Dodaj do ulubionych

czy facet potrafi przebaczać??

23.06.05, 12:22
Chodzi mi konkretnie o zdradę, konkretniej: o jeden pocałunek.
Przy założeniu,że dziewczyna żałuje bardzo, obiecuje dosłownie wszystko itd.
Czy facet może wybaczyć, a jeśli nie to jakie mogą być przyczyny braku
wybaczenia??
Mówił,że kocha najbardziej na świecie i nigdy nie zostawi....
Obserwuj wątek
    • tony82 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 12:23
      Nie.
      • slawek73 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 12:24
        Przeważnie tak. Ale nie zapomni ci tego nigdy.
        • jula09 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 12:32
          Nie potrafi.
          Będzie udawał, że nie ma sprawy,
          nic sie nie stało,
          a poźniej wypomni w najmniej oczekiwanym momencie.
          • tony82 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 12:34
            Za to kobieta zaleje się łzami i całą winę zrzuci na ta podłą s... co jej
            faceta odbiła:P
          • slawek73 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 12:37
            Fakt, haka na ciebie bedzie miał zawsze....
            • niuni4 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 12:53
              A więc rzeczy w stylu "miłość ci wszystko wybaczy" to raczej nic nie warte
              brednie..

Ja chciałam się nawet odizolować od wszystkich i wszystkiego, wyjechać, zmienić
              zupełnie otoczenie, odciąć się po prostu, żeby wiedział,że to naprawdę był
              błąd, którego żałuję i wiem na stówkę,że nigdy więcej

Czemu na nim zupełnie nic nie robi wrażenia - ani moje łzy, ani te wszystkie
              obietnice NIC

Może powinnam czekać, może kiedyś będzie chciał wrócić, jak myślicie
              Było nam razem naprawdę dobrze, rozumieliśmy się jak z nikim innym, a on
              wiedział,że zrobię dla niego wszystko
              • krecilapka Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 13:10
                Jak sie z kims lizalas, to go oklamalas. Jak klamalas, to moze i klamiesz ze
                tylko jezyk Ci do buzi wkladal. No to jak sie pozniej z taka dziewczyna np.
                calowac? Przeciesz moglas nawet loda robic. Nie ma co wybaczac takim co sie nie
                szanuja.
                • jula09 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 13:28
                  Krecilapko,
                  całowałaś sie tylko z jednym facetem w swoim życiu?
                  Współczuję.
                  • wielorak BREDNIE.... 23.06.05, 13:39
                    Ha ha kobieta nawet buziaka nie może dać bo hak na całe życie to po co my
                    kobiety przebaczamy? A facet może się sexić na prawo i lewo.

art.2 Konstytucji mówi Polska jest demokratycznym państwem prawnym
                    urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej

echh
                    • tony82 Re: BREDNIE.... 23.06.05, 13:46
                      > art.2 Konstytucji mówi Polska jest demokratycznym państwem prawnym
                      > urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej

I to znaczy, że moja, czy Twoja połowica może się ku..ć na każdym rogu?
                      Ja jestem wietny i tego wymagam od kobiety. Nie podoba się jej, wiadomo:))
                      • tony82 Re: BREDNIE.... 23.06.05, 13:46
                        Miało być wierny:)
                    • niuni4 Re: BREDNIE.... 23.06.05, 14:38
                      Myślałam, żeby mu o tym nie mówić, ale ponieważ w naszym związku od
                      jakiegośczasu układało się źle, on powiedział,że jak mu szczerze (bo tylko na
                      szczerości można coś zbudować) wszystko powiem to będzie w stanie mi przebaczyć.
                      Powiedziałam
                      I co
                      Głupia byłam

Ja: Mam okres, źle się czuję, ale Kotku na razie nie będziemy rodzicami
                      On: Ty napewno, ale ja nie wiem czy to ja byłbym ojcem

To taki przykład z naszego związku, zanim ten pamiętny buziak się jeszcze
                      wydarzył. Przed tym wydarzeniem przez dwa lata nawet nie spojrzałam na innego,
                      ale mój chłopak podejrzewał mnie o wszystko i nigdy nie miał do mnie zaufania.
                      I wykrakał..
                      • tony82 Re: BREDNIE.... 23.06.05, 14:39
                        A po co jesteście razem?
                      • krecilapka Re: BREDNIE.... 23.06.05, 14:44
                        Nie wykrakal, tylko sama to zrobilas! Ale perfidnie chcesz zwalic wine na
                        niego. Swoja droga to i tak sama jestes temu winna, trzeba bylo sie nie zadawac
                        z takim burakiem.
                      • drak62 Re: BREDNIE.... 23.06.05, 15:31
                        niuni4 napisała:

> Myślałam, żeby mu o tym nie mówić, ale ponieważ w naszym związku od
                        > jakiegośczasu układało się źle, on powiedział,że jak mu szczerze (bo tylko na
                        > szczerości można coś zbudować) wszystko powiem to będzie w stanie mi
                        przebaczyć
                        > .
                        > Powiedziałam
                        > I co
                        > Głupia byłam
                        >
                        > Ja: Mam okres, źle się czuję, ale Kotku na razie nie będziemy rodzicami
                        > On: Ty napewno, ale ja nie wiem czy to ja byłbym ojcem
                        >
                        > To taki przykład z naszego związku, zanim ten pamiętny buziak się jeszcze
                        > wydarzył. Przed tym wydarzeniem przez dwa lata nawet nie spojrzałam na
                        innego,
                        > ale mój chłopak podejrzewał mnie o wszystko i nigdy nie miał do mnie zaufania.
                        > I wykrakał..

Niunia, daj sobie spokój z tym facetem. Przez nastepne 10 lat będziesz miała
                        codziennie takie wymówki i teksty.
                        Wierz mi że kochajacy mężczyzna może wybaczyć pocałunek - przecież nie
                        przespałaś sie z nikim. Czujesz się winna w sposób nieproporcjonalny do czynu.

Swoją drogą kolejna przestroga dla dziewczyn/kobiet - szczere rozmowy zostawcie
                        sobie do spowiedzi.
                        • smoke5 Re: BREDNIE.... 23.06.05, 16:20
                          hmm widze ze panicz mlodziutki jeszcze bo podstawa zwiazku to szczerosc.
                          to ze pocalowalas no trudno stalo sie ale przeciez wybralas jego to powinno dla
                          niego oznaczac ze jest lepszy i to z nim chcesz byc.
                          ale tez rozumiem go ze jest zazdrosny bo trudno odzyskac stracone zaufanie.
                          niestety ale wyglada na to ze nie uda wam sie nic juz stworzyc on bedzie sie
                          obrazal i komentowal ty bedziesz sie miotac. moze on zdradzi jako taki odwet...
                          czasami lepiej sie rozstac i ochlonac.
                          ja np nie bylbym w stanie calowac sie znowu z dziewzyna wiedzac ze ktos inny
                          wpychal jej jezor do gardla. fuj
                          a takie rady "milosc wybaczy" to owszem sa trafne jak jest na czym budowac i o
                          co walczyc tak wtedy milosc wybacza ale to wszystko z czasem.
                          a co do zdrady to dla niektorych pocalunek jest gorszy niz czysty sex. bo z
                          sexem moze byc tak ze po prostu skok w bok ale pocalunek swiadczy o tym ze w
                          gre wchodzily rowniez uczucia i to moze zabolec najbardziej zdrada nie fizyczna
                          ale uczuciowa( to tak jak w agencji barabara ok ale calowac nie wolno).
                      • diabel.tasmanski Re: BREDNIE.... 24.06.05, 08:35
                        >.....Przed tym wydarzeniem przez dwa lata nawet nie spojrzałam na innego,
                        > ale mój chłopak podejrzewał mnie o wszystko i nigdy nie miał do mnie zaufania.
                        > I wykrakał..

Mądry człowiek z tego faceta że nie ufał. Jak widać wiedział że wcześniej czy
                        później każda sie puści
                  • krecilapka Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 14:45
                    Znam takie co caluje po kilku dziennie, wiesz jak sie je nazywa?
                    • smoke5 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 22:25
                      nie jak?
                      • krecilapka Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 09:45
                        Brzydko ;). Np. bywaja nazywane dziwkami.
                  • darek12345 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 00:21
                    jula09 napisała:

> Krecilapko,
                    > całowałaś sie tylko z jednym facetem w swoim życiu?
                    > Współczuję.

Nie rozumiem, czego Jej współczujesz.
                    Czy całowanie się z facetami to taki rarytas?
              • diabel.tasmanski Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 08:30
                > Czemu na nim zupełnie nic nie robi wrażenia - ani moje łzy, ani te wszystkie
                > obietnice NIC

bo facet wie ze nie dotrzymujesz obietniec. Nie takie rzezcy mu suż obiecywałaś.
    • drak62 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 14:53
      niuni4 napisała:

> Chodzi mi konkretnie o zdradę, konkretniej: o jeden pocałunek.
      > Przy założeniu,że dziewczyna żałuje bardzo, obiecuje dosłownie wszystko itd.
      > Czy facet może wybaczyć, a jeśli nie to jakie mogą być przyczyny braku
      > wybaczenia??
      > Mówił,że kocha najbardziej na świecie i nigdy nie zostawi....

Jeden pocałunek nie jest zdradą, nie zadręczaj się.
      Dojrzały mężczyzna wybaczy taki niewinny incydent, natomiast niedojrzały
      emocjonalnie młody chłopak może się miotać i przeżywać. A tak naprawde chodzi
      mu o urażona dumę (jego ego ucierpiało).
      W przyszłości nigdy nie przyznawaj się do pocałunków. (nadmierna szczerość w
      takich przypadkach potrafi wszystko zniszczyć)
      • niuni4 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 08:18
        I to właśnie boli najbardziej, bo każdy mówi, że gdyby naprawdę kochał to
        jednak by przebaczył..
        Znajomi twierdzą, że to niemożliwe, że musi być jakiś drugi powód, a mój błąd
        to tylko pretekst i okazja do zwalenia winy na mnie..

Skoro ja więcej grzechów nie popełniłam, to zostaje on

On, czyli jest ktoś jeszcze..
      • slawek73 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 08:24
        Zastanawiam sie na ile niewinny był ten "incydent"
        • slawek73 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 08:28
          A ile pocałunków jest już zdradą droga drak? 5? 10?
          A nie przyszlo ci do głowy, ze ona sie z facetem prowadzała dłuższy czas,
          zaczęło iskrzyć, aaczeli sie całować? To nie jest w/g ciebie zdrada? To co to u
          licha jest?
          • niuni4 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 08:35
            Aha, no i to kolega ze szkoły, a był to obóz szkoleniowy.
            Nigdy wcześniej, ani później się nie spotykaliśmy
            Z mojej strony nic nie ma, no mogę powiedzieć, że go lubię, chociaż po tym co
            się stało niesmak pozostał..
            Według moich kumpeli z jego strony za to coś jest
          • drak62 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 10:08
            slawek73 napisał:

> A ile pocałunków jest już zdradą droga drak? 5? 10?
            > A nie przyszlo ci do głowy, ze ona sie z facetem prowadzała dłuższy czas,
            > zaczęło iskrzyć, aaczeli sie całować? To nie jest w/g ciebie zdrada? To co to
            u
            >
            > licha jest?

Jestem facetem- aczkolwiek staję po stronie Niuni z kilku podstawowych powodów.
            1. To że jej facet tak mędził wcześniej i ciągle żył podejrzeniami
            prawdopodobnie dowodzi,że sam nie był święty. Ludzie którzy są patologicznie
            nie ufni sami ukrywają jkieś nędzne uczynki.
            2. Podejrzewam że afera z pocałunkiem to pretekst. Gdyby mu faktycznie zależało
            to incydent z pocałunkiem jest czymś co moim zdaniem mozna wybaczyć.
            3. Cała ta sytuacja jest wogóle paranoiczna, wpadanie w jakś rozpacz z powodu
            pocałunku jest jakimś kompletnym idiotyzmem. W ciągu całego ludzkiego życia
            przydaża sie tylke niesczęść, dramatów zdrad że rozdmuchiwanie takiego
            incydentu jest chore. Miłość nie moze być zaborcza i fanatyczna (aczkolwiek w
            początkowym okersie niestety często bywa).
            4. Faceci inna miare stosują do siebie i zupełnie inną do kobiet. My możemy
            podrywac laski, dostawiać się na imprezach (często pod wpływem) do różnych
            dziwczyn, szlajac sie po agencjach towarzyskich itp. Natomiast 1 dupiaty
            pocałunek kobiety jest tragedią bo obra za nasze "ego".
            5. Człowiek jest z natury grzeszny i każdy ma prawo popełnić błąd. Ważne jest
            aby potrafił wyciągać odpowiedni wnioski na przyszłość.
            6. Nie istenieją idealne kobiety, męzczyźni , związki , trzeba to zaakceptować
            i żyć.
            7. Wbrew pozorom istnieją pewne osobiste tajemnice o których nie powinno sie
            rozmawiać z chłopakiem, mężem itp Dlatego że nadmierna szczerość potrafi więcej
            zniszczyć niż budować.
            8. Inaczej spojrzysz na ten post jeżeli trochę dłużej pożyjesz na tym
            nieidealnym świecie.
        • niuni4 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 08:32
          Chyba zdajesz sobie sprawę, że nie ma żadnego sensu Was tu oszukiwać.
          Z chłopkiem fajnie się gadało, ognisko było, wszyscy schlani, chciał mnie
          pocałować. Jak ta głupia po prostu zezwoliłam na to, nie miała nawet ochoty,
          wszystko trwało dosłownie chwilę i nie były dołączone do tego żadne dodatkowe
          rzeczy np. macanko.
          Może i nie brzmi zbyt wiarygodnie, coś jak pierwsze buzi na koloniach, ale tak
          było..
          Sam oceń na ile to niewinne.
          • slawek73 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 08:38
            Nie wiem jak mam to ocenić. Z kazdym postem przedstawiasz wersje coraz
            bardziej "niewinną" i banalną. Skoro było to takie jak przedstawiasz - to po co
            w ogóle wspominałas o tym swojemu chłopakowi? Nie za lekko traktujesz pewne
            sprawy? Moze to go niepokoi....
            • niuni4 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 08:59
              Tak było, jest to rzecz banalna, ale jakby nie było zdrada
              Powiedziałam mu o tym, bo chciałam być szczera, a on obiecał, że tylko w ten
              sposób jest mi w stanie przebaczyć.
              Nie traktuję tej rzeczy lekko, wbrew pozorom ten kto zdradził też cierpi
              Mam straszne wyrzuty sumienia, ciągle o tym myślę i bardzo żałuję tego, co
              zrobiłam
              Moje koleżanki twierdzą, że on kogoś ma.. Niedawno zmienił pracę, w nowym
              towarzystwie wszystkie panny na niego lecą i go podziwiają (zresztą każdy
              udziela mu "rad" jak nietrudno się domyślić na moją niekorzyść)- wydaje mi się,
              że jeśli kogoś tam nie znalazł to poprostu poczuł się silny, może sodówka
              walnęła mu do głowy i postanowił porzucić stare na rzecz nowego..
              Wiesz może czy jest jakiś sposób żeby to wyczuć
              Minął tydzień, od czasu kiedy ostatnio się widzieliśmy, a dla mnie te 7 dni to
              jak 7 lat
              Bardzo mi go brakuje, tęsknie za nim, ale nie wiem czy powinnam/mogę się z nim
              kontaktować. Żywię się nadzieją, że może kiedyś wróci do mnie i ta nadzieja
              jakoś trzyma mnie przy życiu, ale wiesz z dnia nadzieja ta jest coraz mniejsza,
              za to rośnie moja bezsilność
          • drak62 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 10:16
            niuni4 napisała:

> Chyba zdajesz sobie sprawę, że nie ma żadnego sensu Was tu oszukiwać.
            > Z chłopkiem fajnie się gadało, ognisko było, wszyscy schlani, chciał mnie
            > pocałować. Jak ta głupia po prostu zezwoliłam na to, nie miała nawet ochoty,
            > wszystko trwało dosłownie chwilę i nie były dołączone do tego żadne dodatkowe
            > rzeczy np. macanko.
            > Może i nie brzmi zbyt wiarygodnie, coś jak pierwsze buzi na koloniach, ale
            tak
            > było..
            > Sam oceń na ile to niewinne.

Niunia , nie tłumacz się , nie musiesz i nie powinnaś.
            Przestań się obwiniać . On nie jest ciebie wart.:)
            • slawek73 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 11:34
              A ty niby skąd wiesz czy on jest czy nie jest jej wart?
              • drak62 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 12:10
                slawek73 napisał:

> A ty niby skąd wiesz czy on jest czy nie jest jej wart?

Nie mam powodów aby nie wierzyć dzieczynie- jest szczera i poczuwa się do winy.
                A on zachowuje się jak obrażony gó..arz.
                • slawek73 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 14:03
                  Nie dał sie wodzic za nos i to wszystko. I b. dobrze. A co do jej szczerości -
                  nie byłbym jej taki pewien...Wiesz - one są z Wenus ;)
                  • drak62 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 14:21
                    slawek73 napisał:

> Nie dał sie wodzic za nos i to wszystko. I b. dobrze. A co do jej szczerości -

> nie byłbym jej taki pewien...Wiesz - one są z Wenus ;)

Spójrz na tę historię bezstronnie. Dziewczyna zakochana po uszy (w każdej jej
                    wypowiedzi można to wyczuć). Wyjeżdża gdzieś na jakieś spotkanie (ognisko),
                    spotyka -namolenego pod wplywem- kolegę ze szkoły (może kiedyś jej się
                    podobał) , pozwoliła się pocałować i to wszystko cały dramat , który w
                    rzeczywistosci jest młodzieńczym incydentem. Ponadto zdaje sobie sprawe, że to
                    nie był najepszy pomysł, żałuje etc. Co ma jescze zrobić , ukamieniować się.
                    Taki przypadek może się zdarzyć każdemu :)

• diabel.tasmanski Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 08:50
        > Dojrzały mężczyzna wybaczy taki niewinny incydent, natomiast niedojrzały
        > emocjonalnie młody chłopak może się miotać i przeżywać. A tak naprawde chodzi

Nie sądze żeby tu chodziło o wybaczenie. Poprostu ci dojrzali nie wierzą babom i
        wtedy taki incydent jest łatwiejszy do przełnknięcia, bo byli na to
        przygotowani. Smarkacze wierzą i przezywają zdrady jak ..... .
        • niuni4 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 09:10
          Skoro jesteś takim znawcą to informuję, że on nigdy mi nie wierzył, nawet kiedy
          lepiłam w domu z własną mamą pierogi to podejrzewał, że gdzieś w miedzyczasie
          wyskakuję na szybki numerek, a musisz wiedzieć, że nigdy nie dawałam mu powodów
          ani do zazdrości ani do jakichkolwiek podejrzeń. Z ręką na sercu moge Ci
          powiedzieć, że był to jeden jedyny raz, kiedy "zadałam" się z innym facetem,
          przedtem nawet odwracałam od nich wzrok
          A dojrzali to raczej nie jesteśmy, obydwoje mamy po 21 lat
          • diabel.tasmanski Przestań kity żenic 24.06.05, 09:17
            Przeczytaj cały watek jeszcze raz. Inaczej wyglada to co piszesz na poczatku
            wątku a inaczej w późniejszych postach. Jak chcesz łgać to bądz konsekwentna i
            zwracaj uwage na szczegóły , wtedy masz szanse że ci inni uwierzą.
            Piszesz pierdoły.

• niuni4 Re: Przestań kity żenic 24.06.05, 09:25
              Halo nie rozumiem o co Ci w ogóle chodzi - cały czas mówię o tym co było,
              odpowiadam na pytania, no i są to rzeczy nowe, ale nie znaczy, że nieprawdziwe
              co??
            • niuni4 Re: Przestań kity żenic 24.06.05, 09:26
              Zresztą jaki mogę mieć interes w tym, żeby tu ściemniać??
        • drak62 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 10:18
          diabel.tasmanski napisał:

> > Dojrzały mężczyzna wybaczy taki niewinny incydent, natomiast niedojrzały
          > > emocjonalnie młody chłopak może się miotać i przeżywać. A tak naprawde ch
          > odzi
          >
          > Nie sądze żeby tu chodziło o wybaczenie. Poprostu ci dojrzali nie wierzą
          babom
          > i
          > wtedy taki incydent jest łatwiejszy do przełnknięcia, bo byli na to
          > przygotowani. Smarkacze wierzą i przezywają zdrady jak ..... .

Ci dojrzali potrafią odróżnić nic nie znaczący incydent od prawdziwych uczuć.:)
    • kaganowicz Re: czy facet potrafi przebaczać?? 23.06.05, 14:54
      no dobrze, ale w ktore miejsce go pocalowalas?

niuni4 napisała:

> Chodzi mi konkretnie o zdradę, konkretniej: o jeden pocałunek.
      > Przy założeniu,że dziewczyna żałuje bardzo, obiecuje dosłownie wszystko itd.
      > Czy facet może wybaczyć, a jeśli nie to jakie mogą być przyczyny braku
      > wybaczenia??
      > Mówił,że kocha najbardziej na świecie i nigdy nie zostawi....
    • ping.tasmanski Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 00:51
      NIE
      • kapiszon27 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 09:48
        no way :(((
    • triss_merigold6 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 09:49
      Problemy nastolatków.DD
      Żadna zdrada, Ty jesteś ciężka frajerka, że przyznałaś się do takiej bzdury.
      Ambicjonalnie go zabolało i tyle. Teraz ma pretekst żeby z buziaka robić aferę
      jakbyś cały ten obóz szkoleniowy bzyknęła.
      Daj sobie spokój z gó..arzem i znajdź kogoś dorosłego. Sama tez dorośnij.
      • niuni4 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 09:59
        W tym rzecz, że k....sko trudno..
        Głupia byłam i nadal jestem, ale ja GO KOOOOCHAM!!!!
        • triss_merigold6 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 10:01
          Przejdzie Ci. Takie rzeczy przechodzą. Akurat wakacje, zrelaksujesz się,
          odpoczniesz.
          • niuni4 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 10:44
            jak znam siebie to trudno będzie, poza tym uzależnił mnie od siebie - przez dwa
            lata tylko ON?? Żadnych innych ludzi: koleżanek, kolegów, rodziny??
            Przyzwyczaja się człowiek, a tu nagle rozsypuje Ci się to całe ułożone życie,
            znikają te wszystkie rzeczy, które robiliśmy razem i nie wiesz już dla kogo
            masz oddychać, dla kogo masz nawet z wyrka wstawać. Taka pustka pozostaje. Są
            chwile, kiedy umiem ją w miarę zapełnić, ale to jest złudne uczucie, zawsze
            wracają myśli o nim, jaki to kochany on i dobry, a o tym co złe nie pamiętam.
            Cholera, kiedy to minie i czy w ogóle minie??
            • jula09 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 10:50
              Nie zadręczaj się.
              On na pewno ogląda się juz za następną laską
              a Ty stoisz w miejscu.
            • drak62 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 11:04
              niuni4 napisała:

> jak znam siebie to trudno będzie, poza tym uzależnił mnie od siebie - przez
              dwa
              >
              > lata tylko ON?? Żadnych innych ludzi: koleżanek, kolegów, rodziny??
              > Przyzwyczaja się człowiek, a tu nagle rozsypuje Ci się to całe ułożone życie,
              > znikają te wszystkie rzeczy, które robiliśmy razem i nie wiesz już dla kogo
              > masz oddychać, dla kogo masz nawet z wyrka wstawać. Taka pustka pozostaje. Są
              > chwile, kiedy umiem ją w miarę zapełnić, ale to jest złudne uczucie, zawsze
              > wracają myśli o nim, jaki to kochany on i dobry, a o tym co złe nie pamiętam.
              > Cholera, kiedy to minie i czy w ogóle minie??

Faktycznie sie uzależniłaś. Zyłas dla niego a nie dla siebie. Przyjrzyj się
              dokładnie "chłodnym okiem" a byc moze dostrzeżesz że on wcale nie był taki
              idealny. Stworzyłaś sobie taki obraz jaki pragnęłaś.
              Im szybciej zaczniesz zajmowac się sobą, swoimi potrzebami , tym szybciej
              dojdziesz do siebie. Dalsdze upakarzanie się i tłumaczenie nic nie zmini- wręcz
              przeciwnie, jest odbierane jako słabość i bezradność . Faceci gardzą słabością
              i bezradnością dlatego tym bardziej nic nie wskórasz. Najleszym lekarstwem na
              miośc jest nowa miłość - zawsze piekniejsza od starej.
    • fajnaret To zalezy co?? Bo jak zdradę to nigdy 24.06.05, 10:10
    • rumcajs75 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 10:34
      prawdziwa miłość nie widzi przelotnych błohostek. Jeśli to jest prawdziwa miłość z obydwu stron.
      Może gość potrzebuje czasu do namysłu. Jak naprawdę kochał to wróci.
      poz
      • diabel.tasmanski Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 10:38
        > prawdziwa miłość nie widzi przelotnych błohostek. Jeśli to jest prawdziwa miłoś
        > ć z obydwu stron.
        > Może gość potrzebuje czasu do namysłu. Jak naprawdę kochał to wróci.

a jeżeli ona kochała to nie całowała by innego.
        rzeczywiście koleś ma sie nad czym zastanawiać. hehehe
        • rumcajs75 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 10:44
          jeszcze jak ten drugi to jego kumpel?
          • niuni4 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 10:51
            Dobra dobra bez przesady..
            Może rzezcywiście on też nie jest święty skoro nie chce tak wybaczyć
            Wkurza mnie to że ja bym mu wybaczyła i dlatego ciężko mi zrozumieć czemu on
            nie umie sie na to zdobyć
            Tylko ciekawe teraz ile będę musiała czekać na to żeby wrócił:((((((((((((((
            • rumcajs75 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 11:07
              Rada: nie naciskaj na powrót. Jak mądry to zrozumie swoje zachowanie i wróci. a jak nie to... life is cos tam i full coś tam:)
              Jak długo- tego nie wie nikt
              • drak62 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 11:10
                rumcajs75 napisał:

> Rada: nie naciskaj na powrót. Jak mądry to zrozumie swoje zachowanie i wróci.
                a
                > jak nie to... life is cos tam i full coś tam:)
                > Jak długo- tego nie wie nikt

"Life is brutal and full of zasadzkas (some times kopas w dupas)" :)
                • tomus_andronicus Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 11:15
                  drak62 napisał:

> "Life is brutal and full of zasadzkas (some times kopas w dupas)" :)

warto tez dodac iz: "shit happens":D
                • jsolt Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 12:14
                  drak62 napisał:

>
                  > "Life is brutal and full of zasadzkas (some times kopas w dupas)" :)

kiedyś mój znajomy angol skrócił do: life is brutal and full of dupas...
                  też prawda:))
                  • drak62 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 12:26
                    jsolt napisała:

> drak62 napisał:
                    >
                    > >
                    > > "Life is brutal and full of zasadzkas (some times kopas w dupas)" :)
                    >
                    > kiedyś mój znajomy angol skrócił do: life is brutal and full of dupas...
                    > też prawda:))

Prawda.:) Pierwszy raz słyszałem tekst "Life is brutal...." bodajże w
                    filmie "Karate po POlsku"
            • tomus_andronicus Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 11:07
              nie czekaj... nie warto... chlopak wzial swoje zabawki i opuscil piaskownice...
              obrazil sie i nie bedzie sie juz z toba bawic. wiec sobie go podaruj.
            • mimoza67 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 11:43
              niuni,

błagam - nie tłumacz się przed niektórymi tutaj - to chore! Nie daj sobie
              wmówic przez niektórych pomyleńców poczucia winy.
              Wszystko wskazuje na to, że facet szuka pretekstu, by odejść. Nie oddawaj mu
              tak absolutnie swojego życia. To naprwadę szkoda, że kobiety tak ulegaja
              manipulacjom niedojrzałych partnerów, gdyby tego nie robiły - tacy faceci
              musieliby przemyśleć swoje postępowanie.
              • niuni4 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 13:24
                MIŁOŚĆ tylko tyle mogę Ci na to odpowiedzieć.
                To irracjonalne, ale ja go naprawdę kocham i nie chcę, żeby odchodził.
                Będę czekać, czekać, czekać....
                Może wróci..
                Może zapomnę..

Może to nie on jest mi przeznaczony..
              • slawek73 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 14:14
                "niedojrzałych partnerów"....no nie wiem.....on jest dojrzały i dlatego chce
                dac dyla. Po co ma sie stresować i zastanawiać w przyszłości czy jego "niunia"
                na nastepnym ognisku nie ulegnie jakiemuś ponętnemu samczykowi? Zwiewa, póki
                jeszcze może.

A niedojrzała to jest ona mimozo.
                • john_malkovitch Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 14:30
                  A co za różnica, czy ta niunia, czy inna, żadnej nie będzie wierzył..
                  Tylko jeszcze o tym nie wie :-P
                  • slawek73 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 24.06.05, 14:33
                    Zgadza się. "Nie wierz nigdy kobiecie". Ale niech szuka takiej odnosnie której
                    prawdopodobieństwo ze rozłozy nogi przed obcym bedzie jak najmniejsze.
    • artur_pm Mądry Polak po szkodzie 24.06.05, 17:26
      Nawet jeżeli ci kiedykolwiek wybaczy, to i tak gdzieś tam w głębi serca
      pozostanie rysa. Aha, nie licz, że teraz będzie ci już zawsze wierny - w razie
      czego i tak może zasłonić się stwierdzeniem, że przecież ty też kiedyś
      zawiodłaś jego zaufanie:) Trzeba było przed faktem przemysleć, jakie mogą być
      konsekwencje.
    • tomus_andronicus Re: czy facet potrafi przebaczać?? 25.06.05, 01:08
      od dzis wiem ze faceci nie przebaczaja latwo... jak sie ich w ch..a robi to sie
      nie ma co pozniej dziwic i lamentowac. trza bylo wczesniej myslec... coz,
      racja... madry po szkodzie... ale twoj chlop na durnia pzy tobie wyszedl...
      przed kumplami i przed soba, wiec uwazam ze nie pusci tego plazem. teraz szukaj
      nastepnego i mysl o czyms zanim to zrobisz, przynajmniej 40 razy... bo moze
      wejsc w nawyk... a wtedy to marna przyszlosc...
      • charade Re: czy facet potrafi przebaczać?? 25.06.05, 17:08
        Moja droga, w tym wieku to ja w ogóle nawet nie myślałam o stałych związkach.
        Przecież widać, że oboje do tego nie dorośliście, Ty bez sensu mu paplesz o
        jakimś pocałunku z innym, a on się miota, jakbyś co najmniej się przespała z
        drużyną piłkarską.
        • magdzia11 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 25.06.05, 21:43
          tomus_andronicus napisał
          ale twoj chlop na durnia pzy tobie wyszedl...
          przed kumplami i przed soba,

dlaczego???
          • tomus_andronicus Re: czy facet potrafi przebaczać?? 25.06.05, 22:37
            domysl sie!
            • magdzia11 Re: czy facet potrafi przebaczać?? 27.06.05, 00:07
              dziewczyna powiedziała to swojemu kolesiowi i nie rozumiem dlaczego twoim
              zdaniem wyszedł na durnia w oczach kolegów- czy oni są tacy ważni twoim zdaniem?
              pozdrawiam
              • amuga Re: czy facet potrafi przebaczać?? 27.06.05, 00:15
                > dziewczyna powiedziała to swojemu kolesiowi i nie rozumiem dlaczego twoim
                > zdaniem wyszedł na durnia w oczach kolegów- czy oni są tacy ważni twoim
                zdaniem
                > ?

Niestety dla wielu facetow opinia kolegow jest wazniejsza od opini wlasnej
                dziewczyny czy zony (z ktora spia - to tylko gwoli przypomnienia) i to jak
                wygladaja w ich oczach. Zatem przekreslenie zwiazku, ktory stracil w oczach
                kolegow to sprawa dosyc powszechna.
    • amuga Re: czy facet potrafi przebaczać?? 25.06.05, 18:03
      Wmowilas sobie, ze nie mozesz zyc bez niego. Mozesz i zobaczysz jeszcze jak
      dobrze. Przywiazalas sie do niego przez te dwa lata. To jest rzecz oczywista.
      Masz dobre doswiadczenie zeby na drugi raz nie odsuwac sie od swoich znajomych,
      zeby w razie czego miec jakas podpore i nie byc tak bardzo uzalezniona od
      jednej osoby. A ze przejdzie ci to, to gwarantuje ci, ze za 6 miesiecy nie
      bedziesz mogla sobie przypomniec o co wlasciwie mu chodzilo? Musisz jednak nad
      tym popracowac i po pierwsze skoro tak bardzo cie to meczy czy on wroci czy
      nie, to po prostu po dwoch latach znajomosci masz pelne prawo jeszcze raz
      spotkac sie z nim (z twojej inicjatywy) i wyjasnic sprawe DO KONCA. Jest ci to
      potrzebne by uzyskac spokuj ducha. Bez tego bedziesz zyla ciagla nadzieja na
      cos co sie nie zdarzy. Po tym MUSISZ wziac sie w garsc. Jezeli on juz teraz
      pozwala, czego jest udzialem na twoj tak wielki smutek i nie mozesz liczyc na
      niego w tak ciezkim momencie to po co ci taki czlowiek. W tym momencie to on
      cie zawiodl a nie ty jego jakims tam pocalunkiem.
      Wg mnie to on szukal pretekstu do zerwania bo prawdopodobnie jak wspomnialas
      wczesniej, odbilo mu troche w nowej pracy. Jedynie zrobil to w perfidny,
      dziecinny sposob raniac cie maksymalnie. Wierz mi to jest jego strata a nie
      twoja. Wyjasnij sprawe do konca i zacznij nowy etap w swoim zyciu dogatsza o
      jedno doswiadczenie. A jak sie zapomina o niewlasciwej osobie to chyba wiesz:
      na sile odsuwac mysli o nim, wyrzucic lub schowac wszystkie rzeczy
      przypominajace go, myslec tylko o nim negatywnie i o tym kiedy sie wyglupil czy
      osmieszyl, byc zajeta i odnowic stare znajomosci!!!Powodzenia!
    • braun_finger Re: czy facet potrafi przebaczać?? 27.06.05, 00:19
      wybaczyc pocalunek? zalezy gdzie...
      jesli w d*** - jak to mowia "pocaluj mnie w d***" - to tak,
      "tak" w sensie "zalezy gdzie", ale czy od wybaczyc... po co, kiedy mozna w "co
      innego", ale to juz zupelnie co innego...

no :)
      • amuga Re: czy facet potrafi przebaczać?? 27.06.05, 00:22
        Czy ty sie dopiero obudziles czy dopiero idziesz spac?
        Stawiam na to pierwsze.
        • braun_finger Re: czy facet potrafi przebaczać?? 27.06.05, 23:28
          ...ja zwyklem stawiac na tolka - banana oczywista,... sprawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka