Dodaj do ulubionych

Wesele - prośba o radę

31.03.14, 15:51
Hej.

W tym roku wybieramy się na wesele,nie wiem jeszcze jaki miesiąc ale zaproszeni zostaniemy napewno.

Problem polega na tym, że mój partner (25 lat) jak słyszy o eleganckim ubraniu to go lekko mówiąc szlag trafia :)
Nie chce go wciskać w garnitur. Myślałam raczej o czymś eleganckim, z klasą, a jednak nie klasycznie (w sensie spodnie w kant itp).
Macie jakiś pomysł? Podrzućcie jakieś linki do zdjęć lub stron.
Dodam, że M. uwielbia czarny kolor. Waży około 85 kg (leciuteńko wystający brzuszek po zgubieniu 20 kg) i ma około 180 cm wzrostu.

Problemem też są buty, których brak ze względu właśnie na preferowany ubiór partnera :(

ps. znając mojego M. nie ma szans na wydanie więcej jak ze 150 zł. na ubranie i max 100 zł na buty (choć i w to wątpie :( )

Z góry serdecznie dziękuje za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • agnes181jaw2008 Re: Wesele - prośba o radę 31.03.14, 16:14
      Szukam i szukam i chyba znalazłam koszulę :)

www.ragazzafashion.pl/koszula-sportowa-slim-czarna.html
      Myślicie, że w takiej (vzarnej albo szarej) pasuje iśc na wesele?
      Ze spodniami gorzej:/
      • saqigar Re: Wesele - prośba o radę 01.04.14, 11:34
        85kg i tak wcieta koszula? To nie bedzie dobrze.
    • max7174 Re: Wesele - prośba o radę 02.04.14, 15:24
      Hej, jeśli chodzi o samo wesele no to jest zobowiązująca okazja, ale komfort czy styl mężczyzny też jest ważny. Jeśli nie nosi i nie lubi garniturów to przynajmniej dobra marynarka, choć to zawsze jakiś półśrodek. Może lepiej w takiej sytuacji uszyć jedną porządną a jak się spodoba to będzie wykorzystywał częściej. Np. coś takiego, jeśli latem: evita.com.pl/p,8,118,,,,,,,3457,garnitur-szyty-na-miare.html evita.com.pl/p,8,118,,,,,,,3459,garnitur-szyty-na-miare.html
      - tyle, że z tymi cenami to nie wiem, podrzucam, jako propozycję stylizacji.
      • agnes181jaw2008 Re: Wesele - prośba o radę 02.04.14, 17:11
        Dziękuje za podpowiedź.
        Myślałam o marynarce, zastanawiam się czy uda mi się Go namówić. Niebawem kolejne okazje na które mogła by się przydać :/

Koszula, której link podałam wyżej spodobała mu się. Wiem, że może nie pasować do jego budowy ciała, ale właśnie dlatego oglądam by później iśc do sklepu i choć trochę sprecyzować o co nam chodzi a potem mierzyć.

Spodnie napewno nie na kant. Myślę, że czarne, elegancke (ale nie takie jak od garnituru) ze sportową koszulą i ciekawymi mokasynami były by ciekawym połączeniem.

• max7174 Re: Wesele - prośba o radę 03.04.14, 15:07
          No to może jeszcze inaczej do tematu, sportowa marynarka, koszula tak nie do końca sportowa, bez ozdobnych guzików i raczej z jedną kieszonką, koniecznie z długim rękawem (do marynarki tylko taka)i spodnie w stylu chino (kolorów jest bardzo dużo)a i mokasyny wtedy będą pasowały. Dodasz ozdobną chustkę do kieszonki marynarki będzie sportowo i ciekawie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka