miriamkqa 10.05.05, 12:49 kto w waszym związku więcej daje, a kto więcej bierze? A może jest po równo? Rezygnujecie z czegos dla partnera? Jesli tak, to z czego? Jesli nie, to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gomory Re: związki 10.05.05, 12:59 W partnerskim zwiazku kobieta powinna dobrze dawac ;). Odpowiedz Link Zgłoś
gomory Re: związki 10.05.05, 21:22 > mezczyzna tez:) Nooo... zwlaszcza po wyplacie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
tony82 Re: związki 10.05.05, 21:23 Bóg dał, Bóg wziął, a kto daje i zabiera... :P Ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: związki 15.05.05, 15:51 miriamkqa napisała: > kto w waszym związku więcej daje, a kto więcej bierze? A może jest po równo? > Rezygnujecie z czegos dla partnera? Jesli tak, to z czego? Jesli nie, to > dlaczego? Jeśli ludzie dobrze się dobrali to czerpią przyjemności z dawania drugiej osobie wszystkiego - miłości, radości, dotyku, poczucia bezpieczeństwa. W zamian dostają to samo, a nawet więcej. Problem pojawia się gdy dajesz wszystko, a dostajesz niewiele (albo odwrotnie). W moim związku (pisałam o tym) ja dawałam, a on brał. I tak było długo, lata całe. Pojawił się ktoś, kto chętnie dałby mi to wszystko czego nie chciał dawać mąż. Kuszący, a nawet bardzo kuszący sposób na "dostanie" wszystkiego tego co powinien dać mi mąż. Nie skorzystałam. Porozmawiałam z mężem, długo bardzo długo (wczoraj zresztą miało to miejsce:)Popłakaliśmy się oboje. Od wczoraj zakochaliśmy się w sobie na nowo. Czasami potrzebny jest taki wstrząs. Nie wiem czy to było na temat. Twoje pytanie jest bardzo ważne, bo na tym polega szczęście - dawać a nie tylko brać. Szkoda, ze zostało potraktowane przez innych w taki powierzchowny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
kostek666 Re: związki 15.05.05, 21:19 Hmmm myślę to jest względne,bo kobieta inaczej widzi to co daje facet a facet inaczej to co daje baba... John Gray - "Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus"- polecam lekturę Odpowiedz Link Zgłoś