heartpumper 20.09.05, 12:46 Zostawcie zakola Tuska w spokoju! (patrz zdjecie...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciumcia To już lekka przesada. 20.09.05, 12:52 Wyborcza robi co może, żeby zdyskredytować Tuska. To już niemal śmieszne. Komuniści odchodzą powoli w niebyt, chude czasy dla Michnika idą. Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona A może zakola Tuska sa estetyczne? 20.09.05, 13:31 Czemu miał by udawać innego, skoro nie ma się czego wstydzić. Ma zakola ale ma też sumienie. Inni poiltycy na opak, co lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz WCALE NIE LEKKA, ALE POCZEKAJMY... 20.09.05, 13:15 > Wyborcza robi co może, żeby zdyskredytować Tuska. To już niemal śmieszne. > Komuniści odchodzą powoli w niebyt, chude czasy dla Michnika idą. Juz wiec wiemy, czyjego ptaszka zobaczymy, gdy mowa bedzie o problemach z erekcja ... Odpowiedz Link Zgłoś
panswann Re: To już lekka przesada. 20.09.05, 14:04 czytam artykul o MW i ich dotacjach z UE i na forum piszą ze wybiorcza tylko rydzyka MW LPR jedzie i im kolo dupy robi, czytam opinie do artykulu o tusku i widze ze taka siaka wybiorcza chce tuska zdyskredytowac. LOL! przestancie ludzie moze sluchac radia, ogladac tv i czytac gazet, bo wszyscy sa przeciwko wam. nie twiedze ze gazeta nie jest wybiorcza, ale to juz zakrawa na lekka paranoje. moze niech nie pisza o polityce... ale nie wtedy to beda bojkotowali i wszystkich beda chcieli zdyskredytowac PS. wszyscy to komunisci i zlodzieje, oprocz nas! co nie? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crh świństwo IP: 195.117.155.* 20.09.05, 14:33 To jest świństwo Szanowna Redakcjo. Żegnam, nie mówię dowidzenia, bo nie zamierzam już wiecej odwiedzać waszego portalu, ani tym bardziej skalać się biorąc w ręce Waszą gazetę. PS zamiast czerwonego kosza na posty, powinnieście udostępnić czerwony kosz na artykuły ewentualnie ich autorów. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Różowe świnie. 20.09.05, 15:22 Tusk to nie moja bajka - sam go zwalczam na tutejszych forach, ale to co zrobiła ta gadzinówka z tym zdjęciem to już przegięcie nawet jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panswann Re: Różowe świnie. IP: *.osiedle.net.pl 20.09.05, 15:51 > Tusk to nie moja bajka - sam go zwalczam na tutejszych forach, hehe, i jak sadzisz z jakim skutkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
bodymen Re: Czy ja dobrze myślę, czyje to zdjęcie z linka 20.09.05, 13:31 Preparat Propecia polecany przez autoreczkę tych kilkunastu zdań jest przepisywany do terapii związanych z problemami z prostatą. Rzewiście powstrzymuje wypadanie włosów, ale jest skutek uboczny, o którym autoreczka nie wspomniała. Włosy są gęstsze za to kuśka nie do konca tak sprawna, jak przed terapią. Poza tym serducho może też nawalać. Ot ci specjalistka. Głopoty dla facetów w stylistyce Pani Domu i innego Życie na Gorąco.... To ma być zawartość tego LOGO? A może to spisek ruchu feministycznego? - to namawianie do brania Propeci. (żart) Do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gery2 Re: Czy ja dobrze myślę, czyje to zdjęcie z linka 20.09.05, 18:05 Jak mnie irytują tacy Idioci jak ty bodymen co to nie mają pojecia , coś gdzieś usłyszeli i zgrywają expertów i wprowadzają w błąd ludzi. Otóż za przerost prsotaty odpowiada dokładnie ta sam substancja co wypadanie włosów to jest DHT czyli Dihydrotestosteron który powstaje z testosteronu pod wpływem substancji zwanej 5alfareduktaza. W latach 70tych odkryto substancje - inhibitor 5alfareduktazy i nazwanao finasteryd, ustalono że 5mg dawka jest odpowiedznia do leczenia przerostu prostaty i wypuszczono lek o nazwie Proscar (28 tab. po 5mg finasteride każda) zaobserwowano że ta terapia powstrzymuje łysienie i po kilku latach badań klinicznych wypuszczono lek o nazwie Propecia zawierający 1mg fina w każdej tab. bo tyle ywszło z badań klinicznych że wystarczy do walki z łysieniem. Propecia jest bardzo droga bo 150-200 pln za pudełko 30 tab ale ludzie zorientowani w temacie (a nie takie półgłowki jak bodymen) kupują Proscar i dzielą tabletki na 4 do 8 częsci (bo na 5 trudno) i mają tą samą substancje (finasteryd) w odpowiedniej dawce (od 1.25 mg do 0.625 mg) działającą identycznie jak Propecia. bodymen napisał: > Preparat Propecia polecany przez autoreczkę tych kilkunastu zdań jest > przepisywany do terapii związanych z problemami z prostatą. > Rzewiście powstrzymuje wypadanie włosów, ale jest skutek uboczny, o którym > autoreczka nie wspomniała. > Włosy są gęstsze za to kuśka nie do konca tak sprawna, jak przed terapią. Poza > tym serducho może też nawalać. > Ot ci specjalistka. > Głopoty dla facetów w stylistyce Pani Domu i innego Życie na Gorąco.... > To ma być zawartość tego LOGO? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RaFa Re: Czy ja dobrze myślę, czyje to zdjęcie z linka IP: *.mewy.net 20.09.05, 14:24 Toż to Donald Duck! Odpowiedz Link Zgłoś
jastill Ale w naturze powinny być rude zakola 20.09.05, 14:55 I tak oszczędzili Tuska pokazując brakującą część plakatu. Powinien być rudy, ale od kilku tygodni kampanii zmienił mu się kolor fryzury, a publikowane zdjęcia są retuszowane by kolorek był mniej czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: Na łysienie są sposoby! 20.09.05, 12:54 beznadziejna ta WYBORCZA gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird ehe-he-he 20.09.05, 12:58 Ten artykuł to reklama, czy atak na prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: ehe-he-he 20.09.05, 13:04 Kryptoreklama produktów farmaceutycznych i atak na Tuska za razem. Gazeta doszła do perfekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a ale ladne zdjecie :) 20.09.05, 13:04 Donald nie masz sie czego wstydzic ;) w koncu na zdjeciu nie ma Twojego 'dziubka' ;) a komu sie nie podoba GW to niech po prostu jej nie czyta, nie wchodzi na stronke itd - chyba, ze jest masochista :) Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Prezydent powinien mieć zakola! 20.09.05, 13:12 Uważam, że prezydent powinien mieć zakola! To dodaje mu patyny. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Czy GW... 20.09.05, 13:16 .. aż tak ciagnie do poziomu "Faktów" i innych tabloidów, aby w tak prostacki sposób atakowac Donalda Tuska? I pewnie jeszcze będa zaprzeczać - żenada Odpowiedz Link Zgłoś
a-l-u-z-j-a Re: ...ale bzdura... 20.09.05, 13:27 Czoło Donalda na pierwszej stronie internetowej GW... Hmmm... Dotychczas myślałam, że GW nie schodzi poniżej pewnego poziomu, myliłam się? Im bliżej wyborów zapewne poczytamy więcej takich artykułów. (solarium Endrju już zdaje się było) co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
a-l-u-z-j-a Re: ...ale bzdura... 20.09.05, 13:30 Zapomniałam dodać, że mi akurat podobają się łysi tudzież łysiejący mężczyźni. (choć pan ze zdjęcia nie jest w moim typie) Mój tatuś jest łysy ;) i mawia zawsze, że na mądrej głowie włosy nie rosną. I chyba coś w tym jest- bo uważam, go za mądrego człowieka, chociaż zdarza mi się mieć inne zdanie nader często. Ale tak to jest z tatusiami i córeczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
tony82 Re: ...ale bzdura... 20.09.05, 13:30 Toż gazeta i LOGO mają tego samego wydawcę, więc Gazeta musi promować "to coś". Odpowiedz Link Zgłoś
swift073 Madrej glowy wlos sie nie trzyma ! O ! 20.09.05, 13:21 a ja wam przypomne ludowe porzekadlo: madrej glowy wlos sie nie trzyma. Zatem jesli beda mi sie robic zakola,to nie bede biegac do dermatologow, tylko bede zakola dumnie nosic i pokazywac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Madrej glowy wlos sie nie trzyma ! O ! IP: *.pl / *.zlo.cxt.pl 20.09.05, 14:35 pewnie juz masz i sie tłumaczysz czując się winnym ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
rosewitz Re: Na łysienie są sposoby! 20.09.05, 13:35 SPOKOJNIE - TO TYLKO REKLAMA MERCKA - "stopłysienie" Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Na łysienie są sposoby! 20.09.05, 13:50 Wyluzujcie, się. Mówienie o drobnych i mało znaczących defektach urody kandydata powoduje tylko że staje się on bliższy elektoratowi i tylko może mu pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anda Re: Na łysienie są sposoby! IP: 195.136.248.* 20.09.05, 14:18 ostania aktualizacja - za miesiąc?A który dziś własciwie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A tak w ogole to prawidzi mezczyzni wiedza, ze 20.09.05, 14:54 zakola sa okazja do dumy poniewaz powstaja w czasie ocierania sie glowa o uda seksownych kobiet :) Odpowiedz Link Zgłoś
bugatti Re: Na łysienie są sposoby! 20.09.05, 15:56 Tusk i tak jest przystojniejszy od a) obecnie milosciwie panujacego prezia b) pozostalych kandydatow c) Wlodka - maklera wszystkich Polakow (poza kategoria) Odpowiedz Link Zgłoś
bellacapri Re: Na łysienie są sposoby! 20.09.05, 16:19 Jeść salceson włoski w dużych ilościach.Sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesieks07 Re: Na łysienie są sposoby! 20.09.05, 16:31 To już chamstwo ze strony wybiórczej. I co Panowie święci ? Się robi czarny PR, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieci2006 po prostu dno 20.09.05, 16:32 Po prostu dno. Michnik i jego swita nie maja innego haka na Donalda (polityk czysty,ktory mimo aktywnej obecnosci na scenie politycznej od wielu lat nigdy nie byl w centrum zadnych afer. Ale jesli juz Michnik podjal temat wlosow, to wlosy Tuska sa zawsze swieze i umyte, czego o Michniku (zlepione straki zwisajace z czola) nie mozna powiedziec. Dno, droga Gazeto ! Odpowiedz Link Zgłoś
isabar Re: po prostu dno 20.09.05, 19:52 Nie wiem czym tak oburzają się moi przedmówcy? Z tego co widać GW robi wcale nie czarny PR Tuskowi tylko sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
richel Re: Na łysienie są sposoby! 22.09.05, 00:59 Po tych wszystkich wypowiedziach gazeta zmienila link na stronie glownej i wywalila artykul gdzies w niebyt swoich artykulow. Debile. Odpowiedz Link Zgłoś
edka.s Re: Na łysienie są sposoby! 22.09.05, 09:47 Grunt to dobry PR bo te ampulki mają 8% skuteczności u mężczyzn. Czyli prawie nic - wystarczy przeczytac ulotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
livia27 Na łysienie są sposoby! 20.06.07, 11:48 Do wszystkich dziewczyn, które nie wiedzą co jest przyczyną wypadania włosów i mają łojotok: Dziewczyny borykałam się z tym problemem przez bardzo długi czas, wypadła mi ponad połowa włosów, nie wiedziałam dlaczego, jedyną rzeczą która była nie tak to był łojotok, ale myślałam, że od samego łojotoku aż tak włosy wypadać nie mogą, a okazało się, że właśnie mogą... Na łojotok kupiłam chyba 8 szamponów bo żaden mi nie pomagał, nie wiedziałam jak się tego pozbyć, od Pani dermatolog się dowiedziałam, że taka moja uroda i że ona nie wie co więcej może mi poradzić, powiedziała, żebym wydrapywała ten zaschnięty łój bo on dusi moje cebulki i dlatego wypadają. Nie mieściło mi się w głowie, jak mam zacząć drapać skórę głowy jak mi tak włosy lecą, myślałam, że po wydrapaniu nie zostanie mi nic na głowie. Sytuacja była dramatyczna bo na czubku głowy miałam już takie prześwity, że wstydziłam się chodzić po ulicy. W przypływie kolejnej załamki, stwierdziłam że zrobię to co pani dermatolog poleciła (i tak byłam już zdecydowana na perukę, bo myślałam, że to się nigdy nie skończy). Któregoś dnia ze łzami w oczach wzięłam grzebień, nie za rzadki, nie za gęsty, plastikowy (nie metalowy) i zaczęłam lekko przyciskać go do głowy i lekko drapać. Odlepiło się pełno tego syfu i wypadło sporo włosów, które i tak były martwe. Wydrapałam delikatnie całą głowę (szczególnie tam, gdzie było tego najwięcej). Umyłam potem głowę i po myciu czułam taką lekkość na głowie, normalnie moja skóra oddychała i po przejechaniu ręką po włosach został mi między palcami 1 włos, a nie tak jak poprzednio 10... Moja mama mi powiedziała, że kiedyś jak nie było odpowiednich szamponów, to tak się robiło, że się wydrapywało... No i teraz przed każdym myciem głowy wydrapuje (bo to się ciągle wydziela powoli) i przy tym drapaniu wypada mi malutko włosów i przy myciu kilka dosłownie – tak jak normalnemu człowiekowi. I co ważniejsze, moje włosy odrastają, a wcześniej nie mogły po mieszki były zalepione. Od pierwszego drapania minęły 4 tygodnie, włosy (choć są rzadkie, ale odrastają) są błyszczące, sprężyste i nie wypadają. Łupież się utrzymuje, ale nie powoduje on zalepiania mieszków bo jest wyczesywany. Mam nadzieję, że to komuś pomoże, ja odzyskałam spokój a depresja była blisko, bo wszystkie badanie w normie, a włosy lecą. Jeśli chodzi o inne powody wypadania włosów, to sprawdziłam wszystko, co mi lekarze najróżniejsi mówili, farmaceuci, itd... Jeśli nie robiłyście jeszcze badań, to sprawdźcie następujące rzeczy: 1. Poziom żelaza (ŻELAZO, TIBC, FERRYTYNA) – pobieranie krwi, 2. Poziom hormonów testosteron, prolaktyna + ewentualnie kobiece estrogeny (skierowanie od ginekologa) – pobieranie krwi, 3. Kiła (wiem, śmieszne, ale warto zrobić, bo jest to jedna z przyczyn) – pobieranie krwi, 4. Pasożyty w układzie pokarmowym (glisty, tasiemce, itp.) – badanie kału (badanie nazywa się „kał ma pasożyty), 5. Hormony tarczycy: T3, T4, TSH (ten najważniejszy), + przeciwciała atakujące tarczycę AntyTg i AntyTPO (jeśli to jest zachwiane to warto też zrobić badanie hormonu nadnerczy) – pobieranie krwi 6. Można też zrobić TRICHOGRAM – to polega na wyrwaniu z trzech części głowy kilku włosów i na tej podstawie laboratorium określa ilość włosów młodych, starych, chorych, itp.. To w sumie daje tylko informację o stanie głowy i o jakości włosów. To badanie można zrobić w bardzo niewielu miejscach, bo to jest nowa dziedzina nauki o włosach: trichologia. Bardzo ważna jest też kwestia stresu, OGROMNIE WAŻNA !!! „Medycyna rozpoczyna zaznajamiać się z faktem, że ludzki umysł jest zaangażowany w proces powstawania choroby, jak również w proces poprawy stanu zdrowia. W procesie zdrowienia zaangażowane są zawsze umysł i ciało człowieka, jak również to, co wielu ludzi nazywa "siłą ducha". Negatywne emocje mogą powodować negatywne skutki psychofizjologiczne. Obraz, który tworzymy w wyobraźni powoduje widoczne skutki w naszym ciele. Obrazy pozytywne przynoszą pożądane przez nas wyniki. Obrazy negatywne przynoszą skutki niepożądane. Organizm ludzki jest wyposażony w zdolności samouzdrawiania. Naturalne jego funkcjonowanie zakłócają reakcje stresowe na zachodzące wokół nas kłopotliwe zdarzenia. Wiara i oczekiwanie poprawy stanowią "zielone światło" dla neuronów mózgu, które mogą zmienić stan organizmu na lepszy.” W moim przypadku łojotok spowodował potworny stres który przeszłam, do tego okres wiosenny i złe odżywianie. Ten fragment jest z książki alfatet2.webpark.pl/silvaksiazka2/spistresci.htm dostępnej tutaj. Jeśli ktoś wierzy, że nasza psychika ma ogromny wpływ na nasze zdrowie to polecam książkę, a potem kurs podstawowy: www.silva.alpha.pl/kursy.html Ja do tego dojrzewałam bardzo długo, ale byłam i nie żałuję. Poza tym jeśli chodzi o odżywianie, to jedynym sposobem aby dostarczyć organizmowi wszystkiego co potrzebuje jest żywienie optymalne dr-kwasniewski.pl/?id=2&cat=4 (dieta wysoko tłuszczowa, w małych ilościach, bez chodzenia głodnemu i uzyskując idealną wagę ciała, bardzo dobre zdrowie i wygląd skóry i włosów). Wiem, że jest wielu przeciwników, dlatego się nie rozpisuję. Ja w każdym razie stosuję i jestem na maksa zadowolona. Lekarz ustawił mi odpowiednie ilości białka / tłuszczów / węglowodanów. Jedynie to ważenie jest upierdliwe, ale warto. Aha, jest jeszcze coś takiego co się nazywa MEZOTERAPIA – dużo dziewczyn i lekarzy to poleca, pomimo, że to niekonwencjonalne. Są to zabiegi polegające na zastrzykach w głowę z substancjami odżywczymi. Ja tego nie stosowałam, ale może za jakiś czas... Dodatkowo jest jeszcze coś takiego jak PRĄDY SELEKTYWNE – które zaleca lekarz optymalny. Jest to też seria zabiegów (nie za drogich) – polega na przepuszczaniu przez głowę prądu o niskim natężeniu, co poprawia ukrwienie głowy – a więc docieranie do włosów wszystkich witamin, itd. Ja to stosuję, miałam dopiero 2 x po 15 minut, a lekarz zalecił 15 razy po 15 minut (1 min. = 1 zł niedrogie, przynajmniej w Warszawie). Na razie nie mogę ocenić czy coś daje czy nie. Jeśli ktoś ma pytania to piszcie na livia27@gazeta.pl bo na forum raczej nie będę wchodziła więcej (jest dosyć dołujące, a to tylko pogarsza sprawę). Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hotelis Procerin 26.03.08, 23:57 Czy ktoś ma doświadczenie z preparatem Procerin? Odpowiedz Link Zgłoś
picio82 Re: Procerin 07.09.09, 21:20 witam stosuje go od roku i puki co niewidze zbytniego efektu.konsultowałem sie ostatnio z dermatologiem i powiedział mi ze efekt moze byc dopiero widoczny po 4 latach :( Odpowiedz Link Zgłoś
adamczycki73 Re: Procerin 27.10.09, 13:25 Procerin:stosowałem go około 1.5 miesiaca i jestem bardzo zawiedziony,a mianowicie dostałem po nim białych plam na ciele.Poszedłem do dermatologa i dowiedziałem sie ze mam bielactwo,pokryło to sie z zazywaniem procerinu.Odradzam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Re: Na łysienie są sposoby! 19.02.09, 17:24 słyszałam że jest faza telogenowa włosów gdzie włosy wypadaja od strestu > www.handsomemen.pl/Tag,Faza%20wzrostu.html Odpowiedz Link Zgłoś
adamos70 Na łysienie są sposoby! 01.05.09, 09:54 Wydaje się, że ponieważ pochewki korzenia nie są w pełni ukształtowane, występuje brak przywarcia pomiędzy łodyga włosa a pochewką korzenia i włókno włosa jest słabo zakotwiczone w mieszku włosa. Syndrom luźnego anagenu może być spowodowany problemem genetycznym i stan ten może występować pokoleniowo w rodzinach www.handsomemen.pl/wlosy,lysienie,defekty_lodygi_wlosa.html Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Na łysienie są sposoby! 26.05.09, 18:41 ja mam łysienie typu męskiego i żona mówi żem przystojny Odpowiedz Link Zgłoś