Dodaj do ulubionych

niemiecki Bałtyk -b. NRD

19.08.02, 15:14
Jako 15-latek cierpiący na chroniczny wzwód byłem na wakacjach w NRD. Na
plażach Bałtyku doznałem szoku, bo jakieś 40-50% plażowiczów obu płci to były
zupełne golasy, także opaliłem tylko plecy. Ktoś mi wcześniej mówił, że
takie plaże będą oznaczone tabkliczkami z napisem FKK. Niby tabliczki gdzieś
tam były, ale w sumie nikt tego nie przestrzegał. Czy dziś na tych plażach
też jest tak fajnie? Może się jeszcze wybiorę choć na wochenende...
Obserwuj wątek
    • mikmik Re: niemiecki Bałtyk -b. NRD 20.08.02, 10:34
      jest tak w dalszym ciągu :)))
      skoro w komunie byli tacy wyzwoleni to trudno oczekiwac żeby zmienili dobre
      nawyki po odzyskaniu wolności , co nie ?
      A tak nawiasem mówiąc, to która naga płeć robiła na tobie takie wrażenie we
      wczesnej młodości
      • scandic Re: niemiecki Bałtyk -b. NRD 20.08.02, 14:32
        Tylko dziewczyny, choć jak teraz sięgnę pamięcią to przypominają mi się same
        grube helgi z dupskami jak Szaflary z Nowym Targiem. No ale wtedy skosiłbym
        chyba wszystko...
        • Gość: mar Re: niemiecki Bałtyk -b. NRD IP: *.ipt.aol.com 29.08.02, 10:45
          Wszystko jest tak jak dawniej bylo, grubaski, staruszki, ale tez i mlode
          pepuszki...(sorry za rym)
          Polecam polwysep Darss-Zingst (wiem troche daleko, ale sie oplaca), nie tylo,
          ze wspaniala przyroda, naprawde przepieknie; ale tez plaze, czlowieku jakie
          plaze i...zanurzone w zamysleniu male miasetczka.
          A co do FKK (naturystow) miliony; polecam camping, Regenbogencamp w Prerow,
          spisz na wydmach, co jest juz przezyciem, a obok sami naturysci, jesli lubisz
          naturalnie.
          Znajdziesz to czego szukasz, tysiace gosci zawsze odwiedza ten skrawek ziemi,
          plaza 2,5 km, wsapnialy piach, no i natura...tylko troche drogo 25 € /2 osoby
          za dobe...pozdrawiam i moze w koncu przestaniesz sie tak latwo podniecac.
          • scandic Re: niemiecki Bałtyk -b. NRD 29.08.02, 13:41
            Właśnie byłem wówczas w tej okolicy, dokładnie Born a. Darss. Plaże były
            rzeczywiście super! Może się tam jeszcze wybiorę z rodziną, bo wolę
            chłodniejszy i mniej zasolony Bałtyk od zupowatej solanki w Hiszpanii, Grecji
            czy Włoszech lub kamienistej Chorwacji. Tyle, że z sympatiami odnośnie
            gospodarzy, ich języków i kuchni jest akurat odwrotnie. Polskie syficzne
            wybrzeże odpada, choć chętnie usłyszałbym o jakimś miłym miejscu z czystą wodą
            na weekend. Odnośnie nadmiernego podniecania - już nieaktualne, ale o tym przy
            innej okazji...
    • Gość: ptica Re: niemiecki Bałtyk -b. NRD IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 29.08.02, 10:07
      Ależ w byłym NRD były tabliczki na plażach. Tylko, że były to tabliczki
      umieszczone na samych końcach plaż o treści "Plaża TYLKO dla tekstylnych". W
      każdym innym miejscu królowały nagusy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka