIE BYŁO:D Sami sobie jesteśmy winni:D Czego tu się wstydzić?
    • amelia1 Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 27.02.05, 23:05
      > Czy macie jakieś problemy przy zakupue prezerwatyw - głównie mentalne...
      > Wstydzicie się? Wolicie kupwać u mężczyzny czy kobiety? Zżera was wstyd czy
      > raczej podnieca was ta sytuacja?

Nie zżera ani nie podnieca.
    • Gość: MEN Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.ksiezyc.pl 27.02.05, 23:47
      a ja miewam przygody...
      np odwiedzenie6 aptek w miescie bo nigdzie nie mozna kupic takich jakich szukam
      szlak mnie momentami trafia...
      • Gość: zibi Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 01:30
        A jakich szukasz,ze ich nie ma? Jesli mozesz napisac.
        • Gość: MEN Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.ksiezyc.pl 28.02.05, 18:06
          unimil xxl
          contex xxl
          durex comfort xl
          najczesciej sa tylko podstawowe z serji...
          • Gość: Iommek Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.chello.pl 01.03.05, 00:35
            Niezłe, ale już wypisujesz różne głupoty na sieci, to staraj się bez
            ortografów. Bo w każdym twoim poście jest błąd. Żenada.
            • Gość: MEN Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.ksiezyc.pl 01.03.05, 09:07
              pocieszaj sie maluczki;))))))))))))
          • Gość: mamba Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:03
            no na przykład spróbuj w aptece kupić tzw. multipack, czyli coś większego niż
            3szt. jeśli w ogóle są (często nie ma) to tylko durexa czyli te najdroższe.
            naszych krajowych nie uświadczysz!
          • Gość: elle Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 01.03.05, 12:27
            > unimil xxl
            > contex xxl
            > durex comfort xl

jak nie mają, to niech zamówią dla cieie. odbierzesz je następnego dnia.
            • Gość: M3 Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.gl.digi.pl 01.03.05, 13:43
              nie przeczeka do nastepnego dnia xD
    • Gość: zenon gajowniczek Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: 80.53.160.* 28.02.05, 17:02
      Pare tygodni temu byłem swiadkiem jak tatuś z dwoma synami jeden w wieku 10-11
      drugi 13-14 robili zakupy w jednym z hipremarketów. Kiedy wykładali towar na
      kasę tatuś mówi do starszego cyt:" Maciek podaj mi tę czerwoną i zielona paczkę
      prezerwatyw".
      Po reakcji tatusia i chłopaków odniosłem wrażenie że problem antykoncepcji w
      ich domu nie istnieje. Jest rzecza naturalną i normalną. Kto chce niech wierzy
      a jak nie to trudno.
      pozdrawiam
      • amfenix Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 28.02.05, 17:15
        Hehe ja kiedyś z braku czasu pracownika wysłałam i tak musiał zatankować
        samochód:)Z kamienną twarzą zapytał czy mam jakieś szczególne wymagania:)))
      • Gość: Anioł Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:57
        Marzenie... TAK TO POWINNO WYGLĄDAĆ!
        Nikt chyba nie krępuje się kupić chusteczek higienicznych, papieru toaletowego,
        podpasek, a ja bym gumy sytuował własnie wśród produktów "higienicznych"
        lum "medycznych" - APAPU też nikt się nie wstydzi kupować
        • kisielt Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 01.03.05, 03:58
          Apapu... są leki na bardziej przykre dolegliwości... prostanol naprzykład
        • Gość: truskorek Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 23:00
          W istocie-jest to artykuł higieniczny.
    • Gość: dzingis Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.adsl.hansenet.de 28.02.05, 17:21

jakos nigdy nie mialem problemow z zakupem. sprzedawcy tez normalka. zreszta w
      sumie prezerwatych nie uzywam, bo nie lubie z.
      • kajot-de Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 01.03.05, 17:00
        popieram :D
    • Gość: Klara Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.4web.pl 28.02.05, 18:16
      Dziwny temat...Jakos nie przypominam sobie, zebym wstydziła się kupić tampony,
      albo kolezance wkładki laktacyjne...
      Nie rozumiem, czego się tu wstydzić, wstydzić to się mozna faktu, że w tym
      kraju za wypisanie recepty na Postinor trzeba niekiedy zapłacic 50 zł,
      bo...tyle warte jest sumienie lekarza w pogotowiu czy gdziekolwiek indziej ...
    • Gość: draek Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:42
      Jak bylem mlody (i glupi) to sie wstydzilem i zawsze czekalem az sie kolejka w
      aptece skonczy. Brałem obojetnie jakie i prawie uciekalem.
      Ale juz mi przeszlo.
    • Gość: mirelka Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: 81.15.226.* 28.02.05, 20:08
      Jak się ktoś wstydzi to niech na Allegro kupuje tam jest duży wybór :)
      • Gość: ja:) Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.05, 22:55
        stoje kiedys w aptece, przede mna chlopak parenascie lat, za mna kolejka i
        takchlopak mowijakos ta:"poprosze witamine c, acatar, aspiryne i paczke
        prezerwatyw" a facetka "ajakich" a on "byyyyleeeeee jakich'"
    • oban Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 01.03.05, 00:38
      Ciekawe : flaszke belta kupic - nie problem, tabletki na kaca - nie problem.
      Prezerwatywy - juz problem.
      Ale moze byc tez ciekawie, kiedys kupowalem w pustej aptece, pani magister
      miala duzo czasu i chciala sprzedac najlepszy produkt, tak "na miare". Nie
      macie pojecie jak dlugo mozna sprzedac/kupowac prezerwatywy.
      • Gość: aniołeq Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.udn.pl 01.03.05, 00:43
        hehe no taq wam sie zdaje że zaden problem ale jak raz poszłam kupic do apteki
        to farmacentka sie pyta a panienka to nie za młoda jest? hehz myslalam ze sie
        spale ze wstydu....ale nie mowiac jej nic wyjełam jej i pokazałam
        dowod..........od tamtej pory powiedzialam ze juz wole bez niz sama mam kupowac
    • Gość: Tadeusz Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.200-131-66.mc.videotron.ca 01.03.05, 04:31
      Czy ten tekst zostal wstawiony po to,aby nam zasugerowac,ze ostentacyjne
      kupowanie prezerwatyw uchodzic ma dzisiaj za akt cywilnej i obywatelskiej
      odwagi?A moze za cos z czego nalezy byc dumnym?Trocki i Lenin juz nie zyja,a
      permanentna rewolucja krazy po swiecie.Jak dlugo jeszcze?
      • Gość: 4jajeczny Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.mo-stlouis0.sa.earthlink.net 01.03.05, 07:26
        ja to zawsze najpierw przymierzam przed zakupem
        ekspedientki to lubia
      • Gość: scept89 narciarka i szynel do kostek IP: *.ljcrf.edu 01.03.05, 07:53
        Gość portalu: Tadeusz napisał(a):
        > Czy ten tekst zostal wstawiony po to,aby nam zasugerowac,ze ostentacyjne
        > kupowanie prezerwatyw uchodzic ma dzisiaj za akt cywilnej i obywatelskiej
        > odwagi?A moze za cos z czego nalezy byc dumnym?

Lepiej prezentowac zachowania seksualne na poziomie szczeniaka z proca na trzepaku?

• organza77 prezerwatywy z Duralexu 01.03.05, 08:59
          Moja siostra jest farmaceutką i pracuje w aptece. Pewnego dnia zjawia się młody
          chłopak i z wypiekami na twarzy prosi o paczkę prezerwatyw z Duralexu.
          Siostra na to- z jasnego czy ciemnego szkła?
          On z konsternacją - Jakie?
          Siostra- Mogą być albo z jasnego lub ciemnego szkła. Chyba,że chce Pan
          prezerwtywy Durexa. Tu mamy większy wybór- gładkie, profilowane, z dodatkiem
          środka nawilżającego, smakowe
          On- z jeszcze większymi wypiekami- zwykłe, bieżnikowane (!!??)
          Siostra- dam Panu- truskawkowe.Mogą być?

Chłopak zapłacił i uciekł z apteki jak niepyszny.
    • Gość: gość Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: 195.116.22.* 01.03.05, 09:19
      Wkurzające to jest to, że prezerwatywy zawsze są gdzieś pochowane w najgorszy
      kąt apteki. Człowiek chciałby sobie zobaczyć, co jest dostępne, wybrać, ale
      oczywiście możliwość ma dopiero jak dojdzie do okienka a za nim napiera kolejka
      i trzeba się spieszyć...

No i zniknęły gdzieś czarne LifeStylesy ;-(
    • Gość: KosmoS Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: 5.1.* / *.kuleuven.ac.be 01.03.05, 09:44
      Hehe, ja mam kumpla ktory ma karte honorowego krowiodawcy. Od dawna sie umawiamy
      ze pojdziemy razem do apteki na pl Wilsona w Wawie (srednia wieku klientow ok 70
      lat), i korzystajac z jego karty (honorowi bez kolejki) dokonamy zakupu sporej
      ilosci kondomow. Temperature powinno dodatkowo podniesc to, ze chociaz obydwaj
      jestesmy hetero i mamy dziewczyny, to mamy zamiar pozorowac zakup dla "naszej
      pary", konsultujac sie przy tym i potwierdzajac swoje preferencje.
      Moze byc ciekawie, ale mozemy i w pysk dostac.
      Moze to drugie nawet nam sie bedzie nalezalo :(((
    • Gość: olo Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.eltronik.net.pl 01.03.05, 10:18
      Nie jestem z tych wstydliwych, ale głupio mi się zrobiło kiedy kupowałem w
      supermarkecie prezerwatywy i sprzedawczyni nie miała takich o jakie mi
      chodziło. Wstała od kasy i na cały głos krzyknęła " Zosia, a nie ma u ciebie
      tych durexów, bo tu jeden pan się uparł że inne mu nie pasują." :)
      Za chwilę zosia stwierdziła ze nie ma, ale jako dobra sprzedawczyni zawołała do
      innej kolezanki i tak dalej. Trwało to jakieś 10 minut. Prezerwatywy się
      znalazły, a ponad setka klientów miała niezły ubaw, choć raczej ze sprzedawczyń
      niż ze mnie.
      Mieszkam w małym miasteczku - (30 tys mieszkańców)i juz kilka dni później
      znajomy się śmiał ze jego dziewczyna wie jakich prezerwatyw używam.
      • Gość: quleczka Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: 217.153.29.* 01.03.05, 21:07
        Hihihi...ale mnie rozbawiłeś tą historią :-)

Ja mieszkam w sporym mieście i nigdy nie miałam żadnych ciekawych historii z
        tym związanych. Co prawda najczęściej jak nie biorę tabletek to prezerwatywy
        kupuje mój chłopak ale parę razy mi też miałam okazję i nie jest to dla mnie
        żaden problem.

Kupuję najczęściej w aptece bo jest blisko i przynajmniej wiem ,że opakowanie
        nie leżało latami na przykład na slońcu na wystawie jak w wielu kioskach
        Ruchu ;-)
    • luka120 Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 01.03.05, 10:59
      Ja nie rozumiem dlaczego ludzie mają jakieś opory przed kupowaniem
      prezerwatyw.Ja kupowalam je normalinie i nie miało to znaczenia gdzie je
      kupowałam i ile osób na to patrzyło.Jesteśmy społeczeństwem bardzo zakłamanym
      lepiej piętnować ludzi kupujacych prezerwatywy, ostentacyjnie demonstrować
      swoje niezadowolenie a potem wygłaszac swoje sądy na temat 15 letnich matek czy
      ludzi zarażonych różnymi chorobami przenoszonymi droga płciową.Lepiej świadomie
      przezwyciężyć wstyd niż potem cierpieć i wychowywać niechciane dziecko lub je
      porzucić.Lepiej dmuchac na zimne i świadomie planować rodzinę!!!!!!
      • boowoman Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 01.03.05, 13:34
        luka120 napisała:

> Ja nie rozumiem dlaczego ludzie mają jakieś opory przed kupowaniem
        > prezerwatyw.Ja kupowalam je normalinie i nie miało to znaczenia gdzie je
        > kupowałam i ile osób na to patrzyło.Jesteśmy społeczeństwem bardzo zakłamanym
        > lepiej piętnować ludzi kupujacych prezerwatywy, ostentacyjnie demonstrować
        > swoje niezadowolenie a potem wygłaszac swoje sądy na temat 15 letnich matek
        czy
        >
        > ludzi zarażonych różnymi chorobami przenoszonymi droga płciową.Lepiej
        świadomie
        >
        > przezwyciężyć wstyd niż potem cierpieć i wychowywać niechciane dziecko lub je
        > porzucić.Lepiej dmuchac na zimne i świadomie planować rodzinę!!!!!!

W pełni popieram. Bardzo mądra wypowiedź!
    • tripper hmmm... 01.03.05, 11:17
      gdybym wstydzil sie kupowac prezerwatywy, byc moze mialbym juz gromadke
      nieslubnych dzieci albo jakas chorobe weneryczna za soba lub dopiero w trakcie

prezerwatywy najlepiej chyba kupowac w aptekach - po pierwsze, przechowywane sa
      zgodnie ze standardami, po drugie, farmaceuci wiedza, ze sa rozne rodzaje
      prezerwatyw i produkuja je rozne firmy, po trzecie - jest mniejsze
      prawdopodobienstwo glupich usmiechow (ja swoja droga nie widzialem zadnnych
      glupich usmiechow nigdzie i nigdy, przy kupowaniu prezerwatyw, oczywiscie)
    • Gość: lucek Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:48
      Ja nie mam żadnego problemu z kupowaniem prezerwatyw.
      Kupuję zazwyczaj w aptece albo w jakimś 'dobrym' sklepie.
      Nie ma różnicy czy sprzedaje mi facet czy kobieta.
      Chcę to kupuję.
      Nie mam żadnego skrępowania czy coś w tym rodzaju.
      Przecież to normalne, że ludzie się kochają,
      więc uważam, że nikt nie powinien się wstydzić, że kupuje
      prezerwatywy.
      Jeśli chodzi o sex-shopy : jeszcze nie próbowałem
      kupować tam jakichś gadżetów dla siebie,
      co najwyżej dla znajomego na prezent, ale też nie czułem się skrępowany.
      Pozdrawiam.
    • zakompleksiony Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 01.03.05, 12:52
      Ja kupuje Unimil XXS miniature
      • kisielt XXS 01.03.05, 13:16
        Mam nadzieję, że robisz to z dumą.
    • Gość: Edtya Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.teleton.pl 01.03.05, 13:48
      Ja kiedyś kupowałam (czasam ja, czasem mój facet), kto akurat miał po drodze
      aptekę. Kupowaliśmy tylko w aptece, do tych mamy zaufanie. I jakoś mi do głowy
      nie przyszło, żeby się wstydzić. Dla mnie to normalna rzecz. Mam zachodzić w
      ciążę, bo co? W ogóle nie rozumiem jak się można tego wstdzić. Moim zdaniem, o
      kimś kto używa prezerwatyw można powiedzieć, ze jest odpoiwdzialny i myslący i
      tego mam się wstydzić?
    • Gość: ala Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 14:44
      Mój mąż kupuje w aptece, jedyne pewne miejsce!!!!!!!!!!
    • Gość: Krawiec Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:21
      Ja tam sie nie wstydze! !odchodzę do lady i mówię że chcialbym kupic paczke
      prezerwatyw. Czasami tylko ekspedientka dziwnie na mnie patrzy:)
      • adonaii Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 01.03.05, 15:46
        A jak kupić wibrator?
        • ania9956 Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 01.03.05, 21:38
          adonaii napisała:

> A jak kupić wibrator? Hej to bardzo proste!jesli oczywiscie jest sie
          pełnoletnim!!idziesz do tzw.sklepu sex-shop oglądasz i prosisz czy mozesz go
          np.zobaczyc i jak ci pasuje to go kupujesz:) Życze powodzenia przy zakupie!ja
          jestem odważna nie mam z tym problemu!!kupiłam sobie ostatnio w takim miejscu
          kajdanki...powodzenia
    • Gość: agata Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 16:10
      przede mna w kolejce w aptece stala parka-on napakowany cwaniak,lysy w
      skorzanej kurtce,ona blond(w sumie siwe),szpilki,obcisly kostiumik...koles mowi
      ze chce prezerwatywy,ekspednientka -jakie?,on -wieksze,takie XL. blond panienka
      zdziwiona...-???jak to?na co ci duze? wez lepiej te z wypustkami
      ;)
      koles widzialam ze zacisna piesci hahaha...
    • Gość: monika Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.05, 16:10
      Kupuje razem z mezem lub on sam. Tylko w aptekach!
      • rhemek [...] 01.03.05, 16:17
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Ola Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.03.05, 16:22
          Wiecie co,kiedys bylam z moim chłopakiem po prezerwatywy w osiedlowej
          aptece,jestem zwolnniczka tego iz wszystko jest dla ludzi,chyba po to to
          produkuja zeby tego uzywac,za nami stala stara babcia i jak usluszala ze on
          wybiera prezerwatywy to oburzona na cała apteke rzucila ze to nie jest
          moralne,ja na to odparłam (z calym szacunkiem dla babć)ze skleroza nie boli i
          zapomnial wół jak cieleciem był...
      • ania9956 Re: Jak i gdzie kupujecie PREZERWATYWY (+ przygod 01.03.05, 21:41
        hej! kupywanie prezerwatyw nie sprawia mi problemów!!gdzie jestem to poprostu
        kupie:kiosk,apteka,sex-shop,stacja benzynowa...Należe do odwaznych ludzi:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka